Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Most ez egy nagyon általános levél lesz, ne haragudjatok.
Melegfront miatt lehet, de annyira fáj a fejem, hogy szinte felkelni se bírok, nemhogy gondolkodni:) A lakás romokban, Dávid két köhögőroham között épp alszik.

Jobbulást kívánok én is minden betegeskedőnek, és remélem, hogy karácsonyra jobban lesztek Ti is, a gyerekek is.

Akik otthon tölti az ünnepeket a szüleivel, azoknak békés, meghitt, konfliktusoktól mentes ünneplést és jó pihenést!:)

Kérdezte valaki: tehát,
AFP még idén, genetikai UH január közepén. Azon valószínűleg nem derül ki a baba neme, ezért valamikor tavasszal elmegyünk egy "babamozira" is.
A nevek egyelőre Áron vagy Eszter.

Reni, a könyv, amit írtál, már címében is szép mottó lehetne a karácsonyi, erőszakmentes kommunikációhoz.

Boldog Karácsonyt, és várjuk a képeket, beszámolókat!

Puszi
Móni
monke

És most látom csak, milyen nap van ma.

Vick, Boldog Névnapot kívánok!
monke

Sziasztok!
Sajnos esélyem sincs most visszaolvasni. :( Azt látom, hogy valami vita van, nem igazán értem, hogy mi a lényege, de én ebből inkább kimaradok.

Beteg Eszter, lázas, Vincének csorog az orra, én köhögök, mint egy állat, fáj a torkom. Jelenleg ennyi, remélem a család többi tagja nem kapja el, mert akkor kezdjük megint a körforgót és sosem lesz vége.

Így az sem biztos, hogy hazautazunk a szülőkhöz. :(

Még ma kellene a kajákhoz bevásárolnom, de a férjecském reggel elment munka ügyben tárgyalni és még nem jött haza. ( Miskolc)

Holnap fadíszítés a lányokkal, míg Vince alszik. Ajándékok becsomagolva. Ennyire jutottam.

Ha már nem tudnék jönni, akkor minden betegeskedőnek kívánok jobbulást és mindenkinek kívánok nagyon boldog, békés karácsonyi ünnepeket! Teljen szeretetben, békességben!
Puszi

vick
Kép
Kép
ervick

Köszönöm Móni! :)

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Vick! Boldog Névnapot!

Lányok, már nem valószínű, hogy tudok jönni, így ezúton szeretnék nektek ezzel az idézettel boldog, szeretetben gazdag karácsonyt kívánni!

A puha hóban, csillagokban,
Az ünnepi foszlós kalácson,
Láthatatlanul ott a jel,
Hogy itt van újra a KARÁCSONY.

Mint szomjazónak a pohár víz,
Úgy kell mindig e kis melegség,
Hisz arra született az ember,
Hogy szeressen és szeressék.

S hogy ne a hóban, csillagokban,
Ne ünnepi foszlós kalácson,
Ne díszített fákon, hanem
A szívekben legyen KARÁCSONY

Minden kis és nagy betegnek jobbulást kívánok! Az utazóknak jó utat és pihenjetek, családozzatok szeretetben!

Puszi!!!

Mangora

Kép
mangora

Vick, nagyon boldog névnapot kívánok Neked és jobbulást sok gyógypuszival Nektek!

katicat
Szigetszentmiklós

Holnap már nem tudok jönni, így mindenkienk áldott,békés Ünnepeket kívánok a kedvenc karácsonyi versemmel:

Itt van a szép, víg karácsony,
Élünk dión, friss kalácson:
mennyi finom csemege!
Kicsi szíved remeg-e?

Karácsonyfa minden ága
csillog-villog: csupa drága,
szép mennyei üzenet:
Kis Jézuska született.

Jó gyermekek mind örülnek,
kályha mellett körben ülnek,
aranymese, áhítat
minden szívet átitat.

aranymese, áhítat
minden szívet átitat.

aranymese, áhítat
minden szívet átitat.

Pásztorjátszók be-bejönnek
és kántálva ráköszönnek
a családra. Fura nép,
de énekük csudaszép.

Tiszta öröm tüze átég
a szemeken a harangjáték
szól, éjféli üzenet:
Kis Jézuska született!

puszi Kata, Márk, Miki

katicat
Szigetszentmiklós

Vick! Boldog névnapot!
Gyógyuljatok gyorsan!

Mindenkinek boldog, szeretetben és békében töltött karácsonyt kívánunk!

Sok-sok puszi:

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok !

Minden betegeskedőnek jobbulást !

KÉpzeljétek jön M foga, kedd este belázasodott tőle két napra, meg folyik a nozija de már érezni a hegyét , úgy örülök neki ! Apinak adta névnapjára ajciba ! :D

Vick Boldog Névnapot ! Mi a családunk ua ezen ment keresztül, ez egy vírus most ! Jobbulást !

Én is azért jöttem most h Boldog Karácsonyt kívánjak nektek !

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Vick, boldog névnapot kívánok és mielőbbi gyógyulást nektek!

Mi is mindenkinek boldog, békés Karácsonyt kívánunk!

Köszönjük a verseket :)

Mindenkinek jó egészséget!

R
34372

Sziasztok!

Sajnos nem tudtam rendesen visszaolvasni, ezért xsak pár dologra reagálok.

Vick, nagyon boldog névnapot kívánok Neked! Remélem, hamar meggyógyultok mindannyian.
Jól sikerült a házassági évforduló ünneplése?
Miskolc? Na, az megint nincs közelebb Debrecenhez... Szorítok!

Móni, sajnálom a levetséget. Remélem, Dávid már jobban van.

Sziszi, gratulálok a foghoz és a járáshoz! Meglátod, pikkpakk kinő Máté összes foga egyszerre.
Boldog névnapot a férjednek.

Mangora, Marcinak is gratulálok a járáshoz.
Mit sikerült inézni otthon-ügyben?
Januárban még biztosan nem kezdjük Zsófival a bölcsit. Egyre halogatom magamban. Bent várnak, de azt mondták, hogy ha március, akkor március.

Kata, nagyon szép a fátok! Ügyes vagy a sütéssel is.
Nem tudom, hogy kívántam-e vagy csak akartam Mikinek boldog születésnapot!

Kati, hú, ez a hányás szörnyű lehetett. Szerintem se hibáztasd magad, egyszerűen nem lehet minden nyekkenésre odamenni. Azért sokszor én is fordulok egyet, ha nyöszörög, hogy abbahagyja-e.

Reni, azt hiszem, Te kérdezted a kimenőt. Nem túl gyakran, de azért előfordul. Ilyenkor a Húgom szokott vigyázni Zsófira.
Judit, egyre könnyebben kikapcsolódok. Először nagyon sz*ul éreztem magam, de be kellett látnom, hogy néha bizony 2 óra távollét a mókuskeréktől aranyat ér.
Januártól elvileg újra tornázni kezdek, legalábbis a lelkesedés megvan.
Reni, szeretjük a ragus dolgokat, nagyon rászoktam, a sült hús nekem magában túl száraz általában, rántottféléket pedig a panelban nem szívesen csinálok a szag miatt.

Erika, hajrá a kistestvérhez! Nem is emléksze, hogy írtad-e, hogy Zsófira sokat vártatok?

Friday, remélem, épségben hazaértetek. Boldog házassági évfordulót! Jól megúszta a férjed a virágvásárlást :wink:

Judit, Petra hogy van? Csillapodott a köhögése?
Jó sok mindent csinálsz még így az utolsó pillanatban is. Milyen bútort vettetek?

Jó éjt!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kankalin79 2010.12.23 22:46-kor.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Mindenkinek nagyon békés, áldott karácsonyt, meghitt perceket, kellemes együttléteket kívánunk!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Témában utánam szólóknak köszönöm. Egyet értünk.
Tüske nincs, Reni én köszönöm a könyv ajánlást. Nagyon szeretem az ilyen jellegű könyveket. Az embernek mindig van mit tanulni.

Betegek minél hamarabb gyógyuljanak meg..de most már tényleg.

Vick nagyon boldog névnapot!

Móni
Még korábbi beírásodhoz...UH nem baj :lol: akkor a édes pici csomag képeket várom :lol: nevek nekem tetszenek. Egyszerűek és szépek :)
És jó, hogy már ki is választottátok őket. Amúgy jól érzed magad?

Kata
Remélem jól utaztatok. Az időjárás nagyon jó volt az utazáshoz. Remélem most már fog tudni aludni rendesen. Fa nagyon szép és szép nagy tényleg :)

Nagyon boldog karácsonyt kívánok nektek! Nekem az üzenet a lapon van :lol: azt kívánom mindenkinek, h átélhesse újra és újra!

Kép

KépKép
KépKép
fleur

hahó,

Vick, boldog névnapot!

Mindenkinek boldog karácsonyt kívánunk!

puszi

Szilvi, Csabi, Attila
huszilvia

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de nem olvastam vissza. Nincs se erőm, se időm... :(

Petrával kedden voltunk orvosnál: kezdődő tüdőgyulladás, antibiotikumot kapott. A helyzet semmit nem változott, holnap azt hiszem, hogy ügyelet, mert holnap az utolsó nap, amikor adni kell neki, s reggel 37,5-el kelt, köhög folyamatosan, alig eszik....

Bocsánat mindenkitől, igyekszem majd pótolni a visszaolvasást!

Fleur: sztem is ássuk el a csatabárdot. Ez az egész történet nem ért ennyit... :(

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok! Puszi Nektek!

Judit

Kép
petra09

Judit,

Jobbulást Petrának!

Remélem, most már lemegy a láza és gyorsan meggyógyul.

Pusz
M
monke

BÉKÉS,BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK MINDENKINEK!!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

ÁLDOTT, BÉKÉS KARÁCSONYT MINDENKINEK!

Remélem semmi idegeskedés, gond nem adódott senkinél, és élvezhetitek a meghitt perceket a kisebb vagy nagyobb családotok körében :)

Vick, utólag is BOLDOG NÉVNAPOT! Szorítsunk a munkához?

Kis és nagy betegeknek mihamarabbi jobbulást!

Biztos már mindenki degeszre zabáltan fürdeti a gyerkőcöket :)

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Judit csak neked most.
Köszönöm, h ezt írtad. Rettenetesen sajnálom, h Petra ennyire rosszul van és remélem az antibiotikum nálatok is segít. Mi egy hét alatt teljesen rendbe jöttünk.

KépKép
KépKép
fleur

ja most látom, h nem :( hát remélem jobban van már mára...

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Csak egy gyors helyzetjelentés tőlünk is! Tegnapra Marci rosszabbul lett, a köhögéstől elkezdett hányi és hasmenése is van így ma ügyeletre megyünk, csak délelőtt nem volt bent a doki! Remélem délután bent lesz! Jobb ha ránéznek, meg kap valami köhögés csillapítót, mert ha kaja után jön rá a roham, akkor a kaja jön ki... Szerencsére folyadékot az iszik rendesen!
A mai vendégek lemondták, ők is betegek lettek, holnapra várjuk apuékat!

Zsuzsi! Nagyinak az otthonban sikerült helyet kapnunk, még pár orvost el kell intézni, de elvileg január második felétől lenne hely, ha a pszichiátriai vélemény is meglesz! Remélem összejön! Most jelenleg én vagyok a fő bűnös, mindenféle undok beszólogatásai vannak nekem, mintha én bármiről is tehetnék! Mondhatom jó szarul esik ez pont karácsonykor, de ő azt sem fogja fel, hogy karácsony van... Ajándékot sem vett senkinek... Még a dédunokájának sem... :cry: Mert az leszarom, hogy velem nem foglalkozik, de az unokájával (Robi) meg a dédunokájával sem... :?

Sziszi! Gratula Máténak az első fogacskához! Látod nem marad fogatlan :D:D:D

Marci már elég jól közlekedik gyalogolva a lakásban, de inkább csak akkor gyakorol, amikor nem látjuk! Ha nézzük, akkor rögtön jön, hogy kézen fogjuk :) Pont úgy lépked, mint Dávidka a videón, amit Móni küldött :D:D:D Nyújtott lábbal, részegesen és ő még a kezést is előre nyújtja hozzá :D:D:D:D

Ha lesz újabb fejlemény majd jövök!

Jobbulást mindenkinek és puszi!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Judit, nagyon sajnálom Petrát, szegény kis bogárka. Remélem, már jobban van. A körülményekhez képest sikerült azér ünnepelnetek?
Milyen antibiotikumot kapott?

Mangora, szegény kis Marci. Remélem, találok du. orvost, ilyenkor már nem jó várni.
Remélem, ezzel az otthonnal megoldódnak a gondok nálatok.
Elhiszem, hogy bánt a Nagyi viselkedése, de ne foglalkozz vele. Szerintem Te így is messzemenően többet tettél érte, törődtél vele, mint ami Tőled elvárható. Remélem, azért a Nagyi belül tudja és hálás ezért, ill. azért, hogy az unokájának ilyen párja van.

Mi megvagyunk, de nem igen javulunk (ez most sem királyi többes :-(). Zsófit visszük vissza hétfőn az orvoshoz. Láza ugyan nincs, de köhög, ha letesszük a kiságyba fuldokol a köhögéstől, tegnap még hányt is utána. Ma egy hete már, hogy fél óránként szívjuk az orrát.

További boldog ünnepeket mindenkinek!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na, voltunk dokinál! Azt mondta, hogy krupphoz hasonló köhögése van, annak egy korai változata! Kapott Marci antibiotikumot, fenistilt, calciumot meg egy kúpot arra az esetre, ha köhögési rohama lenne! Azt mondta, hogy 48 órán túl már nem lehet, ha kapja az antibiotikumot!
Zsuzsi !Marci is ugyanezt csinálja, úgy elkezd köhögni, hogy attól hány... Éjszakánként most én is úgy vagyok, mint Kati! Úgy találom Marcit, hogy már megint felöklendezett egy kis kaját és benne fekszik... Pedig csak annyi hallatszik, hogy épp köhög szegénykém... Na, remélem így már hamarosan jobban lesz! Az orrszívás nálunk Zsuzsi már majdnem egy hónapja tart, igaz hogy én csak kaja és alvás előtt szívom neki, közben meg ált. zsepivel törlöm le, ami jön kifele...
A holnapi süti utolsó "melete" most sül, Robi csinálta a krémet hozzá én a tésztát! Nagyon fincsi lesz :wink: Ja, és a mini islert, amit csináltam már majdnem mind megettük :lol:

Judit !Még neked akartam írni, hogy látod mi nem voltunk a ringatón és Marci mégis elé cudarul van, szóval bárhol bárkitől össze tudja szedni a gyerek ilyen időben a fertőzést sajnos! Szóval emiatt ne edd magad!!! Jobbulást Petrának, majd szólj, hogy mi volt a dokinál!

Mangora

Kép
mangora

Mangora, remélem, az antibiotikum hatására jobban lesz Marci.
A Fenistilt mire kapta?
1-2 napig én is tölörlgettem Zsófinak az orra alatt, de attól szegénykémnek teljesen kivörösödött, kiszáradt az orra alatt, ill. körül. Így jobbnak látom gyakran szívni. Szerencsére csak egyszer hányt a köhögéstől, de a határán már sokszor volt.
Ma éjjelre velem aludt, M. pedig mellettünk a földön.
Mi az a "melete"? =menete?

Kata, mi finomságokat készített Anyukád?
Zsófi szemét kérdezted még a múltkor: nem látok összefüggést, hiába figyelem mit eszik stb.
A gyerekorvos szerint ekcéma, de azért elviszem a bőrgyógyászatra is, elsőre itt nálunk, megnézem, mi mondanak. 3-ra kaptunk időpontot.
(Persze, már jó sok mindennek utánaolvastam :oops: és megint felállítottam jó pár diagnózist. Tiszta hülye vagyok és persze, most már ideges is.)
Hogy oldottátok meg végül az unokatestvérrel való találkozót? Remélem, nem lett sértődés.
19-21 nap a lappangás, azt olvastam.

Nálunk azért voltak fennforgások 24-én. Reggel arra mentem ki, hogy a hűtő előtt és a hűtő alsó polcán is állt a víz. Kiderült, hogy eltömődött az az elvezető lyuk (?) a hátsó részen. Így hűtőtakarítással kezdtem.
Mentem a bejgliért, amit végül mégsem kaptam meg, mert későn vették fel a rendelésemet. :? Kétféle hókiflit rendeltem, barackos és áfonyalekvárosat, de csak otthon vettem észre, hogy az egyik csomag diós. :? A pénzt visszakaptam, és mentem egy másik cukrászdába. Szóval azért nem maradtunk süti nélkül.
Aztán mivel semmi ízt nem érzek, csak találomra főztem. Az ízzel nem lett gond, de szinte az összes töltelék kifolyt a csirkemellből.
Majd végül M. leöntötte a maradék halászlevet és haldarabokat a WC-n, ami eldugult. Így még a WC-pumpát is elő kellett bányásznunk.

Képzeljétek, a teszveszes játszószőnyeges ügyben beidéztek a rendőrségre tanúnak. Gondolom, vki feljelentette a csajt.

Móni, engem nagyon érdekelne, mit mesél Dávid majd a magzatbeli életről. Szóval ha sikerül szóba elegyednetek, akkor kíváncsian várom :-)

Na, lassan leteszem magam holnapra, mert holnaptól nagy menet lesz. Jönnek Anyósomék és Anyukámék is pár napra.

Jó éjt!
Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Amerre csak nézek, beteg babák:(

Jobbulást Zsófinak, Petrának, Marcinak, Mírának, Vincének, és bocs, ha még kihagytam valakit!
Úgy látszik tényleg, hogy ilyen ez a tél, és ezeken át kell esni.

Judit, írd majd meg, hogy mi volt az ügyeleten!

Mangora, jó hír, hogy a nagyit felvették.
Tényleg próbálj meg nem odafigyelni rá, tudom, könnyű mondani.

Borzasztó lehet ez a hányásos köhögés - Dávid is köhög randán, de azért nem ennyire, ahogy írjátok....

Marci járása viszont cuki lehet, tegyél fel róla videót!
És el is fogadja a kezedet, lehet vezetgetni?

Zsuzsi,
Elég kaotikusan alakult a Karácsonyotok, drukkolok, hogy a mai nap jól sikerüljön!

Nekem az orrszívással az a parám, hogy úgy tapasztalom, minél többet szívják, annál több termelődik. Te nem vettél észre ilyesmit?

Persze attól is függ, hogy be van-e dugulva az orruk, ill. kicsorog-e magától, aminek ki kell...

Fura téma ez az ekcéma, a "miénk" (száraz, piros foltok) tök máshogy néz ki, mint a Zsófi szeme alatt az a pár petty ... de ha az is, jó eséllyel elmúlik, kinövi.

Te hogy vagy egyébként? Ugye nem lesz belőle arcüreg-gyulladás?

Erika,
Láttam új képeiteket a wiw-en, szépek vagytok! Zsófi igazi nagylány lett már, és mennyi haja van még mindig!

Ági,
Örök hálám a Hasselbach-burgonyáért! megnéztem a neten, megcsináltam a sült lazachoz 24.-ére, gyönyörű lett, finom, és mutatós. Isteni volt hozzá a fűszervaj.

Sőt, életem első bejglije is csodaszép lett, rengeteg mákkal. Ez nekem komoly sikerélmény:)

Szép napot és további jó ünneplést, lányok!

A gyerekek gyorsan gyógyuljanak meg, úgy tűnik, megint lehet szánkózni.

Puszi
Móni
monke

Kemény ez a teszveszes történet....
Jó, hogy kiderült, hogy csaló, de gondolom, nem hiányzik egy bírósági tanúskodás...
monke

Sziasztok !

Kis betegnek jobbulást !

M is betegeskedik vagyis sztem inkább a foga miatt !!! Nagyon köhög de szerencsére hurutosan ! De én inkább a taknyira gyanakszom mikor lefekszik akkor köhög ! MÁr 3 éjjel nem alszunk igazán ,mert olyan fél 1fele sír v 3 órán keresztül és alig lehet megvígasztalni sztem a foga van a dolog háttere mögött ! Biztos tőri neki át, a köhögésre sinupretet adom neki , meg kapja a vasat is amitől szép feketét kakál de kakál hálaistennek !

HA már látok egy kis tűhegynyi fogit akkor az mikorra várható h áttöri tud vki ebben egy két tanácsot mondani mert M már kedd óta ua úgy néz ki ! :oops:

HÁt nálunk a Kari egész jól sikerült sok ajcival ! Tegnap anyuéknál voltunk épp h hazaértünk tegnap a nagy hóvihar előtt, ma is hivtalosak voltunk ebédre anyuékhoz meg du a kerianyámékhoz de lemondtunk ilyen időben nem mertünk elindulni, így hát lightos pizzát sütöttem ! Voltunk szánkozni is M val !

Én is sütöttem életem első bejgliét nagyon fini lett , kakaósat meg diósat ! Igaz picit kidurrant oldalt, de azért mert sok töltetléket tettem bele majd legközelebb kevesebbet teszek!

Apa már megy dolgozik jövö héttől úgy hogy kettesbe leszünk !

Petra hogy van ? Marci ? JObban van már?

Jobbulást a kis betegnek, talán most kifagynak a jövö héten a bacik !

További szép du , majd még jelentkezem !!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Zsuzsi ,
nem semmi ez a játszószönyeges ügy , de most akkor reméljük kiderül h milyen az eladó !
puszi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

köszönöm a sok érdeklődést! Sajnálom, de a talit le kell mondanom. Petrával végül ma voltunk ügyeleten, mert újra belázasodott. Most azt mondták, hogy vírus... az antibio kiölte a baktériumokat, de a vírus továbbra is él vígan. A torka még mindig piros, a tüdeje zörejes, kevés a folyadék, amit iszik. Most újnak a Tantum Verdét mondták, s a két ünnep között meg kell mutatni a háziorvosnak, s ha rosszabbodik azonnal orvos. Ne haragudjatok a tali miatt!!!!

Zsuzsi: jobbulást Nektek is!!! Majd írj, hogy mit mondtak Zsófinak! Nem volt semmi a karácsonyotok.....

Jobbulást minden betegeskedőnek!!!!

További szép estét!

Judit

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,
nagyon sajnálom,hogy ilyen sok Manónak gyűlt meg a baja a betegséggel. :cry: :evil: Nálunk nem ilyen súlyos a helyzet,Zsófi is köhög,de "szerencsére" hurutosan,bár néha ő is öklendezve.Én lándzsás útifű szirupot adok neki.Remélem elmúlik tőle,mert azért nem jó hallgatni a köhögését.

Judit,remélem most már a megfelelő gyógyszert kapta Petra és segít neki,hasonlóan Marci és névrokon Zsófi is.Bocsánat,ha valakit kifelejtettem...

Zsuzsi,köszönjük a drukkot,Zsófira kb.fél évet vártunk,így aztán nem tudom a második manó már könnyebben összejön-e vagy sem.Egyben én is drukkolok a teszveszes ügyben,hogy legalább,ha már tanúnak idéztek be,akkor ne csak az idődet rabolják,hanem kapd is vissza a pénzedet :twisted:

Móni,köszönjük szépen a dicsérő szavakat....mi is azt vesszük észre,hogy már nagy lett Zsófi az elmúlt év alatt.A haja valóban még sok,de úgy döntöttünk,hogy majd januárban egy kicsit fel kellene frissíteni a hajkoronát.Ugyanakkor sajnálom is a kis göndör fürtjeit,de most már kezd szálkásodni a haja.

Mivel én nagyon lemaradtam a jókívánságokkal,így talán elsőként kívánok mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET!

Puszi

Erika

KépKép
verka7

Sziasztok!

Köszi a bíztató szavakat! Marci már kicsivel jobban van, már nem köhög annyira és nem hány annyit, de még mindig hasmenése van és keveset eszik... láz továbbra sincs! Így vagy ma délután vagy holnap délelőtt azért leviszem a házidokihoz is, hogy ránézzen még egyszer meg megmutassam a papírokat, amiket kaptam! Bár ma éjjel kétszer is azért kelt fel, mert éhes volt és evett is tápszert, ami nem jött ki belőle, így ennek örültem, bármennyie is nem aludtam!
Ma Robi dolgozik, igaz nehezen tudott elindulni, mert mi úgy behavazódtunk, hogy csuda! Egy órát lapátolt tegnap is, de ma reggel megint kellett, hogy kiszabadítsa az autót és én is még majdnem egy órát lapátoltam, hogy tudjunk közlekedni is... Nem a hó mennyisége a sok, hanem mindent a bejárat meg a garázs elé fújt a szél... :?

Zsuzsi! A süti legfelső EMELETét írtam el :D Ugyanis négylapos krémest csináltunk tegnapra!
Fú, ez a teszveszes ügy nem semmi, hogy idáig fajult... Nekem most egy olyanom van, hogy megnyertük az aukciót, de nem jelentkezik az eladó, hogy hova is kéne utalni a pénzt... Ez még a jobbik eset...
Nálunk is voltak 24-én hasonló bakik ám... Nálunk a fenyőtalp tört el, Robi szerzett be újat, az ebéd úgy zajlott, hogy én Marcit megetettem és mire mi leültünk enni Marciból az egész ebédje az etetőszékén és a földön végezte, szóval a takarítás után "jól" esett a karácsonyi ebéd mindenkinek... No comment...

Judit! Remélem most már tényleg jól lesz Petra! Valami immunerősítőt adsz neki, hogy a kis szervezete könnyebben küzdjön a vírusokkal? Én aloe verát adok Marcinak, nem tudom használ-e, de ártani tuti nem árthat... Meg homeopátiás oscillo....-t.
Nagy a gyanúm, hogy nem igazán krupp ez a köhögés, csak valami vírus, mert a hasmenés az ugyanúgy megvan...

Erika! Sok sikert a babaprojekthez :wink: Mi még tutira várunk pár évet! Én nem tudnék két ilyen pici gyerekkel boldogulni, tuti rámennének az idegeim :lol:

Móni! Pocakbaba hogy bírja ezt az idétlen időjárást? Mikor mész uhra? Az lesz jövőre? És most csak a vérvétel lesz, ugye?
Videót majd próbálok felrakni, bár még csak a telefonnal sikerült lekapnom Marci lépegetését és onnan nem tudom idevarázsolni :roll: Már egész sokat sétálgat egyedül, megkapaszkodik dolgokban, de halad egyedül! A kézenfogva vezetés az nálunk úgy működik, hogy hagyja, hogy megfogjuk a kezét, vagyis inkább ő fogja a mi ujjunkat és csak oda lehet menni, ahova ő akar :lol: Volt egy pár nap, hogy ilyenkor elkezdett kőrbe-körbe járni és azzal nem foglalkozott, hogy a mi ujjunk az nem tud körbe fordulni :lol: :lol: :lol: Még kint az udvaron nem mer menni, még csak a lakásban gyakorol :wink:

Sziszi! Szerintem ha már a hegye kibújt a fogacskának, akkor már sínen van! Legalábbis Marcinál mindig addig volt a gond, amíg a hegye ki nem bújt, onnan még kb egy hónap, mire teljes nagyságban kinő a fogacska! Szerintem lehet, hogy jön más foga is közben, mert általában azoknál, akik későn kezdenek el fogzani egyszerre több fog is jön! Ha jól emlékszem Zsófinál is ez volt!

Most enniyre futotta a szita agyammal!

Jobbulást és puszi mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!
Remélem jól telt a karácsonyotok, a kisebb bökkenőket sajnálom.

Betegek, gyógyuljatok minél előbb, mindjárt itt az újév! Judit, sajnálom Petrát nagyon, sajnos sokszor van, hogy az egyik vírus legyengíti, elviszed a dokihoz, ahol aztán összeszed már valami mást is, 2-3 nap az is támad, hiába gyógyulna az elsőből. Persze már ezzel rohansz, de a gyenge kis rendszer már behabzsolja a 3.-at. (Felnőtt létemre 3 éve jártam így, 6 hétig voltam lázas, 3 féle antibiotikummal. Végén még a calicidot is elkaptam a rendelőből!!! És senki más nem volt itthon beteg!) Reméljünk, már látjátok a végét.
Marci és a hányás. Brrrr! Utálatos, örülök, hogy jobban van.
Mikor kezd nagyi az otthonban? Az én nagyimra jó hatással volt, ő Békásmegyeren kapott elhelyezést, nagyon szinvonalas volt. Rengeteg program és foglalkozás.

Erika, jó, hogy jöttél. Többet is írhatnál magatokról, olyan ritka vendég vagy. Jobbulást Zsófinak.

Zsuzsi, derült égből jött a játszószőnyeges ügy, igaz? Na, kiváncsi leszek. Sajna általában megfoghatatlanok... (Mi Jorgos Travelesek voltunk. Már be volt pakolva, 3 nappal maradtunk le Korfuról. Sok-sok év, és a végén semmi.) Mi volt ma a dokinál?

Móni, hogy teltek az ünnepek? Vigyázz magatokra ebben a csúszós időben! Remélem Dávid is jobban van már! Érdekes ez az orrszívós ügy, nekem is gyanús. Szépen lassan csökkentem a szívások mennyiségét és csökken vele a takony is... Persze muszáj, mert nem olyan ügyi, mint Vince, aki már fújja a nózit.

Vick, meggyógyultatok? Apud hogy van? Miskolc sem hangzik jobban, mint Eger! Környéken nincs lehetőség?

Szilvi, látod, ti sem usszátok meg a fogzást! Ha előbukkan, tényleg jobb, kitartás. Várom már, hogy fotózhasd a fogas Mátét, feltöltöd, ugye? Míra is vashiányos, megjöttek a leletek. 6 érték eltérés van, mind vashiányra utal. Vége lesz a nyuglomnak nálunk is, ha kezelik! A vizeletben sok a fehérvérsejt, de baci nincs, azt mondta a védőnéni, ne izguljak miatta. Míra a nyüszít tegnap óta, neki a szemfoga bújik. Ezek a legfájdalmasabbak nála, látod mennyire különböznek a kicsik? Sírva jár utánam, én meg türelmesen megőrülök!!!

Friday, Svájcban megúsztátok, nálunk meg betemet titeket a hó! Jól telnek a napok itthon?

Míra is totyog már. Azt hittem, ő lesz az utolsó.17-én kezdte, elment a pulttól a kukáig a konyhában. A szemét vonzása a kicsikre... Már 10-15 lépést is megtesz és oltári nagyokat esik. A sípcsontja és feneke családon belüli erőszakra utal! És az arcán is van egy nagy lila folt, az kádas baleset. Most lebuktam...

Na jó, lelövöm magam! Bocsi a terjengős írományért!

Sok-sok puszi:

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok,

ne haragudjatok, de megint csak hírt hozok.... sajnálom, de nincs erőm reagálni....

Petra reggel 39 fokos lázzal ébredt, este azzal aludt el.... nap közben kb 4 órán keresztül csak hőemelkedése volt. Köhög, de nem annyira vészesen, taknyos, de azt sem nagyon..... a torka piros. A háziorvos (múlt héten ő szabin volt :( ) írt beutalót mellkas röntgenre. Azt mondta, hogy ha nem kapott volna antibiotikumot, most felírná, de mivel kapott várni kellene vele, kivéve, ha a tüdeje eltérést mutat, mert akkor azonnal kell. Az antib. állítólag elég erős, amit kapott múlt héten, én nem ismerem: Suprax. Szóval holnap Heim Pálban kezdünk, aztán okosabbak leszünk. Délelőtt volt nálunk, A este ment a beutalóért, s mondta, hogy szó szerint dugig volt a váró... Kemény vírusok vannak..... ezt sajnos itt a topicból is látjuk.... :( Zsuzsi hogy vagytok?

Mangora: sajnálom, hogy Ti sem alakultok..... ÁÁÁÁ

Jó éjt Nektek!

J.

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

Csak gyors helyzetjelentés tőlünk is:
Nem vittem ma vissza Zsófit végül az orvoshoz, mert sokkal jobban van, szerencsére. Az orrát szívjuk, de nem köhög. Szerintem egyébként ő is a visszafolyó váladéktól köhögött, mert jobbára fekve jött rá. Az étvágya sajnos még nem a régi, de azért már eszik, csak jóval kevesebbet.
Lehet, hogy olyan az orrszívás mint a mellszívás? Minnél többet szívjuk, annál több lesz? Lehet, hogy igazatok van.

Juidit, nagyon szorítok a holnapi vizsgálathoz! Szegény Petra, jó régen betegeskedik már.

Kati, látod, Míra is elindult :-) Gratulálok!
Remélem, most már Míra is rendbe jön. Milyen gyakori ez a vashiány!
Jaj, ez a Jorgos nagyon bosszantó lehetett.
Mi 2009 tavaszán kis híján befizettünk előfoglalással az 5kontinens egyik útjára, ami végül csődbe ment a nyár elején. Jó sok pénzt megspóroltunk!!!

Erika, megírod nekem priviben a nevedet? Szívesen megnéznélek Titeket én is.
Gyere gyakrabban, ha tudsz!

Sziszi, Zsófinak jött a 4 felső foga egyszerre. Előtte k. egy hónapot kínlódott szegénykém.

Egyébként jól vagyunk, holnap mennek haza Anyósomék és Anyukámék. Ma még moziban is voltunk, IMAX-ban. Még sosem voltunk, 2 óra alatt megjártuk az egészet. Tetszett, de elég szokatlan volt elsőre a 3D.

Ebből a teszveszes ügyvől pénzem tuti nem lesz, csak az időmet pazarolom rá...

Mindenkinek további szép ünnepet, a betegeknek pedig jobbulást, a szülőknek kitartást!
Én szerdán dolgozni megyek, szívességi ügy. Nem örülök, hogy pont M. szabadsága és az ünnepek alatt, de ez van.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni, köszi, én is jobban vagyok. A fülem van még eldugulva néha.
Meg kell néznem ezt a Hasselbach-burgonyát

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Innen is csak gyors helyzetjelentés! Mivel Marcinak a hasmenése rosszabbodott a héétvégén és a hányása is visszajött, tegnap délután végül levittem a házi gyerekdokihoz is! Az jól leszúrt, hogy nem kellett volna az ügyeletre vinnem és hogy felesleges az antibiotikum és hogy egyáltalán nincs kruppos köhögése a gyereknek... Írt fel vmi répalöttyöt, amit a hányásra kell meginni, meg mondta, hogy hagyjuk abba az antibiót, attól javulni fog a hasmenés is! Ez így is lett, hajnalra nem kellett komplett pizsamát és ágyneműt cserélni... Tegnap délután már kis főtt vajas krumplit is sikerült beleimádkoznom, most meg evett egy kis melegszendvicset és mézeskalácsot eszeget még :lol: Szóval jön vissza az étvágya is, csak még nagyon kis mennyiségeket eszik meg...

Rólunk ennyi!

Judit! Majd szólj, hogy mit mutat a röntgen... Ez a magas láz :?

Zsuzsi, örülök, hogy Zsófi is javul már! Munkát sajnálom, de legalább így van ki vigyázzon Zsófira, ha Miki szabin van!

Kati! Mírának gratula a járáshoz!!! Nálunk is ez van, esik kel, de már egyre kevesebbet sír, mikor pottyanás van :lol:

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok !

Judit, imádkoztam este Petráért is h ne legyen semmi komoly baj.. ez nálam már ilyen hagyomány mióta megtudtam h M a pocakomba azóta minden napi esti program ! Az elöző eset miatt is .....!!!(M ) :lol:

Zsuzsi örülök ,hogy jobban vagytok már, amúgy tényleg igaz ez az orrszívás............. én is eddig este sziívtam de két napja reggel és este és basszus mára meg tök sok van .... ! :roll:

Kati örülök, h MIra is elkezdett járni ! Jobbulást nektek is !

M szerencsére iszik és eszik jó sokat. pl minden nap megiszik 2 dl frissen facsart narancsot , imádja !

Mangora, örülök , jobban van már Marci, de ez is h lecsesz a doki h elvitted az ügyeletre hát még jó hogy elviszi az ember a gyerekét ha úgy látja nincs jól , de ha nem vitted volna akkor meg az lett volna a baja, sztem jól tettétek h elvittétek.. főleg ez a hasmenéses dolog tök veszélyes ilyen pici korban !

ÉN sztem holnap leszedem a karifánkat, nagyon potyog a levele , a kandalló kinyírja !!!!! :cry:

Akik nem jelentkeztek , hogy telt a kari ?

Szilvesztert ki hogy tölti ?
Menük ?

Zsuzsi, mi is akarunk menni apival moziba az üvegtigris 3 t akarjuk megnézni !!!

na mennem kell ébredezik M !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

igyekszem jönni este és reagálni is. A mellkasröntgen szerint minden ok, Bronchitis a diagnózis. Lelettel visszamentünk a gyerekdokihoz, mondtam neki, hogy tegnap óta csillapítással 38, s mára már elesett is lett, erre ő is meghallgatta. Azt mondja, hogy olyan, mint tegnap, de írt fel újabb antibiotikumot, mert szerinte is befele megy, nem kifele jön. :( Holnaptól szabin van, de azt mondta, hogy ha 3 nap múlva sem javulna, hívjuk és látjuk a továbbiakat..... Most ebédre már megevett szerencsére egy üveges gesztenyés bébikaját, igaz, hogy már bolondot csináltunk magunkból, hogy ránk figyeljen, ne arra, hogy eszik, de bejött. :) Szilveszterre mentünk volna Győrbe: nagy utánajárással találtunk egy hotelt, ami nem belváros. két szobás lakrészt tök jó áron, ami ráadásul belső udvarra néz....(nem volt egyszerű csendes helyet találni, P miatt akartunk itthonról elmenni, mert fél egyelőre a tűzijátéktól), este ezt is lemondtuk, de rendesek voltak nagyon, elmehetünk majd januárba.

Köszönöm, hogy ennyit gondoltok ránk! Nagyon jól esik!

Zsuzsi: örülök, hogy jobban vagytok, mind a ketten!!! Azt valahol olvastam én is, hogy a túl sok orrszívás plusz termelésre ösztönöz.

Kati: gratulálok Mírának!!! Nagyon ügyi! Remélem, hogy Ő is jól lesz már, ha pótoljátok a vasat!

Mangora: basszus!!!! Nálunk is a helyettesítő orvos szúrta el.... Nah, de mi meg persze, hogy hallgatunk az orvosra. A mostani antib-on én is olvastam, hogy hasmenést okozhat, s akkor le kell állni vele..... Még szerencse, hogy M nem száradt ki! Azért ez veszélyes nagyon a hasmenés és hányás együtt!

Ági: ezt a H-burgonyát én is megnézem most már! Kíváncsi lettem ám! :)

Majdnem sikerült reagálnom mindenre. :oops:

Móni: Ti hogy vagytok? Pocaklakó?

Szép napot Nektek!

J.

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

Judit, remélem, most már rendbe jön Petra és segít az új antibio. Örülök, hogy minden rendben volt a röntgenen.
Sajnálom a Szilvesztert, de januárban is biztosan jól fogjátok Magatokat érezni.

Mangora, szegény Marci, ez a hányás-hasmenés, köhögés így együtt borzasztó. Remélem, most már ő is a gyógyulás útjára lép fel.
Zsófi is eszik éjjel már vagy 2-3 napja tápszert. Mivel nem eszik vacsorát rendesen, persze, hogy megéhezik éjjel és az éhes gyereket nem lehet visszaaltatni.

Remélem, lassan megjön az étvágyuk is a lurkóknak. Zsófi ma egy fél üveg brokkolis-halas bébiételt evett ebédre, jó nagy bohóckodás árán, mint Petra.

Ezeken az orvosokon nem lehet eligazodni...
A mienk mondta még telefonon, hogy a szemével menjek el a helyi Sztk-ba a bőrgyógyászatra, meg is mondta, hogy melyik orvoshoz. Jan. 3-ra kaptam időpontot. Erre amikor személyesen találkoztunk, és mondom neki, hogy hova megyünk, mondja, hogy hááát, a Heim Pálba a legjobb a bőrgyógyászat, de az egy napos program, készüljek fel.
Akkor telefonba miért nem ezt mondta??? Elmegyek ide 3-án, aztán meglátom, mit mondanak.

Holnap mégis visszaviszem az orvoshoz, mert borzasztó dolgok jönnek ki az orrából, fogalmam sincs, hogy honnan :oops:

Sziszi, nálunk 6-ig áll fa, nem is hullik, nordmannt (?) vettünk.
Szilveszterkor (és újévkor) lencseleves, sült oldalas, savanyúság lesz a menü. Gondoltam csinálok még fasírtot vmi salátával, de M. lebeszélt. Sajtos csigát készülök sütni, ha lesz energiám.

Szép napot!
Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

vagyok,olvastalak Titeket, csak sűrű a progi, tesómék vasárnap feljöttek velünk, ma mentek haza, ma d.u a szomszédokhoz megyünk "karácsonyozni", holnaptól a szilveszteri bulira készülök pár dologgal, de igyekszem jönni...
Betegeskedő manóknak és szüleiknek jobbulást és kitartást,

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hahó Csajok,

gyors bekukk, Bene alszik, a többiek fürdőben (én nem nagyon szeretek menni, így kimenőt kapott Gábor is :))

Olvaslak Titeket, de írni már nem futja az időből.
Végre szánkóztunk Benével, tetszett neki, azt hiszem, bár szó szerint arcára fagyott a mosoly, elég hideg van... azt hiszem, ő sem fogja szeretni a hideget, mint én :)

Ünnep jól telt, a kaják jól sikerültek, hangulat is jó volt. Szerencsére nálunk hagyományosan ez egy szűk családi ünnep, szóval nincs nagy jövés-menés a két nap alatt, csak mi vagyunk, így azért sokkal pihentetőbb. Iszonyú mennyiségű kaját megettünk persze így is... tipikus magyar dolog ez, azt hiszem :)

Nagyon sajnálom a sok beteg babócát, annyira nem hiányzik ezt most senkinek :( Mindenkinek mihamarabbi jobbulást!!!!
Antibiotikum mellé nekünk a védőnőnk anno ajánlotta a Bonolact Kidet, hogy ne menjen a hasa a gyógyszertől.
Étvágy majd visszatér, bár tökéletesen megértem az emiatt aggódókat, én is ilyen vagyok.
Kicsi Petra, szegénykém, micsoda makacs betegség :( Supraxot Bene kapott már (a húgyúti fertőzés után). Nem értem, hogy ilyen kitartó láz esetén miért nem csinál a doki vmi körültekintőbb vizsgálatot (vér, vizelet), talán okosabbak lennénk akkor. A bronchitisre sem adtak semmit?
Minden doki mást mond, ezt úgy utálom én is. Pl. a mi dokink azt mondja, hogy ha már antibiotikum, akkor érdemes minél tovább szedni, de voltunk helyettes dokinál mi is, aki viszont mást mond. Szeretem a dokinkat, de mikor a múltkor Benén meglátta a borostyánnyakláncot, nagyon "megharagudott", mert szerinte életveszélyes, és felelőtlen dolog ilyet a gyerek nyakába rakni (amúgy sem épp homeopátia-párti). Végülis megértem, de azért nem kell megsértődni, nem kezdtem el neki magyarázni, hogy bár szkeptikus vagyok én is, azért ez mégis csak úgy tűnik, hogy működik.
Iszonyú dokik között örlődni, laikusként egyszerűen képtelenség kitalálni, melyik a helyes út, és közben mégis csak a gyerekeinknek az egészségéről van szó... :?

Abszolút laikusként, miért jobb a hurutos köhögés, mint a nem hurutos? Valamelyikőtök írta, és eltűnődtem :)

Zsuzsi, vidd el dokihoz, bár szerintem ha ilyen zöld, sűrű cucc jön most, az csak jót jelent, jön ki a sűrűje a váladéknak.

Nem találkoztam még az orrszívás gyakorisága és a váladék mennyisége közötti összefüggéssel, de ki tudja, lehet benne valami. Azért az anyatej más szerintem, az mégsem egy gyulladt, elhalt váladék :lol:

Erika, én is akartam írni, milyen csodaszép Zsófid az új képeken! -Az a hajkorona, kis csattal... imádnivaló! :lol:
Kistesó-projekt, hajrá-hajrá!! A Mónival való újraélése a várandósságnak kedvet csinál szerintem majd mindannyiunknak hozzá :wink:

Kiváncsi lennék, ha mindegyikőnk gyerkőcénél csinálnak vérvizsgálatot, hány lenne a vashiányos köztük, az az érzésem, hogy a nagyobb része a csapatnak. Emlékszem a hozzátáplálásos okoskönyvekben is írták, hogy fél éves korukra kiürül a szervezetükből, ezért pótolni kell... hát amennyi céklát és sütőtököt az én gyerekem megevett... simán lehet ő is vashiányos. :roll: szóval én valahol örülnék, ha ugyan tünet nélkül jár is, de kiderülne Benénél is, és tudnánk orvosolni.

Szilveszter: Gábor nővérééknél, majd sütök valamit, de még semmi konkrét nincs.
Ja, a sajttorta másodjára is jól vizsgázott :wink:

Elfelejtettem egy csomó dolgot, de már így is túltentem... bocsi :oops:

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Mikor Erika írta a Boldog Újévet, hirtelen megijedtem, hogy átaludtam a december végét:)

Jó olvasni, hogy Marci is, Zsófi is jobban vannak, és Petrának sincs tüdőgyulladása!

Azért egy ilyen hányós-hasmenéses dolog rohadt ijesztő (ijesztőbb, mint a láz), még jó, hogy az ügyeletre mentetek, Mangora!

Zsuzsi,
Az szerintem se akkora gáz, hogyha folyik az orra, az rossz, ha nem jön ki belőle a cucc.

Írd majd meg, hogy mit mondott a doki! és a sajtos csiga receptjét is, ha van energiád...
Sajnálom a szerdai munkát:( jókor jött tényleg.

Judit,
Szegény kis Petra, most már tényleg nagyon kell vigyázni rá egész télen, jól legyengülhetett a szervezete:(

Antibiotikumra nekem eddig minden doki azt mondta, amit Ági is írt, hogy fontos végigcsinálni az egész kúrát, nem lehet félúton abbahagyni.
És igen, kell utána szedni valami bélflóra-helyreállító probiotikumot, és biztos nem árt a C-vitamin meg ilyesmi sem.

Kati,
nagyon jót nevettem, amikor írtad a gyerekbántalmazást:)
Múltkor úgy hívtam vendégeket, hogy D. bal szeme alatt volt egy duzzadt véraláfutás, a jobb homlokán meg egy nagy duzzadt folt. Nekem is eszembe jutott a gyámügy.

Hát persze, hogy a szemeteskuka motiválja Mírát, mi más:)

Sziszi, régebben kérdezted: ha kijön a fog hegye, utána elvileg már nem fog fájni Máténak, de eltarthat még egy-két hétig, míg teljesen kinő.
Ja és általában rögtön utána jön a másik is, talán azért nyűglődik még.

Szilveszter itthon hármasban (remélem, sikerül fennmaradni éjfélig, de nem hiszem:) menü lencsefőzelék, és hoztam otthonról sütni való friss hurkát-kolbászt.

Ági, ha a hurutos köhögés szerintem azért "jobb", mert akkor már felszakadozik a nyák, és nem ilyen irritált, száraz, kruppos cucc.
A borostyánláncban mégis mi a veszélyes? Boszorkányság?:)

Mi egyébként jól vagyunk, bentlakó gyerek egyelőre tünetmentes. Dávidka viszont elég hisztis, pedig most ketten szórakoztatjuk. Mi lesz jövő héten...

A karácsonyfát imádja, mindent le akar róla rángatni, tízperceket hisztériázik, hogy emeljük fel hozzá, rángatja a díszeket... nagyon naiv elképzelés volt tőlem, hogy majd csendben, meghatott gyönyörködik benne...

Mangora, egyébként úgy vagyok én is vele, mint ahogy Te írtad, még úgyabbul: szóval sokszor az agyamra megy az itthon ülés, és félek, hogy meghülyülök itthon két pici gyerekkel. Ugyanakkor azt is tudom (sejtem), hogy ha egyszer visszamegyek melózni, már nagyon nehezen fogom rászánni magam még egy-két-három év "babázásra". És úgy gondolom, hosszú távon Dávidnak is, nekünk is jobb, ha nem marad egyke.

Na, én is jól túltengtem.

További jó pihit, családozást és főleg jobbulást!

Puszi
M.
monke

Móni, boszorkányság :lol:
Nem, hanem mert hogy balesetveszélyes, szóval ne, rugalmas a lánc és mi van, ha beakad valahova, és megfullad tőle a gyerek... végülis van benne valami, szóval ha valaki hall(ott) ilyen sztorit, ne tartsa magában!
Köhögés: értem akkor, köszi :) Csak mert Bene a múltkor nem hurutos köhögésre kapott köhögéscsillapítót. Szóval nem köptetőt, és azóta nem teljesen világos, mi a különbség.

Hű, ez érdekes, Benét egyáltalán nem érdekli a szüleim karácsonyfája sem (najó, egy kicsit), pedig villogó, színes fényes, üveggömbös. Az elején meg-megérintett egy-egy gömböt, de ennyi, most meg már úgy szaladgál el mellette, mintha ott sem lenne, rendesen fel kell rá hívni a figyelmét, hogy nééézd, hol a karácsonyfa? :) Pedig nagy fa, plafonig ér és a földön áll. Különbözőek ezek a gyerekek nagyon :)

Megértem Móni én is, amit írsz, az otthon levéssel. Dilemmám ez nekem is (mert hát ugye én még nem is dolgoztam igazán, és nem ártana lassan, de közben meg jó lenne hamar kistesó, legkésőbb az egyetem után)... ha gondolod, majd mi megyünk és segítünk kikapcsolódni, elvisszük Dávidot a játszótérre, míg Te a kicsivel pihenhetsz :)

Gyerekbántalmazás, tényleg, Kati, ne aggódj, nálunk is hasonló a szitu. Bene mindig lefejel valamit, a kis lábszára meg, hát, mindennek nekimegy...

Zsuzsi, kitartást holnapra a munkához, remélem nem tart sokáig!!!

Sziszi, remélem Mátéd hamar túl lesz ezen az éjszakai sírásos időszakon, nagyon fáradsz lehetsz, szegénykém :( Foghegy már jó jel! Teljesen hosszú idő alatt jön ki, de ha már a hegye áttört, nem lesz nagy gond.

Na most már tényleg eldugulok... :)
Jóéjt!
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Móni, itt a recept:

Sajtos-sós csiga:
A tészta: 25 dkg RAMA-margarin, 50 dkg liszt, 1 k.k. sütőpor, 1 k.k. só, 1 pohár tejföl, 2 tojás sárgája
A fenti anyagokat összegyúrjuk 3 cipóra osztjuk.

A töltelék: 20 dkg RAMA-t 20 dkg reszelt sajttal és 1 k.k. cukorral kikeverünk és a vékonyra nyújtott tésztára kenjük. Feltekerjük a rudakat és összesodorjuk. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, kb. 1 cm-es karikákra vágjuk, aztán lehet sütni.

Ha vmi nem egyértelmű, csak szólj.

Ja, mi is megyünk majd Ágiékkal szórakoztatni Titeket!
Tudom, hogy már mondtam, de nekem is minden elismerésem a kistestvérért. Mi is nagyon szeretnénk, de én még nem érzem magam késznek, ellentétben Mikivel, aki már a 3 vagy 4 gyerek között alkudozik velem...

Jó, hogy írtad a hurkát-kolbászt, nekem is van a fagyasztóban, azt fogok még sütni az oldalas mellé.

Sziszi, szerintem már nem az áttört fog kínozza Mátét, hanem egy másik.

Zsófit nagyon érdekli a fa. Egy kisasztalon áll, a földről is örökké piszkálja, de nem ér el semmit, ha viszont felmászik a kanapéra, ami gyakori, akkor nem győzi rángatni, nézegetni.
Van egy télapó a szekrényen, ami mindenfélét zenél, elég, ha csak az ajtót bezárjuk vagy csettintünk, tapsolunk. Na, ez Zsófinak nagyon tetszik, odaáll elé és tapsikol neki. Persze, az ő tapsára nem indul be.

Képzeljétek, Zsófi elül az etetőszékben :-) Ez nekünk nagyon nagy szó, mert eddig örökké ki akart szállni. Most egész jó a helyzet.
Sőt, kanállal eszik egyedül és önállóan iszik pohárból, ha hagyjuk. Persze, ezek még csak kezdetleges próbálkozások, de nagyon ügyes. Minden korty után nyög is egy nagyot, Anyukám tanította. Persze, sokat kell utána takarítani és öltözetni kell örökké, de nem akarom letörni a a szarvát.

Mi szívjuk az orrát rendelületlenül, mert az orvos ránk ijesztett, hogy annyira el van szegénynek at arca dugulva, hogy félő, hogy a fülére megy.

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

CSajok,.. Sziasztok!

ÁÁÁÁÁÁÁ teljes padlo nálam !!

Este megint lázas lett M még reggel 37.7 ,elmentük a dokihoz, holnap JÁnos Korház vérvétel vizelet , de ő továbbra is a fogát látja a ludasnak miután megvizsgálta !!! De mondta h nézzessük meg még egyszer mert az is lehet h vmi virus központ van nála amit ki kell kezelni ! Drukkoljatok h ne legyen semmi komoly úgy félek és ideges is vagyok !!

Most csak ennyi !

puszika

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziszi, imádkozom Mátéért, hogy ne legyen semmi baj.
Írj mindenképp, ha tudsz vmit!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Sziszi: nagyon szorítok, hogy ne legyen komolyabb baj! S kívánom, hogy találják meg a láz okát!

Zsuzsi: Zsófi hogy van? S a váladék? Hogy telik a napod a munkahelyen? Köszönöm én is a receptet, szerintem én is megsütöm szilveszterre. Ezen kívül lencseleves lesz még nálunk. Más nem hiszem, szerintem örülünk majd, ha éjfélig ébren tudunk maradni.

Ági: minket az ügyeleten tolt le az orvos a lánc miatt. Pont azt mondta, mint a tiétek, hogy balesetveszélyes, s ha egyszer beleakad valamibe, meg is hal.... :(

Petra egyelőre úgy tűnik, hogy jobban van. Ma még hőemelkedése sem volt, hordja utánam az összes játékát, bohóckodik. Most alszik. Remélem, hogy ez már a gyógyulás és nem csak fellendülés! (még nem merem elkiabálni, mert az előző antibiotikummal is így kezdtük....)

Neki tetszik a fa. A díszítés elején velünk volt még, akkor leginkább csak játszott a díszekkel. Idén csupa műanyag és fa dísz került csak rá. Másnap reggel látta feldíszítve, azóta minden nap többször rácsodálkozik és simogatja. Mondtuk neki, hogy csak simogatni szabad. Viszont tettem rá 3 csokidíszt, ebből kettőt elért pár napja, azokat leszedte. Gondolom azért, mert azok nem voltak rajta eredetileg. S hiába szóltam, hogy nem vesszük le, azokat leszedte, de a többit akkor sem bántotta. Azok nem is kerültek vissza.

SZerintem teljesen kiszámíthatatlan, hogy mire hogy reagálnak még ebben a korban. Jövőre szerintem már mindenkinek tetszeni fog a fa! :oops:

SZép napot!

J.

Judit

Kép
petra09

Sziasztok!

Szilvi, megy a drukk ezerrel!

Judit, örülök, hogy Petra már jobban van! A megfelelően megválasztott antibiotikum csodákra képes! Már jól kezdőkik az új évetek!

Zsuzsi, nem irigyellek a munka miatt! Bár lehet, hogy még jó is egy kis kimozdulás? Meddig vagy ma, egész nap?
Éljen az etetőszék! Míra most jött rá, hogy ki is lehet belőle mászni. :cry: Be kell kötnöm, eleinte tépte üvöltve a csatot, de már beletörődött. Ráadásul többfunkciós lett a szék, mert járássegítőként tologatja a lakásban. Nincs küszöb a földszinten. (IKEA-s occsószék, nincs kereke) A kis izmos, hogy fellásson az asztalra, megfogja a peremét és felhúzza magát karból-vállból. A lába meg kisarasznyira van a földtől! :lol: Élsportolót nevelek belőle, úszás v. súlylökés, esetleg diszkoszvetés...

Felléptem a facebookra, jelölgettem már... Tök jó, hogy nincsenek a nagyok, mindenre jut időm!!!! Ilyen lenne egygyerekesként? (Persze Mírával, Pollival felöltözni is alig volt, nemhogy csavarogni a neten!) :lol:

Szilveszter? Házassági évfordulónk lesz. Sose ünnepeltük. Most se, inkább barátokkal bulizunk nálunk. Sok-sok kölök és pár felnőtt. Dél körül indítunk szánkózással, dvd-éssel, csocsó, kaja, PS, duma, duma, darts, duma. Remélem a szoptatást is abbahagyom akkorra, és akkor ALKOHOL!!! Ezer éve nem ittam ilyen veszedelmet! Szóval rajta vagyok az ügyön, reggel már nem is akartam adni a csajszinak, (az estik már 1 hete kimaradnak, csak hajnali és reggeli van), de a hajnali kimaradt, így reggel száj után rimánkodtak a m..eim! Rögös az út, de Zsuzsi kitartása példaértékű! Drukkoljatok! (Szabadsááááág!)

Na jó, lelövöm magam.

Puszi mindenkinek:

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok!

Elkezdtem visszaolvasni, de sajnos nem értem a végére.
Köszönöm mindenkinek a köszöntést, nagyon aranyosak vagytok!

Apukám köszönöm sokkal jobban, most kezd már a köhögése is csitulni.

Az ünnepek jól teltek, nagyon jó ajándékokat kaptunk mindannyian, a lányok bologok voltak, hogy a Jézuska így tudta, mit szeretnének. :lol:

Vince 24-én megtette első önálló lépéseit, 3-4 lépssel kezdte, amit aztán párszor bemutatott. Ma már kb. 8-at lépett egyedül egyhuzamban, és látszott, hogy tartja az egyensúlyát, úgyhogy lassan elindul rendesen. A baj az, hogy az októberben vett kiscsizmát kinőtte, így most vehetek neki másikat. :evil:

Kijött most néhány nap alatt 4 foga, így már 14 foga van. Hihetetlen tempóban jön, de remélem ez azzal is fog járni, hogy végre alhatunk utána éjjel.

Akartam írni, de látom végre van normális orvos is a Judit közelében , hogy a tüdőgyulladás csak röntgennel állapítható meg. Tehát ha meghallgatja az orvos, legfeljebb gyanúja lehet tüdőgyulladásra, de nem mondhatja rá kerek-perec.

Mindenki decemberben házasodott? Nekünk 10-én volt. :D Voltunk egy balett előadáson meg vacsizni. De jó is volt!

Míra :) Facebookon megkereshetlek?

Minden kis beteg manónak gyógyulást kívánok!
Hirtelen ennyire futotta. Ja a fát én is leszedem ma pergés miatt. Vince is csak meglökdösött néhány díszt, de fegyelmezetten viselkedett. :D

Na puszi mindenkinek! Jó szilveszterezést, ha már nem jönnék!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Sziszi, drukkolok én is nagyon, hogy Máténak ne legyen baja!

Örülök, hogy Petra jobban van! Reméljük, marad is.

Zsuzsi,
Köszönöm a receptet! Lehet, hogy belevágok én is.

Tegnap "lazáskodtam" itt, hogy a láz nem is olyan ijesztő (mint a hányás), na estére Dávid is belázasodott. Ma délelőtt már 39.7 volt.

Úh. most már nálunk is antibiotikum, remélem, hatni fog és a gyomrát nem kezdi ki.

Fura egyébként, látni rajta, hogy gyenge, sokat is alszik, de a láza jól csillapítható, és amikor lemegy, teljesen fittnek tűnik, a kedve se rossz.

Nekünk egyébként még karácsony előtt felírta a doki az antibiotikumot receptre, azzal, hogy hörghurutos Dávid, figyeljük, és ha nagyon belázasodna, akkor adjuk be neki, egyébként nem kell. Ha attól se múlna, akkor folyt. köv. (meghallgatás, röntgen).

A borostyánláncot így már értem, lehet benne valami, hogy veszélyes.

Ági, a vashiánnyal kapcs. akartam még írni, hogy állítólag húsféléből szívódik fel jól, úgyhogy nem a cékla, spenót, sütőtök a fontos, hanem a máj, a tojás, a vörös húsok...

Vick,
Gratula az első lépésekhez, nagyon jól időzített Vince:)

Kati,
Eltartott egy-két percig, míg rájöttem a FB-n, hogy ki vagy:)
Nagyon cuki lehet Míra, ahogy húzódzkodik, és nagyon jól hangzik a szilveszteri programotok is!

További szép napot, és ígérjétek meg, hogy már csak jó hírekkel jöttök:)

Puszi
M
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?