Sziasztok!
Nem szeretném, ha archív maradna ez a topci, mert engem is érint és nagyon nagyon reménykedem, hogy ezzel nem vagyok egyedül.
Úgyhogy kérlek írjatok, akinek van véleménye, tapasztalata, vagy akármi más.
Én és a kedvesem nyárra várjuk az elsõ babánkat. Sajnos nem olyan felhõtlenül boldogan, mint ahogy lehetséges lenne. Ennek az az oka, hogy nehezen akarják elfogadni a kapcsolatunkat, legfõképpen az én családom. Több, mint 30 év a korkülönbség a kedvesem és köztem, és anyukám szerint, aki a fõ-fõ ellenség, vele rontom el az egész életemet. Ezenkívül összekapcsolja a mi viszonyunkat még minden egyébbel, ami ebben az idõszakban történt, ok-okozati viszonyt vél felfedezni teljesen összefüggéstelen dolgok között is.
Anyukám felnagyítja, és a páromat okolja amiatt, hogy például nem élünk olyan jól, mint mikor még otthon laktam, hogy még nem fejeztem be a fõsulit, illetve abba akarom hagyni, mert ez nem az én világom, és ezenkívül minden egyéb dolgot úgy kiforgat, hogy nagyon megkeseríti vele az életünket.
A babáról még nem tud. A húgom kiváló ötlete arra a kérdésemre, hogy szerinte mikor és hogyan mondjam el az anyukámnak, ez volt: "Szerintem SOHA ne mondd el neki".
Nem tudom, hogyan legyek okos. Valószínû, ha megszületik a pici, szeretni fogja. Hogyan ne szeretne valaki egy ilyen kis életet? De addig hogy bírjuk ki, hogy ne menjünk rá teljesen?
És ha a picit szereti, az nem biztosíték arra, hogy egyben a pici apukáját is "szereti", de legalábbis elfogadja. Szerintem az tûrhetetlen, hogy a nagymama egyfolytában gyûlölködjön az anyukának meg az unokájának az apukáról.
De ez a történet még messze van. Egyelõre a mostanit sem tudom kézben tartani.
Kíváncsi vagyok mindenki véleményére. Írjatok ide vagy ide:
zsofiska@yahoo.co.uk Üdv, és akik hasonló cipõben járnak: kitartás
Zsófi