Sziasztok!
Azt hiszem beállhatok a sorba
Én is szépen elhíztam még az első terhességem előtt. 85 kg voltam és 103 kg mentem szülni. 93 kg maradtam. Második terhességnél már "csak" 8 kg jött rám, mert semmi mást nem kívántam csak a gyümölcslevest:) 3. terhességnél meg hiába ettem annyit szaladtam a másik két prücsök után, hogy egy deka se jött rám. Igen én is örültem a kis fogyásnak, aztán a szoptatás alatt meg ismét szépen lassan, de biztosan hízni kezdtem.
Már nem szopik a pici sem, talán ideje lenne rászánnom magam egy kis fogyókúrára
Nika!
Torna jó dolog, csak sajna elkezdeni nehéz. ég a pofám a saját lustaságom miatt, de még így is úgy ki tudok purcanni estére. Aztán lehet, ha leadnék úgy 20 kg-ot a "teherbírásom" az egész napos feladatok nem vennének ki belőlem annyi energiát... De hát ezt is csak egyféleképpen tudhanám meg ugye
Balwin!
Tényleg macerás lehetett újra szedelőzködni tornára, de talán az állóképesség miatt megérte. Fogyni meg az edzés abbahagyása után ... talán azért mert
(úgy rémlik, de ettől még lehet, nem jól tudom) az izomszövet nehezebb, mint a zsírszövet. Tehát eljársz tornázni és izmosodsz, miközben a zsírpárnák tünnek, de a sújod ugyanaz maradhat emiatt. Ilyenkor inkább megmérik a comb-derék-csípő körfogatát, hogy hány cm a fogyás:) De javíts ki, ha tévedek!
Ildi!
Amit leírtál sajnos tipikus jojo effektus. A szervezetnek furcsa és bizony hiába fogsz le, a szervezeted elkezd védekezni az éhezés ellen, azzal, hogy lelassítja az anyagcserét és abból a kevés táplálékból igyekszik minden egyes cseppet hasznosítani. Aztán mikor abbahagyod a fogyókúrát és bezabálsz a megnövekedett kalóriát is mind egy szálig elraktározza, hiszen éhezünk és most végre van kaja, raktározni kell. Aztán mire a szervezet megint rájön, hogy vége az éhezésnek és visszaáll normál szintre az anyagcsere addigra többet szedtél magadra, mint amennyit leadtál.
Ezért mondják azt, hogy fogyókúrázni nem szabad drasztikusan. Napi 5x-i étkezés, de kis mennyiségekben, hogy a szervezet érezze, nincs éhezés. És ezt sajna nem lehet csak úgy abbahagyni. Életmód váltásra van szükség a tartós fogyáshoz.
ez mind szép és jó, csakhát bagoly mondja verébnek... ugyanis meg kéne fogadnom a saját tanácsaimat mert én hiába tudom, sosem bírom ki
Azért remélem nem volt zavaros kicsit reggel van még, de ilyenkor érek rá, amikor alszanak a kölkecek.