Hahó!
Na talán most lesz időm reagálni is, nemcsak beszámolni magunkról
Zsuzsi, 3,8-as tejet mondott a doki? Nahát, komolyan mondom, hihetetlen, mennyire mást tudnak mondani gyakorlatilag mindennel kapcsolatban. Nekünk a védőnő azt válaszolta a kérdésemre, hogy 2,8-as tej mehet-e, hogy dehogy is, nézzek a gyerekemre, fehér bőr, szőke haj, kék szem, max az 1,5-öst adjam neki.... hm. Mondjuk, bevallom, én ettől függetlenül 2,8-as adok neki, ha adok, mert én is azt iszom, és ő olyan kis mennyiséget fogyaszt, hogy nem veszek azért másikat. Most, hogy a bölcsiben minden nap tejes főzeléket kap, én már nem nagyon adok neki itthon pluszban még tejet, szóval a tejpépet is csak vízzel csinálom. Nyersen, magában még mindig nem nagyon kóstolta, egyszer próbáltam, nem ízlett neki.
Móni, remélem jó lesz a kutatás
Tényleg tök poén, hogy valaki ilyesmivel foglalkozik, én is szívesen betársulnék
Én is azt gondolom, amit Móni ír, az evéssel kapcsolatban: most kezdenek ebben is önállóságra törekedni, emiatt vannak "felfordulások" mindenhol. Bene engem is etet, azzal, ami nem ízlik neki
Meg mindig kap kanalat a kezébe, de általában nem a saját szájába egyensúlyoz, hanem az enyémbe pakolgatja. Látnátok milyen édesen, kismalac módjára esznek a gyerekek a bölcsiben, 17-18 hónaposan teljesen önállóan! Imádom figyelni őket
Persze egy jelentős része a főzeléknek az előkén köt ki, na de kit érdekel, annyira édesen lapátolnak.
Na és a búcsúzásban is Mónival értek egyet
Nem órákig ölelgetjük egymást, de szólok neki, kap egy puszit, aztán huss. A gondozónő egyébként nagyon kedves és nagyon figyel Benére, egyszerűen annyi a baj, hogy Bene még nem avatta a bizalmába, ha az meglesz, onnantól kezdve ő is meg fogja tudni nyugtatni, vigasztalni. Mivel nem sokat vigyázott rá soha senki rendszeresen rajtam kívül, és még pici is, nem megy olyan könnyen, de azért nem lehetetlen. A könnyebben beszokó gyerekeknek általában van nagyobb testvérük, és rendszeresebben vigyáz rájuk nagymama, stb.
Tanácsot nem nagyon adtak, csak annyit mondtak, hogy neki több időre van szüksége ehhez.
Egyébként most már jól van, tegnap voltunk a dokinéninél, mondta, hogy valami gyorslefolyású vírus, szóval túl van a nehezén. Köhög még, de már szakad fel, és egy kicsit folyik az orra. Éjszaka is egész jól aludtunk.
Éjjel, olyan 4-5 körül, ha felébred, általában már közöttünk alszik vissza. Ma is így volt, felébredt, felvettem az ölembe, de nem nagyon nyugodott meg, hanem mutatott a mi ágyunkra, letettem, és azzal a mozdulattal végig is nyúlt és elaludt
Judit, sajnálom nagyon, hogy már megint kavartak körülöttetek, de igazad van, a lényeg, hogy Ti mit éreztek egymás iránt.
Tényleg mindent megértenek, elképesztő néha, mennyire. Ennél már csak az szívetmelengetőbb, mennyi mindent próbálnak már közölni is! Benének egész nap be sem áll a szája, mondja a magáét, és többnyire nem csak úgy magának, hanem mondani akar valamit. Van egy "adjál" szerű szava, és a kezecskéivel is kér. Mikor nyavalyog valamiért, mondjuk neki, hogy ne nyávogjon, hanem mondja rendesen, mit szeretne, és akkor sokkal határozottabb, normálisabb hangra vált
Felébredt, szóval ma is csak ennyire futotta.
Szép hétvégét mindenkinek!
Ági
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gigilina 2011.01.31 19:40-kor.