Sziasztok!
34 hetes kismama vagyok. Terhességi cukor miatt már voltam NST-n néhányszor. A legutóbbi alkalommal meg kellett ismételni a vizsgálatot, mert a baba szívhang görbéje 2x is a 120-as érték alá ment. Ugyanebben az intervallumban a másik műszer egy fájást jelzett. Egyébként 140 körüli volt a baba szívhangja. Az orvos megismételtette a vizsgálatot, ekkor végig 140 körüli volt az érték, de amikor mozgott a bébi, nem ment feljebb a görbe (ha jól tudom, kellene). Kérdeztem, h ez jó-e, az orvos azt mondta, "jobb, mint az előző". Hát ez nem nyugtatott meg! Sőt, azóta egyfolytában rettegek, h valami gond lehet a kisbabámmal.
Az orvosomat nagyon alaposnak és körültekintőnek ismerem, de nem tartott benn a kórházban, így gondoltam, nincs rá ok. De azóta persze olvastam ezt-azt a dologról, és oxigénhiánytól kezdve mindenfélét felsorolnak, hogy az alacsonyabb szívfrekvencia gondot jelenthet.
Holnapután be kell feküdnöm a kh-ba egy vizsgálatra, akkor biztos ismét nézik majd, de nagyon aggódom.
Azt szeretném kérdezni, h valakinek volt-e hasonló tapasztalata NST-n a terhessége során, illetve - bár tudom, h nagyon korai volna még - vajon nem vesznek-e fontolóra egy előrehozott szülést ilyen esetben?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Zs