2003.06.21 11:40
Szerző: Anonymous
Kedves Angyal!
Történetedet olvasván megsajdult a lelkem, hisz mindezen átmenni borzalmas lehetett. Nem múlt el a lelki fájdalmad azt érzem, de úgy gondolom már az is eredmény, hogy tudsz róla beszélni.
A te tragédiád bizonyára rosszabb mint az enyém, de talán segít ha én is elmondom az én történetemet.
Én most a harmadik gyermekemet várom, és ezúttal reménykedem, hogy meg is születik, hisz annyira szeretem. De tudod az előző kettő babámat is nagyon szerettem.
Az elsővel 21 évesen lettem terhes, és nagyon boldog voltam. Meg volt mindenünk ami kellett egy gyermek érkezéséhez, hisz volt egy párom, egy szép lakásban laktunk, ahol a gyerekszobának is meg volt a helye, anyagilag is fel tudtuk vállalni a csöppséget. Csak egészség nem volt.
Pajzsmirigy túlműködésemmel akkor kerültem ki a kórházból, 39kg voltam, és gyógyszereket szedtem ( hormont, szívritmus szabályzót stb.). A hatalmas örömömet a borzasztó tudatosulás váltotta fel, amikor rádöbbentettek, hogy ilyen gyógyszerekkel, a baba fejlődésének első szakaszaiban, olyan károk alakulnak ki ... Minden esetre borzalmas volt. Megtörtént aminek történnie kellett, de valószínüleg magától is megtörtént volna, csak nem akartam még jobban megszeretni őt.
Eltelt két év, és elég jól túl éltem a dolgot, hisz olyan gyorsan történt, és úgy éreztem talán ez volt a legjobb.
És újra állapotos lettem, immáron minden gyógyszer nélkül, és elég jó fizikai állapotban.
Úgy gondoltam, most minden szuper, és aktívan bele vetettem magam a kismama életbe. Nőgyógyász, védőnő, kismama újság, és minden ami csak öröm egy várandós anyának. Minden rendben volt. Az eredményeim tökéletesek, a közérzetem isteni, és oly jó gyermekem volt ő, hogy még egy kis émelygés sem árnyékolta be tökéletesen boldog terhességemet.
Aztán egyszer csak el kezdtem pecsételő vérzést produkálni, és azonnal felhívtam az orvosomat. Olvastam, hogy ilyen lehet a terhesség alatt minden baj nélkül is, de akkor érezem hogy baj van.
A doktor másnapra hívott be, és nem kívánom senkinek azt az éjszakát. Sírva kértem az én pici babámat, hogy legyen nagyon erős, és ne hagyjon el engem, hisz annyira szeretjük... De ezt nem részletezem. Másnap amikor megmondták, hogy a babám nem él, a világ összedőlt körülöttem, és a sírást nem tudtam abba hagyni hosszú hosszú ideig.
Hazamentem, mert úgy éreztem én nem bírok ebben a kórházban, egy percet sem bírok maradni, ( aztán visszamentem két nap mulva).Hiába vígasztalt engem bárki is, nem bírtam túl lenni a dolgon. Otthon mikor már éreztem, hogy ez az állapot nem mehet így tovább, megpróbáltam élni, de legalábbis valami emberi dolgot csinálni, és nekiálltam fürödni, hajatmosni, de a közérzetemnek ez sem segített, mert a fürdőszoba zengett a hangos fájdalmas sírásomtól. Aztán aludtam, mert az jót tesz, de mikor felébredtem csak az őrület határán éreztem magam, és úgy éreztem ennek a fájdalomnak soha de soha nem lessz vége. Hónapokig rámjött a sírás éjjel vagy nappal , szépen hangtalanul, és az életem véget ért úgy éreztem.
De az idő mindent megold, és ez így van. Nem teljesen oldja meg a borzalmas lelki fájdalmakat, hisz soha nem lehet felejteni, de valamennyire tompítja. Az idő egy év mulva érte el a szörnyű EMLÉK szintet nálam. Egy év után már sírás nélkül tudtam beszélni a dologról, de ahhoz az kellett, hogy sokat beszéljek róla az idők folyamán, és ha kikívánkozik a sírás akkor had jöjjön!
Most két és fél év eltelt azóta , és újra babát várok. 12 hetes terhes vagyok, vérezgetésekkel, rossz eredményekkel, és borzalmas félelmekkel. Próbálom élvezni a terhességet, de nem megy mert amikor élvezni kezdtem volna akkor felmerültek a problémák. Minden esetre a baba jól van, az orvosok szerint.
Hozzáfűzöm:
El tompul a fájdalom, de a kétség hogy újra baj lessz az meg marad.
Továbbá én is próbálom elhessegetni azt az érzést, hogy vajon az orvos jól látta-e az ultrahangon a dolgokat, és higgyek-e neki hogy a babám jól van, de muszáj bízni! És hinni kell abban ,hogy ezúttal sikerül!
Én is megpróbálok hinni, és bízni kissebb nagyobb sikerrel, de ha az orvosnak nem hiszek akkor az utolsó remény is elszáll azzal kapcsolatban, hogy vajon jól van-e a csöppség.
Én akár hetente is ultrahangot csináltatnák, mert amíg nem mocorog nem tudom jól van-e.
A legfontosabb amit elszeretnék mondani, hogy sokáig hibáztattam magam, és sokszor most is úgy érzem, hogy szegény babának én milyen rossz szülője vagyok, hogy nem tudok neki jó helyet biztosítani a pocakomban, De az ember mindent megtesz a gyermekéért, és a mindennél többet nem lehet tenni. Tehát ha gigszer van az nema te hibád, nemaz én hibám, nem annak a hibája akinek nem sikerült. Mélységes tisztelettel, és együttérzéssel: B.Marianna