Jó reggelt mindenkinek!
Irgumburgum! Öt oldalon kellett végigrágnom magam! És szinte már semmire sem emlékszem..
Boldog névnapot minden Csillának!
Így utólag is.
Macsek. Mi is szerettünk volna lakásba cicát, de hogy jön a baba, már szó sem lehet róla jónéhány évig.
Marcsi! Megy a drukk!
Muffin! Ne már! Megint mi ez? Kérj ki más orvos véleményét is! Kicsit hülyén hangzik, de remélem csak a másik gond miatt paráztatnak, és valójában nincs is semmi!
Na, én meg tegnap tökre elfáradtam. Reggel hatkor keltem, reggeli, aztán elindultam...este fél hétre értem haza.
Vagányul bereggeliztem kalácsból meg tejből.
Diabetológiára egyszerre több kismamit is behívtak, végigböködték az ujjakat, gyors reggeli utáni cukormérés. Abban a csoportban már mindenki több hete diétázik, aztán rám került a sor. Megszúrt, majd felkiált, hogy hát jaj, még egyszer meg kell szúrnom, nem jön elég vér.
Na, jól indul! Miközben csöpögteti rá a kütyüre, mondom, már reggeliztem, kérdi mikor, hát már akkor másfél órája. Azt mondta, az már sok. Aztán megjelent a bűvös szám: 8,2! Rámnéz, megkérdi mit reggeliztem, mondom vagy hat szelet kalácsot meg tejet. Kinevetett, és megkérdezte, hogy ugye először vagyok-e itt. Na ja, különben nem kalácsot ennék..
Volt egy csaj, aki diéta mellett is magasat produkált, őt inzulinra fogták, szóval húzzak bele, mert rám is ez vár!
Aztán egyesével bementünk a dokinőhöz. Megmérte súlyom, magasságom, mondta nekem nem elég a 160g-os diéta. Meg hogy menjek vissza délre, lesz "oktatás" hogy mit mikor hogyan ehetek. Meg vegyek fözetet, és pontosan vezessem, hogy mikor mit ettem hány gramm cukorral.
Meg kaptam beutalót a laborba hétfőre, egész nap ötször fognak vért venni tőlem(éhgyomorra, reggeli után 1,5 órával, ebéd előtt, utánna 1,5 órával, meg vacsi előtt).
Már mondtam a páromnak, hogy hétfőn nem dolgozik!
Délre vissza, két órás hablaty, csomó papír, útmutató, táblázat, receptek, próbaszámolgatás...lényege: semmi finomat nem ehetek.
Aztán négyre megint vissza, szülésfelkészítő, voltunk néhányan! Szihonéni jött, vége felé már nem tudtam rá figyelni, mert úgy fájt már a derekem, két órás előadást tartott a családban betöltött szerepekről, gyereknevelés pszichológiai részéről, munkabeosztásról, stb. a végén még egy babás relaxáció is volt, az olyan jól sikerült, hogy majdnem elaludtam, már annyira fáradt voltam. Napsütésben mentem és sz@rrá áztam, mire hazaértem.
Itthon gyors zuhi, meg betoltam a maradék nasikat, hogy ma már csak a gyümik csábítsanak a hűtő felé, mert mától diéta szigggorúan!
Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam!