Sziasztok!
Én is az AT szeretém, de ha napokig nem lesz jó, akkor támogatom a zárt topikot. Látom, sokan visszataláltak ide is, de ez már nem olyan, sok mindent az ember nem ír le...
Visszaolvasgattam.
Mara,
ha a baba feje van lent, akkor a magzatvíz nem sodorhatja ki a köldökzsinórt, ez tuti, fel lettem világosítva
. Ez csak az én esetemben volt gond, mert a kijáratot nem torlaszolta el semmi, nem volt ott semmilye a babának.
Etike,
ha a magzatvíz folyik vagy csordogál, akkor azt mindig érzed.
Mara,
én is megéreztem ezt a nem engednek haza dolgot, aznap még mindent el is vasaltam
, előtte való nap meg mindent kitakarítottam
.
Drukk mindenkinek, látom sokan fájdogáltok már, tök jóóóóó. Nekem meg olyan fura, hogy már itthon is vagyunk, tegnap töltöttem volna a 39. hetet. Ma mentem vissza a zárókért és az járt a fejembe, hogy még csak most kellene jönni. Meg az, hogy kár, hogy vége
. Így visszagondolva még a kórházban is olyan jó volt lenni
és rossz érzéssel tölt el, hogy valószínűleg ezt már többet nem fogom átélni.
Amúgy amitől én nagyon féltem, az a 24 órás rooming in, de annyira, de annyira jó volt, hogy elmondani sem tudom
. Már az volt a baj, hogyha elvitték tőlem.
És csajok, hogy én miket láttam és hallottam a kórházban, hát az döbbenet. Először is, a szobám a szülőszoba alatt volt, nagy meleg, mindenhol az ablakok kinyitva.... Nem tudjátok meg hány szülést hallgattam végig és volt köztük nagyon durva is. Volt, hogy már a folyosóra mentem ki, mert az mondta ezt már nem hallgatom. Ilyenkor annyira örültem a császárnak.
Aztán képzeljétek volt olyan csaj, aki otthagyta a babáját
. Volt olyan cigány nő (akikből amúgy is sok volt), aki nem tudta, hogy terhes, a 6.!!!! gyerekkel. A fájások már ismerősek voltak nekik, kb 15 perc alatt meg is szült. Volt olyan csajszi, akiben bent hagyták a méhlepény darabokat, majdnem elvérzett, mire visszaért a kórházba.
És a legdurvább, amit láttam, hogyha nincs dokid vagy szülésznőd, nulla vagy. Volt ott két olyan nő is, akik betöltötték a 42. hetet, egyszer viszgálták meg őket, aztán ennyi, vártak. Az egyik mikor szült, pont fent voltam a szülőszobán a szülésznőmnél és mutatta, hogy az olyanoknak milyen a magzatvize. Nagyon durva. Ha nem volt dokid, rád se néztek, még a szülőszobán sem. Volt olyan csaj, akinél éjjel 2- kor elfolyt a magzatvíz, nem volt orvosa, de nem tágult egy ujjnyinál tovább, ennem ellenére este 11-kor császározták meg. Én néha úgy le voltam döbbenve, komolyan mondom. Nem elrettentésként írom ezt le, csak hogy ilyenek is vannak
Mi amúgy jól, Borka nagyon jó baba, eszik, alszik. Nappal is, éjszaka is 3-4 óránként kel, szopizik, aztán visszaájul, de szó szerint
. Tejci van elég szerencsére, sőt még napjában kb 120 ml vagy többet le is tudok fejni. Amit annyira nem szeretünk, az a fürdés
. Egyébként tiszta Hanna, kinézetre is, meg egyenlőre a viselkedése is.
Én is jól vagyok, egyáltalán nem érzem úgy, hogy egy hete császárom volt, semmim nem fáj, nem is gondoltam volna
Felébredt, mennem kell.
És At akarok!!!!. Úgy szeretnék nektek képet is feltenni...