Új privát üzeneted érkezett!

Itt vannak a szerelők, úgyse tudok lépni se addig, húú, lesz mit takarítani, azt hiszem...

Móni, gondolok rád a vizsgálatok végett, remélem minden rendben lesz.
Igen, a szocializáció szempontjából jó a játszótér, megszokja a gyerek,hogy várni kell a sorára, nem veheti el a másét, stb, ez fontos.
Wc hiány:Emlékszem mikor Fleurral pocakosan vittük Lillát játszótérre és Lillának pisilni kellett, hát tényleg ilyenkor jön a keressünk egy távoli zúgot gyerekem.
Ági által említett papírbili is tök jó ötlet.
No de az anyukáknak?Én örök pisilős típus voltam és vagyok...

Szilvi, nem semmi ez avírus, nem hangzik túl jól, remélem most már tényleg lezajlik, szegény kis Csabi, írj hogy javul.

Ági, jól beindult akkor a suli, szegény, nem sok szabadidőd van.
Még jó,hogy Bene beleszokott a bölcsibe, olyan kis ügyes.
Hát a FB-os képeken tiszta kicsi Ági, nagyon cukker.
Kaja:Én is azon izgulok, főleg este,hogy pl elég-e neki a májkrémes vagy vajaskenyér.

Állatkert olyan jól hangzik, remélem apa el tud minket juttatni és haza is, mert kocsi nélkül nem nagyon tudnánk eljutni oda.
Majd megint jön a bezzeg ha vezetnél...Már előre tudom.

Apa ma jön haza, vett Márknak Kisvakondos párnát meg a kisvakond haverját,egy nyuszi plüssöt, szerintem Márk odáig lesz, annyira szereti őket.
Márk amúgy tök jól elvan anyuéknál, állítólag nem is emleget minket, aludt éjjel, eszik, szóval olyan büszke vagyok rá.
Tegnap este sírdogáltam kicsit utána...

Ha kész lesz a kert teljesen, amint Móni ki tud mozdulni a babával majd, szívesen várunk bárkit egy pancsizós, kertben játszós baba napra.

puszi és szép napot, csak ne fújna megint a szél

katicat
Szigetszentmiklós

Vick,mikor lesz a nagy szülinapi ünneplés a lányoknak?Mit kértek?Lesz gyerekzsúr is?

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, büszke is lehetsz Márkra, igazi nagyfiú már!
Biztosan örülni fog Márk az ajánédkoknak.
Tényleg el lehet már kezdeni nyugodtan az ilyen nagymamázást. Főleg, ha az embernek ilyen 101%-os támasza van mint Nektek.

Ági, ez a mennyiségesdi nagyon jó kérdés... Örök gondban vagyok vele. Ezért hoztam fel a múltkor én is a témát, mert nem tudtam, hogy vajaskenyérből és májkrémesből mennyi az annyi pl.
Az "elvárásom" lenne egy kisebb, vékonyabb szelet kenyér (héja nélkül nézve), olyan féltenyérnyi és ehhez még pár falat sonka és sajt. A fél zsemle, fél kifli is ez a kategória.
A joghurt mellé van, hogy már nem csúszik semmi. Azt én inkább uzsonnára adom egyébként.
Kérdezted a házat, hogy áll, sehogy, csak tervezzük-tervezzük, de még nem léptünk.

Szilvi, szegény Csabi! Életemben nem hallottam erről a betegségről. Sajnálom az újabb bajt is, reméljük, hamar túl lesz rajta.
Felvételi lap: Szerintem azt, hogy figyeljenek arra, hogy a szocializáció alapelveit elsajátítsa, tanuljon meg közösségben mozogni, étkezni, viselkedni. Vagy vmi ilyesmit.

WC: nálunk sincs, de közel lakunk :-) Igaz, ez később nem így lesz és a szobatisztaságra nevelésnél se ér már haza ilyenkor az ember... Hol lehet ilyen mobilbilit kapni? Életemben nem hallottam róla. :oops:

Igen, vannak pro és kontra érvek a saját játszótér mellett és ellen. Alapjában véve nagyon jó, én is szeretnék majd egyszer, de azért a közösségi kapcsolatokra is szükség van, ahogy Móni írta. Azért mégis jobban értékelném, ha nem kellene aggódnom, hogy mi van éppen a homokban... :lol:

Találkozó: nagyon örülnék neki, ha összejönne. Nekem mindkét helyszín megfelelő, de talán az Állatkert mellett szavaznék, ha lehet.
Ha hétvége, akkor esetleg a Húsvét előtti vasárnap?

Egyébként azt hiszem, rossz időpontban mentünk a játszótérre. Ez már 4 után volt, amikor sok a nagyobb gyerek, akik jól elvoltak egymással és a szülők is. Délelőtt is voltunk már pár helyen a környéken, ilyet sosem tapasztaltam. Akkor inkább a kisgyerekesek vannak, akikre szintén nagyon figyelnek, nem lehet őket otthagyni, a szülők se engedték el magukat ennyire.

NA, túltengtem.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Nekünk szerencsénk van, a mi kedvenc játszóterünkön van wc, óriási nagy és korosztályonként más-más játékokkal játszhatnak.
DM-ben lehet kapni papírbilit, én is használtam a lányoknál. Nagyon praktikus, elbírja szépen őket, ha ráülnek, a belseje pedig nylon, így nem folyik ki semmi.

A lányokkal mi szombaton ünneplünk, mert Ricsit a napján beosztották dolgozni, ami vasárnap lenne. Elvisszük őket Alma koncertre délelőtt, aztán itthon ünneplünk, vasárnap pedig jönnek tesómék meg anyukámék és velük ünneplünk.
Tőlünk biciklit kapnak meg a koncertet. Nagyiéktól társasjátékot és a bukósisakokat. Tesóméktól a kedvenc könyvük folytatásait ( a Pankás könyveket) és egy-egy nyári ruhát.
Az idén csak 1 tortát veszünk ( mert eddig mindketten kaptak egyet), meg egyet én sütök. Megbeszéltük a lányokkal, így rendben is vagyunk.

vick
Kép
Kép
ervick

Kata
Nagyon jó, hogy Márk így bírja! Talán ha ilyen korban elkezditek, majd 5 évesen nem lesz trauma neki, mert már ismerni fogja a helyzetet. Én csak 4 évesen engedtem tavaly el a lányokat nagyiékhoz, pedig imádják Nagyit is, Papót is, mégis volt kis sirdogálás, hogy a Mamit akarom. :cry: Az én szívem meg megszakadt. Szóval ebből kiindulva mondom, hogy jobb talán, ha hamarabb kezdi el az ember.

Szilvi
Sajnálom kicsi Csabit! A férjem mondta, hogy igen, ez ilyen vírus, elmúlik magától. A herpesz vírushoz hasonlította.

Ági
Osztozom a sok tanuláson. Kitartást neked!

vick
Kép
Kép
ervick

Kérdeztétek a kérdőívet. Szilvi ide tette fel privibe és megkaptam. Ha gondoljátok, akkor nekem így megfelelő lenne. Köszönöm szépen!

Móni szorítok a vizsgálatokhoz!

Ági
Az étel mennyiségénél ne aggódj, ahogy én a bölcsiben láttam a gyerekek mindent felfalnak. Úgy ették a zöldbabfőzeléket túróval, hogy csak lestem. Én biztos nem ettem volna meg, de ezek a gyerekek mindent felfalnak. És elég jó mennyisége tesznek, szóval nem maradnak éhen. Mivel ez központilag ki van adva, hogy mit és hogyan kell főzni és a mennyiségek is, így gondolom nálatok is ugyanúgy megy a dolog. A fél zsömle egyébként szerintem elég.
Na lassan eleget dumálok már itt, úgyhogy megyek tanulni.
Ma olyan sok teendőnk volt, mert a kiadott lakásunkban az előző albérlő nem nagyon fizetett közösköltséget, de a képviselő nem szólt, csak kiadta végrehajtónak, és ma csak kapunk egy papírt, hogy a kocsinkat kivonják a forgalomból. :shock:
Szóval ezt intéztük, meg holnap megyek és leüvöltöm a hajat a képviselő fejéről, hogy ezt hogy képzeli. Ha szólt volna, kifizettük volna időben, de nem tudtunk róla.
Zsuzsi nem tudsz erről valamit? Nem kellett volna 2 felszólítást küldenie tértivevényesen?

Szóval gyomorideggel telt a napom, de holnap végre lerendezzük és nem vonják be a kocsit.

Szép estét mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, ha addig nem jönnék már, nagyon boldog szülinapot a lányoknak és jó ünneplést nektek egész hétvégére.
Szuper ajándékokat kapnak, biztosan nagyon fognak örülni.
1+1 torta is 2 torta :D

Hú csajok, ma reggeltől olyan migrén kínoz, 10 éve volt utoljára ilyenem.Amint bevettem a fájdalomcsillapítót,persze ki is jött,most keltem fel, egész reggeltől feküdtem.Kicsit jobban vagyok.
Már el is felejtettem,hogy anno ilyen nekem szokott lenni.
Ezen tényleg csak a sötétített szoba és fekvés segít.
Most nagyon jó,hogy nincs itt Márk, nem is tudom mit csináltam volna vele.

Ezt el kelll meséljem nektek:
Tegnapi óóóóóóóóóóóriási Murphy:
A lakás romokban, a klímaszerelők munkájuk közepette, kopognak a bejárati ajtón, a védőnő jött, mert itt járt a közelben és gondolta beugrik.
2x volt itt mikor újszülött volt Márk, azóta sose.
1.Gyerek nincs itthon, életében először
2.Nemhogy rendetlenség van,mintha újra építkeztünk volna kb, tegnap olyan állapotok uralkodtak.
Erre varrjatok gombot :D

puszi és szép szélmentes hétvégét mindenkinek

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Csak gyorsan benéztem:

Vick, a társasház alapító okirata vagy szervezeti-működési szabályzata szabályozza, hogy mikor lehet elrendelni a végrehajtást. Felszólítás kell, persze, de lehet, hogy a lakás címére küldték, nem vettétek át, és így beállt a kézbesítési vélelem. Remélem, azóta sikerült rendezni az ügyet.
Hú, ez nagyon bosszantó lehetett!
Hangának és Eszternek nagyon boldog születésnapot kívánok! (Ha már nem jönnék holnap...)Remélem, jól sikerül a mai és a holnapi nap.

Kata, na, jó ez a védőnő :-)
Szegénykém, migrént sajnálom, jobbulást!

Tegnap 1/4-kor telefonálnak a csanából, hogy ne menjek Zsófiért, mert elaludt. A nagy szélben nem mentek ki az udvarra, hamarabb volt az ebéd is, mert csak egy gondozónő volt és amíg vártak engem (fél 1-re megyek érte), elaludt a többiekkel.

Jó hétvégét mindenkinek!
Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

hahó,

Isten éltesse Hangát és Esztert!
Vick, ez tényleg valami herpesz-féle vírus, állítólag többször is előjöhet majd az élete folyamán. Remélem azért, hogy mégse fog. :cry:

Most már szerencsére jól van, csak most meg mi kaptuk el tőle. Fáj a torkunk, folyik az orrunk, meg gyengék vagyunk. Mint a legpocsékabb influenza :evil:

Zsuzsi, ezek szerint Zsófi jól érzi magát a csanában, különben nem aludt volna el. Ez azért jó hír, nem?
Köszi az ötletet, valami hasonlót írtam be. Pénteken le is adtam a jelentkezési lapot, most már csak várni kell.

Kata, remélem hamar elmúlt a migréned. A védőnők hatodik érzéke? :wink: Mikor nem kell menni?

puszi

Szilvi
huszilvia

Hali!

HANGÁNAK ÉS ESZTERNEK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Ervick, hű, hajrá ügyrendezés! Albérlő meg .... . Kérdőívet megnézem, kitöltöm -mihelyt megtalálom-.

Csabinak gyógyulást!!!++++++++++

TALI: jupííííí, esély!!! Jövő héten otthon leszünk :wink: :wink: :wink:, csütörtök (21-től), vagy utána már nem annyira ciki otthagyni a családot :wink: :wink: :wink:, szívesen mennénk Veletek Kopaszi gátra, állatkertbe, játszóházba, mindegy.

Ideért a takarítási láz, no nem hobbiból, hanem muszájból, azért nem voltam. Aztán most hétvégén reggelre Gréta füléből folyt valami cucc, ügyeletre vittem, felnőtt doki volt az ügyeletes. Antibiotikumot kapott. Most nem azért, de azt mondtam "végre". Szegény gyerek a zürichi kórházban is mondták hogy fülében gyulladás kezdődött, itteni dokink "á, ráérünk arra még", kb. egy hónap után kapott rá végre valamit. Lehet ez már egy újabb gyulladás, ki tudja, de ettől a "minden betegséget megvárjuk míg megoldódik magától" elv kezd kissé elbizonytalanítani. Szegény Gréta sírt egész reggel, meg ha a füléhez ért bármi-bárki zokogott :(. Na, de nem kesergek, mára szuperül van :D .

Megyek, veszek egy zacsi csokit hátha... :wink: :wink: :wink: (Cailler-t hátha Reni...)

Puszi Mindenkinek!!!

...3 hét után gyerek leadva mert elfáradtak a szülők :lol: :lol: :lol:, ez jó, jövő hónapban adoptálhatja a nagyszülő...

Kép
Kép
friday

Hangának és Eszternek boldog szülinapot! Milyen volt az ünneplés?

Mi kissé le vagyunk amortizálva... Marci megint náthás, jön a foga és megint legyengült (úgy nyálzik, hogy napi 4 partedlit "elfogyaszt"...). Nekem fáj a torkom, Robinak a feje hullik szét, szóval kicsit le vagyunk amortizálva... Sok a hajtás mostanság és állandó rohanásban mennek el a hétköznapok... Hétvégén meg igyekszünk minél többet pihenni és hármasban lenni!

Bocsi, most ennyire futotta, megyek elteszem magam holnapra!

Mangora

Kép
mangora

Vick, csak annyi, hogy az albérletnél tanácsolom, hogy minden díjat ti fizessetek be és nektek adja a bérlő a pénzt, így nem kerülhettek ilyen helyzetbe. Ha nektek nem tud fizetni bármilyen okból, akkor már ki tudjátok tenni, vagy a kaucióból levonjátok, amíg ki nem fizeti. HA meg "feléli" a kauciót, akkor ki kell rúgni, hogy a lába se.... Tudom, durva, de valahogy védeni kell magatokat!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Vick,
Még 1x, itt is Boldog Szülinapot! Komoly hölgyek már a lányaid:)

Friday,
Jobbulást Gréta füléhez, szegényke, az elég fájdalmas:( itthon nekünk automatikusan adtak rá antibiotikumot.

Jöttök haza? Melyik napokon érnétek rá?
Próbáljuk már meg összeszervezni:) Ki ér rá?

Mangora,
Jobbulást nektek, és írj még!

Kata,
Vicces ez a védőnő-történet:-))) várhatóan most megint nem látogat el rajtaütés-szerűen pár hónapig/évig. én utálnám egyébként, ha bejelentés nélkül jönne:(
Megint hidegfront lesz:( remélem, elkerül a migrén ezúttal.
Hogy teltek a napok Márk nélkül? És ő hogy érezte magát a nagymamánál?

Zsuzsi,
Zsófi ismeretében az nem semmi, hogy csak így elaludt, és ilyen korán:)))
Jól lefáraszthatták:) és ezek szerint tényleg jól érzi magát a bölcsiben. Megnyugodhatsz, jó helyen van a lányod!

Nálunk minden ok, bár két újabb fog és x front eléggé megviselte Dávidot. Most már jobb a kedve.

A 2. cukorterhelésem eredménye sokkal jobb lett:) bőven határérték aluli, sőt.

érdemes volt diétázni. Próbálok ezentúl is odafigyelni, hogy mit egyek, mert kifejezetten jót tett a hátsómon évek alatt felhalmozódott narancsbőrnek is:)

Szép napot!
Móni
monke

Bocs csajok, de valahogy nem megy nekem mostanában ez a fórumozás....de
jöttem boldog szülinapot kívánni Hanginak és Eszternek. Bocsánat a késésért, de talán még belefér. :D

pusszantás

KépKép
KépKép
fleur

sziasztok,

én sem bírok ideérni normálisan,úgy tűnik...

Márk nagyon jól elvolt a szüleimnél, evett-igaz szinte csak bébikosztot :(- és végigaludta az össze éjszakát, délután is nagyokat szunyált, sokat volt levegőn, a Balatonnál azért mégiscsak más.
Nem volt az a frenetikus öröm, amikor meglátott minket, mint amire számítottam, csak csodálkozott, nézett nagy szemekkel, bújt nagyon és vagy egy órán át meg sem szólalt.
Vasárnap reggel azonban nagyon felpörgött ébredés után, kitörő örömmel, tényleg.
Mióta hazajöttünk, olyan nyüszi, mér teljesen kétségbe estem, hogy nem akarna itthon lenni, tegnap alig aludt, csak sírt és nyűglödött,ma sem volt jó semmi, hát látom kijött a bal alsó utolsó rágója és a jobb oldali alsó is jön, szegénykém, ez kínozza.

Hogy mit csináltam a "nagy szabadság" alatt:
Csüt takarítottam a romokat, pénteken halálomon voltam a migrén miatt, este mozdulni sem bírtam, nemhogy moziba menni, Szombaton is egséz nap szédölögtem, semmit nem bírtam csinálni, ebéd után meg már mentünk Márkért.Ja és szombat óta brutális mennyiségben mensizek, gondolom ezért is volt a migrén is.

Tanítványok ia besűrűsödtek, intézem a visszalépésemet a munkahelyemen, május elején vszínűleg lefoglalózzuk a helyet a magánbölcsibe.
Úgy néz ki, novembertől újra állományba lépek, és szabin leszek, egészen január közepéig,onnantól dolgoznék.
Beadtam az igényt,kérvényeztem a 6 órát is, meglátjuk,mit tudnak teljesíteni a részükről,most a managerem keres nekem vmi pozit,mert a régi csoportom megszűnt.

Mi szeretnénk menni a találkozóra, de nem ígérek semmit, apának most eléggé besűrűsödtek a munkahelyén a dolgok, nem igen ér rá furikázni minket az elkövetkező hetekben, bkv-val meg maximum a Lurdy jöhet szóba.
Jövő héten készülünk már húsvétra, Márk névnapjára, a fogorvosnál is van jelenésem, aztán utána héten a szüleim jönnek látogatóba, meg angliai unokatesóm látogat haza.
A kérdéses munka M-nél nem jött össze végül, neki is volt kivetnivalója meg a cégnek is, elvileg vmi más pozíciót felajánlanak neki a közeljövőben.
Az angol meg nem indult, mert nem lett meg az 5 fős csoport, a végén már csak 3-man lettünk volna és így az óradíj másfélszerese lett volna az eredetileg meghirdetettnek, elég mérges voltam, már úgy beleéltem magamat.
Na, ezt is csak húzni-halasztani fogom, már látom előre.

Bocs, hogy most csak magunkról, és ennyire futotta,

puszi
Kata

katicat
Szigetszentmiklós

HI!

Monke, ez a cukor téma jól hangzik, ügyes vagy! Holnapután indulunk haza (jupiiiii), tali olyan 21-án, 22-én lenne ideális nekünk, a helyszín tökéletesen mindegy.

Programunk ezen a héten van: Anyukám 60, nővérem meg 40 évesek ebben a hónapban, így szerveztünk egy 100 éves szülinapi bulit, elvileg 40-en leszünk, eszem-iszom-dínom-dánom. Majd "másnap" Ivett keresztelője lesz ... hááát, lehet merész szervezés volt, remélem elég erős kávét iszik majd mindenki reggel. Anyukám nem tud semmit a buliról, meglepi lesz. (azért valahogy sugallni fogjuk neki, szívproblémái miatt)

Keresztelőre az ajándék homokozó fedővel és ülőkével lesz :D. Pénteken megyünk érte.

Katicat, érdekes ez a hosszú idő utáni találkozás dolog. Én is csalódásként éltem meg.
Munkadolgot sajnálom. Időközben nálunk is volt hasonló.

Mangora, gyógyulást nektek!

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Csak ideérek én is, eléggé kuszák a napjaink. Mindenfélét intézek, takarítok, vendégek jönnek, mi megyünk, csana, munka stb. stb.
ZSófi is nyüszi napok óta, neki is jön a foga, kijött a 3. rágójának egy része, de másik oldalon is tiszta buckás az ínye.

Kata, a migrént sajnálom, nagyon borzasztó lehetett. Biztosan a nagy szél is közrejátszott. Nekem legalábbis napok óta fáj a fejem.
NE aggódj, nem tudják ők még mindig kimutatni az örömüket.
Szorítok, hogy jól alakuljanak a munkaügyek.

Friday, szegény kis Gréta!
Ez aztán a nagy buli! Jó szórakozást!

Mangora, jobbulást Nektek!

Móni, gratulálok a cukorhoz, ügyes vagy.

Tali:akkor szavazzunk, kinek hol és mikor lenne jó.
Személy szerint ápr. 21-re szavazok, a helyszín mindegy. eljutok bárhova. 22-én du. utazunk M. szüleihez Húsvétra és most lesz az öccséék elkegyzése is.
Többiek?

Szép napot!
Puszi mindenkinek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Csak a talihoz gyorsan: nekem jó az április 21., és szintén mindegy, hová megyünk.

(kiderült, hogy taxiba nem kötelező a gyerekülés, ill. lehet kérni is pluszpénzért).

Egyáltalán: ki az, aki még jönne?
Mert elég nagy a pangás:)
monke

Mi is benne vagyunk, még szép! A 21-ét is meg tudom oldani. De jó, de jó :)
Már csak a HOL a kérdés. Úgy vagyok vele, mint Zsuzsi, bárhol lehet (csak lehessen normálisan parkolni :))

KépKép
gigilina

Móni, nagy-nagy gratula a cukoreredményhez!!! Jaj, úgy irigylem a kitartásod, én akkkkora mértéktelen csokizabáló vagyok, nem vagyok képes parancsolni magamnak... :oops: :roll: illetve de: "most állj fel emellől az idióta szöveg mellől és menj ki a szekrényhez csokit keresni" :) :twisted: A héten három idióta angol cikk kergetett az őrületbe, már teljesen tropa az agyam tőlük, de sajnos nem vagyok képes jobban megérteni őket...
na de nem panaszkodom :) Még vár rám délután egy fordítás, de az gyerekjáték lesz ehhez képest.
Legszívesebben persze valami ponyvát olvasnék... :)
Elmondanád, nagyjából mire figyelsz oda? A narancsbőr eltűnése plusz motivációt jelent :)

Zsuzsi, nagyon ügyes Zsófi az alvással :) Jól alkalmazkodik ő is, állítólag ez az előnye, ha ilyen kis korban kezdik az ilyesmit. Akkor most már hivatalosan visszaálltál dolgozni?

Kata, igen, az ilyen pillanatok nem mindig hozzák a várt hatást, de ez nem jelent semmit :) Csak próbálják szerintem ilyenkor értelmezni, mi is történik, a másnapi jókedv viszont tuti nektek volt köszönhető :) Migrént sajnálom, borzasztó lehetett :( Mensi görcsök, jaj, ne is mondd, nekem is sokkal rosszabb a szülés óta. Olyan, mintha le akarna szakadni a méhem... :(
Munka-intézés: hű, nagyon ügyes vagy, hogy ennyi mindennek utána jártál. Remélem találnak neked valami jó kis helyet, illetve hogy Márknak is szuper lesz a bölcsi!
Védőnő: tipikus. De hát vessen magára :) Basszus, én megértem, ha sok a dolga és ritkán jut el valahova, de könyörgöm, ha már egyszer úgy dönt, hogy benézne, telefonáljon előtte...

Bene hétfőn kétszer hányt, láza is lett, tegnap viszont már semmi baja nem volt, biztos valami gyors, undok vírus. Szegénykém, olyan rossz volt látni, az én gyerekem, aki egy percre nem ül le, három órán át csak feküdt a kanapén :(

Szurkoljatok, hétvégén kettecskén vonatozunk, Gábornak van itt Pesten dolga, én meg nem szeretem a hétvégéket nélküle itt tölteni, így hazautazunk a szüleimhez. 2:15 perc a menetidő, érzem, hogy én ennél sokkal többnek fogom érezni :D

Friday, de jó, hogy jöttök haza!!! A sűrű program biztos szuper lesz, majd később fogod fáradtnak érezni tőle, akkor a sok izgalmas dolog miatt nem lesz időd rá :) Gréta drága, remélem már kutya baja. Hát igen, azért van, amikor igenis indokolt az antibiotikum...
Jó szülinapozást és keresztelőt Nektek!!!

Biztos sok mindenre nem reagáltam, bocsánat :oops:
Pusssz,
Ági

KépKép
gigilina

Jaj, tényleg van valami vírus:(
Dávidon tegnap este tört ki, majdnem az ügyeleten kötöttünk ki. Mindent kihányt, egész este hányt:( Mára mintha kutyabaja nem lenne.

Remélem, mindenki megússza ennyivel. Benne is helyrejött teljesen, ugye?
monke

igen, hétfőn délutánra belázasodott, tegnap reggelre már csak éppen hogy hőemelkedése volt, délre az is elmúlt, hányni egyáltalán nem hányt már. Igyekeztünk diétáztatni, szerencsére nem jött vissza semmi, szóval tényleg nagyon gyorsan túlesett rajta. Lehet, hogy ma még nem kellett volna még vinni bölcsibe, de muszáj voltam, különben nem készültem volna el időben a feladataimmal, így is éjszakába nyúlóan tanulok minden nap. Remélem nem fertőz :oops: Bár már hétfőn is érintkezett a gyerekekkel, gondolom, már akkor is elkaphatták (volna)... :oops:

KépKép
gigilina

hahó,

nekünk is jó az ápr. 21. Most már úgy néz ki, hogy mindannyian a gyógyulás útjára léptünk :lol:
Amúgy az állatkerttel csak az a baj, hogy nehéz előtte parkolóhelyet találni. Vagy meg kell állni a Hősök terénél, és onnan kell sétálni.
Amúgy talán egy zárt helyen is el kéne gondolkodni, mert mi lesz, ha esik az eső? (mint tavaly...)

Gyors kérdés fiús anyukákhoz: nálunk újra előjött a fityma-húzogatás kérdése. Megnézte a védőnő és szerinte teljesen, tövig hátra kell tudni húzni a bőrkét. A dokinéni szerint viszont elég, ha a pisilő nyílás kilátszik, amíg pelenkás. Utána kell hátrébb húzogatni. Ti hogy tudjátok?
Mert egyébként műteni kell, ami altatásos. Ezt meg jó lenne elkerülni.
Ja, megmértük a súlyát is, 9300 gr. Kb fél kilót fogyott a betegség miatt. Csak nem érjük el a 10 kilót :cry:

Ági, nálunk is volt a szomszédban ilyen hányós-fosós vírus. A kislány kb 2-3 nap alatt túl is volt rajta. Szóval ez tényleg valami járvány.

puszi

Szilvi
huszilvia

A kis betegeknek jobbulást!

Ági, jó vonatozást!
Nekem jobb élmény volt mint az autózás. Zsófi is jobban élvezte, mert nem volt bekötve.

Szilvi, szerintem Zsófi sincs még 10 kiló :(

Állatkerthez: a múltkor véletlenül a Kacsóh Pongrác úti felüljárónál rossz helyre soroltam :oops: és az állatkertnél kötöttem ki, egy hátsó-oldalsó (?) parkolóban, ott rengeteg hely volt.
Zárt helynek egy játszóház esetleg?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Van egy játszóház az állatkertnél is, de mi nagyon szeretjük a Lurdy-házban lévőt is.
Parkolni a Városligetben elég sok helyen lehet, tényleg sokan szoktak lenni, de mivel hétköznap lesz, remélheőtleg nem lesz tömegnyomor (?).

Zsuzsi, remélem Bene is élvezni fogja :) Lehet járkálni fel-alá... állandóan :)

Szilvi, a mi védőnőnk is húzogatós párti, már nagyon korán mondta, a dokinéni nem annyira. A múltkor rákérdeztem a nefrológián, azt mondta az ottanii dokinéni, hogy érdemes tisztítani, mert sokat segíthet a letapadáson, műteni inkább pelenkás kor után szokták, mert addig még visszatapadhat könnyen. Viszont nekem úgy rémlik, nem altatásos műtét, hanem ambuláns, van vmi speckó eszköz, és azzal megcsinálják. Benének is volt egy kis letapadás, de most már nincs szerintem, fürdéskor mindig tisztítjuk neki.

Na, lassan megyek Benéért :)

KépKép
gigilina

Hali!

tali: 21-e oksi!!! Tényleg bárhol jó. (figyu, állatkertben fogunk tudni majd szerintetek egy szót is beszélgetni :roll: ... csak a zsiráftól majomig szaladgáló gyerekek jutottak eszembe :roll: ) De tényleg oksi bárhol :wink: !

Gigi, Monke, :( vírus hussss!!!

Gigi, nekem az az elvem, ha nincs láza akkor megy az oviba. Ha minden lehetséges fertőzéskor otthon maradna hát minek is irattam be. Ha jól van irány az ovi-bölcsi-spielgruppe :wink: . Aztán a 2,5 óra ha hosszúra sikerülne gondolj arra, hogy lélekben veled vagyok! (minden perc egy kínzás. mindenkinek)

Huszilvi, kuki téma: egy éves kora előtt fel sem húztuk. Húzáskor véggig húzzuk/mostmár húzza (sőt, beszélget is vele, de ez más téma). Egyszer nem akart kibújni, akkor kapott egy kis babaolajat, bekentük, másnapra sima ügy lett a felhúzás. Fiam régi fórumában valaki körömvirágkrémre esküdött, 4 fiút nevelt, szerintem érdemes ennek a krémnek utánanézni. Remélem megoldódik majd nálatok is!
Ja, a védőnőnk húzta fel egyszer még nagyon az elején neki, sokkot is kaptam, mert ugye előtte mondta a doki hogy ne tegyük ...frankó, jól összehangolt ez is...

Csajok, jövő hét elején tudok legközelebb jönni, beszéljétek csak nyugodtan a részleteket, magam részéről mindennel egyet fogok érteni, jövünk :wink: . Puszi!

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

nekünk is jó a 21. Az az igazság, hogy nem szeretnék nagyon beleszólni a helyszínbe, mert erről a vidékről egyedül leszek úgy néz ki, s mivel csak papíron tudok vezetni így marad a bkv SZóval igyekszem alkalmazkodni és eljutni a kiszemelt helyre. :)

Móni: örülök, hogy minden rendben Veletek! S gratulálok a jó eredményhez!

Remélem azóta már mindenki jól van!

Szép napot Nektek!

Puszi

Judit

Kép
petra09

Móni, gratula a diétához és az eredményhez.
Hányós babusoknak jobbulást.
Szilvi, örülök,hogy jobban van Csabi, csak elkezd aztán már gyarapodni.

Ha esetleg a Lurdy játszóházára esne a voks, mi is mennénk, de nem szeretnék senkit se befolyásolni.

Na megyek, elnyúlok, M alszik, eddigi 17 hónapunk talán legsírósabb éjszakáján vagyunk túl.

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

köszönöm a cukorcuccal kapcs. gratulációkat:) lehet, hogy csak a vizsgálat nem megbízható.
Remélem, az első volt rossz, nem a második:)

Ági, majd elmesélem, hogy ettem, ha tényleg érdekel (sokszor keveset, egyszerre mindig csak nagyon kevés szénhidrátot, ilyesmi). csomó dolgot egyáltalán nem.

Asszem elkaptuk Dávid hányós-fosósát:((( Kinek mi jutott belőle, nekem émelygés és gyomorsav ezerrel.

Ja, Friday, neki egyáltalán nincs láza, de ugye nem örülnél, ha vinném Bors Spielgruppéjába...

Szóval nem olyan egyszerű ez:)

Csak hogy tovább bonyolítsam a talis témát:
Én csak taxival tudok menni, úh. kb. mindegy, hová.
Viszont: babakocsit nem tudok vinni, ezért ha lehet, ne menjünk túl nagy alapterületű helyre, mert nem bírom Dávidkát cipelni túl sokáig, se rohangálni utána.

Nekem jó lenne bármilyen játszóház, vagy játszótér, ha szép idő van.

TSzilvi, Reni, esetleg Mangora? Nem csatlakoztok?
monke

Sziasztok,

Csak gyorsan a talihoz:
lehet, hogy akkor érdemes benti helyet választani, elég szeszélyes az idő.

Lurdy esetleg? Más ötlet? Csak hogy minél többen legyünk :-)

Kezdetnek 10 óra? Ebéd után úgyis alszanak a gyerekek.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Nekünk a Lurdy tökéletes lenne, és a 10 órai kezdés is...

katicat
Szigetszentmiklós

A Lurdy és a 10 az nekünk maga az álom! :)

Judit

Kép
petra09

10 Lurdy nekünk is oké, az mondjuk tényleg elég biztos dolog, akármilyen idő is legyen.

Játszótér Debrecenben van egy marhajó (szerintem az lehet Vickék kedvence is :)), olyan típusút és méretűt nem ismerek Pesten sajnos, egy kisebben meg azért nem lennénk el szerintem órákig, akkor már egy játszóház tényleg jobb.
És ha már Debrecen: májusban megyünk Halász Judit koncertre, és jönnek Vickék is :) Tök jó :D

Móni, jól érzem, hogy a csoki pl. totálisan tiltólistás? :wink:
Na majd akkor jól kifaggatlak legközelebb :)
Vírust sajnálom, jaj, a gyomorsav nagyon gáz... :( Remélem tényleg csak a vírus, és nem terhességi dolog, mert akkor még egy darabig nem szabadulsz tőle :(

KépKép
gigilina

Szerintem nekem is jó a 10 és Lurdy ház. Már ha meggyógyulunk.

Fel kell írni a FB-ra üzenőfalra, ott azok is olvassák, akik itt esetleg nem:)

Ági,
Jaja, csoki tiltólistás:)
Terhességtől már van gyomorégésem, de nem ennyire brutális. Hú, bakker, remélem, elmúlik.
monke

FB-re küldtem mindenkinek baba talis meghívót.

Móni, remélem meggyógyultok addigra!!!Jaj, szegénykém, gyomorégés-együttérzek-piritós, háztartási keksz és korpovit, más nem jut eszembe.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Móni, sajnálom a savat, csak csatlakozni tudok Katához, keksz, pirítós, banán. Nem is tudom, egyáltalán hogy tudod megemelni Dávidot! Én már tuti nem bírnám ennyi idős várandósan. A cukorhoz meg Nagy gratula!

Kis beteg babukáknak jobbulást!
Remélem mindenki ott tud lenni a találkozón, senki nem lesz beteg! Mi sajnos kimaradunk, de remélem nyáron összefuthatunk. :wink:

Kuki ügy: Nekünk doki néni húzta fel először, azóta is rendszeresen húzgáljuk, ez volt olyan 4 hónapos korában. Azt mondta, ha le van tapadva nem gond 3 éves koráig. Addigra kell szépen feljönnie. Még mindig nem teljesen jön fel Vincének, de van a bőr alatt egy fehér csomó, amitől először megijedtem, de mondta a doki néni, hogy az egy faggyúgombóc, ami majd segíteni fogja pont a felválást. Szóval még segít is, nem hogy gond lenne. Ezt csak azért írtam le, ha valaki ilyet tapasztalna, ne ijedjen meg!

vick
Kép
Kép
ervick

Közben telefonom volt, bocsi.
Szóval a szülinapozás megvolt, jó volt, lányok örültek, az Alma koncertet mindhárman élvezték, de még talán Vince a legjobban. Utána osztogattak almát. Úgy örültek neki a lányok, mintha egy nagy tábla csokit kaptak volna. :D
Másnap jöttek tesómék meg anyukámék, kicsit nagy volt a zsufi, de azért jó volt.
Azóta beiratkoztunk a bölcsibe, majd júniusban lesz eredmény, hogy felvették-e.
Nagyjából ennyi van velünk.
Pusz

vick
Kép
Kép
ervick

Napok óta nem írt senki? Mi van lányok?

vick
Kép
Kép
ervick

sziasztok csajok!

Kata volt olyan rendes, hogy felhívott és szólt a találkozóról. Én még nagyon hezitálok, mert, ha valaki kicsit is taknyos az ránk nézve rossz lehet (az is amivel én is vinném normál esetben Danit és nem várom el, hogy miattunk ne jöjjön valaki, sokkal egyszerűbb, ha mi nem megyünk). Nagyobb társaságba még nem vittem Danit a kórház óta.
És sajnos most megint kicsit taknyos és köhög (persze ez az oltás mellékhatása is lehet)...na még csütörtökig majd meglátom. Azért sem szeretném, hogy baja legyen, mert apuékat nem láttuk karácsony óta és most 7végén mennénk.

Vissza nem olvastam, mentségemre legyen múlt héten nem nagyon voltunk otthon. Mi Villányban, gyerekek nagyinál :D pihentünk kicsit.

KépKép
KépKép
fleur

Vick:Itt a jóidő és mindenki nagytakarít???

Én már olvasnék, bárkiről bármit...

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Hahó!

Tényleg jól eltűnt a csapat :)
De hát jó idő volt hétvégén, biztos mindenki kirándult, nem lehet nem a szabadban lenni ilyenkor.
Mi otthon voltunk a szüleimnél, nagyon jól ment a vonatozás, meglepően jól! Tudom ajánlani mindenkinek :) Jöttünk-mentünk hétvégén, nem jutottam internethez.
A héten nekem szünet, Bene meg bölcsiben, van egy kis lelkiismeretfurdalásom miatta, de muszáj tanulnom. Remélem sikerül is haladni vele.
Többiek?
Friday, remélem szerencsésen megérkeztetek Magyarországra! :)

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Fleur, sajnálnám nagyon, hogy ha nem jönnétek, de tökéletesen megértem, ha nem mersz, ráadásul egy játszóházban nem csak mi lennénk, hanem több más gyerek, akiről abszolút nem lehet tudni, mennyire köhög... jobbulást Daninak, és kívánom, hogy összejöjjön a hétvégi látogatás! Milyen volt Villány? Hány napra mentetek? Már a szmájliból is látszik, hogy sikerült feltöltődni :wink:

KépKép
gigilina

Sziaszok,

Fleur, örülök, hogy sikerült kicsit feltöltődnötök a hétvégén. Jobbulást Daninak, aztán majd meglátod, hogy jöttök-e.

Ági, látod, mondtam én, hogy jó lesz a vonatozás!

Vick, örülök, hogy jól sikerült a születésnap és gratulálok a különalváshoz!
Ha jól számolom, Neked a lányok és Vince között 3,5 év van. Ez szerinted ideális?
Nagyon sokat gondolunk mostanában arra, hogy mikor lenne jó Zsófinak kistestvér...

NA, hogy legyen mit olvasnotok :-)
Mi megvagyunk, csak zajlik az élet. Pénteken egész nap dolgoztam az irodában, délben Zsófiért mentem, aztán átvette a Húgom a felügyeletet. SZombaton délelőtt csak elmentünk meglátogatni a kis rokont, mert mi különbek vagyunk ,mint ők. Zsófit is vittük. Iszonyúan tetszett neki a baba, állt a fotelban, kapaszkodott a rácsba, simogatta, etetni akarta és be akart mászni mellé.
Szombaton délután egy barátnőmék voltak nálunk a 20 hónapos kisfiúkkal. Zsófi kitörő örömmel üdvözölte, kb. mint a csanában a többieket, dumált, ugrált, magyarázott neki, a kissrác meg iszonyúan elkezdett sírni, úgy megijedt. :shock:
Vasárnap de. vettünk végre egy másik gyerekülést, Maxi Cosi Priorit. Összehasoníthatatlanul jobb mint a Römer. Most nagyon jó eladót fogtunk ki, több ülést is belepróbált az autóba. Végül ez a nagy autóba lesz, az én kicsimbe tesszük a Römert. Nagyon bánom, hogy amikor az első ülést vettük, az eladó nem volt segítőkész. Kiderült, hogy a sportüléses autóba nem lehet akármilyen ülést tenni, mi pedig itt kínlódunk már minden nagyobb útnál július vége óta... :evil: Délután pedig elmentünk sétálni a Duna-partra Dunakeszire, nagyon elfáradtunk mindannyian.

Kicsit hezitálok a csütörtök miatt, mert Zsófi éjszakánként fel-fel köhög. Egyéb baja nincs, orvos meghallgatta, minden rendben...

Szép napot!
Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Én is megvagyok, de már olyan halmazállapotban, hogy az is kirándulásnak számít, ha lekászálódom kenyérért:)

Kis kavarás még a tali helyszínével kapcs:
Tudom, hogy a Lurdy ház ideális Katának és Juditnak. És én mondtam, hogy ne menjünk nyílt terepre, mert nem tudom cipelni D-t. Így jött a játszóház ötlete.

Viszont:

Nincs a Lurdy ház közelében valami más, szabadtéri létesítmény, ahová Dani is mehetne, és Katának is ok?

Mert mi nem tudunk menni:( Dávidnak még mindig, már 1 hete hasmenése van, holnap megyünk vissza a dokihoz, székletvizsgálat, ANTSZ...

Egyébként így ránézésre jól van, szegénynek étvágya is lenne, de diétáznia kell. Így folyton zöldséglevest eszünk mi is, hogy ne lásson olyan kaját, amit nem kaphat.. Remélem, gyorsan elmúlik most már. és nem találnak valami ijesztőt:(((

Egyéb hír nem nagyon van, ma megyek dokihoz, majd beszámolok.

Ja és vettem mosható pelenkát, kezdtük használni, teljesen elégedett vagyok vele, de hasmenésre jobb az eldobható.

Egyébként rájöttem, hogy hiába van 3 nagyszülő és 2 tesó 1 órás távolságon belül, nem vagyok biztos benne, hogy akár fél órára is bevállalná valaki Dávidot "éles helyzetben". Vagy beteg, vagy fáradt, vagy ez vagy az, kifogások tömkelege... nem vagyok nyugodt.

Erről nem akarok részletesen írni, nem szívesen szidom a családomat/családunkat, de eléggé ki vagyok akadva:(

Szóval most gőzerővel keresek bébiszittert, és/vagy otthonszülést vállaló nőgyógyászt (aki otthon császároz is:)

Szép napot mindenkinek, és majd jövök, ha kicsit derűlátóbb leszek.

M.
monke

Zsuzsi,

Szerintem, ha orvos látta Zsófit, és azt mondta, nincs gond, akkor nyugodtan viheted.
monke

Móni :( Sajnálom, hogy nem tudtok jönni, de azért még messze a csütörtök, hátha! Remélem semmi komoly, és hogy kilábel belőle hamar Dávid, a kis bélpoklosnak biztos nem tetszik a diéta, na meg Ti is unhatjátok már a zöldség levest.

Hát ez a család-dolog :? Sajnálom, nagyon, megértem, hogy dühít, basszus. Nem tudok okosat mondani nagyon, aki ennyire nem akarja vállalni Dávidot, azt inkább hagyjuk.
Viszont, ha bármi olyan helyzet van, hogy akár egy fél napra kellene valaki Dávidra vigyázni, szólj nekem is nyugodtan, május közepétől már vizsgaidőszak van, itthon leszek, szóval szívesen ugrok, ha olyan van. Persze engem nem ismert úgy Dávid, de szerintem azért csak meglennénk valahogy :)

A Lurdyhoz közel-eső szabad tér a híd túloldalán a Kopaszi-gát :wink: :lol:
Zsuzsi, szerintem is jöhettek simán.

KépKép
gigilina

Ági,
Egy hete van pont hasmenése Dávidnak, mára durvult is. Tuti, hogy nem megyünk, sajnos.
Köszönöm a felajánlást:) Nagyon drága vagy.

Megoldunk mi mindent ketten Zolival, de a szülés... hát arra kellene egy stabil ember, illetve legalább egy B) terv. Erre keresem a bébiszittert.

Amúgy téged jobban ismer Dávid, mint az én szüleimet pl.:)
monke

Móni, sajnálom a betegséget, remélem, semmi komoly. Kapott Dávid is laktózmentes tápszert vagy csak a sima diéta?
Jaj, sajnálom, amit írsz a cslaádodról. Tényleg nagyon elszomorító.
Most nálunk is van kis fennforgás az április végi esküvő és az éjszaka körül, nem részletezem, de kicsit ki vagyok miatta.
Csatlakozom Ágihoz, ha tudok segíteni, kérlek, szólj nyugodtan.

Móni, Ági, köszönöm, még meglátom, messze még a csütörtök...

Holnap azért visszaviszem az orvoshoz, met aggaszt az éjjeli
köhögés.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Murpy:Ma d.u óta Márknak folyik az orra, de csak a bal orrlyukából, ilyen még sose volt, remélem a rágó fogak végett...
Szóval lehet,hogy mi se megyünk csütörtökön még a végén :-(
Ha tudok, jövök majd, ma ablakokat pucoltam (idén már 3.x), kerítés elemeket kezeltem lenolajjal, hulla vagyok és még hol van az este.

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

hahó,

köszönöm a hozzászólásokat kuki ügyben. Akkor most végülis óvatosan próbálom kenegetni vazelinnel, hátha lazul a bőrke.
Mi már jól vagyunk, valószínűleg megyünk a talira. Hétvégén mi is nagyszülőknél voltunk, apukám névnapját ünnepeltük.

Móni, de kár, hogy nem jöttök. Már úgy megnéztelek volna ilyen "halmazállapotban" :wink: Remélem Dávidka hamar helyrejön, és nem találnak nála semmi komolyat.

Zsuzsi, aranyos lehetett Zsófi, ahogy babázik. Lehet, hogy előrehozzátok a kistestvér projektet? :D

Ági, örülök, hogy jól sikerült a vonatozás. Végülis ez nekik egy izgalmas kaland. A cipekedés, idegeskedés még egyenlőre a miénk :wink:

Vick, néztem a képeket, nagyon édesek a gyerekek. Milyen nagyfiú már Vince. Már egyáltalán nem babás.

Hopp ébredt a kölyök, mennem kell.

Szilvi
huszilvia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?