Új privát üzeneted érkezett!

zsuzsa. azert akarom eladni a tigrist, mert en kineztem egyet jatszoszonyeget a babamnak es abba nagyon belezugtam. azt mindenfelekeppen megveszem
Kép
meg egyet lottem ebayen meg honapokkal ezelott. ilyen sokra meg nincsen szuksegunk.igy legalabb a bevetelt hozza tudom tenni ahhoz, amit mi szeretnenk.

KépKép
KépKép
mush589

Mush!
Én is 10 kilónál járok, dokibácsi még csak le se cseszett, azt mondta, ez jó.

Kép
Kép
lbernuska

akkor jo berni. engem se piszkalt erte senki. itt nem is mernek le. en merem magam maniakusan 2 hetente. csak 10kg olyan soknak hangzik. de megnyugtat, hogy nem vagyok egyedul es teged meg meg is dicsertek erte. :lol:

KépKép
KépKép
mush589

egyszeruen ma nincs kedvem dolgozni. latszik, nem? levelek irasa helyett ide irogatok. :?

KépKép
KépKép
mush589

hát a dokim legutóbb megkérdezte hány kilónál tartok én meg őszintén bevallottam neki, hogy fogalmam sincs, de nem is érdekel... Röhögött egyet és lezártuk a témát :)))) (ld. tényleg tök mindegy... ha nem vizesedek mint a fene, nincs fehérje a vizeletben stb. akkor kit izgat?)
Vendég

Sziasztok, én 8-9 kilónál tartok, de az én dokim is normálisnak tartotta, bár szerintem sok. Én anno ennyi után mentem szülni. Viszont a lábdagadásra (bokám estére és az ujjaim reggelre bedagadnak) javasolta, hogy a 34. hét után érdemes heti egy nap alma napot tartani, az természetes vízhajtó, és sok benne a vitamin. Hát, ha nem is egész nap, de fél napra biztos ki lehet bírni.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Mush!
Azért meg nem dícsért dokibácsi, szerinte egy terhességgel max. 12 kilót illik felszedni, itt az a lényeges, hogy amúgy is túlsúlyos vagyok és túlzottan ne szaladjanak el velem a kilók.

Gyakorló anyukák: Ki hány kilót dobott le a szüléssel? Mondjuk egy 3 kilós gyerekkel kb. 6 kiló lemegy???

Kép
Kép
lbernuska

Főzmosttakarít + olvas.

Kép
zölddisznó

bernuska:
Annával 8 kilót szedtem fel, 2800 grammal született, és 9 kiló mínusszal jöttem ki a kórházból.

Ajánlom, hogy most is így legyen :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Berni! Gratula jó hírekhez!
Jó hogy szóltál 4 napos ünnep miatt. Fel is teszem a kérdést:
Az eddig jelentkezettek közül

sinaszi
berni
gaby
zsiráf
csakegy
isarenikő
harivera
trombi

kinek lenne jobb ha eltolnánk egy héttel (akár előre, akár hátra?
És kinek lenne jobb, ha maradna a 25-e?

Kép
zölddisznó

Szerintem ilyen nincs, hogy hány kilót illik felszedni... aki soványabb annak többet, akinek vannak tartalékai annak meg ki tudja... szerintem az is számít, ha már a többedik gyerek jön stb. stb. A lényeg az, hogy a vérkép stb. rendben legyen (plusz ugye az se mindegy hová megy az extra súly... ha a fenékre az mondjuk elgondolkoztató mert az valszeg tényleg olyan amire figyelni kell... de ha az ember nem látja, hogy máshol is hízna mint a fene akkor akár az extrém 20-30 kiló is normális lehet... persze nem mindegy kin:) Rajtam borzalmas lenne.. (bár anno a dokim nekem azt mondta, hogy nálam még 18 kiló is normális lenne)

lbernuska: Nálam lényegében minden lement a szülés utáni egy hónapon belül (bár inkább 2 hét)... de a régi nadrágokat így is csak sokkal később tudtam hordani a szétcsúszott csípőm miatt... (rajtam talán 12-14 kiló lehetett...). Szóval szülés után senki se számítson arra, hogy azonnal hordhatja a régi ruhákat... egyrészt idő amire visszamegy az ember hasa (szülés után sokkoló látvány a hatalmas has... mintha még terhes lenne az ember), másrészt ugye a szétcsúszott csípőnek is vissza kell állnia (ez gondolom alkatfüggő...) ja, és persze az is fura, hogy olyan mintha üres lenne belül az ember... mert lényegében az is :)))) A belső szervek szerintem tök lassan másznak vissza a helyükre... addig meg tök fura érzés az egész:)
Vendég

Sziasztok! Köszönöm mindenkinek az ágggyal kapcsolatos dicséretet, hozzászolást! Sajnos még nem a mienk. Tegnap találtam és rögtön írtam is a csajnak! Remélem az enyém lesz! Szorítsatok!

Ibernuska! Szerintem 6 kg simán lemegy. Én 76 kg-al mentem szülini és 67 kg-al jöttem haza. A gyerek ebből 4,40 volt.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

ez az alma elgondolkoztató... én naponta minimum 2-3 almát megeszek mostanában és anno Lillánál is megettem vagy ennyit... és nem is vizesedtem soha... (én mondjuk almafüggő vagyok, de csak ha sikerül jó savanyú almához jutni:)
Vendég

Az első fiamnál 10 kilót híztam, hazajövetel előtt megmérekeztem, majdnem elájultam, alig ment le 2-3 kiló (gyerek 3 kg alatti volt), a másodiknál alig 8-at híztam, és ha jól emlékszem 1 maradt rajtam a kórházi hazajövetelkor. Egy hónap után a régi ruháimban voltam, de fél év gyes után jöttek fel kilók, sajnos.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Enikő: tényleg nagyon szép az ágy :))))) Szurkolok :)))))
Vendég

Kati! Remélem, elmúlt! (én gyomorgörccsel szenvedtem az éjjel. ...lehet, hogy nem kellett volna betömni egy fél póréhagymát a csécsi szalonna mellé?)
[quote]Z írta:öldi! Ezt szeretem benned! Olyan lazán veszel mindent! Komolyan... nekem is adhatnél egy kis ilyet....
ettől máris rózsaszín minden...mondjuk amúgy is itt a környezetemben :wink: Ez akkor mind neked küldöm:
ilyen ilyen ilyen ilyen ilyen ilyen ilyen ilyenilyen ilyen ilyen ilyen

Cili! Rombolj!!!

Kép
zölddisznó

Zöldi!

Nekem 25 előtt nem jó! Férjem külföldön dolgozik és 24-én jön haza. Inkább akkor egy héttel utána, de 25-től nov. 1-ig nekem bármelyik nap jó lenne.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

A tali nem lehetne hétköznap? Már nem sokan dolgoznak, du, meg senki gondolom.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Csakegy! Köszönöm!

Tegnap voltam dokinál! Két héttel ezelőtt kaptam időpontot tegnapra (2 hónapja nem voltam már dokinál) és mikor mentem kiderült, hogy nem vittek be a számítogépbe és lehet be se jutok. Hááááááááááát! Nagyon ki voltam. Aztán 1 óra várakozás után bejutottam. Nagyon utálom ezt az egész helyzetet és mégsem tudok tenni semmit ellene. :(
És ez ezek szerint ezután is bármikor előfordulhat. Még szerencse, hogy semmi különös problémám nincs. Egyáltalán nem érzem magam biztonságban! :(

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Bébic!
[quote]N írta:ekem főleg az a tető tetszik rajta, így olyan, mint egy békebeli fagyiskocsi!
Vazze! :) Barátnőm is ezt mondta rá! :) Engem azóta Bagamérinek hív.
Aszonta a doki az időpontra, hogy amint romlis is egy kicsit valamilyen érték (vérnyomi, áramlás, fehérje, NST...) nem cicózunk, és kikapja.

Mush! Kemény csaj lettél?! Jeeee!
Szerintem ma ne vizezzél, mert tiszta vargánya lesz mindenki. (Lehet, hogy ott kaptad el te is) ...és szerintem apát is kenegessétek, mert künönben jótett helyébe jót várhatsz vissza :wink:

Sarmi! Gratula nővérednek!

[quote]h írta:a jol remlik itt a repedest reszesitik elonyben a vagas mellett. asszem gyorsabban gyogyul, de errol majd meg kifaggattom a vedonenit jovo heten.
Nemnem! A vágott seb gyógyul jobban (az ép sebszélek jobban képesek regenezálódni)

Mági! A yuccának van egy olyan betegsége (leggyakoribb) amikor is belülről kezd el rothadni. Észre sem veszed, és egyik napról a másikra off. reméljük, nem ez az.

Sina! Képdés feldobva! Az a gáz, hogy előtte szombat meg munkanap. És van, aki még dógozik...szerintem.

Kép
zölddisznó

Zöldi
jajj ne!!! Nagyanyámtól kaptam, ha meglátja, szívbajt kap, hogy persze az ő virágja megpunnyadt, bezzeg a másik Nagyanyámtól kapott milyen szép!!! :cry:
Semmit sem lehet tenni vele???

Kép
Kép
Kép
mágnes

szerintem meg a repedés csak azt a dokik nem szeretik szépen összevarrni... plusz ha vágnak akkor a vágás mentén már pillanatok alatt végigreped minden... (ld. mint amikor belevágnak egy szövetdarabba utána meg már simán kézzel kettétépik...)...

Egyébként meg bocsi mindenkinek, töredelmesen bevallom, hogy iszonyú szelektíven olvasok, amikor kinyitom az oldalt akkor kb. az ucsó 2-3 hozzászólást olvasom el (jó esetben)... aztán ha olvasok valamit akkor ha van hozzá erőm/energiám akkor megpróbálom visszafejteni a vonalat...

Kati: JOBBULÁST!!!! (fene ezeket a gyomorrontásszerű izéket... )
Vendég

sziasztok.

lányok:annyira nem vagyok jol 2 napja.nem tudom mi lehet velem.Hajnikámmal nem szenvedtem igy.
tegnap sétálás közben minden lépésre fájt a pocakom,ugy totyogtam mint egy pingvin.:Smeg a derekam is leakart szakadni.
ma meg hirtelen megfájdult egy percre és hogy ledőltem elmult.
ez mi lehet?nektek is van ilyen?

én is 8kg plussznál járok és nekem is azt mondták hogy ez igy jo.bár én plusszokkal kezdtem.:D

bb:hányra mész honvédba?

Kép

Kép
nikianya21

Okt 27 (hétfő) kinek lenne jó?

Fel a kezekkel!

Kép
zölddisznó

Mági! Ha az a baja, akkor sajna nem.

Kép
zölddisznó

Niki! Nekem dettó. Mint akit agyonvertek! Tegnap azt mondta a doki, hogy végre panaszkodni hall, de ettől már a 32. héten nem ilyedünk meg.

Kép
zölddisznó

zöldi:akkor nem vagyok egyedül.a dokid szerint ez természetes?
én azért egy kicsit megijjedtem.mert Hajnimnál nem volt semmi panaszom.most meg mint a mosott sz...r..:Solyan vagyok.
ez a hasfájogatás ez mi?mert már attol tartok nem huzom ki a 40 hetet:Dnem lenne rossz,de ennyire hamar éreznem kell ezeket a fájdalmakat?
a csontfájdalom meg olyan mintha beékelődne a kettő közé a babo és nem tudok lépni mert olyan mintha préselném össze.nem értem.

Kép

Kép
nikianya21

mentem megetetni Nyuszifulet! jok legyetek!

zoldi. nem hiszem, hogy ott szedtem ossze, mert mar mult heten se voltam. vagy csak jo sokaig bujkalt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2008.10.10 13:07-kor.

KépKép
KépKép
mush589

Zöldi: nekem jóóóóó!

Én csak azt tudom, hogy pölö császárnál a "tépett" seb gyógyul gyorsabban, ezért az első nyissz után tépik a sebet (forrás: kétcsászáros barinőmtől). Na, ebbe most belerándultam, elnézést az ilyesmire fogékonyabbaktól :oops: :)

Kép

Kép
gabilany79

Niki! Nyugi. A szeméremcsont fájdalma is nagyon személyre szabott, és nagyon tud fájni. Ha rendben a méhszájad, akkor nincs jelentősége, uccu neki, hadd fájjon. A hasfájogatás is méhösszehúzódás, meg a keményedés is. Hajninál nem volt, most van. Nincs vele tennivaló, magnézium és pihenés. Nincs más ellenszere, de nem is kell, hogy legyen.
Hogy ennyire hamar érezned hell-e ezeket a fájdalmakat? Nem KELL, de LEHET. :lol: Nyögjünk együtt!

Musi! Jó étvágyat!

Gaby! Beírtalak 27-re.
Én már néztem vagy 100 videót császárról, de sehol sen téptek! Szerintem azért sem lehetséges, hogy így van, mert egy tépésnél nem tudni, merre szakad, a vágásnál meg ugye arra, amerre halad a szike.

Kép
zölddisznó

Zöldi! Nekem jóóóóóóóó!

Repedés kontra vágás: én is azt olvastam több helyen hogy a repedés könnyebben gyógyúl, de ebből is több fok van: 1, 2, 3 és nem mindegy, hogy merre reped. Ezért aki nem tágul rendsen, jobb ha picit vágnak, mert akkor ha reped is irányított és mondjuk nem szakad bele a végbélbe, stb.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: vagy igen. Túl sok ilyen esetről hallottam már... ahol még az orvos is elismerte, hogy ha nem vágtak volna nem szakadt volna be a végbélig...

(nálam is majdnem... és a mai napig biztos vagyok benne, hogy ha nem vágnak akkor fele akkora sebbel megúsztam volna... úgyhogy most pl. tutira nem engedem majd, hogy vágjanak...)
Vendég

Istenem megint mennyit írtatok!

Remélem mindenkinek jó éjszkája volt, nekem egész tűrhető. Viszonylag elég hamar kidőltem, fél 10-kor, aztán 7-kor keltünk. Apja nekiállt szétverni (értsd szószerint) a hálót, por mindenhol... :cry: De gondolom, aki épp építkezik, vagy átalakít, nem kell bemutatni.

Boci: részvétem a párodnak. Én megsütöttem az almás sütit, nagyon nagyon jó lett.

Mush én spec 12-13 kilónál tartok, de a védőnőnél mindig többet mérünk, mint én itthon.... most nem tudm eldönteni, hogy én hízok ennyire vagy egszerűen csak sz.... a mérleg itthon.... :shock: :shock:

Niki én is úgy érzem magamat néha mint akin átment az úthenger, a derekam is a szeméremcsontom is fáj. A pigvinmozgás, totyogás nálam is megvan. Na meg ahogy leülök az kész műsor, és az még hagyján, de ha fel kell kelnem.... először elfekszem félig aztán fel... tisztára mint egy szerencsétlenség.... én olyan jókat röhögök magamon.

Kati bocs, hogy ezt mondom, de én már napok óta nem tudtam semmit alkotni... de azért durva, hogy elkaptad azt a fránya cuccot... jobbulást

Olyanok a lábaim, mintha ólomból lennének... pihnnem kellene, de nem nagyon megy, miután egy fenéknyi hely van jelen pillanatban a kanapén, tele van mindennel.... :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
dcili81

Nekem nem jó a hosszú hétvége közötti hét mivel őszi szünet lesz az isibe :cry: :cry: vagy vigyem a két nagyot is?? De akkor megint csak azt fogjátok hallani hogy hagyd abba , ne csináld! stb stb:lol: :lol: :lol:

Na mindegy. lehet amúgy sem lenne jó nekem mert ma nagyon keményedek reggel óta és ha valami elkezd folyni belőlem vagy rendszeres lesz akkor irány suránydoki. de kedden megyek pont hozzá és meglátjuk hogy mit fog mondani bááár azaz igaszság hogy elég hanyag ez a doki. Nem tetszik a hozzá állása egyes dolgokhoz. Pl a 32 hetesi kötelező uhura se hívott vissza. És ha nem fog rendesen meguhuzni kedden ahogy amit kellene akkor megyek csütörtökön az sztk-shoz úgy is fel és ott kérek egy beutalót a dél pestibe uhura.

harivera
Budapest XXI. kerület

Oké Enikő! Beírtam a jóóóóóóó-t. :)

Csaki! Azért azt ölég nehéz utólag megítélni, hogy meddig repedt volna ha..... de legalább kiprópálod mindkettőt :) :wink:
Na jó, remélem nem is kell se vágni, se repedni!

Kép
zölddisznó

Zöldi: köszi :D
Személyes tapasztalatom nincs, csak azt tudom, milyen elszörnyedve hallgattuk már az első császárnál a sztorit arról, hogy nekifeszült a doki... :? :roll:

Kép

Kép
gabilany79

Hát skacok... tök gáz, de most épp meginogtam és nem tudom, hogy akarok-e Kistarcsán szülni. Inkább nem mint igen.

Okok: Anno azért mentem oda, mert tudtam, hogy nagyon jók a szülőszobák, nyugodtan lehet vajúdni, vannak 2 ágyasok, a baba végig az ember mellett lehet.

Mi van most (ld. súlyponti kórház lett): 3 szülőszobára 4-5 vagy még annál is több szülő nő, egy vajúdószobában akár 3 nő is vajódik egyszerre KISPAPÁKKAL!!! (semmi szeparáltság) aztán vagy van szülőszoba az utolsó pillanatban vagy nincs - akkor kiküldik a többi embert... csak úgy mint a vizsgálatok közben. Na de ez azt jelenti, hogy ugye engem is kiküldenek még akkor is, ha éppen sikerült úgy elhelyezkednem, hogy nem halok meg a fájdalomtól.

Utána: nagyon pici a valószínűsége a 2 ágyasnak, a 6 ágyasban ott az etnikum a népes családjával, a 6 ágyashoz tartozó WC bűzlik, a zuhanyzóban mg függöny sincs.

Az egyetlen ami mellette szól a választott doki... Na de kérdés, hogy ez megér-e ennyit. Azt hiszem nem.

Szerintetek?

Ha pl. csak úgy bezuhanok szülni pl. a Péterffybe vagy a Szent Imrébe akkor ugyanúgy fogadnak mintha végig oda jártam volna gondozásra? (persze előtte azért felhívom K.tarcsát, hogy mi a helyzet)

Tök jó... jövő vasárnap elbeszélgetek a dokimmal erről a témáról... (durva, de igazából most gondoltam csak bele ebbe a szituba... és az összes olyan indok ami miatt Kistarcsa anno nyerő volt most lenullázódott...)
Vendég

csakegy:hát nem tul rozsás a helyzet.:Samit elmeséltél én biztos nem szivesen szülnék ott.terhes gondozásra én is sztk-ba járok és befogok zuhanni a MÁV-ba ha itt az idő.és ennek ellenére én nem aggodok.Amugy kötelesek ugy fogadni mint mindenki mást.

vera:hát drukkolok hogy ne sürüsödjenek a fájások.minden rendben lesz.ez a hanyagság meg engem is bosszanta..

a következő kötelező a 32.héten van?

Kép

Kép
nikianya21

megyek haza, illteve bevasarolni. ures a hutonk

megerkeztek a karacsonyi dekoraciok a szalloda :?

KépKép
KépKép
mush589

Vera! Naná, hogy hozd a fiaidat! Tök jófej volt múltkor is András!
32. héten nincs kötelező UH, csak 28 és 32 között valamikor egy. Tömöd a magnéziumot, ugye? Keményedések huss! Vera múkodj!

Hát, Csaki, ha többen vajúdtok egyszerre egy szobában, az gáz. Én biztos nem tűrném meg más apáját mellettem, sőt, lehet, hogy az enyémet sem.
Nekem a sokágyas kórterem nem olyan rémisztő, de az már megintcsak igen, hogy bemehetnek a látogatók. Ez amúgy is tilos! ÁNTSZ nem engedi.

Kép
zölddisznó

Oké Mush, én is elmegyek a piacra, most, hogy megihlettél. A holnapi családi összeröfire én nyertem meg a saláta kreálást - hiába, kímél a család. Én már csak pucolok és vágok-reszelek, meg öntetet kavarok.

Kép
zölddisznó

Sziasztok! Szép délutánt mindenkinek!

Itt nálunk igazi október van. Az ősz színei gyönyörűek. Reggel csípős a levegő, délelőtt meg már ragyogó napsütés és elég kellemes.

Bocika! Megvárjuk azt a három hetet, de aztán nincs bocsánat!!!! :wink:

Mush! Ne aggódj én 13 kg plussznál járok.... :( A hasam csak 108 cm. Nem tudom, hogy az jó vagy nem...
Nekünk is van hasonló játszószőnyegünk. Erikem imádta. Lottinak hívják, a blogján az archívumban még megtalálható a kép.

Zene: én kabarét hallgattam a rádióban... aztán meg azt, hogy a dokibá meg a szülésznő hogy egyezkedik a fejem fölött....

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Zöldi: itt nem aopcióként merül fel, hogy bemehetnek-e, hanem bemennek és kész! Bizonyos "körökben" :twisted: (by Csakegy) magasról letojják, hogy mit szabad és mit nem... Ráadásul ez olyan liberálisos kórház, hogy ha jól emlékszem, a látogatási időre is úgy van kiírva, hogy "javasolt". És tényleg az a szívás, hogy tavaly óta több mint megduplázódott itt a szülések száma, de se a hely nem lett nagyobb, se a személyzet száma nem nőtt...

Kép

Kép
gabilany79

Én az anesztes dumáját fogom hallgatni, és a böllér-stábot. :wink: :lol:

Kép
zölddisznó

Csaki, Sina, Berni, Trombi, Zsiráf! Neknek jó lenne a 27-e (hétfő)?

Kép
zölddisznó

csakegy: itt nálunk is hasonló a helyzet, csak egy külömbség van: nekem nincs választási lehetőségem...Ez az egy kórház van 50 km-es körzetben, ha tetszik, ha nem itt kell szülnöm. És mivel csk ez az egy változat van, nem is tűnik annyira borzasztónak

Kép
galzsuzsa

Nem engedett üzit írni a babanet! Úgy látszik sokat dumálok nektek... :oops:

Zöldi! Köszi, már megkaptam.... :) Fagyit is kapunk? :wink:

Mági! Nekem az orchideám csinálta. Ami nem is az enyém, hanem a sógornőmé, csak nem tudta elszállítmányozni, így itt lakik már 2 éve. Szóval mondanom sem kell, mennyire jó lett volna, ha megdöglik. Aztán közöltem vele, hogy jövő héten kidobom, de mielőtt megteszem kirakom a folyosóra. Elfelejtettem .... erre kivirágzott... ki érti ezt? :?:
Mindenesetre télleg igénytelen egy növény. De lehet, hogy a Yuccadnak is csak egy kis fenyegetés kell....

Cili! Nekem is szoktak háromnapos problémázásaim lenni, de az elmúlt este előre kipucult egy hétre... :roll:

Vágás/szakadás: ha engem nem vágtak volna, hanem hagynak szakadni, valszeg három hónapig nem tudtam volna leülni, meg egyéb fontos életfunkcióknak helyet adni.... Így amíga varratokat ki nem szedték - 3 napig - szenvedtem , mint a kutya- aztán hipp-hopp jobb lett.

Szülési kilók huss... nekem Erikkel az utolsó hónapihg 8 kiló jött fel, aztán az utsó hónapban még 12! A kórházból hazamenet 5 kiló plusszban voltam! Aztán a gyerekorvos tejcsiholás gyanánt szénhidrátkúrára fogott. Eredmény: 1 hét alatt 10 kiló, aztán 2 hét után nuku tej.... A nőgyógyászom a haját tépte... Amikor végleg elment a tejci, (6 hét után) magától lement - úgy kb 4 hónap alatt - a felszedett plussz, és visszakerültem az eredeti súlyomba.

bkatalin

Na persze a látogatók szigorúan ki vannak tiltva. Van egy folyósó, oda megy ki a kismami

Kép
galzsuzsa

NIKI! Ez a babanetes babafejlődésről van....
http://www.babanet.hu/varandos_naptar/index.php?het=32
"Szervezeted ekkor már termeli a relaxin nevű hormont, amely a medenceszalagokat lazítja, tágítja, így a szülés alatt a csontok képesek lesznek egymástól eltávolodni. Hatása járásodon is érződik, kissé pingvinessé válik majd, ahogy lábaid is távolabb kerülnek egymástól, de a szülésnél hálás leszel ezért. És természetesen, a szülés után ismét a szokott járásoddal tolod majd a babakocsit." :) szóval meg van engedve a pingvinmozgás!!!!! :P

bkatalin

Zsuzsa :((((

Na ja... csak tudod az ember nem szereti lejjebb adni az igényeit... és ha már egyszer megtapasztalta milyen is a szülés ami normálisan megy és ahol békénhagyják az embert akkor nem is adja ... (max. vészhelyzet esetén... de egy normálisan lezajló szülés azért nem az). Főleg ha az ember csak emiatt ment adott kórházba. Nekem a szülés/vajúdás stb. egy iszonyú intim folyamat amit csak a férjemmel szeretnék megosztani a kötelező egészségügyi személyzeten kívül, ahol azért bizony testnedvek is folynak stb. és így bizony egyszerűen nem viselném el, ha vadidegenek kolbászolnának olyankor a közelemben... (ami ráadásul magára a szülésre - tehát a baba megérkezésére- felkészülést is nehezíti... )

Egyébként a szülésre felkészítős jógán volt több vidéki pár is aki a szülés előtt csak azért!!! költözött fel Pestre rokonokhoz, mert itt több kórház közül is választhattak... sőt, még Erdélyből is jöttek át többen csak emiatt...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?