Új privát üzeneted érkezett!

Móni, köszi :-)
Örülök, hogy minden rendben.

Ági, Gábornak utólag is boldog névnapo kívánok. Erről lemaradtam pénteken. :oops:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hi!

Gigi, boldog szülinapot!!! :D jupííííííííííííííííííííí :D

Kankalin, az irigység esz meg ... élménybeszámolót várjuk fotókkal (zöldülni fogok, előre jelzem)

Monke, én is benéztem párszor hogy mikor írsz már. Örülök hogy okés, alvásnélküliséghez meg ... kitartás.

Nálunk semmi nem volt, nem volt mit írjak. Aztán péntekre náthás lett gRéta, meg köhögött, szokásához híven hányásig. Szombaton elmentem a patikába éjszakára köhögés csillapítóért, meg mondtam a nőnek, hogy valami vitamint is adjon, mert állandóan beteg. Aztán erre megkérdezte, hogy eszik-iszik rendesen?, mondtam igen. Azt mondja a patikus, hogy akkor ez normális, nem kell vitamin. :shock: Mondom neki, hogy de a fiam sose beteg, aztán erre, hogy a fiam a szerencse, a lányom a normál, egy évben ha 10szer náthás köhög az normális. :shock: .

Monológ: Mangora írt nemrég (zuzmara vagy zuzmógyökér?) hogy ismerőse fia sosem berteg, és ezt a kintekunta vitamint eszik. Akkor akartam mondani, hogy lehet a szarvaszuzmó(?) nélkül is makk egészséges az a gyermek. DE AZT NEM GONDOLTAM, HOGY EZ A SZERENCSE KATEGÓRAI. Lehet igaza van ennek a patikusnak, csak nekem ugye az a megszokott, hogy nincs gond egészség ügyileg a gyerekkel. Most is, Gréta kétszer kórházi ellátásra szorult, Bors meg reggel hányt, délig feküdt az ágyában, majd délben felállt és szaladt tovább. Ennyi, ügy letudva (...a férjem 3, én 2 napig voltam gyalázatos állapotban). Az egyébként pozitívan sokkol bizonyos szinten, hogy valami "kamu" vitamint sem ad, pedig bizonyára érdeke nyereséges napot zárni a patikában. (...megjegyzem ha hazamegyünk tudjátok mi lesz az első dolgom a gyógyszertárban??? :wink: )

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Valaki meghozhatná az én kedvemet is a nagytakarításhoz:)

Hozzászólásokat köszönöm, egyelőre úgy döntöttünk, hogy Z. behozza Dávidkát látogatni. Úgyse nagyon van kire hagyni:) Meglátjuk, hogy reagál.

Friday,
A szerencsefaktor pedig nagyon ott van szerintem az egész gyerek-témakörben... mármint szülés, szoptatás, alvás, betegség, gyerek természete...
Jócskán mázli kérdése, és könnyen veri a mellét az, akinek a jobbik verzió jutott.

Immunerősítéssel kapcs:
Van az a bezzeganya.hu blog, amiről néha idézünk, ott kommentel egy immunológus-kutató anyuka is, akinek meggyőződése, hogy olyan nincs, hogy célzott immunerősítő. Szerinte: jó minőségű kaja, mozgás, sok folyadék, sok levegő, és vitaminpótlás télen. Többet nem tehetünk.

Zsuzsi,
Várjuk a beszámolót:)

A lajosmizsei esküvő mikor volt vagy lesz? Szerintem menjetek el nyugodtan.

Judit,
A labrador jó választás:-) kedves, okos kutya nagyon. Remélem, jól kijön majd a családdal, és megszeretitek egymást.

Fleur,
Milyen a sóbarlang? Remélem, használ és élvezi is Dani! Látogatás-tervezés elmaradt Dani betegsége miatt, de ha bármikor kedved van, szeretettel várunk!
Csak nem akarok itt erősködni, mert na.

Egy kolléganőm gyerekei asztmásak-köhögősek, ők mindig elmentek nyáron és télen egy-egy hétvégére valamelyik szlovák sítelepre, levegőzni.

Azóta kiköltöztek Svédországba, és egyiknek sincs semmilyen légúti baja.
Sós levegő rulez.

Hírek nálunk: ma töltöm (papíron, UH számítás alapján) a 30. hetet, a gyerek még korának megfelelő méretű:) és -hol kopogjam le- egyelőre sokkal könnyebben viselem az egészet, mint múltkor.

Dávidka apás, hétvégén le se száll Zoliról, és egész nap azt hajtogatja, hogy apa-apa. Igaz, mást nem tud mondani. Viszont egész értelmes kis közléseket mutogat és gagyog el, poén.

Z. úgy tűnik, mindkét állást megkapta, amit megpályázott, az egyiktől még várja a hivatalos ajánlatot, a fizetés fog dönteni.

Szép napot mindenkinek!
Puszi
M
monke

Gyors bejelentkezés tőlünk...
Megvagyunk, esténként olvasok, de az írásig már nem jutok el.

Márk átállt kb másfél hete a napi egy alvásra, van hogy 1 órát alszik, van hogy majdnem 3-mat, ilyenkor turbó tempóban mindent aztán.
Ma pl. gardróbot rakodtam, téli cipőket és kabátokat pakoltam el.
Sokat vagyunk kinnt, napi 2-3 x is akár,most hogy meglett a hinta kinntre, be se lehet rángatni Márkot.
Hétvégén M festett, ő meg csavarhúzóval szerelte a fűnyírót, a motorját, igazi kis pasi.
Szerdán kapjuk meg a 15 hós oltást, aztán megyünk Juditékhoz kutyázni.
Holnap igyekszek reagálni mindenkinek, csak egy életjel volt, amit Zsuzsi kért.

Körkérdés:Ki az aki ad még bébikaját a picinek?Mert egyre több helyről kapom a megjegyzést, hogy miért.Egyszerű a válasz:a gyerek nem eszik meg mindent, amit főzök és aduászként mindig ott az üveges.Ha ugye meg nem eszik pl délután, csak válogat, éjjel biztosan kel és kér enni.

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Ági,
Isten éltessen benneteket!

Képzeljétek, Bibinek lázgörcse volt. Hát ez olyan dolog, hogy lepereg közben az ember élete... kórházban is voltunk egy napig. 39,4 volt popsiban a hője, ami azért szerintem nem egy extrém láz, meghát nem is voltam felkészülve, sosem voltak lázasak, illetve Blani tavalyi egy hetes betegségétől eltekintve. Bibinek azóta sem volt láza, de most már tiszta taknyos és köhög is. Most már persze parázok és nehéz megállni, hogy ne adjak kúpot 36,8-ra.
Egyébként a hirtelen hőmérséklet különbségtől lehet görcs, meg persze alkat kérdése is.

Igen, a fertőző betegségek elkapása is alkati kérdés. Mostanában sokat gondolkodtam rajta (mert Blani mióta oviba jár egyfolytában náthás, előtte meg sosem). Szóval arra jutottam, hogy a nyitott, könnyebben alkalmazkodó emberek hamarabb kapnak el fertőzést, míg az introvertáltság és zárkózottság nyújt egyfajta védelmet ezen a téren. Ezeket az embereket meg más nehézségek sújtják, úgyhogy egykutya...amit át kell élni, attól nincs menekvés...Úgyhogy Friday mit is szeretnél a patikából?

Kata, nálam már régóta első szabály az, hogy egyen valamit a gyerek, amit szeret. Utána jön csak a többi: lehetőleg egészséges legyen, otthon főzött stb...Én bírnám, ha Bibi megenné a bébikaját és mondjuk nem egész éjszaka szopizna ha nem jön be neki a főztöm.

Móni, azt találtam ki, hogy ha nem megy több, akkor mondjuk az utolsó három bejegyzésre reagálnék. Hm? Nekem kedvem lenne takarítani, mert már nagyon kellene, de nem tudok mikor. Két segítséggel elég nehezen megy. Vizeznek, kennek mindent és közben pakolnak és pakolnak...
Szurkolok Zolinak, hogy jó ütős legyen az ajánlat :wink:

Mi voltunk itt a helyi sóbarlangban még amikor nem nagyon volt más programlehetőség és nagyon élvezték a lányok :)

R

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

Reni, jaj Istenem, ez a lázgörcs borzasztóan hangzik.
Igazad lehet azzal, hogy a fertőzések elkapása alkati kérdés.
Bőven elég az utolsó 3 hozzászólásra reagálni :-)

Móni, örülök, hogy minden rendben :-)
Z-nak gratulálok!
Lajosmizsei esküvő ápr. 30-án lesz. Zsófi nélkül megyünk. Egy éjszakát csak meglesz nélkülünk a keresztanyjával :wink:

Kata, Márk nagyon kis édes ezzel a szereléssel!
Zsófi még eszik bébikaját, szinte minden nap. Épp azért, ami írtál, nagyon sokszor nem eszi meg azt, amit főzök, vagy nem olyat főzök... Így is sokszor kel éjszaka, muszáj, hogy tele legyen a gyomra, mert akkor legalább az éhség tényezőt kizárjuk.
Plusz úgy gondolom, a bébikaja elég változatos, sok benne a zöldség, pl. nem fogok a gyereknek grízes tésztát vagy szilvásgombócot adni főétkezésként.
Ne foglalkozz a megjegyzésekkel, én is megkapom, de az én gyerekem, én tudom, hogy neki, nekünk mi a jó.

Friday, az egész gyerek egy szerencse kategória...
Egyébként én szerencsésnek érzem magunkat, mert van egy gyönyörű, okos, értelmes kislányunk, de lehetnénk szerencsésebbek, ha tűrné az autósülést, ha ülne a babakocsiban, az etetőszékben, ha időben elaludna este, ha nem kelne fel éjjel, ha nem lenne éhes éjjel , ha nem akarna közöttünk aludni, ha kevésbé lenne beteges, ha hagyna főzni, ha ...

Bocsánat, ez most kijött belőlem, de tegnap nagyon ki voltam borulva. M-vel jól össze is vesztünk éppen a fentiek miatt.
Vasárnapra ZSófi megnáthásodott, köhögni kezdett, hétfő délelőtt vagy 6-szor volt hasmenése, elvittem az orvoshoz. Mondta, hogy megint diéta, megint laktózmentes tápszer és hogy az immunrendszere nincs a topon :-( És emiatt vannak apró szemölcsök az állán és a mellkasán...
Szóval kezdem úgy érezni, hogy vmit nagyon elrontottam. Mit tehettem volna még érte?

A hosszú hétvégéről: Tapolcán voltunk, nagyon szép volt a szálloda, sok kinti és benti medencével. Zsófi nagyon élvezte a fürdőzést, ki se lehetett rángatni a vízből, örökké mutogatott, hogy melyikbe akar menni. a A víz jól elfáraszotta, magához képest jól aludt. Sokat sétáltunk, megnéztük a Malom-tavat, lementünk a Balaton-partra is, barangoltunk a Káli-medencében.
Nagyon jót pihnetünk, sikerült teljesen kikapcsolódni és erre jött a tegnapi nap...

A DM-s úszópelus sz*t sem ér :-( Amikor még a szobában ráadtuk, Zsófi menetrendszerűen azonnal belepiselt és egy szemet sem tartotta meg a pisit. Gondolom, akkor a vízben is ez a helyzet :-(

NA, nem rontom tovább a levegőt.

Szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata
Ugyanúgy csinálom, mint te. Ha nem tetszik neki amit főztem, akkor bébiétel. Na és? Kinek mi köze hozzá? :wink:
Az a lényeg, hogy egyen. Majd leszokik róla.

Reni
Sajnálom a görcsöt, ijesztő lehetett.

Móni
Gartulálok férjednek, mostmár csak legyen jó pénz is! Szorítok!
A baba mérete meg remélem marad a rendes tartományban. :wink:

Friday
Lehet, hogy igazad van a vitaminnal, de én például azt tapasztaltam, hogy amikor szedték betegek lettek, mikor nem szedték nem lettek.
Mióta úszni járnak, azóta pedig... ( Murphy huss! )nem voltak betegek.

Én még vizsgázgatok, a múlt pénteki nagyon durva volt! Gyermekirodalom, anyanyelvi nevelés volt, a tanár röpke 2 és fél órát késett, mikor megérkezett elmondta, hogy sajnos nem tudott hamarabb jönni, mert az egyetemen az egyik professzor úrnak születésnapi ünneplése volt. :twisted: Majd beközölte, hogy akkor fél óránk van megírni. :shock: 2 feladatsor (2 lap) volt, 5 kifejtendő kérdés és kb. 8 db. 1 mondatos választ igénylő összesen. A felét sikerült megírni, kíváncsi leszek, mennyire fogja értékelni, de azért az mond valamit, hogy senki nem jutott el a 2. lapig.

Szombaton ismét vizsga, ahhoz meg alig adott le anyagot, úgyhogy még keresgéljek is. Csak erre van időm. :evil:

Na nem háborgok tovább.
Szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Kata, nálunk is van otthon bébiétel, hasonló okokból. Meg amit Zsuzsi is ír, hogy nem adnék Dávidnak mákos nudlit pl.:)
Hihetetlen, hogy mikre nem tudnak megjegyzést tenni emberek.

Jó kutyázást, és élvezzétek ki a kertet! Imádom, hogy végre jó idő lett.

Reni, sajnálom a lázgörcsöt:((( ijesztő lehetett. Most ez azt jelenti, ugye, hogy az alacsonyabb lázat is csillapítani kell Bibinél, nehogy megint begörcsöljön?
Egy ismerős kislánynak 38.5-nél volt lázgörcse.

Ha még lesz időd válaszolni: te írtad, hogy szoktál és szeretsz dagasztani.
Nincs bevált kenyér v. péksütemény-recepted, amit tudnál ajánlani? nagyon szívesen kipróbálnám.

Zsuzsi,
Jobbulást kívánok!
Elhiszem, hogy kiborultál - de nem hiszem, hogy bármit is tudtál volna tenni egy ilyen helyzet ellen. Kitavaszodik, erőre kap egy kicsit Zsófi, meglátod.
Egyébként meg egy tünemény. Akkor is, ha nem ül meg az etetőszékben:)

Vick,
Elég rémesen hangzik a vizsga, de legalább a téma érdekes.
Kitartást és sok sikert a továbbiakhoz? Még van 1 egész éved, ugye?
Köszi a gratulációt meg a szurkolást Zoli nevében:-)
Kb. egyforma fizetés (nem fogunk meggazdagodni belőle:) a két állás szakmailag érdekes neki, az egyik mindent összevetve picit szimpatikusabb - persze a másik ajánl többet:)))

Babaméret meg ...
Dávid is csak a 33. héten kezdett "belehúzni" a növekedésbe, de reméljük a legjobbakat.

Na és egy körkérdés:
nem változott a babáitok "jelleme" az utóbbi időben?
D. egész máshogy viselkedik pár hete-hónapja társaságban (Ringatón pl.). Eddig járkált, élénkebb volt, stb.
Nem fáradt, nincs rossz kedve, csak 1 lépésre sem tágít tőlem:)

Pusz
M.
monke

Móni, köszi :-) tényleg egy tünemény és imádom, imádjuk a kis angyalkát.
Csak pont jött még ehhez egy olyan is, hogy vki verte nekem a mellét, hogy így meg úgy kell jól csinálni, mert bezzeg az ő gyereke...

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hi!

Monke, fészekrakó láz majd hozza a takarítási vágyat, majd legalább abból is tudsz következtetni a szülés valós időpontjára :wink:. Na látod, akkor az immunológus is azt mondja, hogy télen vitaminpótlás. Szoktam a bezzeg anyát olvasni, itteni linkeket is, meg férjem is küldött már onnan (szerintem célzásként, arról szólt hogy uncsi az együtt játszás némelyik anyukának :oops: :oops: :oops: ...) Apás hétvége: jó az :wink: , nálunk is így megy, dehát akkor van otthon api. Szép összeget kívánok a fizuajánlathoz!

Katicat, ha azt szereti a gyerek, akkor miért ne? Gréta is eszik még, utazáskor a világ legpraktikusabb kajája, télen-nyáron. Ameddig csak megeszi lesz itthon, Borssal is így volt. Egy csomószor elcsúszunk időben, nem készül el az ebéd, akkor is jó hogy van. Nemá' szép időben befejezzük a játszóterezést, mert főznöm kell menni 8) . A "miért"kérdésre válasz: mert így jó és kész :wink: .

Ervick, nem semmi, pezsgőzés miatt késik a vizsgáról... Anyanyelvi nevelés felkeltette érdeklődésem, lehet bele kéne ásnom magam, rájöttem, hogy a gyerekeim 2 embertől tanulják összesen az anyanyelvüket :roll: . További vizsgákhoz hajrááá!+++++++
Akkor nincs mese, megyünk az usziba! Borssal míg Pesten laktunk minden héten mentünk, gyalog-babakocsival, télen-nyáron, lehet ez alapozta meg az immunerősítőkéjét.

Reni, :shock: lázgörcs :shock: . Mesélnél róla teljes részletességgel? Meg hogy mit csináltál meg ilyesmi. ...huh, remeg a gyomrom a témától.
Más: a nyitott természetű-hamarabb beteglevős elméleted fiam megdönti :wink: . Pont Bors az aki gyerek-fű-fa-kutya-macska-lókaka... mindennel barátkozik.

Kankalin, az a baj, hogy bennem az anyaság nagyjából az állandó lelkiismeretfurdalással egyenlő. Kérdésem ugyanaz, mint amit írtál: hol rontottam el. Persze válasznak most azt írom Neked, hogy sehol és szuperül csinálod, úgy jó ahogy van és ez igaz is! ...csak én pl. tudom a magamról, hogy jobban is lehet ezt csinálni, de ha egyszer idegileg nem bírom ha állandóan kijön az etetőszékből, állandóan köztünk alszik, ami magában amúgy nem zavar, csak ne rúgna fejbe minden éjjel... ím egy példa közös problémánkra :wink: . Bíztatlak, 16,5 év és felnőttek lesznek, már csak ennyit kell kérdezgeti magunktól állandóan hogy hogyan is lenne jobb mindenkinek. A bébikajás dologra Neked is ugyanazt tudom mondani: "mert ezt megeszi és kész" :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára friday 2011.03.29 13:27-kor.

Kép
Kép
friday

Hi, Monke, bár nem tőlem kérdezted, de pont csináltam ostorrétest, csokisat. Írjam a receptjét? Meg sós ízben zopf receptem van, a blogon is ott van.
Édesből még kuglóf, de azt bevallom csak a recept van Anyukámtól, én még nem csináltam meg, hanem vele süttetek állandóan :oops:

Kép

Múlt heti kép, a kifolyt csokija is imádnivaló volt :D

Kép
Kép
friday

Távozz tőlem, ostorrétes:)

Köszi, Friday, Anyám is szokott csinálni, és imádom. Túlságosan is, főleg, mióta nem eszek édeset.

Most viszont sima kenyér-kalács- és kifli recept érdekelne. Van kenyérsütő gépem is, de valahogy soha nem találtam rá a jó receptre, és feladtam.

Az immunológus egyébként sima C-vitamint ajánlott, ezt kihagytam. Nem hiperszuper többezres készítményeket.
monke

Reni, a mindenkinek reagálás még egy egygyermekes anyának se megy, ne szabadkozz.
Még nem írtam, részvétema a nagybátyád miatt és sok erőt az unokatesódnak meg anyudnak az ápoláshoz.
Hú, ez a lázgörcs, atya ég.
Hogy kezdődött és hogy zajlott le?Írd már le légyszi.
Nagyon ügyes Bibi az egyedül evéssel.

Friday, sajnálom az újabb fosós-hányóst.Patikus :-(
Gyerekre/emberre válogatja,ki betegeskedőbb típus és ki nem.
És valóban szerencse kérdése az egész, semmi más.
Nyami-nyami, meseszép ez a süti, gondolom az íze is hasonlóan jó volt.

Zsuzsi, ne ostorozd magad az újabb betegség miatt, nem hibáztál, az vesse rád az első követ, aki nálad bármit jobban csinál.
Nem lehet,hogy Zsófus a fürdőben kapott el vmi bacit?Végig erre gondoltam.
Amúgy nagyon szépek a FB-os képek, látszik,hogy jót pihentetek.
Zsófi tiszta Miki, a te szöszi hajaddal :D

Móni, örülök,hogy Eszter babával minden rendben és normál ütemben gyarapodik.
Zoli nagyon ügyes,hogy mindkettő állásajánlatot megkaphatná.
Gondolom a kis jövevény is inspirálta Dávidka mellett.
Mikor kezdene?
Kenyérsütő:Ha jól tudom, Juditék vettek nemrég, esetleg vele folytass recept ügyben eszmecserét.

Vick, atya ég, nem semmi mit nem képzelnek magukról ezek a tanárok, jobb dolga is lenne az embernek-főleg ha 3 kicsi gyereke van-mintsem órákig avizsgára várjon.
A hátralévőkhöz kitartást.És várjuk az 5-ösöket...

Fleur?TSzilvi?Judit?Életjel!

Bár Judittal beszéltem, a héten mégsem megyünk hozzájuk, nem jön össze a kutyázás.
Holnap oltás.

Köszi mindenkinek a támogatást bébikaja ügyileg.
Gáz, de már előre tartok tőle,ha jövő héten ott lesz Márk anyuéknál egymaga pár napot, mit eszik majd meg és mit nem.
Megint megkapom, hogy milyen válogatós és ugye eszik mindent.
Persze, hekket szálkástól, kolbászt, hurkát, sonkát és még sorolhatnám.Meg a mákos sütiket és a diósakat, de feltétlenül.És még hasonlókat...
De aggodalomra semmi ok, ha Fleur, Ági és Mangora szerint a bölcsiben eszik a gyerkőcök, amit a többi.Végülis még másfél évesek sincsenek.
A másik meg amivel csesztetik az ember lányát,miért nem kap még tejet.
Tudom, hogy kényelmesebb a bébikaja és tápszer és ha anyagilag nem engedhetnénk meg,biztosan nem így csinálnánk, ez is közrejátszik.

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Csak egy nagyon gyors életjel, mert Andrisnak még dolgoznia kell.

Köszönjük a jókívánságokat. Jól sikerül a hétvége, bővebb élménybeszámolóval igyekszem holnap jönni.

Reggel elhoztuk a kutyust is. A kis drága kb duplájára nőtt két hét alatt. Elég annyit a méretéről, hogy az állatorvos úgy köszönt neki, hogy szia medve. :) Saccra kb 30 kg lesz. :) Petrával eddig elég jól elvannak, nah de 150%-ban kell rájuk fizetni. Ha a kutya békén hagyja Petra incselkedik és fordítva. Unatkozni nem fogunk az biztos, az első éjszakáról is majd holnap.

Móni: milyen kenyeret szeretnél sütni? Én kaptam egy sztem nagyon jó fehér kenyér receptet, de sütöttem már Aldis lisztből barna magvasat is. Nekünk Moulinex sütőnk van, az első két kenyeret leszámítva jól megy.

FB-re teszek majd képeket.

Jó éjt Nektek!

Judit

Kép
petra09

Sziasztok!

Rólunk is csak egy gyors életjel!
Minden ok, csak nagyon el vagyunk havazva! Élvezzük a jó időt és a hosszú nappalokat, csak hát így kevesebb idő jut minden másra! Majd' minden nap hazajövet után még irány a kert vagy séta, játszótér és úgy esünk haza fél 7 felé, hogy Marci már hisztizik a kajáért, mert éhen akar halni :D Mostanában egész jól eszik és már csak olyat eszik meg, amit mi is, mást nem hajlandó! Más az esti elalvás előtti tápszerről is leszokott, helyette kakaót kap lefekvés előtt! Az éjszakáink nagyon jók, mióta jól eszik, azóta sokkal jobban alszik is! A hétvégén is a kertet rendeztük, abban is jól elfáratunk, na meg persze az óraátállítás is fárasztó volt :D
A munkahelyemen új főnök van, új elvárásokkal, az sem egyszerű. Újra el kell kezdjek angolt tanulni, mert le kéne tegyem a szakmai nyelvvizsgát, és még egy csajszi is bejelentkezett, akit számvitelből kéne korrepetáljak :D Szóval zajlik az élet nálunk is, de hát ettől szép :D

Igyekszem azért olvasgatni titeket, csak írni már nincs energiám!!

Millió puszi!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Kata, teljesen átérzem, amit írtál Márkról és a más általi etetésről. Hasonló gondolatok bennem is dúlnak. Plusz nálunk még az is benne van, hogy desszertet is kapott már a nagyszülőktől ebéd helyett, mert az ebéd nem kellett. Hiába jártatom a szám... Tudom, hogy jót akarnak, de akkor is...
Bár a hétvégén M. is megkínálta Zsófit a reggelinél két dologgal, amíg kajáért mentem: mogyorókrém és málna :roll:

Aztán van még problémám mindig a főzés körül, mert szerintem én egy csomó olyan dolgot használok (pl. milánói alap vagy más alap, ízesítő kocka, vegeta), amit Zsófinak egyelőre nem kellene ennie. Ezekről magamat még le kell szoktatnom és ha ilyen a kaja, akkor neki abból nem adok. Nektek mi erről a véleményetek? Ezért is kérdeztem pl. a múltkor, hogy ki mit ad a gyereknek.

Mangora, Neked megint csak azt tudom mondani, hogy minden elismerésem, nagyon ügyes vagy.

Friday, annyira köszi, amit írtál az anyaságról. Olyan jó, hogy nem csak így érzek. Kezet foghatunk. Pont arról van egy cikk az e heti Nők Lapjában, hogy hogyan legyünk jó anyák. Elküldjem neked szkennelve?
M. épp hétfőn mondta, hogy én mindig minden mögé nézek és nem a szép részét helyezem előtérbe. :( Szóval most összekapom magam :-)

Kata, a megfázást biztosan a medencében szedte össze Zsófi, ebben vsz. hibásak vagyunk. A hasmenés csak hétfőn volt, az orvos szerint a megfázás hozta magával, mert gyenge az immunrendszere.

Vick, na, imádom az ilyen tanárokat. Akkora urak!!! Bosszantó nagyon a helyzet.

Judit, kérünk képeket a kutyusról! Hogy hívják? M. szüleinek Labradorja van, ő Dorka :-) Nagy mókamester.
Sétálni is jártok vele?

Szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Judit, köszi:) Aldis barnaliszt jól hangzik, jól sikerült?
A miénk is Moulinex, én kb. 6x próbáltam, egyre rosszabb kenyereket sütöttünk:))) szóval most egy bombabiztos receptre vadászok.

Tegyél fel képet a kutyusról is!

Kata,
Nem tudod megbeszélni, hogy mit NE adjanak Márknak az alatt a pár nap alatt? Nekik is egyszerűbb, ha rögtön olyasmivel kínálják, amit elfogad.

A bölcsiben főzelékeket adnak gondolom, nem szálkás halat vagy hurkát.

Zsuzsi,
Jól beválasztotta Miki a mogyorót és a málnát:) nem lett baj, ugye?
A náthát vírus okozza (állítólag). szóval attól, hogy vízben volt Zsófi, még nem kellene automatikusan megfáznia...
ilyen erővel akkor ne menjetek sehová. Ne okold magad, megfázott, kész.

Én osztom a véleményedet főzéssel kapcs. Nem kellene nekik ízfokozó meg ilyesmi.
A leveskockát egyelőre nem bírom elhagyni, de nem ártana nekünk se, főleg hogy ez csak megszokás kérdése.
Az én gondom a sonka, kockasajt, felvágottak... Ezek is műkaják.
Persze esszük mi is.

Pusz
Móni
monke

Átfutottam és akartam is írni sok mindenre, de most fejből nem megy.
Annyi a teendőm és mi is megyünk, ha már ilyen szép az idő és legalább azt lehet.
Amúgy Dani szerintem szépen gyógyul, remélem még pár hét és köhögni sem fog.
Majd írok még csak most mindig van valami intéznivaló + a 2 gyerek szóval rohanok mint pók a falon :lol:

Puszi nektek!!

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Nem is tudom, hol maradtam el, szóval ami eszembe jut így hirtelen :)
Először is köszi mindenkinek még egyszer a köszöntést :)

Zsuzsi, sajnálom az újabb betegséget, de szerintem se okold magad, egyszerűen ez így működik sajnos. De bízzunk benne, hogy ahogy jön a jóidő, Zsófi sem lesz hosszú ideig beteg. A fürdést meg biztos nagyon élvezte, csak hát ahhoz is hozzá kell edződni, a gyerekek ráadásul tuti, hogy nyelnek a vízből is. De szerintem ez ne tartson vissza Titeket attól, hogy legközelebb is elmenjetek, mert attól még jó mulatság. Alig várom, hogy túl legyünk az utolsó nefrológiai kontrollon, utána az első adandó alkalommal elvisszük Benét egy aqua-csodába, úgy sajnálom, hogy eddig kimaradt még az életéből, babaúszást is terveztünk anno.

A kajálás: hm, hát, én sem vagyok valami okos ezen a téren, Bene ráadásul elég rossz evő, legalább is itthon. Reggel alig hajlandó pár falatot enni, de éhesen nem vihetem a bölcsibe. Komolyan már elgondolkodtam azon, hogy korábban viszem és akkor reggelit is kap (akkor 8-ra be kell vinni), hátha ott enné azt is. Nagyon válogat, pl. leeszi a szalámit a kenyérről, és nincs is türelme enni. Szóval elég kétségbeejtő. De hízik, szóval gondolom csak megeszi a magáét, ha nem is itthon.
Bébikaja: nálunk is van egy pár a szekrényben, sosem lehet tudni alapon, de mondjuk Bene azokat sem annyira szereti. A gyümölcsösöket viszont igen, azt szokott kapni reggeli mellé vagy vacsora után. Szerintem is simán lehet még adni. Annyira utálom az ilyen okos embereket, ne döntse már el helyettem könyörgöm, mi a jó a gyerekemnek.

Kata, mi lenne, ha előre írnál egy kis étlapot Márknak azokra a napokra? Csak úgy nagyjából lássa anyukád, mit szeret enni. Vagy megsértődne ezen?

Zsuzsi, szerintem ha egy ételízesítő természetes alapanyagokból készült, simán adhatod neki az azzal ízesített ételt. Ne legyen túl sok benne, de amúgy miért ne? Adalékanyag egy pohár joghurtban is van, szóval szerintem nyugodtan. Úgysem leveses kanállal rakod bele a pirospaprikát, mint az anyósod :wink:

Mangora, jó, hogy benéztél, jó látni, mennyire tele vagy energiával :) A délutáni séták nálunk is megvannak, nekem is olyan jól esik a suli/tanulás után kicsit a szabadban lenni és bóklászni Benével.

Judit, na hogy telt az éjszaka? Kinn aludt a kutyus? Hogy hívják? Beszámolót várjuk a hétvégéről :)

Nálunk még mindig van egy kis felfordulás, de már egész normálisan néz ki a lakás. Szép lett a járólap, ha helyreáll a rend, csinálok róla fényképet.

Móni, grat Zolinak a munkához, szuper, hogy még választási lehetősége is van :) Döntött már?
Remélem, hogy Eszter marad a normális ütemben, szerintem mindent megteszel ennek érdekében, szóval csak nem lesz semmi gond.
A jellemről: Bene elkezdett szégyellősködni, édesen bújik olyankor és nagyban mosolyog, de csak egy kis ideig, továbbra is hamar feloldódik utána. Dávid máshol is ilyen bújós? Nagyon édes az alvós kép a FB-n :)

Reni, jaj, ez a lázgörcs nagyon rémesen hangzik :( Remélem nem jelentkezik többet, szegénykém, biztos nagyon meg voltál ijedve :(
Festéssel mi a helyzet? Ha tudsz, hozhatnál képet az alkotásaidról :)

Friday, csatlakozom, tényleg nagyon sok minden szerencse kérdése. (ezt most én is csak zárójelesen merem leírni, nehogy Murphy meglássa: Bene decemberben és január elején elég beteg volt, nagyon féltem mi lesz, ha bölcsibe megy, erre tessék, amióta bölcsis, még alig volt beteg. Na most akkor hogy is van ez a közösséggel? :))
Vitamin: hm, hát igen. Nem is tudom ki mondta egyszer, hogy ezeknek a multivitaminoknak az a nagy hibája, hogy nem személyre szabottak, szóval lehet hogy felborítják az amúgy egész jó vitaminháztartásodat, mert abból van benne sok, amiből mondjuk már amúgy is elég van a szervezetedben. Ki tudja... azért a C vitamin biztos nem árt.
Ostorrétes, nyammmmm.... :-}~
Móni, küldök egy kenyérreceptet priviben, én nem próbáltam, de ismerősék nagyon szeretik.

A lelkiismeretfurdalás itt is állandó, mindig, MINDIG van min emészteni magam az anyaság szempontjából. Persze haszna az semmi, csak jó szarul érzem magam tőle :( De mondjuk azt jobban érzem én is, mióta van Bene, hogy az idegeim és a türelmem mennyire végesek, de ez az, amin nagyon nehéz változtazani.

Vick, ez a tanár :evil: Legalább hozott volna kóstolót :wink: Remélem azért jó lesz az eredmény, mégis minősíthetetlen körülmények között kellett megírnotok a vizsgát. Kitartást a továbbiakhoz is!

Na, jó össze-vissza, szedett-vedett lettem, bocsi :oops: :wink:
Puszi,
Ági
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gigilina 2011.03.30 12:08-kor.

KépKép
gigilina

Jaj, bakker, nem is írtam.
Tegnap dél körül körül hallom, hogy valaki az ajtónál babrál, nem volt bezárva, nyílt. szokása magától is kinyílni, úh. kinéztem, hogy becsukom.
Egy kigyúrt "barna" (és most PC vagyok) csávó állt előtte, szabadkozott,
és valami kamu ürüggyel egy nemlétező szomszédot keresett, majd lelépett.

Nem tudom, hogy jutott át a kaputelefonon, és azt se tudom, nem tervezi-e, hogy visszajön. Dávidot nem látta, csak engem, 7 hónapos terhesen.

Utálok bezárkózni, mert eléggé klausztrofóbiás vagyok. Plusz nem tudom, megállítana-e egy ilyen fickót a mi ajtónk:( Persze zárom azóta.

Kicsit megijedtem:( Nem nagyon van értékes dolog a lakásban, de most belegondoltam, hogy akár nekünk is támadhatott volna.
monke

Móni, Atyaég :( Nagyon sajnálom, iszonyú lehet(ett)... megértem, ha megijedtél... nem is tudom, hogy lehetne okos ilyenkor az ember. Ha nem érzed biztonságosnak az ajtót, cseréltessétek ki vmi erősebbre.. az, hogy ne kelljen félned a lakásotokban két kicsi gyerekkel, azt hiszem, mindent megér... én is tuti meg lennék ijedve a helyedben :(

KépKép
gigilina

Hi!

Monke, oké :wink:. Abból az aldis lisztből én is sütöttem már, sütőben -kenyérsütőm nincs- nekünk a fehérkenyér jött be abból. Új receptnél azt szoktam csinálni, hogy megnézem a nosalty-t meg a mindmegette-ét és a legtöbb pozitív hozzászólás dönt. :D

Monke, most olvasom az újat: basszus!!! Hívtál rendőrt? Nem azért, de tavaly betörtek az albérlőnkhöz, rendőri eredmény nulla, de legalább utána többször járöröztek az utcában. Szerintem egy telefont megérne.

Katicat, minden aggodalmaddal egyetértek etetés ügyileg. ... jaj de úúúúútálom ha beleszólnak... Más: azt hiszem Te kérdezted rég a babakocsi takarítást: hááát, :roll: , előfordul :oops: .

Kankalin, a szép része van előtérben, csak észreveszed a problémát és szeretnéd megoldani. :D Elolvasnám a cikket, igazán köszönöm!
Fűszerezés nálunk nem nagyon van, hiányolja is a férjem :roll:, leveskockát mondjuk használom. Most hogy Bors ilyen válogatós lett is csak megnyugtatni tudlak: ha elbabásítottad volna az ételek fűszerezését sem biztos hogy jobb evő lenne a gyerek.

Petra, megyek és nézem a kutyát. Képzeld, tesóm aki még állatkertbe se megy szívesen annyira nem bírja az állatokat, feliratkozott pulikutyáért. Mit nem tesz egy gyerek egy szülővel :lol: :lol: :lol:

Mangora, wow, korrepetálás meg új főnök. zajlik az élet, az biztos :wink:

Gigi, üdv a klubban! :wink:

Kép
Kép
friday

Gyorsban bekukk,oltásokon túl 85 cm és 12,42 kg.
Csak Móninak:
Ha nem is rendőr, de pl egy hevederzár az ajtótokra és egy láncos biztonsági kallantyú-nevét nem tudom-nem ártana.
Plusz a szomszédokat megkérdezni, ki látta, tapasztalt hasonlót.
Elhiszem,hogy megrémültél, atya ég.
Mióta a szomszédainkhoz betörtek, én mániákus ajtózáró lettem, sokszor éjszakára is beriasztunk.
Ha Márk például alszik és hátul vagyok a kertben, simán kulcsra zárom az ajtót.

katicat
Szigetszentmiklós

Köszi az együttérzést:)

Azóta kicsit lehiggadtam.

Van hevederzárunk, azóta használom is:) de az ajtót nem cseréltetnénk le, tudjátok, betörő ellen nincs zár.

Elég gyakran van betörés itt a környéken, de a rendőrséget kár értesíteni, ez egy félig zárt lakótelep-szerűség, valószínűleg nem járőröznének bent a házak között.

Viszont jó nagy forgalom van napközben is, majd max. kikiabálok az ablakon. De nem hiszem, hogy fényes nappal legyilkolnának az 5 éves laptopunk miatt.

Múlt héten egyébként a mentők is kijöttek, állítólag a "kimondhatatlan nevű" férjemhez hívta ki őket a háziorvos. Kis ijedelem után kiderül, hogy a 87 éves szívbeteg Schweitzer bácsival kevertek a másik lépcsőházból.

:))))

Mi jöhet még.
monke

HI,

legjobbakat Schweizer bácsinak!

Jaj, Monke, basszus tényleg akkora gáz az ilyesmi. Amúgy megnyugtatni szeretnélek, többször nem megy vissza meg a haverjai sem.

Mióta kiugrott a szomszéd bennem akkora a "félsz", arra lettem figyelmes a múltkor, hogy miközben magasabb ház előtt megyek el a gyerekekkel azt számolgatom, hogy milyen ívű röppályán potyoghat ki egy ember és hogy hol is kéne sétálnunk hogy biztonságban legyenek a gyerekek. Hülyeség, ésszel tudom én is, csak para van rajtam. Meg ésszel azt is tudom, hogy kétszer nem fordulhat elő ilyesmi, de annyira sz.r, hogy mindenben a veszélyt látom, majd biztos elmúlik. Köszönöm hogy leírhattam.

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Sajnos most is csak röptében. Szombaton újabb vizsga.
Az egy dolog volt a vizsgánál a múltkor, hogy én vártam, de volt 3 kismama is, az egyik kb. 8 hónapos várandós. Ja, és ma meglett az eredmény, 3-as. Hát kapja be!

Igyekszem vizsga után jönni szombaton és reagálok majd.
Sziasztok!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Már utálni fogtok, de megint csak pici időm van! Mióta itt a jó idő sokat vagyunk kint, a maradék időben pedig próbálom a benti dolgokat rendezni. Tegnap itt volt anyum s ablakot pucoltunk.....

Szóval az elmaradt beszámoló: Hajdúszoboszló úgy indult, hogy csütörtök délután felhívták A-t, hogy az apartman, amit foglaltunk nem készül el, mert festik, s így két egybenyíló szobát tudnak adni. Mivel az utolsó pillanatban szóltak elfogadtuk. Odaérünk megkapjuk a kulcsokat, felmegyünk az emeletre, s a szobák egymással szemben vannak.... nah, az én fejem elkezdett nőni.... Ahogy jobban szétnéztünk, láttuk, hogy a folyó vége lezárható, így végül is teljesen jó volt. Nyugodtan tudtunk beszélgetni, tévézni, fürödni, mert a folyó ajtót kulcsra zártuk, Petráét pedig csak becsuktuk a miénket pedig teljesen nyitva hagytuk. A következő döbbenet maga a szoba volt. Nagyszüleimnél fiatalabb bútorok voltak. Talán elég annyi, hogy a mi szobánkban az ágy nem normális egyszemélyes vagy franciaágy volt, hanem kihúzható. Ezen egy kis bosszankodás után már csak nevettem. Ja, s Petrának nem utazóágyat tettek be, hanem vendégágyat, de ahogy szóltunk kicserélték, de ami a lényeg volt, hogy már első délután egy hang nélkül elaludt és az éjszakákkal sem volt gond. Egyébként a személyzet nagyon rendes volt a recepción és az étteremben is. Voltunk nagyot sétálni, játszóterezni, nyuszi kiállításon, s kétszer a fürdőben. Összességében nagyon jól éreztük magunkat.

Hétfőn este jöttünk haza, kedden pedig mentünk a kutyáért, már 6-kor indultunk itthonról, mert akiknél volt korán mentek dolgozni. Eddig nagyon jól alakulnak a dolgok vele. Már az első éjszaka sem volt gond, túl nagy kárt sem okozott még. :) Petrával is egyre jobban elvannak. Petra picit még tart tőle, hisz majdnem akkora mint ő, de ha a kutya nem foglalkozik vele, akkor ő hívja fel magára a figyelmét. A kutyával már annyit elértem, hogy hagyja csúszdázni, ha rászólok eljön tőle, s ami a legjobban tetszik, hogy ha eldobom a kutya labdáját és Petra is szalad érte, mert miért ne :), a kutya hagyja, hogy Petra vegye fel. Viszont volt már egy-két vicces eset is: A lerakott egy szőnyeget a kutyának, mert a házba egyelőre nem megy be, s mondta, hogy üljön le. A-ra nem igazán hallgat még, s persze a füle botját sem mozdította, de Petra leült. :) Tegnap oda kellett mennem Petrával, s újra leült. Este voltunk Auchanban, s P-nek mutattunk egy motort, mert ami itthon van, azzal nem igazán tud haladni. Itthon autó szerűség van, imádja, de inkább csak a leltárban szerepel. Szóval Petrának mutattuk a motort, ő ráült, játszott vele, de nem akarta lökni. Távolabb mentem, s hívtam, erre az egyetlen lányom leszáll a motorról, odatolja és elmegy. Úgy csinált, ahogy a kutya szokta a labdával... :) Persze a motort nem lehetett visszatenni, hazafelé a kocsiban is fogta, még szerencse, hogy csak 1600 ft volt, ha ezt sem használná. Nem szoktunk engedni a hisztinek, de most nem tudunk ellenállni.

Kajatéma: az az igazság, hogy nekem már túl sok elvem nem maradt ezen a téren. Nálunk is van itthon üveges, van amikor csak azt eszi. AZ szerencsére 80%-ban működik, hogy ha megkérdezem, hogy kér-e, és igent mond, akkor a nagy részét megeszi. Egyéb téren annyit tartok szem előtt, hogy legyen reggeli, tízórai, ebéd, uzsi és vacsi. S lehetőleg az ebéd főtt kaja legyen, de én már adtam neki grízes tésztát ebédre. Persze, akkor délután éhesebb volt, így laktatóbbat adtam akkor. A gyümölcsöt, zöldséget próbálom belecsempészni, de hol jobban, hol kevésbé sikerül. Én már régóta adom neki a tejet, azt amit mi iszunk. Általában 2,8-as, tartós.

Ja! A kutyát "igen nagy" fantáziával Blackynek neveztük el. Egyszerűen nem volt semmi ötletünk. :oops:

Megyek adok is neki enni, mert lassan ébred Petra is.

Szép napot Nektek, s igyekszem nem eltűnni! Különösen, mert annyira rossz, hogy lemaradok mindenben.....

Puszi!

Judit

Kép
petra09

Vick: nagy-nagy kalappal Neked!

Judit

Kép
petra09

hahó,

bocs, hogy így megint eltűntem. Sajnos bajok vannak, és egyelőre még nincs megoldás. Csabival megint valami gond van, már egy hete fixen 8-10 óránként belázasodik. Lázcsillapítóval lemegy, de aztán újra. Más tünet nincs, ami egyrészt jó, másrészt viszont nem. Nem köhög, nem folyik az orra, eszik, játszik. Persze ha éppen nem lázas. Viszont így nem tudjuk mi a baja :cry: Volt vizelet vizsgálat, negatív lett. Most székletvizsgálat eredményére várunk. Még azt sem tudjuk fertőző-e, úh elmenni sem merünk vele sehová.

Vick, azért legalább túl vagy a vizsgán, legalább ennyi pozitív van benne...

Judit, szuper egy kiskutyus, Petra együtt nőhet fel vele. Aranyos a vásárlós sztori.

Friday, biztos elmúlik idővel az "ugrós" para. Ez tényleg az az eset, amit az idő old meg...

Móni, betörős történet :cry: :evil: Még szerencse, hogy nem volt agresszív! Tényleg használni kell a zárakat.
Szomszédban a kopogtatásra kétéves kislány simán bárkinek ajtót nyit... Szóval már csak ezért is, előrelátásból :wink:

Kata, Márk szép nagy fiú! :)

Mennem kell..

puszi

Szilvi
huszilvia

ezt most találtam :lol:

http://indavideo.hu/video/Ket_kopasz_beszelget

édes :lol:

puszi
huszilvia

Szilvi: sajnálom, amin átmentek. S valami tippje van a gyerekorvosnak? Semmihez nem tudjátok kötni a belázasodást? Húúúú, az a videó!!!! Nagyon-nagyon édes! Vick: a lányoknál volt hasonló?

Jó éjt és szép vasárnapot!

Judit

Kép
petra09

Sziasztok!
Már egyszer írtam, de sajnos a gép kilépett a netről. :twisted:

Judit
Csináltak ilyet a lányok, csak ők cifrábbakat halandzsáztak, a másik meg betűre pontosan ugyanazt elismételte. Szakadtunk a nevetéstől sokszor.

Szilvi
Hanga volt ilyen belázasodó, bölcsiben is előjött többször. A gyerekorvos azt mondta, hogy képesek belázasodni attól is, ha meleg van a szobában és nem isznak eleget. Náluk még ilyen egyszerű dolgok is lehetnek kiváltó okok.

vick
Kép
Kép
ervick

Móni
Betörős story: Egyszer hasonló volt nálunk is, még a szüleimnél laktam, és csak azt hallgattuk, hogy valaki már vagy az 5. kulcsot próbálja a zárba. Kiszólt anyukám, hogy " ki az?" Erre a kukucskálón kinézve egy fekete alakot látott leszaladni. Többet nem jött. Remélem hozzátok sem fog.

Friday
Úgy látom, téged nagyon megviselt ez a repülős történet. Próbáld magadból kibeszélni, vagy leírni, hátha segít. Itt is leírhatod 10-szer is, ha az segít. :wink:

Mi egyébként megvagyunk, végre jó az idő, a rosszkedvem is alábbhagyott már. Készülünk a szülinapra, most ez a legfontosabb és szerencsére hétvégén vizsgám sem lesz! Juhééé!

Jó éjt mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Kicsit elmaradtam :oops: , bocsánat, csak sokat dolgoztam a napokban.

Móni, jaj, ez a betörős story, remélem, többet nem fordul elő.
Na meg a mentős, az se semmi. Egyszer Anyukámék udvarára hajtott be a szirénázó mentőautó. (Épp nyitva volt a nagykapu, mert már vártuk Apukámat haza.) Aztán kiderült, hogy elnézte a házszámot.

Judit, jaj, de kis aranyos történetek ezek! Láttam az udvarotokat a fb-n, olyan jó, hogy ennyi mindenféle játék van rajta :-) Nekünk egyelőre marad a játszótér. Na, ehhez még asszimilálódnom kell.

Szilvi, szegény Csabi! Remélem, hamar kiderül, hogy nincs semmi baj.

Mi megvagyunk, Zsófinak még kicsit csöpög az orra, de már nem vészes.

Na, mennem kell, folyt. köv...

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Köszönöm a kenyérreceptet Juditnak és Áginak, és Reninek a linket:)
Egyelőre győzött a "fészekrakó ösztön", és inkább megpucoltam hétvégén az összes ablakot. (na olyan sok nincs:)

plusz voltunk a Vadasparkban, Budakeszin, imádta Dávid.

Betörő nem jött vissza, szerintem nem is fog.

Judit,
Nagyon cukik az új képek, és a kutyás történetek is:)

Szilvi,
Jobbulást Csabinak!!! Mennyire lázasodik be? Remélem, kiderül, ha van valami baja, vagy csak olyasmi a gond, mint Vickéknél.

Zsuzsi,
Zsófinak is jobbulást. Hasmenés elmúlt?
Úgy érted, nem szereted a játszóteret, vagy folyton beszélgetni kell a többi jelenlevő anyukával?:)

Szép napot,
Móni
monke

Móni, akkor is jár neked egy nagy vállveregetős smiley az ablakpucolásért :-)
A játszóteret szeretem, csak valahogy az anya-társaság elég fura... Nincsenek nekem nagy igényeim, de a stílus, ahogyan beszélnek, ill. örökké cigiznek... Pl. kisfiam menj a fa alá és hu...zzál :oops:
Még jó, hogy van több is a környéken, majd fel kell fedeznem, merre hány méter.
Hasmenés szerencsére csak múlt hétfő de. volt. Pár napig megint laktózmentes tápszert kapott és diétáztattam szegényt, azóta rendben van.
Vadasparkért @@@@

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

gyors bekukk a szüleimtől...
M tegnap elutazott Prágába, ma d.e a gyerekkori fogdokimnál voltam, hát, rámfért.
Fogkőleszedés, plusz egy fogamra korona kell, de előtte rendbe kellett tenni, nagypéntekre kaptam időpontot,hogy felragassza a porcelánt.
Márk élvezi a kinntlétet, nagyokat alszik, én is lenyugodtam...
Holnap barátnőzök, Márkostol, meg anyummal shoppingolunk délután kicsit, aztán szerdán megyek haza és Márk marad, ha jól ellesz, akkor szombatig vagy vasárnapig.
Nehéz menet lesz, neki is, nekem is.
Csüt jönnek hozzánk a klímások, aztán be akarom fejezni a maradék nagytakarítást, az angol vszínűleg nem jön össze, mert nincs meg a létszám, 3-man lennénk és ez nem kifizetődő, de már törtöm a fejem a megoldáson.

Most csak ennyire futotta,

puszi mindeninek

katicat
Szigetszentmiklós

Szisztok!

ZSuzsi
Akkor úgy néz ki, hogy laktózérzékeny, Zsófi?

Még a fűszerezéshez akartam szólni, hogy én nem használok leveskockát, hanem Vegeta naturellát mindenhez. Ebben nincs ízfokozó, meg ilyesmi. Kicsit több kell belőle, mint a rendes Vegetából, de finom íze lesz így is és a gyereknek sem árt.

vick
Kép
Kép
ervick

Móni
Nagyon ügyes vagy! Elismerés hegyek neked!
Vadaspark.... már mióta vágyom oda!

Kata
Örülök, hogy nyugodtan vagytok, a levegő sokat számít. A fogászt meg annyira irigylem! Nekem is mennem kellene. :oops:

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Vick, köszi a tippet, pont erre gondoltam én is, hogy veszek ilyet vagy bio vegetát.
Nem mondta az orvos, hogy laktózérzékeny lenne Zsófi, de már bennem is felmerült. Szerinted?
Első alkalommal a hányós-fosóst vírust kapta el, most nem tudom, mi volt, meg volt eléggé fázva, köhögött, igaz, fél nap után abbamaradt a hasmenés.
Ha jól, emlékszem, Márk is kapott laktózmentes tápszert a hasmenés alatt.
Az orvos azt mondta, hogy hasmenéses időszakban a tejtermékeket meg kell vonni, csak élőflórás joghurtot kaphatott. Ezt már másoktól is hallottam.

Vick, hogy ünnepeltek a lányokkal? Mi lesz az ajándék?

Kata, jó pihenést és kikapcsolódást Nektek! Írj majd, hogy teltek a napok Márktól távol mindkettőtöknek.

Zsófi ma volt csanában, nem akart hazajönni, nyekergett. :shock:

Megírok egy történetet, engem nagyon kiakasztott. M. unokatestvérééknek szombaton volt 3 hetes !!! a kisfia. Annyira elfáradtak a szülők a 3 hét alatt, hogy vasárnap reggel elvitték a kisfiút a srác anyukájához és csak hétfőn délben mentek érte. És ez így lesz minden héten, mert nekik szükségük van pihenésre...
Fel nem fogom, hogy minek szült a lány gyereket! Ez a kisbaba még azt sem tudja, hogy hol van és már teher???
Ja, és ők kb. 5 perc autóútra laknak tőlünk, de még nem jöttek el meglátogatni Zsófit. (M. szokott találkozni a sráccal egyébként, de családilag 2009 augusztusa óta nem találkoztunk.) Erre a srác már két hete kérdezgeti, hogy mikor megyünk el meglátogatni a gyereket. Mondtam M.-nek, hogy ő elmehet vagy max. elmegyek vele, de Zsófit nem viszem, ha ők nem kíváncsiak rá. Szerintetek?

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
Hát erre a történetre nem tudok mit mondani. Csak sajnálom a gyereket, mert nem ő akart megszületni. Ha pedig valaki vállalta, hogy megszül egy gyereket, akkor kutya kötelessége ellátni éjjel, nappal, fagyban, hóban, napsütésben, rossz kedvben, betegen, bárhogy! Nem térek magamhoz! Felháborító. Én nem mennék hozzájuk, hanem megmondanám, hogy majd akkor megyünk, ha ti eljöttök először megnézni Zsófit.

Kész a kérdőívem az egyik, elküldöm, ha sikerül.
:oops:
1302028722.8757.doc

vick
Kép
Kép
ervick

Hahó!

Kezdek alaposan behavazódni, éjszakába nyúló tanulások meg miegymás, de azért olvaslak Titeket, de írni ritkán akad sajnos időm. Bene kicsit megbetegedett a hétvégére, megint kruppos köhögése volt, de szerencsére nem lett nagy gond, azért elvittük az ügyeletre Debrecenben. Hétfőn még nem vittem bölcsibe, tegnaptól viszont igen. Képzeljétek, volt menő greenboxos fényképezés a bölcsiben, hát mondanom sem kell, az én gyerekemet nem lehetett a kamera elé vonszolni :) Nem is erőltették persze, ordító gyerekről nem sok jó felvételt lehet csinálni :)

Zsuzsi :shock: :shock: Na ezt mondom én is, aki ennyire nem képes felmérni a saját kapacitását, inkább ne vállaljon gyereket. 3 hét után ilyen csúnyán lepasszolni a gyereket... szegény nagyi, észre se veszi, és már szinte csak ő fogja nevelni a kicsit, majd ha valahol meg kell jelenni vele, ahol lehet mutogatni, majd elviszik a szülei, másra nem kell :evil: :evil: Hihetetlen, milyen szülők vannak...
A játszótéri dolgot tökéletesen átérzem, én is nehezen asszimilálódok. Ráadásul Bene még kicsi, nem lehet csak úgy játszani hagyni, folyamatosan jön-megy, megenne mindent, amit talál, és hát nem ismeri a "játszótéri szabályokat", így mindig a nyomában vagyok, nem is tudnék nagyon kommunikálni senkivel :) Azért remélem találtok majd jó társaságot, mert az azért nagy kincs.
Házat nézegettek?

Szilvi, van valami fejlemény Csabinál? Remélem kiderül az oka a lázasságnak, és tudják kezelni a gondot.

Móni, hogy vagytok?
Vadaspark szuper lehetett, mi is tervezünk elmenni oda valamikor. Ablakpucoláshoz grat :) Majd számolj be, ha kipróbáltál valamilyen kenyeret, remélem most jól fog sikerülni :)
Van vmi vizsgálat mostanában? Annyira elfelejtettem, hogyan is volt Benével :oops: Tudsz aludni rendesen?

Vick, kérdőívet igyekszem én is kitölteni, ahogy nézem, szerencsére nem hosszú :) Tudsz adni egy e-mailcímet, ahova küldhetjük?
Bio vegeta jól hangzik, legközelebbi vásárlásnál én is beszerzem.
Mikor, hogyan ünnepeltek? Mit kapnak a lányok?

Kata, remélem jól fognak telni a külön töltött napok, Neked is és Márknak is. Biztos fura lesz, de ha már így alakult, ne legyen rossz kedved miatta. Végül mi lett az étkezésekkel, egyeztetttél Anyukáddal, mit szeret Márk?

Judit, a szüleim kutyájának neve még ennél is fantáziadúsabb: Blöki :D Igyekeztünk ötletelni, mikor hozzánk került, de valahogy ez maradt rajta.
Örülök, hogy sikerült kicsit kikapcsolódnotok Szoboszlón :)

Itt a jóidő, nekem lesz majdnem két hét tavaszi szünetem 18-ától, nem szervezünk valami jó kis közös programot? Olyan rég találkoztunk. Olyat, amire Móniék is el tudnak jönni (fuvart vállalom, ha gondolod!) :)

Szép napot mindenkinek!
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Ági, köszönöm:-) jó ötlet, akartam is írni, hogy lehetne szervezni valami szabadtéri programot, ha már szép lesz az idő.
Persze nincs ötletem, hová.

Jó tanulást! :)
Egyelőre a sajttortádat készülök megcsinálni, most keresem vissza a receptet.

Kata,
drukkolok, hogy jól teljen mindenkinek a pár nap külön, és te is pihenj valamennyit. Mit tervezel? Egyedül leszel, vagy elmentek M.-vel valahová? Fogkezeléshez kitartást és együttérzésem:(((

Zsuzsi,
A 3 hetes csecsemőnek szerintem is az anyja mellett a helye, bármilyen fárasztó is szegényke.
Amúgy azt elég nehéz előre felmérni, hogy kit mennyire készít ki a gyerek:) de ilyen hamar feladni, izé:( mi lesz később.
Én se mennék el látogatóba ilyen háttérrel.

Laktóz: azt hiszem, eleve nehezebben emészthető és hasmenést okozhat. Talán ezért adnak ilyen esetben -mentes tápszert.

Na, ilyen játszótéren szerintem se asszimilálódj, próbálj keresni másat a közelben, remélem, találsz egy szimpibbet.

Nálunk hálistennek majdnem minden anyuka jó fej, és mivel mindenki rohangál a gyerekei után, nem kell órákig csevegni velük:)

Vick,
köszönöm a Vegeta naturella tippet, életemben nem is hallottam, hogy ilyen létezik.

Viszont: én befürödtem a bio vegetával, (Vegabond, só- és ízfokozó mentes), alig van íze, az is inkább rossz:)

Szép napot,
Móni
monke

Sziasztok,

Ági: tali nagyon jó ötlet!!! A hol az meg nagyon jó kérdés Móni! ;) Húúú, egy kicsit elfoglalt lettél. :) Nah, de gondolom fel is tölt egy picit. Irigylem az energiád. Én olyan vagyok, mint egy öregasszony. :) Este 7-8-ra már a nevem sem tudom sokszor. Már csak vagyok....

Zsuzsi: nah, pont ilyen játszótér van a közelünkben is, ezért is rágtam A fülét, hogy legyen homokozó és csúszda. :) A hinta túl nagy helyet foglal. Itt Erzsébeten egyébként sincs túl sok játszótér, bár nem túl régen adtak át egy Máltait. Az szerintem nagyon szuper, de vagy kb 40 perc babakocsival, vagy buszra kell ülni és kb 10 perc séta vagy cipelés. Buszon már nem vállalkozom a kocsicipelésre. Lehet, hogy lesz még ilyen, de ahhoz komoly indok kell. Sétálni pedig nem mindig akar a kisasszony. A gyerekesekhez túl sokat én sem tudok hozzászólni. ENgem nagyon felháborít! P még egyetlen éjszakát sem töltött nélkülünk. Persze nem azt mondom, hogy ez a normális, de nekünk ez így jó. A látogatás: én nem mennék tutira.... de én azon is kiakadnék, ha A menni akarna, mert úgy gondolom, hogy legyen annyira büszke, hogy aki nem kíváncsi az ő gyerekére, annak ő se legyen kíváncsi a gyerekére, de e téren nagyon szemellenzős vagyok. :oops: A békességhez az én hozzáállásom nem igazán jó, de ebből sajna nem tudok engedni. Sokkal egyszerűbb lenne az élet, ha az ilyeneken túl tudnánk lépni....

Mennem kell! Most épp az udvaron van ugatás.... ;)

Puszi

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

nagy szívfájdalommal eljöttem anyáéktól, vegyes érzelmek kavarognak bennem, mert tudom,hogy jó helyen van és imádják, ő is szeret ott lenni, de ugye nélkülem még csak 1 éjszakát volt,amikor ősszel esküvőn voltunk.
Eddig állítólag nem keresett, ez talán jó jel, na majd ha fáj vmilye vagy éjszaka megébred, az már necces.
De tudom,hogy vmikor el kell kezdeni a nagyszülőknél altatást...
Én már elültettem egy csomó virágot, gazoltam kinnt, mostam, ebédeltem, nekilátok Márk szobájában megcsinálni a húsvét előtti utolsó-utolsó nagytakarítást, még a konyhaszekrény pakolása van tervben, este meg el kell pakolnom a nappaliban és hálóban, mert holnap jönnek a klímaszerelők, gondolom a holnap napom erre rá is megy.
Holnap meg jön már haza este M, pénteken talán eljutunk moziba, de inkább az olyan dolgokat szeretném megcsinálni ebben a pár napban, amit Márk mellett nem igen lehet.
Szóval pihenés tuti nem sok lesz.
Úgy hiányzik a kis drágám, már sírtam is picit.

Na szóval Zsuzsi, márcsak ezért is néznék szintén az ismerősötökre...
Ők a sorosok babalátogatáson, aztán jöttök ti, úgy látom itt mindannyian egy nótát fújunk, de hát ezért is értjük meg egymást.
Én sem vagyok az a játszótéren fél napot elücsörgő tipus, ezért is élvezem, hogy van itton hinta, lesz csúszda,kissátor, nyáron pancsoló, és kész a gyerekparadicsom.
Ági által említett tali nagyon szuper lenne.
Jó idő esetén a szabadban mondjuk, a tavaly elmaradt Kopaszi gáton pl, vagy?
mi szívesen veletek tartunk.

na iszom egy kávét,

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, fel a fejjel, bár tökéletesen megértelek. Néha ülök az előadáson az egyetemen, eszembe jut Bene, és hogy hát hogy adhattam bölcsibe, és majdnem pityergek.. de abszolút igazad van, elég nagy fiú már ahhoz, hogy el kezdje szokni azt, hogy nem csak otthon és csak Mellettetek tud aludni. Ez nálunk is tervben van már,csak még az alkalom nincs meg :) Minden rendben lesz! Pláne, hogy ilyen intenzíven lefoglalod magad, úgy fog csillogni-villogni a ház, nehogy eltűntesd az egészet :)
A kinti gyerekparadicsomokért nagyon :@@@@@ vagyok, de majd egyszer lesz nekünk is. Olyan jó lehet nem aggódni miatta, vajon beletörte-e vmi idióta a sörösüvegét a homokba, vagy lepisilte-e a kutya a játékokat... :?

A Kopaszi tényleg jó hely, de lehet, rossz ómen a fórum számára :) Nagy tér, szép zöld gyep, van kávé, kaja, wc, és egy aranyos kis játszótér.
De mondjuk egy nagy közös állatkert látogatás? Ott is nagyon szuper játszótér van.

Zsuzsi, szerintem is látogassanak meg Titeket ők először, úgyis szabad a vasárnap délutánjuk... :twisted:

KépKép
gigilina

hahó,

köszönöm a drukkokat, hál'Istennek, már jobban van Csabi. Végülis kiderült, hogy mi volt a baja: elkapott egy Epstein-Barr vírust. Ez lázzal, enyhe májgyulladással, májmegnagyobbodással jár. Gyógyszer nincs rá, 10-14 nap alatt elmúlik. Ma már úgy néz ki tényleg nincs láza a Manónak. Viszont a hosszú lázas időszak miatt legyengült a szervezete, így most van egy csúnya mandulagyulladása, köhögéssel, kis orrfolyással. Plusz a trutyi kezd rámenni a hörgőire... Most kap antibiotikumot, meg vitaminokat. Talán még egy hét, és már tényleg meggyógyul. Kopp-kopp...

Zsuzsi, szerintem is igazad van, ha ők nem kíváncsiak Zsófira, akkor Ti miért ugrálnátok, hogy jaj de szeretnétek babát látogatni??? Arról nem is beszélve, hogy egy 3 hetes gyereket nyilván magam mellett tartok, én látom el, én vagyok az anyja! Amúgy nálunk is van olyan ismerős, hogy egy családi házban élnek a nagyszülőkkel, így az anyuka reggel leviszi a gyereket a nagyinak, este meg felviszi. Ő meg jól elvan az emeleten...

Jó ötlet ez a szabadtéri tali, de jó lenne, ha mi is ott tudnánk lenni :roll: Nekünk jó a gát is, meg az állatkert is.

Játszótérhez még egy kérdés: nálatok van wc a játszótér mellett, közelében? Mert ha rájön a gyerekre pisilhetnék (vagy egyebek), és már nem pelenkás, akkor mi van ??? Az anyukáról nem is beszélve... Nálunk a Városligetben nincsen, csak kb 200 méterrel arrébb, fizetős.

Kata, biztos jól fogja érezni magát Márk a nagyszülőknél. Végre elkényeztetik, sokat játszanak vele, nem lesz semmi baj.

Ezen a héten intézzük a bölcsi beíratkozást. Már csak a védőnői tanulmány kell, aztán már adhatom is le a jelentkezési lapot.
Van rajta egy olyan kérdés, hogy mit várok a bölcsitől. Szerintetek mit lehet írni? Kb 3 sor.

Vick, megnézem én is a kérdőívet. Aztán megpróbálom priviben elküldeni.

puszi

Szilvi
huszilvia

Szilvi, hű, örülök, hogy kiderült a baj, és hogy szépen lecsengőben van. Hogy lehet ilyet megkapni? A ráadás betegségeket nagyon sajnálom, remélem hamar erőre kap Csabi!

Játszótér: hát, itt sincs wc, csak itthon :) Szerencsére a házhoz közel vannak a játszóterek (a régi lakótelepek nagy előnye), így könnyű hazajutni. De mondjuk a szobatisztaságra szoktatáskor tuti hogy még ez is sok idő, mert a "pisilni kell!" felkiáltás nem odázható el még három perccel sem, az azonnal kell :) Hát, nem tudom, hogy oldja majd meg az ember, bár ha jól tudom, vannak ilyen kis könnyen kihajtogathó papír, eldobható bilik, majd mindig lesz szerintem olyan a táskámban :)
Ami meg a szülőt illeti... hát, jól kell gazdálkodni az idővel :)
Sok gyereket látok eldugottabb helyekre pisiltetni, hát nem tudom, végül is érthető az is... asszem inkább a mobilbili :)

Nekem is van egy kérdésem: nálatok reggelire, vacsorára mi az a mennyiség, ami jó evésnek számít? Nem akarok irreális elvárásokat támasztani Bene elé, ezért kérdezem. Én azt pl. tök jónak tartom, ha megeszik egy fél zsemlét (mivel egy egésszel én is jól lakom, gondolom a fele neki is elég). De mondjuk ha joghurtot eszik (150-200 gramm), amellé nem tudom, várjam-e még el, hogy egyen egy kis kenyeret, vagy vmit. Persze, mindig más az étvágyuk nekik is, nem akarok mindig belediktálni egy fíx mennyiséget, csak néha úgy érzem, alig evett valamit (főleg reggelire), és nem szeretném, ha a bölcsiben hamar megéhezne.

Na, ma túltobzódtam, elég is lesz belőlem :)
Jóéjt!

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Ági, jó kérdés ez a reggeli mennyiség... fogalmam sincs. Szerintem, ha nem elég neki, később pótolja másból.

Kérdezted a vizsgálatokat.
Szóval jövő héten még 1 terheléses cukor és vérkép, aztán UH és kontroll.
Ezektől mind tartok egy kicsit (illetve az eredményektől:)

Szilvi,
Elég riasztóan hangzik ez az Eppstein-Barr.:( jó, hogy kiderült, és hogy ezek szerint pár hét és meggyógyul.
Én soha nem láttam még Bp-n olyan sima játszóteret, ahol lenne WC. Fogalmam sincs, hogy oldják meg, szerintem ahogy Zs. írta, hogy "menj, kisfiam, a fa mögé"...

Amúgy meg soha nem gondoltam volna, hogy ennyire gyilkos indulataim lesznek a kutyasétáltatókkal és dohányzókkal kapcsolatban:( folyton nézni kell, hogy mi van a földön. (nem a játszótéren, a parkban).

Kata,
Annyi munka után legalább moziba menjetek el, ha már lesz pár napotok kettesben!:)
Majd írd meg, hogy érezte magát Márk! Remélem, jól ellesznek anyukádékkal, tényleg el kell kezdeni valamikor a nagymamázást.

Kata, Judit,
A kerti játszóteretekre nem kicsit irigykedem:) Kis gyerekparadicsom lehet.

Ugyanakkor a közösségi játszóterek védelmében annyi, hogy lekötik egymást a gyerekek (és a szülők is), tanulnak a nagyobbaktól, és szocializálódnak olyan szempontból, hogy nem szabad elvenni más játékát, illetve meg kell osztani a sajátot, ilyesmi.

Találkozóval kapcs: én belegondoltam, hogy sajnos csak hétvégén tudnék elmenni, Zolival. Ági felajánlotta, hogy elvisz, de ülésünk sincs. Judithoz hasonlóan én se szívesen cipelnék buszon se hordozót, se babakocsit.
Amúgy inkább a Városliget/Állatkert, mint a Kopaszi-gát, de mindkettő jöhet.

Szép napot,
Móni
monke

Hahó!

Móni, akkor menjünk Erzsébetligetre piknikezni ;)
De egyébként részemről a hétvége is szóba jöhet.

Megértem, hogy aggódsz kicsit a vizsgálatok miatt, de minden rendben lesz, én érzem! :wink: Terheléses cukorhoz pedig külön kitartást.

Szívemből beszéltél :) Mindenhol kutyakaki, pedig itt még külön futtató is van, sőt, ki vannak helyezve kutyakakis kukák, zacskókkal meg minden, és mégsem... és persze Bene a csikkeket is imádná felszedegetni. Na nem. Nem szólok rá mindenért, hadd ismerkedjen a világgal, de a cigicsikkeket ne fogdossa szegénykém.

Igen, igazad van, csak a bölcsiben fixek az evés idők, ott nem pótolhatja, csak ebédkor, ha reggel nem evett rendesen (van ott is reggeli, amiről Bene ugye lemarad, mert később viszem, aztán tízóraira gyümölcslevet kapnak, majd fél 12-kor ebéd). És ha éhes, nyűgösebb lesz, nem akarom, hogy rosszkedvű legyen emiatt.

Elmaradt az első órám, ezért tudok most írni :)
Szép napot mindenkinek!

Ági

KépKép
gigilina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?