Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Judit, örülök, hogy jól van Petra.
Na, a fene se érti akkor ezt a multivitamint.
Zsófi eddig este kapta, de nem jelentkezett tőle éberség éjszaka, eddig, kopp-kopp.

Jó, hogy írtad a pelust, mert épp akartam kérdezni, hogy ki hányasat használ. Mi eddig 4est, de úgy nézem, hogy kicsi, rövid a hossza. Na, ezt jól leírtam, de szerintem értitek. Azon gondolkodom, hogy eggyel nagyobbat veszek. De hányast? Van a Pampersnek a 4+, azt ismeri valaki?

Mangora, köszi az elérhetőségeket.
Nagyi hogy van? Meglátogattátok? Néha kimegy majd hozzátok?

Ági, ha már kérdezted az esküvőt :-) ma este találkozom egy vőféllyel, ideadja a demo anyagát. Szombaton pedig megyek esküvői ruhát próbálni :-)
Zenekar, fotós, videos keresése folyamatban. Ajánlat van vagy 50, de még nem döntöttünk.

Fleur, hajrá torna! Én is tervezem már hetek óta, de a kolléganőim mindig lemondták, de most már elszánom magam és megyek egyedül.

Zsófi is harap néha, leginkább nagylábujjba, ahogy Csabi is. :shock: Szerintem játékból csinálja.
Kb. 2 hete, ha nem kap meg valamit, leteszi a kezét és a fejét is a földre, mintha bukfencezni akarna... :shock: Hát, kis híján az infarktus kerülget, hogy kitöri a nyakát.

Szép napot mindenkinek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

HI!

Tényleg a főnéni és Ancsa volt itt ringatót tartani :D . Jó volt, gyerekek imádták. Szerintem hulla fáradtak voltak amúgy a "zenenénik". Monke eszemben is voltál, mert mondta Ancsa, hogy szuper a 16. kerületi csoport most :wink: .

Ervick, Gigi, akkor hajrá fogyi-klub. 90 napozni kezdtem el ..rendszerint 2 hétig be is tartom, aztán egy vendégség és már borultam is...

Gigi, ovira most tudom teljes békével írni: hogy minden okés. Nagggyon-nagggyon nem úgy van az a kisgyerekek "hipp-hopp" megtanulják a második nyelvet. Mostanra értette meg, hogy nem értik meg őt, hogy neki kell majd egyszer németül megszólalni. Azt is mostanra értette meg, hogy a németül beszélő fiú nem bántani, hanem játszani akar vele. Most kerekebb a világ ovi terén, köszönjük a kérdést :). Jövőre az igazi oviban lesz "német, mint második nyelv"-et beszélő csoport, rástartolunk :).

Harapás Grátánál is előfordul, csak pislogok tehetetlenül én is, Bors sosem csinált ilyesmit.

Viszont van valami, amolyan dicsekvős dolog :oops: :oops: :oops: , nem szeretem az anyucis túlzásokat, de ezt annyira szeretném elmesélni: Gréta kb. 2 hete minden este bilibe pisil, tegnap a reggel is úgy alakult, hogy ráültettem (nem voltunk késésbe az ovival) és akkor is pisilt. Ha bárkiben is felmerülne a kérdés: nem, még semmi szükség ennyi idősen elkezdeni az ilyesmit, csak a fiam állandóan a wc-n kap ihletet a dumáláshoz, ott szónokol állandóan Gréta meg követi mindenhová és ha már úgyis ott kuporgunk a fürdőben, akkor nem tart semeddig ráültetni Grétát is a bilire.

Fleur, hűűű, micsoda fotó! Csini vagy nagyon!!!

Hát, :( , ennyi fért bele, csók Mindenkinek!

Kép
Kép
friday

Kép

Hétvégi beszámolónk 8)

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Hát mégis megkerültetek:)
Sajnálom a rossz éjszakákat, Kata, Judit, Fleur.
Drukkolok minden fognak, hogy gyorsan kinőjjön:)

Hazajött már Miki? poén lehet egy ilyen disznóvágásos teambuilding, de csak a résztvevőknek, az otthon maradó családnak nem... sose értettem, miért nem lehet ezt megoldani egynapos programként.

Amúgy tegnap este én is adtam Dávidnak Cebiont, 5 perccel az előtt, hogy olvastam, amit írtál... aztán éjjel óránként felsírt (hálistennek közben visszaaludt)
Fene tudja, összefügg-e, de nem kísérletezem vele ezután.

Zsuzsi,
Étvágygerjesztőnek viszont jó lehet a multivitamin, az tuti.

Mi 4-es pelenkát használunk, nekem nem tűnik kicsinek (Pampers). Pedig Dávid nagyobb, mint Zsófi.

Ez a bukfences hiszti is horrorul hangzik:(

Judit,
Étel kiköpése nálunk is van. Sőt, megrágás utáni kiköpése is:(
Plusz: csak azt hajlandó enni, amit ő maga tömköd a szájába kanállal-kézzel, és ha megunta, egyszerűen elhajítja a tányért.

Na ehhez vegyétek hozzá, hogy nálunk az ebédlő egyben a nappali is, és parkett van. Gondolkodom egy nagy teljesítményű gőztakarítógép beszerzésén.

Ez a karján levő hurkába harapás nem is rossz ötlet:)

Harapás:
Vick, próbálom én is mondani Dávidnak, hogy fáj meg nem szabad, de nem érdekli. Abban reménykedem, hogy ráun, és megnyugtat, hogy nem agresszióból harap, hanem inkább hancúrozásból-kedvességből.

Amúgy együttérzésem mindenkinek, akinek szintén harap a gyereke, holt fájdalmas.:(

Szilvi, Zsuzsi,
lábujjharapós gyerek nálunk is van pár a Ringatón, nagyon komoly:) idegen lábakat is megtámadnak.
Amúgy sajnos két éves, harapós gyerek is van, nem biztos, hogy korfüggő...

Még valami: Vick, ajánlottad Katinak az Exxem Repair krémet. Én vettem és kipróbáltam Dávidon (nagyon ronda ekcémás foltjai lettek az utóbbi hetekben, talán az antibiotól).

Ez tényleg hat!!! Köszönöm a tippet.

Friday,
Itt meg ma azon lelkendezett Ancsa, hogy milyen jól fogadták őket Svájcban:) és mekkora élmény volt.
Aranyos nagyon a kép és poén lehet a biliző Gréta:)

Idegen nyelvű gyerekközösséggel kapcs. aranyos történetet mesélt egyik kollegám, aki kiskorában Svédo-ba költözött a családjával.
Azt mondta, egy fél évig tűrte és nyelte, hogy nem érti, mit mondanak neki.

Aztán, ahogy megértette, mit mondott az osztály hangadója, rögtön jól meg is verte érte:)

Remélem persze, hogy Borsnál nem lesz ilyen drasztikus, és jól érzi magát továbbra is az oviban. De nem lehet könnyű dolga.

Szép napot!
Móni
monke

Fleur, nagyon jó az avatarod és a vonalzóképek is nagyon szépek:)

És most ez egy felhívás mindenkihez:)

Az Örsön, a Sugárban van egy játszóház, nemrég nyílt, nincs kedvetek eljönni valamelyik nap jövő héten?
Elég kevesen vannak, ha jól láttam, és tágas. Kedden van talán akciós napjuk.

Azért pont oda, mert egyrészt jól megközelíthető, másrészt mert minden szentnek maga felé hajlik a keze... szóval nekünk is jól megközelíthető

Esetleg Ágiék is tudnának csatlakozni, ha délután mennénk...
monke

Hahó!

Mi is megvagyunk :)
Jól telt a hétvége, szombaton vendégek, vasárnap meg állatkert, Bene nagyon élvezte, gondolkom egy éves bérlet vásárlásában, jóidőben mehetnénk akár minden héten :)
Tegnap pedig évfordulónk volt, a hetedik, szóval volt vacsi meg mozi, feltöltődtem rendesen az utóbbi pár napban :)

Bölcsi: kicsit visszaesett a kezdeti lendület, amennyire jól elvolt a múlthéten (persze akkor én is vele voltam), hát ez a hét annyival rosszabbul indult. Elég rossz napjai vannak és nem nagyon van el, ha nem vagyok ott vele. Ráadásul megint előjött a köhögése, félek, hogy lebetegszik. Tudom, hogy jó kezekben van, nem érzem, hogy én aggódnám halálra a dolgot, de valahogy edig még nem érzett rá az ízére... remélem azért menni fog, vagy ha mégsem, nem ér annyit az egész egyetem, hogy közben meg a drága kisfiam a bölcsiben sírjon... borzasztó látni a kisírt szemecskéit, és utána úgy szorítja a kezem, hogy még véletlenül se tűnjek el. Pedig amennyira látom, a bizalmába avatta a gondozónéniket, elfogadja a segítségüket... na persze még ez ennyi idő után tök normális is, de benne lenni nem könnyű. Az ottalvás ma nem ment, talán holnap. Itthon bezzeg rögtön beájult... szóval igyekszem pozitívan hozzáállni, az nem segít, ha időelőtt én is feladom, de most elég nehéz.
Viszont nagyon ügyesen és sokat eszik mindig ott, pedig itthon sokszor kínlód(t)unk mi is. Valószínűleg ez a korral jár.

Móni, ezt a játszóházat már én is néztem (khm, hozzánk is közel van véletlenül :)), szívesen csatlakoznánk!
Visszaírtak a kutatással kapcs., még időpont egyeztetés folyik, de úgy néz ki, megyünk mi is :)

Rossz éjszakákat iszonyúan sajnálom, dög fáradtak lehettek :( Remélem megszűnik mindenkinél a zavaró tényező, és helyreáll a rend!

Friday, aztaaa, nyugodtan büszkélkedj csak, nagyon ügyes kiscsaj Grétád :) A bölcsiben van már olyan kislány, aki nincs két éves, és szobatiszta teljesen.

Judit, szuper, hogy Petrának nem lett semmi komoly baja. Gondolom már elegetek van a betegeskedésből :(

Zsuzsi, mi is négyes pelust használunk, Liberót, már vettünk ötöset, de még jó a négyes. Még egy csomag pelenkával úgy jártunk, mint Szisziék, ahelyett is küldtek másikat, szóval még egy darabig marad is a négyes. Benének egyébként jó még, éjszaka sem lesz balesetes az esetek túlnyomó többségében. Sajnos a 4+ pelenkát nem ismerem.
Szép a hotel, meglestem :) Jó válogatást Nektek, remélem megtaláljátok a megfelelőt! :)
El tudnád Te vagy Reni küldeni nekem annak a zenekarnak az elérhetőségét? A sógornőmék sem találtak még.

Na ennyire futotta, bocsánat :(
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Az elmúlt éjjel "csak" 2x ébredt Márk :-(,gonosz anya lévén nem mentem be,csak az ajtófélfánál figyeltem,10-15 perc üvöltés után kidőlt,csak leszokik róla.Ma viszont nem adtam vitamint,próba szerencse.Ja és tegnap 2 órával később feküdt le,mint szokott és ígyis megébredt először éjfélkor,majd 5kor.Semmi ötletem nincs már.
Takony még mindig jön, úgy mint Zsuzsi anno Zsófinál kérdezted,hogy vajon honnan.Péntekre kértünk újabb oltásidőpontot,remélem a takony addigra elmúlik.
Mi 5-ös pampers-t használunk, a 4+ alig volt nagyobb a sima 4-nél, viszont amiben marhára csalódtam, a pampers bugyipelusa, nincs rajta ragasztócsík,használat utáni összegöngyölésre és az oldala is alig eltéphető, kaki után elég lehámozni a gyerekről.

Móni,ha kitavaszodik,szívesen elmegyünk mi is abba játszóházba,addig avassátok fel.Gőztisztító hozzánk is jöhetne.:-)

Zsuzsi, nagyon ügyesek vagytok,hogy ennyi mindent elintéztetek már.Nálunk is volt anno vőfély,nem bántuk meg,olyan jól levezényelte az estét.Bár olyan feladatokat,mint tojásgörgetés,cipőből ivás,stb.kimondottan nem kértünk, azt fixáljátok le mindenképpen,mit akartok és mit nem.
Szerintem nem baj,ha megmondjátok mit szeretnétek nászajándékba, a legtöbben úgyis pénzt vagy vmilyen utalványt fognak adni,pl.ikea.
Mi a szeptemberi lagziba 4 másik párral együtt extrém sport kipróbálási lehetőséges csomagot adtunk a párnak(50 közül választhatnak),emellé egy csomó kaparós sorsjegyet,pénzt és olyan évjáratú tokaji aszút,amikor összeismerkedtek.Hallottam olyanról is,hogy a pár egy bizonyos típusú kaparós sorsjegyet kért mindenkitől nászajándékba és több milliót összeraktak így.

Ági, sajnálom,hogy ez a hét nem alakul már olyan jól a bölcsiben, úgy elszomorodtam,mikor írtad hogy sírdogált Bene,nem lehet könnyű.Neki biztosan több időre lesz szüksége a beszokáshoz, de 1-2 hét múlva már az ottalvás is menni fog,hidd el.

Fleur,Lilla meseszép a képeken,gratulálok itt is!

Szilvi, kitartást a leendő sok munkához.Defekt:-(Csabika gondolom nem volt veletek.

Friday, hatalmas gratula Grétinek,ez nem semmi,még jó hogy büszkélkedsz vele.Én nyáron akarom elkezdeni a biliztetést,kérdés hogy Márk érett lesz-e rá.
Örülök,hogy volt egy kis hazai élményed a ringató kapcsán.
Gyönyörű a szánkós tájkép!
Keresztmamiság:-)Édes Bors és Gréti Ivettel az iwiwen.
Apropó, facebook-on te miért nem nyomulsz, ha már nemzetközi vizeken evezel?
Nekem 2 keresztlányom van már, ha tesóméknak lesz gyereke,akkor tuti náluk is keresztmami leszek, Miki szerint a "jóból is megárt a sok", 3 keresztgyerek már bőven elég lesz.

na megyek vasalni, Márkot leraktam,még dörmög,csak kidől

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ja,felmosás után-vasalás előtt,eszembe jutott:

Móni,igen, M szombat este óta itthon van, na de acsüt-pént-szombat hármas nem volt semmi kettesben a gyerekkel,levegőt alig bírtam venni.

Fleur, pont tegnap este volt egy komolyabb összezördülésünk az új lakónkkal:-(
Szerinte én mindenért cseszegetem és mindenért szólok, miközben én csak azt jegyeztem meg x alkalommal,hogy a szennyes zokinknak nem az ágy mellett a helye, maga után a szobát rendben tarthatná illetve tegnap este a 2.kör vacsorája után rárivalltam, hogy legalább elpakolhatna maga után, nem igaz hogy a koszos tányért meg kést nem tudja beraknia a mosogatógépbe,ennyi idő után igazán tudhatná Márk játékainak hol a helye és nem kéne mindent elpakolást gyanánt a járókába szórni...Szóval kezdődik az élet...

Lehet hogy férfi szemmel kiállhatalan vagyok???

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok !

Előkerültünk mi is ! Mostanában nagyon nem voltam gép közelben, mert én is elkaptam Mátétól a nyavalyát, 3 napig nem tudtam fel kelni az ágyból mert úgy fájt a fejem a szemem ,hogy alig láttam szédelegtem, folyt az orrom és köhögtem nagyon ! De most már jobb mert a taknyi elkezdett már jönni , de még most se vok a toppon , Máté jól van szerencsére, továbbra sincs még foga, két alsó foginak, kint van a hegye, fent duzzadt, fehér és kemény, , nagyon lassan fogzik, baszus, már egy hónapja kint van a hegye és azóta is úgy van nem nőtt egy cmt se ! :cry:

Nagyon nem tudtam még visszaolvasni , de igyekszem !!

Kata mi történt a szomszéddal ? Ha lehet megkérdezni ! :oops:

Mi a 4+ pamperst használjuk nappal és éjjelre meg a pampers premiumot nagyon szupi, azóta nincs pisis pizsi mióta a liberot elhagytuk mi már 5 használtunk abból de se a 4 . 5 nem volt jó ! Most ez verzió nagyon szupi !

Friday nagyon szupi helyen laktok ! Grétának meg gratula, ügyi a bilizésbe ! ÉN is ebbe bizok h nyáron elhagyja a pelust mert látja az unokatesoktól h wc be pisilnek !

NÁlunk a vitamin napi adag a cebion, és minden nap kap frissen facsart, narancsot, grap.. , citrom , kiwi mixet imádja !

Nálunk szerencsére az éjszakák jók, átalussza, max egyszer kel, de akkor is csak szomjas ! Iszik és alszik tovább !

MÁr egy hete kb probálkozunk reggelente atejjel egész jól ízlik neki, van mikor kap kakaót bele v maci kávét , imádja ezt főleg !

Tegnapi vacsija, kolbászos, hagymás tojás volt, két pofával hamizta !

Na ennyire futotta , mág elég gyenge vagyok ,de igyekszem pótolni !

Jóéjt !

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,
Gyors leszek, ezért tuti kimarad sok minden, ezért előre is bocsi...

Bibinek is nagyon lassan jön a foga. Kb. összesen van egy fél, ami 4-ből tevődik össze. A legnagyobb is nagyon pici, pedig már a doki is látta 2 hónapja.

Egész nap zabál azzal a fél foggal, vagy fogat mos, persze szaladva mindent. A zabálás persze az ő mértékéhez képest (tudjátok, kb. a negyede annak amit egy átlag baba eszik). Viszont még ugyanannyit szopizik...tiszta gáz.

Gratula Grétinek a bilizéshez. Bevallom, én is próbáltam, mert volt egy makacs pelenkakiütése, ami nem múlt el semmire, ezért lehoztam a padlásról a bilit, de nem nagyon vont le összefüggést a wc és a bili között. A wc-t érti, de bilibe még senkit sem látott....szóval nem jött be, mert inkább játéknak nézi. El is kell rakni emiatt, és igen, meg lehet próbálni, de erőltetni nem szabad....
Nagyon klassz a kép!

Móni, Bibi is földhözvágja a tányért :) jobb, mint mikor a fejére húzza :)
Mi mennénk jövő kedden ha nincs hó :)

Ági, majdcsak lesz jobb a bölcsivel. Blani amúgy nem nagyon jár oviba....testvérféltékenység...
34372

Sziasztok!

Suli van egész héten, hulla vagyok. Majd jövök egyszer és mesélek.
Puszi mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Csak egy gyorsat, mert énis állandó rohanásban vagyok!

Pár dolog a korábbiakhoz bár bevallom nem tudtam mindent oldavsni... :(

Kati! Mi is így hagytuk Marcit sírni éjszakánkét, 3-4 éjjel után már nem volt semmi sírás!
Megértem, hogy 3 pasi mellett néha morogsz, hogy nem pakolnak el maguk után! De szerintem emiatt ne érezd magad rosszul, nem cseléd vagy, ennyit mindenki megtehet maga után!!!

Ági! Nálunk a bölcsibe az vált be, hogy ne legyen sírás, hogy mikor otthagyjuk, akkor nincs búcsúzkodás, csak észrevétlenül elmegyünk, amikor ő játszik! Átveszi a gondozó néni, leköti valami játékkal és mi eltűnünk a látókörből! Amikor nem így van, akkor nálunk is jön a sírás, de hamar meg lehet vígasztalni, csak el kell terelni a figyelmét valami játékkal!

Bibinek hatalmas gratula a bilibe pisiléshez!!!

Szilvi, Marcinak is nagyon sokáig nőtt ki az első foga, utána meg begyorsult! Már a 9. jött ki a múlt héten és ez már rágófog... De hihetetlen, hogy így is mindent "elrág" :)

Marci amúgy nagyon gyorsan fejlődik, mióta elindult! Hihetetlen, de napról napra vannak új dolgai! Már szépen hallgat rá, ha mondunk neki valamit! Ha kérdezem, hogy éhes-e,kér-e pl kekszet, akkor jön és tátja a száját :D Legújabb mutatványa az egy helyben pörgés (vagy kis köröket ír le), de csak az egyik irányba, úgyhogy általában huppanás a vége, mert elszédül :) Van egy felhúzhatós autója, amit nagyon élvez! Fel tudja már húzni ő is, csak nem teszi le a földre :) De mikor mi tesszük le neki, akkor rohan utána :D:D:D Kutyával rengeteget játszik, kergeti, stb. És persze ő is egyfolytában rohan, szinte meg sem áll!!! És az utcán nem hajlandó már kézen fogva sétálni, hanem menne magától, csak egy a bökkenő, hogy minden kerítéshez oda akar menni, ahol kutya van (nálunk minden háznál átlag 2 kutya van :D) és mondja nekik, hogy GAU-GAU és a VAU nála :D Úgyhogy kicsit félek, állandóan sasolni kell, nehogy odanyúljon egy kerytéshez, ahol kutya van... :?

Már nem tudom ki írta a zumba aerobikot, de én is voltam egy ilyenen és nekemis elég fura volt :D Viszont jól megmozgatott!!!

Bocsi, de most ennyi voltam!
Puszi nektek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Vick, kitartást!

Móni, nekem jó a jövő héten a péntek kivételével minden nap jó. Örülnék neki, ha összejönne a játszóház, annak meg plána, ha Reniék is tudnának jönni.

Friday, örülök, hogy jól megy az "ovi". Gratulálok a bilibe pisiléshez! Van, aki már ilyen korán fogékony rá.
Egy ismerősöm kislánya 14 hónaposan szobatiszta lett, azt mondja. Na, azt nem tudom, hogy éjjelre is.
Úgymint Kata, én is nyárra gondoltam, hogy megpróbáljuk, hátha. Bili (szék formájában) már van, karácsonyi ajándék.

Mangora, Marci nagyon kis ügyes!
Ez a köröket leírás nálunk a tánncal van egybekötve, rugóz is hozzá és emeli a kezét magasra. Haláli. Sajnos nem lehet levideozni, mert akkor a kamera az érdekes.
Búcsúzáshoz: pont azt olvastam, hogy nem "szabad" elszökni a gyerek elől, hanem el kell neki mondani, hogy mi fog történni. Persze, nyilván minden gyerek más és más, van, akinél nem működik.

Kata, egyetértek Mangorával, nehogy már cseléd légy! Tudom, hogy a Te lelked akkor nyugodt, ha minden tip-top körülöttetek, de akkor is, mindennek van határa.
Na, pont ilyen játékokat nem szeretnénk mi sem, csak egy-két apróságot, ill. hogy valaki kordába tartsa az eseményeket, szóljon, hogy mikor mi következik, mindezt közvetítse a zenészek, pincérek felé.

Ági, írok pirvit a zenekarról. Nagyon jónak tűnik a honlap és a CD alapján. Egyeztettem is velük, de nem engedik, hogy élőben is meghallgassuk őket. Na, ez nekem nem tetszik. Azt írták, hogy bízzak meg az ismerősi ajánlásban és a honlapon lévő bejegyzéseknek. Reni remélem nem érti félre, de ez így nekem kevés, szeretném élőben is meghallgatni őket.
Kitartást a bölcsihez! Biztos csak rossz periódusa van Benének!

Fogzás: tudjátok, mikor Zsófinak kibújt az az 5 foga 1,5 hét alatt, előtte vagy 4 hétig kínlódott. Azóta semmi, néha mintha lenne jele a fogzásnak, felsírás, szájba nyúlkálás, de hogy mikor lesz belőle fog...?

Megkapta Zsófi kedden végre a vírusos agyhártyagyulladás elleni oltás 3. adagját. 4-re kellett menni, előtte de. aludt egy órát, aztán pedig 5-9-ig este. :shock: Egyszerűen nem lehetett felkelteni. Szerencsére nem is ébredt fel igazán, így fél 11-kor visszaaludt.
9500g és 78 cm egyébként.
Azt mondta a védőnő, hogy akár el is kezdhetem neki adni a jó minőségű 3,8-as tejet.
Mai körkérdésem ehhez kapcsolódik: aki ad már tejet, milyen típusút, márkájút ad?

Köszönöm a pelenka-hozzászólásokat, maradok a 4-esnél, ezt hiszem.

Szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Megint csak gyorsan, szerintem Bene nemsokára felkel, és még nem sok hasznosat csináltam, mióta alszik :)

Ma meg holnap kihagyjuk a bölcsit, tegnap még voltunk, de továbbra is elég rondán köhögött Bene, így délután mentünk a dokinénihez, krupp... kaptunk szteroidos kúpot rá, szerencsére éjszaka nem fulladt nagyon, nagyon féltem, hogy annyira rosszul lesz, hogy mentőt kell hívni... a vacsoráját így is visszaöklendezte a köhögési ingertől. Na de leszámítva hogy elég gázos volt az éjszaka, nagyobb gond nincs, ma visszahívott minket a doktornő, mondta, hogy most már sokkal jobb, a köptető és Fenistil marad vasárnapig, hétfőtől pedig megint mehet bölcsibe. Valami gyorslefolyású vírust szedett be, és bizony nagyon úgy tűnik, hajlamos a kruppra, mondtam is Gábornak, 5-6 éves koráig bármikor előfordulhat, hogy ebben a téli hidegben egy vírustól ez lép fel nála :(
Tök rendes volt a gondozónénink is, megírtam neki sms-ben, mi a helyzet, aztán meg felhívott, és adott egy-két jó tanácsot, mert az ő kisfia is ilyen volt, ők háromszor voltak vele kórházban :(
Tegnap egyébként aludt szűk egy órát a bölcsiben, én altattam ugyan, de legalább szokja a helyét. Elég sok a zaj ott, amihez itthon nincs hozzászokva, arra ébredt fel, amúgy aludt volna még.
Nekem is azt mondta a gondozónő, amit Zsuzsi is írt, hogy mindig szóljak Benének, ha kimegyek, hogy nehogy azt érezze, Anya bármikor eltűnhet. Ettől függetlenül simán el tudom hinni, hogy Mangora nálatok pont az ellenkezője vált be.

Fel is ébredt, már itt lomol mellettem, ne haragudjatok, hogy csak ennyire futotta, csak magunkról írtam... :oops:

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

csak gyorsan jövök, mert pakolok, takarítok. A szilveszteri Győrt most pótoljuk. Holnap reggel indulunk és hétfő este jövünk haza. Ha játszóház keddre esik szívesen megyünk mi is, bár most időpontban nem tudunk nagyon alkalmazkodni. Szóval szervezzétek, s ha jó megyünk, ha nem, akkor majd tavasszal. :) Mi is megyünk a kutatásra (köszi Móni), kedden 11-re, s utána mennénk a játszóházba. Tücsök már csak egyszer alszik, s ezt ki lehet olyan kettőig tolni. ;) S Móni köszi az érdeklődést is az FB-al kapcsolatban.... igen, volt egy jó nagy sz....kavarás körülöttünk a barátokkal, családdal és a volt feleséggel. Annyiból jó, hogy lerendeztük mindenkit! :) Kicsit drasztikusan hangzik, hááát az is volt. :) De mi jól vagyunk, s megbeszéltük, hogy ez számít. Mármint az, hogy a családunk békében, nyugalomban és boldogságban legyen. Mindenki más csak ez után következik.

Zsuzsi: mi pelusból csak éjszakára adjuk az ötöst, nap közben simán jó még a négyes.

S úgy tűnik, hogy mégis jó a multi. Vacsi előtt adjuk, az éjszakával így nincs gond, s az étvágya második napja egész jó. Ma reggelire evett (fél11) egy vajaskiflit párizsival és fél1-kor egy fél üveg bébikaját s egy fél kismackót, s utána ment aludni. Alvás előtt hetek óta nem tudtam neki semmit adni, csak ébredés után evett.

Ági: a bölcsihez kitartást! Nagyon-nagyon nehéz lehet mind a kettőtöknek, de ügyesen meg fogjátok oldani biztosan!!! Én az otthagyásban a búcsú híve vagyok. Nem a hosszas búcsúé, de sztem el kell köszönni. Bár én még csak Andrisra vagy anyura hagytam itthon, de mindig elmondtam neki, hogy elmegyek, s hogy mikor jövök, s eddig nem volt gond. Bölcsivel ez simán lehet, hogy másképp van, nem is okoskodni akarok, mert azért egy apa vagy nagyi biztos más nekik, mint egy dadus.....

Van esetleg ötletetek, hogy mit lehet Győrben és a környékén ilyen időben kisgyerekkel csinálni?

Szép napot Nektek!

Judit

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

Csak gyorsan még a búcsúzáshoz: igen, azt is mondani kell neki, hogy mikor jövünk vissza. Na, nem időpontot, hanem olyat hogy mire felkelsz, mire megfürdesz stb. Hiszen ők már mindent értenek, abban biztos vagyok.
Valójában én sem hosszú búcsúzkodásra gondoltam, hanem elköszönésre, puszira.

Judit, ABBA kiállítás? OK, tudom, nem kifejezett babaprogram, de én kíváncsi lennék :-)
Jó utat Nektek!
Örülök, hogy javul Petra étvágya.
Családi problémákat sajnálom, lényeg, hogy Ti jól megvagytok együtt.

Ági, szegény Bene! Nagyon sajnálom a betegséget. Jobbulást neki!
Szerintem nagyon szépen haladtok a bölcsis beszoktatással.

Zsófi jól van, az étvágya még nem az igazi. Valójában mindent kér, de semmit sem akar enni igazán. Ilyenkor persze én jó konyhamalac módjára megeszek mindent, joghurtot, banánt, mandarint stb.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Tegnap nem tudtam befejezni...már nem is emlékszem, miket akartam...

Zsuzsi, ezt nem is értem, hogy miért nem engedi a zenekar, hogy megnézzétek. Arra tudok gondolni, hogy már most le lefoglalják az időpontokat, de csak később lesz alkalom a meghallgatásra. Mi is csak tavasszal néztük meg őket a Rómain, de akkor már le volt foglalózva, szóval, ha mégsem tetszik, akkor buktuk volna. Köszi, hogy átküldöd Áginak, még csak most jutnék odáig, hogy írjak.

Mangora, szupi,hogy nálatok ilyen jól megy Marcival a bölcsi.

Benének jobbulást kívánok!

Judit, jó pihizést nektek, jó lenne veletek is talizni. Győri progi passz.

Én is mindent megmondok a gyerkőcöknek. Az igaz, hogy így nem tudnám otthagyni idegenre.
34372

Zsuzsi, én is konyhamalac vagyok, vissza is híztam, ami a múltkor már lement. :oops:

Vick, várjuk a beszámolót :)

Még eszembe jutott, hogy búcsúnál esetleg mindkét verziót lehet alkalmazni. Előre elmesélni neki, hogy ott marad, és majd más játszik vele egy ideig, hogy mindenképp tudjon róla, aztán lehet, hogy el lehet osonni, mikor épp el van foglalva valamivel.

Jó éjt mindenkinek!

Várjuk a tavaszt!!!!
34372

Sziasztok!

Búcsú terén Renivel értek egyet :) Persze el kell magyarázni, főleg minél nagyobb a gyerkőc, mert annál inkább megérti, de ott helyben én nem tartom jónak a búcsúzkodást, mert így neked is rosszabb lesz, hogy hallod sírni, ahogy te mész kifele és nem szabad visszamenned! Ettől nekem is megszakadna a szívem!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Kata,
Tesóddal kapcs. kitartás, türelem, és szerintem csak nyugodtan mondd meg neki a véleményed, ha már nálatok lakik:)
Szerintem fiútesók ilyen helyzetekre extra hülyén reagálnak: egyrészt tesó jogán úgy gondolják, nekik semmit nem kell tenniük.
másrészt ugyanebből a logikából simán meg is engedik maguknak, hogy beszóljanak. Ja és jó esetben meg is sértődnek, ha te mersz nekik mondani valamit:)

Zsuzsi,
Jó is ez a konyhamalac-szerep:)
Nem nőtt ZSófi étvágya a marslakócskák hatására?
(én részben ezért nem merek szedni és D.-nak adni multivitamint)

Dávid új heppje, hogy ami nem ízlik neki, azt az én számba akarja beletömni. Kanállal is etet, nagyon kedves.
Figyelnem kell, hogy mivel etetem, mert nem tehetem meg, hogy én is kiköpjem a kaját:)

Ági,
Jobbulást Benének! Én is sajnálom a bölcsis helyzetet, de tényleg vannak rosszabb napjaik.
Mit tanácsolnak a gondozók?
Gondolom, láttak már pár zűrös gyerkőcöt.

Barátnőmnek extrán anyás, nyűgös, bizalmatlan természetű kislánya volt, másfél évesen szoktatta bölcsibe, hetekig tartott. De megszokta, megszerette, eszik-alszik ott stb.

Judit, Ági,
Remélem, nektek/gyerekeknek is bejön a "babalabor":) Poén, hogy emberek ilyenekkel foglalkoznak.

Judit, rosszul hangzik ez az exes történet, bármi is volt - örülök, hogy tisztázódott. Jó pihenést hétvégére!

Reni,
A tányér fejre borítása se lehet rossz:) mi készülünk venni valami könnyebb műanyag tányérkát, mert a mostanival úgy fejbe vágta Zolit, hogy csillagokat látott.

Amúgy meg, fő, hogy egyenek, nekem az az érzésem, hogy önállósági törekvésből csinálják, nem "rosszalkodásból".
Dávid már csak úgy fogadja el az almát, ha ő ehe
ti meg. Egészben, héjastul. A 6 (most talán már 7) fogával:)

Nagyon szeretnénk találkozni veletek! Ha mondasz egy napot, amikor ráértek a játszóházra, szerintem a köré szerveződhetnénk.
Kedden olcsóbb, de aznap valószínűleg jóval többen vannak, és nem nagy a hely.

Ez az otthagyás-elbúcsúzás téma:
Szerintem el kell búcsúzni, el kell mondani, hogy elmégy és meddig.
Nem kell nyilván sírva ölelgetni órákig, de nem szabad csak úgy megszökni előle.
HA a gyerek olyan, a hiszti úgyis kitör előbb-utóbb. Max. nem az anyának, hanem majd a gondozónak kell vele megbirkózni. De ne érezze úgy, hogy cserben hagyták.
Az anyának lehet így könnyebb, de a gyereknek tuti nem.

Zsuzsi írta, hogy szerinte már mindent értenek. Hát ha nem is minden szót, de egyre többet, úgyhogy tényleg mondani kell nekik, hogy mi a pálya.
Ó, biztos kihagytam valamit.
Ne haragudjatok!

Tudjátok, lehet terhes nő szita agyra hivatkozni.

Szép hétvégét, Jó pihit, jobbulást stb. mindenkinek
Puszi
Móni
monke

Hahó!

Na talán most lesz időm reagálni is, nemcsak beszámolni magunkról :)

Zsuzsi, 3,8-as tejet mondott a doki? Nahát, komolyan mondom, hihetetlen, mennyire mást tudnak mondani gyakorlatilag mindennel kapcsolatban. Nekünk a védőnő azt válaszolta a kérdésemre, hogy 2,8-as tej mehet-e, hogy dehogy is, nézzek a gyerekemre, fehér bőr, szőke haj, kék szem, max az 1,5-öst adjam neki.... hm. Mondjuk, bevallom, én ettől függetlenül 2,8-as adok neki, ha adok, mert én is azt iszom, és ő olyan kis mennyiséget fogyaszt, hogy nem veszek azért másikat. Most, hogy a bölcsiben minden nap tejes főzeléket kap, én már nem nagyon adok neki itthon pluszban még tejet, szóval a tejpépet is csak vízzel csinálom. Nyersen, magában még mindig nem nagyon kóstolta, egyszer próbáltam, nem ízlett neki.

Móni, remélem jó lesz a kutatás :) Tényleg tök poén, hogy valaki ilyesmivel foglalkozik, én is szívesen betársulnék :)

Én is azt gondolom, amit Móni ír, az evéssel kapcsolatban: most kezdenek ebben is önállóságra törekedni, emiatt vannak "felfordulások" mindenhol. Bene engem is etet, azzal, ami nem ízlik neki :D Meg mindig kap kanalat a kezébe, de általában nem a saját szájába egyensúlyoz, hanem az enyémbe pakolgatja. Látnátok milyen édesen, kismalac módjára esznek a gyerekek a bölcsiben, 17-18 hónaposan teljesen önállóan! Imádom figyelni őket :) Persze egy jelentős része a főzeléknek az előkén köt ki, na de kit érdekel, annyira édesen lapátolnak.

Na és a búcsúzásban is Mónival értek egyet :wink: :lol: Nem órákig ölelgetjük egymást, de szólok neki, kap egy puszit, aztán huss. A gondozónő egyébként nagyon kedves és nagyon figyel Benére, egyszerűen annyi a baj, hogy Bene még nem avatta a bizalmába, ha az meglesz, onnantól kezdve ő is meg fogja tudni nyugtatni, vigasztalni. Mivel nem sokat vigyázott rá soha senki rendszeresen rajtam kívül, és még pici is, nem megy olyan könnyen, de azért nem lehetetlen. A könnyebben beszokó gyerekeknek általában van nagyobb testvérük, és rendszeresebben vigyáz rájuk nagymama, stb.
Tanácsot nem nagyon adtak, csak annyit mondtak, hogy neki több időre van szüksége ehhez.

Egyébként most már jól van, tegnap voltunk a dokinéninél, mondta, hogy valami gyorslefolyású vírus, szóval túl van a nehezén. Köhög még, de már szakad fel, és egy kicsit folyik az orra. Éjszaka is egész jól aludtunk.
Éjjel, olyan 4-5 körül, ha felébred, általában már közöttünk alszik vissza. Ma is így volt, felébredt, felvettem az ölembe, de nem nagyon nyugodott meg, hanem mutatott a mi ágyunkra, letettem, és azzal a mozdulattal végig is nyúlt és elaludt :D :lol:

Judit, sajnálom nagyon, hogy már megint kavartak körülöttetek, de igazad van, a lényeg, hogy Ti mit éreztek egymás iránt.

Tényleg mindent megértenek, elképesztő néha, mennyire. Ennél már csak az szívetmelengetőbb, mennyi mindent próbálnak már közölni is! Benének egész nap be sem áll a szája, mondja a magáét, és többnyire nem csak úgy magának, hanem mondani akar valamit. Van egy "adjál" szerű szava, és a kezecskéivel is kér. Mikor nyavalyog valamiért, mondjuk neki, hogy ne nyávogjon, hanem mondja rendesen, mit szeretne, és akkor sokkal határozottabb, normálisabb hangra vált :)

Felébredt, szóval ma is csak ennyire futotta.
Szép hétvégét mindenkinek!

Ági
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gigilina 2011.01.31 19:40-kor.

KépKép
gigilina

Na azért nem is lett olyan rövid :)

Még Katának akartam írni, hogy annnnnyira TIPIKUS, amit az Öcséd csinál, és totálisan megértelek, hogy nem hagyod szó nélkül. Én is rosszul vagyok a szerteszét hagyott koszos ruhadaraboktól és az elöl maradt ételektől, sajnos ezek a pasik kedvenc szokásai... :? Mondd neki azt, hogy fog ő még nővel együtt élni, legalább megtudja, mire számítson :wink:
Keres egyébként lakást, tudjátok, meddig marad nálatok?
Nyelvvizsgáról van már visszajelzés?

Puszi mindenkinek!

KépKép
gigilina

Rumaromát kevertem Cebion helyett D. gyümölcsös túrójába

:oops: :lol:

soha többé nem próbálok muffint sütni, mikor ébren van.
monke

Én is azt mondom, hogy meg kell mondani mindent. Előre elmesélni úgy, hogy megértse. Olyan szavakat használva, amiket tudjuk, hogy ismer. Pl. Reggel felkelünk, iszol a macis poharadból, aztán elmegyünk autóval, anya elmegy pá-pá, de majd érted jön, puszit ad stb... csak azt mondtam, hogy nem pont a búcsúzás pillanatában, amikor amúgyis leköti a sok újdonság. Egyébként meg csak ötlet, mivel én még egyiküket sem hagytam ott, csak a mamával voltak, szóval nem okoskodok tovább.

Ági, szerintem ez teljesen normális egy ilyen picinél, hogy nem szokik be hamar egy idegen közegbe. Mostanában sokat olvastam a beszoktatásról és állítólag leginkább az anya elhatározásán múlik. Legjobb helyen az anyukánál van a gyerek, de ha muszáj bölcsibe adni a szülőknek, azt a gyerek megérzi és közreműködik. Azt is megérzik, ha bizonytalanok vagyunk, hogy biztosan jó-e ez a megoldás.
Nálunk mondjuk az van, hogy hiába szeretném, ha Blani ovis lenne, mindig bennem van az, hogy de hiszen itthon vagyok, akkor miért viszem. Szerintem ezt érzi, és nem nagyon akar menni. (pedig ő már "nagy")

Azt mondjátok meg, hogy mi köze a haj és szemszínnek ahhoz, hogy milyen zsírtartalmú tejet iszik a gyerek? A bőrszínnek meg pláne?

Móni, nekünk van könyebb tányér is, viszont az meg kiborul. Muffin sütés :) Hidd el, jobb, ha ébren van, kivéve, ha megbízható hosszú az alvása. Nekem már égett oda piskóta, mert vissza kellett altatni...
Nekünk csak a szerda délelőtt nem jó, de péntek délután meg nem szívesen megyek a városba a forgalom és a tumultus miatt.

Már jobb hangulatom van :lol: Ezt azért írom, mert a hozzászólásomból nem nagyon jön le, de majd igyekszem.

Puszi mindenkinek,
R
34372

Móni :wink: Még jó, hogy csak aromát :wink:

Reni, abszolút egyetértek, sajnos nem tudom magam meggyőzni, hogy ez a legjobb és egyetlen megoldás számunkra, de persze szeretném, mert látom, hogy jó helyen lenne ott és egyikünknek sem lenne rossz, de mégis. Kicsi még, na meg engem sem hajt a vágy totálisan, hogy mindenképp vissza kell mennem most tanulni. Na de adok még két hetet magunknak, ha nem megy, nem érdekel a suli, visszacsinálom az egészet. Nem hajtok erre a megoldásra, jobban szeretném, ha addig rendben megszokná a bölcsit, de legalább nincs ott a kényszer, hogy muszáj minden áron, ha ordít minden nap, akkor is..

Haj/bőrszín dologra: nem értek hozzá, de a fehér bőr sokkal érzékenyebb minden fajta behatásra, napsütésre is, könnyebben irritálódik, ekcémára/szárazságra is sokkal hajlamosabb, ha jól tudom. Így gondolom az ételallergia is jellemzőbb lehet ilyen típusú embereknél (?) :) Persze abszolút laikus vagyok :)

Jobb kedv, éljen, remélem marad is!

Jóéjt!
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Boldog Születésnapot szeretnék kívánni Katinak és Juditnak!

Mára csak ennyi, Dávid megint nagyon belázasodott:(

Puszi
M
monke

Sziasztok,

Nagyon boldog születésnapot kívánok Juditnak és Katinak!

Van pár nagyon régen nem jelentkezett tagunk :-) Életjelet kérünk, Kati, Erika, Edina, Enikő. Merre vagytok?

Reni, teljes mértékben egyetértek, hogy a beszoktatás, elválás stb. az anyában dől el elsődlegesen. Ágival is egyetértek mindenben, amit írt. Valahogy én is így vagyok ezzel az egésszel. Húzom a családi napközit, igaz, csak a múlt héten volt Zsófi egészséges. Ha tényleg muszáj lenne mennem dolgozni, biztosan nem vacakolnék.
Éljen a jókedved, remélem, tényleg marad :-)

Ági, szorítok az új hét kezdetéhez! Hátha visszatér a kezdeti lendület :-)
Én is laikus vagyok, de úgy képzelem, hogy a fehér bőr, világos haj miatt fogékonyabbak lehetnek allergiára, ekcémára.
3,5-es tejet mondott a védőnő, abból is olyat, amit piacon árulnak. Azt is mondta, hogy nem kell higítani, keverni semmi máshoz, hanem csak úgy magában, kezdetben mondjuk 1dl-t.
Na, ezeken se lehet eligazodni, megint nem, hogy akkor most mit is adjunk ezeknek a gyerekeknek.
Tegnap próbáltam neki tejberizst adni, 1-2 kanállal evett csak. E

Móni, Dávidkának jobbulást, szegénykém.
Rumaroma :lol:

Zsófi is megint beteg. Elegem van. Tegnap estére elkezdett köhögni és folyik az orra. :?
Egyébként is szar lelkiállapotban vagyok a szokásos, visszatérő "ismerős" miatt, veszekedtünk is miatta Apámmal és a Húgommal. Na, nem úgy igazán, csak felemeltük a hangunkat. Persze, szent a béke, csak nekem valahogy nem tiszta a lelkem miatta.

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Judit, Kati Boldog születésnapot!!

Bocs csajok most ennyire van időm. Kicsit sűrű volt az elmúlt pár nap, próbálom a lakást összevakarni, mosok, pakolok...közben meg Dani ölbe cica.

Zsuzsi, Móni :( Dani is köhög és taknyol még mindig. Én sem tudom mikor lesz már ennek 100%ig vége. Persze nem vészes, de akkor is van és idegesítő.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Végre van 5 percem írni. Nagyjából visszaolvastam, ezekre reagálnék.

Bölcsibe szokatás: Nagyon jó ötleteitek vannak, csak egy bibi van ezzel. Ez a korosztály még nem tud visszaemlékezni szavakra. Tehát hiába mondod el otthon, mi fog történni, ez a kis drága mire beértek a bölcsibe már nem emlékszik rá. Javaslom inkább az átöltözési fázisnál a beszélgetést, amikor a benti ruhába bújtok, hogy most átöltözünk, bemész játszani Julcsi ( vagy akárki) nénivel és majd jövök érted, ha felkeltél. Akkor adsz neki egy puszit, és átadni a gondozónak, majd szép nyugodtan, mosolyogva elmész.
Ha azt látja, hogy te nem görcsölsz, nem bánkódsz, mert elmész, ő sem fog annyira.
Ez csak javaslat, de nekünk ez bevált.

Pelus: Mi már legalább egy hónapja az 5-ös pelust használjuk, mondjuk Vince 11 és fél kiló, tehát kell is a méret.
Éjszakára fehér Pampers vált be, nappal jó a Libero is.

Judit, Kati Isten éltessen benneteket!

Tej: Én a lányoknak, amikor váltottunk a tápszerről sokáig a 3. 6-ost adtam. Minél zsírosabb, annál táplálóbb.Majd már olyan 2, 2 és fél éves koruk körül váltottam a 2.8-ra. Nem tudom, mi köze a fehér bőrűséghez a zsírtartalomnak, majd Ági írd már meg légyszi!

Tányér: Nekünk van olyan, aminek tapad az alja. Odatapasztom elé, és elég hamar megszokja, hogy nem tudja felszedni, nem is próbálgatták utána. :wink:

Képzeljétek mi volt a suliban! Nem akarta az énektanár megadni a diplomámra a felmentést ének- zenéből. ( Ebben a félévben van ének-zene és módszertan)Ollllyan végtelenül dühös voltam rá. Megnéztem a kar lapján ezt a nőt, hát kiderült, hogy magyar- ének szakos tanári diplomája van. Tehát még alacsonyabb szintű, mint az enyém. Aztán másnap kérdezte, hogy hol is végeztem, meg mit? Mikor elmondtam neki, akkor kicsit elgondolkodott, majd mondta, hogy ez mégis más korosztály, másképp kell nekik énekelni stb. Mondom neki, hogy tudom, van 3 kisgyermekem. Akkor aztán nem szólt többet, majd szünetben odahívott magához, és mondta, hogy jó, akkor nem kell vizsgáznom, de órán üljek már bent.
Most nagyon jó dolgokat tanulunk egyébként, szociológia, speciális egészségtan,stb. Érdekesek! Még 3 hétvége lesz, aztán kezdjük a vizsgákat.
Voltunk gyakorlaton csecsemő otthonban, hát... úgy bőgtem, hogy alig tudtam abbahagyni. Látni azt a sok kis gyermeket, amilyen állapotban odakerülnek, sírnak, de nem veszik őket ölbe, pedig a leginkább szeretetre lenne szükségük. Megszakadt a szívem. Tuti biztos, hogy ilyen helyen nem fogok dolgozni. Nem bírnám lelkileg.

Még valamit akartam, de elfelejtettem. :oops:
Szép napot!

vick
Kép
Kép
ervick

Ja krupp!
Eszter kruppos volt. Voltunk mi is kórházban vele. Semmi mást nem csináltak ott sem, mint hideg párásítás az arcába. Nektek is javaslom egy ilyen pingvin vagy hasonló akármi berendezés beszerzését, mert nagyon hamar segít. 2-3 perc után csillapszik a köhögés. Vagy gyorsan fel egy sapi, betekerni egy paplanba és kinyitni az ablakot. Sokat segít! Eszter már kinőtte, legalábbis nem jött már elő vagy 2 éve.
A Rektodeltet én csak végszükség esetén alkalmaznám, mégis csak szteroid. ( Nekünk is van azért a hűtőben, biztos, ami biztos alapon)

Jövök mostmár gyakrabban!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok !

Itt vagyunk mi is, de ismét csak gyorsba , már ég a pofim miatta, !!

M megkapta az oltást csütörtökön , és péntektől taknyis lett, de nem vészes nem folyik igazán még nem is kell porszívozni csak néha jön neki ! ÉN az oltás mellékhatására gondoltam mert idáig ő nem lázasodott be soha oltás után ,csak taknyis lett !!

Apa is beteg itthon van, hányt, köhög, és lázas, taknyis !! Faja remélem nem kapjuk el !

Kis betegeknek jobbulást !

Judit, Kati Boldog születésnapot!!

Ági, én is ezt a a dolgot akartam írni ,mint Vick írta , bnőm kisfia is kruppos , ők is voltak korházban vele, de nekik is a hideg levegő jó rá , nekik írt fel egy párásító szerkezetet a doktornő , receptre és kiváltották és vmi 3000 e ft csak és pont erre a legjobb, ha érdekel megkérdezem tőle !

Vick szörnyű ez a otthonos dolog , én sem bírnék ilyen helyen dolgozni !!

Hu mennem kell, ápolni, már kiabál !

Puszika

Jók legyetek !

Jöjjön már a tavasz , süssön a napocska, és hess sok sok baci !!!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

ui : TEj..
nekünk nem mondott ilyent h a védőnő h hány % sat adjak neki, mi mivel 1.5 % t iszunk így azt szoktam néha enni !

IMádja kakakóval !! :D

tőlem is kérdezték ,hogy nem megyek e vissza dolgozni, mondtam h nem szerencsére meg tudjuk engedni h itthon maradjak és a munka se hiányzik , másik meg az h itt nálunk nincs is bölcsi, csak magán ami 75 e ftnál kezdődik , úgy érzem h ez felesleges pénz kidobás !

Puszika

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Kati,Judit,isten éltessen titeket!

Csak gyorsban, péntek óta apa beteg,köhög,taknyos,hőemelkedése van,itthon van betegszabin.
Márk pénteken végre megkapta az oltást,viszont éjszaka óta marhára köhög, nekem is már nagyon elegem van, szerdától hétvégéig voltunk nátha nélkül végre,most meg jön a köhögés.

puszi és jó regenerálódást mindenkinek

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, Sziszi, jobbulást az apukáknak és Márknak, Máténak is, persze. Na, nálatok is mindig van vmi. :-(
Daninak is jobbulást!
Kata, akkor kezet foghatunk, nekem is marhára elegem van már ebből az egész betegeskedésből. :?

Krupp: valaki azt mondta, hogy ilyenkor rá kell nyitni a gyerekre a mélyhűtő ajtaját. Ez is egy tipp lehet a friss levegő mellett, amit Vick is írt.

Vick, szegénykém, a szívem is összefacsarodott, ahogy írtad a síró gyerekeket.
Na, jó ez az ének-zene tanár is :twisted:
Egyébként én ezt a pár szó elmondását a búcsúzással egybekötve értettem. Bocsánat, ha félreérthető volt.

Az evéshez: nálunk két kanállal és ké tányérból zajlik, nem is nagyon tudom megállapítani, hogy abból a kevésből, amit elfogyaszt, mennyi jut Zsófiba, mert egy jelentős rész van rajta, rajtam, az etetőszéken és ha úgy gondolja, akkor a földön is.
Veszek olyan tapadós tányért én is, csak jutnék el már boltba.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kati, Judit, Isten éltessen Titeket!

Van hidegpárásítónk egy hónapja, vettünk pont emiatt, azóta minden éjjel megy és sokkal jobb a levegő. Köszi a tippeket Lányok! Utánaolvastam én is az utóbbi időben, azóta nem vagyok úgy megijedve, a Rectodelt pedig tényleg csak végszükségre van a hűtőnkben nekünk is.
A levegőztetést már egyszer alkalmaztuk is, na meg minél előbb meg kell nyugtatni ilyenkor a gyerkőcöt, mert a sírás nagyon rossz ilyenkor.

Vick, a zsírtartalom nem az én szüleményem, a védőnő mondta :) Én csak leírtam, amit ő tanácsolt. Bővebben nem fejtette ki ennél, mármint csak arra hivatkozott, hogy ilyen típusú gyereknek inkább csak 1,5-öset. Én magam sem fogadtam meg :)
Micsoda egy énektanár :twisted:
Gyermekotthont nem csodálom, hogy végigsírtad, szívettépő lehetett :(

Betegeknek jobbulást! Tényleg vége lehetne már ennek a télnek :(

Igyekszem jönni még, most ennyire futotta.
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Ági!

Tudom, hogy nem szüleményed, csak kíváncsi lettem volna, mivel magyarázta, mert nem értem az összefüggést.
Arra a hidegpárásítóra gondoltam én, csak nem jutott eszembe a neve. :oops:

Zsuzsi
Más is írta rajtad kívül ezt, már nem is tudom ki, nem rád értettem, csak általánosságban így értettem mindenkiét, de akkor én értettem félre. Bocsi! A lényeg, hogy a véleményünk megegyezik. :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Hali!

Ervick, bocsi, nekem inkább vicces ez az ének-vizsga :lol: :lol: :lol: , már csak azért, mert a debreceni konzi elmélet szakán láttam a legnagyobb munkát zenei tanulmányaim alatt, mit akar ez a csaj kérdezni Tőled :lol: :lol: :lol: , még a válaszod se tudná feldolgozni :lol: :lol: :lol: . Vigyázz vele, az ilyen tesz keresztbe elsőként.

Katicat, vagyok a facebookon :wink: (csak nagyon kevés ideje, most -4 év után- jutottam el oda, hogy kíváncsivá tett, főleg, hogy ennyi idő után ki ismer még meg, szóval csak várok :wink: )

Krupp: jaj ne! Gréta mikor azt a durva vírust benyalta kaptunk is egy vészeseti zacskót, majdnem összeestem mikor megláttam! (mert nehezen lélegzett előtte, de szerencsére ...nem írom le, mert Murphy...) Abban azonnal feloldódó tablettácskák voltak. A dokinő is a friss levegőt mondta, vigyük ki a teraszra, valamint, hogy engedjünk forróvizet és ha már gőz van a füdőszobába vigyük be a gyereket.
Azóta pedig vizes törölköző van a feje felett a kiságy szélén.

Köszönöm a hsz-eket, dagad a mellem, ennek megfelelően mióta írtam este nem, hanem reggel pisil csak bilibe, úgyhogy a részemről téma lecsukva. :wink:

Csajok :( , 3-4 napja a fiam nem alszik délben, akkor olvastam, de írás..., hát most aztán nem tudom mi lesz :( . Olyan "egyik szemem sír, másik...", merthát itt nem alszanak az igazi ovisok délben, nyáron mindenképp le kellett volna szoktatni róla, dehááááát, akkor mi lesz a szabadidőmmel :(

És örömmel közlöm, hogy Gréta kisasszony ma lenyomta első hisztiműsorát, olyan hasra dobálósat.

ÉÉÉÉÉÉÉÉs: pár napja összeköltöztettük a gyerekeket, egy szobában alszanak :D . Apucival, 3 év 6 hónap után ÚJRA kettesben vagyunk 8) ...egészen fél 2-ig, akkor jön át a szokásos gyerekvendég, amelyik már tud egyedül közlekedni a sötét folyosón :D

Apasztásom ezúttal sem túl sima: lázam is volt, szerintem tejgond, csomó meg minden, nem megy ez olyan gyorsan/jól másodjára sem.

Betegeknek jobbulást, Isten éltesse az ünnepelteket!!!!
:wink:

Puszi!

Kép
Kép
friday

Isten éltessen Kata, Judit!

A betegeknek jobbulást kívánok! Jaj, a tél, reméljük, hogy hamarosan tovatűnik és mindenki egészséges lesz!

Ági, Zsuzsi, ez így nagyon jó, hogy ha nem megy a beszoktatás, akkor arra is fel vagytok készülve.

Vick, tetszik ez a suli a leírásod alapján. A szomszédasszonyom amúgy ilyen intézetben volt gondozó, most már itthon nevel halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket. Mesélt 1-2 dolgot...

Friday, tudd, hogy több okból is mázlista vagy:
. Bors eddig aludt délben
. Grétinek még csak 1 hisztije volt
. a különalvásért pedig külön irigy....
van skypeod?

A tejgondokat sajnálom, de bár én tartanék már itt. Van erre is homeos bogyó, ha jól tudom ez is a Utrica, csak más potenciában, mint a serkentő. Esetleg kipróbálhatod.

Mi jól vagyunk, csak én vagyok egyre többször türelmetlen. Rátört a lányokra a mászó mánia. Mindenre felmásznak, ugrálnak, én meg infartust fogok kapni. Bibi nagyon kis akaratos, sokat balhézik. Olyanokért például, hogy Blanit is ölbe veszem, vagy vele is játszom. Ilyenkor dobálja magát, folyik a könnye és nagyon erős hangja van. Van, hogy azért nem akart elaludni, mert nem a megszokott könyvemet olvastam (Bibi napközbeni altalása/szopizása közben olvasok). Felpattant óbégatva előhozta az angol könyvemet, odacsapta az ágyra, azt kiabálta, hogy ezt, majd lefeküdt és felhúzta a pólómat. Mondjuk az ilyeneket nem bírom ki nevetés nélkül.

Gondolom, hogy akkor a játszóház betegség miatt halasztódik. Reméljük, hogy jövő hétre mindenki meggyógyul.

Zsuzsi, annyit dolgoztál már ezen a rosszakarón, hogy előbb-utóbb csak sikerül már végleg lerendezni. Nem is értem, hogy lehetnek ilyen emberek!
A morzsaszívód bevált? Hogy álltok a szervezéssel? Néztetek már zenekarokat?

Jó éjt!
R
34372

Sziasztok,

Reni, részünkről most tényleg elmarad a játszóház:( remélem, jövő hétre összejön!
Bagoly mondja verébnek, de türelem...

Na: bölcsi téma. nem mintha akkora tapasztalatom lenne benne:(

Ági, azért két hét után ne add fel a beszoktatást... főleg, ha az egyik héten betegeskedett is Bene.
Ha jól tudom, neked vissza KELL menned az egyetemre most. Másrészt: mi van, ha halasztasz még félévet, és utána Bene pont ugyanezt eljátssza a bölcsivel? mi garantálja, hogy 2 évesen jobban bírja majd?

Valahol biztos igaz, amit írtatok, hogy a szülőn múlik, ha ő még nem "kész rá", hogy bölcsibe adja, akkor azt a gyerek megérzi... De ez ugyanakkor jó kifogásnak is tűnik arra, hogy az anya feladja a próbálkozást.
Hú, remélem érthető, amit írni akarok, nem tudom normálisan megfogalmazni.

A gyereknek is van egy veleszületett temperamentuma, mindegyik más ütemben tud beszokni egy közösségbe, biztos van, akinek több idő kell hozzá. Plusz elég általános az a jelenség, hogy kicsit sír, mikor elmegy az anyja, aztán öt-tíz perc múlva boldogan játszik tovább...

Friday, sajnálom a szoptatást követő gondokat.
Nekem a vizes borogatás jött be, igaz, már nem nagyon volt mit elapasztani.

Zsuzsi, nem lehetett könnyű hétvégétek:( remélem, a családban nem marad feszültség a "jóakaró" miatt, mert azért kár lenne.

Figyelj ezzel a tapadós tányérral, én vettem hétvégén egy nagyon hightechnek tűnő "Tommee Tippy" magic valamit, aztán itthon derült ki, hogy kellett volna egy ugyanolyan magic tányéralátét, amihez tapadhat:) szóval az asztalra nem tapad magától.
A két tányér-két kanál megoldás szerintem hosszú távon jó döntés, csak addig győzzük takarítani:)

Helyzetjelentés:

Dávid három napja lázas (38 és 39.8 között) , ma reggel 39.4-el ébredt, gondoltam, legfőbb ideje elvinni a dokihoz. A saját dokink csak délután rendel, féltem, hogy addigra még tovább nő a láz.

Na a rendelőben volt már jópár, sokkal rosszabb bőrben lévő gyerek, minket haza is küldtek, hogy D. nem tűnik túl betegnek, jöjjünk vissza du. A vicc, hogy igazat adtam nekik. A szomszéd kislány lázgörccsel került kórházba, de ott se tudtak vele mit csinálni lázcsillapításon kívül.

Szóval influenzajárvány van keményen.

Jobbulást kívánok minden gyereknek és apukának, már lassan követni se tudom, ki beteg:(

Szép napot mindenkinek,
Puszi,
Móni
monke

Móni
Sajnálom Dávidot, remélem jobban lesz. :(
Nekem nem ilyen hiper-szuper tányérom van, ez egy olcsóbb verzió, Corában vettem, de ez tapad asztalra, etetőszékre, bárhová. Van egy kis kilógó füle, csak azzal lehet felszedni az asztalról, de arra csak később jönnek rá. :wink:

Friday
Ettől tartottam, hogy szivatni akar majd, de aztán biztosan elátta, hogy ő jobban égne és megadta vizsga nélkül az 5-öst. Többet nem találkozunk, mert 1 féléves tárgy. :)
Bors alvás: Sajnos eljön ennek is az ideje. A lányok is már csak akkor alszanak hétvégén, ha én is lefekszem melléjük.
Nagyon jó, hogy Grétát át tudtátok tenni! Mi is tervezzük, mert mióta nincs éjjel evés, azóta alszik reggelig. :D Most jön a 15. - 16. foga, azt még megvárom, aztán mehet át. :wink:

Reni
Gondolom, miket mesél a szomszéd. :(

vick
Kép
Kép
ervick

Kata
Látom te is vonalzót és avatart cseréltél :D szép lett

Judit
Remélem jól éreztétek magatokat és sikerült pihenni.

Pelus: Mi Libero 5öst használunk már egy ideje.

Friday
Ugye akkor szuper volt a Ringató :lol:
Ügyes Gréta.
Hát az apával alváshoz csak gratulálni tudok :D

Harapás szerencsére nálunk is csak játékból a hancúrozás hevében, na de akkor is....

Móni
Hát mennénk mi játszóházba szívesen..csak gyógyuljatok meg ti is és a többiek is...:( :) talán majd márciusban össze is jön.

Gigi
A kezdet mindig nehéz főleg mikor leesik nekik, hogy ez már mindig így lesz. Ők bölcsiben anya meg sehol. Időt kell neki adni, hogy feldolgozza.
Az elválás mindig ilyen nehéz lesz mindkettőtöknek, mind1, hogy most kezditek el vagy majd csak az oviban. Akkor is rossz...kitartás. 2 hét és jobb lesz.
Sajnálom a kruppot. Idővel azért kinövik és remélem nem lesz nagy baj belőle nálatok sem.
Igen nálunk is ez a karattyolás megy és annyira édes. Főleg mikor Lillát megböki és elkezd neki magyarázni :lol:

Kata
Nem vagy gonosz anya...
És harmadik lakó meg :evil: meg kell tanulnia a rendet. Az a vicces, hogy mire összecsiszolódtok, pont addigra fog elköltözni.
Amúgy általánosságban a férfiak szétdobálják a holmijukat, mi meg leszidjuk őket ezért....ha ezt vesszük én is kiállhatatlan vagyok :lol:

Mangora
Zumbát én írtam :lol: hát igen a furcsa jó szó. De amúgy szerintem ez is tanárfüggő. Nem hiszem, hogy mindenki kiabál és a mozgás amúgy jó. Végül is táncos és én szeretem az ilyesmit.
Nagyon ügyes Marci.
Meló milyen amúgy? Meló és gyerek+házimunka? Légy szíves csak +at írj :lol:

Tej
Szerintem ez megint az amiről a szakembereknek is 1000+1 különböző véleménye van. Nehéz okosnak lenni. Én még csak kajában adok neki.

Zsuzsi
Pusz Zsófinak.
A kavarós ismerős meg...:evil:

Vick
Na ez a tanár is tipikus...

Kata
Puszi Márknak is...

Reni
Hát elképzeltem a könyv földhöz csapós jelenetet. :lol:

Puszi Dávidnak. Azért durva, hogy ennyi a beteg gyerek.

Na ezért is nem merek én a dokihoz mászkálni. Pedig most meg valószínű ekcémás lett. A hasa nagy területen és a lábán a térde mellett oldalt.
:( Szegény vakarná a hasát amikor csak lehetősége nyílik rá.
Az a baj, hogy beutaló szerintem kellene a bőrgyógyászatra..meg ezer év...a dokinál meg ott a sok beteg gyerek..
Hogyan tudom eldönteni, hogy tényleg ekcéma e? Mit kenjek rá? Nem tud valaki segíteni?

Amúgy Dani is olyan kis ügyes. Egyre több értelmes szó is van a karattyolásban :D és ez annyira jó. Figyelni ahogy fejlődik. De karattyolással és mutogatással is nagyon hatékonyan kifejezi magát.
Addig rángatja a nadrágom és mutogat, míg rá nem jövök mit szeretne. Kitartó ám.
Megfigyeltem hiszti általában csak akkor van, ha már amúgy is fárad.
Na de az hogy a nem szabadra sokszor nem hallgat...kis makacs (nem azért mert nem érti). Tudja, hogy nem szabad és néz is engem, de juszt is megcsinálja. Így történik, hogy naponta 25 ezerszer pakolom vissza a helyére a DVD-ket.
Ami a durva, hogy most már némelyik tokot ki is tudja nyitni :evil: mászás nálunk is van mindenre....
Imádnivaló kis haramia....:)

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,

Minden kis és nagy betegnek jobbulást!

Friday, ez nekem azért fura, hogy Svájcban nem alszanak a gyerekek délután.
Üdv. a hiszti-klubban :-)
A külön szobáért @@@@ még ha csak ideig-óráig tart is.
Bejelöltelek facebookon :-)
A tejapasztáshoz kitartást. Küldjünk homeos bogyót?

Fleur, nagyon jó az új avatar és a vonalzók is.

Reni, Bibi nagyon kis drága, már alig várom, hogy megismerhessem.
Zenekar-nézés folyamatban. Vőfély azt hiszem, megvan. Hétvégén voltam ruhát nézni. Van egy menyasszonyi-ruha varrónő, ő fog varrni egyet méretre, vmi ilyesmit:
http://www.eskuvoiruhaszalon.hu/index_h ... grpid=3906
A Deborah típusú az, ami nagyon tetszik. Hasonlót próbáltam nála, de az túl hosszú volt és nem volt ilyen díszes az alja.
Még megálmodom, hogy milyen is legyen, de a teteje az kb. ilyen.
Nem kell a ruhát megvenni, aztán ott marad nála és majd kiadja másnak.

Móni, szegény Dávid és szegény Te! 39,8! Atyaég!
Ettől a lázgörcstől mentsen meg mindenkit a Jó Isten!

Köszi az infokat, körültekintő leszek tapadós tányér tekintetében.

Remélem, most már tényleg jön a tavasz. Ma már február van!!! Éljen!
Nagyon unom már a telet és a betegeskedést.

Zsófi (Muprhy hess) lekopogom, egész jól van, 1-2-t köhög és néha szívni kell az orrát. Remélem, most nem lesz rosszabb.
Pár hete egyfolytában rajzol. Az egyik játéktartójában van is erre a célre egy kartonpapírja. Egyik nap észrevette, hogy írok. Addig hisztizett, amíg megkapta a tollat és annak birtokában azonnal ment a rajzpapírért.
A mászáshoz: van egy létránk a gardróbban. Bement utánam egyik nap és azt vettem észre, hogy már mindkét lábával az első lépcsőfokon állt és kapaszkodott feljebb,
Ja, és végre dugja a kis arcát, hogy ad puszit.

Szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na, megjöttünk a dokitól, kezd rámenni a fülére szegénynek:( kapott rá Augmentint. Azt hiszem, még épp időben mentünk, mert csak ma kezdett nyűgösködni, hogy fáj neki.

Fleur, a "mi" ekcémánk száraz tapintású kis foltok, ha durvul, akkor nő és kipirosodik.
ha jól emlékszem, a Zsófié tök máshogy néz ki:)
szerintem ez egy gyűjtőfogalom. Az a szteroidos Elocum, amit házidokik írnak fel egy csodaszer és két nap alatt helyre rakja.

Viszont: vény nélkül:
Vick ajánlotta egyszer az Exxem Repair krémet, kipróbáltuk Dávidon és az is látványosan használ.

"extreme dry skin conditions meg itchy skin" meg ilyesmi van ráírva. első körben talán érdemes kipróbálni azt.

Pusz
M

De amit
monke

Gyönyörű az a ruha, Zsuzsi:)
monke

Jaj túltengek:)

Szóval Dávid annyira nincs rosszul, hálistennek, és a láza jól csillapítható. De köszönöm az együttérzést!

Viszont: a lázgörcstől én is parázok. VAlaki látott már ilyet?
A tájékoztató szerint "ártalmatlan állapot" de párperces eszméletvesztéssel járhat...

De hogy mit csinálnék az alatt a pár perc alatt? Hívjam a mentőt, vagy várjam, hogy felébredjen... azt nem tudom. Remélem, soha nem kerülünk ilyen helyzetbe, de tényleg érdekel.
monke

Na, próbáltam belépni,de bekapcsolva maradt a CapsLock :oops:

Móni, örülök, hogy Dávid a körülmnyekhez képest jól van.
A füle :-(
Zsófi is Augmentint kapott utoljára. Ez a legerősebb szer a felsőlégúti megbetegedésekre.
Ja, Marslakócskék hatására sem nőtt meg az étvágya. Igaz, csak minden másnap adom.

Köszi a ruhadícséretet :-)

Ekcéma: gondolom, több fajtája van, mert a Zsófié nem olyan a szeme alatt, mint a karján volt nyáron. Vagy félrediagnosztizálták az övét. De nem hiszem, hiszen két orvos is mondta.
Remélem, ez tényleg a hidegtől és a könnytől van és tavasszal elmúlik.
Tavaszt akaroook!!!

Bőrgyógyászat: beutaló nem kell, nálunk kellett időpont a kerületben. DE a Heim Pál szakrendelése a legjobb, oda nem kell időpont sem, csak egy napi hideg élelem, azt mondják.

Szerintetel adjak Zsófinak oscillo...-t?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

hát, ha az oscillo a homeopátiás dolog, akkor "ártani nem használ":)

szóval miért ne?
monke

Móni,
:-) :D

Zsuzsi

Kép
kankalin79

hát mellékhatása nem lesz, úgy értem:-)
monke

Sziasztok!

Az ekcéma sok fajta lehet. Minden száradásos bőrgyulladás az.

Zsuzsi
Ügy tudom, hogy az oscillo megelőzésre is való.
Milyen szép a ruha!

Móni
A lázgörcsről most azt tanultam, hogy olyasmi, mint az epilepsziás roham. Magától elmúlik, lázcsillapításon kívül nem tudsz mást csinálni.
A mentő sem tud jobbat.

vick
Kép
Kép
ervick

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?