Új privát üzeneted érkezett!

UUUps, vége javítva, perelt mindenkivel, csak hogy érthető legyen...

katicat
Szigetszentmiklós

Kata
Na ez az, amit mondtam, hogy ő megérik arra, hogy jelezze, megy a cucc! Nagyon ügyes és fejlett baba Márk!

Petra is, ahogy olvasom a beszélgetését!
Vince még mindig annyit mond, hogy baba, gyertya, Gyagya(azaz én) és ne! Ennyiben ki is merül. :lol:
De mindent megért, mindent elmagyaráz.

Móni
Megértem a problémádat, nekem a lányok áprilisiak. Kabát ügy is problémás. Hát át kell vészelni még ezt a kis időt, amíg hideg van. (KIS időt, remélem hallják odafent üzenetem).

Táncolás... hihetetlen miket tudnak produkálni! Annyit kacagok Vincén is! Többféle formulában nyomja. :lol:

Dávid fogselyem... hát ezen szakadtam! :lol: :lol: :lol:
Na jó éjt mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Ja Zsuzsi!
Én is úgy szoktam elkerülni az evést boltban, ahogy Kata írta, sőt, néha egy játékot is leveszünk a polcról, bár lehet, hogy ez nem szép dolog, majd mielőtt fizetnénk visszateszem a polcra. Addig elég is neki, simán engedi visszatenni. Talán próbáld ki ezeket, hátha bejön valami.

vick
Kép
Kép
ervick

Móni
Megyünk szívesen :D. Lehet jövő héten megtámadunk :D
Igen nagyon kis táncos már egy ideje :D és olyan vicces. Ahogy zenét hall rögtön lötyög :D
Szokták Lillával együtt rázni :D természetesen ilyenkor nekem is be kell kapcsolódni a riszába.

Kata
Igen tanítvány sztornó. Nem viszem, mert olyan kis matrica. Nagyon elindult a fog, meg az idő is szerintem, mert tegnap többen is mondták, h nyűgös volt a gyerek.
Többek közt Lilla is az oviban. Azt mondta az óvónéni, hogy 8 bal lába lenne és azzal kelt volna, az sem lenne elég kifejező milyen rossz kedvűen kelt.
Sajnálom, h tegnap nyűgösek voltak a gyerekek. Pusziszkodás édes lehetett.
Jaja tél mondjon le...bár tegnap este szakadt a hó és még meg is maradt :( :(

Dani ma is matrica, és szegény még a székről is leesett a fejére..:( de a dentinox, meg a Kis Vakond segített, meg anyához bújás közben...azt hiszem ma sem csinálok semmit.

KépKép
KépKép
fleur

off téma:
Csajok,feltűnt mindenkinek,hogy a gyedünk összege kevesebb lett?
Most egyrészt a februári 28 nap miatt alacsony,mert 31 napra értendő az összeg,, de januártól amúgy is alacsonyabb,mert visszavettek a minimálbérből, amihez viszonyítanak.
:evil:

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, :-( Bosszantó! :evil: :evil: :evil:
Márk nagyon ügyes a kakival. A következő az lesz, hogy már előre szól :-) Nagyon büszke lehetsz rá!
Köszi a dícséretet az autó ügyben. Igyekszem! Aztán felénk is elindulhatsz ám Márkkal! :wink:

Köszi a bolti tippeket Nektek, kipróbálom, hátha bejön.

Legyen akkor tavasz végre, és reméljük, fent meghallották, amit Vick is írt, hogy KIS téli idő :-)

Fleur, matrica Dani :-) Jaj, a kis drága.
Lilla és a 8 balláb, na ezen jót mosolyogtam, mármint a hasonlaton.

Táncoló babák :-)
Nálunk most ez nem menő annyira mint korábban. Azt hiszem, el is teszem végre a zenélő télapót. Hú, lehet, hogy ezért nem jön a tavasz??? :lol:

Zsófi megkapta végre a 15 hós oltást. Az indulást fél órás hüppögős hiszti előzte meg, valamit nem kapott meg, amit akart, pedig már mindent bevetettem, de semmi nem kellett. A végén rájöttem, hogy talán már ment volna ki, mert mondtam neki, hogy tízórai után megyünk tátá.
Bár tegnap is volt egy ilyen "rohama", amikor nem kapta meg a fakanalat, amivel a borsót és a pörköltet kavargattam. VAgyis ő akarta kavarni, persze úgy, hogy közben tartom.
Remélem, lemegy róla ez az "elkeseredés", mert elég fárasztó.

MMR: 7-15 napot mondott az orvos a lázra, ma és holnap pedig a Prevenar miatt lehet. Szép időszak. Megnyugtató, hogy ha az 5. napon lázasodik be, akkor nem az oltástól van.

Na, amíg alszik, dolgozom egy kicsit, ismét porondon az ASBM :-)

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Aki ezen a héten kommentel a Babanet valamelyik cikkéhez, az egy cuki Figurka álommanót nyerhet!

Kép

Úgyhogy mondjatok véleményt bátran: mi az, amit feleslegesnek tartotok megvenni a babának? Mit szóltok az új, otthonszülést szabályozó rendelethez? Vagy pl. szerintetek milyen praktikákkal lehet ránevelni egy gyereket az olvasásra?

Kedden sorsolunk!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm hozzászólásaitok! Nagyon jól estek. Mostmár minden oké ... módjával, az már világos, hogy a gyerek pontosan látott mindent.
Időm nem engedte hogy ne jöjjek, este általában borozásba torkollott, de tegnap elfogyott, szerintem hétvégén jövök :wink: .
Aki kérte a blogot akkor mégegyszer visszaolvasok és küldöm.

Jó hétvégét!

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Nagyon elmaradtam.... :oops: Most sincs sok időm: a lakás romokban ;), megyünk apa elé, s addig még magamnak is valami emberi kinézetet kellene varázsolni.

Friday: szörnyű amit átéltetek!!! A lányok már mindent leírtak, csak ismételni tudnám őket. S Bors mit fogott fel a látottakból?

Móni: a jövő héten vagy az azutáni héten szívesen meglátogatunk mi is Benneteket! Légyszi a címet írd le nekem is priviben. Lehet, hogy mondtad még tavaly, de elfelejtettem... :oops:

Meli: Danival mikor tudtok menni az orvoshoz? Kíváncsi vagyok mit mond, de nagyon remélem, hogy nincs semmi komoly gond!

Rólunk: voltunk Katáéknál, jól éreztük magunkat, bár Katával mi tuti jobban lefáradtunk most mint a gyerekek. :) Márk haragudott rám, amiért Petrát letettem aludni, s sírt elalvás előtt. Márt szó szerint került engem, míg nem lett csend, s nagyon csúnyán nézett rám. Aranyos volt nagyon! Kedden megkaptuk a 15 hós oltást és a prevenart. A mi orvosunknak az az álláspontja, hogy ki tudja az biztosan megmondani, ha 8 nap múlva belázasodik, vagy bármi baja lesz, hogy az az oltás mellékhatása vagy esetleg összeszedett valamit.... én ezen megnyugodtam, mert így biztos vagyok benne, hogy nyugodtan szólhatok neki, nem fog legyinteni, hogy ááá, ez csak az oltás. Ráadásul Petra jövő kedden kapja au influenza második részét.... bizti örülni fog. ;) Fogügyileg Tücsök le van maradva, még csak a hetedik foga bújt ki. (véletlenül vettük észre) :) Képtelenség szemlélni a fogínyét... nincs neki ilyenekre ideje.....

Mennem kell!

Szép Hétvégét Nektek és a betegeknek jobbulást!

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

azt hiszem elkapott minket is ez a hányós-hasmenős történet,pedig közösségbe nem járunk és Márkkal alig mozdultunk ki.
Tegnap d.u azt hittem fogzás van megint színen, hőemelkedése volt meg hasmenés.
Na aztán éjfélkor szűnni nem akaró sírás, másfél órás vígasztalás után kitaccsolt a drágám.
Azóta hányás nem volt, csak hasmenés, 2x.
Hőemelkedés sem.
Hangulata jó, nem nyűgös.
Ha nem lesz újabb hányás, akkor nem viszem dokihoz.
diéta és normaflore lesz terítéken.
Pech:Apa ma szabin volt, mert ebéd utánra mentünk volna a Millenáris parkba a futur home kiállításra,jegyünk is megvolt.aztán indultunk volna anyuékhoz,velük meg holnap közös családi egész napos élményfürdőzés volt beiktatva.
Anyuékhoz vszínűleg azért lemegyünk, de ki nem mozdulunk, az tuti.
Nem akarom lemondani,mert akkor jövő hétvégén kéne mennünk és örülök,hogy akkor végre lesz 4 napunk itthon,kizárólag 3masban.

szép hétvégét mindenkinek,

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Kata
Jobbulást Márknak, remélem azóta jobban van!

Judit
Milyen kegyetlen vagy, hogy elveszed a barátnőjét Márknak és még sírni is hagyod! :wink: Egyébként a lányok sem szeretik, ha hagyom Vincét sírni. Rögtön rám szólnak, hogy vegyem fel!

Friday
Csak remélni tudom, hogy nem marad semmi nyoma a dolognak Borsban. :( Ezt sajnos előre elég nehéz látni, de azt hiszem, most jobb, ha nem kérdezgetitek, ha ő kérdez, arra válaszolni kell, de próbáljátok magatokat túltenni a dolgon. Gondolom a borozás is ezért volt, hogy oldja a feszültséget! :wink:
Gréta is látta? Vagy ő el volt foglalva a botorkálásával?

Zsuzsi
Zárd el azt a télaput! Nehogy ez legyen a gátja a tavasznak! :D
Hogy viseli Zsófi az oltás utáni napokat?

Fleur
Néha nem könnyű a gyereknevelés :roll: Kitartást neked!

Lányok, a kérdőív úgy alakul, hogy a tanár azt mondta, hogy az óvodás kort boncolgassam inkább, úgyhogy azoknak szívesen elküldöm, akiket érdekel, illetve azoknak, akiknek van ovis korú vagy nagyobb gyereke. Még várat ez persze magára.

Holnap utazunk Dédihez és tesómékhoz Miskolcra, úgyhogy hosszú lesz a napunk.
További szép hétvégét mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Képzeljétek, ma délutánra elhívtuk a bébiszittert és elmentünk Robival moziba! A film nem volt jó, de a kikapcsolódás igen! Utána még kicsit vásárolgattunk, csavarogtunk és fektetésre haza is értünk :)

Kata, szegény Márk már megint beteg? :( Jobbulást! De édes lehet, hogy már ennyi mindent mond! Mi még sehol sem vagyunk... A vau-vau és a miau sajátságos változata, meg a pápá, ha ő akarja, a lilizés is megy még, de kb ennyi...

Fleur! Jót mosolyogtam a matrica Dani kifejezésen! Lehet átveszem, annyira tetszik!!! Remélem azóta már kiheverte és te is!!!

Már előre parázom a 15 hós oltástól, amiket írtok róla... Mi meg pont jövő pénteken megyünk és utána vasárnap utazunk el egy hétre síelni Ausztriába... Kérdeztem a védőnőt, hogy nem gond-e, de azt mondta ne aggódjak...

Bocsi mindenkitől, de nem nagyon tudtam visszaolvasni és amit hét közben van időm olvasni, az ilyenkorra már jórészt kiszáll az agyamból... Ne hari :(

Puszi mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Kata
Ja igen a kakiaval nagyon ügyes Márk, de ezt már akkor is mondtam mikor ott voltunk :D az nagyon szuper, hogy tisztában van már most a saját folyamataival.
Nagyon kis érett :D
feltűnt a GYED, de most hogy mondod :evil: remek
Ti hogy vagytok? Remélem nem söpör nálatok végig mindenkin? Mi megúsztuk megint....úgy látszik neki csak a tüdeje érzékeny
Sajnálom, hogy a kiállításra nem tudtatok menni

Zsuszi
Puszi a kis beoltottnak....remélem eddig semmi utóhatás...

Friday
:( még nem küldted a blogot. Gondolom próbáltok vele beszélni róla és ha eltudja mondani legalább az érzéseit akkor biztosan feldolgoznia is könnyebb lesz :( bár ez még egy felnőttnek is nehéz

Judit
Pénteken voltunk...mindjárt írom mi volt
Fogügyileg soha senki nincs lemaradva :D neki is majd kinő. Talán nem is baj, ha kisebb ütemben növeszti a fogait lehet nem szenved annyira.

Mangora
Mozi :D de jó nagyon irigy vagyok.
A matricát én is átvettem egy kedves bnőmtől, szépen átadogatjuk egymásnak és hagyományt teremtünk :D

Pénteken voltunk a tüdőgyógyásznál. Két gyerekkel, BKV-val egyedül, mert Pnek el kellett utazni kocsival és végül nem sikerült beszervezni senkit segíteni. de szerencsére a gyerekek nagyon ügyesek voltak.
A végeredmény az lett, hogy megint zörejes a tüdő jobb oldala. :( pár napja folyik az orra, ami először megint jelentéktelen volt, de így hétvégére kicsit beerősödött és a köhögés is megindult.
Viszont csütörtökön voltunk háziorvosnál akkor még nem zörgött és visszafolyó taknyi volt a diagnózis. Enyhe taknyosság.

A tüdőgyógyász szerint tuti nem fertőzésről van szó a mi esetünkben (és az allergiát illetve aszthmát egyértelműen kizárta), mivel a gyerek túl jól van egy tüdőgyulladáshoz képest és se láz semmi, ismét.
Arra gyanakszik, hogy egy idegentest (félrenyelt morzsa, innivaló) került a tüdejébe azaz a hörgőkbe, ami folyamatos irritációt okoz. Ezt amúgy már legelőször is említette a háziorvosunk is. Szerintem ő azért nyugodott meg, mert a rtg tiszta volt.
Mivel a rtg a múltkor negatív volt: vagy nem is fog látszani, vagy akkor még nem látszott, hogy van e valami. Minden esetre most azért újabb rtg vár ránk és amúgy hörgőtükrözést javasolt, mert azzal lehet pontosan megnézni, hogy mi a helyzet.
És amennyiben van ott valami el is lehet távolítani. Ez viszont altatásban történik, 1-2 nap kórházi bent fekvéssel (nem túl kockázatos beavatkozásnak írják)
Annyira lesokkolódtam, hogy a péntek estém tiszta görcsben telt el és némiképp csak apu meg férjem és Kata tudtak megnyugtatni. Apuval online telefonos kapcsolatban együtt túrtuk a netet és próbáltuk magunkat megnyugtatni, mert ő is megijedt.
És hát ott volt a két gyerek csomó mindent csak egyedül este tudtam átgondolni és természetesen egy csomó kérdés felmerült...
Most hétfőig már várnom kell míg újra tudok a háziorvossal beszélni (kicsit ciki mert csütörtökön nem említettem neki, hogy megyünk tüdőgyógyászhoz, de remélem nem haragszik rám, hogy aggódom a gyerek miatt)
és megkérdem hogyan tovább. A tüdőgyógyász (22 éve pályán és nagyon elismert) azt javasolta jövő héten minél hamarabb induljunk neki a kivizsgálásoknak, nehogy nagyobb baj legyen.
Mondjuk kórházat nem javasolt (ahogy tudom ő most felnőtt gyógyításban dolgozik amúgy) és még azt is ki kell találnom melyik kórházba menjünk.
Egy másik szakember neten az I. számú Gyermekklinikát javasolta, és egy ismerősünk pedig a törökbálinti Tüdőgyógyintézetet.
Most egy kicsit aggódósabb napok következnek, míg nem tudunk meg többet.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Fleur
Édesapámnak volt hörgőtükrözése, azt mondta, elég szar érzés, de ha altatásban csinálják, akkor nem fogja érezni. Viszont ha idegen test van ott, mindenképp jobb, ha kiszedik.
Elmondtam utólagos engedelmeddel Ricsinek, és azt mondta, hogy annak a tüdőgyógyásznak kellene orvost javasolni, aki elküldött benneteket tükrözésre. Mondjon olyan orvost, aki ezt rutinszerűen csinálja, nagy esetszámban. Ha ő küld el benneteket, akkor ezt neki kellene rendezni! Ő ismeri a kollégákat is jobban. Kérdezz rá tőle nyugodtan!
Puszi a kismanónak!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok -!

ÉN is előkerültem elég sűrűek voltak a programok mostanában, apa itthon volt pénteken kicsit csavarogtunk vásárolgattunk meg az ügyvédünknél, otp be stb… voltunk, még mindig a ház téma vagyis a szokásos, alig jutottok géphez ha jutok is akkor is mindig az ügyvédi piszkozatot olvastam át , mert állandóan módosítani kellett stb ! De most már egyszer remélem vége lesz ennek is !!!

Kata remélem már jobban vagytok , és nem kaptátok el ezt a csúnya vírust !
Tényleg nagyon büszke lehetsz Márkra , hogy így jelez kaki ügyben !! Gratula neki ! Máté is jelez ha van kaki akkor le akarja húzni magáról a nadrágot, van amikor sikerül is neki volt már rá példa !! Képzeld én még nem kaptam gyedet , de kíváncsi vagyok, hogy mennyivel lesz kevesebb ! L

Zsuzsi reméljük nem lesz semmi baj Zsófinál is az oltás miatt M szerdán kapta meg nekünk azt mondta a dokinő h 7-12 nap múlva várható egy kis hőemelkedés, taknyosság ! Eddig semmi vagyis nagyon bízok benne ! Hogy álltok az esküvő szervezéssel? Hozzánk is jöhettek az új kocsiddal, nem is lakunk messze , de mi is mehetünk ha áll még a meghívás ??

Friday sajnálom a történteket, de sztem nem lesz semmi baj túl lesz rajta , erősek ezek a gyerköcök ! J

Mangora mozi, jól tettétek ,hogy kimozdultatok, mi is terveztük az üvegtigris h megnézzük, de megkaptuk dvd n így lemondtunk róla, de valamit ki kellene találnom mert kedden leszünk 7 évesek , én már ma kaptam egy modern nokedli szaggatót pároloval, apitól és M nőnapra meg az évfordulóra nagyon cukik voltak amikor átadták !

Fleur, jobbulást és kitartást nektek, bnőmék kisfia a héten korházba volt, ő asztmás és befulladt meg evett ropit és félre ment neki és most csináltak neki is ilyesmi vizsgálatot , megnézték a tüdejét, szerencsére ropi nincs benne de vmi kis folyadékot találtak neki, pontos diagnozist nem tudok mondani mert mikor beszéltünk csüt még nem tudtak semmit ! Ki vannak szegénykéim elég sűrűn mennek vele a fulladás miatt, örökölte az apjától !!
Sajna sokat nem tudtam vele beszélni csak annyi tmondott h altatták és nagyon nem volt kellemes, de már jobban van szerencsére !! Nyugi minden rendben lesz Danival is !! Fel a fejjel !!!

Képzeljétek , hogy jártam, kölcsön adtam az öcsémnek a fényképezőt h fényképezzen vele az otthon tartott buliján, letette a székre míg betűrte az ingjét erre egy debil csaj ráült, és már nem lehetett használni , kiírta h zoom hiba , aztán eszembe jutott ,h még van rá garancia, mondtam egy probát megér, így is lett , elfogadták azt a szöveget h bekapcsoltuk és kiírta h zoom hiba ! J) Erre mondta az eladó h optikai hibás, és leghamarabb ápr végére tudnák megjavítani, de rendes volt és kicserélte a gépet egy újra mivel a 30 napos garanciába nem férnének bele, így van egy új fényképezőnk, ez százszor jobb és egy újabb modell !! :-OOOOO : ))
Van új hütönk, mikrónk és fényképezőnk is ! Juhé !!

Amúgy mi jól vagyunk M megkapta az oltást szerdán , a prevenárt meg a következővel kapja majd, 10.2 kg, és 78 cm, már 6 foga van kinövő félben ! Dumál ezerrel , anya, apa, gyere, vau –vau , ccciccc, cica, bármit kérek tőle mindent megért, kukába is kidobja amire megkérem !
Vick, kérdőív jöhet nekem is, örülök,hogy jó a munka Ricsinek !

Na most ennyire futotta, de majd még jelentkezem bár ez a hét elég sűrű de igyekszem benézni !!!

Jöjjön már a tavasz !!

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Gyors bekukk,

szombaton azt hittem Márk már jobban van, tegnap délután szó szerint dőlt belőle a hasmenés, ma hajnalban már lázas is volt, nem csak hőemelkedés és 2x hasmenés, 1 órás sírás-rívás után kidőlt,most ébredezik a drágám.
Pech, hogy a dokink délutános, annyira remélem,hogy be tud suvasztani minket, mert vmi kéne már.Normaflore és diéta nem elég,úgy tűnik.
Erősen fogzás gyanús is nekem az ügy, szerintem fogzik és mellé még megkapta ezt a hányás-hasmenést.
Zsuzsi nálatok meddig is tartott ez?És kapott vmit Zsófi?Már nem emlékszem...

Na megyek, a mai napra garantált az "ölbe baba"-ság és a nyűgösség...

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Fleur,
Nagyon szorítok, hogy megtalálják az okát a köhögésnek, és ha tényleg van valami idegen test a hörgőben, minél kíméletesebben sikerüljön eltávolítani.
Nem hiszem, hogy a háziorvos ezen meg kellene, hogy "sértődjön". Ha lelkiismeretes, csak megérti, hogy te is aggódsz a gyerekért.

Kata,
Jobbulást kívánok Márknak, Neked soksok türelmet! Gondolom, a fogzás-vírus-mindenféle rossz hatása összeadódik nála.
Figyelj oda, igyon eleget, ha ennyire hasmenése van. Bakker, csak fogad az orvos, ez elég sürgős:(

Drukkolok, hogy a hosszú hétvégére kutya baja se legyen.
Egyébként azt hiszem, széntablettát lehetne szedetni vele hasmenésre, de kérdezd meg a patikában a biztonság kedvéért.

Mangora,
Ha ez vigasztal, Dávid egy szót tud csak, azt, hogy Apa. :) az anyát is próbálja, érti, de a "ny" nem megy neki.
Hatalmas a szórás, hogy mikor kezdenek el beszélni. Persze én is nagyonnagyon várom már:)
Jó utat!

Szilvi,
Mindjárt ráülök én is a fényképezőgépünkre, hátha:))) Jó sztori.
Nekem a telefonom írja ki néha, hogy "SIm-kártya-hiba", aztán elmúlik. Ősrégi, de még nem cserélném le. Viszont így másfél gyerekkel jó lenne egy megbízható mobil azért...

Dávid is matrica volt egész hétvégén. Nagyon jó szó:)
Most alul jön két foga is, és hasmenése van, fene tudja, vírusos-e vagy csak a fogzástól. De megint elgondolkodtam, hogy megérné inkább mosható pelenkát használni.

Zsuzsi,
Végre-végre új képek Zsófiról a FB-n.
Nagyon édes a kis fürtjeivel:)

Szép napot mindekinek!
Puszi
M
monke

Sziasztok,

Móni, végre megcsinálták a gépet és tudok feltölteni képeket :-) Eddig azonnal lefagyott, ha elkezdtem feltölteni.
Dávid-matrica :-)
Szegénykém, a fogzás most nagy járvány itt a fórumon, úgy látom. Zsófi is tegnap egész nap küzdött, a bal felső 3-asból újabb rész jött ki, de alul is tiszta fehér és duzzadt az ínye.

Kata, remélem, minden rendben. Mit mondott az orvos?
Igen, széntablettát és Smecta-port lehet adni. Zsófinál össz. egy hétig tartott. Neki az összes tejtermék megvonása és a laktózmentes tápszer adása segített. Ez utóbbit 3 napig kellett csak adni, azóta visszatértem a 3-as tápszerhez.
Azt hiszem, megfogadom a tanácsodat, és napi egyszer adok neki mindenképp főzelékfélét, úgy ahogy Te írtad.
Babatejen mi értünk pontosan? Régebben volt a Beba 3 babatej, de azt már kivonták. Azóta a HIPP babatejét láttam csak flakonos kiszerelésben.
A hétvégén vettem Müllerben Kindermilchet, több márkát. Azt fogom most már adni. Jóval olcsóbb mint a tápszer egyébként.

Mangora, jó síelést Nektek!
Ne aggódj, nem lesz semmi baj az oltás miatt. Lázcsillapító úgyis lesz nálad.
Hogy oldjátok meg a síelést?

Fleur, nagyon sajnálom ezt a kálváriát, amin keresztül mentek. Remélem, minden rendben lesz. Jó kezekben vagytok, az a lényeg. Nagyon szorítunk! Nem szabad, hogy baj legyen.

Sziszi, látod, milyen jól jártál :-)
Persze, áll a meghívás és bárkit szívesen látunk. :-)

Köszönöm mindenkinek a képdícséretet! Aranyosak vagytok.
Hozok majd egy videot is, ahol Zsófi a babáját pelenkázza, meg kell zabálni, olyan aranyos :-)

Köszönöm, az oltásnak egyelőre nincs tünetet. Igaz, tegnap Zsófi extra hisztis volt. Szerintem elfáradt, mert M. szüleinél voltunk a hétvégén és nagyon keveset aludt nappal és éjjel is. Voltunk vadászbálban (na jó, csak a vacsora részén), jól bekajált, kicsit táncolt is Zsófi. Tegnap pedig nagy családi ebéden étteremben, pont alvásidőben, aztán utaztunk 3 órát... Kész kínlódás volt az egész. Remélem, ma helyrebillen a lelke :-)
Egyébként mindenkit elvarázsolt a nagy dumájával, a nagyszüleit egyértelműen Papának, Mamának hívta.

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Röviden:

Voltunk dokinál, normaflore, laktózmentes tápszer, b 6 vitamin, boraxos krém a popsira+kukira, ha rosszabodik vagy nem múlik 3-4 nap múlva jelentkezni kell.
A dokinőnket helyettesítették,egész héten kórházban van, kb 20 ember volt előttünk, kinnt vártunk, sok mással együtt-Friday ne figyelj most- s a dokinő bezárta az ajtót,hogy több beteget már nem lát el, odamentem gyorsan, tüneteket elhadartam, s hozta kis a pakli receptet.
Gondolom ilyen nincs odaát, Friday :-(
Látszott mennyire megkönnyebült,mikor bekentem alul a krémmel,gondolom hűsítette.
Picit evett is, most alszik, én meg teszem a dolgom, este jövök.
Hú de hosszúnak tűnik ez a mai nap.

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok Topiklakó!

Ha még ma kommentelsz, holnap a Tiéd lehet a Figurka Design álommanója a Babanet kommentelős játékán!

Kép

Például bakiparádét tartunk szülőségből itt! Ha Neked is van mókás bénázás a tarsolyodban, oszd meg velünk!

Folytatódik a Születésnapló is! K. immár a 30. héten jár, és cseppet sem unatkozik.

Talán végre tényleg szabályozva lesz az otthonszülés! Te kipróbálnád? Szerinted milyen alapvetéseket kellene belevenni a törvénybe?

Egyre több az olyan gyerek, aki nem szeret olvasni. Íme, néhány tipp, hogyan neveld olvasóvá a kicsit! Ha vannak további ötleteitek, mi kíváncsiak lennénk rá!

És továbbra is várunk Facebook csoportunkban mindenkit, aki még nem csatlakozott!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Hírek Daniról:
Ma d.e beutalták őket a törökbálinti kórházba,tüdőgyógyászatra, holnap kivizsgálás, csüt vszínűleg megcsinálják a hörgőtükrözést, Fleur ott lehet Danival a szobában, éjjel kell csak másik szobában aludni vagy széken ülhet D.mellett.
Ha vki fel szeretné esetleg hívni, szívesen küldöm priviben a számát, eléggé össze van törve...

katicat
Szigetszentmiklós

HI!

Petra, fogügyileg mögöttetek vagyunk, 6. :D Ez tök jó hogy a dokitok így beszélt az oltás utáni lázról, éljen a doki akihez nem ciki visszamenni hetente!

Ervick, ott tartottunk, hogy egyedül voltál a lányokkal nyáron úszni. Ne ez az! Teljesen mindegy, hogy 1000 vagy csak 70 km-re van valaki aki segíteni tudna, pl. ez a tény is segít abban, hogy itt maradjunk. Borozást eltaláltad, napokig nem tudtam elaludni, aztán azért kezdem legurítani az utolsó jó kis magyar vörös szárazt ami itthon volt. Gréta is látta azt a dolgot, amolyan Grétásan mosolyogva követte az eseményeket.
A rendőröknek táncot lejtett mikor kikérdeztek, az mondjuk tényleg vicces volt. A kérdőívedre nagyon kíváncsi vagyok, választ csinálhatok? (végülis azt mondjuk a gyereknek, hogy ő már ovis) :)

Mangora, wow, még egy síelés :)

Katicat, szupi hogy jelzi a kakit! Hétvégi fosingóshányóst sajnálom. Hát a dokis részről nem írok véleményt..., azt is sajnálom.

Fleur, ++++++++, veled aggódom!!!! Minden okés lesz+++

Toldiszilvi, ügyesek vagytok, új dolgokkal teli a kéró :). Máté is ügyesen beszél! A kukába dobálósdival vigyázz, ez nekünk is szépen ment egy ideig, meg kidobja maga után a szemetet, de nemrég egy gyerek napszemüveget szedtem ki, gondolta télen úgyse kell .

Monke, akkor okés, már azt hittem hogy csak Gréta nem beszél. Hogy is vagytok vas-ügyben? Csak azért, mert én azzal fogom meg a gyerek hasát.

Kankalin, ma a FB-n megnéztem Zsófit, annnnyira cuki!!! ...őőőő, a gyerekek elég sok fejlődési szakaszon mennek még keresztül ami -hogy is írtad?- "fárasztó" lesz :lol: :lol: :lol:

Gigi?
REni?
Huszilvi?

Nálunk: Gréta ma beteg lett, most az írás alatt is pizsicsere, úgy köhög hogy hányt. Fenébe. Így nekem kell Ivett látogatását lehet lemondanom :cry: .
A múlt heti ügyben nincs fejlemény, egész héten tapadtam az ajtókukucskálóra, a feleséget tegnap este láttam hazajönni, jó nagy köteg újság volt a kezében, szerintem azóta először volt itt. Semmi hír, de lehet nem is érdekel ... :roll: .
Bors mindent látott, ez már tuti, tanácsok alapján játsszuk el mi történt, lego-val. A férfi fájdalmas hangjától fél, az megmaradt a fejében. Pszichológus jóslata bekövetkezett: a lego aki Bors, általában leesik a polcról miután hazaér. ... ne is mondjátok, kész vagyok ettől, de mivel előre megmondta a nő, enyhítő körülmény, "a bácsi buta volt" "nem szabad kiugrani" "apa-anya itt van és szeret, vigyáznak rád" Meg ilyesmi mondatok.

Azt mondja Bors az egyik játék alkalmával: "Apa nem engedte, hogy odamenjek segíteni" bőgtem :cry:.

Kép
Kép
friday

Ma válaszoltam privát üzenetekre, akinek bocsánatkéréssel tartoztam küldtem egy receptet is.

Most mindenkinek elküldöm, sokat írtam az előbb, elfér ide is egy bocsika :oops: :wink: :

http://www.nosalty.hu/mezes-repas_golyok_recept_3717

Szép napot holnapra, Daninak millió drukk!!!

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Végre gépnél! Mostanában megint elúsztam az itthonival. Méghogy unatkozó háziasszonyok! Megnézném, melyikünk unatkozik!
Tegnap megkaptam az éves gázszámlát. Azt hiszem átiratkozom az átalányról, mert az összesítőtől magamhoz nyútam... Most koldulok részletfizetésért... Na mindegy.
Mi jól vagyunk, fáradtan. Mint mindig. De már itt a tavasz, kitartás!
Míra mostanában mint az ördög! Próbálgatja a szárnyait, tudja, hogy nem szabad, mégis bepróbálkozik 4-5 alkalommal! Figyelemfelkeltés! Puszuljon a padlóváza... :lol:

Nagyon szépek a Zsófi-képek! Annyit nőt a lány!

Mangora, jó síelést! Drukkolok, hogy az oltásnak ne legyen hatása és felhőtlenül élvezhessétek a telelést!

Friday, sajnálom, amit látott Bors. (Bár csak a hozzászólásokból tettem össze, remélem jól.) Furcsán szelektál a memória, ha fel tudja dolgozni, és te segítesz benne neki, látom, nem lesz trauma neki, szerintem, remélem. Másoknak beszél róla, oviban, barátoknak?
Szegény Gréti! Gyógyulást. Kár, hogy Ivettéket le kell mondanod.

Szilvi, tök jó az új gép! Anyóséknak ez nem jutott eszükbe. Kapott tőlünk tavaly márciusban egy új gépet, augusztusban nyitott optikával leejtette. Persze tönkre ment, de nem jó szöveget nyomatott hozzá, nekünk nem szólt, vett egy ugyanilyet, hátha nem vesszük észre... nem akart minket megbántani. Pedig neki is bejöhetett volna, ha szól... Na mindegy. Lassan új háztartásod lesz! :lol:

Kata, remélem Márk már jobban van! És ti, nem kaptátok el? Marad a 4 napos hétvégétek, vagy lementek a szülőkhöz?

Szegény-szegény Dani! Nagyon drukkolok! Fleur, legalább megnyugodhattok, akármi is az eredmény, csak előbbre juttok!

Szaladok tovább, sok puszi mindenkinek!

Kati

Kép
bfkata

Dani hírek:
Ma vettek tőle vért, vizeletmintát, volt röntgen, annak nem tudják még az eredményét.
Dani hősiesen tűr.

Képtelenség jönnöm, Márk ma olyan hisztis,mint még soha,mintha látnám az alsó bal 2-eskét bújni, szerintem több fog is jön egyszerre, Murphy figyel, ezért inkább a hasmenésről nem írok :D

pusz

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Hír nálunk, hogy Z. projektje májusra lejár, és most közölték, hogy várhatóan nincs magyarországi projekt utána, hanem utazgatni kell (heti 4 nap kint valahol Európában). :((( jó időzítés, nem? Júniusban szülök. És nincs segítségünk.

"Szerencsém", hogy családtól függetlenül sem utazgatós típus, tehát legalább amiatt nincs lelkiismeret-furdalásom, hogy miattam marad le valami fasza külföldi tapasztalatról:(
Szóval most keres melót, drukkoljatok neki velem együtt, légyszi.

Kata,
Kitartás! Legalább a hasmenés elmúlik, az is valami:)

Köszi a híreket Daniról, Lillára az apukája vigyáz ilyenkor?

Friday,
Sose merült fel, hogy Dávidnak vashiánya lenne. Amúgy meg általában nincs hasmenése, csak többször kakil naponta keveset, ami "nem praktikus".

Bors, remélem, hamar feldolgozza.
Az csak jó, ha eljátszhatja a legóival, nem?

Zsuzsi, szerintem ezek a tápszerek/babatejek/Junior italok szinte egyformák, egyszer összehasonlítottam az összetételüket. Kérdés, hogy melyik olcsóbb, és melyiket issza meg. Ja és nálunk a DM-ben csak BEBA van, úh egyszerű a választás:(

Többiek tényleg jelentkezhetnének:)

Szép napot!
Móni

T
monke

Halihó!

Bocsánat, hogy ilyen rég nem írtam :oops: A hétvégénk nagyon zsúfolt volt, péntek este itt aludt egy rokonom (aki nem mellesleg gyerekpszichológus, nagyon szeretek vele beszélgetni, fél 3-ig bírtuk :)), szombat délelőtt elkísértem a sógornőm menyasszonyi ruhát keresni, utána pedig jöttek a szüleim, vasárnap kirándultunk egyet a János-hegyi kilátóhoz. Hétfőtől meg suli, esténként is tanultam, szóval kevés lélegzetvételnyi időm maradt. De attól még jól teltek ezek a napok :)

Móni, Zolidnak utólag is BOLDOG NŐ, izé, NÉVNAPOT :D
Nagyon drukkolok, hogy találjon munkát, iszonyúan sajnálom, hogy ez pont most jött nektek :( Gábornak is ilyen időszakra érvényes munkája van, hozták már ránk is a frászt egy párszor, egyszer egy pénteken fogadták azzal, hogy akkor ez az utolsó munkanapja, aztán kiderült, hogy mégsem... :shock:
Remélem gyorsan talál magának valami másik melót! Két picigyerek mellől nem csodálom, hogy nem vágyódik el, az ember nem azért szeretne családot, hogy csak hétvégén lássa őket :( Mit is csinál ő pontosan?

Fleur, nagyon-nagyon szorítunk értetek, az nagyon jó, hogy Danit nem viseli meg, a gyerekek szerencsére nem látják ezeknek a szituációknak a nehézségét, a lényeg, hogy Anya ott legyen velük :) Bene még élvezte is szerintem a Bethesdát anno. Ez inkább Neked nagyon rossz, olyan lassan bírnak ilyenkor az órák telni... remélem pikk-pakk túl lesztek az egészen, kiderül és meg is oldódik gyorsan Dani baja!!!!

Kata, nyűgös Márkodhoz kitartást!!!!

Friday, remélem alakul a család lelke, és már egészen túltettétek magatokat a történteken!

Kati, számlát sajnálom :( Próbálkozó Mírához kitartást! Nálunk a huncutkodás most már addig fajult, hogy direkt provokál minket, pl. eldobja az építőkockát, plüssállatot, stb., és várja, hogy ejnye-bejnyézzünk, ha megvan a várt reakció, majd kiugrik a bőréből, úgy nevet, majd ha megint a kezébe kerül, újra eldobja, és ez megy addig, amíg csak bírjuk :)

Mangora, újabb síelés, jaj, de irigy vagyok!!!! Most hova mentek? Családos program lesz? Jó kikapcsolódást Nektek!

Sziszi, de jó, hogy kicserélték a fényképezőgépet :)

Zsuzsi, fogak kibújtak? Helyrebillent Zsófi lelke? Babapelenkázós videót nagyon várom :)

Szép napot mindenkinek!
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Ági, de jó kis programjaitok voltak.János-hegyre mi nyáron kisvasúttal mentünk, ti?
De jó,hogy a sógornőd így belevon az esküvői előkészületekbe.
Bene jól elvan a bölcsiben?
Pszichológus ismerős :)

Móni, Z-nek utólag is boldog névnapot.
Szorítok a munkakeresés miatt.Hasonló cipőben járunk(bár M-nek megvan az állása), csak nálunk elég nagy pénz forog kockán és emiatt elgondolkodtató a váltás .Na de heti 4 napot külföldön, atyám.Áááááááá.soha semmi nem könnyű.

BfKati, Míra csintalankodásán elnevettem magam, az örök nyugis, hétalvó baba is próbálkozik, édes lehet.
Fűtés:-( Mi 2 hete kaptunk egy 52 ezres számlát,egy havi, úgy kellett összemerni magamat, meg persze amíg M-nek elmondtam.
Nyilván nem az én gyedemből fizetjük...

Sziszi, édesek Máté nagyfiús képei.Fényképező és egyéb műszaki cikkek beújítása, de jó.
Etetőszéket vettetek a másik helyett?

Mangora, hétvégi síelés, de jó.Családdal lesz?
Marcinak hogy ízlik a bölcsi?

Zsuszi, köszi hogy felhívtál.És segítettél egy csomót.
Hétfő óta a laktózmentes tápszert issza M is, és mivel napközben alig evett, mielőtt most leraktam, csináltam neki belőle meg baba nesquick-ből egy jó adag kakaót, be is vágta.
Zsófinak amúgy mennyi idő múlva jött vissza a normál étvágya?
Pelenkázós videót ide!

Fleurral tegnap este beszéltem, szorítsunk nekik,hogy holnap sikeres legyen a hadművelet és megtalálják azt a vmit és ki is tudják szedni, nehogy még benn kelljen maradniuk.
Köszöni, hogy gondolunk rájuk.Lilla napközben oviban van, az anyósa van itt amúgy kedd óta, ő segít P-nek.

Hasmenés múlóban, reggelre oltári nagy adagot kakilt, azóta semmi, csipeget, de igen keveset, nyűgösség maradt, mára már nagyon taknyi és köhög is picit és dúrván fogzik.
Amúgy jókedvű, nem lázas.
a szobájába raktam egy jó adag kamillát, meg kenem a hátát baby luff balzsammal, félek hogy a kanalastól újabb hasmenés jön, ha rosszabbodik, a hosszú hétvége előtt mindenképpen elviszem még dokihoz.

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Kata
Remélem mostmár elmúlik ez a hasmenés. :(

Fleur
Drukkolunk nektek, veletek vagyunk lélekben!

Móni
Keresztben a mutatóujjam és a középső. Hátha sikerülne váltani!

Kati
Augusztusban én is így jártam, mikor 100 fölött volt az összesítő számla... kaptam 3 havi részletfizetést, de azt mondták, legközelebb már nem adnak. Én is megemeltettem a havi részleteket. Csak ügyesen! hajrá!

Mangora
Kellemes időtöltést nektek!

Ági
Szuper programok! Ha itt lenne hegy, mi is felmennénk szívesen. :D
Na majd nyáron!

Tervezzük újra a Vácot, úgy néz ki, hogy július 5-8-ig leszünk ott! Jó lenne összefutni!

Tegnap és azelőtt gyakorlaton voltam bölcsiben... hát isteni volt! Imádom ezt a sok picurt! Tündérek voltak. 11 gyerek, 11 hónapostól a majdnem 3 évesig.Ültek az ölembe, emelték a kis kezüket, hogy vegyem fel őket. Nem kellett volna, csak megfigyelnem, de egyedül volt velük a gondozónő, így be kellett segíteni, úgyhogy etettem, tisztáztam, öltöztettem, játszottam, stb.
Mostmár tuti biztos vagyok benne, hogy ezt szeretném csinálni! Csak legyen helyem valahol.

Szép napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Köszi csajok, mi már jobban vagyunk kicsit! Köszönhető ez annak, hogy kedden este levittem az egész családot a fül-orr-gégészetre. 2,5 órát vártunk, utána közölte a dokinő, hogy Marci "csak" náthás, nem kell neki semmi gyógyszer, én vagyok a legszarabb állapotban, Robi meg a futottak még kategóriát nyerte el :D Mi kaptunk gyógyszert, azóta kicsit javultunk már! Viszont Marci egyik füléből egy kisujj körömnyi összeszárad fülzsírt bányászott ki nagy nehézségek árán... pedig mindig pucoljuk neki... :? :shock:

Móni, Z. munkáját sajnálom! Talán addigra jön majd újabb lehetőség ezen a helyen is és nem kell újra váltania! Boldog névnapot neki utólag is! Mivel foglalkozik pontosan?

Kata, remélem már Márkot is elhagyja ez a vírus lassan! Nálunk ugye Marcinak a köhögős változata volt a betegségnek, de már 2 hete "gyógyult" és jár bölcsibe, de igazából mostanra látom, hogy kezd visszajönni a régi étvágya... Szóval kitartás!
Marci nagyon szereti a bölcsit! Ot mindig rendesen eszik és alszik is, hétvégén meg mint egy kisördög, otthonra tartogatja a rosszaságokat! Rosszabbul is eszik, alig alszik, stb... De a kedve az jó mindig, csak folyton a rosszaságon jár az esze :D Robi egyik barátja mondta már pár hónappal ezelőtt is, hogy ő egy angyal arc mögé bújtatott kis ördög :) Majd mikor a rosszaságokat csinálja az oviban/suliban, mindig oda tud állni ártatlan arccal az ovónő/tanárnő elé, hogy nem ő volt :D:D:D Ezt azóta is sűrűn emlegetjük!!!! :D:D:D

BfKati! Gázszámla :twisted: Ez nálunk is úgy van, mint ahogy Kata írta! Kisebbfajta sokk, mikor megérkezik a havi gázszámla, pedig mi is diktáljuk havonta, de nekünk is 50-60 ezer körül van így fűtési szezonban... :shock:

Ági! Jó, hogy élvezed a tanulást! Sokkal könnyebb úgy, hoyg tudod, Bene jó kezekben van! Bírja a bölcsit?

Fleur! Várjuk a híreket a tegnapi napról!!! Sokat gondolok rátok!!! Nagyon ügyes Dani, hogy ilyen jól viseli! Lilla hogy viseli, hogy nincs otthon anya meg tesó?

Zsuzsi! Folytatjátok Zsófival a csanát? Videót én is várom a pelenkázásról :D

Vasárnap indulunk síelni egy hétre, ez most családi túra lesz, bár Robi nem síel, úgyhogy majd kirándulunk is sokat! Ausztriába megyünk! Jön apu meg öcsém is és visszük Lili kutyust is!
Majd próbálok még addig jönni!

Holnap megyünk a 15 hós oltásra, kíváncsi vagyok, hogy a nátha ellenére megkapja-e Marci... Utána behozom magammal a munkahelyemre, mert már nagyon kíváncsi rá mindenki :) Szombaton még Robi ki akar menni a motorkiállításra és valamikor még össze is kéne pakolnom, mert az mindig rám marad...

Puszi mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

hahó,

bocs, hogy ilyen ritkán jelentkezem, de mostanában kezd Csabi átállni a napi egy alvásra, és elég nehéz lefoglalni. El is nyerte az új becenevét: Duracell Manó :D

Reni, gondolok rátok, remélem minden rendben lesz. Szorítok.

Móni, remélem talál Zoli magának valami állást itthon. Tényleg, mit is csinál ő? Ja, és boldog névnapot neki utólag is!

Zsuzsi, hogy áll az esküvő projekt? Haladtok? Milyen nagylány már Zsófi. Néztem a FB-on, hát, már kész kishölgy :D

Mangora, biztos jó lesz a síelés. Jó lesz kikapcsolódni egy kicsit gondolom. Meg a tiszta hegyi levegő jót is tesz.

Most láttam, a zuglói bölcsik honlapján, hogy már március végén lesz nyílt nap, a beíratkozás meg április elején lesz. Most nagyon előre hozták. Remélem sikerül Csabit beíratni.

Kedden voltunk babaúszáson, csináltak vízalatti képeket, majd hozok párat :D

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Csak életjelre futja tőlem most, elnézést. Megvagyunk, tegnap és ma dolgozom, itt van M. Anyukája. Ma este pedig esküvői próbavacsorára megyünk, aztán pedig egy barátunk meglepetés szülinapi bulijára köszönünk be.
Kedden Zsófi 2 órát volt egyedül a napköziben. Integetett és mosolygott, amikor elköszöntem. Amikor mentem érte, az udvaron játszott a többiekkel, tiszta homok volt. Örült nekem, odaszaladt, mondta, hogy Anya-Anya és szaladt tovább motorozni. :-) Így jövő szerdán élesben lesz ott, 8-1-ig, mert nekem német ügyfelek lesznek. Ha minden kötél szakad, akkor M. érte tud menni, de remélem, arra nem lesz szükség.

Daninak jobbulást, remélem, tényleg megoldódik most már a dolog. Fleur, kitartást Nektek!

Móni, Zolinak nagyon boldog névnapo utólag is! Szorítok a munkakereséshez. Szerencsére addig még van idő, remélem, sikerül jól váltani.

Kata, Mikinek is drukkolok!
Zsófinak a laktózmentes tápszer adását követően azonnal megszűnt a hasmenése és olyan 3-4 nap múlva visszatért az étvágya.
Remélem, Márknál is jól alakulnak a dolgok!

Mennem kell intézkedni.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Gyorsban.
Dani túl van a beavatkozáson, jól viselte.
Nem találtak idegen testet, viszont teli volak a hörgők gennyel és folyadékkal, amit tudtak, leszívtak róla, meg elküldik tenyésztésre.
Csana/ bölcsi fél évig kizárt, nagyon vigyázni kell rá, későbbiekről Fleur majd ír, ha tud jönni.

katicat
Szigetszentmiklós

Kedves Topiklakók!

A múlt heti kommentelők közül Nyuszifül16 nevét sorsoltuk ki, így ő nyerte a Figurka Design álommanóját. Gratulálunk!

A játék azonban még tart: aki március 15-ig kommentel a Babanet cikkeihez, az nyerhet egy családi belépőt a Millenáris Park 2011. április 9-i Baba-Napjára! Itt minden a picik és szüleik körül forog majd, kellemes és tartalmas kikapcsolódást jelent a család minden tagja számára!

Például kíváncsiak lennénk, Titeket mire nevelt a saját gyereketek? És milyen példát próbáltok mutatni neki?

Bakiparádé szülőknek: nincs fejlődés hiba nélkül! Ti milyen baklövést követtetek el a gyereknevelés során?

Vagy olvassátok el Zsuzsa történetét. Kisfia faros fekvése miatt végül programozott császárral adott életet neki, érdekes, milyen gondolatok kavarogtak a fejében.

És azt tudtátok, hogy a gyerek alvási és evési problémái összefügghetnek?

Egyébként ott vagyunk a Facebookon is, érdemes csatlakozni hozzánk, ha szeretnétek azonnal értesülni a legfrissebb cikkekről, vagy szeretitek a nyereményjátékokat.

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Na hol vagytok???
Daniról újabb hír?

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Fő, hogy Dia jelentkezik helyettünk is rendszeresen:)

Kata, amit Daniról írtál - nagyon ijesztően hangzik:( Várjuk tényleg a további híreket. Jó, hogy túl van rajta szegényke.

Fogzáshoz megintcsak kitartás:(
Úgy érted, M. váltani szeretne, mert nincs megelégedve az anyagiakkal? Hát, nem lehet könnyű döntés.

Mangora, örülök, hogy nincs gond Marcival, te meg vigyázz magadra!
Fülzsír... izé:) én abban a hitben voltam, hogy azt nem szabad kipiszkálgatni. Ki tudja, Dávidnak mennyi van a hallójáratában:)

Judit, mi újság? Írtam FB-n, egyszerűbb volt, mint itt a privi.

Zsuzsi,
Drukkolok a Csanához. Nem lesz gond. Neked jó munkát.

Sziszi, hozzánk is elnézhetnél egyszer, már annyiszor beszéltük:-) I
És HuSzilvi, ha vége az adóbevallásnak, Téged is szerettel várlak! Remélem, találsz jó bölcsit. Duracell Csabi:)

Köszönöm Z. nevében a névnapi köszöntéseket.
SAP logisztikai modulokkal foglalkozik. (soha egyetlen rokonnak se tudtam elmagyarázni, mi az:)

Valószínűleg talál állást, csak rosszkor jött nagyon. Próbaidő alatt necces elmenni "szülési szabadságra", elkéredzkedni néhány órára, míg én járok vizsgálatra, ilyesmi. Na és jellemzően úgy kezdődnek, hogy x hét tréning külföldön.

Szép hosszú hétvégét kívánok mindenkinek!
Bocs, ha nem mindenre reagáltam.

Puszi
Móni
monke

Ez kimaradt, pedig fontos:

Vick, minden elismerésem a hivatás-választáshoz. Biztos vagyok benne így ismeretlenül is, hogy testre szabott feladat neked.
Bízom benne, hogy találsz munkát.

Gyönyörű szakma, és iszonyat nagy felelősség.

És nagyon nincs megfizetve, ha nem tévedek:(
monke

Sziasztok,

Itt vagyok!!!

Szegény Dani, ez tényleg nagyon szörnyen hangzik. Reméljük, most már a gyökerét is kiírtották a köhögésnek. Mikor mehetnek haza?

Mangora, ez a fülzsír dolog, háát... Nekem kiskoromban sokszor szedett ki ilyet az orvos. Állítólag vannak olyan emberek, akiknek nem kifelé, hanem befelé "tisztul" a füle.

Vick, tényleg nagyon szép hivatást válaszottál. Jaj, ahogy írtad, hogy nyújtották a kis karjukat, összeszorult a szívem. Remélem, sikerül elérni a célodat. Szerintem ott a tanári végzettségedet is kamatoztathatod.

Móni, lehet, hogy érdemes kicsit kivárni Zolinak és esetleg pont a júniust átvészelni valahogy, mire az első időkön túllesztek.
Ha az segítség, én szívesen odamegyek a CTG-re vagy az orvoshoz és koordinálom Dávidkát.

Mi jól vagyunk, Zsófi ma is nyüszisebb, Anyósom szerint ma és tegnap nagyon hisztis volt. Szerintem ez még nagyon messze a hisztitől. Gyanakszom a fogzásra, ill. ma van 8 nappal az MMR után...

A próbavacsora nagyon finom volt, találkoztunk azzal a lánnyal is, aki majd csinálja a dekorációt. A színt még nem döntöttük el, csak azt, hogy élénk lesz.

Anyósom szerint ZSófi tegnap nagyon sokat emlegetett engem és ő nagyon sajnálta. Anyósom többször is elmondta, hogy szerinte ZSófi nagyon anyás és nem lesz egyszerű dolgom... Na, ez nem hiányzott nekem, pedig úgy örültem, hogy kedden Zsófi olyan jól érezte magát a csanában.

Mindenkinek szép hosszú hétvégét kívánok!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, ne vedd fel az anyósod megjegyzéseit.

Az "ő idejében" az volt a nevelési elv, hogy hagyd sírni, ne vedd fel, nehogy 'anyás' legyen, mert az milyen szar is.
Vajon miért is szar, még jó, hogy 1 évesen anyás. 30 évesen már ne legyen az:)

Anyámnak egyszerűen egy hónapig eszébe nem jutott, hogy ha éjjel sírok 8 hónaposan, hogy kivegyen a kiságyból, annyira elképzelhetetlennek tartották az ilyesmit az orvosok, nevelők, anyák, mindenki.

Most meg pont az ellenkezőjét valljuk, hogy fontos, hogy kialakuljon egy biztos kötődés, amitől önbizalmat kap a gyerek, és bőven van ideje, hogy leváljon rólad.

Na meg Zsófi -legalábbis a mi "mai" szemünkben -nagyon is könnyen oldódik, barátkozós, bátor, önálló. nem lesz vele baj, csak azóta eltelt vagy 30 év:)

És tegnap meghalt Ranschburg.
monke

Móni, köszi, igazad van. Csak akkor is, na...

Igen, meghalt, nagyon sajnálom én is. :-(

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vick, Móninál jobban nem is tudnám megfogalmazni a munkáddal kapcsolatos kívánságaimat.És jobb bölcsis gondozót el sem tudnék képzelni,mint te.Sok szerencsét kívánok és remélem megtalálod az ideális helyet.

Dani már otthon van, gondolom amint kipihenik magukat, bejelentkeznek...

Móni, M a mostani keresetéhez képest kb 2 annyi lenne, szóval mézesmadzag...
Z ha talál újat magának, szerintem mindenképp kösse ki az apaszabit, ne érje őket váratlanul, biztosan nem tetszik majd nekik, de ez van. Szurkolok, nagyon.

Zsuzsi, múlt szombaton míg fodrásznál voltam, anyáéknál volt Márk és állítólag végig engem emlegetett, de ők nem mondták azt,hogy anyás.Ez a különbség, gondolom a te szüleid se mondanák.
Anyós no comment.Móni jól megfogalmazta.
Szerintem otthoni környezetben még jobban előjöhet az anya hiánya, aki eddig mindig otthon volt, a tárgyak rá emlékeztetik,a bölcsiben/csana-ban nem igen van anyához kötődő emlék és ott vannak a bölcsistársak, akik lefoglalják Zsófit.

Áttört Márk 8.foga, így alul már nem 3 hanem 4 csámpa fogacska van.:-)
De még tuti jön, mert baromi nyűgös, ma is, és ugye még szél és front is van.
Hasmenés, bye-bye, fogzástól kicsi nátha és köhécselés még van, de reményeim szerint szerdára végre kilábalunk és megkaphatjuk a 15 hós oltást végre.

Mi itthon leszünk a 4 napban, 3masban, babás barátnőim családjaihoz(2) akartunk menni, de a vírus miatt lefújtam, hétfőn vagy kedden jönnek hozzánk, M fősulis baráti társaságából 2 pár, ebédre jönnek és estig maradnak.
Márknak nézünk körül hintaváz ügyben, meg jó lenne vhol kirándulni egyet.
Hú,a héten a nappali kivételével megpucoltam az összes ablakot, redőnyt, függönyöket kimostam, mindezt alvásidőben...
Kitört rajtam a tavaszi nagytakarítási láz:-)

Képzeljétek, a szomszéd csajnak múlt kedden elment a nyákdugója és még mindig nincs baba, kíváncsi leszek rá, meddig húzza...

puszi és jó 4 napos hétvégét mindenkinek,

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, külföldi munkáról lenne szó? Veletek vagy egyedül menne?

Igen, igazad van, Z. mondja mindig már a legelején, hogy mi a pálya.

Nem vagy semmi a takarítással, azta... össze kell kapnom magam, amíg még elérem a hasamtól az ablakot:)

Az én anyám egyébként simán mondaná ezt, hogy "túl anyás" egy gyerek, és ez rossz.

Szóval nem akartam én leszólni Zs. anyósát sem.
Más generáció, más gondolkodásmód, ennyi.
De Zsuzsi annyira a szívére veszi az ilyesmit úgyis, kár még ezzel is stresszelni, hogy "anyás" a gyerek:)

Zsuzsi, köszönöm a felajánlást:) remélem, meg tudjuk oldani családon belül, de ha nagyon nem, én köszönettel elfogadnám:)
Elképzeltem, ahogy Dávid és Zsófi társaságában ott ülsz a SOTE-n a szülőszoba előtt, ahol a CTG-t csinálják:)))

Na, eldugulok.
Szép hétvégét!
Pusz,
monke

Sziasztok !

Vick, én is drukkolok, hogy sikerüljön egy szupi állást találni ebben a szakmába ! Vincének már hány foga van ? Lányok hogy vannak, nagyon rég meséltél róluk !

Móni, persze jövünk amint jobb idő lesz és rendeződnek körülöttünk is a dolgok , ígérem még a szülés előtt !! J
Zolinak útolag is Boldog Névnapot, és drukkolok az új munka miatt ! Sztem is mondja el mi a szitu, ha rendesek akkor normálisan állnak a dolgokhoz ! De ha érdekel megkérdezem a cégemnél h…. na majd erre visszatérünk ha érdekel írj privit !
Tök szupi Zsuzsitól h felajánlotta a segítségét ! Mikor a bnőm szülte a második babáját egyik bnőmmel vigyáztunk a kisfiára, ő most lesz két éves májusba , három gyerekre vigyáztunk ketten nem volt semmi gond !!

Fleur, örülök , hogy már túl vagytok a vizsgálatokon , és hogy már otthon lábadoztok , ha jobban vagytok gyere és mesélj, bár már nagyjából tudom min mentél keresztül, mert a bnőm kisfiának is a múlt héten csináltak ilyen viszgálatot ő is teljesen ki volt utána , ráadásul haza jöttek a korházból pénteken és összeszedték a hányásos –hasmenéses vírust és mehetek vissza mert kezdet kiszáradni D , úgy hogy nagyon készek voltak, de már szerencsére ők is jól vannak ! Kitartás ! Jobbulást nektek !

Nekem úgy látszik M val szerencsém van mert egész jól el van azokkal az emberekkel akiket ismer, anyuék, dédiék, sogornőmék, nincs vele semmi baj , de amúy ő is nagyon anyás, de inkább apás ha ő is ott van a látókörében, de ha barátainknál vagyunk akkor csak én , de annyira rámcuppan míg nem oldodik fel h még oo ra se tudok elmenni mert sír utánam, de ha feloldódik néha vesz csak észre J)

Zsuzsi, nekem is volt ma egy anyós féle szitu , K baba iszik vizet esténként, mondtam h milyen jó lenne ha M is inná, mert ő nem issza meg kiskora óta, erre ilyen válasz h de meg kell innia azt kell neki adni anno a bölcsiben is azt adtak, de mondtam h neki h nem ivott 3 napig és a védőnő mondta h ne szórakozzak ezzel adjak neki izetlen teát mert nyár van és kell a folyadék , na így fogadta el a folyadékot , úgy hogy én is megkapta ma a magamét h nem vizet iszik , ez van nem erőltetem néha adok neki de akkor max két kortyot iszik és eldobja a cumisüveget ! Nem foglalkoztam vele megmondtam h ezért kap teát h igyon !

Nagyon jól haladtok már az esküvővel !!

Kata , de szupi h kijött a fogacska, lehet h az miatt is múlt el a hasmenés ! M még mindig csak 6 foga van , neki is csámpás alul ! Sajnálom ha gyerekes talit le kellett mondani, látom nektek is jó lesz a hétvége ! Miket fözöl a vendégeknek ?
Nem semmi vagy a takarításban, én is tervezek még egy kisebbet mert aztán jön a nagy átalakítás a fütésben, na akkor lesz mit suvickolni már várom nagyon h megszünjön ez a sok finom por a kandallótól !
Nekem pénteken kezdet a nyákdugó elmenni és hétfő este lett meg M ! Úgy hogy már bármikor meg lehet a kis bébi ! De jó, én is ma láttam a bnőm kisfiát élőben elöször, most volt 6 hetes olyan pici és édes volt úgy irigylem !
Másik bnőm meg május elejére van kíírva neki is a második jön és az első kisfia egy idős M val és még nem jár neki szegénynek elég nehéz lesz így közelekedni !!

Huszilvi örülök h te is tudtál jönni ! Remélem sikerül a bölcsi !

Tegnap voltam a cégemnél bent megcsinálták az adóbevallásomat és tök szupi kapok vissza egy kis zsetont ! Mennyi idő vajon mire visszautalják nem tudjátok, tegnap fel is adtam már postára !

Olyan ideges vagyok , képzeljétek hogy jártam , M kikevert popo krémet szoktam íratni és elcseszték a gyógyszertárban nem azt adták amit szoktam , mert ez sokkal másabb állagú, büdös is , stb.. de ez még hagyján úgy kikezdte a popoját h sír, üvölt, ha kaka van meg pisil, mondtam többet ilyent nem íratok maradok a gabinál az a legjobb még árban is, ja és tuttira ettől van mert már több , mint két hónapja használjuk nem hiszem h most jött volna ki rajta h még se jó ! Egy fiatal fickó volt a gyógyszerész aki felvette az adatokat, sztem ő hibázott !! Most jó vastagon bekentem neki sudocremmel már szebb hála istennek ! Írtó pipa vagyok !

Mai story : betettem a járókába míg elmentem a dolgmra és jövök vissza levette a zokniját és elkezdte csócsálni a nagy lábujját , és hangosan nevetett azt hittem megzabálom !
Másik, reggelire csináltam húsos szalonnából tojást két pofival ette , és mondta h hamamamam, és úgy felpörögött tőle h a beszíjjazott etetőszékből kibújt és felállt az etetőszékben és utána a tálcára, de az utobbit úgy cisnálta h fogta kezemet , miközben felálltam a székről h kiveszem őt ja és hangosan kacagott ! Édes egy kispasi !!

Egyenlőre nincs semmi mellékhatása az oltásnak, csak az alvás elég furi most kb 3 hete, este úgy fekszik , mint eddig, de a kelés az megváltozott 7 kor az eddigi fél 9 helyett , ami engem is megvisel picit de már kezdem megszokni, de sokszor felsírt , nyugtalan volt, stb.. , de most visszaadtam rá a nyaklácot két napja megint jól alszik éjjel, de a korai kelés az megmaradt ! J
Evés, az meg változó egyik nap sokat eszik , másik nap épp hogy csipeget , érdekes de nem erőltetem annyit eszik amennyi jól esik neki !

Sztetek az normális h még két három kaka van egy nap ?

Mangora, jó utat nektek és érezzétek jól magatokat , hozzál sok szép képet ! Sikerült az összepakolás? Hova is mentek , lehet h írtad de nem emlékszem már rá ?!!
Marci tök ügyi a bölcsivel kapcsolatban !

Ági , de jó kis programotok volt, az itt van tölünk nem messze majd mi is elkirándulunk oda !! Biztos szép hely !
Örülök h Bene ilyen jól viseli a bölcsit csak így tovább !!

Na azt hiszem mára már eldugulok majd igyekszem jönni a hétvégén !

Szép hosszú hétvégét mindenkinek !

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Ma megkapta Marci is a 15 hós oltást! Előtte megvizsgálta a doki, hogy a nátha/köhögés hogy áll, de mondta, hogy attól mehet az oltás. Máskülönben nyárig tuti nem kaphatná meg, mert mióta bölcsis és ilyen az idő, azóta szinte egyfolytában náthás szegénykém... :(

Fleur! Várjuk a híreket rólatok! Remélem minden ok! Így most vissza fogsz tudni menni azért dolgozni az év második felében, vagy hogy tervezitek? Nem semmi, hogy fél évig nuku közösség... és mit lehet kezdeni azzal, hogy Lilla hazaviszi a betegségeket az oviból? Belegondoltam, hogy nem is tudom mihez kezdenék a helyzetedben... sajnálom nagyon!!!

Vick! Álláskeresés? SZuper! Kívánom, hogy megfelelőt találj minden téren! Valahogy úgy érzem, hogy téged nem is az anyagiak fognak motiválni a választásban, hanem, hogy jól érezd magad és mindent megadj a kis csöppségeknek :) Milyen lehetőségek vannak felétek?

TSzilvi! Az adóbevallás beadásától számítva kb egy hónapon belül szokták utalni a visszajáró pénzt! Édes lehet Máté nagyon!
Marci is a napokban kezdte el tudatosan mondani, hogy apa, anya, hoppá (ezt akkor mondja, mikor elesik a rohanás közben, édes nagyon :D), már a pápát is tudatosan mondja, mikor valaki jön vagy elmegy (az még nem megy, mikor ő megy el, akkor még nem mondja :) )
Csomagolást még el sem kezdtem... Ausztriába megyünk, Bad Kleinkircheimbe (lehet, hogy nem pont így kell írni :D)

Kata! Örülök, hogy végre a hasmenésnek búcsút intettetek! TÉnyleg igaz, amit már korábban is írtam, hogy fogzáskor sokkal könnyebben betegszenek meg a csimoták :( Ez MArcinál is így van! Neki most bújt ki a 11. fogacska! És ebből már 3 rágófog... Ja, és a nagy szünet még mindig megvan a fogai között :D Édes nagyon!

Móni! Zoli csak nem SAP MM modullal foglalkozik? :wink: Nekem mesélhetsz róla, értek ezen a nyelven :D Mi is SAP-t használunk, most fog indulni egy ugrade... Jó sok feladattal...

Zsuzsi! Anyóssal ne foglalkozz! A saját szegénységi bizonyítványa, hogy hagyja, hogy Zsófi téged hiányoljon ahelyett, hogy lekötné őt játékkal és elterelné a figyelmét!!! Jó dolga lesz a csanában akkor is, ott játszanak vele a csoporttársak, ahogy Kata írta és eszébe sem jut, hogy nem vagy ott :)
Próbavacsi szuper! Hol lesz a vacsora? Lehet, hoyg már írtad, de nem emlékszem...

Puszi nektek! Nem tudom, hogy tudok-e még jönni utazás előtt, de jó hosszú hétvégét mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Végre itthon :lol: tényleg kórházba senki ne kerüljön, mert bármennyire is hihetetlen állapotok vannak, pedig mi még jó helyen voltunk. A nővérek 50%-a kedves a másik fele meg hagyjuk....
Nagyon szépen köszönöm a sok szorítást, emailt, kedves szót, sms-t igazán jól estek. Főleg az elején, amikor még nagyon meg voltam ijedve.
Reméljük Dani tényleg a gyógyulás útjára tud lépni.

Még várjuk a váladék tenyésztésének eredményét, de a doktornő szerint semmi extra szörnyűség nem lesz benne, és várjuk még az allergia tesztet is...

A többit majd később, most gyerekezek :D tanúság nincs, sajnos a dokinő szerint semmit nem tudtunk volna másképp csinálni, hogy elkerüljük...ez így alakult. Szerencsétlen véletlen volt.

KépKép
KépKép
fleur

No, mostanra végeztem a pakolás nagyjával, ha tudok, majd jelentkezem kintről, de addig is puszi mindenkinek!!!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Fleur
Végre otthon! Örülök, hogy nagyjából már rendben vagytok!

Mangora
Jó utat nektek!
Igen, engem nem a pénz a motivál, sokkal inkább, hogy normális helyen dolgozhassak. Sajnos esély az kevés, mert protekció nélkül nem nagyon lehet bekerülni, azzal meg nem rendelkezem, sajnos.
Azért nem adom fel, próbálkozom.

Szilvi
Vincének 16 foga van.
Vince is 2-3-szor kakál egy nap, de ma pl. már a 4. adagnál tart. Véleményem: Ami bemegy, annak ki is kell jönni, ezen ne aggódj! Nagyobb gond lenne, ha nem kakálna!

Tegnap nagyszülőknél voltunk Szalkán, jó levegő volt, meleg is, szóval udvaron voltunk délután. Ma meg játszótéren voltunk, meg a Kossuth térre vittünk ki zászlót, amit a lányok készítettek. :D
Azt hiszem, sokat leszünk kint mostanság, hogy végre jó idő van! Annyira vártam, és a kedvem is sokkal jobb!

Szép napokat a továbbiakhoz mindenkinek!
Ja, Face-en új képek.
:oops:

vick
Kép
Kép
ervick

hahó,

Fleur, de jó, hogy végre otthon vagytok! Nagyon örülök :D Most már biztos minden rendben lesz.

Vick, minden elismerésem a tiéd, remélem sikerül jó állást találnod, és azzal foglalkozni, amivel szeretnél.

Mangora, jó utat, pihenjetek sokat.

Móni, ha kell a takarításban is besegítünk :wink:

Mi most éppen a szüleimnél vagyunk vidéken. A kölyök nagyon élvezi, hogy többen is foglalkoznak vele. Meg persze a jó időt, hogy kint lehet. Itt van kutya is, azt is lehet abajgatni :lol:

na mennem kell

puszi

Szilvi
huszilvia

Hali,

Dani híreket olvastam, örülök hogy odahaza vagytok! Tenyészet eredményét várom Veletek!

Grétánán elhatalmasodott a fosós-hányós, először infúziót kapott a praxisban, aztán szondán ment folyadék a kórházban. Borzasztóan kikészült szegényke. Már jól van és ez a lényeg. ...mostanában ránk jár a rúd... Tesóm csütörtökön úgy döntött, hogy eljönnek mindenképpen segíteni. Tényleg hatalmas segítség volt, csakhogy tegnap indultak haza és az indulás pillanatában Ivett is elkezdett hányni. Már otthon vannak, iszik rendesen a kislány, remélem nem lesz gond ... de a választ tudjuk. Állatira odafigyeltünk, állandó kézfertőtlenítés meg sterilizáltunk minden babás cuccot és így is.

ez van, mostmár remélem nem károgni jövök legközelebb :(

Szép hetet!

Kép
Kép
friday

Szegény Gréta és Ivett!

Ezen a hányós-hasmenéses dolgon én is átestem a lányokkal. Eszter kruppozott, bevittem a Klinikára, bent is tartottak minket 4 napig. Onnan hazamentünk és elkezdet hányni meg ment a hasa. 2 nap múlva Hanga is elkapta, de annyira nem akart inni és esett össze, nem bírt a lábán megállni, acetonos lehellet, meg minden, úgyhogy be vele a Klinikára, ahol engem lecsesztek, hogy nekem kellett volna itatni bármilyen módon. Mondtam, hogy én mindent megtettem, de nem volt hajlandó inni. Akkor infektológiára benyomtak minket, infúzió 2 napig és még 3 nap megfigyelés.
Szóval frankó volt, egyik gyerekkel kórház, majd 2 nap múlva a másikkal is. :( Akkor voltak 20 hónaposak.
Szóval mindenkinek átérzem a fájdalmát, aki ilyeneken átesik.

Mi szerencsére jól vagyunk. Olyan jó volt a lányokkal lenni 4 napig! Kicsit több időm van már rájuk, Vince ahogy nő, egyre könnyebb összehangolódni. Hangi nagyon nagylány már, kiviszi maga után a tányért a mosogatóba, kikaparja a kukába a tányéron maradt ételdarabokat. Tölt magának inni és olyan büszke, hogy minderre képes már. Bezzeg Eszter olyan trehány, hogy hujjujj! Mintha nem is ikrek lennének. :lol:
Olyan ügyesen elkezdtek rajzolni, hogy csak ámulok és bámulok! Teljesen felismerhetőek a rajzok! Kakas, pillangó, felhő, fű, emberek, szivárvány, napocska stb. Gyönyörűek! (na lehet, hogy kicsit elfogult vagyok :D )
Na jó, nem áradozom tovább.
Jó éjszakát mindenkinek! Jobbulást a betegeskedőknek!

vick
Kép
Kép
ervick

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?