Új privát üzeneted érkezett!

Na, írtam egy hosszút és elszállt :evil: :evil:

Németesek SOS, hogy lehet ezt jól megfogalmazni?
Artikelspezifische Betriebsmittel
A szerződés biz. fröccsöntő gépekről szól.
Minden szót értek, de valahogy mégsem tudom frappanásan megnevezni ezt az izét.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, én ezt nem is értem, szégyen ide vagy oda. Ez a Betriebsmittel jelenthet kb. 30 dolgot:(
Termékspecifikus forgóeszközök? vagy simán eszközök? Alkatrészek? Mi a mondat?:)

Kata, nem tudom a magzatvizet, ez még nem cukor, és még csak a 24. hét. Remélem, nem lesz túl sok.
monke

Móni,
Gegenstand dieses Vertrages sind die Bedingungen für die leihweise Überlassung von Werkzeugen, Modellen, Vorrichtungen und Lehren -im folgenden ASBM gennant- des Bestellers an den Lieferanten zur Herstellung oder Bearbeitung und Lieferung von Teilen an den Bestellerm die der Besteller beim Lieferanten unter Bezugnahme auf diesen Vetrag bestellt. usw. usw. usw.
:-)
és ez így megy még tovább vagy 8 oldalon keresztül :?

Köszi!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Unter Betriebsmitteln (Arbeitsmitteln) versteht man alle Anlagen, Maschinen und sonstige Geräte, die im Arbeitssystem direkt oder indirekt daran beteiligt sind, die Arbeitsaufgabe auszuführen. Das Zusammenwirken von Mensch, Betriebsmittel und Arbeitsorganisation bestimmt die Kapazität des Arbeitssystems[1].
forrás:wikipedia

Ehhez mit szólsz? Bár ettől még mindig nem tudom jól megfogalmazni.
A fene vigye el...

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móninál jobbat én sem tudok sajna.
Wahrig egynyelvűben utánanézve:
Betriebsmittel=Betriebskapital=Umlaufmittel,amit úgy magyaráz,hogy egy üzem létrehozásakor, felépítésekor a rendelkezésre álló összeg.
Mást nem is említ.

De ez szerintem messzire visz téged.
A wikipédiás szerint én simán munkaeszköznek fordítanám...

katicat
Szigetszentmiklós

Ja és így szakszerű munkaeszközök-et mondanék

katicat
Szigetszentmiklós

Jaj, gyönyörű szó:)

Én berendezéseknek és eszközöknek írnám, ja. Az kb. lefed mindent, amit a wiki felsorol.
monke

Amúgy meg azért kérdeztem a mondatot, hogy hátha abból neaggyisten egyértelműsödik a jelentése:) de hát nem.

Hú,. Zsuzsi, ha ezt lefordítod, küldöm a fagyim maradékát.
monke

Móni, Kata, köszönöm :-)

A dolog szépsége, hogy ezt a 8 oldalon keresztül ASBM-ként rövidítik.
A még szebb, hogy ezt el kell magyaráznom a kollégámnak, aki nem beszél németül, ill. ezen szerződés alapján kell nekem egy másikat kreálnom kül. fröccsöntő gépek bérbeadására és egy üzleti modellt kell kialakítanom magyar és német nyelven.

Egyébként tudom, hogy azért kérdezted a mondatot, mert egy szót nem lehet önmagában értelmezni csak a szövegkörnyezetben, de ez épp a kivétel erősíti a szabályt esete :roll:

Móni, edd meg nyugodtan a fagyid maradékát, most ettünk rizsescsokit, még Mikulásról maradt, igaz, csak egy hónapja kaptuk meg, jól eltettem és ma eszembe jutott, hogy ez is van :-)
Délután pedig chipset ettem, így a leadott kb. 1,5 kilómat szépen vissza is szedtem :oops: :?

NA, megyek vissza az ASBM-hez :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

csak gyorsan, mert jegyzeteltem valamelyik nap, de a másik gépen van :D. De majd este beírom azt is, most csak magunkról.

Megvagyunk.
Oltást lemondtam, majd csak 2 hét múlva megyünk. Szerintem mindenképpen a gyógyulás útján van, de még mindig köhécsel. Persze ez nekünk most kivételesen jó, mert felszakad neki. Viszont kaja után mindig fosi van (pro-kid ellenére) amúgy jól van, most csak azért nem, mert jönnek a fogai. 2 rágó már kint van, de jön a másik kettő is még. Szóval a 4 egyszerre jön és ma különösen nyaff, pedig takarítanom kell, mert jön anyós.
Na majd lesz valahogy....

Lilla köszönti a köszöntéseket :D

KépKép
KépKép
fleur

köszöni :D

KépKép
KépKép
fleur

Hahó!

Csak gyorsan, ugyan ma itthon vagyok, de van házifeladat bőven, van mit csinálnom. És még takarítani is kéne... ha kisüt a nap, előkerülnek a porcicák... :oops:
Hát, tegnap Benének elég rossz napja volt a bölcsiben, még enni is alig evett, pedig az azért mindig jól megy. Szerintem a fog a ludas, felső bal 4-es és alsó jobb 3-as jön éppen... na egyszer csak túl leszünk ezen is.
Nekem viszont nagyon jó napom volt, nagyon elfáradtam, de baromi jó érzés volt végre újra érdemben az agyamat használni! Elmondhatatlanul jól esett. Szóval remélem fog ez menni :)

Lilla drága, egy kicsit megkésve, de nagyon boldog névnapot, királykisasszony!!!
Fleur, örülök, hogy Dani alakul, remélem hamar túl lesztekmost már ezen a köhögésen!

Zsuzsi, grat a kocsihoz, remélem sok szép évet töltötök majd együtt :wink: Újat vettetek végül?

Mosható peluson én is csak eltöprengtem, anno Benénél nem nagyon foglalkoztam ezzel. Nyáron én is, ahogy Kata írta, kisbugyit fogok ráadni, ahogy már tavaly is sokszor ez volt. Ráadásul mintha mutatna némi érdeklődést a szabadon pisilés iránt (ha nincs rajta pelus, mindig nagyon koncentrál és produkál egy kis pisit), szóval beszerzünk egy bilit, hátha az is tetszene neki. Elég sikerorientált gyerek, szereti magát ünnepeltetni, majd ujjongunk és tapsolunk, mint a fene :lol:

Móni, Bene és a született temperamentuma :wink:

Judit, tényleg olyan ügyesen csinálod a dolgokat, sokmindenben mutatsz példát nekem is, emiatt nem kell szabadkoznod :wink: Ha már nekem nem jön így magától, legalább van kitől tanulni :wink:

Most csak ennyire futotta, bocsánat :oops:
Igyekszem még jönni, de ha nem tudnék, mindenkinek szép hétvégét!
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Fleur, örülök, hogy Dani javul. Remélem, jövő hétre már el is felejtitek ezt az egészet.

Ági, nem, nem új, 2 éves. Nagyon jó vétel volt.
Szegény kis Bene, jól megkínozzák a fogai.
Nyárom tökéletes a kisbugyi, én is azt fogok, hátha lesz affinitása a bilizéshez. Bilije szék formájában már van, de még csak ruhástól üldögél benne és játéktárolóként funkcionál.
Örülök, hogy jól érezted Magad az egyetemen! Milyen óráid vannak?

Zsófi már jobban van, tegnap dél óta nem hányt, igaz, nem nagyon eszik :? Most alszik.
Főzök neki egy ksi krumplit, hátha azt elcsipegeti.

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vick, ha jól emlékszem, Ti vettetek Vincének a Brendonban Touragoo gyerekülést, ugye? Meg vagytok elégedve vele?
Köszi szépen!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
Nekünk van Touragoo ülésünk, kiváló még az én giga méretű gyermekemhez is! Nagyon szeretem, semmi gond nincs vele és a mi kocsinkba legalábbis nagyon stabilan "ül" az ülésen. :)

Móni
Találtam neked meg Zsuzsinak egy könyvet, belinkelem, mert az altatáshoz már több jó ötletem nincsen.
http://bookline.hu/search/oldbooks!exec ... altatashoz

Ma sűrű napunk van, majd jelentkezem valamikor.
Sziasztok!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

örülök, hogy Dani és Zsófi jobban vannak.

Jaj, Ági, fogakhoz kitartást:(
Nálunk két napja kb. állandóan megy az üvöltős hiszti, és még azt se tudom eldönteni, melyik fog fáj:( ja és remélem, hogy "csak" fog.

Kérdezted a bárányhimlő-oltást: Igen, már nagyon rég megkapta a 2. adagot is, ahogy lehetett, az első után.

Zsuzsi,
Hogy van a Betriebsmittel?:)
Ez, amit írsz, tipikusan egy olyan munka, amit nem lehet egy háttérben zajongó kisgyerekkel csinálni:(

Nem is tudom, hogy gondolják az otthoni 30 órás munkát GYES mellett, úgy, hogy közben a gyerek is otthon van, komolyan nem értem.

Bilizés nálunk nem tudom hogy lesz, azt tudom, hogy kistesó érkezése inkább visszaveti a nagyot ilyen téren.

Plusz nálunk mindenki úgy lett szobatiszta, hogy szólt, vegyék le a pelenkát, és ment a vécére rögtön.
Bilin senki nem szeretett üldögélni, és ezt megértem.
Viszont nyáron kipróbálom a pelenkanélküliséget, és hátha.

Vick,
Köszi a linket.
Nekünk nem probléma, hogy nem alszik el ugyanakkor, csak érdekességből jegyeztem meg, hogy a pontos napirend ellenére sem alakult ki az esti elalvás ugyanabban az időben.

Igaz, ezzel én is így vagyok a mai napig:)

Jó hétvégét kívánok mindenkinek!

Pusz
M.
monke

Sziasztok !

Előkerültünk mi is, köszike a hiányolást !

Röviden rólunk, szerencsére nem vagyunk betegek, nagyon nehezen értem magam utol a takarításba , mosás, vasalásba a nagy betegség után, de most már úgy érzem h sinen vagyok ! :D !

Azért is nem tudtam jönni mert szervízbe volt a laptop nem akart bekapcsolni úgy hogy két napja van kb gépem ismét !

M is jönnek a fogai rendesen, most 6 jön egyszerre ! két alsó, két felső és a két rágó foga ! Éjszakánként, felsír, néha, de pár napja, morog álmába, sztem a fogi felébreszti és altatlja magát vissza !

Lilla utólag is Boldog Névnapot !

Kisbetegeknek jobbulást !

Visszaolvasni még nem tudtam teljesen , de haladok vele visszafele ! :oops: !

Bilink már nekünk is van, de még fent a padláson ! Én abba bizok h nyáron leszokik róla mivel látni fogja az unokatesoinál h ők hogy pisilnek stb.. remélem majd ösztönzi őt ! NÁlunk is az van mint Ágiéknál h ha leveszem a pelust pisil de ez inkább a fürdésnél van !

Judit nálunk is így van az esti rituálé mint nálatok, csak M nem cicizik már ! De úgy fél 7 fele vacsi, pancsizás, és 8 fél 9 fele már alszik is egyedül, beteszem a kiságyba , cumi, pelenka és 15 percen belül alszik is már ! :D Általában fél 8 -ig alszik !

EGy kérdés szerintetek mikor vegyem ki az etetőszékből ? Azon gondolkoztam h veszek az ikeába neki kicsi asztalt és széket és ott megprobálom megetetni ! Mert lassan oda kell adni Kitti babának az etetőszéket ! Van vmi ötlet h csináljam h ott is maradjon míg eszik pl ??

Olyan jó volna talizni már veletek remélem összejön ,ha jobb idő lesz !

Most ennyi fért bele ! Megjöttek a vendégek !
Puszika , jó hétvégét , igyekszem most már sűrűbben jönni !!

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Lányok!
Senki nincs elkésve a bilizéssel! Nem kell ebből versenyt csinálni! Megpróbálni meglehet, de minden gyerek máskor érik meg rá. Hiába látja az unokatesókat, vagy bárkit, amíg az ő idegrendszere erre nem érik meg, addig maximum utánozni fog, de nem azért fog bilibe pisilni, mert érzi, hogy kell és az agyában kialakult az inger-reakció.
Óvatosan kezelném ezt a dolgot. Nekem is a véleményem, hogy nyáron meg lehet próbálni a bugyizást, de nálunk pl. Eszter hamar szobatiszta lett nappalra, de Hangára vissza kellett adnom a pelust és 1 hónap múlva újra próbálni, akkor már sikerült. Szóval még az ikrek sem egyszerre értek meg rá.

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, ezt a beírást most lájkolnám, ha lehetne, köszönjük!
Pláne, hogy nálunk a 4 éves unokatesó még éjszakára pelusos, szóval úgy gondolom 15 hónaposan semmiről sem maradtunk még le.
Se mi, se ti, többiek.
Nekünk amúgy még bilink sincs, licitáltam nagyon cuki micimackós bilire, persze újonnan, de a csaj írta,hogy elfogyott a termék, elég mérges voltam, azóta se jelentkezett.

Szép hétvégét mindenkinek,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hali!

Örülök hogy mindenki a gyógyulás útján van!

Persze, biliversenyről szó sincs, nem is gondolom annak az erről szóló egész beszélgetést. Annak is örülök, hogy az eldobható pelenka témát is elmondhattam őszintén.

Azért akinek van ideje írjon már mit gondol a másik csajról, aki 3 hetes korától biliztette a gyereket :wink: .

Toldiszilvi, biztos vagyok benne, jó szíved vezérel, de biztos oda kell mindent adni Kitti babának? Sokáig jó az etetőszék, most a második gyereknél még jobban megerősödött az az érzésem, hogy nem csak enni, hanem mikor apjukkal beszélgetünk is felkéretőzik Gréta az etetőszékébe, egyszerűen azért, hogy köztünk legyen. Onnan tökéletesen részt vehet a családi életben. Nálunk leginkább az asztalnál van együtt a család. Van kiskonyha kicsi székekkel, asztallal, imádja minden gyerek, szóval tökéletes az is, csak nekem olyan ... hmmm, na érted. De tényleg ari vagy, hogy ennyire odafigyelsz Kittire :D . (már amúgy a légzésfigyelőnél is írni akartam, hogy én pl. mondtam tesómnak, hogy bocsi, de 1 éves koráig úgy érzem magam biztonságban, ha bekapcsolom Gréta alatt a légzésfigyelőt, ezért azt nem adom oda Ivettnek. Etetőszéket sem kapott tőlünk, megkérdeztem ajándékba kér-e de kapott egy 4 éves rokontól etetőszéket. Mindent odaadunk mi is, amit már nem használunk, de amit igen, vagy még határeset, azt nem, ettől még ugyanúgy imádjuk és bármit megadunk nekik :D )

Monke, hát igen, tesó várásakor pláne szó sincs pelenka nélküli életről. Emlékszem, Fleur még a cumira is szépen felhívta a figyelmet akkoriban, nem tudom idézni, olyan szemfelnyitós mondata volt. (azóta is cumizik a nagyobb nálunk :lol: )

Kankalin, csak ámulom és bambulok, jó munkát, soha nem fogok fagyit érdemelni.

Kép
Kép
friday

Nem akartam én senkit leszólni bilizéssel kapcsolatban, mindenki elmondhatja a véleményét, nincs ezzel gond. Csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy ha nem megy ezen a nyáron, az nem a szülő kudarca és senki ne élje meg annak! Mert ez nem rajtunk múlik, hanem a gyereken.
Ráadásul ma hallottam a suliban, hogy van sok gyerek, aki nem mer kakálni, mert nem érti, hogy az őbelőle jön, az az ÖVÉ, akkor hogy lehet azt elengedni, hogy lehet hagyni, hogy, az ne az övé legyen.
Nem könnyű dolgok ezek. És minden gyerek másképp éli meg.

Móni
Mi ellenpélda vagyunk - mert a kivétel erősíti a szabályt - ahogy hazajöttünk a kórházból, néhány nap múlva Hanga éjszakai szobatiszta is lett. Senki nem kérte tőle, ő maga tette le a pelust. Nála pont úgy csapódott le, hogy mostmár a kicsi a pelenkás, akkor neki már nem kell, mert ő már nagy. Nem mondta ezt ki, de éreztem, hogy ez lehet benne. Azóta sincs gond, szerencsére. :) Ekkor ő már mondjuk 3 és fél éves volt. És 2 éves kora óta volt nappali szobatiszta. Dávidnál annyival más a dolog, hogy ő azért jóval kisebb.

Szilvi
Etetőszékkel kapcsolatban én is azt mondanám, mint Friday. Olyan kb. 2 éves korig minimum használja az ember az etetőszéket. Pláne, amíg nem tud egyedül biztonsággal enni. A figyelme is ilyenkor még könnyen terelhető, nem biztos, hogy a kisszéken megmarad az evés végéig.

Móni
Igaz lehet akkor az alvással kapcsolatban a temperamentum.

Én megkérdeztem az eldobható pelenkát, az ára számolásaim alapján nem jött ki olcsóbban, mint az eldobható. Amin még gondolkoztam akkor és valaki már itt írta is, hogy a mosószeres lé, amivel kimosod vajon mennyire környezetkímélő. Az áram, amíg megy a mosógép? Ha ezeket összeadom még drágább is lesz a végén. Én ezért döntöttem az eldobható mellett. Mondjuk az, hogy ebből én először a wc-be ürítsem a kakit- bevallom- még eszembe sem jutott. :oops:

Na, mennem kell fürdetni a sor gyerekemet.
Szép estét mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Zsuzsi, boldog névnapot! Remélem meggyógyultatok és tényleg jó lesz az ünnep! Gratula az új kocsihoz!

Bocsi, de nagyon le vagyok maradva. Nem is tudom, hogy be tudok-e még csatlakozni. Sokáig vacakolt az internet, állandóan lelépett a gép, vagy napokig nem is volt. Az invitel meg... 2x volt a szerelő és számtalan betelefonálás. Most talán...

Megvagyunk, túl a 15 hónapos oltáson. Míra a törpék táborát erősíti a 79 cm és 10.4 kg-jával. Jövő hónapban bárányhimlő ellen.
Úgy néz ki, sikerül elhagynom a szoptatást. A héten kezdtem a nagy ellentámadást. Míra nagyon jól áll a dologhoz, de a cicik megsínylik. Tegnap a migrénemre végre szabadon lőhettem magam gyógyszerrel!!! :lol: A tápszer, tejpép már egyáltalán nem megy, (táp sose ment), rendes tejet issza, de csak forralatlanul, megmelegítve. Eddig semmi baj. Joghurtot utálja, minden típussal próbálkoztam.

Láttam a pelustémát, a párommal kalkuláltunk még a terhesség alatt, bele voltam szeretve a moshatóakba, de meggyőzőtt, hogy a rengeteg mosás és fertőtlenítés sem környezetkímélőbb, pláne nem idő, energia és gyerekpopsi kímélő. (Polli ekcémás, mosóporra is érzékeny volt ilyen idősen, ki tudja mi lesz és nem olcsó a kezdőcsomag sem.) Míra speciel napi max. 3 pelust használ a 7-18 kg csomagból. Moshatóból több kellene, mert a nedvszívása nem ilyen erős. Még nem volt baleset, kevésszer nagyobb mennyiséget pisil. Van, hogy reggel üres a pelus, este meg a fürdéshez tartogatja. Minden este padlótörlés!! :lol:
Bili: a fiam épphogy 2 volt, mikor szobatiszta lett. A nagylány 3 éves koráig hozzánk vágta a bilit is, nem érdekelte a dolog, a bugyiba is belecsinált, nem izgatta, játszott tovább. Egyik napról a másikra lett egyszerre ágy és szobatiszta. Soha baleset! Szóval mi hiába is akarjuk, nincs beleszólásunk! Csak ajánlhatjuk a dolgokat!!! :wink:

Sajnálattal olvastam Móni, hogy betegek vagytok, remélem már egyenesbe jöttetek. Meg a cukros dolgot is. Milyenek a baba méretei? Ő is nagyobb lesz? Doki mondot okosat? Persze, még korai. Sokat gondolok rátok, nehéz lehet így betegen a 1,5 gyerkőccel. Vigyázz magatokra!

Friday, görkori: :lol: Irigyellek! Nekem is kellene már valami, ami kizökkent a depiből. Régen annyi hobbim volt, emberfeletti erővel bírtam, most meg... Olyan sár van nálunk (magyar falu alig aszfalttal), hogy sétálni sem tudunk kimenni, nemhogy bármi sport!

Szilvi, örülök,hogy ti is rendbe jöttetek. Hányás-hasmenés nálunk a főmumus!!! Etetőszék nálunk is többfunkciós, szerintem se cseréld le még. Sokszor csak elüldögél, rág egy-egy kekszet, ropit, vagy olvasgat, beszélgetünk, közben tudok főzni, pakolni a konyhában. Testedzésre sem utolsó, imádja tologatni a lakásban!

Lilla, utólag, de boldog névnapot kívánok! Jó, hogy Daninak nincs komoly baja. Gyógyuljon meg hamar!

Kata, szemgondok :cry: Megértem, hogy izgulsz. Nagy trauma volt annakidején nektek! Sajna a szeme bizti érzékenyebb lesz, mint az átlag!

Ági, már megy is a suli? Valahol lemaradtam! De Bene klassz kiskölök, hogy bírja a bölcsit. Hamarabb fog önállósodni, mint az enyém, az tuti!

Most szaladok, a csaj már sztrájkol. Bocsi a reakcióidőért, és a hiányokért!

Sok-sok puszi:

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok !

Köszike, az etetőszék reakciókat, csak ezzel az az egy bajom van ,hogy mi is kölcsön kaptuk az unokatesoktól ! ÍGY elvileg tovább kellene adnom , de nem szeretnék ebből vitát, majd legfeljebb nézek a teszen egy másikat ! :oops:

Képzeljétek ma reggelre úgy ébredtem h le kell fogynom és mondtam h elkezdek tornázni már kértem is ajánlatott kangora állítólag jó és hatásos majd kivi leszek !

Mai rossz hír , de úgy éreztem h felfáztam mert sűrűn mentem oo ra, és be is igazolodott mert még véres is a dolog , már fáj a vesém is ! Most két dologra gyanakszom fogibogyó , v az antibiotikum úgy legyengített h benyeltem egy jó kis hólyaghurutot , úgy hogy hétfőn megyek dokihoz !

na ennyi fért most mert nem vok jól majd jelentekezem !

drukkoljatok !

Ki vagyok már ettől sok betegségtől még mi jön ránk ! el vok keseredve lányok !
puszika

ja ui, apa belelépett ma egy szögbe tetanusz, a jánosba... nem egyszerű !!

szép hétvégét !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

hétfőn megyek dokihoz, de iszom sokat, és gyógyteát is ! Fájdalmas nagyon !
:cry:

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Szilvi

Sajnállak nagyon. Nekem volt lyen véres vizelet és vesefájdalom: vesemedence-gyulladás volt. 3 hét fekvés otthon, gyógyszer.
Mindenképp menj el orvoshoz!
Jobbulást!

Kati
gyere, amikor csak tudsz! Nem baj, ha nem olvasol vissza!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Boldog Névnapot, Zsuzsi! :) remélem, jól telik.

Kati, jó ,hogy jöttél! És hogy végre szedhetsz gyógyszert a migrénre:)
Nem tudom még a baba méreteit, a 32-33 héttől kezdenek hízni. addig kb. egyformák.

Dokihoz meg hétfőn megyek, úh nem tudom, mit szól a cukorra. Ez elvileg határérték alatt van bőven, csak sokkal magasabb, mint a múltkor. Remélem, pár hét múlva megismételtetik a vizsgálatot.

TSzilvi, jobbulást! A felfázás tényleg nagyon fájdalmas.:(
Az etetőszéket már elmondták, vegyetek egyet, akkor is, ha megül a kisasztalnál!
A miénk fából van és átszerelhető, Friday ajánlott ilyet régen. Szerintem az minimum 4-5 éves koráig jó lesz.
Amíg nem éri fel a nagyasztalt, muszáj valamiben ülnie, vagy soha nem ehettek együtt.

Friday,
Szerinted mi a véleményem a 3 hetes kora óta 40 percenként pisiltetett csecsemő anyjáról?:))) minimum az, hogy nagyon ráérhet.

Kati, Vick,
Köszönöm, hogy elmondtátok a tapasztalataitokat szobatisztaság ügyben. Elég összetett dolog ez, főleg ha pszichésen is megterhelő nekik megszabadulni a terméktől.

Persze, hogy nem verseny ez, csak praktikus lenne nyáron próbálkozni. És idén nyáron még egy kicsit kicsik, jövő nyárig viszont nem kellene várni. Egy hátrány a novemberi babáknál.:)

Na, moshatóról még utoljára:
Azzal együtt, hogy én lusta vagyok.

Nem biztos, hogy olcsóbb. Kicsit macerásabb, de ezek már nagyon profi cuccok, és szépek is. Van olyan, amihez rendelsz papírbetétet, az megy a kakival a WC-be, lehúzható. A többi tiszta marad eléggé.
Ekcémás babáknak különösen ajánlják, mert jobban szellőzik, és nem műanyag.
Persze, hogy a mosás áram, és a mosószer sem kíméli a környezetet. Illetve biztos lehet környezetkímélően is mosni.
de úgyis mind mosunk hetente többször is, ez a pár pelenka nem jelent külön mosást.

Viszont: az eldobható soha nem fog lebomlani és gyerekenként egy tonna szemetet magunk után hagyni... az azért szép.

Szép hétvégét,
Puszi
Móni
monke

Zsuzsi
Utólag is boldog névnapot kívánok!

vick
Kép
Kép
ervick

Zsuzsi,megkésve bár, de annál nagyobb szeretettel nagyon boldog névnapot kívánok!

katicat
Szigetszentmiklós

Hi!

Zsuzsi, boldog névnapot!!! :D

Ervick, képzeld, pont ilyen kakigond van egy barinőnél, egyidősek a fiaink, az övé is 2 évesen szinte szobatiszta lett, aztán költöztek és a gyerek azóta nem kakil wc-be. Sőt, visszatartja és csak mikor már nem tudja bent tartani -heti egyszer- szenvedve kakil. Pszichológusnál vannak már egy éve kb. Állati kényes ez a téma.

BfKata, de jó hogy jöttél! Depi monnyon le! Persze most meg elkezdett szakadni itt is a hó, úgyhogy ma hobbiból karton meg újságpapírokat rendeztem :? . Akkor mamibár bezár? Oksi, éljenek a fájdalomcsillapítók :lol: . Nagytesók hogy vannak? Suli?

Monke, sok ideje van :lol: . Meg az állásomra nem válaszoltam: ami hivatalos volt, az egy fél tanári állás, na tipikusan nem ez az az álomfizu, amiért hazamegyünk Svájcból. Mellette zenéltem, na az, az nagyon hiányzik, de már kiestem a haknikörből (friss husik meg csak jönnek ezrével...). Akkor majd holnap írjál mit mondott dokibácsi. Meg arról is légyszi, hogy összehasonlítás folyik a két terhességről? Ezzel nincs tapasztalatom, érdekelne.

Toldiszilvi, gyógyulást, betegség huss!!! Majd mesélt Te is mi volt dokinál.

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Köszönöm a köszöntést! :-)
A névnapozás elmaradt, mert vsz. Zsófi vírusát péntekről szombat reggelre Miki és a Húgom is elkapta. Együtt utaztunk haza a szüleimhez. Ma reggelre pedig Anyukám hányt és ment a hasa :-(
Kész csoda, hogy én még nem kaptam el.
Zsófinak ma reggel óta ismét megy a hasa. :? Szerintem a fogától. Az orvoshoz már szinte szégyellek menni, telefonálni. Minden héten odajárok.

Sziszi, jobbulást! Szegénykém, ez nagyon kellemetlen lehet.
Etetőszék: szerintem is vegyél egyet, mert azért így tud együtt enni a család, a kisszék, kisasztal nagyon aranyos, csak nem ezt a célt szolgálja.
Jaj, nálatok is mindig van valami :?

Friday, szerintem elment a józanesze a pisiltetős anyukánk :-) Azért mindennek van határa.

Móni, mi volt az orvosnál? Mekkora már a baba? Kiderült már, hogy kisfiú vagy kislány?

Vick, köszönjük a tapasztalataidat a pelusozással kapcsolatban is. Jó, hogy itt vagytok nekünk Ti többgyerekes, tapasztalt anyukák.
Köszönöm a könyvet is, elmegyek majd boltba és belelapozok. Bár tényleg azt vallom, amit Móni is írt, minden elmélethez kell egy partner-gyerek :-)

Kati, Míra miért lenne törpe? Zsófi még tőle is kisebb, súlyban mindenképp és szerintem ő sincs 80 cm.
Míra nagyon tartalékol a pisivel! 3 pelus, azta! Nálunk min. 5 az adag.
Csatlakozom Fridayhoz: Depresszió mondjon le! Csak jön már a jó idő (muszáj) és akkor felszárad nálatok is a sár és lehet kimenni, tudtok menni horgászni stb.
Beszéltél Alex osztályfőnökével?

Szép napot!
Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi boldog névnapot!
Gratulálok a kocsihoz és úgy sajnálom a hányóst :( akkor a héten meg ti nem jöttök ezek szerint...

KépKép
KépKép
fleur

Most már becsatolom a korábbi jegyzetem :D
További olvasásra most nem futotta.....

Móni
Nem tudom. Sólámpánk van, azt bevetem.
Hát igen, de még jövő héten sem megy tuti, ki tudja mi lesz mikor újra megyünk :?
Sajnálom az influenzát, vagy szörnyű miegymást. Remélem már jobban vagy és természetesen szorítok, hogy a többiek megússzák.

Judit
Köszönöm. Sólámpát kipróbálom mindenképpen, ha az már úgyis van itthon.
A disznózsír azért vad ötletnek hangzott :D :D

Kata
Örülök, h már jobban.
Remélem jó lesz a hétfő :D :D
Szerintem Play Dough állagra is az a legjobb és természetes anyagokból készül, ha a szájába veszi sem lesz tragédia. De a legtutibb a sóliszt gyurma.
Csinálj neki te és úgy gyúrhat ahogy akar, mindig lehet pótolni és ki is lehet szárítani a művet. Szörppel és egyebekkel meg színezni is lehet.
Márk nem semmi :D :D készíthetnél már valami videót :D :D
Az anya anyát én is halottam ám :D
Remélem mi is hamar helyrerázódunk és akkor tudod mi támadunk :D :D

Mangora
Hát gatyafelkötés indul a pakoláshoz... :D :D van egy jót tippem, nekünk bevált..gyerekzár :D :D
Húú sí verseny, az igen. Hajrá hajrá! Munkának örülök, hogy tetszik.
Szerintem nincs lemaradva...csak mindenkinek más a ritmusa.

Zsuzsi
Hát most meg mi nem megyünk. Tudod én csak továbbadtam, hogy tudj róla..
Megkérdezem, nekem ilyen eszembe sem jutott. De ő még tápszert iszik, az is számít?
Szegény M is, de rossz az. Nekem is volt tavaly nyáron.

Amúgy konklúzió, hogy már keresek tüdőgyógyászt, mert utána kell ennek járni. Azaz már ajánlottak is egyet

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt!

Reni és HuSzilvi merre vagytok? Ezer éve nem írtatok.
Na meg jöhetnének a többiek is persze:)

Sziszi, hogy vagy? Voltál orvosnál a felfázással?

Mangora?
Hogy telt a síelés? Én drukkoltam azért neked nagyon:)

Fleur,
Nagyon drágák a gyerekeid a farsangi képeken!
Haláli az a tökjelmez.

Friday,
Nem hasonlítják össze a terhességeket, ha jól értem, erre gondolsz. Csak én hasonlítgatom össze nem hivatalosan.

A terheléses cukrom szintjére pont azt javasolták, amit vártam, hogy diétázzak (nem kell számolni, méregetni, csak egyek 5x, kerüljem az édességet és a túlzott CH-bevitelt), és a 32. héten megismétlik a vizsgálatot.

Zsuzsi,
Nálunk is a napi 5 pelenka a minimum. Ja és tényleg átálltunk 5-re, mert picit nagyobb.
Zsófi jobban van?

Tényleg, tejet próbáltál végül adni neki? Nemrég írtad, hogy most már javasolta a védőnő.

Lehet nevetni ezen a pelenkanélküliségen:)
De ez egy trend, EC (Elimination communication) néven fut.
Nekem is meredek, na, főleg kétszobás lakásban.

Mi egyébként jól vagyunk most már, Dávid már nem náthás és még nem tört ki rajta a láz az MMR oltás miatt. És ha épp nem nyűgös, elképesztően cicás lett. Jön, simul, simogat.

És ami még hír, hogy úgy tűnik, lányunk lesz. UH-n nézte meg a doki, de hiszem, ha látom. Nem nagyon tudtam, mit kell nézni, hiába magyarázta:)

Szép napot!
Móni
monke

Sziasztok,

Móni, gratulálok a kislányhoz! :-)
Hogy fogják hívni?
Örülök, hogy jól vagytok.
Akkor ha ügyesen eszel, biztosan nem lesz baj a cukorértékkel később sem.
Dávidka nagyon kis édes lehet ezzel a bújóssággal.

Nem adtam még végül tejet Zsófinak. Elbizonytalanodtam, hogy milyet és hol szerezzem be stb. Nagyon nem értek ehhez a témához, mert mi nem iszunk tejet és csak akkor veszek, ha valamihez kell.

Fleur, azért írtam a tejdolgot, mert úgy emlékeztem, hogy írtad, hogy már kevered Daninak a tápszerhez a tejet.
Köszi, hogy írtad a napközi-dolgot.
A héten nem találkozunk ott, mert nem viszem Zsófit a vírus miatt. Ma mondta is a gondozónő, hogy tegnap az egyik kisfiú is egész délután beteg volt, ma már nem is vitték. Így jobb, ha inkább kihagyjuk ezt a hetet.
Tényleg nagyon jó a tökjelmez. Saját készítésű?
Hogy kell csinálni a sólisztgyurmát???

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Itt vagyok, csak kicsit lestrapáltan!
Síverseny nagyon szuper volt, a kategóriámban (felnőtt nők) harmadik lettem a majdnem 60 indulóból :wink: Viszont hazahoztam valami köhögéses, náthás vírust :? Úgyhogy most mindannyian itthn vagyunk és kúráljuk egymást... Tegnap voltunk mindhárman dokinál, semmi komoly, csak makacs nátha, kaptunk mindenféle gyógyszert, szerencsére nem antibigyót! Láz nincs szerencsére!
Holnap már megyünk Robival dolgozni, Marci meg a bébiszitterrel marad itthon egész héten!
Amúgy a fiúk jól bírták magukat kettesben, csak ugye vasárnapra kidőltünk a betegségtől. Mondjuk Marci amúgy is náthás volt, valószínűleg amúgy is itthon tartottam volna pár napot, de így meg marad egész hétre! 15 hós oltásra még nem jutottunk el, nem is tudom meddig lehet húzni ebben a vírusos időszakba ...

Kis és nagy betegeknek jobbulást, ahogy végigfutottam, sehol sem jobb a helyzet... :roll:

Puszi nektek!

Mangora

Kép
mangora

Móni! Lány lesz? Hát, nem csodálom,hogy nem láttál semmit, amit látni kellett volna az uh :lol: Akkor azért fiú nevetek is van, minden esetre, jól értem ugye? :wink:

Zsuzsi! Az FLP-s aloe vera hatása szerintem abban mutatkozik, hogy kijön rajta a betegség, de sokkal enyhébben. Bár lehet, hogy ez alkati kérdés is, én is az áfonyásat adom neki, mert én is azt iszom, így az van itthon :wink:

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Köszönöm a kedves szavakat! Remélem, ha elapad a tejci, rendbejön a lelkivilágom is. Míra kb. 2 hónapos volt mikor kezdődött, a hormonokra gyanakszom. Most viszont állandó fejfájással küzdök, hajnali 4kor megint erre keltem.

Zsuzsi, nagyon sajnálom a hányást! Nálunk az a mumus!!! Remélem jól vannak a betegeid és te nem kapod el!
Beszéltem Alex ofjével, az iskolai logopédus nem ér erre rá, most szereztem számot Veresre a Nevelési Tanácsadóba. Az of szerint nem diszlexia, inkább a figyelmével van gond. De nézzék meg.

Móni! Kislány! Gratulálok!
A nagyok jól vannak, rosszak és veszekedősek, mint mindig. Csütörtökön ünnepeljük a szüli és névnapokat. Az ajándékaik már megvannak. Alex egy makettmotort, 2 liter buborékfújóba való folyadékot, régi telóba feltöltőkártyát kap. Meg cipőt, de azt együtt vettük. 27-én már 7 éves!!!
Pollinak névnapja volt 20án. Új telót kap, mert a régi már nem elét trendi! Kamaszok! A biziért + névnapra kapja. Samsung champ rózsaszín. Kapott egy új töritérképet, mert a régi "elveszett", meg új cipőt. 40,5 lába van! Borzalom. Az egész gyerek 152 cm, 40 kg. De szerintem a lábfeje nyom 5 kg belőle! Tök ciki ez az óriásláb!

A tej dologhoz annyit, hogy miután hiába próbáltuk a babatejet, nem ment le, pedig már kakaót is raktam bele, és a tejpépet sem akarta belelöktem a mélyvízbe. A párom tejet árul, tuti forrásból jön a tej, 3,6-3,8-as. Hőkezelt, nem pasztörizált. Próbáltam forralva adni, de rámköpte, ha csak melegítem, megiszik 1,5 dl-t. Lekopogom, nincs baja tőle. A tejbegrízt is megeszi belőle.
Nem akartam ilyen drasztikusan, de patthelyzet volt.

Megyek, gyűlik a meló!

Puszi:

Kati

Kép
bfkata

Móni!

Gratulálok! Pedig annyira fiút éreztem! De így legalább kipróbálod azt is, milyen egy kislánnyal. De jó lesz! :D

Kati
Sajnálom a fejfájást, anyukám ilyen migrénes.Már csak 1 drága gyógyszer segít neki, semmi más. Még így is eltart akár 3 napig is.
Remélem, hogy a depi múlásával a fejfájás is csökken.
Gyerekeknek pedig BOLDOGAT!

Mangora
Ilyen szép eredményt! Minden elismerésem!
Jobbulást nektek!

Többiek? Merre vagytok?

vick
Kép
Kép
ervick

Köszönöm mindenkinek a gratulációt!

Eszternek szeretnénk nevezni.

Mangora, nem vagy semmi!
Náthát sajnálom. Nagyon szezonja van:(

Igen, van fiúnevünk is, Áron. De akkor visszakövetelem a dokitól a tegnapi UH árát:)

Akkor ha jól értem, van egy megbízható "tejforrásunk" Kati férje képében?:)

Zsuzsi, pont így vagyunk, mint ti, nem iszunk tejet egyáltalán, sőt a két családban se iszik senki. Szerintem én most már kihagyom Dávidnál is. A joghurtot imádja.
monke

Móni, gratulálunk Eszterkéhez!hivatalosan ez most hányadik hét?
Cukor:-(
Szegény Dávidka.
Azt hogy érted,hogy kihagyod a tejet?
Amúgy még tápszert iszik reggel-este,nem?

Kati, jó ünneplést a nagyoknak,igazán szép ajándékokat kapnak, sajnálom az Alexszal kapcsolatos dolgot, de még mindig jobb,ha időben észreveszik mint később esetleg rossz jegyei lennének emiatt.
Kinek van ekkora lába?
Migrént sajnálom,szegénykém, anno nekem érettségi előtt jött elő és évekig tartott,néha előjön,kb. szökőévben egyszer, de akkor halálomon vagyok.
Anyud hogy van amúgy?rég nem írtál róla.

Zsuzsi, nem semmi ez a vírus,szegények, remélem most már kigyógyultok és tudtok menni csana-ba.
Esküvői készületek?
Pont hétvégén vacsiztunk együtt a barátnőmékkel, akik júniusban házasodnak,olyan jó volt nosztalgiázni,ahogy tervezgetnek.Főleg a lány,persze.

Én kinéztem már a Mizo 2,8-as bio tejét Márknak, de április-májusnál előbb nem próbálkozok.
Nekünk a védőnő a háztáji tejet egyből elutasította.
mi sem iszunk tejet, 2-3 hetente kb. kakaót,ha megkívánjuk, amúgy csak a reggeli kávéhoz vagy ha vmi ételbe/sütibe kell.
Heti átlag tejfogyasztásunk szerintem nem haladja meg a fél litert.
Márk is nagyon szereti a joghurtokat, túrókrémet és a danette pudingot.Ennek 80%-a állítólag tej.
Tényleg hipp-es kész flakonos babatejet iszik/ivott már vki?

Fleur, a disznózsírt szerintem még anno ami gyerekkorunkban is használták,ha köhögtünk, én emlékszem rá.
Öcsémnél már vmi külföldi mentolos nagy tapasz volt, ami aztán úgy ráragadt a bőrre, alig lehetett lemosni.
Dani annyira cukor,és hogy eltűrte a töksapit.Sajnálom Lilla betegségét és hogy megint elmarad...

Mangora,gratulálok, igazi bajnok vagy!Sajnálom a náthát, nektek is már elég volt az idei télre.
Ez a bébisitter bevállt amúgy?
Mennyi aloe-t isztok?

ToldiSzilvi, szerintem is kell még egy ideig etetőszék, a család nem tudna összedobni vmi olcsóbbra Kitti babának és akkor maradhatna nálatok amit Máté megszokott.
tényleg ritkán jössz. :-(

Hú Vick, nem semmi vékony vagy az új képeken,hogy csinálod?Gondolom az alkatod is ilyen.Hová tervezel dolgozni menni ősztől?

Mennem kell, Márkot leraktam,nyűglődik,pedig dolgom az lenne bőven.
Ja, az egyik tanítványom este hívott,hogy mától nem jön,mert meglett a nyelvvizsgája,örültem neki nagyon,másrészt heti 3-4 óra kiesett,kereshetek új tanítványt...Vagyis csak jelentkeznek.
most heti 1 alkalommal van csak egy középiskolás lány, az nem sok.

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Köszönöm a gratulációkat :) Én ezt csak élvezetből teszem, az eredmény meg jön magától :)

Kati, aloéből kb egy tápszeres adagoló kanálnyit iszik Marci reggel és este is.

Móni, az Eszter nagyon szép :) Jót mosolyogtam az UH árán :D

Tej kérdés: Marci már iszik kakaót reggelente (1-1,5 decit), persze forralom a tejet neki, de imádja...jó sok cukorral :roll: amin azért nem csodálkozom, mert Robi a mai napig így issza... De seténként még tápszert kap!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Fleur, tényleg aranyosak a gyerkőcök! Mindig gondban vagyok a jelmezekkel, Alex idén serif volt. Nem nagy ötlet, de a suliban már inkább a bulin van a hangsúly.
Te csináltad a jelmezeket?

Móni, nagyon szép név az Eszter! Már a 4D-sen voltatok?

Mangora, gratula a szép eredményhez! Nagyon ügyi vagy! Izomláz?

Kati, a páromnak van nagy lába, az enyém csak 38,5. Az övé 46-48. (márkafüggő) Konfekcióméret szóba sem jöhet! Elég széles is a lába, így jópár boltot végigjárunk egy pár új cipőért!
A tej nem háztáji, kisüzemet tart fenn a főnöke, több mint 500 tehénnel, EU-s szintű tehenészettel és tejfeldolgozóval. A tej teljesen zárt rendszeren kerül feldolgozásra, tárolásra. Külföldről is jönnek a csodálók! 8 éve isszuk ezt a tejet, esszük a túrót, tejfölt, vajat. Sajnos a bolti tejet én nem bírom, nem tudom mi lehet benne, de hasmenésem és szörnyű görcseim vannak, ez a tej azonban nem okoz gondot. :roll: Az én skacaim nagyfogyasztók, napi 2 liter simán elfogy evéshez+főzeshez. (Palacsinta, rizsfelfújt stb, mindig van nálunk valami finomság, persze dupla adaggal indítok.)
A biotej jó ötlet. Még nem próbáltam, de már láttam a Corában.
Anya, szegény, küzd. 2 hetente 3 napot van bent, kapja a kemót, szombatonként én viszem haza és még 2-3 napot fekszik otthon, mire magához tér. (Hány, gyenge, görcsei vannak) Legnagyobb bánatára kihullott a haja. Van parókája, de a kicsi meg fél tőle így. Paróka nélkül jobban elfogadja. Megszakad érte a szívem. Nekem csak ő van, apa már rég meghalt, a tesómmal meg évek óta nem beszélek. :cry:

Vick, sajna már jóideje szenvedek fejgörcsökkel. Voltam kivizsgáláson, de semmi okosat nem tudtak mondani. Voltam CT-n is, de semmi. Kaptam gyógyszert rá. A gond az, hogy mire rájövök, nem segítenek az egyszerűbb gyógyszerek, már jópárat beszedtem, és nem tudom rászedni a speckó gyogyót.
Sajnálom anyudat, ez végigkíséri az életét. Ráadásul kiszámíthatatlan. Mindig van mire fogni...

Na jó, lelövöm magam mára.

Jóéjt mindenkinek:

Kati

Kép
bfkata

Gigi
Pelusok...hát igen..igaz igaz. Én moshatón gondolkodtam, de az idő nagy úr és győzött. az eldobható

Judit
Szerintem a szopit mindenki úgy kell, hogy csinálja, ahogy ő jónak látja és addig ameddig jónak látja meg a baba is igényli :) a hangyákat meg el kell zavarni :D :wink: (vagy van rá lehetősége-nekem sajnos Danival nem sokáig sikerült).
Amúgy meg ügyesek vagytok és még naná, hogy büszke vagy a saját gyerkőcödre.

Friday
Na az ilyenek nem normálisak sztem :D eldobhatós pelus én is úgy vagyok, mint te :D fent írtam is.
Hajrá görkori :D

Bilizés témában csak annyi: a gyerekeket nagyon kell figyelni. Én Lillánál egy ilyen lelkes hullámban nekiestem (nyár volt és a nyaraláskor lelkesen gyártotta a pocsolyát) még nem volt 2 éves. Nem ment.
Szegény állandóan bepisilt...mivel amúgy is úton volt Dani visszaadtam rá a pelust és mindketten megkönnyebbültünk. Pár hónapra rá magától kezdett WC-be pisilni.
A kaki megint külön story volt, de aztán az is szépen megoldódott és ezután az esti pelus levét már ment mint a karikacsapás.

Ettől függetlenül biztosan hagyom Danit szabadon flangálni nyáron. A bilire ráül ruhástól most is, de fogalma sincs mire való :D Én amikor mi másfél óránként pakoljuk bilire azt nem nevezném szobatisztaságnak. Csak azt
amikor a gyerek önállóan felismeri az ingert és jelez és azért nagy átlagban ez 2 éves kor után van, ahogy én látom az ismerősök körében.

Vick
Igen igen én is ezt akartam írni fent. Nekünk sem nyáron sikerült. Januárban a legnagyobb hidegben :D

Szilvi
Jajj az nagyon rossz..régen én is nagyon gyakran...jól vagy?

Köszi csajok a jelmezes Like-okat itt és FB-n is :D

Móni
Gratulálok a kislányhoz :D

Zsuzsi
Jajj..lehet én is kihagyhatnám. Én holnap már vinni szerettem volna....
Sóliszt gyurmát igyekszem megkeresni és akkor beírom. De lényegében liszt víz és só puha állagúra gyúrva.

Mangora
Gratulálok ügyes csaj vagy!!

bfkata
Boldog névnapot illetve szülinapot a gyerekeknek. Hú mi vár ránk..nem elég trendy a telefon :lol:
Nem nem én csináltam, sajnos arra nem futotta most az erőmből.
Nagyon sajnálom anyudat. Remélem sikeres lesz a kemo és minden rendben lesz.

Kata
De jó hogy mondtad a mentolost most eszembe jutott a baby luuf vagy hogy írják köhögésre.

Jó hír Dani gyógyultnak nyilvánítva. Csak olyan h vagyok, mert 1 hete pöttyös viszketős a tenyere erre azt meg elfelejtettem mondani a dokinőnek... Elesett a járdán (hányás is volt arrafelé :( ) és utána lett ilyen...

Lilla meg tegnap fájlalta a fülét. Este folyt az orra, éjszakai nehezen kapott levegőt és elég ugatósan köhögött reggelre (rosszul nézett ki), így nem vittem oviba inkább. De szerencsére láza nincs. Doki szerint csak kicsit taknyos nem vészes...a füle is rendben eddig. Napközben egész jól volt, de a héten már nem viszem. Igaz elég idegőrlő kettővel, de azt találtam ki előre kitalálom miket fogunk csinálni....ma egyik gyerek sem aludt eleget (Lilla semmit) délután, P-nek meg dolga volt így horror volt lekötni a két nyűgös gyereket és több mesét néztek e kelleténél....

KépKép
KépKép
fleur

Zsuzsi Só liszt gyurma
20 dkg liszt
20 dkg só
125ml víz
két evőkanál étolajból.

Először a lisztet és a sót kell alaposan összekeverni, utána pedig lassan hozzágyúrni a vizet és az olajat.
Azért is jó lassan adagolni mert az alapanyagok minősége változhat és akkor a gyurma állaga is más lehet, ha nyúlós akkor még lisztet vagy sót kell adni hozzá.

Maradék gyurmát zacskóban, hűtőszekrényben lehet tárolni.

A művek elkészítése után először szárítani kell egy hétig szabad levegőn vagy gyorsabban sütőben fél órát a legalacsonyabb fokozaton nyitott ajtónál, majd fél óránként már csukott ajtónál 50 fokkal emelve a hőmérsékletet 150 fokig. Szárítás után pedig még ki lehet égetni kb 200 fokon, de figyelni kell, meg ne égjen, főleg a vékonyabb helyeken. Egyes részeket le is lehet takarni alufóliával, nehogy túlbarnuljanak, míg a többi világos marad. A végén színtelen lakkal célszerű lekenni vagy fújni a kész alkotást. Jó munkát mindenkinek!

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok !

na csak megmaradok ! :lol: Voltam tegnap dokinál hólyaghurut, kaptam rá gyógyszert , cifránt de már márra jobban is vagyok !!

Fleur nagyon cukik a képek én is láttam, amit írt Kata én is emlékszem rá kiskoromba nagyon sokszor kaptam zsíros mellápolást és eléggé hatásos volt ! ÉN hiszek a régi praktikákba , én a mai napig alkalmazok egy kettőt pl cukrot szoktam piritani azt szopogatom v hagyma tea imádom !

Móni , de jó h kislány, Eszter meg különösen szép név nálunk is megfordult h ha lány lesz Eszternek fogjuk hívni , de T tudta h fia lesz így nagyon nem is nézegettük a lány neveket !

Mangora, hát nem semmi csajszi vagy te , büszke vagyok rád nagyon ! Gratula a 3 . helyért , nyeremény volt érte ? Jobbulást nektek !

Zsuzsi, nektek is jobbulást , reméljük most már vége lesz ennek a beteges korszaknak !

bfkata nekem is szokott lenni ilyen fejfájás a melegfrontoknál főleg akkor nekem a legjobb gyógyszer ha lefekszem és alszok és reggel már el is múlik ! nem semmi mekkora lábon éltek ! :wink: , jó kis ajcik ezek !

Vick ti hogy vagytok, milyen a munka Ricsinek ? LÁnyoknak volt már a farsangi buli ? Mibe öltöztek be ?

Köszike az etetőszékes dolgot , de azt hiszem h én fogok inkább venni mert ez eléggé kicsi nem hiszem h kb két évesen is kényelmes lenne neki már nézegetem a teszen ! Meg hát tudod mi is kaptuk így tovább kell adnom ez van !!

Na már megnyugodtam én is kicsit , h kijöttek a fogacskák, már látványosak !

Többiek merre vagytok ??

M már kb egy hónapja iszik kakaót rendes tejből én nem forralom fel, de van még itthon tápszer banános, abba szoktam neki tenni kakaót, de nem issza meg minden nap attól függ h milyen hangulatba van ! Olyan mint én van amikor hetekig nem kell tej, de van h meginnék egy literrel, nálunk havi szinten egy karton tej megy el , T nagyon szereti ő minden nap iszik ! EGyenlőre kopp-kopp nincs baja a tejjel ! ÉN úgy voltam vele , ha a védőnő mondta h a sima tejet 1.5 adjak neki amit mi iszunk és ha allergiás lesz rá stb akkor még mindig ráérek áttérni a drágábbra stb.. ! DE eddig semmi baj nem volt !

Nekem is le kellene fogyni de valahogy nem nagyon megy, bnőm most hívott h menjünk tornázni lehet h belevágok most már tényleg , kango v ez de muszáj lesz !

MI 2 án megyünk a 15 hós oltásra ! Remélem nem lesz semmi baj !

Gigi hogy vagytok ? Suli ?

Sztetek nem baj h M nem nagyon eszik hús egyszerűen nem kell neki kiköpi már mindennel probálkoztam !

Na megyek elteszem magamat holnapra !

jóéjt !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Jó reggelt!

Csak előkerülök én is :)
Olvasni még jut is időm, de írni nem nagyon, pedig mindig nagyon szeretnék reagálni is, mert így kimegy a fejemből, amit írni akartam... :oops:
Velünk minden rendben, a suli nagyon jó, baromi lelkes vagyok, érzem, meg lesz ennek még a böjtje, amikorre elfogy a lelkesedésem :wink: Szóval jó óráim vannak (kortárs egyetemes filmtörténet, angol szakfordítás, modern filmelmélet, kognitív pszichológia, stb.), eddig még mind nagyon tetszik :) A gyakorlatok elveszik kb. mindkét szabadnapom, elég sokat kell rájuk készülni, remélem később is fogom bírni. Nagyon el tudok fáradni a nap végére, mintha lezsibbadna az agyam, még kell egy kis idő, még visszaszokik :lol:
Bene meg ügyesen jár a bölcsibe, a gondozónénik elmondása szerint jól el van napközben, nem sír, bohóckodik, jól eszik-alszik. Persze mikor ott hagyom, van egy kis sírás, de gyakorlatilag egy perc után már nem hallom a hangját.
Ma van Gábor születésnapja, még jó, hogy itthon vagyok, sütök neki tortát :)

Na de ne csak magunkról írjak :)

Pollinak utólag is boldog névnapot!
Kati, hol lehet beszerezni ezt a tejet és a többi tejterméket? Nagyon jól hangzik!!!

Móni, dejódejó, kislány! Remélem nem kell visszakérned a vizsgálat árát :wink: Az Eszter pedig nekem is az egyik kedvencem, sajnos nálunk unokatesó miatt kizárva. Erről jut eszembe, hétfőn 00:08 perckor megszületett Bene legkisebb unokatestvére, Gergő :) Remélem hétvégén meg tudjuk őket látogatni, úgy szeretnék újra ilyen pici babát a kezemben fogni :wink:

Mangora, nagyon ügyes vagy! Gratulálok a helyezéshez :)
Hogy boldogultak a fiúk itthon kettecskén? Remélem hamar kilábaltok a betegségből!

Fleur, meglesem én is azokat a jelmezeket mindjárt :)
Örülök, hogy Dani meggyógyult, remélem a kezén is csak valami múló dolog! Lillának jobbulást, Neked pedig kitartást :wink:

Sziszi, sajnálom a felfázást, remélem a gyógyszertől hamar rendbe jössz! Szerintem is vegyetek egy etetőszéket, ahogy a többiek is írták, az mindig jó, ha van!

Kati, Anyukádnak küldök sok-sok erőt, és kitartást! Hány kezelés van még hátra?

Vick, milyen volt a lányok farsangja? Milyen jelmezt kértek idén? Sajnos mi pont lemaradtunk a bölcsiben róla, mert akkor volt lázas Bene. Na mondjuk nem készültem semmi komollyal, adtam volna rá barna nadrágot-pólót, meg van egy macifülü sapkája :wink:

Felébredt (hétalvó :)), mennem kell, még jövök ma szerintem :)
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Mangora, gratulálok a síversenyhez, nagyon ügyes vagy! Jobbulást Nektek, remélem, már túl vagytok a nehezén.
Még Zsófi sem kapta meg a 15 hós oltást, elvileg csütörtökön.

Ági, nagyon jól hangzanak ezek az órák, elhiszem, hogy élvezed.
Macijelmez :-)
Gratulálok az unokatestvérhez!

Móni, az Eszter a kedvenc nevem a Zsófi után :-)
Meg a Nóra, de az nem jó vezetéknévhez. :?

Fleur, jobbulást a kis betegnek! Örülök, hogy Dani egészséges, végre. Volt csanában?
Köszi a sólisztgyurmát, ki fogom próbálni.

Sziszi, jobbulást Neked!
Akkor etetőszék túltárgyalva :-)

Kati, sok boldogságot a gyerekeknek!
Édesanyádnak minden jót kívánok, Nektek pedig kitartást!
Hú, tényleg nagy lábon él a lányod és a férjed!

Képzeljétek, Zsófi kinyitja hűtőt és pakol benne. Megőrülök! Ma már 2 túrórudit megevett, a 2-nál addig hisztizett, amíg be nem adtam a derekam. :oops:

Esküvőszervezés: hétvégén levette a varrónő a méretet a menyasszonyi- és a menyecskeruhához. Az előbbi a korábbi képhez lesz nagyon hasonló, az utóbbi tűzpiros lesz, mini, fekete csipkebetéttel és az alján tüllel. Egy újságban láttam ilyet, majd hozok képet, ha találok.
A vőfélyt és a videost lebeszéltük, még a fotóst és a zenészt kellene végre eldönteni, mert szalad az idő.
Márciusban pedig megyünk próbavacsorára az étterembe.
Sajnos most nem tudtam foglalkozni a szervezzésel, sok a munkám, szerencsére és az autó körül is vannak teendők.

Heti körkérdésem: ki mit ebédre, vacsorára a gyerekeknek? Ötleteket gyűjtök, hátha tudnék újítani.

Szép napot!

Tavaszt akarok!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ja, és Fleur, annyira egyetértek Veled a szobatisztasságal kapcsolatban.
A gyerek úgyis tudja majd, azt tuti, hogy nem fogom elkezdeni a WC-re ültetni, hátha sikerül.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

hahó,

Megvagyunk mi is, sajnos megint elszaladt az idő.

Annyi mentségem van, hogy muszáj dolgozni. Évzárás van, meg adóbevallások, stb.

Most már mi is elkaptunk valami vírusos hátsó garatfali gyulladást. Egész pontosan először Csabi, aztán mi is. Már szombat óta lázas, folyik az orra, köhög, alig eszik. Ma volt először, hogy nem kellett hűtőfürdőt csinálni, végre nem éri el a 39 fokot a láza, "csak" 37-38 között van... :evil:
Valószínűleg a múlt heti 15 hós oltás is bekavar, mert kedden megkapta, elvileg most péntekre jött volna ki a mellékhatása. De most még ez is gyengítheti az ellenállóképességét. Én legalábbis erre gyanakszom, ezért lázas már 3 napja.

Zsuzsi, bocsánat, utólag is boldog névnapot kívánunk!
A körkérdéshez most nem nagyon tudok hozzászólni... 8) Általában eszik joghurtot, tápszert vacsira, ebédre vagy bébiételt, vagy amit mi eszünk. Leves jöhet bármilyen, mindet szereti.
Gratula az új autóhoz.
A menyecskeruha biztos nagyon csinos lesz. Talán már írtad, nem emlékszem, hol lesz a vacsora, megkérdezhetem?

Kati, mindenféle jót kívánok a gyerekeknek.

Móni, de jó, hogy kislány lesz, tényleg, legalább kipróbálod ezt a "típust" is. :wink:

Tszilvi, örülök, hogy már jobban vagy. Egy felfázás nagyon pocsék tud lenni.

Ági, szuper, hogy élvezed a sulit. Azért jó egy kicsit "felnőttes" dolgokkal foglalkozni, nem?

Mangora, nagyon ügyes vagy a síversennyel. Egyszer mi is próbáltuk, de aztán úgy döntöttünk, hogy nem nekünk való :lol:

Fleur, jobbulást Lillának.

Hú mennem kell

puszi

Szilvi
huszilvia

Kati, sok erőt anyukádnak és Neked a segítségnyújtáshoz...Kemény dolog.És vmi eredmény legalább van?
Szuper ez a tej szállítás dolog akkor, de jó,hogy van ilyen lehetőségetek.

Fleur, emlékszek mikor Lilla pelus nélkül volt és nagy pocival játszótereztünk,most meg már a fiúkkkal kapcsolatban hozzuk fel a témát.
Jelmezek honnan voltak,tényleg?
Javult Lilla mára?

Ági, jó ünneplést estére.Örülök,hogy tetszik a suli és ráadásul Benének is a bölcsi, jó kezdésnek tűnik akkor.
A vizsgaidőszak biztos nem lesz ilyen könnyű, de addig legalább jól működik.
Milyen torta lett Gábornak?Gratula az unokatesóhoz!Kíváncsi vagyok Bene mit szól majd ha picibabát ölelgetsz :-)
Nálunk Márk kéredzkedett egyből fel hozzám.
Maci :-)

Zsuzsi, mindenképpen próbáljátok ki, hogy főznek.az esküvő úgyis ti fogtok Mikivel a legkevesebbet enni a menüből, az tuti.
De jó,hogy már készítik a ruhákat.
Van egy hasonló alkalmi rucim-fekete alapon fehár-sárga virágmintás,fekete tüll alj résszel- mint a menyecskeruhád,legalábbis ahogy leírtad.Nagyon csinos lesz, biztos.
Zsófi lesz a gyűrűvivő?Neki lesz koszorúslányruha,gondolom.
El ne felejtsd-valami új, vmi régi, vmi kék és vmi kölcsön legyen rajtad mindenképpen.

ToldiSzilvi, akkor megoldódik az etetőszék ügy.Sajnálom a felfázást, remélem jobban vagy már.
Hány foga van Máténak?

Zsuzsi,nálunk ebéd:Sülthusik, szaftos husik, krumpli bármilyen formában, krémlevesek, tócsi, palacsinta,spagetti jöhet Márknak,viszont főzelékből inkább üvegeset eszik még.
Mindig van nálunk itthon üveges,mert amikor x dolgot főzök és kigondolom, ez majd milyen jó lesz neki is, akkor tuti nem eszik belőle.
Vacsira:Ha ebédre nem főzelék volt, akkor vszínűleg az, vagy virsli, sonkás rántotta, melegszendvics, májkrémes/vajas kifli/zsemle, sajtos stangli,stb.

Judit,hogy vagy?Elmúlt a fejfájás?

A héten visszatért a múltkori betegség előtti jó alvókája, napközben 2x is nagyot szunyál.Murphy huss-huss-huss...
Szóval ő még igényli,úgy tűnik.

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?