Új privát üzeneted érkezett!

Kati
Kitartást neked! Azért nincs neked jó kedved, mert anyukádat így kell látnod, nem?Úgy sajnálom!

Ági
Örülök, hogy élvezed a sulit, én is így vagyok vele. :D Férjecskédnek meg boldog szülinapot!
Idén nem kellett nagyon megdolgoznom a jelmezzel, mert van egy kedvenc könyvük, amiben 2 kis tündér szerepel. Egy fiú tündér és egy lány tündér. Eszter volt Csiribi ( a fiú), Hangi pedig Panka ( a lány). Egy szárnyat kellett zöldre festenem Eszternek. :)

Zsuzsi
Hajrá ruha! :wink:

Kata
Mihez képest vagyok vékony? Magamhoz képest nem. 10 kilóval vagyok több, mint várandósság előtt. :oops: Azért köszi, hogy így látod. :wink:

Szilvi
Ricsinek jó a munka, kijön a kollegákkal és nyugisabb sokkal, mint Egerben.

Mi megvagyunk, kicsit Vince taknyos, de betudom az oltás utóhatásának.
Állandó fáradtsággal küzdök, biztos jön a tavasz. :D
Jó éjt!

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt! :)

Megint egy rövid eltűnés után jelentkezem. Visszaolvasni még nem igazán tudtam, ne haragudjatok! Hétvégén Miskolcon voltunk volt évfolyamtársakkal. Ez nagyon jól sikerült, csak keveset aludtam, aminek meg is lett a böjtje. Hétfő estére iszonyatosan fájt a fejem, migrénem lett, ami kb szerda reggelre múlt el. "Vicces" volt a keddünk. :) Most már minden ok, épp csak utol kellene érnem magam: mosás, takarítás, elpakolás.... brrrrr....

Kati: csatlakozom a többiekhez! Nagyon sok erőt kívánok Nektek, a gyerekeknek pedig sok boldogságot!

Ági: kicsit nosztalgiázva olvastalak....:) Nagyon jó olvasni, hogy mennyire tetszik a suli. :)

Móni: gratulálok a Lányotokhoz! Előzetesen mi is az Eszter név mellett döntöttünk, de mikor a pocakban volt Petra egyikünk sem érezte igazinak.... s emiatt változtattunk... Tényleg nagyon szép név!!

Kata: nem értettelek ám félre!! :) Sajnálom, hogy kedden nem tudtunk menni, de így utólag jobb is, hogy nem vágtam bele. Nem lettem volna túl jó társaság. :( Esetleg jövő héten bepótoljuk? Nekünk a kedd és a csüt nem jó. Kedden kapja Petra a 15 hós oltást.

Zsuzsi:
Utólag is nagyon boldog névnapot kívánunk!!! Nagyon jól hangzik a menyecske ruha! :) Ebéd, vacsi: az ebéd nálunk eléggé küzdelmes. Van, hogy azt amit tutira meg szokott enni nem eszi meg, amit pedig nem gondolnék azt jó ízűen... én arra jutottam, hogy nem kínálgatom többféle étellel, amit én eszem, azt kapja ő is. Persze nem olyanra gondolok, amit tutira nem eszik meg... s ha evett vmennyit, jöhet puding vagy ilyesmi, ha nem, akkor később is azt kínálom. Amiatt döntöttem emellett, mert nem szeretném, ha az válna természetessé számára, hogy 3-4-5 féle étel közül lehet választani, nálunk a max választás kettő. A vacsi az általában szendvics, vagy ebédről főtt, az is az, amit mi eszünk, s ha kér, akkor még tejpép. Azt hiszem, hogy nagy segítség nem voltam.... :oops:

Biliztetés: az a bizonyos anyuka sztem is nagyon ráér, s nem gondolom, hogy a gyereke igényét tartja szem előtt. Gondolom a gyerekének lett volna jobb elfoglaltsága is, mint a bilin üldögélni.... bár a 2010. novemberieknél én is olvastam a bilitálról... hm.... ez nekem nagyon idegen.... Petrának ugyan már van bilije, mert még nyáron nem vittünk magunkkal pelust, s kellett volna, s Brendonban voltunk. Ott azért elég horror ára van a pelenkáknak, így a legolcsóbbat vettük, amihez bili volt ajándékba. Karácsonyra pedig apum hozott neki egy olyan babát, amihez volt bili, így az övét is elővettük. A babák, macik már mennek pisilni, Petra a Babócát nézi bilin ülve. Mindig a tévé elé áll, s ha szólok neki, hogy menjen távolabb és üljön le, akkor hozza a bilit és ráül, de van, hogy már szólás nélkül is. Biztos kényelmesebb, mint az ágy. ;)

Fleur: nem akartalak ám megrémiszteni! :) Nagyon jók a farsangi képek! :)

Szép napot!

J.

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

HuSzilvi, nem semmi mennyit dolgozol Csabi mellett.ilyenkor ő elvan vagy vki vigyáz rá?

Vick, jó,hogy ilyen nagy az egyetértés a lányok közt.Vagy csak a jelmezek terén volt?
Vince külön szobában van már velük?

Judit,örülök,hogy jobban vagy, lehet,hogy a frontok is besegítettek még.
Sajnos a jövő hét meg nekünk nem jó, öcsém barátnője jön hozzánk most pénteken és hétfőn innen megy vissza a kollégiumba, a kedd -csüt nektek nem jó, szerdán meg Márk kap oltást.Pénteken meg megyünk anyuékhoz.

Móni, nagyon szuper lenne, ha tényleg lányod lenne, nálunk M meg van győződve,hogy a következő gyerek tuti lány lesz, mondjuk egyrészt nevek terén is jó lenne, mert már M családja részéről ezerszer felmerült a kérdés, ha a következő is majd fiú, miért ne lehetne M nevét kapnia, amitől az én hajam égnek áll, mert megbeszéltük már sokszor,hogy egyik gyerekünk se kapja a családjainkból sem élő, sem halott rokon nevét,ááá...

szép napot mindenkinek,

katicat
Szigetszentmiklós

Hi!

Monke, Eszter :D , gyönyörű, gratulálok!

Bfkata, sajnálom :( . A fejfásást is, édesítőszer, fogamzásgátló? Mint utólag kiderült nekem ezektől volt régen sokszor és erős. ... csak tipp, tudom milyen állati rossz, kínzó a fejfájás, remélem meg lesz a ludas ez ügyben!

Mangora, síversenyhez gratulálok!!!

Katicat, pedig ha meg is van a nyelvvizsga pont azért nem kéne most megülni a babérokon a növendéknek. Szinten tartó órát is vehetne, könnyű elfelejteni a nyelvet.

Fleur, sógyurmát köszi, szerintem ma meg is gyúrjuk.

Bili most nálunk is száraz maradt, hullámvölgy ...

Sportszünet van a spielgruppe-ban, 2 hét, szóval szerintem 2 hétig nulla időm, most is épp itt nyafkázik, azért is futotta csak visszaolvasásra meg erre a nyulfarknyira, nem tudok írni mindenkinek.

Puszi, majdcsak éjjelente tudok jönni ...anyuanyuanyuanyuanyuanyu..............

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Ajjaj, ne mondjátok már az Esztert, még a végén úgy járunk, mint D. esetében. Reméltem, hogy ez nem egy különösebben gyakori név:)

Szóval nekünk tetszett, és valamiért szeretjük az "ótestamentumi" neveket, így lett Dávid. Aztán esett le, hogy minden 2. kisfiút így hívnak:-)

Kati,
Jobbulást kívánok édesanyádnak, neked pedig soksok erőt hozzá! Gyerekeknek boldog névnapot. Migrén pedig múljon el.
A 40.5-ös láb tényleg szép:) de soha ne legyen komolyabb szépséghibája. Idővel, gondolom, hozzánő a kiscsaj.

Kata,
Igen, iszik tápszert reggel-este (ill. Junior italt), cumisüvegből. Úgy értettem, hogy most már nem fogom ilyen formában tejjel helyettesíteni, hanem később, ha már normálisan pohárból reggelizik, jöjjön inkább a joghurt és a kakaó.

Zsuzsi,
Jót nevettem a hűtőnyitogató Zsófin:) Hú, résen kell lenned nagyon. Elvileg van hűtőzár, de állítólag nagyon hamar megtanulják azt is kinyitni.

Evéshez: csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz:)
Leveseket, krémleveseket D. is szereti. Igyekszem húsos egytálételeket csinálni, ragulevest, rakott dolgokat, ilyesmit. Ha mi hús-krumplit ettünk, ő kapott még vmi kis főzeléket mellé (cékla, cukkini pl.)
Vagy főzök húst húslevesnek, és azt adom két napig.

Egyébként tök váratlan, hogy mit eszik meg, mit nem, ha nagyon nem, én se kínálgatom mással. Bepótolja uzsonnánál.

Plusz: most már inkább ebéd előtt altatom, (12 körül) rájöttem, hogy az éhség nem költi fel, viszont ha álmos, csak turkál és játszik. Szóval egyen inkább 2-kor normálisan.
Így az uzsonna tolódik 4 utánra, és a vacsora kb. csipegetés a mi kajánkból. Tejpépet már nem nagyon eszi meg.

Amúgy meg a nagyon kevés elvem egyike, hogy együtt eszik a család, viszont ha mi is eszünk, akkor neki is csak és kizárólag az kell, amit mi eszünk. :) szóval nem nagyon van babakaja, és kénytelen vagyok diétásan főzni.

És: mindig van otthon alma, banán, babakeksz, joghurt, ezeket elfogadja bármikor.

Ne haragudjatok, most másra nem tudok reagálni, eléggé elmaradtam a házimunkával:)

Szép napot,
Móni
monke

Jaj, kihagytam:(

Hogy én is köszönöm a sólisztgyurma-receptet, Fleur!:)
és örülök, hogy minden rendben Danival.
Most már minden nap jártok Csanába? Vagyis ez a terv?

És: Ági, utólag is jó tortasütögetést, és jó ünneplést! Isten éltesse Gábort.
Bene bátor kis srác, örülök, hogy jól érzi magát a bölcsődében.
Sose gondoltam volna, hogy nosztalgiával gondolok majd vissza bármire, ami úgy kezdődik, hogy "kognitív". és mégis:)

Szóval jó tanulást:)
monke

Sziasztok,

Köszönöm a kajahozzászólásokat.
Valójában azért kérdeztem, mert nálunk a gyerekorvos és a védőnő is azt mondja, hogy délben és este főzelék. Aztán persze kapom mindenkitől a jótanácsokat a csláadban, hogy adjam csak nyugodtan a húst krumplival (persze zöldség nélkül), a tésztát magában, ha azt kéri stb. stb.

Délben még be is tartom ált. a főzeléket, de este már nagyon ritkán.

Na, voltunk a gyerekorvosnál. Mivel még mindig megy a hasa (vagyis ez a széklete) Zsófinak, így megint nem oltották be. Majd jövő csütörtökön.
Azt mondta az orvos, hogy amíg ez van, hagyjuk el a tejterméket és 3 napig laktózmentes tápszert adjak, ezt fel is írta receptre.
Na, most már tényleg lezárom a hűtőt, mert amit mindig megeszik, az a tejtermék: joghurt, túrókrém, túrórudi, sajt sajttal. Élőflórás joghurtot napi egyet kaphat.

Móni, az Eszter is benne van az első ötben :-)
Zsófi is gyakran alszik ebéd előtt, pont azért, amit írtál.

Na, lépek, mert dolgozom, amíg alszik. HA tudok, jövök, ha befejeztem, amit el kell küldenem.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Na, egy nappal később, de visszatértem :-) Látom, nem maradtam le semmiről :wink:

Ági, utólag is boldog születésnapot Gábornak! Hogy sikerült a torta?

Szilvi, Csabinak jobbulást! Remélem, már túl van a nehezén. A munkához kitartást, Neked most küzdelmes időszak jön. A saját bőrömön is tapasztalom. :?
A lagzi a Hunguest Hotel Griffben lesz a Bartók Béla úton.

Judit, Szilvi, Móni, Nektek is köszi az étkezéssel kapcs. válaszokat.

Kata, örülök, hogy visszatért Márk jó alvókája.
Igen, akkor hasonló lehet a ruha a Tiedhez.
Jó étvágya van Márknak! A húsokat csak apróra darabolod?

Szép hétvégét!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!

Kankalin, azt hiszem kénytelen vagyok elvek nélkül kaját adnom. "Az legyen az asztalon amit a gyerek megeszik" ennyi mostanában a szójárásom. Egy éves kor után nagyjából mindent ehet, mogyoró amit nem, aztán hogy vacsorára vagy ebédre kéri, nekem lassan mindegy, csak egyen. Vacsira tudod mi a leggyakoribb a fiamnál: müzli. Sokszor. Gréta nagyjából azt eszi amit mi.
Meg a tej megvonásról: mondtam az itteni dokinak, hogy szerintem a tejtől megy a hasa sokszor -reggel kakaóval indít Gréta-, aztán erre azt mondta, hogy szerinte meg a fogzástól, semmi szükség megvonni tőle a tejtermékeket. Bevallom gyenge vagyok próbára tenni, hogy most tényleg a tej vagy nem, reggel a kritikus idő nálunk, ha nem egyből kakaóval indul a nap, akkor ordítás van. (azt meg nehezen bírom :roll: ) Kiwi vagyok használ-e nálatok ha nincs tejtermék evés, akkor lehet rászánom magam egy próbára.
Meg már ezer éve akarok Neked valamit mesélni: emlékszel, itt a fórum elején még itt volt Monccs, együtt szültem vele az elsőt, onnan a kapcsolat, majd a másodjára is nagyjából egy időbe vártuk a gyerekünk. Az övé elment kb. 10-12 hetesen. Na képzeld, utána 3 hónappal rendbejött testileg (lelkileg hagyjuk), és egyből sikerült nekik a baba. Kisfiú lett a második is, kb. 4 hónappal fiatalabb mint a mi lányaink. És még az ikres "Lejmi"? Na, ő még érdekelne, mi lett vele nem tudod? Egyszer benéztem a profiljába, de nem találtam izgit.

Lányok, ti is kaptatok e-mailra kérdőívet mostanában terhesség témában (debreceni végzős elvileg a küldője)? Tegnap kaptam, szerintem babanetes küldés. Mikor ilyesmit kapok, ki szoktam tölteni, elküldöm, ha tényleg segít egy szakdoga írónak, hát akad rá 5 percem. DE EZ???!!! Basszus, hiába névtelen meg minden, a csaj olyan kérdéseket tesz fel, hogy a képem leszakadt még az olvasáskor is!!! Lehet a kedves jelöltnek még kéne halasztani egy évet és inkább más összefüggéseket kéne keresgetnie...

Sógyurma recept tuti jó, tegnap alkottunk a gyerekekkel. Gréta nagyjából nyalta meg szétkente a kisasztalon, Borssal meg -hát mi mást- robotokat formáztunk, ma meg kifessük őket. Jó ki szórakozás, köszi mégegyszer :D .

Kép
Kép
friday

Friday,

Nem erre gondolsz?
http://bezzeganya.postr.hu/hogyan-elted-meg-a-szulesed

Igaz, erre azt írják, ELTE és nem Debrecen, de nagyon hasonlít, és elég izé kérdések vannak benne.

Ja, Zsuzsi, fő kérdés: hogy megeszi-e Zsófi a főzeléket tutira? Mert ha nem, és mondjuk rendszeresen ki kell dobni, akkor tényleg azt adj neki, amit megeszik. Egyébként meg a krumpli is zöldség:)

Még Ranschburg is ezt írja, hogy majd 2 éves korukban visszajön az étvágyuk, addig fő, hogy egyenek.
monke

És : mindenkinek kívánok jó hétvégét!!!

Zuhog a hó, basszus:(
monke

Hahó!

Friday, nekem nem jött ilyen e-mail, szerencsére :) Én is úgy vagyok vele, mint Te, öt perc nem a világ, de ha idióta kérdéseket tesznek fel, attól nagyon idgesek tudok lenni :)
Esetleg rizs vagy zabtejből készült kakaóval nem tudnád "átejteni" egy pár napig Grétát? Hátha kiderülne, a tej-e az ok.
Ivett hogy van, mekkora már?
Kitartást a sportszünethez! Ilyenkor mennek síelni a svájciak? :D
Ja még a kényszeresen biliztető anyukához: ... Ó, Te jó Ég. :D

Ezt a sólisztgyurmát mi is kipróbáljuk, köszi Fleur!

Zsuzsi, ebben a vacsi-kérdésben nem tudok sajnos segíteni, nálunk általában nagy küzdelemml jár sajnos. Sokszor ki is marad, ilyenkor hajnalban persze éhesen ébred, és csak tejpéppel alszik vissza.
Remélem, Zsófi nem laktózérzékeny, bár kinövik jóeséllyel, ha ennyire szereti a tejterméket, biztos nehéz lenne kihagyni őket az étkezésekből. Hűtőre vettél gyerekzárat? Tedd jó magasra :wink:

Móni, ne ejtsétek az Esztert! Bár a gyereknévválasztásunkon ne látszik (ez döntőrészt Gábornak köszönhető), engem annyira nem érdekel, hogy hány gyereket hívnak már így. A szomszéd csaj ezt mondta a Sárára is, mert nekünk az is nagyon tetszik, de csak azért nem fogom neki nem adni, mert sok gyereket hívnak már így. A vezetékneve úgyse szokványos, és ez nálatok is érvényes :wink:
Ha gondolod, majd elküldöm a jegyzeteim, biztos újra elmegy a kedved a "kognitív" dolgoktól :wink: :D Bár eddig még érdekes, de gyanús, hogy nem marad ez mindig így :wink: Egy Foucault szövegtől egyelőre még jobban ki voltam.
2-kor ebéd: mikor még itthon voltunk Benével, nálunk is ez volt, nem éhezett meg délig, csak nyammogott, szóval szerintem is jó a módszered. A bölcsiben persze fél 12-kor akkora adagot eszik, mint itthon soha :)

Szilvi, jobbulást Csabinak! Neked pedig kitartást a dolgos hetekhez!

Judit, sajnálom nagyon a migrént, de azért remélem, megérte a miskolci programért :wink: Bilizve tévézés édes lehet, ha tudsz, hozz róla majd képet! :)

A torta jól sikerült, Sacher tortát sütöttem, az a kedvence. Baromi nagy lett, így még van belőle, pedig pusztítjuk rendesen, de hát csak ketten vagyunk rá... na jó, azért Bene is evett már belőle egy szeletnyit :lol:

Jöhetne már a tavasz...

Szép hétvégét mindenkinek!
Ági

KépKép
gigilina

Fleur,köszi a receptet, lehet,hogy a hétvégén mi is belevágunk, főleg,hogy ilyen csúnya idő van odakinnt.

Friday, kitartást a szünethez, hú, ott kinnt akkor nem is vesézik ki a tejérzékenység témát,mint idehaza?
Úgylátszik Ranschburgnak és neked egy a "szójárásotok" :-)
Tényleg legyen teli a pocijuk, ez a lényeg,szerintem is, főleg egy nyűgös-hisztizős-fogzós időszakban,amikor úgy kell beléjük imádkozni vmit is.

Nem semmi ez a kérdőív, te jó ég, szerencsére én se kapok ilyeneket.

Zsuzsi, sajnálom,hogy megint elmaradt az oltás, remélem abbamarad már a hasmenés Zsófinál.Szegényke.
Nagyon jól álltok a készülődéssel, ügyes vagy!

Ági, szuper lehet a torta, légiposta???
Gondolom örült neki Gábor.
Márk is olyan mint Bene, ha kimarad egy-egy étkezés, tuti megébred rá hajnalban.
Januárban volt egy szitu:M rokonai voltak itt ebéden és Márk unokatesója, Márk annyira játszott vele,hogy egyikük sem ebédelt, pedig én 2x is bepróbálkoztam.Mindenki mondta,hogy ne erőltessem, eszik ha éhes,végül az uzsonna is kimaradt nála, éjjel meg legalább 2x felkelt, 1x enni is kellet neki adni.
Soha többet ilyet!

Tegnap megjött a dm bababónusz kuponfüzet, amiért reklamáltam anno, többiek, elintéztétek?

Jó hétvégét mindenkinek!

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Hi,

Monke, http://online-kerdoiv.com/index/view/ha ... eea3ebad41 hát ez az a csoda, 22. kérdésnél veszítettem el a fonalat, nem "pontosan" értettem mi a köze a terhességhez :roll: :roll: :roll: , akkor írjon más címet a dogájára meg a kérdőívére ...

Gigi, aztaaaa, receptet kérünk szépen!!! (na, diétámnak annyi...) Rizstej: wow, köszi, tényleg :oops: , holnap pont megyünk nagybevásárlós helyre, ott lesz. Komolyan el is felejtem hogy vannak ilyen dolgok, nem hiszitek el mi van itt, ill. mi nincs 50 km belül. Macskáknak elektromos ajtó az bezzeg van minden falusi háznál, de rizstej... tényleg köszi!
Ivett jó nagy baba, köszönöm az érdeklődést, hű, pedig pont a héten mérte tesóm, de pontatlanul meg nem akarom írni. Képzeld, fekvőtámaszozik :shock: . Betojás édes! Meg most 7 hónaposan állt négykézlábra, jelenleg "bikázik". Eszik mint a kisangyal, lehet 2 hét múlva jönnek hozzánk :D . Hát, baj is van náluk: kiderült hogy a pisije visszafele áramlik a vesébe, 4-es skálán 2-3 fokozatú, 1 évig antibogyó, aztán ha nem javul a szitu akkor sebészeti beavatkozás. Na, de minden szép és kerek, már le van "zsírozva" a pap, áprilisban keresztelő :D . Férjemmel beszélgettünk hogy mit vegyünk ajándékba neki, ugye az aranyakat utáljuk, na szerinted? Hát persze hogy aranykarkötő névvel gravírozva az egyetlen elképzelésünk :lol: :lol: :lol:
Eszik Bene és ráadásul sokat a bölcsibe??? WOOOOOW, Király!!!!!!

Akkor mégegyszer és bocsi érte: kinek mi az az ajándék, amit a keresztelőre kapott és IGAZÁN örült/örültetek neki????????

(azt kérdezitek miért van időm itt lenni??? hát kérem: 2 napja az van, hogy a fiamnak be lett ígérve egy nagy lego, hogyha éjjel a saját szobájában és napközben is alszik, akkor szombaton megyünk a nagy játékboltba 8) tadááááááááááááááám és lőn csoda, egyszer jött idáig át éjjel, reggel azt mondta, hogy megnézte, hogy minden rendben van-e nálunk és látta hogy alszunk és visszament :lol: :lol: :lol: , már csak az a kérdés, hogyha szombaton megkapja a lego-t, akkor aznap éjjel jön-e?)

Katicat, nálunk is gond az evés ha család van, főleg mikor hazamegyünk, képesek lennének napokig nem enni. Oda kell figyelnem nekem is, mert utána meg jön a dráma (...addig meg persze én vagyok a mumus, hogy "minek erőltetem"...ÁÁÁÁÁÁÁ, éljen az anyaság...)

Jó hétvégét, ha nem gond, akkor én a havazást várom, mert ha lesz hó jönnek Ivették síelni :D :wink: !

Kép
Kép
friday

Mélypontos napom van. Reggel telefonáltak a CSANA-ból, hogy ma ne menjünk, mert a tegnapiak közül szinte mindenki sugárban hányt....most az egész hétvége a várakozásról szól, hogy kitör vagy nem és nem vagyok túl nyugodt tőle.
Ráadásul utaztunk volna, de családilag leszavaztuk, mert mamim is most volt beteg, meg anyuék is és félnek, hogy esetlegesen benyalják tőlünk ezt a fosóst...így haza sem megyünk :( pedig mindenki úgy készült már
Mindkét gyerek tiszta nyűg és szakad a hó..és a munkahelyen sem túl biztatóak, persze novemberig még van idő, csak hát most beparáztam....befejeztem a nyávogást, nem szokásom. Remélem holnapra kialszom.

KépKép
KépKép
fleur

Friday, keresztelő, de jó, de jó.
Sztem :lánynak ha lyukasztva van a füle, aranyfülbevaló, nyaklánc és karkötő semmiképp.Veszélyes, eltépi, stb.
A szomszéd kislánynak van aranykarkötője, 1 hónappal idősebb a mieinknél, nagyon vicces a kis husi csuklóján, főleg ha szabadidőruciban van :-(
De mostanában az ékszer nem is divat már annyira.Mi anno a FP elektromos hintát kértük Márknak sógornőméktől, de Ivett meg már nagy lesz ehhez.
Ha kertes házban laknak, akkor például kinti játszótérrre összedobhat a család, ez szerintem még jó ötlet.
Hajrá hóesés!Ha mennek tesódék, síelős,szánkózós friss képeket kérünk!

Fleur :-( :-( :-( :-(

Apa most dobta be a főnökének,hogy el akarja csábítani egy másik munkahely.Fizetésemeléssel kecsegtette.Szorítsatok,hogy belemenjenek felsőbb részről is, mert akkor maradna és nem lenne az új, sokat-sokat külföldre utazós-keveset itthon tartózkodó állás.

Körkérdés:ki milyen gyakran takarítja a babakocsit?Én most végeztem, már szégyenlem amilyen sáros volt, de úgy utálom csinálni...

Na, örüljetek, ma már nem jövök :-)

pusssssz

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!
Már egyszer megírtam, amit gondoltam, de Vince az utolsó sornál kinyomta az egész oldalt.

Kata!
Köszi, de magamhoz képest nem vagyok vékony egyáltalán. Azért jólesik a bíztatás. :wink:

Fleur
Reméljük a legjobbakat!

Friday
Kérdőív: hát... kissé furcsa kérdések.
Ivett remélem megbirkózik a vese problémával, de ha műteni kell, akkor sincs gond, ha utána teljes életet tud élni!

Móni
Valóban benne van az első 10-ben az Eszter, de kevés gyönyörűbb nevet tudok. :wink:

Zsuzsi
A bölcsiben ki volt téve anno az étlap, amin mindig volt vacsora javaslat is. Sosem volt főzelék javasolva, inkább péksütemény, kenyeres dolog. Az ebéd valóban heti 4-szer volt ott főzelék, egyszer pedig hús krumplival, vagy ilyesmi.
Azt gondolom, ha dietetikusok összeállítása szerint így jó a kicsiknek, akkor nem kell feltétlenül vacsira is főzelék.

Móni
Mi is szeretünk együtt enni, főleg Ricsi ragaszkodott ehhez régebben, de már én is hozzászoktam. Legalább akkor legyünk rendesen együtt.

Majd lányok én is jönnék kérdőívvel, ha nem gond, kell a szakdogámhoz nekem is. A témám: az egészségvédő szokások kialakítása a családban - ez talán nem olyan gáz, mint ez a terhességes. :lol:

Jó éjt mindenkinek és szépséges hétvégét!

vick
Kép
Kép
ervick

Kata
Szorítunk a férjednek, ez természetes!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Végre süt a nap! Remélem mindenki jól van már és Fleuréknél sem jött elő semmi a hányásos vírusból.

Kata, drukkolunk a férjednek!

Friday, hóeséses hétvégét!

Sos! Jártatok ti is így? Míra 15-én kapta az oltást. Vasárnaptól étvágytalan volt, 3 napja hőemelkedés, most múlt el, enyhe nátha. Tegnap hasmenés, tegnap este kezdődött a kiütés. Enyhe kiütést mondtak az oltástól, de ő a csupa kiütés. Kicsi pöttytől a lencsényiig, az arcán, nyakán kezdődött, még a fejbőrén is van, most tarta a combjánál. Alig látszik az eredeti arca! (A nagylányom meglátta: Míra, mi van veled! Olyan vagy, mint egy kis leopárd!) És nyűgös a végtelenségig, jópár átsírt éjszakán vagyunk túl. Oltás, vagy rohanjak az ügyeletre?
Félek az ügyeletre vinni, mert nem hiányzik még 2 másfajta kór...

Megőrülök, végre napsütés és mi bezárva! Remélem túl leszünk hamar rajta.

Sok puszi:

Kati

Kép
bfkata

Hi,

Bfkata: ügyelet!

Kép
Kép
friday

HI,

az előzőt gondoltam gyorsan elküldöm

Bfkata, ez több mint 10 nap, szerintem az oltáshoz már nincs köze.

Katicat, drukkok ezerrel!!!++++++++++++++++++++++ Játszótér gyanús, köszi a tippet. Pont tegnap jött egy újság, kis homokozó a tetején napernyővel, amit ha vége a napnak rá lehet húzni a homokozóra így éjjel nem megy oda a macska.
(otthon is van: http://aldi.hu/hu/html/offers/ajanlatok ... _03_03.htm)

Ervick, oksi, küld csak a kérdőíved, töltöm Neked :wink: . Szerintem ez a vese dolog gond nélkül lezáródik egy év múlva. Műtéttel vagy sem, de utána nyoma se marad, Amen. Új munkahely milyen?

Fleur, ó, :(, drukk hogy elkerüljön a hányós dolog!!!+++++++++++++

Kép
Kép
friday

hahó,

ennek az oltásnak a mellékhatása 10-12 nap után jön ki. tehát pont időben... lehet láz, kiütés.
tehát ez valszeg az oltás a ludas.

puszi

Szilvi
huszilvia

Nekem azt mondták, hogy 8-10 nap, de ha a tünetek erősen jelentkeznek, vagy fokozódnak napról napra, akkor orvoshoz forduljunk. Ebben az esetben most én is doki párti vagyok.

vick
Kép
Kép
ervick

Hi!

Bfkata, mi volt?????????????

Kép
Kép
friday

HAHÓÓÓÓÓÓÓÓ! Hol vagytok?

vick
Kép
Kép
ervick

Hahó!

Kati, hogy van Míra?
Rohanok az egyetemre, csak gondoltam beköszönök :)
Bene ma minden apró elszomorodás nélkül maradt ott a bölcsiben, olyan jó érzés volt, ráadásul hétfő reggel :)

Szép napot mindenkinek!
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Kedves Topiklakók!

Még ma játékba lehet szállni az Aquaworld családi belépőért! Csak egy komment kell hozzá a Babanet valamelyik cikke alatt, és Ti is esélyesek vagytok a holnapi sorsoláson!

És még mindig várjuk a Ti történeteteket! 1-2 gépelt oldal terjedelemben, wordben, szülésről, gyermekvállalásról, problémákról, gyerekekről, a szülőségről, az életről, a gyereknevelésről, a párkapcsolatról. Ide: szerkeszto kukac babanet pont hu

Ha pedig még nem csatlakoztatok a Facebook rajongói csoportunkhoz, akkor gyorsan tegyétek meg!

Fontos! A Facebook megváltoztatta a beállításokat, ezért, ha a továbbiakban is szeretnéd látni a Falon a Babanetes bejegyzéseket, akkor állítsd át a Beállításokat úgy, hogy minden ismerősöd és lájkolt oldalad látni szeretnéd. Vagy: lájkoljátok a Babanetes bejegyzéseket, netán ott is szabad kommentelni!

További szép napot:

Dia
dia
Budapest

Sziasztok!

Köszönöm az érdeklődést, Míra jobban van. Nem vittem ügyeletre, mert az nálunk a váci kórház és elég rossz tapasztalat van vele. (Higiéniát nélülőző családok félnapos melegedési programja hányós, lázas, köhögős gyerekekkel, akik előszeretettel fogdosnak mindent és mindenkit össze) Sajna egyedül voltam itthon, így segítségem nem volt orvoshozrohanós téren. Szombatra elözönlötték a kiütések szegényt, nem volt fehér bőrfelülete estére, még a szemhéján is volt, a fülkagylóján, a fejbőrén... Tegnap reggelre kezdett lehúzódni a fejéről, délután már csak a pofiján és a testén voltak a kiütések. Most még alszik. Egész héten csak sírdogált, nem evett, de tegnap az étvágya is jobb lett, és már csak 1x kelt éjjel. Remélem kialussza. Nem értem, miért reagált így az oltásra, tuti nem oltott rá semmire, most vacilálok, mert 16-án kapná a bárányhimlő ellenit. Ilyen oltási reakciót még nem tapasztaltam a környezetemben. Tulajdonképpen lement rajta a betegség gyorsítva.

Most hallom felsírt, majd még jövök!

Jó tanulást Ági. Tök jó, hogy Bene már így beszokott!

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok,

Ági, örülök, hogy jól kezdődött az első hét! Csak így tovább.

Kati, örülök, hogy rendeződtök a dolgok Mírával. Szegénykém.

Fleur, remélem, megúsztátok a vírust.
Munkahely :-( Azért november még messze van, biztosan alakul addig.

Vick, szívesen válaszolok a kérdőívre.
Ha valaki megkér, szívesen, de ismeretlenek ne küldjenek...
Örülök, hogy bevált a váltás Ricsinek. Mennyit van távol? Hogy bírjátok?
Azért megnyugtató a bölcsis étlap.

Friday, monccsnak gratulálok! Neki volt a rossz szülésznője, ugye?
Leimiről azóta én sem hallottam.
Drukkolok Ivettnek, hogy minden rendben legyen! Mennyi idős is most?
Megvettétek a legot? :wink: Nagyon jól nevelt fiad van :-)

Kata, Mikinek drukkolok! Mesélj majd, hogy alakult a dolog.

Köszönöm a kajás kérdésre a válaszokat. Azt hiszem Zsófinak kell a főtt kaja is, mert a hideg vacsival nem lakik Jól. Ilyenkor hajnalban jelentkezik és nem lehet átejteni, áll a kiságyban, a konyha felé mutogat, hogy kérsz-kérsz. :-) Volt, hogy kivettük a kiságyból, hátha a víz segít, de nem, kijött utánam a konyhába és mutogatott a tápszer felé. :-) :-)

Ma meglátogattuk Móniékat. Móni nagyon csinos kismama :-)
Dávid pedig egy kis tündér hatalmasat nőtt, tetszettek Zsófival egymásnak, Dávid még meg is simogatta.

Móni, Zsófi bealudt a kocsiban azonnal és még mindig alszik. :shock: :roll: Hosszú esténk, rövid éjszakánk lesz...
JA, bekakilt, mire hazaértünk, tisztába tettem, de meg se nyikkant. :lol: :roll:

Azt hiszem, nem viszem Zsófit csanába a héten. Vagyis M. szerint nem kellene, mert ha most épp egészséges kapja már meg végre a 15 hónapos oltást 16 hónaposan... Szerintetek?
Aztán a bárányhimlő ellenit is be akarom adatni mielőbb.

Na, túltengtem, megyek, zajongok kicsit, hogy felkeljen a hétalvó.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Firday, remélem Ivettel minden rendben lesz! UH-n derült ki, vagy volt vmi tünete? Pesten laknak tesódék?
Tényleg, lego után mi a helyzet alvás ügyben? :)

Kati, remélem Míra már azóta is sokat javult, és holnapra kutya baja. Simán el tudom képzelni, hogy az oltás nála így fejtette ki hatását. Gyerekdokit kérdezted?

Zsuzsi, jaj, de irigyellek, én is akarok pocakos Mónit látni! :) Na majd csak összehozzuk hamarosan! :) Holnap március, egyszer talán végre a jóidő is megérkezik... Képet, képet, remélem csináltatok!!! Hogy megy a csini piros csajos autód?
Remélem Zsófi nem lesz éjszakába nyúlóan ébren, nagyon fárasztó dolog az ilyen :( Sikerült felzajongani valahogy? :)
Vacsora után és elalvás előtt kap még Zsófi tápszert, ugye? Milyen kis okos, az éjszaka közepén is :wink: Néha nálunk is előfordul, ha elmarad a rendes vacsi, nem szeretném persze, ha rendszeressé válna, de néha azért belefér egy éjjeli kaja is.

Jóéjt mindenkinek!
Ági

KépKép
gigilina

Hali,

örülök hogy Mira jobban van, Kata, szuper hogy nem pánikolsz gyerekkel, irigylem ezt a tulajdonságot.

Lányok, szörnyű dolog történt velünk a hétvégén, tegnap felraktam a blogunkra. Nem tudok másra gondolni. Ha van időtök ... meg véleményetek jól esik beszélnem róla, így hogy leírtam is jobb, csak ...basszus na.

Szebb napokat!

Kép
Kép
friday

Friday, elolvastam, amit írtál... hát nem találok szavakat. Borzasztóan sajnálom, hogy ezt át kellett élnetek... Elképzelni sem tudom, mit érzel most, bár az én gyomrom is görcsben áll a történettől... beszéld ki magadból nyugodtan, talán úgy könnyebb feldolgozni, már amennyire egy ilyet lehet.
Ide vagy inkább a blogba írjak?
Szebb napokat Nektek is!

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Végre elindult a nap! Iszonyat, mi van megint a lakásban, most morogtam ki magam! (Mandarinhéj a kanapén, eldobott nadrág, szétdobált harisnya, a száraz sár széthordva... Persze soha senki nem volt! Valami idegen jár nálunk, már tuti!) Szóval hajrá takarítás, mert nemsoká megint itt a banda!
Míra már egész jól van, csak az éjszakák nem akarnak helyreállni, megint 5x volt fenn.
A nagylányom (5. osztályos), 2. helyezéses lett a Kaán Károly versenyen az iskolában. Mehet a megyei fordulóra. Arra már készülni is fogunk. :lol: Az anyai mellkasom büszkén feszül!

Zsuzsi, jó, hogy láthattad Mónit! Dáviddal is nagyon csini kismama volt, extra pocival. Nem is hízott semmit akkor sem. Sajnálom a Csanát, de tuti megint összeszednétek valamit, a március mindig húzós, mert az olvadással a vírusok és bacik totál jól érzik magukat! Milyen a kiskocsid? Jó vezetni?

Friday, elküldenéd nekem is priviben a blogcímed? Persze csak ha...

Ági, milyen volt a suli? Irigyellek, hogy kimozdulhatsz, és érdekességekkel tömheted a fejed! Úgy tanulnék én is tovább. De 1 diákhitellel már küzdünk, nem fér bele több a családi kasszába! :cry:

Na jó, megyek romokat eltakarítani! Szép napot mindenkinek!

Kati

Kép
bfkata

Friday, Úristen!!! Nem csodálom, hogy nem tudsz átlépni az egész felett, mert ezen nem lehet.
Az a megdöbbentő, hogy mennyi kérdést von maga után a történet és nem tudjuk, hogy kapsz-e, kaphatsz-e megnyugató választ rá. A kabát, a sikítás a zuhanáskor, az emberek viselkedése...
Vajon Svájcban ennyire zárkózottak lennének? Vagy nem is tudom, erre mi a jó szó vagy van-e...
A legfontosabb persze Bors, hogy ő benne marad-e nyom, emlék stb., hogy tudja feldolgozni most az ő kis 3,5 évével stb.
Aztán végül, de nem utolsósorban ott vagy Te és a Férjed...
Gyere, beszélj, írj, amiben tudunk segítünk.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kati, gratulálok Pollinak! Milyen verseny volt?
Szégyellem, de nem tudom, ki vol Kaán János :oops: , rá kell keresnem...
Az autó Yaris és nagyon jó vezetni. Korábban volt Yarisunk és már akkor beleszerettem és ezt a típust ismerem a "legjobban".
Hajrá rendrakás, aztán jöhetsz hozzánk is! Főzök egy jó kávét :wink:

Ági, nem sikerült a felzajongás, 3/4 7-kor M. keltette fel. Aztán 11-ig bulizott :roll:

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Kicsit elmaradtam.

Friday, nekem is küldd el légyszi a blogcímet.

Vick,
Ha megvan a kérdőív, én is szívesen kitöltöm.
Én egyébként mindenkiét ki szoktam tölteni, ha szakdolihoz kell:) de vannak nagyon blődek is köztük (pl. amit Friday említett...)

Kati,
Örülök, hogy jobban van Míra, és elég gáz, hogy az ügyeletre se lehet számítani...
Gratulálok Pollinak, én is meg kell, hogy nézzem, ki a Kaán János:)
Ne hülyéskedj, hát nem is ismerjük egymást:) híztam először is eleget, de most alapból nagyobbról indultam.

Zsuzsi,
Nagyon jó, hogy eljöttetek! Jó volt látni Zsófit, és hallani még poénabb:) rendesen dumál.

Dávid is du. 6 után kelt fel, de ugyanúgy 10-kor feküdt le este, mint ha délben 2-kor kelt volna. Ki érti ezt:)

Fleur,
Dani hogy van? Ugye nem kaptátok el a vírust?

Reni,

Nagyon rég nem jelentkeztél!

Jól vagytok??? Én kezdek aggódni:(

Puszi
M.
monke

Friday,

Elolvastam:( Borzasztó történet.
monke

Friday
Hát ezt elég nehéz lehet feldolgozni, de ha Bors épp a guruló labdájára figyelt, akkor nem látta a "lényeget". Nem hiszem, hogy ő azt felfogja, hogy a bácsi szánt szándékkal ugrott ki. Azt el lehet neki mondani, hogy" a bácsi kiesett és nagyon megütötte magát. Látod, az ablaknál óvatosnak kell lenni. "
Neked nagyobb trauma ez szerintem, mint neki. Sajnos egy ismerősöm most vetett véget életének, úgyhogy megértem a döbbenetedet. Ezt nehéz elfogadni és feldolgozni. Azt hiszem, ő akkor már nem látott, nem hallott, azért nem vette észre a 2 gyereket.
Nyugodj meg, próbáld feldolgozni!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Írtam, de mire el tudtam volna küldeni, addigra kidobott a rendszer... :(

Friday, nekem is küldd el a blog linkjét! De abból, amit Vick írt következtetek, nem lehettek egyszerű helyzetben :(

Kati, remélem Míra már jól van. Azóta kérdezted a dokitól, hogy ez lehetett-e az oltástól? Polli nagyon ügyes! Csak így tovább!!! Nem csodálom, hogy büszke vagy!!!

Zsuzsi, ne aggódj az oltás miatt, mi csak a jövő hét péntekre kaptunk időpontot, barátnőm fia két hónappal idősebb Marcinál és a múlt héten kapta meg a 15 hós oltást! Ilyenkor arra kell figyelni, hogy a következő oltásnál meg kell várni, hogy x idő elteljen (de ez attól függ, hogy milyen oltás és mennyivel van később). Nálunk is ez a veszély fennáll, hogy a bölcsibe jövő péntekre milyen újabb vírust szedünk össze...

Amúgy nem javulunk mi sem túl gyorsan. Marcit hiába tartottam otthon egy hétig, még mindig folyik az orra és köhög, de Robi meg én is jó szarul vagyunk. Rám olyan köhögési rohamok jönnek, hogy alig bírom abbahagyni... Pedig a tüdőmet már két orvos is meghallgatta és semmi... Nem értem...

Vick! Kérdőívet nekem is küldj nyugodtan!!!

Ági! De jó, hogy Bene ilyen ügyes a bölcsivel! Csak meg kellett szokjátok mindannyian az új helyzetet, ahhoz meg idő kell!

Bocsi csajok, most ennyire volt időm!

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

Friday, sajnálom, szörnyű lehetett átélni és látni az ilyet.
Vickkel egyetértek, Bors remélhetőleg nem fog foglakozni a dologgal.
Szerintem neked a legnehezebb, a férfiak nem annyira lelkisek mint mi.
Úgy tűnik akkor az ottani ember hozzáállása sem más,mint idehaza.
Sajnos a segítségnyújtás elmaradása, embertársainkkal szembeni érdektelenség társadalmi probléma.
Vidéken talán más a helyzet.

Zsuzsi, akkor ezek szerint már mozgásban van a kicsi kocsi :D
Zsófi jól elvan ha vezetsz és egyedül vagytok a kocsiban?
De jó,hogy taliztatok Mónival.

Pocakosodó Móni, szerintem igazán megérdemelnénk már egy Eszterkés pocakfotót, szerintem a többieknek sincs ellenvetése!

Mangora, szegény kis Marci, idegesítő a vissza-visszatérő taknyosság.
Te jól bírod a munkát?
szabikat hogy tervezitek kivenni az idén?

Ma nálunk járt Dani és Fleur, nagyon édes fiú Dani, annyira vidám, imádnivaló, ahogy táncol és produkálja magát, tök jól elvolt a két fiú.
Holnap elmarad az oltásunk, kivételesen a doktornéni beteg :-(
Pedig izgultam, hogy ne legyünk előtte megint betegek, jövő szerdáig remélem nem szedünk össze semmit.
Holnap így Juditék jönnek, legalábbis nagyon remélem :D

puszi és tavaszt mindenkinek

katicat
Szigetszentmiklós

Sajnálom Mangora, hogy megint taknyik vagytok. Ami még rosszabb, hogy hazahozza az oviból és ti is betegek lesztek. Nagyon makacsak az bölcsis-ovis vírusok és bacik, edzik a gyerekek és mindig továbbkódolják magukat, így ami az egyiknek gyógyszer, a másiknak már nem hat. :cry: Gyógyulást!

Móni, a múltkor visszalapoztam a chaten, képeket kerestem a kicsikről, hogy mennyit fejlődtek, miből lesz a cserebogár. Csak csattintgattam a számokra, és akkor jött be egy kép rólad, még pocisan! Onnan láttam, milyen csini voltál!

Szerencse, hogy Fleurék nem kaptak el semmit! És hogy találkozni tudtak Katáékkal. Kata, eszembe jutottál a múltkor, mikor Márk Katizott neked, mert Míra az apját nem apuzza, hanem Erikezi. Kiabál a szobájából, vagy az emeletről: Ejiiik! Persze az apja olvad!
Jó találkát holnapra Juditékkal!

Kaán Károly az Országos Természetvédelmi Tanács elnöke volt, meg erdőgazdálkodó, Alföld-fásító... Szóval környezet és természetismereti versenyt neveztek el róla, ezen lett 2. A megyein majd valamelyik nemzeti parkunkat vesézik ki.

Szaladok, mert mindjárt itthon a ház ura és jófeleség vagyok, vacsit szolgálok fel! Meg pátyolgatok! Az apraja már szunyál! :lol:

Jóéjt mindenkinek!

Kati

Kép
bfkata

Kati, gratulálok Pollinak a verseny eredményhez, büszke lehetsz rá!
Erikezés:D
Édes lehet.
Míra jobban van?

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
köszi a hiányolást. Nálunk minden ok, csak egész február szülinapozás és farsangolás jegyében telt. No meg fogzás. Hááát nagyon megszenvedünk vele.
Jövök majd, megígérem.... bocsi, de mennem is kell.
Szóban azért jobb lenne. Remélhetőleg tavasszal már tudunk majd talizni többen is:)
Puszi mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Katica lánykám? Nem tudom, hogy ez a vonalzó hogy került ide.... :roll:
34372

Kati
Én is gratulálok Pollihoz! Dagadjon csak a melled, ezekre olyan büszke az ember!
Még nincs kérdőívem, de ha lesz küldöm! Köszi előre is mindenkinek, aki segít!
Mi rendben vagyunk, várom haza Ricsit és jön az egyik csoporttársam hozzám ének órára, hogy nehogy megbukjon a vizsgán. :)
Szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Kati, Pollinak jó készülődést a versenyre. Drukkolunk majd nagyon!

Reni, örülünk, hogy minden rendben. A fogzáson meg majd túl lesztek egyszer. Gyere, ha tudsz! Jó a vonalzód :wink:

Mangora, sajnálom a betegséget, megint egy nyavalya.
Jobbulást!
Az oltás miatt nem aggódom, annál fontosabb, hogy egészséges legyen, amikor megkapja. Móniék orvosával ellentétben nekem nem oltották be Zsófit náthásan. Csak szeretném, hogy túl legyen rajta, mert aztán a bárányhimlő ellenit is be akarom adatni mielőbb. Főleg, hogy közösségbe kezd járni, nagyon fontos lenne.

Kata, örülök, hogy találkoztatok Fleurékkel. Juditék mentek ma?
A kicsi kocsi száguld :-) Egyelőre csak kicsi utakat megyünk ketten, a leghosszabb Móniékhoz volt (25 perc oda és 25 perc vissza), ezt megúsztam :-)

Vick, jó énekórát!

Móni, Zsófi titokban megvizslathatta Dávidkát, ahogy eszik, mert tegnap kihisztizte a nagy villát a kezemből. Még sosem kérte, elvolt a kanállal. NA, azóta még a borsófőzeléket is villával eszi, igaz, sikerül a desszertes kisvillára elcserélnem a nagyot :wink:
Az etetőruhával egyelőre nem arattam osztatlan sikert.

Jaj, tegnap olyan Mr. Bean voltam, elmentünk bevásárolni ZSófival babakocsival és a pénztárnál vettem észre, hogy nem vittem pénztárcát. :oops: A dolog azért volt különösen kellemetlen, mert Zsófinak ketté kellett törnöm egy kiflit, hogy ehesse.
Mostanában a boltban, ha vásárolunk és meglát valami kaját, amit ismer azonnal kiabál, hogy kérsz-kérsz-kérsz és addig nem nyugszik, amíg nem kap vmit a kezébe.
Jaj, pedig úgy utálom az ilyen szituációt és korábban mindig megszóltam, rosszalltam az ilyet, erre tessék... Van ötletetek? (Azon túl, hogy ne menjünk együtt :-))
A vizet és a bulátát nem kérte persze, amikor azzal próbáltam elterelni a figyelmét.

Szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Örülök, h mindenkinek örömet szereztem a sóliszt gyurma recepttel :D

Szilvi
Na szerencsére hogy jobban vagy.
Szerintem kellene nekik a hús, de ha nem eszi meg nem tudsz mit csinálni. Adj neki másfajta fehérjét. Túrót meg ilyesmit.
Aztán majd később próbáld újra.

Gigi
Örülök, hogy jól megy a suli és hogy Bene is ilyen ügyes.

Zsuzsi
Én is kíváncsi leszek a menyecske ruhádra :D biztosan vadító lesz :D
Vacsora
Többnyire tejpép vagy kenyér és felvágott meg némi zöldség amit meg tud enni. Néha valami főzelék, krumplipüré ilyesmi.
De én sem adok neki mindig főzeléket vacsira mert ált ebédre is olyasmit kap.
Nincs jó tippem én is mindig adok neki egy kis kiflit....:?

HuSzilvi
Remélem már jobban....

Kata
A pelus nélküli...ja hogy ne emlékeznék :D pont akkor pisilt be vagy 3x egymás után. :D :D
Jelmezt vettem turiban.
xxxx M-nek, remélem minden jól alakul.

Lilla lényegében egy nap taknyossággal meg egy kis köhögéssel megúszta, hétfőn már ment oviba, kutya baja.

Judit
Nem rémisztettél ám meg :D

Móni
Nem nem járunk minden nap. Csak heti 2 nap délelőtt.
Szerintem is nagyon szép név az Eszter és tartsátok meg.

Friday
Ügyes a fiacskád :D megkapta a legot ugye?

Vick
Én szívesen töltök neked kérdőívet :D

Kata
Mi lett Mírával?

Megúsztuk a fosós hányóst, szerintem lényegében mi vagyunk az egyedüliek a csoportban..:D

Zsuzsi
CSANA annyi szerencsés van, hogy csak 3-4 gyerek van. Viszont mindenkinek folyik az orra, így szerintem se hozd, ha oltatni akarod. Szerintem én sem viszem pénteken, mert ő is hétfőn kapná meg.
De jó, h találkoztatok Mónival :D

Kata
Gratula a lánykádnak

Friday
Csak a többiek hozzászólásából tudom kikövetkeztetni mi történt és :( :( nekem is elküldöd a blog címed?

Mangora
gyors gyógyulást nektek is.

Reni jó hogy jelentkeztél

Jajj tegnap annyira jó volt Katáékkal. A két kicsi nagyon cuki volt. És Márk csajok egy dumagép :D gyorsan el is nevezett apának, mert felemeltem a magasba :D :D
Aztán jó darabig rajtam is ragadt :D

Dani meg fogzik a drága, hát ma nincs túl jó napja. Jön a szemfoga, még nem tört át mindig, de már látszik az ínye alatt.
Remélem gyorsan túl lesz rajta...

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,

Kati,
Drukkolunk Pollinak nagyon! Szép téma.

Zsuzsi,
Szerintem ne várjatok az oltással, inkább tartsd otthon előtte pár napig Zsófit. Az a gond, hogy 18. hónaposan megint van egy kötelező oltás. És hát a bárányhimlő is két részes...

Vigyázz, mielőtt joghurtot eszik, dugd el az összes villát:)))
Nálunk is zöldborsó volt ma, villával. Pedig kanalat raktam ki, de kiment a konyhába és kihisztizte a villát magának.

Kata,
Így, ahogy mondod, eszembe jutott: egy fotó sincs a hasamról. Szerintem nem is lesz.
Utálom ezt a qva telet, kezdek nem férni a kabátomba (meg egyébként is le kellett volna idén cserélni:(, stb.
Szóval nem nagyon van meg az a bombajó-kismama-feeling, amiért érdemes lenne fotózkodni.

Viszont:
Ha ráértek, gyertek, látogassatok meg!!!
Fleur, Kata, Judit...
Én már nem nagyon merek elindulni Dáviddal nagyobb utakra, mert a babakocsit nem bírja, a hátamon meg én nem biztos, hogy bírnám órákig.

Fleur, kitartást a fogzáshoz Daninak. Ő is táncos korszakában van?:) Dávid is komoly koreográfiákat nyom.

Mangora,
Jobbulást nektek!

Reni,
Várjuk a híreket, és köszi, hogy benéztél!
Katica:)

Dávid rákattant a fogselyemre, kér belőle és imitálja is a használatát.
Ha van a világon olyan szájhigiéniai termék, ami tök fölösleges neki, hát ez az:)))
8 foga van, hatalmas hézagokkal. Nagyon poén.

Szép napot!
Ma nem tavasz lesz, ahogy kérted, Kata, hanem havazás:(

M
monke

Ja: és többen írtátok.

Ha lány marad, marad az Eszter, nekünk is tetszik.
És olyan kimondhatatlan és lebetűzhetetlen vezetékneve lesz szegénynek, hogy ahhoz már nem kell egy Emerencia, hogy extrém legyen:)
monke

Sziasztok,

jaj Zsuzsi, elképzeltem a pici anyukát pici szöszi lánykájával a gyönyörű piros kocsiban, ügyes vagy nagyon és bátor, ami én ugye nem.
Szóval csak így tovább.
Hát, nálunk Márk még kaját nem kunyerált boltban, nagybevásárlásnál vmi zacskósat szoktam a kezébe adni,mint pl. 3in1 kávé, azzal tök jól elmatat a bevásárlókocsiban ülve.
Ha babakocsival megyünk, akkor meg max adok a kezébe vmi mást,mint pl aventes pohártetó, papírzsepi zacskója, vmi prospektus,ilyesmi,amivel elterelm a figyelmét a kajáról.
De ma egy kis üzletben (ajándékbolt szerű és most teli van tavaszt váró és húsvéti apróságokkal) annyira édesen könyörgött egy kis virág mellé való kerámia teknősért, az eladónők is nevették, ahogy kiabálta neki hogy teki-teki-teki...Muszáj volt megvenni:D

Móni, nem könnyű télen nagy pocakot növeszteni,gondolom, ilyenkor nehezebb ruházkodni,mint a fiúkkal anno nyáron,ugye,és akkor viszonylag kis is tolódott a jó idő.
Szeretnénk látni titeket és köszönjük a meghívást, az elkövetkező hetekben ha nem lesz senki beteg,szerintem fel is kerekedünk hozzátok.Légyszi priviben írd meg hogyan lehet eljutni hozzátok pl. népligettől, vagy soroksári uti obi-tól meg az elérhetőségeidet.

Fleur, a Hipp-Hopp-os Dani, most is nevetek ha eszembe jut.Márk meg úgy táncol,mintha mulatna, felrakja a kezeit, de hogy ezt honnan látta, a mulatós zene nem nagy kedvenc nálunk.
Tanítvány akkor gondolom sztornó a hétre.
Jó volt a tegnap:D
Fogzó Daninak puszi.

Reni, hiányzol.....

Juditék itt voltak, de egyik gyereknek sem volt túl jó napja, nagyon nyüszik voltak, Petra aludt egy keveset, Márk meg csak délelőtt és nagyon nem lehetett mit kezdeni velük.De a végére egészen önmaguk voltak, volt puszizkodás, simogatás,nagyon édik voltak.
És Petra is egy kis dumagép, nagyon sok mindent mond, főleg az elejét, de azt rengeteg szónak.
És ha megkérdezi Judit hogy hívják mondja a nevét hogy S..t Peee, hihetelen okos kiscsaj.
Márk ma nem volt beszédes formában,inkább csak moperelt mindenkivel.
Képzeljétek, 3. napja már a nagy dolog "elkészítése" elején mondja hogy kaki-kaki-kaki.Egészen addig kiabálja,míg tisztába nem teszem.

Tél mondjon le :-(

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?