Sziasztok!
A második babámat várom áprilisra (az első 14 hónapos) és kíváncsi lennék, hogy oldottátok meg a szülést és a 3-4 nap kórházat. Ott kezdődik a dolog, hogy mit csináljak, ha éjjel be kell menni? A szomszédban újszülött lesz akkor, őket nem tudom áthívni, a párom szülei 300 kilométerre laknak, Anyukám közelebb, de neki nincs kocsija. Keltsem fel a nagyot? (mondjuk én anno, amikor pici voltam, felkeltem rá, hogy Anyuék mennek be a kórházba a húgommal, mert elfolyt a magzatvíz, így elvittek magukkal és én a kocsiban aludtam tovább)
És hogy viseli az első azt a 4 napot, amíg nem vagyok itthon? Eddig szinte mindig együtt voltunk, csak néhány órára szokott a nagymamánál, a dédinél lenni. Ti próbáltátok a szülés előtt valahogyan felkészíteni erre? Esetleg néhányszor a nagymamánál aludt? Lehet ilyesmit csinálni már másfél éves korban? (eddig cicin aludt el, 1 hete kezdi elhagyni)
Szóval kíváncsi lennék a tapasztalataitokra, hogyan viselte az első, a második születése körüli hercehurcát. Mennyire viselte meg Apát a dolog (jelenleg még a pelenkázásban sem nagy spíler ) és hogyan zajlottak a szülés utáni első hetek eseményei (testvérféltékenység stb.)
Előre is köszi mindenkinek a tapasztalatokat!
mirminc
UI. Azon is gondolkodom, nem lenne-e jó az első szempontjából, ha csak ambulánsan szülnék, esetleg otthon, szóval, ha erre téved valaki, aki be tud számolni ezirányú tapasztalatairól, akkor hajrá!