Heni: hidd el nem Portugalia a furcsa, hanem Magyarorszag
Az egyetlen hely Europaban ahol ennyi ideig allami penzen otthon lehet maradni!
Es nem azt irtam, hogy nincs bolcsi hely, az van boven. allami ingyenes nincsen. (magan van szinte akarmikor, es itt sok leakaszthato nagymama is van, szoval a kerdes ugy ahogy meg van oldva, ha megoldasnak vesszuk, hogy a nagymamak nevelik a unokajukat)
Itt mar nem olyan joindulatu az allambacsi mint odahaza meg mindig (ugyhogy magyar kismamanak lenni nagyon jo!!!
) meg sajna sehol europaban. Az en velemenyem, hogy az igazsag valahol a ketto kozott van, ami eddig odahaza volt az tapasztalatom szerint tulzas (mindkettovel otthon voltam 3 evet, es szerintem tulzas volt a legtobb gyereknek. Nem vitatom, hogy anyunak jo, meg hogy vannak gyerekek akik eddig igenylik anyu szoknyajat, de a nagytobbseg 2 evesen mar elegge gyerekbarat es tarsasagkedvelo). Ami itt van az iszonyu keves (ez jellemzo elegge Eura amugy... en is igenybe vettem otthona a 3 evet, mert miert ne ha lehet, sot ha beleestem volna akkor tuti a gyes melletti melozas es dupla kereset is johetett volna ha adjak, de az elvevel nem ertek egyet, ha egyszer az allambacsi templom egere akkor ez iszonyu luxus es nem is a legszuksegesebb.
Mindemelett nekem a kisebbik 2-3 eves kora kozott bolcsis volt, es szerette en en is szerettem, es nem ordogtol valo dolog volt, ugy iteltem meg
Persze valakinek minden sejtje tiltakozik ellene, tudom.
kendo temaban a legtobb infot innen szerezheted be (meg akar kendot is a piacteren):
http://www.mamami.hu/forum/forumdisplay.php?f=4
es ha valakit esetleg meg rajtam kivul erdekel a moshato pelenke, azrrol is van itt tengernyi info:
http://www.mamami.hu/forum/forumdisplay.php?f=5
konkri: hat igen van olyan hogy egy fizubol meg lehet elni (lasd mi ezt tesszuk, bar nem mert ez hudeeleg, hanem mert nem talaltam munkat) de errefele sem sokkal jellemzobb mint odahaza. Szerencsenk van, a parom banki alkalmazott, maganbank es ezert nem atlagosak a fizuk hanem valamivel jobbak, DE ez is csak ugy, hogy joval tobb orat melozik le mint egy magyar banki alkalmazott. A munkaido 8.30-tol minden aldott nap 6.30-ig tart, szoval pl a pentekek sem rovidebbek. Ha jol szamoljuk, ez napi 10,5 ora minden aldott nap. (az mas kerdes, hogy ha a portugal atlagbereket atszamolom forintra akkor az ugy sokat mutat, de vasarloerteke kozel sem azonos, szoval igazad van, az ilyen osszehasonlitasnak nem sok ertelme van. Itt ebbol az atszamolos szempontbol nezve jobbak a fizuk - euhoz merten alacsonyak!! - viszont a szolgaltatasok jelentosen dragabbak, szoval van ebben pozitiv meg negativ is)
Az idojarasunk az tenyleg szupi, en is szeretem. Azert ez nem mediterran, ezt sokan tevesen gondoljak, mi mar oceani eghajlat vagyunk, ez itt nalunk nem belso tenger hanem maga az ocean
De enyhe az ido, ho az sosem esik (szerencsemre
) es ha ugyan 20 fok nincs is allandoan, de a nappali homerseklet eleg ritkan megy 10 fok ala, es a minuszok pedig csak telen es hajnali idoszakokban jellemzoek, szoval nincsenek lefagyott utak pl. Eso az van tobbszorose a hazinak telen
Az utolso epizodot meg nem lattam a szokesbol, a zarot, talan mar le tudom ma tolteni ha tegnap leadtak, mindjart rakeresek
Egyik kedvenc sorozatom
Majd most felvaltom a Flash Forwardal, amig nincs Lost tovabb, meg 24 sem
Elmentunk ma vasarolni shoppingba, mert kellett vegyek mar valamit a csaladnak hazar, fel kell adni a pakkot. Fuuu, hogy en hogy be vagyok lassulva, mint egy csiga
Oke normalis ez tudom, de amugy egy rohanos tipus vagyok, most meg csak vaanszorgok meg setalgatok, es ket kanyar utan a nyelvem is log
Na de legalabb kaptam Mangakat a nagyobbikomnak, es hazafele egy Whoppert a babszemnek :d