Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon aranyos tőletek, amit írtok, de nekem sincs több energiám, mint nektek, csak szerintem próbálom egy kicsit lazábban elfogadni a dolgokat! Amiket pl Zsuzsi írt a lelkiismeret fúrdalásról. Na, nekem meg az okoz lelkifúrdalást, hogy én pl ilyet soha nem éreztem... Elkönyveltem magamnak, hogy ennek ez a rendje, anya nem lehet minden percben a gyermeke mellett... Szóval így "egyszerűbb" nekem! Meg tényleg azt vallom, hogy amikor az anya kiegyensúlyozott, akkor a gyerek is az lesz és ehhez nem kell feltétlenül az, hogy együtt legyünk, valakinek meg az kell! Nekem szerencsém is van Marcival, hogy nem annyira anyás! Még akartam valamit írni, de elfelejtettem mi volt az :oops:

Vick, ez a gyermekfelügyelős istentisztelet tényleg jó találmány!!! Jó, hogy legalább így el tudsz jutni templomba!!!
Ricsinek mikor lesz hír az új állásról? Azok helyileg hol lennének?

Zsuzsi! Zsófinak is a foga jön? Vagy mitől lett megint lázas szegényke? Marci is annyira nem bírt elaludni tegnap este, csak vergődött meg nyöszörgött, tuti fájt valamije, úgyhogy adtam neki egy nurofen kúpot és szépen elaludt! Aggódtam, hogy szar lesz az éjszakánk, de szerencsére tűrhető volt!
Az antibiótól simán lehet a hasmenés, Marcinál is ez volt... :( Gombát nem tudom, de egyetértek Vickel!

Mára én robbantam le, ha nem maradtam volna itthon Marcival, lehet, hogyakkor sem tudtam volna munkába menni! Annyira fájt a torkom, hogy beszélni alig bírtam... Most már kicsit jobb!

Ma már voltunk sétálni (már a sarokig el mer(és bír) jönni kézen fogva Marci, ami kb 200 méter)! Már kitakarítottam nagyi üresen maradt szobáját, most meg a délutáni alvást kihasználva jöttem dolgozni és itt kötöttem ki :)

Marci mára már "csak" köhög meg taknyos, de az előbbi az megint azzal párosul, hogy kaja után hány, ha rájön a köhögési roham :( Azért délután lemegyünk a dokihoz, aki persze le fog szidni, hogy ez egészségesemet miért viszem a betegek közé, de csak jobban alszom, ha meghallgatja a tüdejét meg megnézi a torkát! Holnap meg már jön a bébiszitter! Egyenlőre úgy beszéltük meg, hogy kedd és szerda ő lesz vele, csütörtöktől meg már megy bölcsibe, mert azért javul napról napra szépen :)

Ja, és ma gyönyörű idő van itt felénk!!! Hurrá!!!!

Az energia mellé köldök egy kis napsütést is nektek!!!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Megvan az AFP-m és a genetikai UH-m, minden rendben, és a baba kb. 19. hetes. Nemét nem lehetett látni még.
Dávidka már nem olyan nyűgös, mint múlt héten, és a Nap is szépen süt:)

Reni, egész hétvégén tépelődtem, mit írjak, mire ideültem, már mindent leírtak előttem:)
Először is: ha van mondanivalód és kedved, gyere, írj a fórumba! nagyon szeretjük olvasni a gondolataidat, akkor is, ha nem pozitívak.

Majd Mangora szépen ellensúlyozza:)

Annyi, hogy drukkolok, hogy összejöjjenek a sógornős délelőttök. Az alatt mit tervezel?
Én megértem Anyukádat sőt még a párodat is, hogy tartanak a nyűgös Bibitől...
De hátha egyszer kipróbálják, és megtörik a jég.

Te meg azért állj a sarkadra, és ne hagyd magad. Egy kis "levegő" mindenkinek jár.
Jó ötlet az is, amit Zsuzsi ír, hogy inkább valami ügyintézést vállalj magadra, az is kikapcsol, azzal is kimozdulsz.

Én már ott tartok, hogy szívesen megyek vérvételre is, csak mehessek egyedül:)))

Csak általánosságban a témához: én nagyszülőktől, rokonoktól szívességnek tekintem/tekinteném, ha bevállalnák Dávidot.

Mivel viszont szívességet kérni utálok, inkább fizetnék a gyerekfelügyeletért, ha tehetem.

A gyerekem apjától viszont elvárom, hát ha én itthon tudok vele lenni egész napokat, akkor pár órát csak kibír ő is.
Nehogy már ezért valakinek lelkiismeret-furdalása legyen:(
Mondjuk könnyen beszélek, nálunk nincs ilyen gond.

Zsuzsi,
Dávidnak is hat foga van.

Sajnálom Zsófi esését, mióta stabilabban és gyorsabban járnak, mintha még veszélyesebbeket tudnának esni, nem?
Antibiotikumhoz meg adj neki szerintem valami probiotikumot a biztonság kedvéért. Jobbulást!

Judit,
Veletek minden ok, megbántott valaki v. valami? Írtál pár szomorú kommentet a FB-on, azért kérdem:)

Megyek, meg kell írnom a főnökömnek, hogy 2013. januárjáig tuti nem számítson rám:)

Szép napot,
Móni
monke

Hahó!

Végre itt :)
Olvastalak Titeket a hétvégén is, de írni nem volt időm.
Velünk minden rendben, megvolt az első napunk, de ez még nagyon lightos volt, voltunk az udvaron, ami nem annyira tetszett Benének, de benn már igen, olyannyira, hogy kiharcolta magának az ebédet is (elvileg még ma nem evett volna ott) :) Megszokta a játszócsoportban, hogy van, és így itt is várta :D Bevágott egy olyan adagot minden hiszti nélkül, amit itthon két étkezésre se tudnék belediktálni :) Ma még végig vele voltam, szerintem holnap is így lesz, aztán meglátjuk, hogyan tovább. Ő a 9. a csoportban, ma ketten hiányoztak, nagyon családias volt a légkör.
A szívem persze sajog folyamatosan, sajnos engem is állandóan tép a lelkiismeretfurdalás, most a napokban azért, hogy nem használtam ki eléggé az időt, amíg csak ketten voltunk, úgy elszaladt ez a 14 hónap...
A bárányhimlő másik felét mégsem kapta meg ma, a doki azt mondta, még kicsit gyenge az immunrendszere, na persze kérdés, hogy most, hogy elkezdtük a bölcsit, mikor lesz elég erős, hogy megkaphassa.. :)
A hétvége szuper volt, hármasban töltöttük, Benéről szólt a két nap, olyan igazi idilli családi hétvége :)
Na de ennyit rólunk :)

Reni, a lányok már mindent elmondtak, ami nekem is eszembe jutott, szerintem nagyon jó ötleteket adtak, hátha valamelyik bejön! A párodon és rajtad is nagyon sok a teher, nem csodálom, ha el vagytok fáradva, talán együtt is jó lenne egy kicsit kikapcsolódnotok.

Zsuzsi, jaj, ez a makacs láz :( Nagyon sajnálom, remélem Zsófus hamar meggyógyul! Ez ebben a rossz, egyszer betegek lesznek, aztán gyakorlatilag egész "szezonban" sokkal sérülékenyebbek, mindig összeszednek valamit...
És találtál megfelelő helyszínt? Milyen volt a kiállítás? Jó kezekben hagytad Zsófit, ne legyen lelkiismeretfurdalásod, sokkal jobban tetted így, mintha hurcolásztad volna magaddal mindenhová, így te is és ő is nyugiban voltatok.
Benének mostanság jött ki alul két rágófoga, a kettesek és a hármasak még hiányoznak.
Tényleg adhatsz neki valami probiotikumot az antibigyó mellé, hátha azzal elkerülitek a gombát.

Móni, de jó, nagyon örülök, hogy minden rendben!!!! Pocakod nő? És mocorog már? Mikorra írt ki a doki?
Szuper, hogy Dávid is jobb passzban van! Az időjárás simán lehet összefüggésben a kedvükkel, a csúnya ködös időt mi sem szeretjük, lehet, őt is az zavarta, de ez a napsütés mindenkit felvidít végre :)
Mi ez az új kép a neved alatt? Nem igazán tudom kivenni, mit ábárzol :oops: :wink:

Mangora, jobbulást mindkettőtöknek! Tényleg nagyon irigylem a hozzáállásod, szerintem tök jól csinálod, sokkal egészségesebb mindkettőtöknek, hogy így érzel!
Bébiszitter honnan jön?

Vick, melyik templomban voltatok?
Szerencsére egyre több helyen figyelnek ilyesmire, a sógoroméknál is van játszószoba, ahol hangszórón lehet hallani az istentiszteletet. Szerintem annyira jó dolog ez, jó, hogy "haladnak a korral" az ilyen helyeken is.
Jobban vagy már?

Szép délutánt,
puszi,

Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Köszönöm mindenkinek, adok az antibiotikum mellé Zsófinak Normaflore-t. Ma már határozottan jobban van, egyre kevesebbet köhög és az orra is egyre kevésbé folyik.
A hasmenés viszont... Ma reggel óta már a 4. body és nadrág van rajta...

Móni, annyira örülök, hogy minden rendben Veletek. Gratulálok! Remélem, élőben is meglátom végre a pocakodat (Veled és Dáviddal együtt, persze).
Terveztek 4D-re menni, hogy a neme is kiderüljön a kislánynak? Eddig mindig úgy éreztem, hogy kislány, de most inkább kisfiúra tippelnék.

Ági, örülök, hogy jól sikerült az első nap. Biztos voltam benne, hogy Benének tetszeni fog, hiszen ismeri má a helyet azért.
Ne legyen lelkifurdalásod, mindent úgy csináltál, ahogy adott helyzetben a legjobb volt. (Mondom nagy mellénnyel, miközben mintha az én szívemet is kitépnék...).
A kiállításon sok hasznos infot beszereztem, ezeket majd leképezem a mi igényeinkhez, költségvetésünkhöz. Azért nagy business ez az esküvő, a kiállításon is eléggé el voltak szállva.
Az éttermet lefoglaltuk, szeptember 17-én lesz a nagy nap.
Zsófi se kapta még meg meningoccus elleni oltás 3. adagját, már a 2. időpontot mondtam le. :?

Mangora, és milyen a babysitter? Volt már Marcival? Jobbulást Neked is!

Judit, Petra teljesen meggyógyult?

Kati, fel a fejjel! Az ekcéma reméljük elmúlik, a vas helyreáll, a diszeket pedig ma már a fejlesztők jól kezelik. Minden rendben lesz!

Szép napot ebben a ködben!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na, megjártuk az orvost! Valami vírusos torokgyulladásos cuccot szedett össze Marci! Kkapott Cataflam cseppet meg köptetőt (Ambroxol Q), de mondta a doki, hogy ne ijedjek meg, ettől fokozódni fog a köhögése, csak felszakad neki! Mert most oda jutottunk, talán így nem fog legalább hányni... Most kifáradt megint, úgyhogy kidőlt uzsonna után és alszik!
Én már jobban vagyok, de még nem az igazi!

Bébiszitter a fodrászom tesója! Vasárnap volt itt egy órát kb, addig jól el voltak Marcival, remélem nem lesz gond ebben a két napban sem! Bár amennyire ismerem a fiam, ha játszik vele valaki és leköti, akkor nincs gond vele :lol: Bárkivel elvan szerencsére, aki foglalkozik vele!

Móni! Szuper, hogy minden ok volt az AFP-vel! Pocakos képet raksz majd fel??? :wink:

Ági! De jó, hogy ilyen jól elvolt Bene a bölcsiben! Az jó, hogy nincsenek sokan a csoportjában!!! Nálunk is azóta eszik jobban Marci, mióta bölcsibe jár! Valahogy társaságban jobban csúszik :wink:

Zsuzsi! Nálunk is ilyen hasmenést produkált az antibigyó miatt Marci és a doki azt mondta, hogy azonnal hagyjuk abba! Másnapra nyoma sem volt a hasmenésnek...

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Mangora
Sajnálom, hogy megbetegedtetek és jobbulást!

Ági
Az Interspar mellett van egy kis templom, ott voltam énektanító, és most oda járunk vissza. Kicsit összekaptam a lelkésszel, de mostanra feldolgoztam és szerencsére ő is barátságosan fogadott.

Jövő héten kezdem a sulit, már annyira várom!

Zsuzsi
Mégsem gondolnám, hogy a gombásodásnak köze lenne a foghoz. Inkább azt tudom elképzelni, hogy legyengül olyankor a szervezete és ezért hamarabb előjönnek ilyen fajta betegségek.

Móni
Megnyugtató, hogy megvolt a genetikai vizsgálat és nagyon örülök, hogy rendben van minden! Sajna azt kell mondjam, a türelmetlenség később is előfordul majd. Fogható most a hormonokra, de akkor én mire fogjam? :oops: Néha én is úgy érzem eldurran a pillanaton az agyam. Szerintem kisgyerekek mellett ez mindenkinél előfordul. Aki mást mond hazudik. :)

Az elmenésről: Én sem szívesen hagyom itt a gyerekeket. Illetve mindig vágyom rá, örülök, hogy mehetek kettesben apával, vagy néha napján egyedül, de már a kocsiban hiányoznak és 1-2 óra után repülnék haza, hogy minél gyorsabban itthon legyek. A férjem is ilyen típus. Így aztán sokszor végül mégis közös programot szervezünk velük. Bábszínház, kirándulás, nyaralás, játszóház együtt.

Na de nem dumálok itt , kicsit hosszú lettem, bocsi.
Szép napot!

vick
Kép
Kép
ervick

Ági

Jó, hogy így elvan a bölcsiben! A lányok is imádták az övéket első perctől. Még szombat reggel is mentek cipőt húzni, hogy menjünk.
Így az ember nyugodtabban hagyja ott, ha látja, jól érzi ott magát a kicsikéje. :D

vick
Kép
Kép
ervick

Bocs csajok most sokra nem lesz időm. Egyedül vagyok gyerekekkel és Dani beteg.

Ez a magas lázas influenza szerű vacak minket is meglátogatott. Azaz csak Danit. Szegénynek tegnap 39 fokos láza volt, ma már csak szimplán nyűgös, hőemelkedéssel.
De valószínű foga is jön. Hát nem a legjobb napok, éjszakák vannak mögöttem. :(
Remélem mi többiek kimaradunk ebből. Viszont nekem tök jó hír, hogy ilyen gyorsan átmegy rajta. Most bízom benne, hogy így is marad és sikerült az immunrendszerét megerősíteni.

KépKép
KépKép
fleur

Fleur, és még nem is találkoztunk...
Jobbulást Daninak! Remélem, tényleg gyorsan átmegy rajta és azt is, hogy Ti megússzátok.
Ezek szerint Ti sem kezdtétek el a csanát a héten.
Felhívtam tegnap a nőt, hogy számítson ránk, csak Zsófi beteg, nehogy már azt higgye, hogy nem akarunk menni.

Vick, igazad lehet.
Az antibiotikumra mind a hasmenés, lágy széklet, mind pedig a gombás fertőzés rá van írva mint mellékhatás.

Egyébként úgy hiszem, hogy Zsófit kínozzák a rágófogai, mintha meg is lenne neki duzzadva az ínye.
Persze az ő fogzási tempójából kiindulva akár még hetekről is szó lehet, mire valami kijön.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért.

Kedves Lányos Anyukák!

2010. novemberi kismamás topikból vagyok.
Egyedi készítésű, masnis fejpántok, igény szerinti színben és méretben!Akit érdekel, írjon nekem privit és megbeszéljük a részleteket:)
Dobok egy képet, h. miről is van szó:)

Mindenkinek Boldog babavárást illetve babázást kívánok!

Kép

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84

Sziasztok,

már szégyenlem idetolni a képem, komolyan.
Mindenkiről tudok,hisz olvaslak benneteket, de az utóbbi időben nagyon el vagyok havazva.
Márknak vszínűleg a rágófogai jönnek, vonyítós,nemalvós,hisztizős éjszakák állnak mögöttünk,hétvégén be is taknyosodott, elég hullák vagyunk.
A gyerekem kb 1 hete alig eszik vmit, van hogy jóízűen falatozna végre, s ráharap az ínyére és nagy sírásba kezd, olyan szívesen túllennék már ezen az időszakon.
Persze etetés terén a türelmem már véges.
Amúgy napközben tök jókedvű, imádnivaló cukipofa, tegnap d.u Judit anyukája vigyázott rá és Petrára míg Judittal kicsit kimozdultunk és nagyon ügyes és okos volt a 2 gyerkőc.
Öcsém már itt van nálunk,egyenlőre gördülékenynek tűnik a dolog,remélem így is marad.

Zsuzsi,nekünk szept.16.-án volt az esküvőnk,már 5 éve lesz.Hát igen, nagy esküvőknél millós költségvetésben kell gondolkodni és vszínűleg a kapott nászajándékkal be se jön a kiadott összeg, de azért van pár apró pénztárcakímélő trükk,ha gondolod szívesen adok tippeket.Sajnlom a betegséget,remélem mihamarabb meggyógyultok.

Móni, örülök,hogy a baba rendben fejlődik!Tényleg jó lenne egy vonalzó,lássuk hol tartasz,mégha csak körülbelüli is az időpont.
Amúgy Dávidka vonalzója is eltűnt,vagy csak nálam?

Ági,örülök,hogy ilyen szimpatikus a bölcsi Benének, ez nagy megkönnyebbülés gondolom,ha jól érzi magát, te se szomorkodsz annyit utána.

Mangora, sajnálom Marci újabb betegségét, még jó,hogy van beugró bébisitter,bár amagánbölcsi mellett gondolom épp ez hiányzik még.
Nagyi elköltözött,hogy tetszik neki?
Reméljük feltalálja magát és nem akar visszaköltözni:-)

Vick, azt akartam kérdezni, ha suliba mész, addig ki van Vincével?Mert a rokonokat írtad,hogy messze vannak.
Ez a FB-os szaruhártyás történet nem semmi,atyám.
Ricsi munka?

Reni,nagyon sajnálom,hogy ilyen nehéz elszabadulnod kicsit otthonról,egyrész megértem a panaszodat,nálunk is M sokat dolgozik és a jövőben lehet még többet is fog,itthon szinte semmit nem csinál, Márkkal is alig van, sokszor megkérdőjelezem,hogy legyen-e valaha tesó,mert akkor még több dolog szakadna a nyakamba.
Nekem meg aztán tényleg semmi segítségem nincs, se nagyszülő, se rokon a közelben, így Mónival egyetértve,maximálisan, azt az elvet vallom,hogy inkább fizetek vkinek. a gyerekvigyázásért.

Fleur,sajnálom az újabb betegséget.Biztosan az oviból szedte össze szegény kis Dani.

Na, ma elkezdtük a cebion multivitamint,kíváncsi vagyok,menniyre pörög majd tőle Márk, remélem az étvágyát legalább visszahozza.Még a kedvenceit se eszi:-(

Na mentem teregetni,

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, köszi, minden apró trükkre szükségünk van :-) Jöhet akár mailen vagy személyesen, ha esetleg sikerülne találkoznunk végre.
Nászajándékkal nem is számolok egyébként.
Örülök, hogy sikerült megoldani Márk felügyeletét. Mesélj, mit csináltatok Judittal?
Egyébként én sem kérek szívesen segítséget, nincs is rá sok lehetőségem. A Húgomat szoktuk néha, de neki is meg van a saját élete, sokat dolgozik. Szóval épp babysitter keresőben vagyok. Akit ajánlottak kolléganők, ő most nem tud már vállalni, ő ajánlotta egy barátnőjét, de ez így nekem már nem elég ajánlás :?
Szegény Márk! Jól megkínozza őt is a foga! Zsófi sem eszik már jó ideje, lassan egy hónapja, bár tudom, hogy ez nem nyugtat meg Téged és Márkon sem segít. :wink: Mérlegre nem is merem állítani, olyan kis vékonyka lett (bár nyúlott is, az biztos).

Beszéltem ma a gyerekorvossal, mondtam a hasmenést, meg hogy Zsófi tiszta bágyadt, nagyon sokat alszik, mióta szedi az Augmentimet. Így ma tartunk egy nap szünetet a javaslatára.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Kata, gyere amikor csak tudsz, ne viccelj!
Remélem túl lesztek hamar ezen a fogzáson, nagyon el lehetsz fáradva szegény :( Remélem Judittal ki tudtatok egy kicsit kapcsolódni!

Zsuzsi, jobbulást továbbra is! Hogy látod, több élet van Zsófuban a gyógyszer nélkül?
Nem csodálkozom, hogy merész árakkal találkoztatok, nagyon el vannak szállva szerintem is az 'esküvő-iparban' dolgozó cégek. A kis apróságokat például (ültetőkártya, ilyesmi), én csináltam meg, sőt, a meghívó is félig házi volt. Ha ilyenhez kell ötlet, csak szólj :wink: Azért remélem visszajön a nászajándékból legalább a nagy része a belefektetett pénznek.

Vick, Ricsinek munka hogy áll? Remélem talál megfelelőt, amiért nem is kell annyit utaznia, mint most.
Örülök, hogy sikerült rendezni a dolgot a lelkésszel :) Esetleg fogsz ott megint éneket is tanítani? Ez a Füredi és Nádor utca sarkán lévő templom? Voltunk ott egyszer a kórussal énekelni :) Rövid ideig énekeltem a gyülekezetünk kórusában, szuper volt, de miután felköltöztem Pestre, nem tudtam menni :(
Szerintem a családi, közös kikapcsolódás szuper dolog, nekünk is így telt a hétvége, nagyon fontos, hogy ne csak a rutindolgokat csináljuk együtt, hanem legyenek ilyen programok is. Ahogy nőnek a gyerekeink, egyre több ilyet lehet ráadásul szervezni szerencsére.
Jó sulikezdést Neked!

Nálunk minden oké, ma már 9-re mentünk, ugyanúgy ebéd utánig maradtunk, holnap lesz olyan először, hogy kimegyek majd rövidebb időre, meglátjuk, hogy reagál Bene. Habár ma is csak 8-kor kelt, 11 körül már kezdett nyűgös lenni, addig nem is nagyon kellettem. Mindig sokat és nyugodtan eszik (kopp-kopp-kopp), amit itthon sosem produkál. Ahogy hazaérünk, elalszik, egy óriásit, 2-3 órát, nagyon kis ügyes, és én is nagyon kiegyensúlyozott tudok így lenni :) Szerintem ma annyira fáradt volt, hogy elaludt volna ott is, ha ágyat ér a fejecskéje, de ilyennel majd csak jövőhéten próbálkozunk, nem is bánom, nekem is kell idő, hogy hozzászokjak a gondolathoz.

Fleur, jobbulást Nektek! Ti sem nagyon szabadultok ettől a betegséglánctól, úgy látom :( Jobb napokat, éjszakákat Nektek!

Mangora, hogy van Marcid? És Te? Hangod van már?

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Megint beteg babák:(
Jobbulást kívánok, Zsófi, Dani és Marci!

Mangora,
A Cataflam egy igazi csodaszer, még mindig a hűtőben rejtegetem a maradékot. Nyáron kaptuk mi is torokgyulladásra, előtte napokig nem evett-ivott D., mert fájt a nyelés. Remélem segít Marcinak is!

Nem teszek fel pocakképet:) ez már nem az a fórum:)))

Ági,

nagyon drukkolok, hogy Bene a továbbiakban is ilyen jól érezze magát! Te tényleg mindent megtettél azért, hogy megszokjon ott, ennél lelkiismeretesebben már nem lehetett volna.

Zsuzsi,
esküvői tipp: ha pénzt kértek "nászajándékba", szerintem akár be is hozhatja a lagzi árát. Arra nincs tippem, hogy lehet kulturáltan pénzt kérni, én is leizzadtam tőle annó:)

Ha nem kértek semmi konkrétat, okoztok nem kevés fejtörést, és kaptok csomó értékes dolgot, amit nem tudtok majd használni:)

Nem tudom, hogy megyünk-e 4 D UH-ra. A dokimnak van ultrahangja, előbb-utóbb kiderül a neme.

Viszont Fleurrel beszéltünk erről, amit ő mondott, az megfontolandó: hogy jó, ha alaposan megnézik, mert kiderülhet valami, amire jó felkészülni, amiről nem árt tudni.
Mint Friday-éknál a köldökzsinór-erek, ha jól emlékszem.
Szóval gondolkodom. Lehet, hogy fura vagyok, de maga a babamozi része inkább taszít, mint érdekel.

Kata,
Ne szabadkozz:) gyere írj, amikor tudsz. Sajnálom a fogzást, és együttérzek:( hasonló a helyzet nálunk is, annyi még, hogy Dávid hálistennek főleg nappal nyűgös, éjjel alszik (fel-fel sírva), viszont harapós lett:))

Nem, nem lehet ezt megoldani, ha a férjek és/vagy rokonok nem tudnak segíteni:(
Maximálisan megértem, hogy gondolkodsz a második gyereken.
Majd "ápdételem" a vonalzókat:)

Meg persze az infókat a terhességemmel kapcs., bár a következő vizsgálat a terheléses cukor, az meg nem annyira "izgi".

Vick, a "kis türelmetlenség" enyhe eufemizmus:) Olyan ideges voltam, hogy a pápát is le tudtam volna nyelni keresztben.
De köszönöm a biztatást:)

Többiek hol vannak? Judit? Szilvik???
Friday?

Puszi
Móni
monke

Móni, akkor élőben kell megmutasd a pocakod!!! :)
Szerintem is ezért jó mindenképp a 3D/4D-s ultrahang, pl. megszámolni az ujjacskákat :) Amúgy tök kultúráltan csinálják pl. a minimanóban, jó szakemberrel.
Dávid továbbra is jó passzban van? Fordításod van most?

Szerintem is érdemes pénzt kérni, vannak frappáns kis versikék erre. A legutóbbi esküvőn is így volt, a meghívó szövegébe bele volt fogalmazva aranyosan, szerintem ez tök normális, aki ezen megsértődik, meg is érdemli :) Ha gondolod, szívesen előkeresem, amit ők írtak.
Vagy ha mégsem pénz, inkább ajándék, akkor készüljetek esetleg egy pár konkrét ötlettel, pontos márka/típus megadással, hogy biztos ne vegyenek olyat, amit sosem fogtok használni.
Na, eldugulok :oops:

KépKép
gigilina

Igen, az ajándéklista is jó ötlet, bár én még csak amerikai filmekben láttam:) csak sok szervezést igényel nagyon, plusz ki akar magának mondjuk 50 háztartási eszközt?:)

Amúgy mi nem vagyunk kreatív, de az esküvői tanúnktól az volt a nászajándék, hogy megcsinálta az ültetőkártyákat és a meghívókat. Tényleg egy vagyonba kerültek volna, és ez így nagyon kedves emlék lett.

Javaslom nyissunk két alfórumot "Zsuzsi esküvője" és "M. második babája" címen:)

Ági, köszi az érdeklődést, D. nincs valami jó passzban, én viszont ma jobban bírom.

Van 4 D-s UH ott is, ahová járok magánrendelőbe, ha rászánom magam, oda megyek.

Mázlim volt egyébként a genetikai UH-n, mert nem működött a számítógép, és a doki, míg várta, hogy diktálhassa az adatokat, 5-10 percig nézegette a baba ujjait is többek közt:) a neme sajnos rejtve maradt, de hát van ilyen.

Pocak bármikor megtekinthető személyesen, ha ráérsz-ráértek.
Ez a meghívás másoknak is szól ám!

Gyertek, látogassatok meg, aki ráér és nem beteg! Judit, Szilvik,
Fleur, Zsuzsi..

Hamarosan nem tudom, hogy fogunk tudni kimozdulni, kezd fájni a szeméremcsontom, és ez hormonális, csak romlani fog a szülésig:( és nem tudni, mennyire.

Szedek rengeteg kalciumot és majd lesz a terhesség végén egy (medence) UH, hogy megnézzék, hogy császár vagy sem. Már ha normál súlytartományban marad a gyerek és felmerül, hogy megszülném - ugye:)
monke

Nem is ötven háztartási eszközre gondoltam, csak egy párra :) Főleg az idősebb generáció szeret ilyesmit ajándékozni, elég nekik valami ötlet, szerintem a fiatalabbak, főleg, ha már nekik is van esküvő a hátuk mögött, tudják, hogy a pénznek ilyenkor azért jobban örül az ember. Amit írtál, a tanutok ajándéka szerintem nagyon ötletes és kedves, és mindenképp személyes!
Én kavicsokat festettem és arra írtam rá a neveket, azóta sok helyen látom, ha látogatóban vagyunk rokonoknál, ismerősöknél, hogy megtartották és nagyon örültek neki :)

Jaj, sajnálom, hogy előjött ez a gond, remélem azért nem fog eldurvulni nagyon, és tudsz majd azért kellőképp mozogni! :(
Mennyire tudod Dávidkát emelgetni, cipelni?

Altémák nyitásában benne vagyok :) De egyébként Móni szerintem minket nem zavar, hogy a második babátokról beszélünk, ha Téged sem, akkor ne fogd vissza Magad amiatt, mert úgy érzed, nem idevaló! Dehogynem idevaló, egy 2009. novemberi babának kistesója lesz, és ez sokunkat fog még érinteni a közeli vagy távoli jövőben, szóval mindenképp releváns, ha erről megy a beszélgetés :) :lol:

KépKép
gigilina

:) A kavics nagyon jópofa lehetett.

Teljesen tudom emelgetni és vinni Dávidot, egyelőre, még rá is kérdeztem, ez nem az a fajta terhelés, ami ártana neki.
na eldugulok.

Igen, van fordításom, azért ülök itt a gépnél:)
monke

Sziasztok!

Móni
Ne gondold, hogy azért mert nem 2009. novemberi a 2. kisfiad,minket már nem is érdekel. Vagy akkor mi sem beszéljünk a nagyobb gyerekeinkről? :wink:

Jók ezek az esküvői ötletek. :)

Betegség huss! Most már elég! Én már jól vagyok, küldöm az energiákat!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Remélem, minden kis és nagy beteg jobban van már.

Móni, ez igenis az a fórum, mert Áginak igaza van, egy 2009. novemberi kisbabának kistestvére lesz és ez mindannyiunknak nagy öröm és izgalom :-) Szóval csak tessék jönni ezzel kapcsolatban is, mesélni, képeket mutogatni stb.
Szeméremcsont :-( Hú, ez nagyon rosszul hangzik.
Na, és mikorra jósolják a kis jövevényt?
Képzeld, hallottam tegnap a Fókuszban :oops: , hogy Romániában óriásbébi születte 5090 g volt. Meg is sértődtem Dávidka nevében, hogy őt bezzeg annak idején nem reklámozták és téged sem tömjéneztek.

Köszönöm mindenkinek a tippeket, ötleteket, jegyzetelek szépen rendben.
Miki egyáltalán nem akarja, hogy ajándékot (legfőképp pénzt) kapjunk. Mondtam neki, hogy mivel úgyis hozni fognak valamit, jó lenne, ha kitalálnánk vmit pl. olajsütő, kenyérsütő. Ami nincs pl., magamnak úgysem venném meg, de jó, ha van.
Láttam én is már ilyen kis versikét a pénzkérésre, tényleg aranyos, de szerintem azt kihagyjuk.
Amennyibe kerül, annyi soha az életben nem jön vissza, de persze nem is azért tartjuk.
Egy fotós, videós pl. horror áron dolgozik...

Ági, a kavicsokat az utcán szedted?
Annyira örülök, hogy jól alakul a bölcsis élete Benének!
Igen, köszi, Zsófi határozottan jobb formában volt tegnap antibio nélkül, ma pedig mintha a régi lenne :-) :-) :-)

Jaj, ez az idő, pedig ki kell mennünk a boltba. Vendégek jönnek este és franciapiritóst kapnak, csak még be kell hozzá vásárolni.

Szép napot mindenkinek!
Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali Csajok!

Látom gond van elég... de a jó hírek aztán csudijóóóók :D

Monke, hagyd a fenébe, csaszi azt helló. Bevallom kevés olyat hallottam, hogy kistesónak kisebb lett volna a súlya... bár eseted tényleg egyedi. Ha valahova elköltöztetnéd Ketteske híreit esélyem se lenne hallani felőle, az pedig nagyon rossz lenne. Pedig ha nem is írok, de jártok a fejemben és szurkolok.

Kankalin, Grétának 3 foga van :lol: . Esést sajnálom :(.

Reni ...hol kezdejem ... privizzünk egyszer, kezdem összekapni magam, hasonló cipőben járunk az egyedül a kölykökkel témában. Azért más a helyzet, az én férjem mondjuk ha itthon van 100%-ban gyerekekkel van, csak a fennmaradó 9 óra: tök egyedül, legközelebbi ismerős aki hozzám szólna 1124 km-re van tőlünk... (én se lustaságból húzom be fülem a farkamig)

Gigi, megláttam a két vonalzót a hsz-ed után, már AZT hittem :lol: . És hogy alakult az otthagyós trükk?

Ervick, naaa 2 ajánlat??? Wow!!! ++++++++++++++++++++++++

Nálunk: most kezd alakulni. Miután visszaértünk Svájcba én lettem beteg, kidőltem teljesen. Aztán Gréta. Nagyon. Kétszer egész 40 fokig szaladt a láza, 5 napig nem ment 39 alá. Még az első napon látta doki, már akkor a rendelőben 39.6volt, másnap volt az első 40. Egyedül voltam itthon, hűtőfürdő, borogatásos kínzás, még a férjem is hazarendeltem úgy betojtam. Dokit visszahívtuk, b. segíteni. Tesóm online skype-on tömte a lelket belénk. Itt mentő/ügyelet akkor jön, ha görcsöl ...frankó. Szegény Gréta csak feküdt végig, le is fogyott nagyon, most van az, hogy örülök hogy kövér volt. Volt.
Mostmár rendben van, étvágya nem nagyon van még. Szopni meg már nem hagyom, míg beteg volt szopott, de úgy köhögött, hogy kihányta. Aztán utána (most a hét elején) meg ha szopott köhögés nélkül is kibukta, úgyhogy lelkifuri nélkül nem is adok már neki. 2 napja nem cicizett, ennek megfelelően 2 napja átalussza az éjszakát este 9-reggel 9ig. Nem tudom, lehet a betegséget aludta pont ki, de szerintem maradjon így :wink: . Fogzás meg kemény még mindig, 3 foggal nyomul, fent az az egy :lol: betojás édi, olyan, mint a Bambiban a nyuszi.

Betegek, gyógyuljatok!

Mangorának is puszi :D és a többieknek is!

...már megint itt az új Goog Wife és sehol a felirat, ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

:wink: Pszi!

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Friday, de jó, hogy jöttél! Sokat gondoltam Rátok, merre vagy, mi újság Veletek stb. Fel a fejjel! Minden rendbe jön. Szegény Gréta, ez nagyon kemény lehetett.
A 12 óra alvásért nagyon @@@@

Ági, nagyon boldog névnapot kívánok!

Vince, nagyon boldog névnapot nagyfiú!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Friday
Örülök, hogy jöttél! Szegény kis Gréta, jó az immunrendszere legalább, ha így küzd a betegség ellen!

Tesódék hogy vannak? Ivett?

Ricsinek volt több ajánlata is (orvoshiány van), de amikor azt mondták, hogy pótlékokkal is max. 120 ezer netto, akkor kicsit elkeserítő.
Úgy néz ki, a legmesszebbi lesz a befutó, Salgótarján. Még nincs lepapírozva, ezért nem szeretném elkiabálni.

Jövő héten suli. Nehéz lesz átállni, hogy itt hagyjam Vincét 9 óra hosszára. Anyukámmal lesz, tudom, hogy imádják egymást és mindent megkap, amire csak vágyik, de mégis én nem leszek vele. :( Olyan kicsi még és mostanában olyan bújós is. Mindegy, a muszáj nagy úr.

Fogyózok lányok, de azt hiszem ettől meg egyre elviselhetetlenebb vagyok. Nehezen bírom, de szeretnék újra csinos lenni. Be lesz iktatva a futás is, meg torna, csak lenne kicsit jobb idő.

Vince nem hagy, úgyhogy köszönök!
Szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Ági Nagyon boldog névnapot kívánok!

vick
Kép
Kép
ervick

Köszi Zsuzsi! :)

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Ági és Vince: nagyon boldog névnapot kívánunk Nektek!!

Móni: újat már én sem tudok írni, csak biztosítani tudlak, hogy engem is nagyon érdekel a kistesó és a várandósságod is! Szóval, ha miattunk nem akartál írni róla, akkor ne tartsd vissza magad!

Ági: örülök, hogy jól alakul a bölcsi!

Olvastam és nem emlékszem..... :oops: Bocsánat,de nem vagyok a toppon. Nem aludtunk túl sokat. Petra megint belázasodott, de mást egyelőre nem veszek észre rajta. Talán az orra van eldugulva, de annyi. A fogára gyanakszom, de a 38,7-et sokkalom hozzá. Még kivárunk....

Zsuzsi: Zsófi jobban van már? Hasmenés? Megvan a távirányító?

Mennem kell! :(

Puszi

Judit

Kép
petra09

Judit, sajnálom szegény Petrát. Megint a láz...
A fogzáshoz én is soknak találom a lázat.
Zsófinak 37,7 volt tőle a legmagasabb.
Zsófi jobban van, az antibiot elhagytam az orvos javaslatára, néha köhint egyet-egyet, és párszor meg kell szívni az orrát is, de a kedve a régi, nincs láza és jobban is eszik.
A hasmenés is elmúlt.
A távirányító meglett, a tévés polc mögött volt a földön. :-) Fogalmam sincs, ki tehette oda. :wink:

Vick, kitartást a fogyókúrához! Biztosan sikerülni fog!
Salgótarján az aztán tényleg messze van! Lehet tudni valamit a munkarendről?
Ez a fizetes hallatlanul kevés... Nem is mondok semmit, mert ilyenkor nagyon fel tudom magam húzni.
A suliban hogy vannak az óráid? Milyen gyakran kell menned?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Judit
Sajnálom Petrát, szegény sokat betegeskedik. Jobbulást neki!

ZSuzsi
A munkarend rugalmas, ezért is erre esett a választás, meg a fizetés is elfogadhatóbb. Kap szobát ingyen, hogy ott tudjon aludni, így úgy néz ki, hogy 2.5 napot lesz ott vagy 3-at, a többi itthon. Ez azért elég baráti, bár ez idő alatt szinte végig dolgozik.Heti 48 óra munka van meg így.
A suli nekem hétfőtől szombatig 8- 17 óráig. Húzós kicsit, de aztán már csak 2 hétvége és vége. Utána "csak" vizsgák.

Örülök, hogy Zsófi jobban van, és előkerült a távirányító is. ;)

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, jól van akkor, így tényleg nem hangzik olyan rosszul a dolog. Remélem, tetszeni fog Ricsinek és megtalálja számítását.
Neked kitartást a sulihoz. Elhiszem, hogy nehéz ilyen hosszú időre elszakadni otthonról. De nagyon ügyesek vagytok mindannyian, biztosan most is minden rendben lesz.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Én is boldog névnapot kívánok Áginak és Vincének!

Köszönöm a bátorítást mindenkinek:)
Nem is arról van szó, hogy nem érdekes a második terhességem:) Csak az ilyen részletek, hogy kell-e vinni cukrot a terheléses vizsgálathoz vagy adnak... szóval ezek azért nem túl izgik, és mostanában csak ilyenek lesznek. Remélem.

Vick, a salgótarjáni állás tényleg jól hangzik, remélem, összejön. Fizetések.. hát no comment:(

Futáshoz, fogyókúrához és sulihoz kitartást kívánok!

Judit, jobbulást Petrának!

Friday, jó, hogy jöttél, és örülök, hogy Gréta jobban van. Kemény lehetett az a sokáig tartó láz:(
Hát valószínű császár lesz a vége, de azért még a SOTE-n se úgy működik, hogy én azt mondom, hogy "csaszi és heló":( és már visznek is a műtőbe.
mindegy, meglátjuk.

Zsuzsi, ezek szerint végleg abbahagytátok az antibiotikumot? mégis lehet?
Örülök, hogy jobban van Zsófi.
Megírnád nekem, légyszi, hogy milyen krémet kaptok ekcémára?

Ajándék.. hát nehéz ügy.
Persze, hogy nem azért tartjátok.

De számíts rá, hogy mindenki úgyis akar majd adni,
nem kérhetsz annyi olajsütőt, és hidd el, sok embernek könnyebbség, ha nem neki kell törnie a fejét az ajándékon.

Na de messze van még az, inkább a ruhára koncentrálj:)

Más:

Néha megjelenik itt a babaneten is egy felhívás, hogy babákat keres az MTA Pszichológiai intézete, mindenféle kutatásokhoz. Én jelentkeztem, és most be is hívtak.

http://csecsemoakademia.mtapi.hu

Tegnap voltunk, nagyon poén volt, az volt a 20 perces "kísérlet"
Elmagyarázták, hogy mit kutatnak, küldenek majd infót az eredményekről, akit kicsit is érdekel a téma, annak biztos tetszene.

Egy labdát dugtak el, azt kellett megkeresnie Dávidnak. Jövő héten a 2. rész még poénabb, ott azt nézik, hogy két tál kölesgolyó közül melyiket választja:)

És olyan az egész, mint egy játszóház.

Jelenleg pont 14 hónapos és 18 hónapos babákat keresnek, ha valakit érdekel, írjon a babalabor@mtapi.hu címre.

De folyamatosan vannak "kísérleteik", örülnek a jelentkezőknek. Sok gyereket kell behívniuk, mert nagyon nem biztos, hogy együttműködőek:)

Szép napot és jó hétvégét!

Puszi
M
monke

Basszus, elnézést, hogy összevissza-írtam.

És remélem, nem hagytam ki semmi fontosat.

Egyszerre kávézok, főzök, mosogatok, céges ügyeket intézek emailben (mégis megcsinálják az adóbevallásomat:)

Holnap vendégeink jönnek (2 régi ismerősöm a kisfiával, 13 és 12 hónaposak:)
hát kb. ennyi.

Dávidnak is mintha jönne a foga, talán nem is egy, mert összevissza rág, és éjjel gyakran felsír.

Egyébként meg nagyon kis cuki, csak irtó harapós lett:) jön, mintha puszilni akarna, de jól megharapja az államat helyette.
monke

HI!

Boldog névnapot Ági és Vince!!!

Ervick, akkor hajrá az új helyhez!!! Suli, hááát, valóban sok az a 9 óra, de jól ellesznek majd, igazából csak az anyuciknak sok a távollét. Irigyellek ám, tök jó hogy jársz suliba! Fogyót nekem is mostmár el kell kezdenem, tegnap a férjem, csak "úgy" megjegyezte, hogy mi lenne ha esténként eljárnék futni :roll: , persze azóta is depi vagyok :(, de legalább nem zabálok a nagy szomorúságomban 8) .
Ivett egy tündér :D. Majd töltök képet az iwiwre. Képzeld, megkért a tesóm hogy legyek a keresztanyja :D. Április környékén lesz a buli, addig -megint- bemagolom a Pater Noster-t.

Kankalin, biztos a cica tette oda 8) . jaj, nálun meg sincs már egyik távlöködő sem, vigyázz, következő lépés nálunk az volt, hogy lelökték a tv-t az asztalról :lol: (...monitort is, de azt a mai napig nem mertem elmondani a férjemnek, nálunk az a jobb masina)

Petra, kitartás, már csak 16 év és felnőnek...

Gréta betegsége is azért furi nekem, mert Bors írd és mond: talán ha kétszer volt beteg idáig. Úgy látszik neki még ért valamit a sok szoptatás, valahogy Grétánál elvesztegetett időnek érzem, Ő hipp-hopp betaknyosodik, lázasodik és sokáig tart neki. (...kissé csalódott vagyok...)

Ma magyar ringatóban megyünk. Egyik ismerősöm hívott minket. Elvileg a "fő" néni jön, kíváncsi leszek, Borssal 1 évig jártunk Pesten. ...aztán nagy pofára esés lesz, ha valami itteni nő magánkezdeményezése lesz...

Monke, nem-e???? majd beszélünk róla :wink: . Folyt.köv.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára friday 2011.01.21 12:24-kor.

Kép
Kép
friday

Friday,

Hazay Ancsa tuti Svájcban van Ilivel ezügyben, rájuk számíts...

Jó szórakozást!
monke

WOW!!!!!

Kép
Kép
friday

Mi most kaptunk karácsonyra egy univerzális távirányítót, szuper! Így nincs minden géphez külön, 1-ről lehet dvd-t, cd-t, tv-t irányítani. Ezt meg eldugom. :)

Köszi lányok, aranyosak vagytok, hogy köszöntöttétek Vincust!
Na és a bíztató szavakat is. Kicsit most magam alatt vagyok, de összeszedem magam.

Friday
Gratulálok a keresztanyasághoz! Jó dolog szerintem. Nekem is van 2 keresztgyermekem is!
A férjed beszólásán meg ne sértődj meg, legalább elmondja, amit gondol. Ricsi ritkán mond nekem bántó dolgot és azt is mindig tapintatosan, de olyankor tudom, hogy nagyon elcsúsztam. Ő az én kontrollom, ha magamé nem működik. Általában mint egy villám agyoncsap és rájövök, hogy igaza van. :oops:
Mellesleg elmosolyodott az utóbbi időben, mikor nagy zabálás után fél órával közöltem, hogy olyan éhes vagyok. Ez vezetett a fogyihoz. :D

Móni
Jó ez a kísérletesdi. :)

vick
Kép
Kép
ervick

Ja még Móninak:
Harapás: A lányok sokáig haraptak, de érdekes, hogy gyerekeket nem, csak minket. Leginkább engem. A hátam mögé osontak és a fenekembe haraptak, meg hasonlók. Karomba, akárhová. Nagyon kellemetlen volt, pláne, ha nem is számítottál rá. Kinőtték. Persze minden alkalommal elmondtam, hogy ez fáj, egyszer visszaharaptam, hogy érezzék is, hogy ez nem jó, de ők csak kacagtak. :shock:
SZóval mindent kipróbáltam, de a végén csak kinőtték.
Vince csak akkor harap néha, ha fáradt. Belehajtja a fejét az ölembe, és közben a combomba harap. :(

Azért mindig érdemes elmondani, hogy ez fáj neked, meg ez nem jó dolog. Hátha...

Felkelt Vince, megyek.
Pusz

vick
Kép
Kép
ervick

Hahó!

Drágák vagytok nagyon, köszönöm a köszöntéseket mindenkinek!
És Vincének mi is kívánunk boldog névnapot!

Velünk minden oké, mai nap is elment, ma csak egy 15 percet nem voltam vele, akkor is az udvaron voltak, szerintem ha a szobában próbáltuk volna, sokkal több időt is el lett volna nélkülem. Az udvaron nem szeret lenni, ezer ruhában nem mozog biztonsággal, és nem nagyon neki való játék, amit ilyen hideg időben is lehet (hintázni szeret, de az nincs ilyen helyeken a balesetveszélyessége miatt), sajnos motorozni még nem tud, ha azt megtanulja, szerintem a kinti idővel sem lesz gondja. Na meg majd nyáron a nagy homokozózás :D
De jól telt a nap.

Friday, szuper, hogy tudtál jönni, nagyon hiányzol ám nekünk!
Sajnálom nagyon ezt a magas lázas betegséget, kicsi Gréta, szegénykém. A fogyást is :( Remélem hamar erőre kap és összeszedi magát evés téren is!
Svájci ringató, de jó :) Gondolom kiugrasz a bőrödből, nagyon hiányzott eddig is!
Borsnak beállt az "ovi" azóta?
Keresztanyaság, de szuper! Nekem még nincs keresztgyerekem, pedig mindig nagyon szerettem volna. Hozz képet az aprókról, rég láttuk őket!
Megértem, hogy nehezen viseled a napközbeni órákat, nagyon nehéz lehet. Remélem ahogy jön a jóidő, gyorsabban fognak telni a napok!

Vick, Friday, fogyókúra, ne is mondjátok... mióta nem szoptatok, rám is ragadnak a kilók, pedig tök nyugodtan voltam, hogy valamennyire stagnált, de a karácsony megtette "jótékony" hatását... szóval én is igyekszem visszafogni magam. Valahol hallottam, hogy első körben már az is jó, ha a folyadékbevitelt megemeli az ember (2-3 liter minimum), mert gyorsítja az anyagcserét. Én most ezen a lépcsőfokon "diétázom", de a nassolásról való leszokás nem megy :(

Vick, Salgótarján, amindenit, az tényleg nem a szomszédban van :( Olyan szomorú, hogy ennyire nem fizetik meg a dokikat, annyira de annyira bosszant engem is :( De a munkaidő elég jól hangzik, amennyire csak lehet ebben a helyzetben. Gondolom ott nagyon örülnek a szakembernek, hallottam, hogy egyes kisvárosi kórházakhoz senki nem szerződött rezidensnek...
Minden rendben lesz a jövőhéten, ne aggódj! Ha jól elvannak Anyukáddal, jobb helyre nem is bízhatnád, legalább egy kicsit szokjátok mindketten az egymás nélküli életet.

Móni, tök jópofa dolog ez, köszi! Írtam is nekik egy jelentkező levelet, bár nekünk ugye nem olyan rugalmas már a napunk, nagyon tetszene, szóval kiváncsi vagyok, tudnak-e minket fogadni :)
Harapás: Bene inkább csapkod, nem erőszakosan, agresszíven, de azért elég nagy vehemenciával, szoktam neki én is mondani, hogy nem szabad, csak finoman simogatni szabad. A játékokat is szokta dobálni, olyankor is mindig rászólok, na nem tudom, mennyire van foganatja, de hát ez van :D Ha engem üt meg, mindig úgy csinálok mintha fájna (bár az esetek nagyobb részében tényleg fáj is :roll: :wink: ), így egy kicsit mintha elszégyellné magát.
Azért a harapás ennél sokkal jobban tud fájni :(

Judit, szegény Petra, remélem nem maradt lázas azóta! :(

Zsuzsi, örülök, hogy Zsófus jobban van! Most már csak elmúlik nála is a betegség. Szabad megkérdezni, milyen helyszínt foglaltatok? Te se fogd vissza Magad, ami az esküvőszervezésről való beszámolást illeti, szerintem minden nő szereti ezt a témát :wink:
Ja igen, a kavicsok: az Interspar parkolójában szedtük :oops:

Bocsánat, ha valamiről megfeledkeztem :oops:
Sok puszi, ha nem jönnék, szép hétvégét mindenkinek!

Ági

KépKép
gigilina

Friday, jó, hogy mondod, le is veszem a régi vonalzót :wink: Kistesó is lesz majd, egyszer :lol:

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Drága kicsi Vince, sok boldog névnapot!

Ági sok boldogságot névnapod alkalmából!

Köszi a kérdéseket, Marci már jobban van, tegnap már bölcsiben is volt, már csak köhög meg egy kicsit taknyos, de napról napra egyre jobb!

Nagyi is berendezkedett már az új helyén, Robi is kezd megnyugodni! A hétvégi program nagyin üres szobájának a bepakolása lesz bútorokkal, mert annyira kong az ürességtől, hogy már ijesztő :shock: Egyenlőre vendégszoba lesz, majd később átcseréljük Marci mostani szobájára, mert az a lakás egy csendesebb szegletén van :wink:

Nagyon nem volt időm visszaolvasni, így csak pár gondolat!
Arra jöttem rá, hogy mikor fogzik Marci, akkor sokkal fogékonyabb a betegségekre is! Gondolom, hogy a fogzás legyengíti a szervezetét! Most is így volt, egyszerre jött a foga és támadta meg a vírus!

Zsuzsi! Fotóst tudok ajánlani, ha nem kell profi, mert öcsém fotós, és régebben vállalt esküvői fotózást is! Ha gondolod, akkor megkérdezem, hogy még mindig vállal-e! És van ismerősöm, aki esküvői videókat csinál profi szinten, ha érdelek, akkor őt is meg tudom kérdezni! Ők mindketten profi szinten művelik a dolgot, de nem profi árban :wink: Ott spórol az ember, ahol tud ilyenkor!!! :lol:

Én is már jobban vagyok, már csak krákogok, de hangom az van!

Puszi nektek és mindenkinek jó hétvégét!

Mangora

Kép
mangora

Zsuzsi
Egy ismerősömék csinálják a következőt, nézegesd meg, hátha valami jó ötletet látsz!
www.filepdekorart.hu

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Áginak és Vincének nagyon-nagyon boldog névnapot kívánunk mi is,sok szeretettel!

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi, szeptemberben voltunk egy nagy volumenű esküvőn&lagziban, még esküvői weboldalt is csinált a pár,elküldöm a linkjét, ha van időd nézegesd meg, nagyon profik voltak:

https://sites.google.com/site/anibokieskuvo/home

Ne haragudjatok csajok, de hulla vagyok, M tegnap óta-holnapig bezárólag céges teambuildingen a Vajdaságban, diszóvágásnak álcázva :-), Márk éjféltől negyed 5-ig cirkuszolt az éjszaka, nagyon ki vagyok merülve, jó lenne ha visszatérne a régi jó alvása.
Hétvégén reagálok mindenkinek.

Még egy apró szösszenet mára:
Tegnap ugye még itt volt öcsém, csinálom a vacsit, s mondja,hogy Márk mintha Kati-t akarna nekem mondani, ő úgy érti.(Csak a családban vagyok Kati!)Mondom neki, rosszul hallod.
Ma d.u húzom le a redőnyöket, Márk matat a nappaliban, egyszercsak halom hogy kiabálja egymás után Kati-Kati-Kati-Kati..., felmászott a fotelbe,ott ücsörgött és nevetve kiabálta a nevemet.Azt hittem, megzabálom.:-)

Jó hétvégét mindenkinek és a betegeknek jobbulást,

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Ugye mindenki azért hallgat, mert eseménytelenül telt a hétvége?

Mert én igen:) és ez jó.

Na de viccet félretéve: hogy vagytok? hol vagytok?

Pusz
M
monke

Móni,én azt vártam,hogy az utolsó bejegyzésem óta írjon már valaki...
Én speciell hulla vagyok apa 3 napos nem itthonléte és a sorozatosan sz@r éjszakáink miatt.
Minden éjjel megébred Márk minimum 1-2x és lehetetlen visszaaltani, ma hajnalban már hagytuk sírni.
Csak ugye most már M-en kívül öcsém is itt van és két ember indul ilyen éjszakák után dolgozni.
a bárányhímlő elleni oltásra már a második időpontot mondtam le, mert Márk még mindig taknyi, víz szerű cucc ürül az orrából, mivel más baj nincs kb 1 hete, tuti fogzástól van.
A cebion multivitaminja hatására étvágya igencsak megnőtt:-)Viszont szerintem minden másnap fog belőle ezután majd kapni, lehet ettől is pörög éjjel,ahogy Judit írta anno???!!!

Többiek???

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Móni, nekem túlzottan eseménydús és fárasztó volt, ezért hallgatok :-) Pihegek.
M. szüleinél voltunk, örökké jövés-menés volt, mindkét nap éjjel 1-kor kerültünk ágyba, persze, aztán nekünk reggel kelni kellett...
Ej, harapós Dávidka! Foga hogy van?

Vick, most látom, hogy egy nappal korábban köszöntöttem, köszöntöttük Vincét :oops:
Gyönyörű az oldal, amit küldtél.

Kata, Kati :-) ez nagyon aranyos.
Egy ismerősöm panaszolta, hogy őt a lánya sokáig Anitának szólította, mert másoktól mindig csak azt hallotta.
Jópofa a saját esküvői oldal :-)
Remélem, Márk alvás visszatért. Foga hogy van?

Ági, örülök, hogy jól haladtok a beszoktatással.
Az udvarhoz, az ott játszáshoz ők még túl kicsik szerintem. Egy ember kell melléjük.
Az esküvő a Hunguest Hotel Griffben lesz a 11. kerületben.

Mangora, megköszönném, ha átküldenéd a fotós-videós elérhetőségét és ha van esetleg az anyaga az Öcsédnek (neten elérhető), akkor azt is szívesen megnézném, ill. megkösönöm, ha megkérdezed. :-)

Judit, Petra meggyógyult?

Zsófi meggyógyult. Végül csak 3 napig kapta az antibiot, mert nagyon bágyadt volt tőle, na meg a hasmenés...
Az orvos azt mondta, ha már tünetmentes, inkább hagyjam el. Nagyon nehéz döntés, mondta, nem tudja, melyik ujját harapja meg az ember ilyenkor...
Remélem, holnap megkapja végre a meningococcus elleni oltás 3. adagját, 3 hete kiváltottam az oltást.

Szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na, Kata, most olvasom, hogy nem javul Márk alvókája.
Lehet, hogy a multivitamintól pörög éjjel. Bár Zsófinak is vannak ilyen éjjeli szériái (lekopogom, most viszonylag jó a helyzet, Murpgy hess-hess), és ő nem szed vitamint. Vagyis ez így nem igaz, mert tegnap óta kap Marslalócskák szirupot.
Az étvágya továbbra is borzasztó. Most váltottam bébiételt a Kecskemétiről, Hipp, Nestle és Bebivita, remélem, bejön a csere. A mi kajánk se nagyon kell. Vagyis csak az üres tészta... és a buláta.
Odaáll a szekrény elé és mondja, hogy kész, kész... Olyan hangsúllyal, ahogy én kérdem tőle, hogy kérsz? :-)
Én is két időpontot mondtam le az oltásra, holnap van a 3.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Remélem mindenki aki beteg már jobban van. Azért ez az időszak sajnos még kb március-áprilisig erről fog szólni.

Kata
Tök jó, hogy van bébi szitter :D :D főleg, hogy Judit anyukája így gondolom nagyobb a bizalom.
Márknak sok puszi és remélem ti is hamar túl lesztek a rágó fogakon.
Öcséddel továbbra is minden ok?
És mit mondott Csilla? Leviszed holnap?

Vick
Szerencsére, hogy nem volt komolyabb bajod, remélem azóta már jól vagy.
Hajrá fogyó :D ügyes vagy és reméljük sikerül most már rendeződnötök állás ügyileg is, és talán egy kicsit neked is könnyebb lesz. Hát a suliért is minden elismerésem.
Nem semmi.

Zsuzsi
:lol: látod hiába minden :D így is betegek lettünk. Azaz csak Dani mi többiek még tartjuk magunkat. Lilla kicsit taknyos, de nem vészes.
Nem kezdtük el a CSANA-t. A hetet is lényegében lemondtam. A péntekkel próbálkozunk meg. Kedden meg szerda lett volna a másik két nap.
Esküvő: mi is sok mindent házilag csináltunk. Pl. meghívót. Abban tudok tippet mondani. Persze, ha nagyon sok vendég lesz, akkor ez is nagyon nagy meló.
Nekünk csak 50-en voltak és az idő szűke miatt végül csak álló fogadásos kaja lett, így a többiben nem tudok segíteni.
Akkor nektek is storno a CSANA?
Lehet átugrottam rajta, de végül voltál az esküvő kiállításon?

Reni
Az adott helyzetben én is totál depi lennék. És nehogy már ezért ne írj. Hát ki bátorít, biztat majd, ha mi sem. Itt legalább van kiknek kiöntened a szíved.
És annyira át tudom érezni a helyzeted nekem is néha nagyon sok, hogy senki nincs aki segítsen, de ha páromra sem tudnék számítani biztosan bekattannék.

Móni
Itt is szívből gratulálok :D

Gigi
Örülök, h jól megy a bölcsi :D
A lelkiismeret meg ne gyötörjön, úgy érzem nagyon jó helye lesz

Móni
Persze megyünk megyünk, csak gyógyuljunk meg végre :D talán jövő hét...
De jó hogy Dávid is része lesz a statisztikának :D

Friday
Szegény Gréta sok puszi nektek. Akkor ti is nehéz időszakon vagytok túl.

Ági és Vince boldog névnapot így utólag...

Harapás ügyben én is szívesen várok minden okosságot, mert Dani is harapós...már kezdtem örülni, hogy elmúlt...de most hogy fogzik a játék hevében megint előjön. És ő nem csak engem harap, hanem P-t és Lillát is.
Ma sikerült annyira megharapnia a csajt, hogy be is kékült :( ahhoz képest egész jól tűrte.

Mangora
Örülök, hogy nagyival is minden rendben :D
Ezzel a vírus fog dologgal mondasz valamit, nálunk is ez van most.

Szerencsére a betegségen gyorsan túl voltunk. Még köhög, de doki szerint nem beteg. Csak a visszafolyó váladéktól köhög. Pedig nem hangzik valami szépen.
Na de örülök...nem piros a torka nem lázas. CSANA-ba péntekig tuti nem viszem, hogy nehogy a taknyosságra rá fertőződjön. Mi többiek megúsztuk eddig :D persze kop kop. Lilla egy picit taknyos, de még köhögni sem kezdett el. Ja és hasmenést Dani antibigyó nélkül is produkált. :? csak köptetőt kellett szedni. Fog hegye már látszik az ínye alatt. Ott a fehér pontocska.
Hát nekünk is elég szép éjszakáink voltak. Volt, hogy elalvásnál volt több órás ordítás, volt, hogy éjjel kelt sokszor...minden....remélem rendeződik kicsit majd most már.
A hétvégén extra nyűgös voltam, de Dani is. Lilla csak kicsit, próbált segíteni nekem.
Kis kikapcs azért volt, voltam a Hatodik című előadáson szombaton a barátnőmmel (Breiner Tamás mentalista előadása) és nagyon jó volt. Hihetetlen miket művelt a fazon. Még a színpadra is kikerültem statisztaként :D
Ja meg volt egy edzés próbálkozásom...találtam egy közeli edzőtermet, ami szerintem alap vetően jó lesz, de én beestem egy külön bérletes órára. Zumba-nak hívják :D hát csajok szét röhögtem a fejem.
Nem tudtam eldönteni, hogy fenék risza, vagy hastánc vagy őrültek klubja órán vagyok, ugyanis a csaj olykor a legváratlanabb pillanatban egy óriásit kiabált :D :D

KépKép
KépKép
fleur

hahó,

megint sokáig nem jelentkeztem :oops:

Megvagyunk, élünk :) Múlt héten voltunk Galyatetőn, páromnak konferencia volt, de elvitt minket is. Jó volt, csak hazafelé defektet kaptunk. Képzelhetitek, du 3 óra, kanyargós út, a hoteltől már eljöttünk, de a legrosszabb útszakasz, és persze kb 20 cm-es hó. És akkor cseréljünk kereket! :evil: Szerencsére megálltak segíteni, de így is kb 1 óra volt a művelet.

A hétvége csendes volt nálunk is.

Zsuzsi, örülök hogy már jobban van Zsófi.

Kata, kitartás nem-alváshoz. Sajnos nálunk is a sírni hagyás vált be :oops: De csak 2 este volt ilyen, most már szépen elalszik és végigalussza az éjszakát (hess Murphy!) Ja és nálunk gond volt, hogy melege volt és nem bírt aludni. Azért is fenn volt sokszor. Márk nagyon ügyes, ilyen szépen beszélget már!

A bárányhimlő elleni oltást mi a 15 hós oltással együtt fogjuk kapni. Majd csak február közepén.

Áginak és Vincének boldog névnapot kívánok utólag is!

Judit, remélem Petra már jobban van!

Vick, harapásról jutott eszembe: Csabi nem szokott harapni, de múltkor odament az apjához és beleharapott kétszer! a lábujjába :lol: Nagyon nevettem :lol:

Remélem most már gyakrabban tudok jönni, bár most meg jön a bevallás-időszak! Lányok aki egyéni vállakozó esetleg el ne felejtse a február 25-i határidőt!

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Először is köszönöm, hogy aggódtok és érdeklődtök! Szerencsére Petrának kutya baja, Csütörtökön volt a 38,7. pénteken hőemelkedése azóta semmi. Az étvágya nem az igazi, de ezzel nem vagyunk egyedül ahogy olvasom. Van olyan nap, hogy egy fél lovat megeszik, s olyan is, hogy éppen csak vacsorázik, addig semmi. Kata ahogy írta, hogy Márknak milyen jó az étvágya, tegnap adtam Petrának újra multivitamint. Most este adtam: az én logikám szerint, délelőtt 10 körül kapta és éjfél-kettő között ébredt azzal, hogy kialudta magát, akkor ha este 6-kor adom, akkor legkorábban reggel 8-kor kellene ébrednie. De nem! Buli volt fél4-től fél7-ig. Bár én csak fél5 körül mentem be, akkor szopi s peluscsere, mint egy babánál. :) Mostanában reggelre úgy tele az ötös pelus, hogy a body is olyan lesz.... nappal simán elég a négyes. Nálunk harapás nincs szerencsére, csak kajakiköpés. :( Van olyan, hogy kb annyi falatot kiköp, mint amennyit megeszik. Már mindennel próbálkoztam, semmi nem jött be, így arra jutottam, hogy majd elmúlik. Vagyis Petra vasárnap harapott meg egyszer miközben öltöztettem. Annyira váratlanul ért, s annyira fájt, hogy feljajdultam, aztán visszaharaptam a kezén a hurkába. Ő csak nézett, majd elkezdett műsírni, én utánoztam, ő elnevette magát, aztán elmagyaráztam, hogy miért is ne csinálja, azóta nem volt ilyen, de ez csak véletlen szerintem.

Zsuzsi: örülök, hogy Zsófi jobban van! Kíváncsi vagyok, hogy hogy válik be az ételváltás!

Fleur: jobbulást Daninak! S még mindig nem felejtettem, de akkor jutok gép elé, ha Tücsök alszik, de persze a spray nála van. :oops:

Most mennem kell, felébredt!

Szép napot Nektek!
Puszi:

Judit

Judit

Kép
petra09

Zsuzsi! Írtam privit elérhetőségekkel, bocsi, mosst csak ennyi volt :)

Mangora

Kép
mangora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?