Kata
Ja igen a kakiaval nagyon ügyes Márk, de ezt már akkor is mondtam mikor ott voltunk
az nagyon szuper, hogy tisztában van már most a saját folyamataival.
Nagyon kis érett
feltűnt a GYED, de most hogy mondod
remek
Ti hogy vagytok? Remélem nem söpör nálatok végig mindenkin? Mi megúsztuk megint....úgy látszik neki csak a tüdeje érzékeny
Sajnálom, hogy a kiállításra nem tudtatok menni
Zsuszi
Puszi a kis beoltottnak....remélem eddig semmi utóhatás...
Friday
még nem küldted a blogot. Gondolom próbáltok vele beszélni róla és ha eltudja mondani legalább az érzéseit akkor biztosan feldolgoznia is könnyebb lesz
bár ez még egy felnőttnek is nehéz
Judit
Pénteken voltunk...mindjárt írom mi volt
Fogügyileg soha senki nincs lemaradva
neki is majd kinő. Talán nem is baj, ha kisebb ütemben növeszti a fogait lehet nem szenved annyira.
Mangora
Mozi
de jó nagyon irigy vagyok.
A matricát én is átvettem egy kedves bnőmtől, szépen átadogatjuk egymásnak és hagyományt teremtünk
Pénteken voltunk a tüdőgyógyásznál. Két gyerekkel, BKV-val egyedül, mert Pnek el kellett utazni kocsival és végül nem sikerült beszervezni senkit segíteni. de szerencsére a gyerekek nagyon ügyesek voltak.
A végeredmény az lett, hogy megint zörejes a tüdő jobb oldala.
pár napja folyik az orra, ami először megint jelentéktelen volt, de így hétvégére kicsit beerősödött és a köhögés is megindult.
Viszont csütörtökön voltunk háziorvosnál akkor még nem zörgött és visszafolyó taknyi volt a diagnózis. Enyhe taknyosság.
A tüdőgyógyász szerint tuti nem fertőzésről van szó a mi esetünkben (és az allergiát illetve aszthmát egyértelműen kizárta), mivel a gyerek túl jól van egy tüdőgyulladáshoz képest és se láz semmi, ismét.
Arra gyanakszik, hogy egy idegentest (félrenyelt morzsa, innivaló) került a tüdejébe azaz a hörgőkbe, ami folyamatos irritációt okoz. Ezt amúgy már legelőször is említette a háziorvosunk is. Szerintem ő azért nyugodott meg, mert a rtg tiszta volt.
Mivel a rtg a múltkor negatív volt: vagy nem is fog látszani, vagy akkor még nem látszott, hogy van e valami. Minden esetre most azért újabb rtg vár ránk és amúgy hörgőtükrözést javasolt, mert azzal lehet pontosan megnézni, hogy mi a helyzet.
És amennyiben van ott valami el is lehet távolítani. Ez viszont altatásban történik, 1-2 nap kórházi bent fekvéssel (nem túl kockázatos beavatkozásnak írják)
Annyira lesokkolódtam, hogy a péntek estém tiszta görcsben telt el és némiképp csak apu meg férjem és Kata tudtak megnyugtatni. Apuval online telefonos kapcsolatban együtt túrtuk a netet és próbáltuk magunkat megnyugtatni, mert ő is megijedt.
És hát ott volt a két gyerek csomó mindent csak egyedül este tudtam átgondolni és természetesen egy csomó kérdés felmerült...
Most hétfőig már várnom kell míg újra tudok a háziorvossal beszélni (kicsit ciki mert csütörtökön nem említettem neki, hogy megyünk tüdőgyógyászhoz, de remélem nem haragszik rám, hogy aggódom a gyerek miatt)
és megkérdem hogyan tovább. A tüdőgyógyász (22 éve pályán és nagyon elismert) azt javasolta jövő héten minél hamarabb induljunk neki a kivizsgálásoknak, nehogy nagyobb baj legyen.
Mondjuk kórházat nem javasolt (ahogy tudom ő most felnőtt gyógyításban dolgozik amúgy) és még azt is ki kell találnom melyik kórházba menjünk.
Egy másik szakember neten az I. számú Gyermekklinikát javasolta, és egy ismerősünk pedig a törökbálinti Tüdőgyógyintézetet.
Most egy kicsit aggódósabb napok következnek, míg nem tudunk meg többet.