Andi,
Sajnos a klasszikus analízis erről szól, hogy csak mosolyog a pszichiáter.
De ennek én sem látom sok értelmét, pláne ennyi pénzért.
Egy időben nekem is voltak olyan álmaim vagy vízióim, nem tudom pontosan, hogy mennyire voltam ébren vagy álmodtam, hogy bántom Ákost - néha még azután is, hogy megszületett, bár az inkább olyan formában, hogy láttam, mennyire könnyű lenne őt bántani, mert annyira kiszolgáltatott - hallottam néhány hajmeresztő esetet akkoriban. De nem igazán foglalkoztam ezekkel a gondolataimmal, mert tudom, hogy úgyse bántanám soha.
Olvastalak közben a depis topikban is, meg a szopisban is - ma téged követlek babanetszerte
. Szóval nekem is volt évekig depim, alvásproblémákon részben a pszichoterápia, részben az autogén tréning segített. Szerencsém volt, mert mikor kijött rajtam, egy olyan pszichiátergyakornokhoz kerültem, aki elfogadta, hogy nem akarok bogyókat szedni, és ő tanított meg relaxálni is. Pszichoterápiára tudtommal el lehet jutni az eü. rendszeren keresztül is, de az elég lutri, hogy mit fogsz ki. Én egyszer voltam a körzeti dilidokinál, mondtam, hogy most már abbahagynám a gyógyszert, erre írt fel mást. Nem tudom ki volt a dilisebb kettőnk közül.
Szóval én egyébként mindig magánban jártam. Ebben a félévben jártam az Aranytízbe egy beszélgetéssorozatra szülésről meg babákról, azt egy pszichiáter vezette. Hozzá el lehet menni magánba, vagy ezen a programon keresztül, utóbbi esetben háromezer egy óra (50 perc), és viheted Hannát is. Ha más nem, legalább tudna tanácsot adni, merre lépj tovább. És ő nem az a mosolyogva bológatós semmitsemszólós fajta.
Ha kell az elérhetősége, megadom.
Nem tudom, nálad hogy van, de nálam stresszhelyzetekben jön elő még mindig a késztetés, hogy jól depibe essek, és most elég rendesen stresszelve vagyunk, szóval nincs min csodálkozni. Fizikailag, lelkileg, óriási a felelősség stb.
Zsófi nekem azt mondta, hogy már pocakban ki lehet alakítani a baba napi ritmusát, lehet, hogy tényleg nem volt túl jó ötlet dobolgatni neki.
Én nem foglalkoztam olyan sokat Ákossal, csak hetente egyszer Zsófinál, meg még hetente egy-kétszer itthon fél órát.
Ákos figyelmét is azóta kötik le jobban dolgok, mióta több mindent tud kezdeni velük, sztem korosztályos is, hogy Hanna csak 2 percig foglalkozik mindennel.
Singi,
Ákos is egy ideje elég jól eljátszik egyedül (amíg a közelben vagyok
).
Nekem nem a terheséggel voltak problémáim - azzal "csak" annyi, hogy sokat hánytam, mert van alapban egy gyomorbetegségem, és a gyógyszert nem tudtam rá szedni. Inkább "járulékos" problémák voltak - saját szülésélmény, az anyu macerálása, munkahelyi gondok, egy kicsit gyorsan is történtek a dolgok, mert csak egy éve ismertem a férjem, mikor terhes lettem, esküvő is akkor volt, szóval összejöttek. Meg némi gyerekkori molesztálás - a szopi ezért volt kétesélyes. De már 7 és fél hónapja szoptatok, úgyhogy ez is megoldódott, úgy látszik.
Köv. terhességnél biztos lesz más, én tiszta hülye voltam, amíg terhes voltam.