Új privát üzeneted érkezett!

Gabci
én minden főzi után szoptatok, a gyümiket szopi között adom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 18:33-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nahát, már második laptető. :)

Snowball
most aztán van, mit olvasni. :)

Kat
szerintem ha nem eszik meg valamit és kell hozzá egy kis cukor, az nem baj. Ha már megszerette, úgyis elhagyhatod lassan belőle a cukrot. Én is főztem natúr vega mixet, szerintem nagyon jó. nekem a védőnő azt mondta, hogy sima fehér lisztes dolgokat adjak neki, mert abból látszik meg az allergia, vagy miért is? Már nem tudom, de azt mondta, hogy ne durumliszt legyen, hanem sima fehér liszt.
Szupi, hogy jó a lakás. :) Legényke hogy elvan a képen. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Sajnos nem biztos hogy ma hazamentünk mert történt valami elkezdte tegnap összeszorítani az ínyét és megfeszíti magát egy kicsit most nem tudom hogy az ínye fáj mert jön a foga vagy ez más amúgy nagyon nyűgös is 2 napja harapja evés közben a cumit elég furán eszik.
Én belehalok ha baja lesz,Zsolti is tegnap este 8kor jött csak be 9-ig nagyon egyedül vagyok a végét járják az idegeim.

Zsírcsomó van a lábamba,körülötte megkeményedett a zsírszövet és ha nyomás éri fáj de elvileg elmúlik de nem érdekel most.

Ne haragudjatok,hogy nem tudok jót írni szóljatok ha baj,nem akarok a gondjainkal lehúzni senkit.

KépKép

KépKép
csicsi84

Úristen, úgy termeltek, mint Szaffi a pelusába! Mármint mennyiségileg, nem minőségileg gondolom :lol: Amúgy csajszim végre megtanulta megfogni az ágyrácsot. Ez időszerű volt, mert amikor két rács közé markol és nekidől, na akkor koppan a feje a keze meg az ágyon kívül kalimpál a nagy semmiben. Szóval ez most jó. Így legalább az ágyban is tud térden állni. Amint rájön, hogy így eléri a felső keresztrudat, szerintem ott is feláll.

Cumit nekünk se szívja, hanem rágcsálja, kivéve, mikor altatja magát.

Piroska
Jó, hogy volt gombás könyvetek is :) Direkt megszámoltam az előbb, kereken 30 gombás könyvünk van, bár ebből egy csak gombás kajareceptes, szóval az nem számít. Akkor 29 :) Persze nem mind magyar, mert van német, francia, finn és ausztráliai is, és az egyik német megvan magyarul is, de darabra azért sok. Majdnem egy teljes polc :D
Sztem már mondtuk többen is, hogy valami nem stimmel a lányod vonalzójával, ráadásul azt jelzi, hogy két éves lesz :roll:
A magnéziumtól meg lassan átalakulsz bádogemberré. Vagy terminátorrá :D

Timócska
Sajnálom a betegséget, jobbulást! :( Kendőben felkötés (mármint magadra a gyereket) nem segít? Nálunk az beválik, mikor tekereg, de kézben akar lenni.

Gabci
Felmászást ne is mond, már próbálkozik. A szőnyegről a 10 centis szivacsra már rutinosan megy, most a szivacsról a kanapét próbálja, ez úgy 30-40 centi difi :o Remélem, még nem sikerül neki egy ideig :roll:
Ne magaddal beszélgess, beszélgess velünk :D

Csicsi
Ez aranyos, hogy végre megnézhetted a röntgent, erre nem mész vele semmire :) Lehet, nem véletlen nem mutatták meg :wink:
Szerintem a foga az, ne aggódj, minden rendben lesz!!! Az apja gondolom most Pepivel van, meg hát dolgozni is kell valakinek, neki se lehet könnyű. Ilyenkor az anyára van úgyis a legnagyobb szüksége.
Tarts ki! De tényleg, tudod, fog összeszorít, magadban motyogod: „képes vagyok rá, meg tudom csinálni, képes vagyok rá...”

Evián
Látod, megvan a motiváció a forduláshoz :) Ez is valami :) Nálunk a napocska ilyen, ha a szemébe süt, ki is mászna a babakocsiból rögtön, csak rá ne süssön :lol: Egy élmény lehet, ahogy a melleiden köszörüli a kis fogkezdeményeket az ínye alatt :(

Anna
Boldog szülinapot Dominak! Fú, gondolom, most úgy érzed, milyen hamar megnőtt... én folyton így vagyok Szaffival, pedig eddig nem voltam szentimentális, meg alapvetően szeretem az új dolgokat. Tortáról kérünk fotót! :)

Snowball
Hajrá csontkovács! Amúgy is jót tesz a gyerekcipelés mellett :) ahogy Kat is írta. Bár sztem bárkin, aki elmegy csontkovácshoz, találnak vmi rendberakni valót, de az korrekt, hogy 2-3 alkalom alatt megvan, akkor nem akar nagyon lehúzni :)
Útleveles durva, lehet, Mollyét kézzel festik :D Én is telefonálgatnék a helyedben. Mondjuk 3 naponta :D

Tecaaa
Akkor neked (is) álombabád van :) Igen, ha éjjel jól alszik, nappal nem, ez nekünk is sokáig így volt, most fordított, amióta éjjel is fent van. Bár én lennék 62 kg :roll: Bár magasabb vagyok 5 cm-vel, az indokolja a + 13 kg-t neeem? :lol:
Utólag én is csak vicces sztorinak tartom a gombás melltartós esetet, de akkor, úgy hogy 1 napja ismertem anyóst... hát tanulságos volt :roll:
Szombathely környéke tök jó, akkor ti bizti jártok az Őrségbe gombászni! Imádjuk, kis eldugott falvak, lapi hegymentes erdők, és át lehet ugrani a szlovén oldalra is az a Felsőlendvai várkastély tök hangulatos!
Kb olyan korkülönbséggel tervezzük a másodikat, mint ahogy nálatok jött :)
Titkos napló? Hogy mik vannak! :D

Kat
Éljen a lakás! :D Költözés vissza mikor lesz? Hát, a paradicsom+krumpli tényleg csak cukorral finom, egyetértek a fiaddal :) Mindig kicsit irigykedve olvasom, Bálint milyen jó evő. Mi még mindig küzdünk a csukott szájba nem megy a kanál játékkal. Még akkor is, ha ízlik neki :? Annyit olvasom, hogy főzöl és megeszi, hogy vettem hozzávalókat, és holnap főzök neki, aztán persze majd jól idegesít, hogy az se kell, de legalább elmondhatom, hogy megpróbáltam :D Krumpli-répa lesz. Elvileg ismeri az ízt, elvileg ezeket szereti is. Elvileg.
Bálint egy szobor, ezen akkorát nevettem :) Hát, néha Szaffi is megállhatna, pl mikor fáradt, és bénázik, és üti magát mindenbe :roll:
Szandálos fotó cuki, milyen nagy fiú már!

A végére értem :) Ezt tegnap délután óta írom :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Halihó!

Most rövid leszek, mert Molly reggelre belázasodott. Egyébként nincs külösebben baja, kicsát bágyadt, viszont a felső ínye nagyon duzzadt és az alsó kettő mellettiek is elég fehérek, szóval valószínűsítem hogy a fogai jönnek. Borogattam és adtam neki egy fél adag lázcsillapítót, most várok....

A csontkovács rendesen összetört, a fenekem egy helyen nagyoon fáj, mintha beütöttem volna, de olyan rendesen :) Piroska, neked ajánlom a csontkovácsot, rendbe tudna tenni pár alkalommal, én már ma jobban érzem magam, habár még kicsit érzékeny a gerincem.

Na később jövök, és válaszolok mindenkinek.

Kép

Kép
snowball

Kat:
Én kíváncsi vagyok a lakásra, ha gondolod priviben küldhetsz pár képet, ha lesz időd és kedved.
Én is csodát várok a csontkovácstól, egyelőre most úgy érzem magam mint akit földhözvágtak, de erre lehetett is számítani :)
Igeni férfi lett Bélintból, milyen kis huncut, zsivány szemei vannak!

Piroska:
Te emlegeted mindig a homeos bogyót fogzásra, le tudnád nekem írni pontosan hogy hogyan kell adni a babának? Mert jól emlékeztem én hogy van 1-2 fajta homeos bogyóm, de most meg is találtam ahogy a lázmérőt kerestem.
Tegnap este felhívtak a nagykövetségről, és mondta a nő, hogy hozzájuk is hetente egyszer futnak be Magyarországról az elkészült iratok, és uténa postázzák csak ide, nekünk. Egyelőre még semmi, de mondta hogy az átlag az 3 hónap, mire megjög. Ez lehet kevesebb és több is. Kérdezte hogy van-e biztos utazási dátumunk? Mondtam hogy szeptember 13-ra foglaltam jegyet. Majd közölte velem, hogy ha mégsem jönne meg addig az útlevél valamilyen úton-módon, akkor egy héttel az utazási dátum előtt telefonáljak be, és akkor küldenek egy ideiglenes útlevelet. Plusz felírta az aktánkra hogy kezd sürgős lenni az útlevél, szóval legalább tudják hogy ne húzzák az időt velünk, vártunk már így is eleget. De a lényeg, hogy mindenképp haza fogunk jutni :)

Csicsi:
Szerintem ez igencsak a foga lehet, mert Molly ugyanígy viselkedik. Annyira rá szokott harapni dolgokra, hogy még bele is remeg. nem lesz ott gond :wink:
Nyugodtan írd le hogy mi van veletek, te is jobban érzed úgy magad, és mi is legalább tudjuk hogy mi van veletek. Szerintem a többieknek is sokat jársz a fejükben, nem csak neked. Tudod a számomat is, ha végképp minde ideged elfogyna, nyugodtan írhatsz :)

Rekuja:
Nekem egyébként is hanyag tarásom van, szóval egyébként is lenne mit helyretenni, de mondta hogy a legnagyobb problémáim most a szülésből adódnak, mert a medencém teljesen kötött. Mondta is a doki, hogy még jó hogy jöttem, mert ha a következő gyerekig nem mentem volna, akkor nagyon problémás terhességem és szülésem lenne, megint :cry: Mondtam is neki hogy 3-4 évig (következő babáig) nem is bírtam volna hogy mindig fáj a farokcsontom :lol:
Festik Molly útlevelét, ez tetszik :lol: A poén hogy ottoh anyu az útlevelét 5 napon belül megkapta... Mondjuk azért is hosszú az ügyintézés, mert együtt csinálják az útlevelet és az anyakönyvi kivonatot, és ahhoz Lettországgal kell egyeztetniük vagy mi. Nem segít ha 3 naponta betelefonálok, mert hetente 1x kapnak elkészült iratokat. De hidd el, amint letelik a 3 hónap, hetente 1x én is fogok telefonálni. no de nem leszek ennyire pesszimista, meg kell jönnie hamarosan az útlevelének.

Mollynak lement a láza, egy órája 37.2 volt. Most lefektettem, had pihenjen. Kis bágyadt volt még láz nélkül is, de tudom hogy nem beteg, biztos vagyok benne hogy a kis foga bántja :(

Kép

Kép
snowball

Snowball
Ha fájsz, akkor tényleg használ, nekem a masszőrrel volt így, mikor becsípődött a nyakamnál, és utána jártam, hogy erősödjenek az izmok. Az volt benne a vicc, hogy nem is a nyakamnál masszírozott, hanem a csípőm magasságában a gerincemet, mert szerinte rosszul tartottam magam, ezért vannak a nyakamnál az izmok megmerevedve, és ezért csípődik be ott folyton valami. Másnap már tudtam jobbra nézni a fejemmel, egy csoda volt :lol: Szóval lehet, a nyakfájásod, amit mondtál összefügg ezzel, és ha rendbe teszik a fenékcsontokat, az is elmúlik :wink:

Csajom rájött, hogy ha két óra őrjöngés után fáradt, akkor akár aludhat is :D Mondom én, hogy okos lány, csak kellett ehhez egy hét :) Amúgy próbál járni :shock: Ma fellépkedett a combomra, sikerült is neki, csak eldőlt, el kellett kapni. Tök fölöslegesen vettem neki 74-es rugikat, holnap szerzek jó pár kisnacit meg csúszásgátlós zoknikat, arra lesz itt szükség! Azt olvastam, hogy az első 2-3 hónapban mikor feláll és járni tanul, ne adjunk rá cipőt, hanem zokniban legyen, hogy a bokája erősödjön, tanulja megtartani magát. Hát, meglátjuk. Úgysincs ilyen kicsi cipő :) Amúgy hogy van ez a cipőméret? Mert gondolom nem fogok rá felpróbálni párat, hogy melyik jó :roll: lemérem, hány centi és van valami átváltó táblázat? Azt is olvastam, hogy piciknek NO szandál NO félcipő, rendes bakancs kell.
Vajon ha már tud járni, mit akar megtanulni? Repülni fog :?:
Ja és a taktikám, hogy csak mellkas (neki) magasságban emelem a kezem, ha kapaszkodót kér, hogy ne rám csimpaszkodjon, csak támaszték legyek, és kénytelen legyen az izmait is használni. Hátha így nem csinál olyat, amit még az ízületei nem bírnak ki :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok Csajok!!!
Én nem tudom hogy van ez de akármennyi magnéziumoot eszek én totál szét vagyok esve.
Nem tudom ti hogy csináljátok de nálunk áll a por a lakásban, állandóan tele a mosogató, nincs időm főzni, magamra meg pláne...
Néha úgy érzem kanállal merem a tengerből a vizet. Nem szeretnék én csilli-villi lakást csak egy minimális rendezettséget magam körül, de nem megy és ettől kivagyok, nem bírok rumliban létezni...

Rekuja, felüdítő a hozzászólásaidat olvasni, mindig olyan vicceseket írsz
:P Cipő: Igen, az a legjobb ha a lakásban cipő nélkül vannak, és a cipőnél az a lényeg hogy tartsa jól a bokájukat. Úgy emlékszem van olyan táblázat amit írsz, biztos találsz a neten.

Piroska, nálunk épp az a gond hogy Levi túl sokat szopizik, de hízni azt nem hízik, csak max. heti 100 grammot, és még mindig csak 6150 gramm!!! Ezért próbálnám kicsit etetni plusszba, de csak délelőtt fogadja el. Ha tápszert kapna pótlásként szerintem az se kéne neki, meg amúgy se használunk cumisüveget, mert egy kis Cicibogár...szóval attól nem félek hogy nem lesz tejcsi. Csak az a furi, hogy ezelőtt két héttel simáán benyomta a délutáni főzit és még szopizott is utána! Lehet a fogzás kavar be, nem tudom.

Teca, irigyellek a jó alvóka miatt! Én rendesen szívok mindkét gyerekemmel. Régen simán 10-12 órát bírtam aludni, most örülök ha fele jut egy napra, az is részletekben.

Timocska, hogy van Hanni?

Snowball, lassan közeleg a szeptember, jó is hazajönni! A fogzásra egyébként nem szabad ráfogni a lázat, nem akarlak megijeszteni, de olyankor gyengébb az immunrendszer és könnyebben bekapnak valami kis vírust, úgyhogy azért erre is gondolj, de reméljük nem lesz nálatok ilyesmi.

Evian, nálunk is megy az óránkénti ébredés, nyálzás, rágcsálás, de már hetek óta és még mindig nincs egy kósza fogacska sem! Csak az vigasztal hogy azért legkésőbb 7 hónapos korra csak előbújik, aztán utána hátha jobb lesz a helyzet! Misinél így volt, az első két fog után a többit már sokkal könnyebben viselte...

Na mentem lányok, Levi alszik (bár ahogy belekezdek valamibe tuti felébred 5 percen belül, ha meg lefekszek akkor amint párnát ér a fejem), Misi elment apával strandra, én meg addig összapakolok míg nyugi van.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
gabci76

Csicsi
nagyon sokat gondolok rátok! Kívánom, hogy minden rendben legyen veletek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 18:34-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Gabci
nekem ugyanez a bajom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 18:35-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

A nagy öröm gyorsan elmúlt, mert miutűn felébredt Molly, megint lázas lett, 38.8-ra felszökött, utána megint aludt, és úgy néz ki hogy most nincs láza, max enyhe hőemelkedése. Ez tényleg nem hiszem már hogy a fogai miatt van, mert sápadt szegény. Próbáltam neki adni a homeós bogyót, de amint észrevette hogy van valami a szájában, kihányta az összes tápit amit előzőleg evett. No, a lényeg hogy most jól van, remélem így is marad. Ha neadjisten holnap is láza lenne, visszük az ügyeletre, Vettem neki nurofent éjszakára, az a legjobb.

Piroska:
15 ch-s volt a bogyó, de nem hogy tetszett volna neki, kijött a bogyóval együtt a délutáni tejcsi is :( Próbálok neki adni teát, ki ne száradjon. Többet egyelőre nem tudok tenni :(

Kép

Kép
snowball

Nem lehet, hogy nem attól hányt, hanem attól, hogy beteg?

Rekuja
nem tudom miért, itt vacakoltam a vonalzómmal. De most már jó?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.05 18:48-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok,
ki kérdezte az autós ülést? A Brendonban van egy akció, szerintem ez nem rossz.
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=32

Most látom, az 15 kg-tól van. 9 kg-tól viszont drága:
http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/31544

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hogy van Molly, jobban van már?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska:
Igen, mostmár lement a láza. Adtam neki nurofent utána megfürdettem, most játszik a pihenőszékben, várom mikor lesz álmos.
Tudom hogy a bogyótól hányt, mert nem bírja ha belekerül a szájába valami. Ha adok neki egy kis darab banán, attól is ugyanúgy öklöndözik, tehát a bogyó volt a hunyó. Szerinted feloldhatom egy kis kanál vízben és úgy odaadni? Azt már úgyis csak holnap, ha esetleg lesz még baja, de remélem nem.

Mostmár azt írja a vonalzód hogy 2 hónap és 2 nap Didri szülinapjáig. Majdnem egy napon születtünk, én október 13-án :)

Kép

Kép
snowball

Most csak pár sort, nem reagálok mindenkinek bocsi. :oops:

Snowball:
Én mindig vízben feloldva adom a homeos bogyókat CSaninak. Műanyag kanálba beleteszem az 5 bogyeszt, forralt vizet öntök rá, ez felolvad, s így adom oda neki. Nekem parám, hogy félrenyel a gyerekem, ezért én kezdettől fogva így adom neki. Remélem Mollynak már nem lesz baja éjszaka.

Csicsi:
Kitartást, remélem Bibinek nem lesz baja és csak a foga miatt nem evett ma. Remélem hazamentetek.

Rekuja:
Nekem azt mondta az ortopéd orvos most utoljára, hogy akárki akár mit mond, ne adjak cipőt Csanira. Mászkáljon csak mezítláb, erősödjön a lába. Azt mondta, hogy lehetőleg,ha már menni fog, akkor is kerüljem a cipőt, csakis az utcára adjak rá, otthonra semmiféleképpen se. Ja és Csani már nem hordja a cipőt, mert nem kell. Nagyon szép lett a lába, nem is látszik, hogy mennyire befelé állt neki.

Piroska:
Te is kos vagy ha jól olvastam? Akkor már ketten vagyunk! Megnéztem az autósülést, tök jó, de sajnos nem dönthető menet közben. Én mindenképpen olyat szeretnék venni,ami dönthető.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Gabi:
Blogod szuper, elolvastam. Mennyire különböznek a gyerekek, még ha testvérek is. Itt elsősorban az alvásra gondolok. Szépek a gyerekeid. Poros lakás miatt vettem tollseprűt vagy mi a szöszt két hete. Hogy eddig ez nekem miért nem jutott eszembe? Végighúzom a polcokon pikk-pakk és nincs por. Így egy kicsit el is hiszem, hogy takarítottam. :P :wink: Nekem mániám volt a tiszta lakás, december óta azért lejjebb adtam.

Timocska:
Hanni meggyógyult?

Többiek bocsi, de most megyek.holnap jövök és mindenkinek reagálok.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Írok, mert aztán nem győzöm behozni magam! Csajszim felfedezte a rácsos ágy keresztrúdját, Megvolt az ágyban első (majd még jó pár) önálló felállás, most próbál elaraszolni a pörgő programozó tárcsájáig és onnan elkapni a flamingót. Emlékeztek, pár hete amikor lejjebb tettük az ágyat, hogy vinnyogott a flamingójáért, én meg mondtam, tuti ezért fog megtanulni felállni. És lőn. Amúgy marha jó ez a felállás, mert ugye bármilyen fáradt csinálja, csak ha belealszik, akkor eldől, a kis buksi meg kopog végig a rácson. Remélem, hamar tanul belőle, mert rossz hallgatni :roll: :)

Snowball
Jobbulást! Remélem, tényleg csak a foga, de ha holnap reggel is lesz láz, én bizti elvinném orvoshoz :roll: Inkább egy felesleges kör, mint bármi baj. De tuti fog amúgy, mert Szaffinak ma kijött a jobb felső hegye, és hát a csajaink ezt együtt szokták csinálni :D

Gabci
Semmi vicces nincs a hozzászólásaimban, csak röhejes az életem és dokumentálom. Megszoktam az adminisztrációt a suliban, most ide írok a napló helyett.
Na majd keresek méretváltó táblázatot a talpihoz!
Azért a te mindennapjaid is börleszk-szerűek, ha nem tűnt volna fel :) Vagy mindig lányregényre vágytál? Hmmm nem vagyok jó stíluselemzésben :D

Piroska
Köszi a zokni ötletet, nem ismertem, még nem mélyültem el a témában, és nővéremnek még hőre puffadós habtalpas zoknijai voltak (mármint a lányának, nem neki). Majd kipróbáljuk ezt is, remélem, nem izzad bele a lába, mert a normál zoknitól is olyan lábszaga bír lenni, mintha bakancsban rúgkapált volna egész nap. Aztán pelusozás közben nyújtogatja a lábát, hogy szopogassam az ujjacskákat, mert azt imádja és röhög közben. Én meg tűröm a lábszagot, a gyerekért mindent :wink:
Sztem azt már írtam, hogy nem az a baj, hogy ne csinálja a dolgokat, ha nem érett rá, hanem hogy a kategorikus kormeghatározás érettség szempontjából nekem erőltetett. Szóval Szaffinak is végig kell járnia a maga útját, de lehet, hogy ez nála időben rövidebb, hiszen láttad a videót, mennyit mozog, na az nála átlagos, szóval ha x óra mozgás kell az álláshoz, amit „átlaggyerek” 10 hó alatt teljesít, na azt Szaffi már 5 hósan lemozogta, most a plusz órákat veszi :D Nem véletlen mondom, hogy folyamatosan mozog (most éppen álmában is itt mellettem. Ha álmodós periódusban van, nem mély alvásban, akkor sokat kalimpál).
Vonalzóddal minden okés már :)
Ülés: Nemtom, de ezek a vastag szivacs biztonsági öv védők nekem zavaróak, semmit se lát tőle szegénykém. Sztem a miénkben sima 5 pontos biztonsági öv van, mint a kagyló formájúban :roll: (az öv szó mért rövid ö amikor hosszúval ejtem? :roll:) De gondolom ez az ára, hogy 9-36 kg-s legyen és ne 9-15 :roll:

Tyuntyi
Én is így tervezem, hogy itthon csak zokni, már ha rendesen fűtenek az alattunk lakók :? Csak szeretnék szakértő lenni, mire cipőt kell vennem :) Kengurut is hosszan válogattam, összeolvastam minden kakiságot, aztán vettem egy tök jót és imádjuk (bár csajszim lehet, hogy szétrágja pár napon belül :roll:).
Azért eltartott egy ideig, amíg rájöttem, mi az, hogy kosok vagytok :roll: :lol: Nem vagyok egy horoszpókusz :roll:

CSICSI Mi lett veletek? Küldjük Szaffival a gyógyító energiákat! Meg a nyugtatókat is :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Mit gondoltok erről?
http://www.robeez.com/SiteCM/U/D/924995D649C6C887.pdf
(Bocsi, angolul van, majd Snowball fordít :D)
Mért jobb (mért, jobb?) ez a puhatalpú cipő, mint a zokni a lakásban?

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Snowball
én még soha nem adtam neki feloldva. De ennyi erővel nem segít a kamilla tea is? Hm... Nem is tudom... Próbáld ki feloldva.
És akkor hogy lesz a darabod kajával? Bár addig még változhat a helyzet. Gyógyulást kívánok nektek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 18:36-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt!

Rövid leszek, mert megindult megint nálunk a "búcsújárás" - értsd. : mindenki meg akarja nézni Levit... :? úgyhogy takarítás, főzés , sütés stb. ezerrel 2 napja, és még most kezdődik a hétvége!

Snowball Timocska Csicsi kitartás!!!!!!

Rekuja pont én is a cipőket nézegettem, hogy lassan kellene venni valamit, ne csak zokniban legyen, ha megyünk valahová, de kb ennyire jutottam. :o
Súlyod annyi mint az enyém, és én alacsonyabb vagyok :oops:

Tyuntyi miért akarsz dönthető babaülést a kocsiba? A kocsiban dönthető a hátsó ülés? Biztos én vagyok lemaradva.... :oops:

Voltam Cund A-ban vettem Levinek kabátot. Barna, kord, kapucnis kabát nagyon nagyon jó béléssel, 74 méret. Tetszettt még egy fajta, de szőrös volt a kapucnija, és jöttek belőle a szőrök :shock:
Ja és abból a kabátból a 68-as méret nagyobb volt, mint itt a 74-es méret! Figyeljetek majd, aki még akar ott venni...

Ha már itt tartok Tescoban Huggies pelenka akció van: 31 Ft/db-ért vettünk giga pack-ot!

Jaaaa és a legfontosabb: Levi két napja átalussza az éjszakát!
A délutáni almás banán nagyon megy nálunk, több mint 200-at benyom, majd eldől mint egy darab fa és csak fürdeni-szopizni kel fel, majd reggel 5-6-ig alszik!!!!!!
Isten tartsa meg a jó szokását!!!!!! :lol:

Foga nem jön, legalább is nem látom, és nem érzem...

Hasról hátra kb 1 mp alatt átfordul, és majd megpróbálom levideózni amit a habtapin művel, mert ott lassított felvételben fordul, nehogy beverje a buksiját!!!! Apja besz@rik rajta, ahogy óvatosan nyomja :lol:

Gyakoroljuk a hátról hasra fordulást, de nagyon nem akarózik neki...

Ja és képzeljétek, lehet nem mennek még a nagy mozgások neki, de mindenki le van döbbenve, mennyire ügyesen rakja be-ki a cumit a szájába, egyedül iszik cumisüvegből, és mindenért pontosan nyúl,nem hibáz el semmit! 8)

Ja még valami a végére:
Ki tud arról, hogy a kismamáknak is ingyenes a képzés a munkaügyi központban??? Valami info? Szeretnék ugyanis angolul tanulni, mert csak németből vannak nyelvvizsgáim...
evian19

Evian
A dönthető gyerekülés úgy van megoldva, hogy a gyerekülésen belül tudod dönteni.
Nem tudom, van-e a munkaügyi központban ingyenes képzés, de ha van is, regisztrált munkanélkülinek kell hozzá lenned. Úgy tudom, nyelvtanulás ott nincs, de nem biztos.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 18:37-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Gyors leszek, mert borzasztó éjszakán mentünk keresztül. Molly este 11 körül felkelt és elkezdett hényi, lázas is volt, próbáltam adni neki nurofent, de attól is hányt, így hát kihívtuk az ügyeletet, nem kockáztattam hogy kiszáradjon. Bevittek minket mentővel a kórházba, ahol 3 órát vártunk hogy ellásanak. Gyerek kórház volt, így hát sok beteg gyerek között ott voltunk. Ha az egyik sírt, Molly is sírt. Szegény még hajnal 4kor sem aludt, annyira zavarta a környezet. No a lényeg, hogy nincs baj, valami vírusos fertőzést kapott el, ügyelnem kell arra hogy igyon bőven folyadékot. Egy órája megivott 150 ml tápit, azóta elvan, nem hányt. Most is hőemelkedése van, de nem vészes. Szegény nagyon sápadt :cry:
Kimerültségemben már én is sírtam a kórházban :cry: Mostmár csak várni kell hogy meggyógyuljon, és hogy a tápi is lent maradjon.

Kép

Kép
snowball

Snowball
szegénykém, gyógyulást kívánok nektek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 18:38-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Snowball
Fú, kitartást, elég rémálom-szerű ahogy leírtad :( Ez a mentő visz be majd 3 órát rád se néznek hozzáállás :evil: Akkor mondják azt, hogy nem sürgős, majd reggel vidd orvoshoz, addig meg itasd, akkor legalább a saját ágyában szenved szegényke! ÁÁÁÁ Nem hittem, hogy még romolhat a véleményem az Angol egészségügyről :?

Evián
Minden tiszteletem a rokonság iránti türelmedé :) Én tuti egyszer direkt romokban levő lakással fogadnám őket :)
Szőrös kapucni nálunk se sláger, a téli overálján is utálta, ha hozzáér, alig hordtuk emiatt :? Bezzeg ha a hajam csikizi az arcát olyan kéjenc fejet bír vágni, hogy belepirulok :oops:
Hasról hátra fordulás sebességéhez gratula :) Lassan te sem győzöd elkapni :)
Hát, én csak azt tudom, hogy a kisamáknak is fizetniük kell a másoddiplomáért :(
Nem szeretem a huggiest, nem elég ari a minta rajta :lol: Amúgy most vettem dm-es pelust, pedig azt se szeretem annyira :roll: de hát volt rá kupon :roll: Ja, és megnéztem a tápszert, csak az a baj, hogy a dm-ben nem tartanak Bepa pro ha-t csak bepa pro-t :shock: Szóval a ha-ért menni kell a gyógyszertárba :evil:

Piroska
A hasmenés bizonyos mennyiségig jó, nem? Merthogy azzal ürül ki a vírus :roll: Nekem legalábbis folyton ezt mondja a háziorvosom, hogy nem használunk hasfogót, otthon maradsz egy napig és rengeteget iszol, ha hasmenés van :roll: De mondom, bizonyos mennyiségig :wink:
Koraszüléshez meg annyit, hogy nem minden gyerek van ugyanannyit bent, tehát már igenis, ott is vannak eltérések. És nem arra gondolok, hogy egy 32 hetes gyerek elég érett a megszületéshez, mert persze hogy nem az. De pl. Sajti meg én ugyanarra a napra voltunk kiírva és majdnem 4 hét van a gyerekeink között és közben mindkettő egészségesen született. Persze, ha nagyon akarnék bizti találnék valamit, amit ráhúzhatnék a korábban szülésre/túlhordásra, de itt is vannak egyéni eltérések. Szaffinál ugye nagyon pontosan tudni a fogantatás időpontját, aztán mégis tovább maradt bent. Továbbra sem az elveiddel nem értek egyet, csak nekem merevek ezek a korhatárok minden gyerekre egyformán alkalmazva. Nem csak azért vannak egyéni eltérések, mert némelyik „elromlik”. Szerintem nyugodtan lehet, hogy Szaffinak az izomzata hamarabb érett meg ezekre a mozgásformákra, míg mondjuk a gyomra a hozzátápira még fejletlen, ezért utasítja el.

Darabos kajához: Minap nézegette nővérem a bébikajáimat és mondta, hogy a 8 hósakban már vannak kb tarhonya méretű darabkák, amitől Hanna öklendezett, és már bőven elmúlt 1 éves, mire hajlandó volt lenyelni őket. Én meg fél évesen fogak nélkül (nekem 8 hósan jöttek ki) simán ettem töltött paprikát darált hússal, rizzsel, paradicsommal (amúgy azóta is az egyik kedvenc kajám :roll:) Szóval akár az is lehet, hogy Molly első hányását a golyócskák „segítették elő”, bár ha később ismétlődött, valószínűbb, hogy a vírus állt mögötte :roll: :(

Csicsi mi van veletek? Ne tűnj el, mert ettől rémeket látunk!!!

Kat, nem úgy volt, hogy már hazaköltöztök? Vagy még takarítanak? Vagy már véglegesen otthon vagytok, csak félreértettem? :roll:

Nyufó, merre jártok? Kíváncsi vagyok hogy bírták a lányok a hosszú utat!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Darabos:
régen nem ciciztek ennyit az etetéssel.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 19:22-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Na, megyünk fejlődésneurológushoz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 19:23-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Üdv!

Megyünk babauszira csak gyorsan írok, mert felbosszantottam magam.

Piroska ne haragudj, hogy ezt írom, mert biztos vagyok benne, hogy nem akarsz senkinek semmi rosszat, de engem személy szerint nagyon zavar, hogy állandóan rémeket látsz a gyerekek mozgásfejlődésével kapcsolatosan, és mindenről féltudományos választ írsz. Bocsi, de amíg nem vagy végzett gyakorlott ortopéd orvos ez van. Megértem persze, mivel már megjártad a saját gyerekeddel, de ez 1:100000000-ből. Nem biztos, hogy minden gyerek, aki lassabb - gyorsabb, más tempóban fejlődik mint egy táblázat az már beteg, baja lesz stb... Hiába írod, hogy ne legyen igazad stb. én nem szeretem ezt a "rémeket látok" hozzáállást.

Sajnálom, hogy ezt kell írjam mert nem akarlak ezzel megbántani. Engem nagyon zavar, ez van, nem is írok azt hiszem többet, másoknak ezzel segítesz - én ezt a stílust nem szeretem, és vitatkozni sem szeretek.
Öntörvényű vagyok, és a legjobbat akarom a gyerekemnek, ami nálam mást jelent annál, hogy azt figyeljem, hogy mi lehet a baja...

Üdv!

Évi
evian19

Sziasztok!

Írok, hogy megkönnyebbüljek egy kicsit. Molly már nem hány, viszont még most is adtam be neki lázcsillapítót és vizesruháztam is, mert lázas volt. Már meg sem mérem, hogy mennyi, érzem hogy meleg, és kész. Nem kínzom a ruha levétellel, stb. Ma kócos haj és pizsama napot tartunk Mollyval. :) Kis drága teste, úgy sajnálom, megszakad a szivem, nem tudom hányszor sírtam már ma. Nem mintha óriási lenne a baj, de ez az első betegség nagyon megvisel lelkileg :cry: Kicsi kincsem aludt, utána felkelt, ivott 15 ml tápit :( meg pár korty vizet, és visszaaludt. Mostmár érzem hogy megy le a láza. Mindig ölel, mikor odafekszem mellé, olyan jól esik...

Köszi mindenkinek a biztató szavakat, nagyon jól esik. Ne haragudjatok hogy most nem írok személy szerint mindenkinek, majd arra is szánok energiát.

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Snowball

Látom elkapott Molly valamit remélem jobban van már,jobbulást nem lesz semmi baj erős nagy lány már de tudom egy ilyen betegség is elég idegörlő egy anyának,fel a fejjel nem lesz semmi baj ha sokat mosolyogsz hamarabb meggyógyul :) (Most én is ezt próbálom)

Evian

Ugye nem Te nem írsz többett?Vagy mi van?Én nem szólok bele van elég bajom de az biztos ha valakinek késöbb megy valami az nem azt jelenti hogy beteg,de akinek két gyereke van az elvileg ezt tudja mert SENKI sem fejlődik ugyan úgy!Barátnőm kislánya 15 hónaposan indult el és teljesen egészséges gyönyörű gyerek csak ő sokat mászott mert neki ez teljsen megfelelt meg hogy anyuka cipelte ha hiszti volt :wink:

Haza jöttünk tegnap de nem egyszerüen emiatt a vicsorgás miatt ami nem is az inkább nyomja össze a két ínyét elküldtek EEG vizsgálatra megnézni az agyi működését nem e érte károsodás mert ha negatív csak úgy mehetünk haza,megnézték és semmi károsodás nincs a kis Einsteinkémnek de az se érdekel ha nem lesz egy lángelme.
azt mondták ha nem történik a fejsérülés akkor csak egyből annyi hogy grimaszol a gyerek de így megnézték amit nem bánok.
Szóval hazajöttünk tegnap egyből elkapott a pánik hogy nincs itt orvos a szobánk elött így elég rossz volt erre este kitalálta hogy márpedig ő nem eszik amitől pláne ki lettem.Éjjel aludt rendesen de reggel sem evett semmit mint amikor sztrájkol így visszavittük a korházba.Megvizsgálták nem találtak semmi,kicsit taknyos lett ma reggelre,bekenték az ínyét valami zsibbasztóval és 5 perc múlva evett a gyerek mi meg halálra rémültünk,úgyhogy jön a fogunk elvileg őt nagyon megviseli.Azótam már egyszer evett itthon240ml-t,kaptunk ilyen zselét ha kell bekenem az ínyét.Amúgy jól van szerencsére.
Na most ennyi rakok képet,ennyire horzsolódott meg a homloka de már most alig látszik ez nagyon hamar elmúlik csak alig horzsolta meg pedig sokkal csúnyábnakk látszik.
Ja és arra a kérdésemre hogy hogy törik úgy a koponya hogy kívül nem látszik azt mondták,hogy attól függ mire és hogy esel :?

Kép

Kép

nagyon szeret pakolni a legjobb elfoglaltsága volt :)

Kép

Kép

tegnap felvettük a mászópózt percekig állt így olyan cuki volt

Kép

KépKép

KépKép
csicsi84

Piroska
Jaj, Piroska, hát ez így nem fog ám menni. Kissé kemény fejű vagy :wink: Nem baj, azért mentem tanárnak, mert nem adom fel egy könnyen, már megszoktam a diákoknál, hogy nem azt értik, amit mondok, hanem amit érteni akarnak. Szóval felsorakoztathatsz akárhány valós vagy légből kapott, anatómia könyvből másolt, egyetemi jegyzetből belinkelt szakvéleményt, ha nekifogok, ugyanannyi ellenvéleményt találok a neten, szakkönyvben, szakembertől. Bár ehelyett én inkább játszok a cicalánnyal, de hát te tudod, mennyit ér meg ez neked.
A lényeg továbbra is a józan ész. Mert nem azért tanultunk, hogy a tudást feljegyezzük piciny agyunkban (nekem amúgy elég nagy az a piciny agy, ne részletezzük :lol:) Vissza a lényegre. Mint ember és mint anya minden infót feldolgozol és nem a szerzett tudásod, hanem a kompetenciáid alapján rangsorolod, hogy mennyire „nagyon fontos, hogy ne” az az információ. Ezért a két hetes gyereket nem szoktatom bilire, de ha öt évesen sem szobatiszta, utána járok, nincs-e szervi baj, vagy pszichésen rettegés idióta anyjától. Nem kérdek rá, hogy érted-e mire gondolok, mert eddigi tapasztalataim alapján, nem :)
Egyszóval kedves, hogy próbálsz másokon/másoknak segíteni, de a módszered sokszor többet árt, mint használsz. Tök komolyan gondolom, hogy ezzel a kinyilatkoztatom a tutit mentalitással borzasztó védőnő leszel, és -lévén optimista- remélem, végig is gondolod egyszer, mért mondom ezt. Egyetlen kismamának sem rémképekre van szüksége. Nagyon kevés embernek kellenek merev szabályok. Értem, hogy te ebben érzed biztonságba magad, de a többség szeret dönteni a szabályok betartása helyett, szeret kreatív lenni a nevelésben. Egy kismamának leginkább önbizalomra van szüksége. A gyereknevelés olyan, mintha vizsgázni mennél egy olyan tárgyból az egyetemen, amiből nincs jegyzet, nem volt előadás, de ha nem sikerül, kirúgnak. Aki nem fél, hogy elcseszi, az hazudik. Még az ötödik gyereknél is (ismerős szerint). A gyereknek az tesz a legjobbat, ha az anyának sikerélménye van a nevelésében, sokkal jobbat, mint ha pontosan jókor kezd el mozogni/hozzátáplálódni/anyatejről leszokni stb. Boldog gyerek nincs kiegyensúlyozott anya nélkül. Nekem szerencsém van a védőnénimmel, mert ő ezt kommunikálta felém, jó emberismerő és megtalálta azt a formát, ahogy még én is elfogadtam a tanácsait (anyám szerint ezt neki 32 év alatt nem sikerült elérni).
Ez a fórum azért maradt ilyen aktív sok más hónap fórumával szemben, mert jó pár olyan ember gyűlt itt össze, aki bár sok mindenben különbözően gondolkozik a nevelésről, abban egyetért, hogy azért van szükségünk a többiek hozzászólásaira, hogy tudjuk, jól csináljuk, és megadjuk nekik azt, hogy ők is jól csinálják. Ha meg tanácstalan valaki, mindenki elmondja ő mit csinál/csinálna, nem azt, hogy mit KELL csinálnia. És nem ismételgetjük, ha nem az történik, ami szerintünk helyes. Elfogadom, hogy ő ismerte ezt a lehetőséget, nem így döntött, az ő gyereke is fel fog nőni. Erre az árnyalatni (kell és lehet) különbségre céloztam a múlt héten is, amikor beszóltál, hogy nehogy már felálljon Szaffi. Aki egyébként ma végigment a rácsos ágya rövidebb oldalán. Igen járt a rácsba kapaszkodva. Igen, elesett a végén. Igen, nem löktem fel. Ha emiatt lúdtalpas lesz, hát lúdtalpas lesz. Inkább legyen lúdtalpas, mint megtanulja, nehogy kipróbálj valami újat, mert anya azonnal meggátol benne „mert nagyon fontos, hogy ne”.
Az én életemben fontosak az emberek ezen a fórumon, nem szeretném, ha átmennénk veszekedős-tanácsosztogatós-tutimegmondós feelingbe. Nem emiatt járunk ide.

NA, most lehet, kimoderálnak innen :roll:
Ha nem, akkor még válaszolok a többieknek is :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Mi smot ismét nyaralunk Szarvason, de Rekuja a lakás tiszta, és kész, egy hétmúlva megyünk haza. És bevallom őszintén jó is lesz, mert Anyukámékkal vagyok 3hete, ami sok esetben segítség, de sok mindenbe beleszólnak, és keveset vagyok Bencével.
Így jó lesz egy kicsit otthon. Bálint nagyon jól vette az elúlt 2hónapot.
Piroska: Szeretek ide irogatni nektek, és hiányzik is, ha nem tudlak olvasni titeket, és neheztelek az Iphone-ra, hogy nem tudok róla írni, így sok esetben nem reagálok azonnal, pedig szeretnék.
Szeretem megosztani veletek a bajaimat, és a kérdéseimet, de mostanában ritkábba teszem meg, mert Evián is ahogy írta leírnám a bajomat, de csak azért, hogy megértő fülekre, pár jó szóra találja, és ettől megnyugodjak, vagy csak könnyebb legyen, hogy leírtam, de nem akarom már, mert sok esetben olyan reakciót is kapok, ami nekem sok, vagy túlzott féltés, óvatosság, vagy néha okoskodás. Én végzett mozgásterapeuta vagyok, aki dolgoztam is, és tisztába vagyok sokkal több dologgal, de nem lehet így hozzáállni a saját gyerekemhez, mert abba bele fog őrülni az ember. Én nem vagyok 100%os és nem is várhatom el a gyerekemtől, mégis a mai világ azt diktálja, hogy a tökéletesre kell törekedni MINDENÁRON. Ezek a gyerekek, GYEREKEK, és ez a legfontosabb. Élvezzék az új világot, úgy, ahogy az ő tempójuk diktálja, ez persze nem azt jelenti, hogy nem kell odavigyelni rájuk, hanem azt, hogy én az Anyukája vagyok Bálintnak és ezt akarom élvezni, és nem a gyógytornásza-pszichológusa-pedagógusa-gyerekgyógyásza, és még sorolhatnám. Szeretem, hogy fekszik mint egy szobor, és kötött, majd foglalkozom vele, de nem piszkálom, mert őt ÍGY szeretem. Nehezen tudom megfogalmazni a dolgot, de azt tudnám neked javasolni, kicsit lazíts, és élvezdő őket olyannak amilyenek, ne gondolj mindig arra, hogy valami nem jó irányba halad. Hipotón gyerekből is sok van, sőt sok sikeres sportoló is, és ha nem lesz az, akkor kiválló zenész lesz, vagy mérnök. A legnehezebb dolog, amivel évekig küzdöttem a szakmámba is, hogy egy szülő elfogadja olyannak a gyerekét, amilyen, és ne állítson el mindig valamilyen feladatot, amit a gyereknek "teljesíteni" kell.
Igen, szeretem leírni ide, hogy Bálint nem mozog úgy, ahogy a NAGYKÖNYV megírta, zavar is néha, néha irigykedek Szaffira, de nem piszkálom nap, mint nap, és tudom egészséges, értelmes és a legfontosabb BOLDOG gyerek.
Bocsánat, nem akartam bántó lenni, de szertném, ha te is pozitívabban gondolkodnál. Ne félj ennyit!!

KépKép
KépKép
kat78

Csicsi
Jaj szegény lányka, ott vannak a mozgólépcső nyomai a homlokán :cry: :cry: :cry: Hát, ezek azért eléggé látszanak. Gondolj bele, kezet is lehet úgy repeszteni, hogy ne legyen külsérelmi nyom (nekem volt repedt kézcsontom így). 4Kézlábhoz hatalmas gratula!!! Nem lehet annyira rosszul, ha kitalál egy új mozgásformát :)
Fogzás a legjobbkor jött, különben hetekig várhattál volna egy EEG-re, így meg megnyugodhatsz, hogy minden okés :) Utsó kép alapján mintha Pepi is megnyugodott volna, jó ezt látni. Látod, tök erős vagy, nem semmi, amiken végigmentetek egy hét alatt!

Snowball
Jaj, pici lányka :cry: ÁÁÁÁ nem lehetne, hogy sose betegedjenek meg? Kezdem érteni, anyám mért aggódott annyit miattunk :oops: Én meg akkor annyira nevetségesnek tartottam őt :oops: mert hát csak lázas vagyok anya?! Tuti, ez a féltés sose múlik el, amit most érzünk irántuk :roll:

Evian
Ha eltűnsz, zaklatni foglak priviben, és ezt nyugodtan vedd fenyegetésnek!!! :evil: Különben is, végre valaki, aki pont az én súlycsoportom :D (még ha magasabb is vagyok :wink:)
Szerintem már sokat emlegettem barátnőm, akit a védőnője zaklatott folyton, hogy már rég forogni/ülni/mászni stb kellett volna, csak mert a fia kis lusti volt, aztán mindent csinált a maga kedve szerint. Nem tudom pontosan mikor indult meg, de 1,5 évesen már rohangált a játszótéren. Lehet, jobban is jársz vele, ha nem télen indul meg a sárban/fagyban :wink: Nekem a védőnénim azt mondta, ha valami gond van vele, akkor olyan természetellenesen tartja/mozgatja magát, hogy az feltűnik. De ha a védőnénid/gyerekorvos nem mondott semmit, sztem tök rád van bízva, te mennyire érzed ezt éppen fontosnak. Meg gondolom a babauszin is látták volna, ha valami komoly gond van a mozgásfejlődésével.
Az meg kétségtelen, hogy nem vagy tökéletes anyuka, majd írok néhány tippet, hogy lehetnél az, mert hát már nagyon időszerű lenne, ha végre tennél is valamit a gyerekedért, na! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (bocsi, de a cinizmus, az cinizmus)

Kat
Basszus, imádtam a bejegyzésedet, tök jó, ahogy leírtad Bálinttal való viszonyodat! Nagyon tetszett! :D
Ha ez megnyugtat én Bálint étvágyára irigykedek. Ha csak egyszer is nyitná a száját a kanálnak … bár ettől még nem lesz kevésbé cuki, ahogy szétkeni a kezével a pépet egyenletesen az arcán, és nem birok rá haragudni, miközben hámozom a füléből a sütőtököt, ő meg énekel hozzá :)
Hát, anyámékat én veszettül nem bírtam volna 3 hétig, egy hős vagy! :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Rekuja: ezt a cipőszerűséget én is néztem már, mert ősszel már hidegebb lesz, és talán ez nem csúszik annyira. A Lövőház utcában van egy bababolt, ott lehet kapni(Lilliput), de az ALdiban is volt már(persze ott olcsóbban)

Snowball: én jártam szoptatási tanácsadáson, ahol azt mondták,hogy a homeos tejszaporítót oldjam fel(5golyó) fél liter vizbe, és úgy igyam meg egy nap alatt, tehát én így ittam, szóval nyugodtan old fel,csak fémmel ne éritnkezzen. A darabos kajáról meg annyit, hogy nem láttam még ovis gyereket, aki ne evett volna rendesen, szóval majd egyszercsak megeszi, ha meg nem, akkor te leszel az első Anya, aki a lánya esküvőjén elkapja a botmixert:)

Csicsi: mostmár szálljon felétek egy mosolygós tündér, mert megérdemlitek. Kismanónak hogy látszik a homlokán a mozgólépcső:(

Bálintnak kint van két foga, már nagyon hintázik. Most itt van az unokahugom a 4hónapos lányával, aki egész nap kézben van. Nekem van a legnyugisabb gyerekem. Minden tiszteletem az ilyen anyukáknak, én nem bírnám. Mondta az Uncsitesom, hogy Bálint önaltatását fel kéne tennem a FBre: bemászik a jobb felső sarokba betámasztja a fejét, felnyomja a fenekét, és hintázik a feje búbján, és közben mantrázik, majd egyszer csak elalszik, vagy átfordul mint egy bokszoló és marha boldog, mert már csak este tudom hátán elaltatni, és így úgy gondolja nem kell aludni:)

Az esernyőbabakocsi bevált arra, amire szerettem volna: hason alszik benne. De be kell vallanom, hogy nekem Stokke babakocsim van, és hát ez egy fapados hozzá képest, de könnyen elfér a kocsiba

Pest Szarvas távolság: dabasig ordított, ekkor vészvillógóval megálltam, hogy hátra megyk megitatni, ekkor a szoknyám alá szállt egy darázs és megcsípett, de a gyerek megynugodott, mert egy pelussal teljesen leárnyékoltam az ablakot. egy óra után felérbredt, akkor megálltam eteteni, majd csönd volt. Mire megérkeztem, annyira jó volt, hogy Apukám tologatta egy kicsit, mert ordító gyerek mellett vezetni nem könnyű.

A cumiját ő is ki tudja venni, forgatgatja, és pontosan visszateszi. Éjjel is megtesz, csak a csörgést hallom. mindig kiveszem a cumit, ha elaludt, és mellé teszem, majd hajnalba hallom, hogy keresi, és reggel a szájába van. 1hónaposan, amikor állandóan keltem, mert ordított, ha kiesett a szájából, csak reménykedtem benne, hogy majd lesz ilyen

KépKép
KépKép
kat78

Kat
Méhecskés jeleneted Marilyn Monroe-s (tuti nem így írják) :D Én is egyre jobban utálok egyedül autózni vele :(
Szarvason nem a Liget szállóban vagytok véletlen? Most néztem neten, anyámékkal ki kéne próbálni az apartmanházat, csak ugye nálunk 6 felnőtt két gyerek van, és nemtom beférne-e egy pótágy meg egy kiságy Hannának meg Szaffinak.
Esküvőn botmixerezés nagyon jó :lol: Csak ne felejtse el Snowball beledobni a marcipánfigurákat is a pépesítőbe! :lol: Látom a vőlegény fejét ahogy trancsírozódik :lol:
Alvásunk erősen hasonló, Szaffi is a sarokba „felúszik” és kopog a fejével. Most már ki kell próbálnom, ha már két gyerek csinálja, tuti remek dolog, én vagyok a marha, hogy eddig nem így aludtam :D
Esernyő babakocsival tök ugyanígy jártam :) Kezdem megérteni, mi volt a peg peregomban annyira veszettül drága :roll: Főleg, hogy ez a nővérem-féle használt, még nem is lehet rendesen dönteni, kicsi a popsirész stb...
Cumi visszatevésben Szaffi még vagy nem jó, vagy élvezi, ha fordítva van a szájában :) Nekünk ugye mindegyik vége egyforma, még mindig csak azt a ronda latexet eszi, szóval minden végét lehet rágni, néha alkalmazza is, na akkor úgy nyikorognak a fogai, hogy rohannék az olajozó tégelyért.

Amúgy csak azért van ennyi időm, mert eddig aludt 6tól fél8ig, most meg az apja fárasztja, hogy éjjel is aludjon majd. Ma vettünk jóéjt tápit (bepa pro 2), kíváncsi vagyok, éhes lesz-e hajnali 2kor.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Lyányok!!

Mit látok, lassan vissza kell jönnöm moderálni?? :lol: 8)
Azért én is hozzászólok a témához.

Kat, örülök, hogy kifejtetted a véleményedet, mert ha jól tudom, mi ketten foglalkozunk itt a fórumon mozgásterápiával, de Te gyerkőcökkel foglalkozol, és szerintem nagy tapasztalatod van benne! Hajrá, hallgatunk Rád, úgyhogy tessék sziporkázni! :wink:

Rekuja: az is tök jó, hogy Te tanár vagy, mert van hozzánk türelmed, és tök jól meg tudsz magyarázni dolgokat! :D A rugik teljesen okésak, lehet kapni hőre puffadó mintákat festő filcet (vagy valami ilyesmi), ha rajzolsz a lyány talpára kis virágocskákat, vagy tappancsokat, vagy akármit, akkor stabilan fog rohanni! :D

Koraszülöttek: ahogy azt Ti is tudjátok, Kristóf 1 nap híján nem lett koraszülött. Viszont elég pinduri volt, és jelentem, a gyerkőc túl van a 8 kilón és 70 centin!!! :D Gurul ezerrel, mindenhová el tud jutni, "beszél", mondja hogy Apa, Mama, Anyát majdnem, ha kérdezzük "felel"! Tehát minden okés vele! Ismerőseim között van egy kismama, aki 29 hétre szülte a lánykáját, és tökéletesen egészséges, mozgása stb. teljesen oké, a súlya egy hajszálnyit kisebb, mint a kortársaié. Ennyi.

Piroska: Te nagyon okos nő vagy, bár nem tudom, mi a végzettséged, mert mostanában nem voltam fórumon, de biztosan valami egészségügyi, ha ennyire otthon vagy a dolgokban. Mi, ahogy látod, nem "értünk" annyira hozzá, hétköznapi kismamik vagyunk, akik igyekeznek boldog, egészséges gyerekeket nevelni, akiket persze nem tudunk mindentől megóvni, de rendes anyukák módjára ott leszünk a háttérben, és ha kell, beavatkozunk. Viszont Neked ez a fórum tök jó tanulóhely, mert legalább látod, milyenek a hétköznapi kismamik, miket szeretnek és miket nem. Amikor gyereket vállaltunk, azt boldogan tettük, izgultunk egymásért, együtt örültünk, aggódtunk, de ha egyfolytában aggódtunk és féltünk volna, akkor bevonzottunk volna minden bajt, ami nem célunk. Javaslom, nézzük az élet napos oldalát! 8)
Megjegyzem, én hiszek a reinkarnációban és ezoterikus nézeteket vallok, de nem fejtegetem/fejtegettem ezeket a fórumon, mert mindenki abban hisz, amiben akar, és ez így van jól! :wink:

KépKép
sajti

Kiságyban alvás???? Sehol nem vagytok Csajok!! 8) Mi már pár hete mindhárman a földön alszunk, mert Kristóf nem hajlandó kiságyban aludni.... :? Erőltethetném, de minek? Boldogabb a földön, és nekünk is jót tesz, legalább kemény padlón alszunk... :D Kempingezünk a nagyobb szobában. Király! :lol:

Csicsi: szívből örülök, hogy minden rendben van, és otthon vagytok!! :D

Jaaa, eszembe jutott még valami: mi a világ legnegatívabb mondata?

Nincs semmi baj! (ugyanis minden tagja negatív értelmű... 8)

KépKép
sajti

Sziasztok!

Tök jó hogy nem értem miről folynak itt a kommentálások én valamit félre olvastam :)
Na,mindegy én azt szeretném ha mindenki boldogan irogatná ide a mindennapjait én most a saját bőrömön tapasztaltam hogy 1 perc alatt meg van a baj és egyik gyerek sem garanciás úgy szeretjük őket ahogy vannak,mondjuk bennem most nagyon sokminden átértékelődik de tényleg ne arról szóljon egy gyermek-szülő kapcsolat hogy folyamatosan a hibáit keressük hanem annak örüljünk amit meg tud csinálni.
Na én nem is írok erről többett remélem ezentúl is MINDENKI
megossza a fórumon a tapasztalait mert nekem nagyon sokat segít úgy hogy már nem vagyok teljesen kezdő.

Sajti

A földön alvás nem semmi :D Az én hátam nem bírná,most mi is egy szobába kerültünk nem merjük egyedül hagyni még jobban érzem magam ha ott vagyok vele még azért nem tudunk teljesen felllélegezni.Már beszél?Mi most tartunk a brüüüü meg búú-nál de azt non-stop nyomja.

Rekuja

Hát nem kicsit vagyok megviselve amit rendbe hozott a kineziológus most kezdheti előrröl megyek majd csütörtökön se az agyam se a gyomrom nem működik rendesen,minden evés után felfordul a gyomrom...stb...stb...De nem érdekel csak ne legyen baja.
Ügyeskedik Bibi ugyan úgy de direkt írtam hogy ha nem lesz egy Doktor akkor sem dől össze a világ.

Kat

Nem olyan vészes ám a homloka csak be van kenve Betadinnal és azért olyan piros.Kicsit félek is attól,hogy ezentúl nagyítóval fogom nézni a gyereket hogy mit csinál és mit nem de ez egyenlőre biztos normális nem tudom hogy mennyi idő kell ahoz hogy az ember elengedje magát egy ilyen után.

Elaludt a manó,nem akart enni most este,bekentem az ínyét és megette.Viszont nagyon folyik az orra pedig kiszívták a korházba meg én is szívom,lehet emiatt éjszaka is felébred majd.
Azért sokkal érzékenyebb de szerencsére a mosolya a régi :wink:
Itt egy kép ezt most csináltam itt látszik hogy nem olyan vészes a homloka,jaj csak a feje forrna már össze.

Kép

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Végre lenyugodtaka kedélyek, Molly eszik, igaz kevesebbet, de rendszeresebben. Hőemelkedése van még, de nem vészes, kicsit nyüszi. Az éjszakához képest kitűnő állapotban van. Mostmár visszajött a színe is. lefektettem, alszik. Apa ki lett toloncolva a nappaliba :)

Hogy én is elmondjam akkor mostmár a véleményem erről a vitáról. Így visszagondolva buta voltam hogy azon aggódtam hogy az akkor nem éppen 6 hós bébim utál hason lenni és még nem mászik, mint pl Szaffi. Rá pár hétre elkezdett veszett módon hemperegni a földön, és már akkor is hason volt mikor nem kellett volna. Sokszor feleslegesen aggódunk, de ez egészséges anyai féltés. Viszont most, hogy Csicsiéknek is ott volt ez a baleset, és nekünk is volt 2 húzós, majdnem kórházban maradós éjszakánk, úgy gondolom, hogy addig, amig egészséges, boldog és kiegyensúlyozott babáink vannak, addig mi se aggódjunk. Attól ezerszer rosszabb dolgok is vannak, hogy pl nem forog, nem kúszik, nem rendesen tartja a lábát, stb. Egyébként is még olyan aprók, még csak most tanulják az élet dolgait, felfedezik mit tudnak művelni a saját kis testükkel.
Például Kat, aki szakértője ennek, mégsem aggódik amiatt hogy Bálint egy "szobor", imádjuk őket úgy, amilyenek. Nekem most sajnos egy kis lázas testű pici babát kell óvnom és imádnom. És a szeretetet, amit cserébe kapok, azt leírni sem lehet szavakkal. Egész délután mi is kempingeztünk a nappaliban egy takarón fekve, Molly pedig nem győzött akár 5 perceket is aludni, és közben engem ölelni. Mostmár eszembe se jut amiatt aggódni hogy később csinál dolgokat, mint esetleg az átlag. Nővérem kisfia is 15 hónaposan indult el, most pedig kitűnő tanuló az iskolában, és makk egészséges. Tőle egyszer sem hallottam volna hogy aggódik a gyereke mozgásfejlődése miatt. No ennyit erről.

Sajti:
Na látod, Kristóf pedig már beszél, én pedig arra várok hogy Molly mikor fog pár szót mondani a mostani denevér visongatása helyett :) Na azért azt, hogy papa, azt tudja mondani, az apja nagy örömére.
Nincs semmi baj! :lol:

Rekuja:
Én is olyan hihetetlen anyai ösztönt fedeztem fel magamban az utbbi 2 napban, amire sohasem gondoltam ezelőtt. Nem kívánom, hogy bárki is tűlessen egy vacak betegségen, de nekem olyan jól esik, hogy ennyi mindent tudok tenni a beteg gyermekemért :oops:
Tegnap azért nem kerültünk előbb sorra a kórházban, mert a szokottnál több beteg várt ellátásra, plusz közbejött valami riasztás a kórház egy másik területén, mire az a 2 szem orvos is kirohant az épületből. De igaz is, annyi szabad hely volt ott, legalább ne üldögéltünk volna hajnalban egy váróban, a neonfény alatt ahol Mollynak esélye sem volt aludni. Nem bántam án volna ha beraknak egy vizsgálóba minket, csak le tudjam fektetni a lázas babámat :? Cserébe Molly összehányta a várót :P Szerencsére ma már minden folyadékot bent tartott, még a vizet is szürcsölte pohárból. Olyan büszke voltam rá :) Szilárd étellel meg sem próbáltam kínálni...

Kat:
Tetszett a botmixeres hozzászólásod :lol: Nekem eszembe se jutott aggódni amiatt hogy a darabos kaját még nem eszi. Majd eszi, ha jól esik neki. Úgy sincs még itt igazán az ideje a csomósabb ételeknek.

Csicsi:
Örülök, hogy minden rendben veletek! Szegény drága Bibi, a kis homlokával. Puszilgasd meg helyettem :)
Tegnap éjszaka kellős közepén eszembe jutottatok, amig a dokira vártunk, hogy hogy bírhattad idegekkel, ha én "csak ennyitől" teljesen kikészültem. A lényeg, hogy túl vagyunk/leszünk ezen is, és ahogy látom Bibinek esze ágában sincs szomorkodni. Jó együtt látni a tesókat :)

Piroska:
Nekem nem jutott eszembe az, hogy esetleg otthon is beteg lenne. Igaz viszek magammal majd orvosságot, ha mégis kellene, de nem fogok rettegve elindulni innen. Ahhoz, hogy könnyen elkapjon valamit, az immunrendszerének gyengének kellene lennie. Az utóbbi napokban tüsszgött Molly meg néha köhögött, majd erre a jelekre figyelek mielőtt megyünk.

Evian:
El ne tűnj itt nekünk, ha más nem, facebookon foglak majd zaklatni hogy térj vissza hozzánk :P
Na látod, nálatok is megy a gyors forgás, hidd el hamarosan rájön hogy hátról hasra is lehet. Tudod Molly ugyanúgy utálta a hasonfekvést, mint Levid, ész most arra kelek fel hogy hason fekve vigyorogva vár a kiságyában :)

Még valami... Muszáj leírnom, hiszen Alexszel ilyet nem lehet megvitatni. A gyerekorvos hihetetlen jóképű volt :lol: Kicsit hülyén is éreztem magam hogy én meg a lehányt nadrágomban, igénytelen fejjel voltam ott :lol:

Kép

Kép
snowball

Csicsi:
Akkor egy cipőben járunk, még akkor is ha én közel sem mentem keresztül azon a dolgokon, mint Te Bibivel. Most nálunk is Alex ki lett kergetve a szobából, és Mollyval alszom egy ágyban hogy tudjam figyelni a hőjét, ha véletlenül hányna, stb stb.
Nagyon cuki Bibi ahogy ül, tegnap én is észrevettem hogy Molly tud ülni egyedül. Épp a kórházban, amig vártunk, fogtam az ölemben, és azt vettem észre hogy egyedül ül :) Ma mondjuk nem produkálta magát, feküdt egész nap, pihent ő is, mi is. Majd holnap :wink:
Mekkora Bibi ágya, mint egy bárka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép

Kép
snowball

Csicsi
hála Istennek, nincs komoly baj! Hát Istenem, egy kis horzsolás, az mindig kell a gyereknek. :) Azért a többi elmaradhatott volna, de mindegy, a lényeg, hogy minden rendben legyen! Tényleg nagy bibi ágya! :) Mekkora?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 19:27-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Csicsi
látod, én megértem, ha nagyítóval fogod nézni a gyereket. :) De ha úgy érzed, hogy bármi van, az a legjobb, ha időnként megnézeted fejlődésneurológussal. Engem nagyon megnyugtatott, amit mondott. Azt mondta, hogy mindig, ha valami van, inkább el kell vinni és akkor legalább az anyuka megnyugszik, hogy nincs komoly baj. De nektek nem kell majd kontrollra visszamennetek?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska:
Ezt nem értem, mégis mire kell figyelnem, hogy ne legyen beteg? Burokba nem zárhatom be, emberek közé menni kell, max annyit tudok tenni, hogy viszek magammal lázcsillapítót. Nem mintha annak ellenére hogy "külföldön" leszünk, nem vinném el orvoshoz, ha megbetegedne.

Egyébként már jobban van Molly, éjszaka nem volt lázas, este 9től reggel fél tízig aludt. Már van étvágya is, még nem a régi, de mostmár legalább minden rendben :)

Kép

Kép
snowball

Snowball
Hála Istennek, jobban van Molly. Kialudta a betegséget. Most már helyreáll a régi rend lassan.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 19:29-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

hűha, itt aztán zajlik az élet… én sajna most is időzavarban szenvedek, és amúgy se szeretnék belefolyni a vitába, nem vagyok az a vitázós fajta sajnos… mindenesewtre tényleg kicsit túl lett itt lihegve ez a mozgásfejlődés téma, ha nem haragszol Piroska…

Tyuntyi, köszi a blog dícséretet…anno mikor Misi született akkor kezdtem írni amolyan babanapló félét, csak most újat kezdtem, mivel minden olyan más lett. Én is, ő is, meg az élet is. Tollseprű. Hmmm, nincs olyanom, de majd veszek egyet.

Rekuja, lehet hogy félreértettél, én nem az életedet gondoltam viccesnek, hanem azt akartam közölni, hogy jó a stílusod, humoros (és szerintem nem vagy te olyan cinikusI) és szeretem olvasni ahogyan írsz, én tuti nem tudnám így megfogalmazni. Szóval ez inkább dicséret akart lenni, bocsi ha nem úgy jött le…
De jó hogy belinkelted ezt a cipő tájékoztatót, ha lesz kis időm még majd átfutom .

Kat, nagyon tuti amit írtál, csak támogatni tudom a véleményed.

Beteg babáknak jobbulást
:D

gabci76

Ja, elfelejtettem kis életem egyik fontos és örömteli pillanatát megosztani veletek: Levi eszik!!!!!!!!!!!!!
Újra tündéri kis zabagép lett még a ruhája se lett kajás, nehogy kárba menjen egy csöpp étel...
Ja Piroska te kérdezted a hosszát: 62 centivel nyomulunk egyenlőre, nem egy nagy baba.

:lol:

gabci76

Csicsi,

nagyon cukker a kis Bibi, és jókedve van! Hát nem lehetett könnyű ez a pár nap neked, nektek, tudom milyen ...
Egyszer Misi fejest ugrott a parketta szegőlécre 1 éves kora környékén, hogy csak úgy koppant, egy szemhunyást se aludtam aznap éjjel... tavaly meg fejre esett a mászókáról az oviban, de szerencsére nem lett baj, csakhát az ember aggódik... a mi életünk már csak ilyen, aggódunk a gyerekeinkért mindig.

Snowball,
stramm kis lánykád van hogy máris jobban van!
:D
Szerintem nem kell előre aggódni olyan dolgokon amik lehet hogy meg sem történnek! Ismerek olyan gyereket akit végighurcoltak már fél Európán és kutya baja nem volt ( az más kérdés hogy csak úgy én nem huzigálnék össze-vissza egy pár hónapos babát) -ezt nehogy magadra vedd

gabci76

Feleslegesnek tartom az aggodalmat amiatt, hogy na most hazautazom, "végig hurcolom Európán keresztül" a gyermekemet, és beteg lesz, mert otthon más vírusok vannak. Begolyóznék ha arról szólna az életem hogy állandóan sterilen tartsam a gyerekemet. Négy hónapos sem volt, mikor a nagykövetségre mentünk Londonba, ami hosszáteszem, hosszabb út volt, mint hazarepülni Magyarországra... És mégis viszonylag jól viselte az utat, melege volt, stb, de ezt is megéltük, hogy oda eljutottunk. Nem próbára teszem Mollyt azzal, hogy utazgatom. De a családomat megöli a kiváncsiság, hogy milyen a gyermekem, mert még nem látták, csak fényképekről. Nem fogok a szabadban találkozni a családommal, csak nehogy elkapjon valamit és nem fogok sorba állítani mindenkit hogy fertőtlenítse le a kezét mielőtt hozzányúl. Magamat pedig tartom felelősségteljes anyának olyannyira hogy tudjam miként kell ellátnom a gyerekemet, hogy ne legyen beteg. Tarthattok önzőnek, hogy majd akkor egy 8 hónapos babát kiteszek egy utazásnak, de nem fogok itthon ülni és sóvárogni a családom után.

Kép

Kép
snowball

Snowball, írtam hogy ne vedd magadra, hiszen neked célod van ezzel az utazással, ha távol lennék a családomtól én is elmennék még Timbuktuba is a gyerekemmel!
Viszont ha csak úgy az utazgatás kedvéért megy valaki pl. nyaralás , akkor én bizti nem tenném ki a gyereket nagy útnak, hiszen nekik még fontos az állandóság meg a nyugalom-Ennyi, ez az én véleményem, lehet más meg másképp gondolja.
Nem tartalak önzőnek, sőt a nagyszülőknek és a lányodnak is tök jó lesz kicsit együtt lenni! Végülis már nem újszülött nyugodtan utazhatsz vele szerintem.

gabci76

Sajti
Legalább látom a vonalzódat is :)
Hőre puffadóst már írtam, hogy nővérem is azt használta, de a rugikkal az a fő bajom, hogy ahogy feláll, elkezdi „maga alá gyűrni” és folyton pofára esik benne. Még abban is, ami már egy cseppet pici rá :shock: De azért még próbálkozom, mert sztem a rugi egy nagyon praktikus ruhadarab.
Kristóf a 8 kilójával úgy 1 kilóval több, mint az én túlhordott csöppségem :D Meg 3 centivel :wink:
„Nincs semmi baj” mondat király 8)

Csicsi
Wow, az az ülés a kiságyban nagyon stabil! 8)
Minap gondoltam rátok, mert egy nő épp azon hisztizett a gyereke előtt, hogy milyen drága az iskolakezdés, meg minek szül az ember :shock: Rögtön eszembe is jutott, hogy hát Pepi is most kezdi a sulit, szóval ti is hasonlóak elé néztek. Meg az is, hogy a nő azért hisztizett (a zöldségesnek panaszkodott) hogy 16 e Ft volt a gyereknek a füzete és húha. Majdnem odaszóltam, hogy mért, pelenkákra mennyit költött?! Bár lehet, akkor is mindenre a „minek szültem” reakció jutott az eszébe :? Ti meg ahogy írtad, tökre várjátok a balettes sulit, szóval jó tudni, hogy nem mindenki hisztizik be attól, hogy a gyerekre költeni is kell :) Valljuk be, a pici drágább :D
Mi megbeszéltük apával, hogy orvos lesz Szaffi :lol: Vagy gombász. Ha mást akar, tuti kitagadjuk :lol: :lol: :lol:

Snowball
Vizet pohárból?! :o Büszke is lehetsz rá!! Nem semmi :)
Mollytól jófejség, hogy összehányta a várót, mert nem kapott ágyat :D Nagyon helyes! :)
Sztem se aggódj itthon lebetegedés miatt. Mi sokat járunk Szaffival emberek közé is, természetbe is, voltunk vele Ausztriában is, Erdélyben is, mégse kapott el semmit, pedig ő se kap már 2,5 hónapja egy korty anyatejet se (meg ugye előtte se sok jutott). Ez szerintem sokban szerencse kérdése is. Azért mikor oltásra menet egy köhögős gyerek tartotta az ajtót a rendelőben, inkább mondtam, hogy még sétálunk egy kicsit kint, majd két perc múlva mentünk csak be :)
Jóképű gyerekorvos hmmm.... a miénk úgy néz ki, mint Hókuszpók húsz évesen és plusz 50 kilóval és mosolyogva :D De tudod, attól még, hogy rendeltél, az étlapot lehet sasolni :lol:
Közben frissítettem: Szerintem spec az lenne az önzőség, ha bezárva tartanád, nehogy elkapjon valamit. Szerintem egy gyereknek tök fontos a nagycsalád léte, és ha ezért utaznia kell, akkor ez van és pont (meg szerintem Gabci is erre célzott, de többet nem írom le, hogy szerintem :D)

Gabi
Nyugi, tudtam, hogy dicséretnek szánod, hogy vicces vagyok, csak az én kis frusztrált lelkem zavarba jön a pozitív visszajelzésektől, szóval vagy elpoénkodom a bókokat, vagy visszautasítom. Ezzel amúgy halálba bírtam kergetni a nekem udvarló pasikat, szerintem apában is az ragadott meg, hogy képtelen udvarolni, ami mindkettőnknek kényelmes :D Morbid, mi?
Levi evése tök jó! Rád is irigykedek egy sort :wink: Bár ma Szaffi 12 kanál pépet már megevett :lol:
Oviban fejre esés horrorisztikus! ÁÁÁÁ Én egyszer nekihintáztam a korlátnak és hideg kanállal nyomták vissza a púpot ovis koromban, fú, még most is emlékszem rá, hogy fájt :cry:
Tudod, akit végigrángatnak fél európán, annak már olyan erős az immunrendszere, hogy csak na :wink: Azért én se játszanék véres kardot a gyerekkel, de pl anyósékhoz mi is vittük, és nem a betegség, hanem a hosszú út aggasztott.

Voltunk baba-plázacicázni, felvásároltuk a fél Brendon leértékelt ruhatárát, mert apa teljesen belelkesült, én meg nem tiltakoztam :) Elvoltunk vele, mert mikor apa hozott egy véraranyos kantárosat, és rá volt írva, hogy 6990 Ft, akkor azért mondtam, tegye már vissza, magamnak nem veszek ennyiért, pedig én évekig hordok egy gatyót. Végül vettünk cicanadrágokat, mivel a nyári térdgatyókat nagyon leárazták, és a 86-os térdgatyó az Szaffinak hosszúnadrág méretű (már van egy ilyenünk). Meg találtam egy irtó ronda béleltet ami 5500-ról 1500ra volt leárazva, az arra, hogy itthon másszon benne tökéletes, ráadásul vastagabb plüss, csak metálkaki színe van. Azért megnézném a lelki világát annak, aki ebből az anyagból gyerekruhát tervez. Bár ebből az anyagból bármi ronda :)
Meg találtunk egy imádni való mikrokord piros pöttyös cuki nacit, hát teljesen beleszerettünk, az 74-es, még nagy, de nem érdekel.
Kipróbálok most egy olyan harisnyát is, aminek a talpiján meg a térdén is van tapadókorong, hátha ezt nem játssza le magáról. Csak fiúszínű volt :shock: Apa szerint ennyi tapadókoronggal felgekkózik a plafonra is. Ha nem esik le, felőlem mehet.
Vettünk fiókra biztonsági zárat, kíváncsi vagyok, fel birom-e szerelni.

Most amúgy elaltattam mindkettőjüket (apa-Szaffi), én meg élvezem a kis nyugit. Esküszöm, hétköznap egyszerűbb, mikor csak Szaffi van itthon :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?