Új privát üzeneted érkezett!

Köszönjük Dia!

Sziasztok!

Ági
Nekem nincs ilyen tapasztalatom, nem tudok mit mondani.

Képzeljétek, Vince lila ínye megszűnt lilának lenni, nagyon kemény mára és mintha kis fehéredést látnék rajta. Hátha megindul az a fogacska végre!

Remélem a betegek gyógyulnak szorgalmasan!
Szép estét!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Köszönöm az érdeklődést, azért volt kis ünneplés, még vasárnap ebédet rendezett a Húgom nekem, 8-an voltunk. A szüleimmel még a múlt héten ünnepeltünk, amikor otthon voltunk.
Már jobban vagyok, vagyis érzek ízeket és hallok, de az orrom még el van dugulva.

Hétfő óta itt van leendő Anyósom, mert tegnap és ma is szinte egész nap bent voltam az irodában. Dolgoztam. A munka jó volt, a kollégák is örültek,DE ma már majdnem sírtam hazafelé a metrón, hogy milyen Anya vagyok én, hogy itthon hagytam a pici lányomat.

Szóval Ági, én teljesen megértelek, hogy minden reggel összeszorul a gyomrod, amikor otthagyod Bogyót.
Nagyon ügyesek vagytok mindketten a bölcsivel. Remélem, ebből majd én is tudok erőt meríteni.
Nekem nincs ilyen tejes problémám, de állítólag még a szoptatás abbahagyását követően jó ideig van tej a mellben.
Nem tudtál megválni az összegyűjtött kincsektől? :wink:

Móni, Téged is megértelek. Tudod, már mondtam, hogy nekem már amiatt is lelkifurdalásom van, hogy lehet, hogy nem éltem át úgy a terhességet, ahogy illett volna, ill. ahogy nekem illett volna...
DE! ne aggódj, élvezd ki a Dáviddal töltött időt és tudod, hogy a szeretet az egyetlen dolog, ami nem fogy el, amiből több lesz, ha osztogatják.

Vick, remélem, kibújik már végre az a fog!

Sziszi, Kata, jobbulást Nektek!

A jó idő mi nagyon élvezzük, Zsófi sokat van kint. Be kell szerezünk homokozókészletet, mert már kölcsönnel játszott a kavicsok között. Kár, hogy most megint jön a tél. Brrr. Elegem van.
Zsófi rengeteg szó első szótagját mondja már, nagyon meg vagyunk lepődve.

Na, megyek, lassan megpróbálok pihenni, mert mindjárt leesik a fejem.

Jók legyetek!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Ági: köszi a kérdésed, jól vagyunk. :) Sőt azt hiszem, hogy túl jól. Gyanús ez nekem! :) Még van a holnap, jössz hozzánk is takarítani? :) Mit terveztek erre a hétvégére. Az utolsó szabad hétvége.... Bene nagyon-nagyon ügyes! Az FB-s képek nagyon jók. Az MTA-ba visszamentetek? Az az igazság, hogy én egyáltalán nem szép módon, de betegségre hivatkozva lemondtam.... Nekem nem volt túl szimpi a hozzáállásuk, azután írtad, hogy lehet, hogy változtatni kell rajta..... s úgy döntöttünk, hogy ezért nem utazzuk át a várost. :oops:

Mi beadattuk Petrának az influenza elleni oltást. Sikerült vennünk az egyik gyógyszertárba. Úgy voltam vele, hogy kb mindketten behülyülünk, ha tavaszig nem megyünk sehova, s másik meg, ha elkapja mégis és vmi szövődménye lenne, akkor pedig a fejemet verném a falba. Azt tudom,hogy minden egyéb vírust elkaphat, de ezzel egyet kilőttünk. Az orvosnál egy kis hős volt. :) Persze nézte, ahogy felszívták az oltóanyagot meg ahogy beadták neki,de csak addig volt sírás. Miután felöltöztünk már elköszönt a doktor nénitől. :)

Móni: ezen már én is gondolkodtam.... egy gyerek mellett már óhatatlan, hogy nincs annyi ideje, energiája az embernek a terhességgel úgy foglalkozni, mint amikor az első gyerkőcöt várta. Én még azon szoktam gondolkodni, hogy a másodikkal hogy fogok tudni ugyanennyit foglalkozni? Persze megoldásra még nem jutottam..... ilyen oldalról nekem legalábbis nagyon nehéz belegondolni..... nah, de azért is vannak itt a több gyermekes anyukák, hogy az ilyesfajta aggodalmainkat eloszlassák! ;)

Zsuzsi: nagyon ügyi vagy ám Te is a munkával! Engem egyelőre csak hívogatnak mindenféle adminisztráció miatt, de a munkáról nem esik szó. :)

Egyelőre ennyi fért bele....

Szép napot Nektek!

Puszi:
J.

Judit

Kép
petra09

Zsuzsi itt is boldog szülinapot bár jócskán megkésve...

Puszi mindenkinek aki még beteg.

Gigi ügyes vagy a sok takarítással és gondolom nemsokára nem sok időd lesz gondolkodni, hogy Bene bölcsiben. Ügyes kispasi ő :D

Móni fogadd el, hogy másként, de ugyanannyi szeretet fog jutni a most fejlődő pici lénynek is. Valóban az embernek nincs annyi ideje ráhangolódni
a második terhességre, főleg, ha még az elsőszülött is kicsi. De ő úgy is érzi, hogy szeretettel várjátok.

Azt hiszem Judit kérdezte, hát az ember úgy érzi (ezt biztosan a többiek is megerősítik majd), hogy sokkal kevesebb időt tölt a másodszülöttel. Nincs annyi idő csak vele foglalkozni.
Nekem ez főleg akkor volt nehéz mikor pici baba volt, mert csak aludt evett és tényleg Lilla igényei kerülten előtérbe. Legalábbis én így éreztem.
És mégsem. Egyrészt neki ez nem furcsa, mert másodikként ebbe születik. Másrészt neki ott a testvér szeretete is és higgyétek el csodás, hogy mennyire tudják egymást szeretni.
Nálunk ha Lilla itthon van, amíg nem fáradt vagy éhes oda sem jön hozzám Dani, csak Lilla után szalad :D :D
Az elsőszülöttet kicsit mindig megviseli, mert az új helyzetbe bele kell szokni, de egy idő után ez is megoldódik.
Szóval más, de nekik sem jut kevesebb. :D :D szóval mindenki nyugi.
Ja és ha már nagyon nagyon furdal a lelkiismeret akkor azt is be lehet vetni, hogy nem kell mindig mind a 4en együtt lenni. Mi is szoktunk olyan napot tartani, amikor Danival lehet kettesben és van a Lillának anyás nap,
amikor elmegyünk valahova és csak mi vagyunk ketten.

Judit örök hálám az Aloe spray-ért még doki előtt az ekcémát elmulasztotta. A dokinak már nem is nagyon tudtam mit mutatni.
Remélem sikerül elkerülnötök minden más bacit is, influenza kipipálva.

Zsuzsi remélem ti is rendbe jöttök. Jajj tényleg Szilvinél majd jelentkezz be, hogy akartok e még menni CSANAba mert sorban állás van. Még múlt héten kérdezett titeket.
A héten mi sem voltunk.
Édes lehet Zsófi a homokozással. Remélem még sikerül találkoznunk mielőtt elkezdek dolgozni...mindjárt itt a tavasz és husss sok betegség.
Én is megnéztem a ruhát, nagyon szép :D
Szerintem nagyon ügyes vagy a munkával, ne emészd magad. Lassacskán így is úgy is munkába kell állni és szerencsés vagy, hogy ezt szép fokozatosan teheted meg, hogy csak
néha néha kell Zsófit másra bíznod és többnyire vele lehetsz :D.
CSANA igen mi elkezdtük és Dani hihetetlenül ügyes. Már második alkalommal elküldtek egy órára. És semmi baj nem volt, csak kicsit erősebben szorított a nyakam mikor megjöttem.
De múlt héten mikor voltunk még el is aludt játszóterezés közben a hintában :D mindenki imádja. És már pár órára ott hagytam többször is míg tanítottam.

Vick
Na fog?
Nagyon szépek a gyerekek

Kata
Nálatok fog? azt nem is kérdeztem. Remélem már jobban vagy.
Nem is tudom, hogy írtam e vagy mondtam e, de sajnálom, hogy tesód nem kapta meg az 1 pontot végül

Gigi
Tej normális, még nekem is pedig már régóta nem szoptatok. Még akár szoptatás után fél évvel is lehet ilyen. Az én esetemben már több is.
De jó lenne egy tabló :D

Szilvi
Jajj ti is jól elkaptátok...

Reni
Unokabátyád rettentően sajnálom...:( gondolom akkor már mindenre fel vagytok készülve.
Hajrá festés :D :D szuper

Ez a bábszínház tök jó ötlet, de Danit ismerve tuti nem tudna a fenekén megülni :D :D lehet sétálni is közben?? Lilit inkább érdekelné.

Friday
Kényszerszoptató :shock:

Nagyon szépen köszönöm az ekcémás tippeket, tényleg az volt amúgy. Kaptunk gyogyótári kikeverős kenőcsöt. Doki mondta, hogy nem vészes.
Amúgy az Aloes spray (DM) szépen elmulasztotta.
Azt hiszem a tej ivás után jött ki, de majd kicsit később kísérletezem.

Amúgy sajna kocsink megadta magát, egy valag pénzbe és elég sok időbe telt mire alkatrész lett. Végül P ma tudja elhozni. Még nem ért haza.
Dani elkezdte a CSANA-t és irtó ügyes, rettenetesen büszke vagyok rá. Olyan szépen beilleszkedik és megy játszani a többiekkel.
A tanítást is elkezdtem és annyira élvezem. Teljesen feltöltődök tőle és azért némi pénz is van belőle.
Daninak áttört a 9. foga (rágó) és a 10. is majdnem. Csak amíg jött fel az ínyben addig volt sírós, azóta minden ok megint. Akkoriban keltünk sokat.
És elkezdtem a munkahelyemmel is felvenni a fonalat. Megint új főnököm van, még szerencse, hogy őt ismerem. Ahhoz képest mennyire jóban voltunk, így is csak annyit írt, hogy elküldi az önéletrajzom a HR-nek az ajánlásával...majd meglátjuk.
Viszont tűz közelben is vagyok, mert a részlegünk Operations Managerével (bocs hogy káromkodok) is jóban vagyok és ő is segít. Ő nem csak szétküldi, hanem manager megbeszélésen fel is hozta a témát.
Hétfőn, ha minden igaz együtt ebédelünk. Remélem lesz valami.
Amúgy vicces mert ez a leányvállalat. Az anyacéggel, ahol igazából dolgoztam még fel sem vettem a kapcsolatot. :D Szóval még ott is lehet valami. Bizakodom.

Ami rossz, Dani még mindig köhög. Ugye folyamatosan jártunk vissza a dokihoz. Lényegében 1 hét kivételével az elmúlt 4 hétben és mindig visszafolyó taknyi volt a diagnózis. A CSANA miatt is, hogy nehogy betegen vigyem.
Folyamatosan kapta a Rinathiol-t, aztán meg lándzsás utifű szirupot (úgy tűnik ezek neki semmit sem érnek). És a héten megint vissza mentem vele, hét elején és már megint ráment a tüdejére.
Annyira kész voltam. Tehetetlennek érzem magam...most annyira de annyira figyeltem és mégis.
Azt mondta a doki ilyen hajlam és ki fogja nőni. És még elcsíptük az elején, de akkor is...:(
Most megint AB és váltottam ACC100ra. Mivel nem folyik az orra és nem is köhögött nagyon sokszor, arra gondoltam nem tud a váladék ürülni...de nem vagyok orvos.
Amióta kapja az ACC-t már jobban köhög, így elkezdtem reménykedni, hogy talán ez beválik (ez hülyén hangzik, hogy annak örülök, hogy jobban köhög)
Szegény már fosik is, pedig kapja a pro-kidet is.
Amúgy teljesen jól van, pörög jó kedvű. Ismét se láz, semmi.
És persze a héten csak annyit voltunk kint amennyit nagyon muszáj volt. Ebben a csodaszép időben...:(
Most már kérdés hegyeim vannak a dokinak holnapra, akkor megyek vele vissza. Szorítsatok, hogy ne legyen zörej.
Anyósom tippelt nagyobb orrmandulára én kérdezem a másik mandulát és fül orr gégészeti illetve tüdőgyógyászati kivizsgálást javasol e.
Nem lenne jó, ha minden kis kósza felső légúti baci és vírus tüdőre menne rá a végén.
Lehet csak meg kell találni az alkati szerét amivel hatékonyan sikerül feloldani a cuccot.

KépKép
KépKép
fleur

Sajna nem javult :( :( másik AB, hétfőn kontroll. Ha akkor sem, akkor röntgen.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,

Fleur,
gondoltam rátok, nagyon sajnálom a köhögést:-( Remélem, sikerül minél hamarabb megtalálni az okot, és nem kell több AB.
Nagyon laikus vagyok a témában, de pl. sókamra, ilyesmi nem szokott segíteni ilyenkor?

Örülök, hogy Dani jól érzi magát a Csanában:)

Judit,
Ha féltek az influenzától, tényleg jobb, hogy beadattátok, és mázli, hogy Petra jól viselte:)
Sajnálom, hogy odarángattalak benneteket a babalaborba. Tényleg jó messze lehet tőletek:(
Nekünk tetszett, velem tök kedvesek voltak, magát a szituációt részletesen elmondták előre telefonon, én ilyesmire számítottam, talán ezért mertem reklámozni.

Zsuzsi,
Neked mindenért lelkiismeret-furdalásod van, ami az anyasággal kapcsolatos:) de köszönöm a megnyugtatást.
Nagyon édes lehet Zsófi, hogy mondja már az első szótagokat. És tök korán.
Alig várom én is ezt a kort.

Jó, hogy ilyen rugalmasan tudsz visszaállni a munkába.
Zsófira ezek szerint az anyósod vigyázott? Jól elvoltak?

Rólunk:
Attól tartok, benyaltam életem első influenzáját, vagy vmi nagyon brutál náthát, lázas vagyok, fekszem, aludni se bírok napok óta.
Most az egyszer nem bánom, hogy hétvégén vagyok beteg.
Kiszolgálnak, mint egy királynőt, csak Dávidka mászik fel ide néha mellém, és simogatás gyanánt ütlegel:)

Drukkoljatok légyszi, hogy Dávid és Zoli ne kapja el. Ja és hogy a hétfői terheléses cukorvizsgálatomig helyre jöjjek valamennyire.

Jó hétvégét, lányok,
Légyszi ne tűnjetek el:)

M
monke

ÁÁÁÁ most írtam egy csomót és elszállt!

Zsuzsi boldog szülinapot!

Ennyi mára, nincs erőm mégegyszer leírni!

Puszi:

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok!

Fleur: jobbulást Nektek! A sókamrát pár hete hallottam én is, állítólag nagyon hatásos, meg a sólámpa. Az egyik kolléganőm már végső elkeseredésében egy ezer éves praktikát próbált ki hasonló helyzetben, nekik bevált. Persze nem azért írom, mert én olyan okos vagyok..... csaj nálam már ez következett volna decemberben.... Nem olvastam utána, de biztos neten meg lehet találni a részleteket. Amire emlékszem: disznózsírt kell a mellkasra kenni éjszakára és ,elegen tartani. Nekik elmúlt a köhögés.

Móni: jobbulást Neked is! Vigyázz magadra! S ne lágy gyagya!!!! Engem is érdekelnek az ilyesfajta kutatások. Eszembe se jutott neheztelni Rád!!! Amikor mi voltunk beteg volt az egyik csaj, így egyszemélyes volt, s eléggé határozatlan volt... mindegy. Nem történt semmi. Nah, de tényleg ne okold magad! Dávid simi. :) :)

Petra is mondja az első szótagokat, ezzel csak az a baj, hogy sok szó kezdődik ugyanúgy.... :) A-nak mindig fordítani kell. Majd most fogunk a rajzolással próbálkozni. Tegnap megkapta az első ceruzáit. Kénytelen vagyok kitalálni vmi elfoglaltságot, mert egyedül kevés vagyok a szórakoztatásához, különösen ha nem lehet kimenni. Annyira jó lenne már találkozni Veletel!

Szép hétvégét Nektek!

Puszi!

J.

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

Márk végre jobban van,kopp-kopp,én még kicsit náthás,herpesz múlóban,valamelyest a kedvem is javult,főleg hogy apával hétfő este ezer év után kettesben megyünk vacsizni.Most először használjuk ki,hogy öcsém itt van hétköznap.

Fleur,remélem a hétvégén jelentős javulás következik be, sajnálom Danit.Sókamrát én is hallottam.Bár egy 1 évesnek nem tudom,hogy kivitelezhető a benntartózkodás.

Móni, jaj,szegénykém, terhesen, nagy pocakkal meg még rossza a betegség, gyógypuszi,sok vitamin, meleg tea és megérdemled a kényeztetést.

Judit, mi már rajzolgattunk 3masban,vicces volt,nem mondom.
Én vmi gyerekbarát gyurmán gondolkodok.Ötletek,márka,akinek van tapasztalata.

Zsuzsi,ne legyen lelkiismeretfurdallásod,azért mert szinte az utolsó ideig dolgoztál Zsófival, nekem azért van inkább,mert most márciusban lesz 2 éve,hogy itthon "tespedek".

Röviden,rólunk:Márk szókincse az utóbbi napokban igencsak fejlődésnek indult,elmondhatom hogy beszél így 15 hónaposan,megnevez egy csomó használati tárgyat,mint pl. tükör,bili,ámpa=lámpa,mata=motor,hákó-házikó, ruhadarabokat,állatokat-boci,csibe,cica,béka,majom,stb,már össze se tudom számolni,hány szót tud,imádom ahogy fecseg és napról-napra látom,mennyit fejlődik.
Állandóan olvasni kell neki,vagyis hozza a könyveit az ölembe és ő mutogatja mi hol van.
Anyukámék elmondása alapján én voltam ilyen babaként.állítólag menni se tudtam még, de már egy csomó szót mondtam.
És a legjobb,hogy Miki 2 hete apuci,és az anyát is mond elég sokszor.

Majd jövök még a hétvégén,ígérem, az ebédem kész-tegnapi brokkolikrémleves+ mai túróscsusza harcsapaprikással.

Jó hétvégét és nagyon hiányzik már a személyes tali mindenkivel,

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata,
Valentin-napi vacsi?
Érezzétek jól magatokat!:)

Basszus, ezen a szókincsen csak ámulok.

Nem a has a gond... de nagy könnyebbség, hogy nem nekem kell Dávid után rohangálni most.

Sókamra meg most már "menőbb" bölcsikben is van, játszóház-szerűség, szerintem kivitelezhető. Persze ha ez tényleg jó ilyesmire.
monke

Sziasztok!

Végre előkerültünk mi is....
Csak helyzetjelentek, mert visszaolvasni nem nagyon van időm :?
Az utóbbi napok kicsit sűrűek voltak, Robi sokat dolgozott és elég későn járt haza, úgyhogy enyémek voltak az esték kettesben Marcival!

Amúgy egy kis náthát és köhögést leszámítva jól van a kis zsiványom... :lol: Rohangál töretlenül ezerrel, már simán fel tud állni kapaszkodás nélkül! Nálunk most kezdődik az a korszak, hogy nyitogatja a szekrényeket és fiókokat... És ami a legrosszabb, hogy mindent a szájába vesz, amit csak talál! A szösztől elkezdve a virágföldön és a zsebkendőn át a kavicsokig mindent (hogy csak a veszélyesebbeket említsem) és állandóan fogyelni kell, hogy éppen mi van a szájában... Már kibújt a második rágófoga is, így már 10 fognál tartunk... Megszenvedi őket rendesen, nem mondom... :roll:

A munka jó, élvezem nagyon! Már olyan, mintha az a majdnem 1,5 év ki sem esett volna! Reggel én járok korán be, ált 1/4 8-ra már bent vagyok és legkésőbb 1/4 5-kor lelépek, hogy Marciért 5-re a bölcsihez érjek!

Vannak napok, hogy Marci annyit eszik, hogy csak lesem hova tűnik el benne a kaja, de megvan a másik véglet is, hogy alig lehet beleimádkoznia kaját! A bölcsibe ált. jobban eszik, mint itthon... Gondolom a társaság miatt is!

Jövő héten kedden délután elutazom és csak szombaton este jövök haza, kettesben hagyom a két fiút! Megyek síversenyre! A verseny maga szombaton esz, előtte meg gyakorolunk 3 napot! Céges szervezés, villamos-energiaipari sítalálkozó és ennek keretében lesz verseny is !Minden évben járok, csak tavaly Marci miatt ki kellett hagyjam. Pont akkor volt a sérvműtétje... :cry: Ha így belegondolok, hogy annak már lassan egy éve... És milyen jó, hogy túl vagyunk rajta!

Beszédben még sehogy sem áll Marci! Nagyon akarja mondani a dolgokat, de nem tudja és ált. hiszti a vége annak, ha nem tudja kifejezn imagát... Mutogatni is most kezdett csak el tudatosan... Azt hiszem kicsit le van maradva a többiekhez képest m ég akkor is, ha az utóbbi két hónapban rengeteget fejlődött...

Puszi mindenkinek! És igyekszem jönni, ahogy csak tudok!!! Sokat gondolok rátok és nagyon hiányoztok!!! :oops:

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Fleur, Dani nagyon ügyes a CSANA-val.
Megyünk mi is, a jövő héten, remélem, mert hol Zsófi volt beteg, hol én. Egyszer beszéltem Szilvivel, hogy számítson ránk, de betegek vagyunk. Azért gondolom, ha komoly érdeklődők lennének, akkor úgysem törődnének velünk.
Munkakereséshez szorítunk!
Szegény Dani, borzasztó ez a köhögés. Remélem, mihamarabb meggyógyul.
Lehet, hogy hülyeség, de a tejallergiára nem gondolnak?
Úgy tudom, hogy az elhúzódó, gyakran kiújuló felsőlégúti megbetegedések akár ennek a jelei is lehetnek. Ismerős kislánynál is így volt.
Be is paráztattam magam rendesen, de beszéltem az orvossal és azt mondta, hogy Zsófinál ezt ki lehet zárni.

Kata, remélem, jól érzitek majd Magatokat hétfőn. Tényleg, Valentin-nap! Mi soha sem tartjuk...
Márk nagyon kis ügyes a beszéddel!
Nehogy már lelkifurdaláod legyen azért, mert 2 éve otthon vagy! Márkért tetted!!!

Mangora, érezd jól Magad a síversenyen és hozd el a fődíjat :wink:
Ezek szerint a reggeleket úgy oldjátok meg, hogy Robi készíti és viszi Marcit?
Nálunk is a terv, hogy így lesz.
Vettetek végül gyerekülést?

Móni, jaj, szegénykém, nagyon sajnálom a betegséget, mielőbbi jobbulást!
Szorítunk a cukorterheléses vizsgálathoz!
Igen, kedden és szerdán egész nap anyóssal volt Zsófi. Jól elvoltak, de azér volt persze néhány idegesítő dolog. Mindegy. Ha az ember segítséget kér, ez velejár :?

Nekünk van gyurmánk, ceruzánk, Crayola márkájú. Zsófi imádja. Beszereztem nagy kartonpapírokat és azt terítjük le a földre.

Zsófi szerencsére már jól van, M.-nek van középfülgyulladása :-( Egyébként jól vagyunk, de én mindig parázok vmin, mindent túlkombinálok, már kezdek kiakadni magamon.

Már nekem is hiányzik a társaságotok, nagyon! Karácsony előtti betegségtől kezdve szinte nem járunk sehova. Péntek du. találkoztunk végre egy ismerős lánnyal és a kislányával, anyira jó volt.

Jó hétvégét!
Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hi,

Gigi, a jelenség a cicin nekem mindkétszer volt/van. Hónapokig volt a fiamnál is, azt hittem sosem fog már elapadni a tejem. Most mondjuk alig 1 hónapja (vagy még annyi sem), de már nem csomósodik legalább. Ha csomót észlelsz azt ki kell masszírozni meg facsarni, aztán egyszer csak abbahagyja a tejelést :roll:

Mindenkinek puszi, további jó hétvégét!

...gondolhatjátok mi van, ennyi fért bele... puszi

Kép
Kép
friday

Hali, most alszanak, tudok írni :D .

Monke, remélem kigyógyulsz!!! ++++++++++++
A 3. variáció végülis arról szól, amit Ervick és Fleu írt, szóval meg kell békélni a gondolattal, hogy a másodikkal szemben örök lelkifuri lesz, ill. elfogadni a tényt, hogy annyit kap amennyit csak kaphat és mostmár a körülmények olyanok, hogy annyit biztosan nem tudsz időben ráfordítani, mint az elsőre ....jó nyakatekert lett, bocsánat. Ugyan Ervick a lányai felé említett lelkifurit, nálam Grétával szemben van, Bors hihetetlenül nincs meg egyedül, Gréta viszont nagyon jól játszik nélkülem.
Olyat csináltam még az elején ha a fiamnak hisztirohamai voltak, hogy hétvégén CSAK vele kettesben elmentem játszóterezni vagy korizni, attól lenyugodott, jobban érezte magát. Gréta meg ... kínoz a lelkifuri, de Ő ettől még nagyon jól érzi magát.

Kankalin, hogy milyen anya vagy? Tökéletes, irigyellek. Szerintem ha otthon lennénk már én is munkába járnék, így irigylek mindenkit aki eljár már otthonról. Ha így teljes a világkép, akkor így működik a világ. Lelkifurid munka miatt ne legyen! :wink:

Katicat, szuper a szókincs téma! Igazán ügyesek vagytok!!! (...háááát, mi nullán állunk, Bors is 2 évesen kezdett bele. Családi dolog is lehet, tesóm 4 évesen kezdett beszélni, már "gyogyó" oviba akarták vinni. ....na, ahhoz képest most igazgat 3 dipivel, szóval a családi vonásra kenem hogy meg se nyikkan Gréta ...meg ugye a lelkifurira, hogy kevesebbet lapozgatok vele könyvet :oops: )

Képzeljétek, fogyi megy 2 hete, látszik is szerencsére, meg még a férjem megjegyezte, hogy elmehetnék minden este futni. Egyrészt örültem neki, aztán meg kínzott a lelkifuri hogy dagadt vagyok mint állat. Aztán gondolkoztam a dolgon, végülis idegileg is jobban járok esténként kis kimenővel. Futni nem akarok (ekkora tőgyekkel szerintem nem is lehet úgy, hogy az ne fájjon), de görkorizás elkezdett érdekelni. Hátha ettől a korizás is menne, meg ugye pár év és a gyerekeim szégyenlik majd, hogy az anyjuk nem tud síelni, hátha ezzel segítek magamon a mindenféle eszközzel való közlekedésben. Tegnap elmentünk és kaptam egy görkorit, este már mentem is. Kissé feszélyez, hogy nem tudok vele megállni csak ha elnyalok a földön, meg volt hogy egy fenyő fogott meg, de egyenesen, sima úton már haladtam. Fájt mindenem, de marhára élveztem. Lelkes vagyok :D .

További napos hétvégét!
:D

Kép
Kép
friday

Csupa "jó" hírek ma reggelre:

1.Fleur telefonált, nagyon maga alatt van, Dani nem javult,most mennek röntgenre, szorítsunk nekik,jó?

2.Márk kikeveredett végre a takonykórságból,most meg begyulladt az a szeme, amit tavaly ilyenkor átszondáztak, d.u íratok szemcseppet,védőnővel beszéltem,megnyugtatott,hogy szerinte csak kötőhárytagyulladás,itt bőgök,mert nem akarnám kitenni mégegyszer annak a tortúrának,amit 1 éve csináltak vele, akkor még fogalma se volt,mi történik vele, tuti üvöltene,ááááááá, rá se merek gondolni,őt lefogják,enged kiküldenek,nem akarom.

Szóval pozitív energiákra mindkét Farkas csemetének szüksége lenne...

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, mennek a pozitív energiák mindkét Farkas-csemetének!
Remélem, Márknak csak "kötőhártya-gyulladása" van, ne gondolj kérlek semmi rosszra.

Fleur, ne haragudj, nem akartalak ijesztgetni az allergiával. Ez is csak egy találgatás volt részemről, csak tiszta hülye voltam, hogy a hangos gondolataimat leírtam...
Írj azonnal, hogy mi volt a röntgenen, jó?
Nagyon szorítunk Nektek! Minden rendben lesz.

Friday, nagyon ügyes vagy a sporttal és a fogyókúrával! Csak így tovább!!!
Jó ötlet a görkori, biztosan nagyon jó lehet a svájci hegyek között a friss levegőn @@@@
Olvastam a blogodban a kuplungról írtakat, jaj, annyira magamra ismertem. :oops: :lol:
Na, szép kilátások akkor a második gyerek felé, ha már az elsővel szemben így érzek...

Mi most kivételesen jól vagyunk (Kopp-kopp, Murphy-hess-hess), remélem, a héten el tudjuk kezdeni a csanát. Most várom, hogy visszaszóljanak, melyik nap lenne a legjobb.

Szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Á,most olvastam,hogy elvileg tényleg nem jöhet vissza az elzáródás, de heveny vírusfertőzéstől,pl herpesz előjöhet a gyulladás.
Remélem nem fertőztem meg szegénykémet, tényleg csak könnyezik napi 4-5 cseppet és kb 2x volt elég nagy csippa.

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, remélem, kicsit megnyugodtál.
Viszed orvoshoz?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi,most kelt fel a délelőtti alvásból,könnynek, csippának nyoma sincs, amikor tavaly a könnycsatorna mosás előtt voltunk, egész nap folyt a könny a szeméből.Ez mondjuk vígasztal.
D.u rendel a dokinőnk, de szívem szerint csak receptért mennék, mert összeteszem a két kezem,hogy végre 2 hét után meggyógyultunk, megőrülnék,ha összeszednénk vmit a rendelőben.
Ördögi kör.

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, örülök, hogy rendben van Márk szeme :-) meg annak is persze, hogy két hét után végre kilábaltatok a takonykórból.

Ne is mond a rendelőt, a múltkor inkább kint sétáltam vele, mert hiába az időpont, várni azért mindig kell :-(

Tavaszt akarok!!!!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Köszi a szorítást, szerencsére röntgen tiszta :D

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Csak gyorsan!

Zsuzsi! Igen, úgy van ált., hogy Robi készíti és viszi reggel Marcit, néha vannak kivételek, mikor előbb kell mennie, akkor cserélünk!
Vettünk egy másik gyerekülést is, pont emiatt! Az ebay-en egy használtat, egy 2007-es X1-es BeSafe-t. Nekünk amúgy egy X3-as volt a korábba, az nagyon bejött, csak azt még nem lehetett használtba kapni, így emellett döntöttünk!
Ááááá, síversenyről tuti nem hozok kupát! Soken síelnek nálam sokkal jobban :D

Kata, remélem tényleg "csak" begyulladt Márk szeme! A ma esti romantikázásért meg @@@@@@@@@@@@@@@@
Bár én nem szólhatok egy szót sem, mert a múlt szombaton volt az első olyan alkalom, hogy elhívtam a bébiszittert és elmentünk kettesben Robival moziba! Annyira jó volt! Ez volt a szülinapi ajándéka Robinak!!! Nagyon örült neki és mindketten jól feltöltődtünk!

Fleur! Akkor mi lehet a baja még Daninak? Nem mondott a doki semmit? Nálunk az izlandi zúzmó jött be a mostani köhögésre, szépen szakad fel neki tőle, de remélem nem is jön vissza... Annyira rossz hallgatni hajnalban, ahogy rájön az "ugatás" :cry:

Ági! A tejcsorgás nekem is van, és menstruáció előtti időszakban, meg szex közben még fokozódik is...
Bölcsihez csak gratulálni tudok, hogy ilyen ügyesek vagytok mindketten! Majd gyere beszámolni, hogy hogy megy suli mellett!!!

Bocsi, most ennyire futotta!
Betegeskedőknek jobbulást!!! Most már elmúlhatna tényleg ez az időszak... :cry:

Puszi

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Fleur
Örülök, hogy tiszta! Megnyugodatsz akkor! Ne keseredj el, mindig minden rendbejön!

Kata
Sajnos a kötőhártya is elég rossz, ráadásul ragályos, úgyhogy még kimozdulni sem nagyon tudtok, gondolom. De még mindig jobb, mint a könnycsatorna gondok. Az egyébként vírus, nagyon kezelni sem tudják mivel. Nekem a szemészeten a gyerekeknek sós vizet adtak, hogy azzal törölgessem.:shock:

Zsuzsi
Hajrá CSANA!

Friday
Kitartást a fogyihoz( én abbahagytam) és még inkább a korizáshoz! Az legalább izgalmas. :D
Én futni szeretnék már, de ilyen időben...

Képzeljétek!
Szombaton lemerült az aksim, amíg suliban ültem, rajta felejtettem a világítást. Ebben az a furcsa, hogy elvileg csipog, ha kinyitom az ajtót,de a lámpa égve marad. Most nem hallottam, így nem is kapcsoltam le. Ráadásul 2 csop. társamat is hoztam volna haza. Szegények ott dekkoltak velem, míg Ricsi értünk jött.
Tegnap meg ezzel töltöttük az időt, hogy kimentünk Böszörménybe, ( éjszakára ott hagytuk az autót) megpróbáltuk bikázni, de semmi. Akkor elmentünk venni akku töltőt, kiszerelni az akksit, hazahoztuk, töltöttük, majd vissza. Hát elment a nap nagy része ezzel. Anyukám így nem is tudott szombat este hazamenni, csak vasárnap este.
Nagyon fárasztó volt a suli! A tanárok azt hiszik, gyors és gépírók vagyunk.

Vincének 2 napja a lilulós foga végre áttört!Így már 16 fogacska van! Lassan költözhet a lányokhoz! :wink:

Megyek, magamnak is készítek ebédet, mert Vince már nyomja az ebéd utáni szunyát.
Szép napot mindenkinek! Betegeknek pedig jobbulást! Szugerálom a tavaszt. :D

vick
Kép
Kép
ervick

Mangora
Nem semmi csaj vagy te! Síelés meg minden! Le a kalappal! Küldj fénypost az energiádból légyszi, nyitom az ablakot! :lol:

vick
Kép
Kép
ervick

Fleur, éljen!!!!

Mangora, mi az az izlandi zuzmó?
Az aloes folyadék egyébként bevált nálatok?
Egy barátnőm szeptember óta adja az FLP áfonyás ízesítésűt és még csak náthás sem volt a 1,5 éves kisfia.
Jaj, de jó lehetett a szombat estétek!
Köszönöm, szerintem nekünk is venni kell, mert ha M. viszi és én hozom, a gyerekülés átszerelésére már tuti nem lesz lehetőség...

Vick, szép kis kaland az aksival :evil: :evil: :evil:
Meddig tart még a suli?

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hi,

akkor mindkét Farkas gyerkőcnek: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

izlandi zuzmóóóó??? te jó ég mik vannak. Lényeg hogy hatott.

Fleur, folytatás hogy lesz akkor?

Kankalin, kuplung :wink: . Hát ha még valamiért kedvelem ezt az országot az a gyerekorvosnál az időpont egyeztetés... ez tényleg gáz: sétálni a beteg gyerekkel (időpottal!) hogy ne legyen betegebb. Pont a készülő írásomban már leírtam vázlatba, hogy a gyerek(-és felnőtt) orvosnál nem receptet kap az ember, hanem a gyógyszert. A dokinak van egy kisebb patikája a praxisban, aztán a beteg gyerekkel nem még utána kell szambázni patikát keresni. Számlát meg küldi postán, és nem is kerül így többe, egyszerűen itt így működik (ez nem plussz szolgáltatás). Állati praktikus.

Ervick, sajnálom ezt a kocsi dolgot, egy eltérés a tervtől és máris tönkrevág 2 napját több embernek :(. Aksival még a régi kocsimmal, A Gézával, jártam így, világítást se hagytam rajt, egyszerűen nem indult és kész. Autóval ez van. Feldoblak: akkor erre az évre megvolt az autóproblémád! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ :wink:

Mangora, síverseny??? WOW!!!!

Nálunk: ma apjuk is vett magának egy görkorit, tegnap úgy mentünk, hogy felvette féluton a játszótérig, azzal tolta babakocsiba Grétát, aztán hazafele rajtam volt és úgy toltam Borsot a 3kerekűjén (van tolókar a hátulján). Jövő héten már így extra sebességgel mehet mindkét gyerek. Jó, mert nem tűnik fel, hogy igazából kapaszkodónak használjuk a gyerekek járgányait 8) .

Betegecskéknek gyógyulást, Monke remélem kigyógyult és csak ideje nem volt írni.

Üdv!!!

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Friday, görkori hajrá!!!
Ügyesek vagytok.
Nahát, ezek a svácji érdekességek, komolyan, mintha egy másik bolygón lenne az az ország néha! @@@

Megjöttünk a csanából. Hát, nem vagyok túl büszke magamra, mert elsírtam magam, ahogy Zsófi ott játszott a szőnyegen, nézelődött stb. :( :( :(
Szerintem neki tetszett, két órát voltunk ott, oldalt üldögéltem, néztem és folyt a könnyem. Csak egyszer jött oda hozzám, a vége felé, kezdett álmosodni.
Van 3 kisfiú, 2-2,5 évesek, elkezdtek ugrálni, Zsófi is próbált, olyan kis drága.
Nekem meg a szívem szakad meg, hogy már nem leszek vele itthon úgy mint eddig... Szóval nem tudom, mi lesz.

Jók legyetek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Friday,
Köszi, az túlzás, hogy meggyógyultam, de úgy néz ki, megmaradok:)

Hadd ne mondjam, most Dávid lázas meg náthás megint:(Ja és közben egyáltalán nem voltunk társaságban. De utálom már ezt.

Görkorihoz hajrá! És vegyetek térdvédőt:) pár éve megpróbáltam, egész nyáron hosszúnadrágban kellett járnom utána.

Fleur,
Annyira örülök, hogy jó lett a röntgen!
Mi a következő lépés?
Nem lehet, hogy simán köhögősebb az átlagnál? Én egész gyerekkoromat végigköhögtem, most is rémesen tudok, de soha nem találtak szervi bajt.

Kata, nagy megkönnyebbülés, hogy nem kell újra átmosatni a szemét.
Helyrejött teljesen?

Zsuzsi,

Meghatódtál, hogy már ilyen nagylány, vagy sajnáltad, hogy ott kell majd hagynod?:)

Az a baj ezzel az egész GYED-del meg gyerekezés dologgal, hogy az ember akkor megy vissza dolgozni, amikor már kezd beleszokni az otthonlétbe, és a gyerek is egyre édesebb és aktívabb.

Szép napot,
Móni
monke

Hahó!

Bocsánat Csajok, hogy ilyen rég nem adtam életjelet.
Jól vagyunk, bár a hét nem a tervek szerint alakult: hétfő reggelre lázas lett Bene, szóval itthon maradtunk mindketten, mára is. Ma már csak hőemelkedése van, szerintem a múltheti oltás a ludas (olvastam több helyen, hogy okozhat 7-10 nap után ilyesmit), szóval remélem holnap már tud menni bölcsibe. Amúgy semmi más baja nincs.
Szóval még nem sikerült órára eljutnom :) Kicsit vissza is vett a lendületemből, hétfőn olyan nagy lelkesedéssel indultam neki a napnak, de sebaj, majd újra felturbózom magam :)
Már most vannak feladatok amúgy, szóval amikor éppen tudok, azokkal foglalkozom, legalább is próbálok :)
Köszi a tejjel kapcsolatos hozzászólásaitokat, megnyugodtam, hogy nem csak nekem van ilyen :)

Móni, sajnálom az újabb betegséget :( Remélem csak valami gyorsan múló dolog, és Dávid is hamar túl lesz a nehezén.

Én is gondolkodtam, elmenjünk-e a második alkalomra a babalaborba, végül elmentünk és nem bántam meg. Nekem is inkább az odautazással volt a gondom, de mivel végre van megint bérletem, megmetróztattam Benét, tetszett neki most is :) Szóval összességében nem bántam meg, hogy jelentkeztünk, sőt, jó volt :)

Vick, aksi :evil: Sajnálom, hogy így megjártátok a kocsival :(
Éljen-éljen, 16 fog, nem semmi! Majd mesélj, hogy ment az átszoktatás!
Bene is kínlódik most a fogakkal, felül jönnek egyszerre a szemfogai és az első rágófogai, most már ő is 12-nél tart.

Friday, görkori, de jó, tök ügyes és bátor vagy, remélem nem lesznek nagy eséseid, és nem lohad majd a lelkesedésed :)
A családi görkorizás-biciklizés meg egyszerűen szuperül hangzik :)
A Géza :wink: :lol:
Hát igen, ehhez a szinthez nem fog soha felnőni Magyarország :( Sajnos nálunk is mindig az a helyzet a rendelőben, amit Zsuzsi is leírt.

Zsuzsi, tökéletesen átérzem, amit írsz, pontosan ugyanígy éreztem én is a bölcsi első napjain. Belerázódtok majd, hidd el, aztán pedig az lesz a jó, hogy a közösen töltött órák sokkal intenzívebbek lesznek, mint most! Én is úgy "kiéhezek" Benére, utána sokkal kedvesebb, törődőbb, figyelmesebb tudok vele lenni.

Fleur, remélem már jobban van Dani, örülök, hogy jó lett a röntgenje!
Daninak és Márknak is megy a sok-sok ++++ energia!!!!
Kata, mi a helyzet azóta Márk szemecskéjével?
Nagyon büszke lehetsz Márkra, hogy már ennyi mindent mond, el vagyok képedve, nagyon ügyes fiú!!!

Mangora, síelés, jaj, de irigyellek, nagyon mennék én is. Élvezd helyettünk is!!!
Pont valamelyik hétvégén beszéltük, hogy van egy-két jobb hazai pálya (persze nem nyugati értelemben véve), egy napra jó lenne elugrani.
Örülök, hogy eljutottatok moziba :) Mit néztetek?
Ezt az izlandi zuzmót honnan lehet beszerezni?

Kati, mizujs Veletek?

Megyek, ezer dolgom van, de mindenképp akartam most már írni Nektek.
Puszi,
Ági
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gigilina 2011.02.15 17:32-kor.

KépKép
gigilina

Hi,

Kankalin, miért sírtál? Nem tudom kifejezni mennyire irigylem azokat akik visszamnennek. Most jövök a facebookról, elolvastam a cikket amit ma (vagy valamikor) beraktál a gyes utáni visszatérésről. Ez az elbizonytalanító szitu ...ááá, na mindegy, éppen az utolsó bekezdésén rágom az agyam, bevallom nulla, azaz 0 kapcsolatot tartok a munkálatómmal, szemét disznó az összes, de maga a feladat meg hiányzik :(. Ja, meg az első napon, ha törném magam a telefonálgatással is hogy képben legyek, hazavágna a főnyanya. na nem rinyálok... szóval, azt is irigylésre méltónak találom, hogy Zsófi viszont nagyon jól elvolt!!! Jelenlegi tapasztalatom szerint ez nagyon fontos dolog. Az, hogy a fiam semmit sincs el egyedül szinte csak konfliktust okoz, sőt csak azt :(, ha a sírás ezért is volt, hát csakis a gyönyörűségben elérzékenyülést kéretik sírásnak nevezni. Fantasztikus dolgot értél el, igazán hasznosan telik majd ez után is az együtt töltött idő!!! Irány dolgozni 8) :wink:

este próbálok jönni Giginek, Monkének és aki addig jön is írni :wink:

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

szem dolog 1 nagy alatt lecsengett,nyoma sincs,úgy tűnik, csak a széltől volt, de rendesen beparáztam, köszi az együttérzést.
Viszont öteleteket várnék:Eddig ugye napi 2x aludt Márk, d.e és d,u is nagyjából másfél-másfél órát.Viszont a hétvége óta nem akar d.u aludni.
Viszont d.e meg 10-fél 11 tájban kidől, ha viszont mondjuk déltől estig nem alszik semmit,persze tiszta nyűgös.
Arra gondoltam,hogy holnaptól megpróbálom rögtön ebéd után letenni,lehet,hogy megérett a napi 1 alvásra.És ha délig nem bírja ki,mert már tiszta zizzent 11 előtt?Nem tudom, nem tudom...
Szókincs dícséretet köszi:-)Most már apát Miki-zi is,tök vicces,eg mondja a nevét,hogy Máááák,ha megyek wc-re mutogat,hogy pipi,pipi, nagy dumagép.

Friday, naqyon jó a görkorizós edzés, az meg hogy kapaszkodsz a gyerkőcök járgányában, kit érdekel.
Más ország,meseország:-)
a trambulinos, frászt hozós képen elakadt a lélegzetem.
A kiköltözés egyre inkább jegelve, apa más állás irányában kacsintgat, de erről nem írhatok többet.

Zsuzsi,én is biztos sírni fogok az elején, fájdalmas lehet az elvállás, de ha jó helyen tudod, az már hatalmas előny.Ügyesek vagytok!Hajrá csana.
Végül vettetek neked kocsit?Mert azóta nem írtál róla,csak agyerekülést említetted most...

Móni, nem a nagy pocakra értettem, hanem tudom magamról, terhesként egy náthát átvészelni is nehézkesebb.
Cukorterhelés megvolt végül?
Dávidka megint beteg, ó jaj.
Jobbulást nektek.
Munkahelyen amúgy mit szóltak atesóhoz?Ezt még nem is írtad.

Mangora, síelés, mozi, de jóóóóóóóó.
Annyira irigyellek,olyan határozott,erős,magabiztos személyiség vagy, egy szeletet adhatnál nekem is belőle.
Örülök,hogy Robi ennyit be tud segíteni.Nagyi szobáját már átrendeztétek?

Ági, hát szegény Bene betegsége igazán nagy Murphy, így az első hétre.Amúgy az órák 30 %áról hiányozhatsz,ugye?És ha mondjuk a dokinéni ad igazolást,hogy Bene beteg, azt elfogadják a szemináriumokon?
Takarítás ide is rendelve.

Vick, 16 fog,irigy-irigy.Vince a lányokkal együtt fog akkor aludni?Eddig a ti szobátokban volt?Suli?Kocsit sajnálom.

Fleur, Judit, szinte minden nap csevegünk, ne haragudjatok, de nincs mit írnom Nektek :-)

Tej csöpögés nálam nem volt, Reni Márk 8 és fél hónapig szopizott.
Tényleg,ki szoptat még?
Fura, hogy Márk már ekkora,el nem tudnám képzelni a szopit(persze ha lenne még tejem kérdés mit tennék), egyik ismerős 2 éves koráig szoptatta a fiát, már rágta a csirkecombot és mellé cicizett, egy másik ismerősnek meg már ovis volt a gyereke,odament az anyjához,és simán legombolta a blúzát,hogy szopizna,ez számomra kicsit "beteges" már.

ToldiSzilvi, Huszilvi, Kati, Reni???

Ma d.u megyünk Juditékhoz, ezer éve nem taliztunk, kíváncsi vagyok,örül-e egymásnak a két gyerkőc.

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, ehhez az alvás témához jó ötleteim nincsenek. A cél, minél tovább kihúzni. Ha már magától fekszik le Zsófi, akkor én leteszem 11 körül.
Hosszú folyamat, amíg átáll, sokszor Zsófi is van még úgy, hogy délelőtt kidől, aztán pedig este 5 körül, na akkor jön este nekünk a neheze... Egyébként olyan 1,5-2 hónapig ment is az ebéd utáni alvás, de a múlt héten anyósom 3 napon keresztül kétszer altatta, sikerült is teljesen felborítani vele szegénykémet, még most is küzdök. :? :evil: Ma pl. ebéd nélkül elaludt hazafelé a csanából. Igaz, kétszer reggelizett.

Vettünk autót, tegnap délután hoztuk el, Yaris, piros, nagyon csajos :-) Azért ma még busszal voltunk a csanában.

Csana: ma is voltunk, szerintem Zsófinak tetszik a társaság. Fél órára el is mentem, minden rendben volt. Pénteken megyünk legközelebb, mert holnap oltás.
Ami azonban engem picit zavar: az állandóan ott lévő gyerekek inkább 2-2,5 évesek és fiúk, elég hangosak. Egy kisfiú van, aki egy éves és egy kislány, aki 20 hónapos. Persze ez nem biztos, hogy hátrány, de jobban örülnék, ha lennének kortársai is. Zsófit egyébként úgy tűnt, nem zavarta, megy közéjük, dumál nekik.
Nagyon kevés és lestrapált játék van, azok is jobbára autók dinoszauruszok :-( Bár most kaptak sok új játékot, ma pakolják ki.
Az ebéd a gondozónő szerint javarészt ehetetlen. Központilag szállítják nekik.
Eddig mindkétszer reggelizett is velük Zsófi, szép adagot, csak ámultam :-)

Móni, azért sírtam, mert rádöbbentem, hogy már soha nem leszek vele itthon úgy mint eddig reggeltől estig:-(
Egyébként teljesen igazad van, mire az ember beleszokik az otthonlétbe, mire igazán jól lehet a gyerekkel játszani, szórakozni stb., akkor kell változtatni.
Na, mindegy, majd meglátjuk, mi lesz. Egyelőre nem tervezem minden nap vinni, mondjuk heti 3-szor.

Szép napot!
Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

HI!

Katicat, nehezek az átállós időszakok. lehet elég neki az egy alvás mostmár, Gréta is régóta napi egyszer alszik délben. Bors sokáig 2szer aludt. Az esti alvás miatti "sakkozás" az idővel kellemetlen, dehát ez van, kinek kell hogy este 10-kor még ott kukurékoljon a gyerek :wink: . Szívesen alszik Márk babakocsiba? Mert ha délelőtt korán elalszik esetleg egy délutáni kocsikázással összeköthető egy szunyóka. (ezt a trükköt is csak Grétával tudtam eljátszani, Bors ha levegőre kerül pörgött ezerrel :roll: ) Munkahely témáhot akkor nem beszélünk, de hajráááá+++.
Szoptatással úgy vagyok, hogy ameddig mindkettőnknek jó, addig had' szopjon. Abban nem hiszek, hogy az anyatejnek 1 éves kor után bármi haszna is lehet, a cici nyugtató erejében hiszek inkább. Azt valóban betegesnek tartom én is ha az oviba sámlit visz a gyerek aztán ciciznek. (pletyka rovat: képzeld, fiam fórumán van egy anyuka, amúgy imádom, csak ez az egy dilije furi, szóval még szopik a 3,5 éves gyereke. ez oké, csakhogy megszületett ott is a kistestvér, és nem tudja a nagyot elválasztani. Szerencsétlenségére kifogott egy ősanya típus védőnőt, aki nemhogy segítene, hanem nyomja a szöveget, hogy "ez aztán az anyaság kiteljesedése, együtt lógnak a cicin a gyerekek". Nem is mertem kommentelni az esetet, csak megemlítettem, hogy az elválasztás elhatározás kérdése.)

Kankalin, nálunk a kaja kérdésben az van, hogy rossz kaja nincs, max. nem elég éhes a pocak :wink: . Megeszi, az számít. (enné a főztömet a bölcsinéni, imádná a központit :lol: )

Gigi, Gréta is belázasodik az oltások utáni 5-7 nap körül (meg utána is 2 napig), reméljük akkor az a hunyó!
Még a pszichó vizsgálatos dologhoz akartam írni, hogy hát nekem elég életszerű, hogy az ülésbe bekötött gyereket szórakoztassam. Míg nem vettünk kistv-t a kocsiba 10 órán át kellett szórakoztatni a fiam Pesttől-Svájcig.

Monke, oksi, már térdvédő vásárlásban vagyok, de sajna 2-ből 2 helyen nem volt. Szezon 2-3 hét múlva, akkor jönnek. (merthogy extra leárazás volt a görkorinak is, kifogytak a nyári dolgok 8) ) Jobban vagytok?

Nem akar valaki Good Wife fordító lenni? :wink:

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Ági
Mi ma voltunk oltáson, 2 oltást kaptunk, a Prevenart és az MMR-t, az a kötelező. Az egyik 2 nap alatt lázat okozhat, a másikra 8-10 napot mondtak. Szóval lehet, hogy ez okozza!

Friday
Azért én nem hiszem, hogy egy 3.5 évesnek szüksége lenne szopizásra. Ott valami feszültség van a gyerekben, amit nem tud levezetni és ebbe menekül.

Kankalin
Sajnos ha Sodexos kaját kapnak, az valóban nem valami fincsi. De itt pl. minden oviban az van, nem tudunk mit csinálni.

Kata
Vincével is ez volt, amit leírtál. Én úgy csináltam, hogy mindig próbáltam kicsit tovább fent tartani délelőtt. Akár csak 5-10 perccel. Volt vagy 1 hónap mire rendesen átállt a déli alvásra. Inkább lefektettem este fél 8-kor, de délután már nem hagytam aludni. Mostmár déltől alszik 2-3 órát és este 8, fél 9 közt fektetem. Hátha sikerül neked is!

Voltunk ma oltáson és védőnőnél. Vince 84 centi, 11kiló 55 deka.
Azt mondták, túlteljesít (ebben benne volt a 16 fog is). Szóval adataiban meghaladja kortársait. Bezzeg a beszéd... Van a falon egy Hófehérkés kép felfestve a váróban. Egy 18 hónapos kislánnyal olyan szépen elmutogatták egymásnak, hogy kinek mi tetszik rajta! Persze egyformán halandzsáztak. Az ő anyukája is, mi is ott kacagtunk rajtuk. :D

Móni
Jobbulást nektek!

Ha valakit kihagytam, akkor bocsi, nem szándékos!

Suli még 3 hétvégén, aztán vizsgák.
Pénteken megyek bölcsit intézni Vincusnak, szorítsatok, hogy sikerüljön!Köszi!
Szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Kedves Topiklakók!

Ismét jó szándékkal spammelek itt (is): folytatódik a Babanet kommentjátéka, azok között, akik a héten kommentelnek, a Jaffa Kiadó könyvcsomagját sorsoljuk ki!

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, így nemcsak a cikkekről kaptok értesítést, de további nyereményjátékokban is részt vehettek.

És végül, de nem utolsósorban: várjuk a Ti történeteiteket is A Te történeted rovatba. Kinek ne lenne a tarsolyában egy olyan történet, amit 1-2 oldalban meg lehet írni? Lehet vicces, tanulságos, dühítő, szomorú, elgondolkodtató, szüléses, gyerekneveléses, párkapcsolatos, családos. Akiből kikívánkozik a grafomán énje, történetét Word dokumentumban küldje el erre a címre: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Köszi a figyelmet!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Sziasztok,

Jobban vagyunk, köszönöm, én gyógyulófélben, Dávid pedig csak náthás, ezért lehetett láza tegnap.

Ma voltunk beadatni az MMR-oltást. Nem akartuk tologatni, ki garantálja, hogy jövő héten jobban leszünk..:-)
Itt is azt mondták, hogy 1 hét múlva lázasodik be tőle legkorábban, szóval, Ági, ha belefér, lehet, hogy attól van.

Ági, sajnálom egyébként az elmaradt órákat, de bőven be tudod még hozni:)

Kata,
Altatásról:
Én is csak azt tudom írni, mint a többiek.

Annyi még, hogy ha van valami pörgősebb program, játszótér, Ringató stb. akkor Dávid kibírja ebéd utánig. Illetve akkor is, ha adok neki valami "pörgősebb kaját" (banán, babakeksz). Ezekkel szoktam trükközni, ha tudok.

Szóval igyekszem figyelni, hogy vagy korán aludjon vissza (10-ig mondjuk), vagy akkor húzza már ki az ebédig.

Ja és függ az időjárástól, (komolyan mondom:) plusz attól, hogy beteg-e stb. stb.
Kitartás.

Ja és erőltetni nem lehet, legalábbis nekem nem sikerült.

Terheléses cukor vizsgálaton voltam, igen, de az eredményt még nem sikerült elhozatni:)
Addig is fagyit vacsorázok, hátha utána már nem lehet.

Vick,
Szép magas, karcsú Vince a 85 cm-jével!
Dávid csak 81, és ma mérték, szintén 11 kg fölött. Igaz, volt rajta csomó ruha.

Fogakon meg nagyon irigylem, hogy túl van. Ill. túl vagytok a nehezén.

Friday,
Megkérdezhetem, hogy te mit dolgoztál Bors előtt?
Zenével kapcs, vagy egész más?

Ja, szoptatásról:
Hát szerintem mindenki addig szoptasson, ameddig jólesik neki, de a gyerek 1 - 1.5 éves kora után jóval nehezebben "szokik le", mint előtte.

A 2 gyerek "tandem" szoptatását se ítélem el, csak belegondoltam ebbe gyakorlatban...és hát én inkább nem:)

Zsuzsi,
A bölcsiben ott lesz Dani kortárs játszótársnak:)
Plusz egyébként se nagyon játszanak még együtt, az idősebbektől meg csak tanul (mondjuk főleg, ha nem épp agresszív korban vannak a 2 éves fiúk, de akkor meg legalább idejekorán megtanulja védeni az érdekeit:)

Fog az menni. A 3 nap nagyon jól hangzik egyébként, így mindenki jól jár:)

Többieket én is hiányolom!
És bocs, ha kimaradt valaki.

Pusz
Móni
monke

Hahó!

Bene is ezt az oltás kombót kapta múlt hétfőn, szerencsére reggelre teljesen lement a hője, ment is bölcsibe szegénykém. Reggel lelkesnek tűnt, kérdeztük tőle, menjünk bölcsibe? - mire lelkesen bólogatott és mosolygott, az odamenéssel nem is volt gond, de mikor rájött, hogy ott is kell maradni, nélkülem... szóval most volt sírás rendesen. Remélem holnap már könnyebben ott marad, mégis kimaradt most 5 nap, elszokott tőle. Most kivételesen még az orra sem folyik, nem tudom, meddig marad így :)
Azt olvastam egyébként, hogy akár kiütéseket is okozhat ez az oltás (rubeola). Köszi mindenkinek az oltás-infot :)
Ja, kaptunk a dokitól immunerősítő receptet: Ribomunyl a neve. Most kapja 2. hete, kiváncsi vagyok, van-e bármilyen hatással, elég drága gyógyszer, szóval ajánlom, hogy használjon :) Van egyébként valakinek tapasztalata vele?
Holnap remélhetőleg tényleg eljutok a suliba, ma nem volt órám, ha minden igaz, a szerdák és a péntekek szabadok lesznek. A hétfő-kedd kimaradása annyira nem vészes, csak előadásokról maradtam le, csütörtökön van az összes gyakorlatom, arról nem szeretnék már most az elején hiányozni. Kata, nálunk 3 hiányzás a megengedett, bár, ha nagy gáz van, szerintem elég megértőek a tanárok, biztos nem lesznek kicsinyesek. De megbeszéltük apósommal, hogy ha esetleg ilyen van (mármint hogy Bene csütörtökön nem tud menni bölcsibe), akkor fel tud jönni vigyázni rá. Mivel messze laknak, sürgős helyzetben nehéz őket riasztani, de ha előre látszik, hogy így lesz, akkor tudnak segíteni.

Friday, abszolút igazad van, nálunk is életszerű a kocsiüléses szituáció, bár én szerencsére csak a debrecenig tartó utat "majomkodom" végig :) Mondjuk azt gyakrabban :) Elég fárasztó, mit ne mondjak.
Az volt fura feladat inkább, amikor ugyanebben a 10 percben, hozzá sem szólhattam, rá se nézhettem Benére. Azt ő sem tollerálta túl jól.

Zsuzsi, a három nap nagyon rendben van, hidd el, minden rendben lesz! Melyik napokon fogod vinni? Vagy azt még nem látod előre? Látod, Zsófi is milyen ügyesen veszi az akadályokat, büszke lehetsz rá. Így van ez rendjén, el kell fogadnunk, ami persze nagyon nehéz, de ha már sikerült, akkor könnyebben mennek a dolgok. Ettől nem leszel rosszabb anya! Pont ugyanezt éreztem egyébként én is, hogy már sosem leszünk úgy, egész nap együtt, és milyen rossz, hogy ilyen gyorsan eltelt ez az idő... de attól még most sem lesz rossz, csak más!

Tandemszopi :) Végülis nem gáz, de azt hiszem, én sem csinálnám. Egy ismerős felesége mondjuk alaposan belebetegedett, az 50 kiló vasággyal alkatával szoptatott két gyereket, kórházba került, tüdőgyulladással, és mint kiderült, depressziósan. Szóval lehet, de a józan ész határain belül, mint mindent.

Móni, örülök, hogy jobban vagytok! Dávid megkapta már a bárányhimlő 2. felét?
Fagyi vacsora :lol: Hogy érzed amúgy, kívánósabb vagy most?

Kata, remélem jól sikerült a találkozó Juditékkal, ha tud valamelyikőtök, hozzatok képeket a gyerekekről együtt! Biztos nagyon örültek egymásnak :)
Az alvással kapcsolatban a többiek már mindent elmondtak, remélem sikerül hamar átállnotok a napi egy, délutáni alvásra!

Vick, de szép nagyfiú Vince! Ti is ilyen magasnövésűek vagytok? Bene még alulról sem súrolja a 80-at. Mennyi vizsgád lesz most? Egy vagy kétéves a képzés? Bocsánat, ha írtad volna már :oops:
Ovis kaja :evil:
Ilyenkor összeteszem a két kezem, hogy itt a bölcsiben helyben főznek, és tényleg nagyon jól, két hétig én is ott ebédeltem, kifogástalan főzelékeket csinálnak.
Mikortól menne Vince bölcsibe? A bátyám az egyetemi bölcsibe, én pedig az újkertibe jártam anno :wink:

Olvastam egy kis összesítés az eldobható pelenkákról, hát, elgondolkoztam, biztos jó döntés volt-e, nem kellett volna-e inkább más utat választani. Egyrészt az egészségügyi, másrészt a környezetvédelmi okok miatt, mert bár nem vagyok lelkes aktivista, amit lehet, azért igyekszünk megtenni mi is.
http://bezzeganya.postr.hu/huszonhateze ... pelenkaban
Na majd a második gyereknél :wink: Ti nem gondolkodtatok anno ilyesmiben?

Na megint bő lére eresztettem... bocsánat :oops:
Jóéjt!
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Móni, nagyon sajnálom a gyengélkedést, de lényeg, hogy jobban vagytok.
Egyetértek, ha van délelőtti program, társaság, akkor simán kibírja akár fél 1-1-ig is.
Tandemszoptatás: na, ez nekem is sok lenne.
Valahogy nekem is az volt az érzésem, hogy vagy egy évesen hagyja abba szopizást, vagy jóval később.
Az egyik barátnőm kislánya majdnem 3,5 éves koráig szopizott. :shock:

Vick, mikortól tervezed Vincét bölcsibe adni?
Az a fura, hogy nálunk az sem törvényszerű, hogy az egyszeri alvás miatt korán elalszik Zsófi :-(
Ma pl. egyszer aludt, 12-2-ig, 4-től ásítozott, le is feküdt, de nem engedtem aludni, mégis 1/4 10 volt, hogy végre elaludt, pedig már 8-kor lefektettük. Na, ehhez kérnék néhány jó tanácsot!
Itt attól a cégtől rendelik a kaját, aki a kerületi bölcsikbe is szállít, mivel nem elégedettek és drága is, most azt tervezik, hogy a vezető (aki nem vesz részt a gondozásban, csak "igazgat")anyukája fog főzni. Kíváncsi leszek.

Ági, ez az órarend nagyon jól hangzik. Örülök, hogy sikerült az összecsoportosítani így az órákat. Az előadásokat nélküled is megtartják, a gyakorlatokra meg majd biztosan elmész.
Szegény Bene, sajnálom a kis betegeskedést és a ma reggeli sírást is.
Sokat gondoltam Rátok ma és tegnap.
Egyelőre még nincs fix 3 nap.
Érdekes a cikk, elgondolkodtató, de nekem nem menne Túl mai gyerek vagyok...

Szép nagy fiú Dávid és Vince!

Jó tudni, hogy ilyen későn is belázasodhatnak az oltás után. Nekem mindig azt mondták eddig (igaz, az más típus volt), hogy max. másnap lehet láz.

Mi holnap megyünk az MMR-re és a Prevenarra. Egy hetet ráhúztam a meningo.. elleni oltás miatt és a nátha miatt.

Szép estét!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ja, Friday, ez a tv nagyon elgondolkodtató. Igaz, Zsófit még nem köti le egyébként a rendes tv sem (igaz, nem is nagyon nézzük) , de havi 4x3 órát utazunk minimum és azért az utazás nekem nem egy leányálom a szórakoztatás miatt.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Móni: fagyi vacsi. :) Jót mosolyogtam rajta! Örülök, hogy már jobban vagytok!

Ági: akármilyen nehezen is ment az első nap a kihagyás után nagyon ügyik vagytok nekem továbbra is ez a véleményem. :)

Zsuzsi: a három nap a legbarátságosabb megoldás szerintem, ami szóba jöhet. Nekem legalábbis nagyon tetszik, s gondolom ezzel Zsófi is így lesz. A hét nagyobb részét Vele töltöd, s az meg biztosan úgy van, ahogy Ági írta, hogy az együtt töltött idő tartalmasabb, mint most. Én elég sokszor kapom azon magunkat, hogy nem tudok mit kitalálni, s van, hogy látom, hogy Petra is csak úgy elvan.... ez leginkább hideg, esős időben van, mikor nem tudunk kimenni.

Friday: nagyon jó ötlet ez a görkorizás! S gondolom annál nagyobb buli így családilag!

Szopi: Petra még reggel és este szopizik. A reggeli az szerintem már csak rövid ideig lesz, ugyanazon az úton haladunk, mint ahogy a napközbeni szopikat elhagyta. Én igazából semmit nem erőltettem rá, csak a legelején az alvásnál volt harcunk kb két hetes korában. Azóta teljesen jól működik az egyedül elalvás, fokozatosan elhagyta a napközbeni szopikat, éjszaka minimum 12 órát alszik anélkül, hogy bármi miatt be kellene mennem hozzá, nap közben már csak egyszer alszik. Az esti szopi is egyelőre az esti szertartás része, de akkor még mennyiséget is szopizik, nem csak cicizik. Nálunk az esti menetrend bárhol is vagyunk: este 6-fél7 között vacsizni kezdünk, azután apával mennek fürdeni, majd ha már felöltöztek szólnak nekem. Akkor apa elköszön, villanyt lekapcsolja, szopi, kicsi beszélgetés s be az ágyba. Ez összesen max 10 perc és legkésőbb fél8-8. Ez nekünk így teljesen jó. Egyébként eszik, iszik mindent. Azt ebben a felállásban én nem tartanám jónak, hogy azért mert már "nagy" este ne szopizzon, hanem tápszert kapjon cumisüvegből. Tudom, hogy szerencsések vagyunk, de összesen nem ivott meg egy fél zacsi tápszert mióta megszületett. Én azért hiszek abban, hogy még az anyatej érhet valamit, mert a decemberi vírus óta még csak taknyos sem volt, pedig járunk közösségbe, bkv-zunk, hipermarketezünk. A cumisüveget pedig már rég elpakoltam, mert út közben sportkupakos üvegből iszik, nap közben pedig egyedül normális pohárból.

Hm..... azt már csak félve írom le, hogy az autóban sem kell szórakoztatnom. :oops: Az igaz, hogy 10 órát nem utaztunk még, mert akkor tutira nekem is be kellene vetnem mindenféle rejtett és kevésbé rejtett képességemet. :) Eddig olyan 4 órát utaztunk vele leghosszabban, de elnézelődik, "elmeséli", hogy mit lát... Persze olyan van, hogy nyűgös, mert miért is ne lenne, de ha nem éhes, szomjas, akkor rövid időn belül elalszik. Nekem/ünk ezért is volt nehéz a kutatás első része. Totál nem értette, hogy miért kell bekötözve gyerekülésben ülni egy szobában?

Most, hogy ezeket leírtam könnyen lehet, hogy borul minden, ahogy lenni szokott! ;) :)

Fleur: hogy van Dani? A röntgen óta nem tudunk rólatok.... Remélem nincs baj!

Szép napot Nektek!

J.

Judit

Kép
petra09

Judit, jó volt olvasni a soraidat. Minden olyan nyugalom álad az írásaidból, nem csoda, hogy Petra is ilyen kiegyensúlyozott.

Köszönöm mindenkinek a megnyugtató szavakat, remélem, minden jól alakul.
Egyébként tényleg sokszor érzem én is, hogy nem töltjük hasznosan az időt, persze, egy 15 hónaposnak nem nagyon kell még mindig mindenfélével kitöltenie az idejét.

Na, még valami, Zsófi ma reggel kétszer hányt, kihányta a tápszert. :cry: Aztán 9 előtt vissza is aludt. Hogy lesz ebből oltás fél 12-kor?
Remélem, nem a családi napköziben szedett össze valamit.

Na, felkelt, megpróbálom reggeliztatni.

Szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Judit
Elhiszem, hogy Petra elvan a kocsiban, nekem sincs gond a gyerekekkel. Vagy elalszanak, vagy nézelődnek, beszélgetnek. Vince is úgy szokott, mint Petra, néz ki az ablakon és magyaráz vagy brümmög, mint egy autó. :D
Azért elhiszem, hogy akinek igényli a gyermeke a foglalkozást, az nincs könnyű helyzetben. De mint tudjuk, mindenre van megoldás! :wink:

Zsuzsi
Ezek teljesen természetes és normális érzések, az lenne a baj, ha nem ezt éreznéd. Egész egyszerűen a nehezet is át kell élni, ez is hozzátartozik az élethez.Én is azt vallom és tanultuk is, hogy sokkal fontosabb, hogy milyen az együttlét minősége a gyerekkel, mint a mennyisége.

Kérdeztétek a sulit. 4 féléves, ebből a 2-at csinálom. 8 vizsgám lesz és van 2 felmentésem. Szóval 10 lenne.
Szeretnék szeptembertől dolgozni, Vince is akkortájt menne bölcsibe.

Ági
Mi kifejezetten mély növésűek vagyunk. :lol: Ricsi 170 centi, én 160. Mindkét ágon vannak egyébként kifejezetten magas rokonok.

Zsuzsi
Nem tudom, hogy csináltátok eddig és okoskodni sem szeretnék, csak javaslat, hogy mindent ugyanúgy csinálni este. Tehát a sorrend, hogy vacsora, fürdés, tejcsizés és lefekvés- persze kinek mi a megfelelő sorrend - de a lényeg, hogy mindig ugyanúgy és nagyjából azonos időben. Akkor talán egy idő után rááll a kis szervezete is és elalszik időben. Csak következetesen minden este akkor és ugyanúgy. Szerintem egy 2 hét alatt biztosan sikerül átállni. Természetesen a betegség vagy más ok miatt eltérhet 1-1 este, de ha többségében azonos módon megy a dolog egyszerűen megszokja, tud mihez igazodni, nekik fontos, hogy tudjanak valamibe kapaszkodni, mivel az időt, órát nem ismerik, nekik ez a fogózkodó, hogy mikor mi történik.

Na nem karattyolok tovább.
szép napot mindenkinek, betegségek huss!

vick
Kép
Kép
ervick

Fleur Lillájáról tegnap jól megfeledkeztünk, utólag is boldog névnapot a kis szöszinek!

katicat
Szigetszentmiklós

Boldog névnapot Lillus!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Lilla, remélem, megbocsát nekünk:)
Isten éltesse sokáig!

Sajnos kicsit tényleg magas a terheléses cukrom, 7,1. Azt hiszem, ez még nem kritikus, de oda kell figyelnem.

Ági, egyébként nem vagyok kívánós, viszont csak nagyon kevés kaját eszek meg jó étvággyal, és sajnos azok nem túl egészségesek:( (krumpli-hús-vajaskenyér...) és a fagyi persze.

A fagyit pont azért ettem, mert sejtettem, hogy magas lesz az érték... állítólag előző nagysúlyú baba hajlamosít. Gondoltam, most utoljára még hadd jöjjön.

Szegény Bene:( hátha jobb kedve lesz a játszópajtások között.

Mosható pelus nekem nagyon szimpatikus, és tök szépek vannak most már. Igazából az eleje lehet nehéz, míg kiválasztod és átálltok.
Én lusta voltam:( és most már kettőnél tuti nem állok neki.

Judit,
Amikor ilyeneket olvasok, mindig arra gondolok, túl szép, hogy igaz legyen:) és hogy én mi mindent rontok el.
Az tuti, hogy az anya kiegyensúlyozottsága sokat dob a helyzeten.

Viszont: azt is hiszem, hogy a gyerekek adott temperamentummal születnek, azt megváltoztatni nem lehet, betörni nem érdemes.
Főleg azóta gondolom így, mióta megismertem Benét:)))

Szóval gratula és tényleg ne legyen belőle Murphy!

Vick,
Pont ezt csináljuk esténként, amit Zsuzsinak javasolsz, kb. 10 perces eltérésekkel ugyanúgy zajlik minden hónapok óta. Dávid 8.30 és 10.30 között szokott elaludni, változó:) Talán, ha betenném a kiságyba, és kimennék, és várnám, hogy sír, és bemennék... és mindezt 25x, akkor ...

Kemény ez a tíz vizsga:( Le a kalappal a kitartásod előtt. Küldök kávét virtuálisan.

Zsuzsi,
Most olvasom, hogy Zsófi hányt... remélem, semmi komoly! Jobbulást neki!

Ja, MMR oltásra azt mondták, hogy legkorábban egy 7 múlva lázasodik be tőle:) szóval ha most lenne lázas, vigyem, mert az nem attól van. Fura. Remélem, elkerüli mindenki.

Szép napot!
Nálunk zuhog a hó.

M.
monke

Nagyon boldog névnapot kívánunk Lillának!

Vick, köszi szépen, úgy vagyunk mint Móniék, tényleg követjük a sorrendet, mert tudom, hogy nagyon fontos és mégsem megy az elalvás ugyanabban az időben. Kb. úgy van Zsófi is mint Dávid 8.30 és 10.30 között alszik el... Sírni nem tudom hagyni.
Kitartást a sulihoz!
Ricsi állásával mi az állás most?

Móni, ne is írd ezt az "én mit rontok el" dolgot. Amikor ilyen történeteket olvasok, mindig magamban keresem a hibát, holott tudom, hogy nem kellene, mert azért a gyereken is sok múlik.
A 7,1 még tényleg nem kritkus érték, de jól tetted a fagyit :-)

Zsófi azóta még egyszer hányt. Ma még csak bulátát evett, semmit nem fogadott el.
Nem is kapta meg az oltást, majd a jövő héten. 9660 g, hosszt nem mértek.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Mi is nagyon boldog névnapot kívánunk Lillának!!!

Jaj Lányok! Ne már! :) Nem azért írtam le, mert "vagánykodni" vagy felvágni szeretnék. Igazából talán hangosan gondolkodtam. Olvastam a véleményeteket a szopiról, s ez indította el a hangyáimat. Pont úgy vagyok én is, mint Ti s bármelyik anyuka, épp ezért estem gondolkodóba, hogy biztos nem okozok-e "kárt". Nah, meg aztán le szoktam írni én a rossz dolgokat is: pl üti magát esete.... :) Ma épp a földhöz vágom magam hisztit vetette be, pedig senkitől sem láthatott ilyet. ;) Csak lebukott, mert felnézett, hogy mit szólok hozzá... aztán gyorsan fel is pattant... nah meg, az ebéd ma is landolt megrágva az ölében... szóval itt sem fenékig tejfel ám az élet. ;)

Az is biztos, hogy temperamentum függő is ez az egész, mind a gyerek, mind a szülő tekintetében. Azt gondolom, hogy minden gyerkőc külön egyéniség, van amiben előbbre van, van amiben le van maradva a kortársaihoz képest. S nem is szabad hasonlítgatni, versenyeztetni őket.

Zsuzsi: remélem, hogy Zsófi nem lesz beteg! Az orvos mondott valamit, hogy mi lehet ez? Hőemelkedése vagy láza is van? A kedve milyen? Jobbulást Zsófusnak! Az esküvő szervezésével hogy álltok?

Móni: azért vannak megérzéseid Neked is!: fagyi :). Mosható pelus használatára én sem vagyok alkalmas. Én szégyen, de lusta vagyok.... :oops:

A tegnapi délutánról nem is írtunk semmit se én, se Kata. A két lurkó örült egymásnak. :) Volt puszi, simi. Olyan jó volt látni, ahogy Márk már feltalálja magát nálunk! Lekerült róla a csizma és már indult is be a szobába. Néha-néha már valamennyit játszanak együtt, de azért az a gyakoribb, hogy egy szobában játszanak. Petra csajosan próbálja Márk figyelmét felhívni, de persze ez nem mindig jön össze.... Ha Márk ment felé, ő szaladt előle és kacéran sandított visszafele. Persze Márkot sokkal izgalmasabb dolgok kötötték le. ;) S még amit be kell vallanunk, nem csináltunk fényképet. :oops: Ne haragudjatok!

Vick: mi a gond? Mikor olvastalak FB-n már nem voltál fennt... :(

Puszi:

J.

Judit

Kép
petra09

Hi!

Gigi, csak a cikkig jutottam a visszaolvasásban, háááát, az új, hogy a kakit előbb a wc-be aztán a kukában, még így nem hallottam, igazán értékelem ha valaki csinálja. Lusta disznó vagyok tudom, én nem. Valamire kíváncsi lennék: és a mosópor ami a mosógépbe kerül mennyi energiát használ fel míg szennyeződésmentes újra használható vízzé tisztítják? Mert a víz mennyisége oké, arról ír.
A herék meg azzal az 1 fokkal nem tudom hogy ki vannak-e segítve, melegebb éghajlaton is elég jól működő nemzőszervek vannak.
Nagyon szép dolog hogyha valaki ezzel is kíméli környezetét, de akkor szerintem a háztartás többi részére is ki kell ezt terjeszteni: komposztos kuka, szelektív hulladékgyűjtés. Szerintem ez többünknél így is van, itt meg még büntetés is van ha nem jól szemetelek. ...upsz, akkor nekem kéne a legnagyobb mosóspelus rajongónak lennem :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: na de neeeem, én inkább ráültetem a gyereket korábban a bilire, ezzel segítem Földünk védelmét. (meg nyáron bugyiba volt/lesz a pelusos gyerek, olyankor mosok én is többet.)

(tök más, kicsit off, de kapcsolódik a témához (természetbarát :) : volt egy cikk régen http://www.nlcafe.hu/csalad/20090206/fe ... us_nelkul/ hát csajok, én ezen úgy fel húztam magam: "Átlagosan harminc-negyven percenként biliztetem" na neeee, aztán csoda, ha a gyerek azt hiszi, hogy a punci a legjobb játék... annyi más jó dolog van, amit lehet csinálni egy gyerekkel 30-40 percenként 3 hetes korától. Meg Afrikában gondolom nem az a legfontosabb kérdés, hogy honnan és milyen pelenkát vegyek a gyereknek (csodálkoznék, ha bili viszont lenne mindenkinek).)

Kankalin, ugye nem értettél félre, én azt írtam, hogy igenis hasznosan telik az együtt töltött időtök, és ezután is úgy lesz.?

Boldog névnapot kicsi Lilla! :D

Monke, cukorstopp :( ( a másodikkal volt nekem is magasabb monnnyon le!)

Lázmentes oltásokat kívánok!

.... sötétítő függönyt mostam, vasaltam (igen, Gigi ültette a bogarat a fülembe) szürkéből újra fehér lett. Na, de tegnap szétesett az amúgy atomstabil vasalóládám, úgyhogy onnan is vasaltam (nem sikerült mindet, ja, merthogy a ruhamennyiség nyomására esett szét) és összecsavaroztam újból a szerencsétlent. Így nézünk mi ki :oops: (meg vannak új fotók AZON a lapon ) Puszi!

Kép
Kép
friday

Judit,remélem nem értettél félre, de ezen két ismerősöm esete tényleg már elgondolkodtató volt és tök ciki,főleg magának az anyukának, nem az 1-másfél gyerek szoptatásáról beszéltem.
Ha van tejed, 15 hónaposan még teljesen egyetértek,hogy szoptatod Petrát!
Csak a negatív példa miatt részletesen:
Rokon anyuka külön szobában aludt gyermekével ,apucitól távol, kiságy teljesen az ágyhoz volt tolva, ha éjjel megnyikkant a 2 éves,egyből ment a cici a szájába, na ezért írtam, azt hogy beteges.

katicat
Szigetszentmiklós

Köszönöm a tippeket, aranyosak vagytok!

Hű ez a pelus dolog engem is elgondolkodtatott és rájöttem,hogy lusta,környezetpusztító dög vagyok.
Friday elvét vallom:Időben bilizzünk,és nyáron kisbugyi,mi tavaly nyáron is bugyiban voltunk már..

Friday, hajrá száradó függönyök!

Zsuszi, autó :-)Magamra ismertem, mikor írtad,hogy megvan az autó, de még busszal mentetek csana-ba!
Hányás:-(

Vick, annyira találó amit írtál,hogy a minőség számít.Ha apa van Márkkal,is mindig az aktív foglalkozást emlegetem neki:-)
Bár utóbbi dőben nem panaszkodhatok M.-re,sokat van Márkkal,ha itthon van,szinte csak játszanak.

Móni, cukor :-(
Magzatvized amúgy átlagos?Mert magas cukortól még több is lehet.

Tegnap imádnivaló volt a két gyerkőc, Petra is nagyon szeret minket, mintha kb.naponta látnánk egymást.Márk meg már (számomra) zavaróan otthonosan mozgott Juditéknál.
Egyre inkább észrevehető a különbség számomra fiú és leánygyermek között.
Petra tényleg nyugisabb is amúgy, Márk inkább egy sajtkukachoz hasonlít.

na megyünk uzsizni és talán le tudom tenni, d.e 10.kor már kereste a nyusziját,hogy aludna, tervem csődbe ment,hogy ebédig húzzuk, ebédig durmolt inkább egyet.Lehet a hó miatt is.

na megyek, eldugulok mára

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?