Új privát üzeneted érkezett!

Vick
Szerencsére altatásban csinálták, azt pedig nagyon jól viselte.
Semmi gond, hogy elmondtad Ricsinek. Igen így utólag tényleg neki kellett volna valamit javasolnia, de megkérdeztem tőle emailben és válaszolt is hétfőn, de azt már csak akkor olvastam mikor
hazaértünk :D ő is Törökbálintot és az I. Gyermekklinikát javasolta.

TSzilvi
Hát azért hálás vagyok, hogy Dani nem fullad, az még rosszabb, kórházban belefutottunk pár ilyen esetbe.
Fényképező :D mázlisták :D
Popsikrém :evil:

Móni
Házidoki egy tündér volt, semmi gond nem volt. Én a megsértődött-et igazából úgy értettem, hogy úgy érzi nem bízom meg benne és megkerültem.
De szerencsére nem ilyen a csaj. Tényleg nagyon bírom.
Matrica Dávid :D
Z utazás :( nagyon drukkolok.
Igen Lili apuval volt és nagyival.
Ranschburgot én is olvastam :( és annyira sajnálom...

Zsuzsi
Zsófi pelenkázós videót nagyon várom :D
Nehogy magadra vedd, úgy látom ez ilyen anyós betegség. De olyan érdekes, hogy csak velük nagyon anyás a gyerek, ha mással van nem.
Jajj én is mindig ezt kapom meg és már falra mászom tőle (ugye, hogy Lilla milyen anyás) amúgy meg az lenne a baj, ha nem hiányoznánk nekik. Nem tudom miért kell ezen fenn akadni.

Kata
Ezer köszönet a híradásért, jóformán nincs is mit írnom :D

Friday
Gréta és Bors :(
De szerintem jó, hogy eljátssza, mert így oldja a feszültséget...hagyni kell.

BfKata
Számla :(

Mangora
Lili nagyon ügyes volt, de azért voltak nehezebb pillanatok, nagyon hiányoztam neki.
Fél év nuku közösség ne is mond....és igen..mondtam a dokinőnek, hogy mit kezdjek az ovis lányommal, azt mondta semmit. Ezért ne vegyem ki az oviból...
A munka meg még gőzöm sincs, ugye HR rá van állítva az ügyre...de nem tudom így hogy tudnánk megoldani. Mondjuk csak 2-3 hónap lesz kritikus, utána CSANA-ba már mehet, mert
az kis közösség. Viszont ha taknyos valaki oda sem.

Vick
Biztos nem vagy elfogult és gyönyörűek a rajzok :D

KépKép
KépKép
fleur

Azon gondolkodom mit nem tudtok még...
Dani nagyon jól viselte a kórházat, mintha legalábbis vidámparkban lettünk volna és hát az is új volt, hogy 100%ig csak rá figyelek és szerintem ezt is nagyon élvezte.
Az esti alvás 4 gyerekkel egy szobában érdekes volt...főleg mivel Dani este lefekvés előtt kapta meg az esti Ventolin adagját és utána ott röhögött az ágyban. Nagyon vicces volt. Egyszer bemutattam neki a kis ujjam és azt is kiröhögte.
Lényeg, hogy neki ez nem marad rossz emlék. Szinte mindig mellette voltam. Este azért felmentem aludni, de 3-4 óránál sosem sikerült többet, de szerencsére jól bírtam.
Tenyésztés eredménye elvileg holnap, nagyon kíváncsi vagyok. Allergia vizsgálat is készült, mert allergia is okozhat hurutosodási hajlamot..az 3 hét múlva lesz meg.
Amúgy igen fél évig nem mehet közösségbe, viszont 2-3 hónap múlva kisebb közösségbe, pl. CSANA-ba mehet majd...de azért így is a meló újratervezve.
Nem tudom mi lesz még. Most Dani a legfontosabb....
Ha valami mégis bejön átmenetileg bébi szitterben is gondolkodunk ugye egész napra, de állítólag az horror...na majd meglátjuk, még nem kérdeztem utána.
Ami szerencsés, hogy ő nem fertőz.....
Ami rossz hír, hogy Lilla betaknyosodott mire hazaértünk (teljesen kósza nagyon enyhe kis nátha) és Dani elkapta, viszont szegény nagyon köhög. Tegnap este is álmában, ami eddig általában nem volt jó hír, mert utána ment a tüdejére.
Kicsit görcsben vagyok, de szinte óránként szívjuk az orrát és inhalálunk és szedi a köptetőt így remélem semmi gond nem lesz.
Meg a kórházban kötőhártya gyulladást is összeszedett. Kezdte a jobb szemmel aztán átment a balra, de szerencsére kaptunk szemcseppet a patikában (pasi kiadta recept nélkül, állati rendes volt)
és már nem is látszik rajta.

Amúgy Lilla nagyon ügyes volt, egészen jól viselte ezt az egy hetet főleg úgy hogy csak úgy eltűntem. Most viszont tényleg nagyon anyás és sokat nyűgösködik/hisztizik. Kicsit Danit utánozza azt hiszem, hogy többet foglalkozzam vele, hát nem egyszerű. Ő csak azt látja, hogy ha Dani sír felvesszük és foglalkozunk vele...remélem gyorsan túl jutunk ezen is.

KépKép
KépKép
fleur

Hi!

Ervick, áradozz csak nyugodtan :wink: . szupi hogy már segítséged is akad a háztartásban, majd Eszter is belejön (... de van esze, minek is csinálja ha Hangi meg Anya megcsinálja helyette :lol:). Rajzolás király! Akkor reménykedjek, hogy egyszer Borsnak is megjön az ihlet? Merthát, őőőő, még elfogult állapotomban is a rajzolásról csak egyféle képpen tudok nyilatkozni: nulla. Gréta meg már ickafickál mindeféle színű ceruzával.
Kórházas dolog gáz. Borssal soha nem tapasztaltunk hasonlót, 3 napnál tovább nem volt még beteg. Grétát meg most egyszerűen nem tudtuk felébreszteni, a nurofen adagolóval löktök neki 5 percenként 15-20 ml-er vizet -ill. oldatot-, de így is semmi eredmény nem volt. Kórházban -bár a házidoki beutalójával mentünk- mégis a hozzáállás hasonló volt, mint amit írtál. Van az a fajta gond, amit a szülő nem tud ellátni, ezt az EÜ-ben fel kéne ismernie az ápolóknak.

Fleur, ó basszus ez a taknyosság még púp a hátatokra :(. Az viszont jó, hogy pozitív marad Daninak ez a kórházas bentlét. (Beépített emberem az I-es gyerekről azt mondta, hogy aki náluk csinálja a tüdőtükrözést az a doki helyettesíti a törökbálintit, ill. ugyanez visszafele. (gondolom akkor szakmailag is jól kijöhetnek) lehet ugyanaz a doki csinálta volna a másik helyen is) Tenyészet híreket akkor várom, gyógyuljatok gyorsan-gyorsan!!!!

FB-n ám látom az új képeit Mindannyiotoknak!!! Ervickét is, meg ma Katicatét néztem, meg nemrég Danit meg a farsangosakat. Édi gyerek az összes :D (majd belejövök a lájkolásba is egyszer :wink: )

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Ma elég rossz idő van ahhoz, hogy mindenkit géphez csalogasson:)
Judit, mi újság, rég nem írtál! Ági, dettó.

Hogy telt a hosszú hétvége? Kata, azt meg se kérdem, hogy ti hol voltatok:) De nagyon aranyosak a képek!

Friday,
Jobbulást kívánok Grétának, rémes dolog lehet a hasmenés. És állítólag az ilyen típusú vírusok a legfertőzőbbek. Jó tipp a nurofenes adagolóval itatás, és jó az is, hogy ott egy infúzióért nem utalnak automatikusan kórházba.
Ivett jól van?

Fleur,
Örülök, hogy minden rendben, és Dani is jó hangulatban:)
Lilla nyűgössége, remélem, gyorsan múlik. Megértem a reakcióját, de nem lehet könnyű elviselni.
Munkába állás elhúzódását sajnálom. Talán őszire lesz egy tényleg testhez álló pozíció.

Sziszi,
Egyetértek, az a lényeg, hogy igyanak. Dávid pl. csak a vizet hajlandó meginni (pedig próbáltam narancslét, ilyesmit, mikor náthás volt). Na, a mi rokonságunk folyton édes szarokkal akarja tömni, plusz kérdezgetik, hogy iszik-e teát:) Azt szoktam válaszolni, hogy csak sört.

A szalonnás rántotta nálunk is menő újabban. Fura, mert két hete még nem szerette a tojást semmilyen formában.
Édes nagyon az a kép Mátéról és Kittiről!

Vick,
Tündériek az új képek a FB-n, és én már Hanga Paul McCartney-s képénél sejtettem, hogy jól fog menni a rajz:)

Mangora,
Hogy telt a hétvége?
Dede, főleg MM:) Én egyébként nem értek hozzá (egy másik ERP-rendszerrel foglalkoztam), de azt látom, hogy az SAP egy külön világ. Egy upgrade-ről ne is beszéljünk.
Hú, vágyom vissza dolgozni.

Nálunk minden ok, egy hosszú fordításomat sikerült befejezni hétvégén, és kiélveztük a szép időt is.
Dávid még mindig csak az "apa" szót mondja, de azt egyre gyakrabban.
Sétáltunk a Várban, Zoli vitte a hátán hordozóban, ő meg folyton mutogatott rá, és mondogatta hangosan, hogy "Apa,apa":-) Nagyon cuki volt.

Szép napot, lányok,
Puszi
M.
monke

Szilvi,

Köszönöm, de vigyázz, szavadon foglak:)

Igaz, hathatós segítségem van a takarításban, íme:

Kép
monke

Sziasztok,

Mangora, remélem, jól telik a síelés.

Friday, szegény Gréta és szegény Ivett! Borzasztóak az ilyen vírusosok. Nem is tudom, hogy általunk közvetve hány ember fertőződött meg, azt hiszem, 8 :oops:

Vick, áradozz csak nyugodtan. Igazán büszkék lehettek a 3 gyönyörű csemetétekre.

Fleur, örülök, hogy épségben hazaértetek. Mi lett a tenyésztés eredménye? Remélem, minden rendben. A munkával most ne törődj, ennek így kellett lennie. Lillát megértem, de majd túljuttok ezen is.

Móni, de jó lehetett a várban, száz éve nem voltam. Gratulálok a fordításhoz. Van újabb kilátásban? Hogy van a pocaklakó? Mikor esedékes az újabb uh és vércukor-nézés?

Kata, ügyes vagy a takarítással, várom, hogy rám is rámragadjon. Igaz, te előnyben vagy, mert Márk kétszer alszik :wink:

Mi jól vagyunk, tegnap de. dolgoztam, Zsófi csanában volt. Minden rendben volt, azt mondják. Egyelőre heti kétszer fél napot fogok bemenni 8-12-ig. Ennél ideálisabb lehetőséget nem is kaphattam volna kezdésnek. Aztán majd ahogy alakul.
Hétvégén Anyukáméknál voltunk. Zsófi 3 éjjel és egy nap is lázas volt az MMR miatt. Így nem volt pihentető a hétvége, sajnos.
A cukros löttyöket és társait ne is mondjátok. A nagyszülők, rokonok mindig édességgel stb. tömik Zsófit ilyen hétvégéken, aztán persze nem eszik rendesen, csak csipeget, majd éjjel persze jelentkezik, hogy éhes... Igaz, gyanakszom arra is, hogy a Junior ital nem elég tápláló neki éjjelre. Van vkinek hasonló tapasztalata? Kb. egy hete váltottam, azóta minden éjjel kel...

Képzeljétek, Zsófi is szól múlt hét óta, hogy kaka-kaka, ha bekakilt. Anyósom tanította neki, mert mindig megmutatta neki az "eredményt." Igaz, a szó annyira tetszik neki, hogy máskor is mondja, szóal van még mit alakítani rajta. Tegnap óta a babát a bilire ülteti. Szerintem ezt a csanában látta.

Pelenkázós videót vhova jelszóval szeretném feltenni, még ötölök rajta.

Reni, Ági, Judit? Nagyon rég voltatok. Minden rendben?

Szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Tenyészet negatív, de dokinő mondta, hogy ne csodálkozzak, mert antibiotikumot kapott nemrégen.
Amúgy ő is csak annyit mondott, mint amit eddig is tudtunk (meg időnkét felemleget egy betegséget, aminek tegnap utána néztem, de nem kellett volna-én azt ki is zártam szépen)
Meghallgatta most nincs zörej szerencsére.....szóval semmi többet nem tudok tenni, inhalálás, köptető, várjuk a meleget...és pihenünk.

(talán még annyit, hogy elvándorlunk valami sóbarlangba, meg veszünk új orrszívót mert ami most van az semmit nem szív ki hátulról, és kamillás párásítást is csinálok, esetleg nyáron mehetünk tengerpartra)

Friday
Biztosan jól kijönnek, tudom, hogy Dani a legjobb helyen volt. Az említett kettő a legjobb hely a témában.

Móni
Édes Dávid...segítség :wink:

Zsuzsi
Láz :(
És Zsófi is fejlődik a korral már nem is pelenkáz, biliztet :D
Nagyon ügyes.
Dani is Juniort iszik, de nekünk nincs ilyen gond. Mennyit adsz neki?
Ha Dani jobban lesz és épp nem dolgozol és Zsófi Csana-ban lesz, felugorhatnál ám....persze jó sok volt a ha ebben a mondatban.

KépKép
KépKép
fleur

Kedves Topiklakók!

A Babanet kommentelői között, nyereményjátékunk keretében, a jövő héten egy remek Chicamaca baba és gyerekfüggőágyat sorsolunk ki a Fuggoagy.hu jóvoltából!

Kép

Érdemes hát elmondani a véleményeteket, például arról, hogy szükség van-e napirendre egy baba életében, vagy sem!

Osszátok meg velünk (is), Ti milyen példát szeretnétek mutatni a gyereknek, és mi mindenben változtatok a gyereknevelés során.

Folytatódott Születésnaplónk is: K. már betöltötte a 30. hetet, most Á. naplójába kukkanthattok bele, ha kíváncsiak vagytok, mit él át egy férfiember várandós felesége mellett.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Na, végre itt...

Rólunk:4 napos hétvége hamar eltelt, apa egészen keddig betegeskedett, Márk már nem náthás, végre, tegnapi oltást azért lemondtam,legyengült gyereket nem kéne oltani, de csak 2 hét múlva megyünk,mert jövő héten elmarad a tanácsadás, na addig megint izgulhatok,nehogy újra elkapjunk vmit.
Medvefarm nagyon tuti, aki még nem volt, szánjon egy fél napot rá, nagyon tetszett mindegyőnknek, Márk végig macizott,csak kapkodta a fejét.
Egyre többet beszél,olyanokat is mond már, mint: duma, pasi, persze, tetszi(k),icipici, olyan mint egy kismajom, ismétel mindent.Felvenni 3x próbáltuk, hát apa szerint össze kéne vágni egy egész napi monológot:-)
És ami a legédibb, hétvégén tanultuk,hogy fürdés előtt vetkőzéskor minden ruháját be kell dobnia a szennyestartóba, hát kedd este az egyik szomszédasszonyom maradt fürdetésig és Márk pakolászta be egyenként a kis ruháit, nem is kellett mondani neki, azt hittük, megzabáljuk, a végén meg is tapsolta magát, ez volt a csúcs.Nagyon büszke voltam rá.
Bilije van, de nem akar ráülni, viszont a nyusziját ráületeti kakilni ő is mint Zsófi.

Friday, sajnálom ezt a hányós-hasmenéses vírust, szegény kis Gréta, meg Ivett, jaj.Vmi fejlemény Borsnál a látott esés ügyében?Nagy lego végett van végül nagy délutáni alvás?

Fleur, utánaolvastam én is, szerintem is a cf kizárva, annyi más tünete lenne, meg hát elvileg magzati korban is kiszűrhető, ha jól értelmeztem.
Minden természetes módot próbáljatok ki, persze.
Remélem nem harapózik el a köhögés újabb tüdőgyulladásig, gondolok sokat Danira, a kis táncos barátunkra.

Móni, ez az állás CE régiós, szóval környékbeli országokba íiker-ókor ki kéne ruccanni.
Milyen kis szöszi nekem így Dávidka, eddig fel sem tűnt.
Zoli keresgél?
Nálunk is állandóan a teát akarnák nyomatni, és csak lesnek,hogy pohárból deciszám issza az ásványvizet,meg ami megy még,pár kecskeméti ital,ami kicsit sűrűbb.
Örülök,hogy ti is jót kirándultatok, gondolom Z igen büszke volt Dávidra amint kiabálta az apa-t.
Olyan melegség tölti el ilyenkor az ember szívét.
A kimozdulásunkat felétek eltolnám pár héttel, amikor tuti jó idő van és nem kell paráznom bkv-záskor,nehogy megint elkapjunk vmit,vagy megfázzon.Ok?

Zsuzsi, nagyon ügyi Zsófi is hogy mondja a kaki-t.Márk azért becsapós,mert ha csak szelek jönnek is simán elkezdi kiabálni hogy kaki.
Junior ital kevés-e, nekem is eszembe jut ha felébred esetleg éjjel.
Mi humana kész,dobozos junior italt szoktunk, a brendonban most tök jó áron vannak, legutóbb egy havi adaggal feltankoltunk.
Reggelente heti 2-3x keverek bele M-nak még babakakaót.
Van aki még a 3-mas beba-t adja?
A Fb képek a próbavacsorán készültek?
Sajnálom,hogy elszúrta a hosszú hétvégét az oltás utáni láz.

TSzilvi,nekünk is 2-3 kaki van egy nap.
Nagyon szép Kitti baba és Máté, olyan cuki együtt.

HuSZilvi, nálunk is vannak a nagyszülőknél kutyák, M is meg van értük őrülve.
Ott vhogy mindig gyorsabban megy az idő, annyi más látnivaló van.

Mangora, remélem gyönyörű időtök van, van hó is, te tudsz síelni, a fiúk meg jól elvannak és Marci is élvezi.
Képes beszámolóóóóót!

Hozzánk szombaton d.u hozzák a hintát a kertbe, 2-3 héten belül jönnek klímát szerelni,felmérni már voltak, vszínűleg akkora időzítjük a szerelést, amikor M 1 hétre Prágába megy (munka) és Márk elvileg anyuéknál lesz pár napig, én meg még befejezem a nagytakarítást.

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Ja, Vick, ezzel akartam kezdeni, még szép,hogy büszke vagy a rajzolmányaikra, fotóznál nekünk?
Olyan jó hallani tőled,hogy még az ikerlányaidat sem próbálod meg összehasonlítani,hanem írod hogy Eszter ilyen, ezért jó, Hanga ilyen, ezért jó.
Imádom az aranyköpéseiket, amiket FB-ra kiírsz tőlük.
Vince meg az új képeken már úgy hozzájuk nőtt, csak ámulok.
szorítok,hogy sikerüljön egy neked való helyet találni.

katicat
Szigetszentmiklós

Hahó!

Tényleg alaposan elmaradtam, ne haragudjatok.
De olvasni olvastam mindent, valahogy reagálni nem nagyon jut időm. De most itt :)

Fleur, örülök, hogy túl vagytok rajta, bíztam benne, hogy Dani így fogja majd kezelni a helyzetet, szerencsére ők még nem tudják, hogy meg kellene ijedniük, sőt, még örülnek is az új felfedeznivaló környezetnek :) Remélem ezzel lezárult a tortúrátok, és békén hagy végre titeket a tüdőgyulladás, na meg minden más betegség is!!! Annyira át tudom érezni, amit írtál a nátháról, nekünk még most is görcsbe rándul a gyomrunk, ha Bene lázas lesz, mindig a legrosszabbra gondol az ember :(
A munka meg úgyis alakul majd valahogy, az sokkal rosszabb hír, hogy kerülnötök kell a nagyobb közösséget :( Erősödjön az a fiú, aztán minden rendben lesz!
Lillát megértem, hogy kicsit nyűgös, nem könnyű ez neki sem.

Erről jutott eszembe: az egyik rokonom úgy járt, hogy 7 hónapos terhesen elment egy vizsgálatra, a nagymamára hagyva a 3 éves kisfiát, és három hónap múlva ment csak haza, addig nem is találkozhattak... perforált vakbele lett, műtötték, azt se tudták, túléli-e... szerinte mind a mai napig (15 éves a nagyobbik) nem sikerült ezt a dolgot rendesen feldolgozni a fiúnak.

Vick, még szép, hogy büszke vagy a gyerkőcedire, gyönyörűek és okosak! Ha esetleg tudsz hozni, én szívesen meglesném a rajzaikat, imádom a gyerekrajzokat!
Ricsinek akkor bejött az új munka? Hogy bírjátok a napokat nélküle? Minden héten másik három napot tölt ott? Fantasztikus gondozónő leszel, ebben én is biztos vagyok, örömmel és nyugalommal bíznám Rád én is Benét! Remélem találsz majd munkát!
Kérdőívet én is szívesen töltök, ha esetleg kell :)

Zsuzsi, de ügyes ez a Zsófi :) Örülök nagyon, hogy jól telt a délelőttje a csaná-ban, el tudom képzelni, hányszor jutott eszedbe, míg dolgoztál, hogy vajon mi lehet vele... ha majd lesz benne egy kis rutinotok, már Te is élvezni fogod a külön töltött időt :)
Kaka :wink: Hajlandó bilire ülni amúgy? Benét egyáltalán nem lehet ráültetni, pedig annyira élvezi, ha szabadon pisilhet, ahogy pelenka nélkül van, szökik és keres egy nugodt sarkot, ahol pisilhet, akár többször is, mindig kiprésel valamennyit, ha csak egy kicsit is :)
Sajnálom a nyűgösebb hétvégét, remélem helyrerázódtok itthon!

Móni, ügyes vagy a fordítással, vállalsz még ezután is ilyesmit? Hogy bírod a lépcsőzést? Jártok még ringatóra?

Jaj, ez az édességgel tömés annyira ismerős... én már feladtam a harcot, de annyi kikötésem van: csak rendes étkezés után ehet, nem úgy akármikor.
Bene szereti amúgy a teát (kevés cukorral), és a gyümölcsleveket is, de a vizet sem veti meg.

Kata, Miki-munkaügyben van valami fejlemény?

Friday, nagyon sajnálom a vírust, nem hiányzott ez most Nektek :( Akkor végül mi lett a keresztelővel? Grétának visszatért az étvágya?

Mangora, remélem helyettünk is élvezitek a síelést, majd hozz képes beszámolót, hadd irigykedjünk :) :)

Egy kicsit elhavaz a suli, rengeteg az itthoni feladat, alig győzöm egyik hétről a másikra elkészíteni. De amúgy tényleg jó, csak jó lenne gyakrabban írni nektek is :)
A hétvégét a szüleimnél töltöttük, jól telt, csak gyorsan :) Bene ügyesen vette a négy nap kiesés után is a bölcsit, jól elvan, szerencsére. Olyan jó lenne látni, mit csinál egész nap ott... kis drágám. A kint alvást még nem próbálta, talán ha megint szép idő lesz, kipróbálják, hogy tetszik neki. Sok új szókezdeményt próbálgat, de még inkább csak halandzsázik, de az is nagyon édes :)

Na, megyek, igyekszem nem megint egy hétre eltűnni... remélem sikerül :)
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Most csak néhány képet tennék fel, kicsi magyarázattal. :)
Kép
Ez Eszter rajza: Vince táncol a fa alatt és a lila körök a konfettik, mert buli van.
Kép
Szintén Eszter rajz: A család. Balról: Hanga, Vince, Mami, Apa, Eszter.
Kép
Hangika képe: Alul: Hanga, Vince, Eszter, Mami, Apa, felettünk szivárvány. Kép
Sajnos elfelejtettem, ki kicsoda. :oops:

vick
Kép
Kép
ervick

Holnap suli, holnapután vizsga. Utána jövök és reagálok.
Sziasztok!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick,
Drukkolunk ezerrel! Hány van még hátra?

Cuki rajzok:) Jót nevettem a szivárványon.

Csak gyorsan magunkról, bocs:( Igazából Ági írt valamit, arra szeretnék reagálni. Érdekelne a véleményetek.

Zsuzsi, 5 hét múlva lesz új terheléses cukor, uh elvileg hétfőn. Vajon még "most is lány?":)
Minden ok, lépcsőzés is megy, hordozás is menne, de most már nem nagyon tudom becsatolni a derekamon a pántját:)))

Kata, nem szöszi annyira, látni, hogy barna lesz. A szeme is zöldesbarna.
Z. nem büszke, mert az az elve, hogy a gyerek nem az ő érdeme.

De imádja a kis fickót.

Igen, keres, több helyen is volt interjún, jó kilátásokkal.
Miki már most is eleget utazik, ahogy látom:) Szegény Te:( egy hét Prága már elég sok.

Szóval:
Ági írta azt az ismerősét, akinek a kisfia nem heverte még ki, hogy nem volt vele hónapokig.

Ezzel kapcs. lenne egy kérdésem, kíváncsi vagyok a véleményetekre nagyon.

Nekem evidens volt, hogy Dávidkát Z. majd behozza a szülészetre látogatni. DE: most olvastam egy fórumon egy 4 gyerekes anyától, hogy ez nagyon rossz ötlet, és 2-3 éves korig NE vigyék látogatni a gyereket.

Hogy ő soha nem tudja elfelejteni, hogy sírt a 1.5 éves gyereke, mert azt hitte, hogy az anyja most már ott marad, és soha nem jön haza velük:(

Ehhez ki mit szól?

Pusz
M
monke

Jaj, Kata:

Persze, várjuk meg a jó időt! És legyen túl az oltáson Márk.
monke

Sziasztok,

Kata, Szilvi, nálunk is vannak a nagyszülőknél kutyák, de Zsófi tart tőlük. Tisztes távolból tetszik, de azt sem szereti, ha mi közelítünk feléjük. Egyébként "szereti" a kutyákat, ha ugatnak, azonnal utánozza őket, sikongat a babakocsiból, de közel még nem megy. A macskától is fél, tévében is. A kutyának viszont tévében örül.

Vick, nagyon jók a rajzok, nekem a bulis kép a kedvencem :-)
Sok sikert a vizsgához!

Móni, ez nagyon jó kérdés. Szerintem itt az embernek a szívére kell hallgatnia. Azt nem tudhatjuk, hogy mi játszódik le a kis agyukban. Fogalmam sincs, mit csinálnék, de szerintem én bevinném.
Igaz, én már 2,5 éves voltam, amikor a Húgom született, de a mai napig emlékszem, hogy meglátogattuk Anyukámat a szülőotthonban. (Mi nem kórházban születtünk.)

Ági, Zsófit még sosem ültettük bilire, a bili nálunk egy szék, aminek felnyitható az ülőkéje és az rejti a bilit. Elég nagy darab, ezért eltenni már nem nagyon tudtuk, így játékként funkcionál az edénye :-) Ebből gondolom, hogy a napköziben láthatta, hogy másokat bilire ültettek. Nagyon kíváncsi lennék én is, hogy mit csinálnak napközben egyébként. Amikor mentem érte szerdán, egyedül tologatta a kisbabakocsit, persze ott volt a gondozónő 2 méteren belül, de akkor is, olyan picike volt még ott ...

Kata, Márk nagyon ügyes ezzel a beszéddel! Hihetetlen, miket tud már.
Kamerázni én csak hátulról tudom, mert ha meglátja, azonnal szalad oda és már csak az érdekli.

Na, lányok, életemben először dagasztottam egyedül, szorítsatok! Este jönnek a barátnőmék köszönteni a névnapomon és pizza lesz a vacsora. Vagy amit én sütök, vagy amit rendelek. :-)

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!
Megmondom őszintén, hogy néhányan olyan kis kedvesen írtok mindenkihez minden alkalommal, amit én képtelen vagyok megtenni, hogy frusztrál, ezért inkább el sem kezdek írni.

Fleur, örülök, hogy túl vagytok ezen a kórházi történeten, és Dani már jobban van. Ügyesen, talpraesetten kezelted a problémát és biztos sokat is tanultál belőle. Még én is, pedig csak olvastam.

Egyébként sokat gondolok rátok, mindig eszembe jut valaki a nap folyamán :)

A kis családunk jól van, amit a nagyobb családról már nem mondhatok el. Anyukám testvére meghalt, ma volt a temetés. Mi mondjuk nem voltunk, mert megkértek, hogy vigyázzunk a házra és az otthon maradt gyerekekre. Az unokatesóm (a beteg) még húzza, de nagyon ramaty állapotban van. Anyukám eléggé kikészült az utóbbi időben.
Festeni nagy szervezések árán tudok menni, pedig heti 2,5 óra az egész. Jó lenne valami fix segítség arra az időpontra, mert már nagyon ragaszkodom hozzá. Kérdeztétek: semmi különös amúgy, művészeti foglalkozás, teljesen kezdők is tudják csinálni. Elmondják, megmutatják a feladatot. Sokat lehet belőle tanulni és terápiás jellege is van, amit érzek is, sokkal türelmesebb vagyok a gyerekekkel. El sem hinné az ember, hogy annyira kell az anyukáknak a kikapcsolódás, mint egy falat kenyér. Basszus, a jövő nemzedék sorsa múlik rajta, és nem is mondtam nagyot. Szerintem...

Bibinek végre beindultak a fogai, egész fogsor jön neki egyszerre felül. Remélem, hogy kicsit még begyorsul a folyamat, mert eddig hónapokig jött egy fog. Teljes méretben még mindig csak kettő van neki.
A beszéde most nem fejlődött annyira, mert rájött, hogy mutogatás jobban megy neki. A mozgása viszont nagyon ügyes lett. Felmászik, lemászik mindenre/mindenről. Kibontja a túró rudit és a kockasajtot, megeszi, kidobja a papírját. Gyalog jön a boltba, sétálni, lépcsőzni is próbál, nem baba kocsizunk már. Próbál öltözködni, nagyon kis édes, ahogy próbálkozik. Már régóta önállóan eszik, nem engedi, hogy segítsek neki, még a levesben sem. Na persze elég akaratos és előkét sem hord, etetőszékben sem ül, gondolhatjátok, hogy az etetésen megspórolt időt mivel töltöm, de így is büszke vagyok rá. Be és kikapcsolja a tévét, rádiót és mindent (de mindent) szétpakol. Segít a takarításban. A múltkor pl. mikor a sütőt mostam, berohant, kikapott egy tiszta pulcsit a szekrényből, és rögtön letörölte vele a lefröccsent zsírt.

Na bocsi, lelövöm magam.
Kép kevés van mostanában, mert nem szeretem már a fényképezőnket és sztrájkolok. Majd azért letöltöm. Blani lila szőlő volt a farsangon, nagyon kis helyes volt :)

Na még ezt megosztom veletek: volt egy kis para is mostanában, nem jött meg, és hát nincs tervben.... Dokinál még nem voltam, de két teszt is negatív lett, és remélem, hogy megbízható az eredmény.

Nemsokára kezdjük rendezni a kertet, mert elég kusza, ha kicsit rendbe tettük, akkor fogadnánk a látogatókat :wink:

Puszi, további szép hétvégét!
R
34372

Még valamit akartam: A múltkor rosszul esett amiket írtatok a szoptatásról, mert hát a ti szemetekben akkor ezek szerint én is beteges szoptató vagyok. Nem szándékosan, egyszerűen az igény szerinti szopit vezettük be anno, és nagyon nehéz leszoktatni róla úgy, hogy aludni is szeretnék. Sajna Bibi nem adja fel, és nem megy olyan egyszerűen, mint nálatok. Legalábbis ahogy leírtátok, az egyszerűnek tűnt, de nálunk nem működött.
34372

Sziasztok,

Szuperhold van vagy mi, az egész család olyan nyugtalanul hánykolódik, hogy inkább felkeltem:(

Reni, szia!!!

Részvétem a nagybátyád miatt.

Igen, ha egy ideig nem ír az ember, akkor pont ez játszódik le benne:) így morzsolódott le a fórum egy jó része, és csoda, hogy még a többiek írnak.

Szoptatással kapcsolatban legtöbben azt mondtuk, hogy -szerintünk - 1 éves kor körül könnyebb leszoktatni, mint később. Nem biztos, hogy könnyű, és tudjuk, sejtjük, hogy nem mindenkinél megy zökkenőmentesen.

Mert később egyre nyilvánvalóbban pszichés az igény, amit ki kell elégíteni.
Nem akart megbántani senki.

Kertrendezéshez gratula, és hát a nem jött meg kérdésben... nem is tudom, mit mondjak:)

Pusz
Móni
monke

Sziasztok!

Tudom ezer éve nem írtam már,de sajna nincs időm.... Olvasgatni viszont szoktam néha,úgy-ahogy képben vagyok.

rólunk. Gréta hatalmas kópé. Egész nap beszél,egész sok szót mond már,de van,hogy csak a saját kis nyelvén halandzsázik. Önálló evéssel most kezd próbálkozni,és nagyon tetszik neki. 12 fogunk van,de most jön megint egyszerre 4 rágófog. Remélem,hogy hamarosan letudjuk már végre ezt a fogzást,mert éjjel nem igazán alszunk,ha jön a foga. Nappal is már csak 1x alszik,még 1 éves kora előtt elkezdte,és szépen meg is szokta. Ebéd után 12-1 körül dől ki,és alszik 2-3 órát. 15 hós oltást időben megkaptuk,szerencsére nem volt semmi gond,úgyhogy mi jövő hónap végén már a 18 hós oltásra megyünk. Babakocsit már régóta nem használunk,egyszerűen nem hajlandó beleülni. Gyalog megyünk mindenhova.

Na,egyszer szánom rá magam hosszú idő után,hogy írjak,és nem tudom befejezni,mert felébredt Gréta. holnap megpróbálok még jönni...

addig is puszi mindenkinek!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Reni
Azt hiszem félreértetted! Nem azt mondtuk, hogy beteges 16 hónaposan szoptatni, a történetekben, amit véleményeztünk 3 meg 3 és fél éves gyerekről volt szó! Azért azt gondolom, az már valami pótcselekvés, aminek meg kell találni az okát, hogy miért pótol és akkor le lehet szoktatni.
Egyébként örülünk, hogy benéztél és ne legyél frusztrált, írj csak, ha 3 mondatot is, hogy hogy vagytok!
Akartam kérdezni, hogy Blaninak hogy megy a rajzolás? Most ez a központi kérdés nálam, mert nekem eddig felismerhetetlenek voltak a rajzok és most ugrásszerűen változtak. Kíváncsi lennék, másnál hogy alakul.
Nagybátyádhoz részvétem és a betegeskedőknek pedig kitartást kívánok!

Edina
Jajj de jó, hogy jöttél! Milyen nagylány Gréta! Mindig nagyon fejlett kislány volt minden téren, most is így látom! Képek vannak?

Móni
Alvás... :( Nekünk szerencsére nem okozott gondot, anniyt csak, hogy éjfélkor kijött Hanga kakilni. :shock: :D

Apa elvitte a lányait bábszínházba, mi meg Vincével addig templomban voltunk. Mindannyian jól éreztük magunkat. Szépen felöltöztek a lányok, szoknya, harisnya, szép póló, szép pulcsi. Hanga itt billegette magát. :D
Sajnos holnaptól megint ovi.
Én megírtam a dogát, nem tudom, milyen lett, de minden kérdésre válaszoltam.
Ja! Még egy kérdőíves feladatom lesz, de csak 2 kérdés van benne. Segítenétek majd? 20 embert kell megkérdeznem a dologról. Szociálpszichológia.

Na nem szaporítom a szót!
Puszi nektek, remélem mindenkinek jól telt a hétvége!

vick
Kép
Kép
ervick

Hi!

Reni! Vigyázz, van gyerekem, (Gréta) aki negatív volt először a teszten :lol: . Akkor most melyiknek drukkoljunk? 8) Szerintem is félreértetted a szoptatós dolgot. Nem hiszem hogy bárki ezen a fórumon megszólna, ha így jó, akkor így örülünk Nektek!!! :D :wink: Különben meg pont ezen agyaltam az elmúlt héten, hogyha még szoptattam volna, akkor nem száradt volna ki Gréta annyira, hogy szondán kapjon folyadékot.

Kankalin, hajrá dagasztáááás!!!! ++++++++++++++ Várjuk a híreket!

Ervick! Szuperek ezek a rajzok! Miután néztem őket, utána a gyerekeink vonalzóját hasonlítgattam, de rá kellett döbbennem, hogy 1 év alatt ekkora csoda nem történhet nálunk, hogy ilyesmi rajzok kerekedjenek azokból, amik itt néznek vissza nálunk a rajzlapon. Talán 5 év kéne assszem... :roll:

Monke, háááát, én meg a "be kéne vinni" párti vagyok. 2 sztori: talán előbb a mienk: abban biztos vagyok hogy Bors meglepett volt a kórházban, miattam, ismeretlen környezet meg minden, de ha nem megy be olyan "kizártuk ebből a történésből" érzés. A másik az első szülésem alkalmából volt, a szobatársamé: ők hosszú ideig voltak bent, az első gyerekét sokáig nem vitték (érthető okok miatt), teljesen apás lett a gyerek, mikor már hozták 2 percig volt csak el az anyjával és ment a "mikor jön már apa". Szegény csaj bőgött egész este. Nem mondom, ez lehet előny is a kezdetekben, csak ....hmmm, na. De van az az érv, amivel meggyőzhetsz hogy nem látogat meg :wink: Állatira függ az adott szitutól meg a gyerektől, úgyhogy a Te döntened lesz a tuti. :D

Folyt.köv ...remélem :roll:

Kép
Kép
friday

Sziasztok!
ÁÁÁÁ a szoptatás kérdésében az van, hogy dühös vagyok amiért nem megy a leszoktatás, de ezért nyilvánvalóan nem ti vagytok a hibásak, de azért működik a kivetítés...vagy mi Azért vettem magamra, mert hát...tökre illett ránk a leírás és ha nem változik a helyzet, akkor a gyerkőc kora is stimmelni fog, mert magától tuti nem adja fel. Ha ezt tudtam volna...Blani egyik napról a másikra magától abbahagyta 9 és fél hósan. Sose gondoltam volna, hogy ez ilyen nehéz lesz.

Közben megjött, közvetlenül azután, hogy írtam. Köszi Murphy :) Ha még ezek után is összejött volna, akkor legyen...

Vick, persze segítünk a kérdőívben. Blani csak nagyon egyszerű formákat rajzol még, de a magyarázat nagyon jó hozzá :) Nagyon ügyik a lányaid, de úgy emlékszem, hogy korábban is szépen rajzoltak már.
Jó kis progin voltatok :)

Friday, neked akartam írni a múltkor, hogy én is azt gondoltam, hogy Blani nem szeret rajzolni, mert mindig másfél perc alatt kész az alkotás és hát...de aztán kiderült, hogy igenis élvezi, és ez a lényeg. Szegény kicsi Gréti mit éltetek át! Isten óvjon mindenkit az ilyen vírusoktól!

Zsuzsi, én két éve dagasztottam először géppel, de már nagyon belejöttem. Minden héten van kelt tészta és kézzel készítem. :) Remélem, hogy nektek is bejött :)

Móni, te tuti aranyat fogsz ma találni :) Már nem emlékszem, az volt a kérdés, hogy bemenjen-e majd Dávidka meglátogatni a kórházba? Tényleg, vállal takarítást máshol is?

Jó éjt mindenkinek!
R
34372

Sziasztok,

Reni, annyira sajnálom, hogy magadra vetted a dolgot. Hidd el, senki nem így szánta. Csak amikor az embert egyfolytában gondolkoztatja valami, akkor nyilván mindent magára vetít. Biztosan ez volt nálad is. Én is abszolút ilyen vagyok. :oops:
Igenis gyere, ha csak pár mondatra van is időd, mi mindig szívesen olvasunk rólatok.
A szoptatás miatt ne aggódj, biztosan eljön Bibi ideje is. Egy ismerősöm próbálná leszoktatni a 15 hónapos kislányát, de egyszerűen nem megy. Napi 3-4-szer szopizik, próbálta legalább a számát csökkenteni, de nem sikerül, a kislány tépi a felsőjét le és kéri a jussát.
Részvétem a nagybátyád miatt. :-(

Vick, küldd nyugodtan a kérdőívet.

Edina, én is örültem, hogy olvashattam rólatok. Gyere tényleg, ha tudsz :-)

Friday, ne emészd magad Te sem azon, hogy jó lett volna tovább szoptatni... Rendbe jöttek a lányok?

Móni, ez a vasárnap hajnal nem lehetett semmi. Hogy alakult a folytatás?
Nekünk is rossz hétvégénk volt alvás szempontjából. SZombat Zsófi aludt olyan 1/4 4-től 3/4 7-ig du. (egyszerűen nem lehetett felébreszteni), aztán éjféltől reggel 6-ig, vasárnap napközben aludt 2 órát, majd este kidőlt fél 7-kor. 11-re kialudta magát, nagy nehezen visszaaltattuk éjfél körül, aztán 1/4 6-tól énekel, dumál közöttünk az ágyban, csapkodja a térdét, rángatja a kezünket, hogy csip-csip-csóka stb. Egyébként tündéri, de hullák vagyunk.

A dagasztás jól sikerült, elfogyott mind a két nagy tepsi pizza. Azért remélem, nagyon nem kapok rá, mert akkor le kell cserélni a ruhatáramat :-)

Azt hiszem, megjött az ihlet a nagytakarításhoz. Holnap de. Zsófit elviszem csanába, én pedig folytatom, amit ma de. elkezdtem.

Szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Benének nagyon boldog névnapot kívánunk!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata, a családi kép Baján készült rólunk egy családi ebéden, étteremben. Szóval nem a próbavacsorán. Oda nem vittük Zsófit.
Zsófi sem konzekvens a kaki-ügyben, de sokszor eltalálja.
Nagytakarításhoz hajrá! Hány napig alszik Márk nélkül? Kíváncsi lennék, hogy hogy alakul.
Mi esküvőre készülünk aprilis 30-án Lajosmizsére. Zsófit nem vinnénk. Anyukám és a Húgom lesznek vele... Bár Anyósom beleültette M. fülébe a bogarat, hogy a gyerek Anyás stb. stb. M. kitalálta, hogy vigyül el Zsófit és a Húgomat magunkkal, nehogy Zsófi hisztizzen és ne bírjanak vele.
Ehhez a témához még annyit, hogy ha velem van egész nap, akkor örökké az Apját és a Keresztanyját emlegeti Zsófi...

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kedves Topiklakó!

Kommentelj még holnap estig a Babanet cikkeihez, hátha Te leszel az a szerencsés, aki nyereményjátékunk keretében ezen a héten egy remek Chicamaca baba és gyerekfüggőágyat nyer majd, a Fuggoagy.hu jóvoltából!

Kép

Nemcsak nyerhettek, de segíthettek is azzal, ha például eláruljátok: ha már szükség volt rá, miképp szabadították meg a gyereket a fejtetvektől?

Elő a farbával: szerintetek szükség van-e napirendre egy baba életében, vagy sem?

Kedves Olvasónk írását is kommentelhetitek, ahol a maguk kálváriáját osztja meg számtalan praktikus tanáccsal fűszerezve, húgyúti fertőzés témakörében.

Hasonló jellegű, igényes és praktikus írásokat egyébként szívesen publikálunk, nemcsak a Te Történeted rovatban - bár oda is várjuk történeteiteket. Írásaitokat erre a mélcímre küldjétek: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Sziasztok!

Egy gyors lejelentkezés! Hazaértünk tegnap este, ma még itthon voltunk szabin, holnaptól meló... Pihenés jól telt, bár az idő nem volt túl szép, azért sokat kirándultunk! De Marci meg a kutya mellett síelni nem nagyon tudtam (konkrétan utolsó nap csatoltam lécet és vittem két kört Marcit a hátamon egy kisebb pályán, ő élvezte nagyon :D)

Nem ígérem, hogy vissza tudok olvasni, de amint tudok jövök és bekapcsolódom!

Puszi Mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

egy gyors életjel most csak tőlem is. Jól vagyunk mi is, csak ezer a dolgunk. A beadta a derekát: lesz kutyánk. Most minden e körül forog, rendezzük az udvart, esélyt adva annak, hogy kutya mellett kert is maradjon. Igazából nem pont így terveztük, de felgyorsultak az események. A bátyja szeretett volna egy 10 hónapos pumit nekünk "közvetíteni". Áll-tólag gyönyörű, kedves, virgonc, az utca kedvence, csak utánaolvasva kis udvarra, kis gyerek mellé nem a legideálisabb. S aki el akarja ajándékozni azért teszi, mert nem volt ideje eleget foglalkozni vele, emiatt tuti, hogy neveletlen is. Nah, de ezen felbuzdulva, hogy A-nak nem összességében a kutyatartással volt baja, hanem ezt a kutyát nem szerette volna, elkezdtem nézelődni neten. Elsősorban örökbefogadni szerettünk volna, hogy ha már kutyázunk, akkor vmi jót is tegyünk.... így akadtam egy hirdetésre, amiben labrador szerű 10 hetes szuka kölyköknek keresnek gazdit. Az MO gyáli lehajtójánál dobtak ki két kölyköt kocsiból, s aki látta befogadta. Utánaolvastam persze a labradornak is, a "nagy könyv" szerint ideális nekünk. Állatorvosnál is volt vele, beoltatta s minden egyebet megcsináltak, mi pedig csütörtökön néztük meg. Petrával jól egymásra találtak. A kutyus nem ugrált, nem ugatott csak szaglászott, ismerkedett, P pedig nem ráncigálni, gyömöszölni akarta, hanem csak szépen simizte. Pénteken megyünk Hajdúszoboszlóra és hétfőn jövünk haza, kedden pedig megyünk a kutyusért. S addig az udvart valamennyire kutyabiztossá kell tenni, ki kell alakítani a helyét..... Ezzel telnek a napjaink....

Petrával az evésen kívül nincs más gond szerencsére, az oltás sem viselte meg, pedig kapott mostanában dögivel. Még mindig csak a szavak elejét mondja, de azt rendületlenül, így mondókázunk, éneklünk. A sorok elejét mondja, már előre fáj a fejem, hogy mi lesz, ha elkezd beszélni.... :) Tuti, hogy be nem áll a szája. Tegnap nagyon meglepett. Kint voltunk az udvaron, csak a szemem sarkából figyeltem.... 5 vagy 6 lépcsőn kell feljönni, s feljött és lement egyedül időnként váltott lábbal úgy, hogy csak a falnak támaszkodott a praclijával. Összeraktuk neki azt az Aldis homokozót amit vki ajánlott, mi még tavaly vettük meg nevetséges összegért, de a homokozás ízre annyira nem kapott rá. Igaz tegnap használta először. Mindig ki akarta szórni a homokot, persze meg is kellett kóstolni....

Bocsánat, hogy túltengtem és nem reagáltam, de most nem tudtam visszaolvasni. :oops:

Szép napot Nektek!

Judit

Kép
petra09

HI!

GIGI!!! BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!

Kankalin, :lol: szóval lesz dagasztós ruhád :lol: . Eleinte, aztán már csak 1 keze lesz lisztes tőle az embernek 8) . Pizzával én szerencsés vagyok, férjem nem szereti a kelesztettet, hanem csak élesztőport keverek a lisztbe és vékony pizzát szereti. Zopf-ot, meg ostor (vagy ostoros? sose tudom) rétest dagasztok csak. Lányok köszönöm, rendbejöttek végre. Most pótolják a kalóriákat, példamutatóan esznek. Az anyós meg ... mit szól bele, meg beszél M fülébe! Nem szeretem az ilyet, mintha rálátása lenne... monnnyon le! Ha a takarításhoz van ihlet miután tiszta a lakás, jöhetsz ide is.

Reni, ne aggódj, jól van ahogy van az a szoptatós dolog, majd leszokik, vagy ha Neked lesz végképp eleged sikerül elválasztani. De ez még távoli, semmi sem sürget.
Rajzzal az van, hogy láttam Ervickéket, úgyhogy új erőt kaptam, most minden nap kicsit kérem hogy rajzoljunk. Hát :roll: , végülis rajzol. Tudod mi az érdekes: Grétát viszont nagyon érdekli, ő magától is leül a kisasztalhoz és ickafickál. Hihetetlen, annyira mások hogy nem igaz.

Petra, neeee, kutya??? ...agyhúgykő... :wink: :wink: :wink: :lol:

Ervick, kérdőív???

Kép
Kép
friday

Judit! Csak egy gyors észrevétel a kutyushoz! Igazán szeretni való, meg minden, mert nekünk is van és Marcival is tényleg nagyon aranyos, hogy most már nem üti, hanem simogatja meg ölelgeti (meg kell őket zabálni :D), de most síeléskor azért nehéz volt mindkettővel... Olyan volt, mintha két gyerekkel lettünk volna... Remélem nektek van olyan lehetőség, hogy rábízzátok valakire, ha elmennétek nyaralni/teleni...

Mangora

Kép
mangora

Gigi! Boldog születésnapot, Benének pedig Boldog névnapot kívánunk!

Reni
Sokáig csak irkafirka volt rajz helyett, de egész költemény volt hozzá, hogy mit ábrázol. :D Aztán a Paul McCartney már kezdett emberforma lenni, de semmi más nem ment. Most ezt kb. 1 hete csinálják ilyen szépen. Szinte egyik napról a másikra. JA és maguktól egyre több betűt is rajzolnak.

Friday
Nekem mindhárom gyerekem teljesen más! Stílusban, temperamentumban, ízlésben, ügyességben, mindenben!
Kérdőív hamarosan.

Judit
Ha van kert, akkor kutya rendben. :D
Remélem jó lesz, ha odaköltözik, ti is és ő is szeretni fogja az új helyzetet.

Ma volt nyílt nap a lányok csoportjában és a szívem szakadt meg, hogy nem tudtam ott maradni velük, mert Vincét nem tudtam volna hová tenni. Azt hiszem, hátfőn nem dolgozik Ricsi, akkor viszont bemegyek, akkor a másik óvó néni tart nyílt napot.
Rossz érzés volt, mintha magukra hagytam volna őket egy szereplésnél. :(
Olyan szép idő volt ma, sétáltunk egy nagyot! Na, Vincus Okoska hugyhólyagját szopogatja, mennem kell.
Szép estét mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Móni
Én is azon a véleményen vagyok, hogy menjen nyugodtan Dávid, ha nincs semmi gond veletek. Nekem minden nap jöttek a lányok. Legalább ennyit találkoztunk, ha már nem aludtam otthon. Persze lehet más vélemény is, az is elfogadható, de én így gondolom.

vick
Kép
Kép
ervick

hellóka,

Gigi Boldog Szülinapot , Bene Boldog Névnapot !

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Ági, nagyon boldog születésnapot kívánunk!

Judit, remélem, sok örömötök lesz egymásban az új lakóval.
Zsófi is úgy beszélget mint Petra, rengeteg szónak mondja az elejét és több mondóka, dal ritumusát utánozza halandzsa nyelven. Aztán ki kell találnunk ,mire gondol, mert ha nem, akkor van ám kiborulás :wink: Előre félünk, hogy mi lesz ha elkezd beszélni.
Na, mondjuk, volt kitől örökölnie mindkét ágon :-)

Friday, egyelőre még nem vállalok takarítást. :D

Vick, ne bánkódj, a lányok biztosan nem haragudtak meg. Vincét nem tudtad volna esetleg bevinni?
Ügyesek a lányok a rajzolással.

A nagytakarítás jól halad. (kopp-kopp). Izomlázam a létrára le-föl mászkálástól, a sok nyújtózástól. Hiába, így jár aki ilyen alacsony mint én. Folyt. köv. Kata, köszi a kedvcsinálást. Ha már elkaptam a vezérfonalat, onnan nincs baj.

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ági, nagyon boldog születésnapot és Benének pedig utólagosan nagyon boldog névnapot kívánunk!
És hogy le ne maradjak, Gáborodnak meg előre is boldog névnapot!
De jó, hogy így egymás utáni napokon ünnepeltek, tavaly ez számora fe se tűnt, bocs.
Mikor ünnepeltek és hogyan amúgy?

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Zsuzsi
Szerencsére nem sértődtek meg, de emlegetik, hogy akkor a következőre ugye elmegyek?! Úgyhogy azzal kiengesztelhetem őket, de kaptak mindenféle jutalom kártyákat, mert ügyesek voltak. :D
Vincét nem tudtam volna bevinni, mert ez olyan, mint egy kis bemutató óra, és ha Vincus ott mászkál meg pakol, akkor eltereli a gyerekek figyelmét. :(

Nahát, hogy Zsófi is meg Petra is milyen kis ügyes beszéd terén! :D

Szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Hahó!

De drágák vagytok, nagyon jól esett, hogy ennyien írtatok, de a szülinapom csak 27-én lesz :wink: De az ilyet mindig szívesen hallja az ember :)
Bene és Gábor viszont tényleg most ünnepel, átadom nekik a jókívánságaitokat :)

Friday, megcsodáltam a képeidet, aminek a linkjét feltetted a wiwre, hát mind olyan csodás, gyönyörűeket tudsz fényképezni!!!
És ne aggódj, majd Bors is elkezd ügyesen rajzolgatni, ha lát benne valami motivációt :) Az én öcsém frankó kis dínókat, sárkányokat rajzolt állandóan 5-6 éves korától, de embert, házikót szinte soha :wink:

Velünk minden oké, Bene nagy kópé, sokat huncutkodik, szereti próbálgatni a határait :)
Ma voltam vérvételen, nődoki küldött el (még nem tudom, akarok-e fogamzásgátlót szedni, de ha igen, ahhoz kell egy labor), kb. két órás procedúra árán sikerült is. Úgy utálok sorban állni, még jó, hogy volt nálam egy jó könyv :) A legdurvább az volt, mikor megcsapott a büféből szálló friss péksütemény illat... de komolyan, ez már emberkínzás, éhgyomorral :)

Vick, remélem a másik nyílt napra el tudsz menni! Szokták egyébként összekeverni Hangit és Esztert? Vagy ők szoktak ezzel játszani? Olyan érdekes lehet az ő kapcsolatuk.

Zsuzsi, de ügyes vagy a takarítással, remélem nem lohad a lelkesedésed, csak így tovább! :wink: Nálunk meg kész káosz van, hétvégén járólapozzák a fiúk (Gábor, Apukám, a Bátyám) az előszobát, konyhát, fürdőt, wc-t, csempe már felverve, tele a lakás szerszámokkal, és vasárnap még a mosógépet is sikerült majdnem gallyra vágnom (nem tettem rá a dob tetejét, úgy mosott másfél óráig, még szerencse, hogy csak fél adagot), ma már úgy tűnik, szerencsére nem véglegesen. Régi kis masina, de ha nem muszáj, nem szívesen cserélnénk még le. Szóval kicsit frusztrál a rendetlenség, remélem jövőhéten ilyenkorra viszont csodás lesz a lakás az új padlólapokkal :)

Judit, de jó, kiskutya, tényleg, egy kertesházhoz igazán illik :) Remélem jó pajtása lezs Petrának, és nektek sem okoz majd sok fejfájást a kutya :) Mi lesz a neve? Jó pihenést Nektek Hajdúszoboszlón!

Mangora, a fő, hogy jól éreztétek magatokat :) Majd ha van időd, meséld el, mi mindent láttatok!

Reni, a szoptatással kapcsolatban a többiek elmondtak mindent :) Ne ostorozd ezzel Magad, ha nagyon zavar, akkor szoktasd le, de ha neked sem gond, akkor nyugodtan szopizhat még Bibi.
Jaj, irigyellek a festésért, olyan szuper dolog! Tényleg órákra kikapcsolja az embert, nem csodálom, hogy feltöltődsz tőle!

Móni, szerintem is vigye be Zoli Dávidot, kellőképp elő lehet ezt már készíteni, hogy minél jobban értse, mi történik. Okosak, sok mindent megértenek, amit mi nem is sejtenénk.

Bocsánat, ha valamiről elfeledkeztem :oops:
Szép napot!

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Ági, bocsánat :oops: Friday volt a ludas, ő kezdte :lol: Figyeltem is a facebookon, hogy mikor van pontosan, mert emlékeztem, hogy ilyen tájt van, nem is láttam kiírva ...
Köszi, a lelkesedés még megvan, ma folytatom a takarítást, egész jól haladok. Emlékszem, Te is ablakpucolással, függönymosással vészelted át a Bene nélküli órákat.
Kitartást a járólapozáshoz, biztosan szép lesz és megéri a sok fáradozást, felfordulást.
Még jó, hogy megúszta a mosógép. Emlékszem rá, annál jobb darab nincs is, Anyukáméknak van olyan vagy száz éve.

Judit, jó pihenést!

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Fleur, már annyiszor akartam írni: nagyon szívesen meglátogatlak Titeket, ha már jobban vagytok. Úgy tűnik, Zsófi kedd, szerda és pénteken megy napközibe. Fáj a szívem a Ringatóért, ami pénteken van, de egyelőre nekik csak ez a 3 nap a jó.

Képzeljétek, jelet kell választani Zsófinak a napköziben. Az alma és a csiga a szabad. Szerintetek?
Jövő héttől rendeltem neki ebédet is a napközibe, mert csak azt hajlandó megenni, amit a többiek is esznek. Benének és Marcinak mi a jele?
Egy "panasz" már volt Zsófira, nem tűri magán az előkét . Sírt és letépte, így hagyták. NA, azért megnyugodtam, hogy mégiscsak a mi Zsófink van a csanában. :-)

A "nagy problémánk": Zsófi nem hajlandó a téli sapkát és a bundás kiscsizmát lecserélni tavaszira. :oops: Sír, ha cipőt és vékonysapkát kap. :roll: Pedig már több mint egy hete megvan mindkettő, odaadtuk neki, hogy játsszon velük, de hiába.

NA, nem tobzódom tovább.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Mi is élünk ám, csak hát mindig van valami. Múlt héten Lilla csak elkapta ezt a fosós hányós vackot. Szerencsére csak 2x hányt összesen és kicsit ment a hasa, de nem volt vészes, viszont a pocakja és a torka nagyon fájt. Szerencsére már jól van.
A héten még itthon van velem, hogy teljesen rendbe jöjjön.

Dani Lillától elkapott egy enyhe taknyosságot mikor hazajöttünk és megint kezdett hurutosodni, de a dokinő azt mondja ez rendben van tisztul, szerintem már ő is jobban van.

Ma volt az első nap hosszú ideje, hogy lemerészkedtünk. Szerencsére az idő is szép volt.

Benének boldog névnapot!

Zsuzsi szerintem jövő héten átugorhatsz, ha addig nem fertőződik felül esetleg Dani, mert amúgy nem fertőz (persze ha nem vagy taknyos :D te sem)....szegény csak tisztul....
Majd még értekezünk, hogy mi a helyzet.
Amúgy ma találkoztunk a skacokkal a játszón és Zsófi még oda is jött hozzám. Nem tudom megismert e, de nekem úgy tűnt, mert mosolygott :D :D.

A héten megyek Danival sóbarlangba. A Tátra utcába már ki is néztem egyet. Majd elmesélem milyen volt.

Vick nekem is jöhet a kérdőív, tudod a gmail-es címem? a másik már nem él sztem vagy küld itt priviben
És elhiszem, hogy bánt hogy nem tudtál a csajokkal lenni. Engem is bántana....de ügyesen kiengesztelted őket.

Mennem kell festeni....:D :D

KépKép
KépKép
fleur

Judit Gratulálok a kutyushoz, majd hozz képet róla :D

KépKép
KépKép
fleur

Reni még neked akartam írni, hogy sajnálom, hogy a szopit így a lelkedre veszed....na gondold el én meg azon lelkiztem sokat, hogy ki kell mondanom, hogy csak 6 hónapos koráig tudtam szoptatni :(
Próbáld elengendi, elfogadni, hogy Bibi még nem akar elengedni....szerintem, ha te is szép lassan arra felé terelgeted, ő is szép lassan le fog szokni a cicizésről...biztosan nem lesz egyszerű, az ő helyében én sem mondanék le róla :D de kitartás!!!

KépKép
KépKép
fleur

HI,

esküszöm ott volt, hogy Giginek szülinapja van! Ezt az égést :oops: :oops: :oops: :oops: , jobb felső sarok, de most iwiw vagy fb-n? ...basszus, lehet előre figyelmeztet valamelyik? ...vagy a dátumot is meg kéne nézni hozzá :roll: . No sebaj! Akkor ebben az évben kétszer is ünneplem Gigit! :D Puszi és bocsi! (de nyugi, nem leszel 2 évvel idősebb ettől! :D )

Puszi Mindenkinek!

(takarító ihlet szele még nem ért ide)

Kép
Kép
friday

Kedves Topiklakók!

Ha ezen a héten kommenteltek a Babanet cikkeihez, akkor nyereményjátékunk keretében megnyerhetitek Horváth Mónika illusztrátor ajándékcsomagját! Ebben egy csodás reprót és egy szépséges tárolódobozt található.

Kép

Beja egy vetélés és egy szülés után megosztotta velünk kisfia születésének történetét is.

Segítsetek azzal, hogy kommentben eláruljátok: ha már szükség volt rá, miképp szabadították meg a gyereket a fejtetvektől?

Kisgigi nevű olvasónk újabb cikke a gyerekek egészségére káros termékekkel foglalkozik, vagyis csupa olyan dologgal, amivel még a fogyasztóvédelem sem törődik.

Hasonló jellegű, igényes és praktikus írásokat egyébként szívesen publikálunk, nemcsak a Te Történeted rovatban - bár oda is várjuk történeteiteket. Írásaitokat erre a mélcímre küldjétek: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Üdv:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Friday drága, no para, nem veszem az ilyet rossz néven sosem, ünnepeltnek lenni mindig jó, főleg, hogy kikötötted, nem öregszem ettől még két évet! :lol: :lol:

KépKép
gigilina

Zsuzsi, Benének csiga a jele, a Bogyó és Babóca miatt :)
Szerintem az alma is jó, döntöttetek már?

A sapkás-cipős problémát sajnálom, fogalmam sincs mit lehet ilyenkor csinálni :( Mindenesetre nagyon rossz lehet. Ki értheti egy cseperedő nő lelkét? :)

KépKép
gigilina

Hova lett mindenki? Csak nem a jóidő csalogat ki mindenkit a szobából? :)

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Ági, nagyon boldog születésnapot kívánok! Remélem, szépen telik a napod. Hogy sikerült a járólapozás?

Mi jól vagyunk, szerdán délután utaztunk Tapolcára wellness hétvégére és csak ma érkeztünk haza. Élménybeszámolóval majd később jövök, most rakodok.

Remélem, mindenki jól van. Móni kismama miatt külön aggódok, mert a héten még nem jelentkezett és ez nem jellemző rá. Legalább egy életjelet kérünk mindenkitől!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Ági, Isten éltessen sokáig:)
És utólag Gábort és Benét is, névnapjuk alkalmából. Gondolom, együtt ünnepeltetek hétvégén.

Zsuzsi,
Köszönöm az aggodalmat:)
Minden rendben, csak úgy jártam, mint Reni - olvastam minden nap, de nem volt erőm reagálni (rosszul aludtunk, és azért most már érzem én is, hogy ez a 3. trimeszter), aztán meg frusztrált, hogy nem tudok mindenkinek írni:)

Ígérem, pótlom.

Puszi
M.
J
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?