Halihó lányok!
Én is már jó régen nem jelentkeztem. Pedig olvaslak benneteket minden nap zug üzemmódban, de egyszerűen időm nem nagyon van írni. Lesz egy-két olyan hozzászólásom, ami már nagyon régi dolgokhoz fog kapcsolódni.
Eta! Én is kíváncsi lettem volna, hogy én mit is csinálhatok zugban! hihihihi
Eclipse! Annak idején elolvastam a helyi témában apa sikereit! Nagyon büszke lehetsz rá! Gratula a ház vásárlásához, nagyon jó lesz nektek! Imola pedig gyönyörű szép helyen fog felnőni.
Lucuzs! Olvasom, hogy nehezen eszik Balázska. Sajnos Kitti is sokszor szájzáras, úgy hogy nagyon megértelek téged. De én azzal nyugtatom magam, hogy lesz jobb is.
Annak idején te jártál Szfh-ra inszemezni? Ha igen, a gólyafészekbe?
A leveles tésztába tekert virslis falatokra visszatérve, én is szoktam csinálni, és pizza krémet teszek bele és virslit és egy kis hasáb füstölt sajtot. Már kísérleteztem sajtos töltelékkel is, de ezek az ömlesztett sajtok nem igazán váltak be, feltapadtak az ember szájpadlására. Még tökéletes receptet nem dolgoztam ki, de talán majd valamikor sikerül. Azóta ti – azt hiszem Vikoo-t érdekelte még ez a dolog – csináltatok már más ízesítésűt is?
Bogi, hogy van? Régen láttuk róla képeket! (A másik topikban Bikfyke már 12 hetes terhes- nem tudom, tudsz-e róla. Spontán baba!
)
Macs!
Olvasom a BMC-s topikot is zugban, így láttam, hogy mi történt ott is. Azért kösz, hogy szóltál! Megszületett Iza baba is! Bali nagyon szépen fejlődik, a képek alapján nagyon jó kis súlyban van. Most már senki meg nem mondaná róla, hogy koraszülött volt! Nagyon cuki, és nagyon pasis!
Navi!
Mit mondott a védőnő a forgás elmaradására? Biztos nincs semmi baj, csak lehet, hogy kicsit lusta. Az is lehet, hogy nem fog forogni, majd csak egyszer felül. Olvastam róla, hogy vannak olyan gyerekek, akiknél kimarad egy-egy lépcső.
Mi beadattuk a meningococcust, és Kitti nagyon jól viselte.
Kérdésekre:
Én sem adtam még Kittinek kifli csücsköt és még nem is szándékozom. Igazából még semmi szilárdat nem adtam neki. Mi ettünk már: alma, körte, babán, őszibarack. Ebből a banánt nagyon szereti, de rettenetesen fogja, így ritkán kap. Az almát csak sütve eszi, a körtét és a barackot csak akkor, ha teszek bele kekszet vagy sinlacot. Zöldségek közül ettünk már : répát, krumplit, sóskát, zöldborsót, cukkinit, tököt. A két utolsó a kedvence, azt nagyon szereti. És mi már eszünk hozzá husit, főzve. Én még nem vezettem be a főzelékekhez az olajat. Holnap kap először brokkolit. Én egyébként minden nap „főzök” neki, de ez nem is főzés, mert kb. 15 perc alatt meg van az egész, amit felette kell állni. Ja, és a zöldségeket már variáltam is egymással.
Én bébiételt nem nagyon fogok neki adni, mert adtam már nem emlékszem, hogy univert vagy kecskemétit, ami sárgabarackos és még valamilyen másik ízesítésű volt, és jó kis csalánkiütése lett tőle. Calcimuscot kellett rá szedni 1 hétig, és csak nehezen múlt el, pedig én nagyon vigyázok rá, mert eddig még a 7 hónap alatt megfázva sem volt. Először reggel 5 körül eszik, majd visszaalszunk és utána eszik még tápszert. Sajnos, anyatejem már nincs. Majd 10 körül gyümit, 13 óra körül főzit, de mind a kettő után adok még neki tápszert ha kér. 16 óra körül megint egy kis gyümi, vagy tejpép. Fürcsi ½ 7-7 között, utána megint tápszer vagy tejpép, és éjszaka még 11 óra után álmába megetetem. Még mi sem váltottunk ki egyetlen étkezést sem, mindig kap utána tápszert, de változó, hogy mennyit eszik belőle.
Sajnos Kitti nagyon rossz evő, most értük el csak a 6,3 kg-t, pedig állandóan csak tömöm. Persze azért a fenti időpontok az alvások miatt csúszhatnak, előrébb jöhetnek. Kitti egyébként délelőtt max fél órát alszik, délután pedig vagy 2x felet, vagy egyet, de az akkor kb. másfél óra.
Alvás: Kitti 9 körül alszik el, és reggel 5 körül ébred. Az éjfél körüli etetést is édesen végigalussza.
Na, azt hiszem ez jó hosszúra sikerült.
Egyébként már van 2 foga Kittinek, forgunk hasról hátra, és vissza, kúszunk, mászunk, szerintem egy hónapon belül magától fel is ül. A babakocsiban és a hordozóban is már mind két kezével oldalra kitámaszt és felül. Ha ültetném, akkor már egyenes háttal is tudna ülni, de azt hallottam, hogy amíg magától nem ül fel, addig ne ültessem. Szóval szerintem nagyon ügyesek vagyunk, de hát mi mást is mondhatnék!
Ja, amit írni akartam, hogy a mi védőnőnk azt mondta, hogy salátából semmit ne csináljak neki, mert az tudja magába szívni legjobban a káros anyagokat. Így nálunk a saláta kimarad.
Nagyon jók a talis képek. Úgy szerettem volna menni, de mi akkor nagy családi névnapozást tartottunk. Így csak a képeket nézegettem. Irigykedek, hogy ti már milyen jó összeszokott társaság vagytok!
Haynii! Én egyből felismertem a popsidat!
Lányok, én valahonnan letöltöttem a nagy babaszakácskönyvet! Na, azért nincs benne rengeteg recept, de azért van egy jó pár, és jó ötleteket is ad. Majd megnézem, hogy honnan szedtem, és feldobom a linket!
Navi!
Látom, minden rendben, megnyugtatott a védőnő!
Vikoo!
Hát, én is jól megijedtem volna a helyedben! Kitti imád a nagy ágyban lenni, és ilyenkor mi a paplanból, vagy pokrócból csinálunk bástyát, és reméljük, hogy amíg kiszaladunk valamiért, nem mászik át rajta.
Én még paradicsomosat nem adtam neki, mert paradicsomot csak később ír, üvegeset meg ugye írtam, hogy miért nem adok.
Macs!
Ne izgulj, nem lesz semmi baj! Biztos nincs semmi komoly, nem kell majd műteni! Azért nagyon szurkolunk nektek!
Aranyoska!
Jó hallani rólatok! Beki baba már nagyon ügyes! És hogy mennyi foga van, lassan több van neki, mint nekem!
Sajnálom, hogy elmaradt a kézműtét. Viszont nagyon jó, hogy így élvezte Beki a Balatont. Mi még nem tudtunk fürödni természetes vizekben, de reméljük, ami késik, nem múlik!
Rabbe!
Örülök, hogy a mani dolog megoldódott. Most már nem könnyű, már csak a gyedet kapjuk. Bár én még azt sem kaptam meg ebben a hónapban. Tényleg, az mikor jön majd?
Akartam tőled már korábban is kérdezni, hogy ti a XVII. kerületben merre laktok? Most mi áruljuk a lakásainkat (nekem is van, és a férjemnek is van, abban lakunk), mert a két lakásból szeretnénk egy kis sorházi lakást, kerttel. Mi is a XVII. kerületben gondolkodunk, ha bármi jó tanácsod van a környékkel kapcsolatban, szívesen fogadom.
Remélem, értelmesen írtam, mert most nincs időm visszaolvasni, megyek fürdetni kell!
Ja, még azt akartam írni, hogy a Gulliverben vannak habitapik, Micimackós pl. 2500 ft. 9 darabos, de nagyalakú. Ja, és figyeljetek a puzzle szélének mintájára, mert amit mi vettünk, nem volt kompatibilis a régivel!