Új privát üzeneted érkezett!

Igen, a klinikán fogok szülni.
-24 órás rooming-in van
-ha baj van, itt a PIC
-itt dolgozunk...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Mennyit KELL adni? Amennyit gondolsz... csakis utólag, annak függvényében, hogy milyennek érzed az ellátást!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi érthető,hogy a klinikán fogsz ,helyben leszel :lol: :lol: :lol:
Mindenki más dolgozik főz moss takarít????
Én is megye főzni mert este apucinak nem lesz vacsi :lol: :lol: :lol:
Majd később jövök,tejfölös csirke és nokedli,éhes vagyok
:lol:

Kép
bévi

Én csak dokit fogadtam(már ha...) szülésznőt nem,azért ez már túlzásnak tűnik nekem. Szülésznőnek (is) ez a dolga ha én épp ott szülök... :? engem se fogadott meg soha senki ápolni...műszakban :? na mindegy.

Ircsi,akkor mit javasolsz? (cukrom :( :( )

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Tettem fel pár hasznos cikket a G-mailre!
Olvasgassatok ! :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Mindenkinek jó pihenést,kellemes hétvégét!
Tündi jól van?
Na megyek pihenek egy kicsit...mára kidöltem :D
Puszi mindenkinek!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

"7,4-7,6 mmol/literes határértéknél egy mérés alapján még nem jelenthető ki teljes biztonsággal, hogy terhességi cukorbetegség áll fenn, így a vizsgálatot ezekben az esetekben három-öt hét múlva újra megismétlik. Ilyenkor jön az izgulás és aggódás."

"A cukorterhelés kivitelezése: reggel 7h-kor éjszakai éhezés után > éhgyomorra meg kell inni egy 75g cukrot (glukóz) tartalmazó kb. 2- 3dl vizes oldatot. Ha az itatás után 2 órával a vércukor (fenti módon mért) értéke 7.8 mmol/l felett van, akkor terhességi cukorbetegség áll fenn. Ez a terhességi cukorbetegség kritériuma. Ha az érték ez alatt van, páciensünk nem beteg, nincs teendő, esetleg a szűrést kell ismételni 4-6 hét múlva (de a 32. hét után már nem). Nem helyes az, hogy pl. 7.6 érték mellett kijelentjük, hogy terhesünk beteg mert közel van a határértékhez! "'

"A normoglycaemia értékei

* éhomi vércukorszint 3,5 – 5 mmol/l
* az étkezések után 2 órával mért vércukorszint 4-7 mmol/l
* a vércukorszintek napi átlaga ne haladja meg a 6 mmol/l-t és a beteg ne legyen glycosuriás, acetonuriás"

:roll: :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Na én is kidőlök,itt volt a családom egy része,hoztak 3-4 zsák babaruhát :shock: :shock: durva...lesz mit válogatnom! :D de hova teszem :)

Majd hétvégén belevetem magam ebbe a cukormizériába.
A babámnak ne legyen baja :(

evilany

ÉVI
NO Panic!!!!!!!
Kicsit odafigyelsz az étkezésedre nem lesz semmi baj!
-Napi 5-6 étkezés (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora, pótvacsora)
-csökkenteni kell a cukrot, a fehérliszet, az ezekkel készült ételeket

http://www.hungarocenter.com/dietetikus/Page1.html

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

IR-eseknek, cukorproblémásoknak: ma voltam a Lidl-ben, és nagyon finom a Graham buci (új termék), 4 db 129 ft! Ezt vacsiztam :)

Kép
xtina75

A GESTATIÓS DIABETES SZŰRÉSE, DIAGNOSZTIKÁJA
A GDM előfordulása aránylag gyakori. Kialakulása az esetek zömében nem okoz panaszt. Felismerés, illetve kezelés híján azonban kifejezetten ronthatja a terhesség anyai és magzati esélyeit. Anyai vonatkozásban - az anyagcserezavar súlyosbodásán kívül - elsősorban a hypertoniás kórképek, magzati vonatkozásban pedig a macrosomia gyakoribb előfordulásával kell számolnunk. E kóros állapotokat tehát tervezetten keresnünk kell. Ezért minden terhes nő esetében szűrővizsgálat javasolt.
A szűrés időpontja a 24-28. gestatiós hét közötti időszak. Az Egészségügyi Világszervezet és a Nemzetközi Diabetes Szervezet irányelvei alapján leghelyesebb már a szűrést is 75 g-os oralis glucose-terheléssel végezni, a vércukorértéket a terhelést követő 120. percben meghatározni, és az Egészségügyi Világszervezet nemzetközileg elfogadott kritériumai szerint értékelni. Csökkent glucose-tolerantia esetén diagnosztikus vizsgálat javasolt. Amennyiben adott esetben kockázati tényezők (családi cukorbeteg terheltség, kóros szülészeti anamnesis, elhízás, glycosuria, macrosomia, polyhydramnion, stb.) is fennállnak, akkor a szűrővizsgálat elvégzése - az éhgyomri vércukor-vizsgálatot követően - már a terhesség korábbi szakaszában indokolt, és negativitas esetén ismételni kell. A gestatiós diabetes laboratóriumi diagnosztikája nem különbözik azoktól az eljárásoktól, amelyeket a szénhydrat-tolerantia megítélésére a nem terhes személyekben alkalmazunk. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a cukorbetegség kórisméjének felállításához a „random” vércukor-vizsgálatok önmagukban nem elégségesek, akkor 75 g-os oralis glucose-tolerantia-test elvégzése szükséges. Amennyiben a terhesség alatt elvégzett glucose-tolerantia-test vizsgálat csökkent glucose-tolerantiára utal, (a venás plasmából meghatározott éhgyomri vércukor értéke <7,8 mmol/l és a 120 perces érték >7,8 mmol/l), akkor ez gestatiós diabetes fennállását jelenti, amely azonnal megkezdett rendszeres ellenőrzést és intenzív kezelést igényel.

31. WHO Study Group on Prevention of Diabetes Mellitus: report of a WHO study group. WHO Technical Report Series:844, Geneva, 1994,32-35.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,köszi.Én is ezt tervezem.Kis diéta,visszatér az édesítő :? csak a bajom hogy a telj.kiőrl.lisztekből sose tudok szép magas finom sütiket sütni...mit csinálhatok rosszul?Kis lapos izék lesznek :?
Nem árt odafigyelni még inkább,legalább nem dagadok majd.

Na csak nem bírtam és szétválogattam a rucikat :)
A 74-esek mennek barátnőmhöz kis időre,és Tündi neked összeszedtem pár kicsit lányosat ha nem bánod :) viszem a többivel együtt.

evilany

Évi
Sikért kell hozzá keverni! A magasabb rosttartalom miatt tömörebbek a teljes kiörlésű lisztből készült dolgok!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt

Sikér? Az mi?És hol lehet beszerezni?És mennyit kell belekeverni?

evilany

sziasztok!

Csillag drága vagyok, csak a péntek nálam mindig húzós, mert meló után megyek bevásárolni, a kutyát is elviszem sétálni, és kitakarítok, mire a párom megérkezik... :lol: nem szeretek hétvégén a takarításra időt pazarolni.... :) fél 9-re végeztem tegnap is... :shock: kicsit lassabban, és nehezebben mennek a dolgok! :wink: :lol:

Évi de drága vagy! :lol: köszönöm! :lol: azon mosolygok, hogy épp arról beszélgettek, hogy kicsit nem ártana visszaszorítanod a cukrodat... és az a legnagyobb problémád, hogy nem tudsz szép diabetikus sütit sütni...

:wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
mi lenne, ha most egy pár hónapig nem sütnél? :lol: sztem nem dőlne össze a világ! :lol: én például ritkán sütök... ha sütit sütök, akkor megesszük :arrow: és sokat hízunk és betegek leszünk...
inkább eljárunk fagyizni, vagy cukrászdába, ha épp megkívánjuk... de egy egész tepsi süti két embernek az rengeteg....

Ircsi Te akkor kvázi otthon szülsz!!! :lol: :lol:

Királylány úgy rémlik Te kérdezted, hogy miért szeretnék 6 hónap után visszamenni dolgozni :arrow: sok oka van:
- rengeteg hitel, amire nem elég a GYED
- nem tudok itthon ülni.... egész egyszerűen nem vagyok az a fajta
- hárman szülünk most egyszerre, lesz babaszoba (most készül), babysitter :arrow: ott lesz a közelben a baba, még szoptatni is lehet...
-az üzleti életből nem szabad évekre kiesni...
- és még sorolhatnám...

de a legnyomósabb érv, hogy jön velem a baba is és jól képzett szakember fogja ellátni 2 másik társával együtt, amíg anya a szomszédos irodában dolgozik... :)

nah, visszaolvasok kicsit! :)

Kép
gtunde75

Évi polárpléd érdekel? most láttam az interspájzban 499-ért 70X115-öst... macis :lol:

Kép
gtunde75

Sziasztok,szép reggelt-napot!
Jól van Tündi...nem a legjobb a memóriám :( :)
Ez van....mindent írnom kell :)
Tök jó ha így meg lehet oldalni a dolgot (munka)

Sikér?
Azt hiszem bioboltban van...

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

megint azon kapom magamat hogy rajzolok :(
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

:D:D:D:D:D:D:D

Kép Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Tündi,polárpléd,háááát most megfogtál :) lehet be kell menjünk az intersparba :) érdekel.
Ma megy a Miki a vaterán vásárolt pelenkakukáért is,Angelcare,2000 ft.

Sütés: igazság szerint élvezem hogy az itthon töltött idő alatt egész jó háziasszony lett belőlem,nincs is más dolgom. Sütni inkább akkor szoktam ha vagy vendégeket várunk agy mi megyünk valahova,akkor a tepsi süti bőven elfogy,mert vagy a vendégek elpusztítják vagy viszünk belőle. Vagy Miki visz be a melóhelyre,sz'al nem ketten esszük meg a tepsinyit :) És hát,nagyon szeretjük a sütiket,ezért ha nem muszáj nem mondanék le róla..és azért van az édesítő,hogy ne is kelljen. A cukrászdai süti árán bevallom sokszor megsütök egy tepsivel :oops: a diabetikus sütik meg pláne horror áron vannak.
De mondjuk lehet a cukorterhelésemnek a pont a héten elkezdett limonádé dömping nem tett jót?
Most édesítővel csináltam a limonádét,Süssina por,csak azzal meg vannak fenntartásaim,nem-e káros a babára...és mellékíze is van.De hát,ez van.

Itt volt anyukám,most ment el,nekilátok mosogatni,meg festeni :D aztán még itt a sok babaruha,szét kéne szortírozni méret szerint ami marad,meg pompost SÜTÖK :D na de az legalább nem sütemény :) az lesz a vacsora.

evilany

Nem a gyerek nemétől, inkább az édesanya testalkatától függ, hogy milyen alakúra formálódik a pocakja a kilenc hónap alatt.

Alacsony, kecses alkatú kismamáknak látványosan hegyes hasuk lehet az első hónapokban, különösen ha első babájukat várják, és korábban kisportolt alakjuk volt. A magzatnak ekkor ugyanis belül nincs elegendő üres tere, így azonnal kénytelen kifelé terjeszkedni. Ezek a kismamák 6-8 hét után már nem tudják elrejteni állapotukat. Más a helyzet azokkal, akik néhány kiló fölösleggel kezdenek neki a várandósságnak. Nekik inkább kerekebb, lejjebb ereszkedő hasuk lesz, ugyanúgy, mint a vékony, ám többedszer szülő nőknek, akiknek a méhe és a hasizomzata már kissé lazább az előző megterhelés miatt. Ám akár így, akár úgy kezdenek – a végére egyre tökéletesebb gömb rajzolódik ki a pólójuk alatt, függetlenül attól, hogy kisfiút vagy kislányt rejt a pocak! A méret azonban még ekkor is csalóka – ebből nem lehet következtetni a baba nagyságára. Legfeljebb ultrahangvizsgálattal állapítható meg, mennyi helyet foglal el a méhben a magzatvíz.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Clarika,na ugye :)
Keresztanyám volt aranyos,azt mondja hátulról rajtam nem is látszik hogy terhes vagyok,mondom még jó :) meg azt mondja,terhesnek szép vagyok :) és mondom egyébnek???? :lol: :lol: persze bókolni akart,de viccesen jött ki. Egyébként tegnap melóhelyen is voltam,sütkéreztem a bókokban mert mindenki odavan a pocaktól meg hogy hogy ki vagyok virulva :) kivéve azt az egy mangalicát aki anno lemangalicázott ugye,de hát 20 az egy ellen :)

evilany

Évi, szerintem ezt komolyan kell venni. A 25. héten vagy, 15 hét visszafogott életmód nem jelenthet kihívást a kisbabád érdekében. Nem kell éhezned, nem kell diétáznod, csak okosan, egészségesen élni. Én ezt csinálom már tavaly szeptember óta - 9 hete szigorúbban. Semmi fehér liszt, semmi cukor. Barnarizs, durumtészta, teljeskiőrlésű cuccok. Lidlben kapható teljeskiőrlésű toastkenyér és korpás zsemle, arra pakolhatsz felvágottakat, zöldséget (paprika, paradicsom, uborka, retek...), sajtot. Kicsit elfelejted a péksütiket, krémeseket, nem a világ vége. Hidd el, jót akarok neked. Ebédre natúr húsok, (nem kell ízetlennel lenni: pl mustáros csirkecomb, vagy fokhagymás pulykamell...) zöldkörettel vagy barnarizzsel, durumtésztával. Nasinak egy alma, Abonett, stb. Estére szendvics, vagy toastkenyér pl körőzöttel, virslivel, sajttal, stb. Sok-sok zöldség. Némi gyümölcs.

Ha nem figyelsz rá, a babád is károsodhat, és te is cukorbeteg lehetsz. Hidd el, nem olyan jó, amikor már mindez kötelező, és inzulinozni is kell magad.

A magzat miatt is kezeltetni kell!
A terhes nő cukorbetegsége a magzatra is hatással van. Kezelés nélkül a magzat nem fejlődik abban az ütemben, ahogyan kellene, és különböző rendellenességek alakulhatnak ki, többek közt a szívben, a tüdőben.

A cukorbetegség hatással van az erek falára is, terhesek esetén a méhlepény ereire is. Ennek következtében a méhlepény nem képes a fejlődő magzatot a számára szükséges tápanyagokkal ellátni, ami miatt súlyos cukorbetegség esetén a magzat fejlődése visszamarad, növekedése a vártnál kisebb ütemű lesz.

A cukorbeteg anyák újszülöttjei az átlagosnál gyakrabban nagy súlyú, nagy méretű babák. A nagy termet hüvelyi szülés esetén gyakran oka különböző szülési sérüléseknek.

Amennyiben a terhesség során az anya cukorháztartását megfelelő kezeléssel rendezik, a magzati szövődmények kialakulásának esélye igen csekély. Ezért is nagyon fontos, hogy a várandós anyák rendszeresen részt vegyenek a terhesgondozáson, megjelenjenek az előírt vizsgálatokon, az esetleges terápiás utasításokat pedig gondosan betartsák.

Kép
xtina75

Tina,igazad van,sajna.Ki fogom bírni a visszafogott étrendet.
Ha benézem a blogomba,oda összeszedtem már pár dolgot,gondolatot,úh.foglalkozok a témával :)

evilany

Evi: Okés :wink: Megyek, bekukkantok a blogjaidba

Csajok, lelki felkészítés megy nálunk: az ikerszomszédban pár hetes kisbaba van, és szinte egész nap sír szegénykém. Biztos hasfájós. Oááá, oááá...

Kép
xtina75

Hú csajok, annyira fája fejem, mindjárt belebolondulok!!!!!!!
:(

Clárika
Kép
clárika

Pécsiek!
Akinek nincs még kiságya:

http://pecsimami.hu/hasznalt_cikk_borze ... kisagy-317

Clárika
Kép
clárika

Clarika,jobban vagy?

Ma nem volt jó napom,sokat szurkált a hasam,meg keményedett,pihengettem 2 feladat között...alig festettem valamit :?
Ráadásul felfázhattam vagy mi,mert égő kellemetlen érzésem van és gyakran járok wc-re is,a wc papírt is alig bírom elviselni :? francba...

Pécsiek,mikor legyen tali,most csütörötkön(ápr.29)vagy utána? (máj 6)

evilany

Sziasztok! Megvagyok ám, csak nagyon hajtós hetem volt, de most visszaolvasgattalak Titeket!
MPstmár mindenütt glükóz löttyöt itatnak a terhelésesnél? Nekem május elején lesz, eddig mindig megúsztam a zsemle-2dl tej felállással. Biztos bizonytalanabb a mennyiség, de nekem még mindig nem olyan jó a gyomrom, hogy garantálni tudnám, hogy bent marad az a lötty. Claire
claire

Évi!

Sajnálom, hogy neked se a legjobb ez a nap... :S
Hol fázhattál fel? Nem vigyázol magadra? :(

Nem javul a fejem, talán vmi brutál front lehet, mert a fájdalomcsillapító se hat.... :?

Nekem jobb lenne a 6.-a, mert bnőmmel megbeszéltem a jövő hét csütörtököt.....

Tettem fel 16 hetes képet is gmailre, hát ott még csak puffadásom volt.... :lol:

Milyen érzés a keményedés?
Én olyat érzek, mintha megfeszülne...az nem az, nem?

Clárika
Kép
clárika

Barátnőm 25 hetesen + 11kg-mal, Kisfiúval a pociban....
Csak pociforma miatt.... (nem tudok leakadni a témáról)

Kép

Clárika
Kép
clárika

Jó reggelt!

Clarika, lesz az még ilyen is:

Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
xtina75

Aztán, aki elfárad majd a táplálásban, beszerezhet egy ilyet:

Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
xtina75

Sziasztok,Jó reggelt!
Tina...ez jó kép :D

Clárika jobban vagy?
A feszülés a keményedés...(ha kemény a pocakod)

Évi mi az isten van?Nagyon sajnállak.
Nekem meg valami "folyás" szerűségem van....
Én sem tudom hol fázhattam meg...mindig jól felöltözök...fagyos vagyok :(

Csajok jobbulást!!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

sziasztok!

Évi huh... meg kell nézni a naptáramban, az a bajom a csütivel, hogy a kolléganőm talált egy szülésfelkészítőt, ami végre nem napközben van, hanem csütörtökön 3-kor... szóval sztem csak fél5 könyékére érek be az Árkádba... de max most majd én fogok késni! :)

Clárika elhiszem, hogy foglalkoztat a téma, hogy ki lakik odabent! :D pont tegnap mondtam én is a barátnőimnek, hogy nem tudom mikor fogom végre elfogadni, hogy kislány... :shock: én esküszöm igyekszek, küzdök... :shock:

Csillag a héten én is küzdöttem egy megfázással...még mindig taknyos vagyok.... ez a legrosszabb, mert ha kisüt a nap, az ember rögtön vetkőzne, mert azt hiszi jó idő van, aztán meg megfázik...
:shock: vigyázz magatokra!

Tina
ez a kép nagyon aranyos! :lol:

kinéztük tegnap a babakocsit! hoztam Nektek egy linket! várom a negatív kritikákat, hogy még véletlenül se vegyünk hülyeséget!!!
http://www.bebisziget.hu/detailproduct. ... tid=447209

Kép
gtunde75

Sziaszok!!
Évi sajnálom a felfázást,biztos nagyon vigyázzol magadra de ezt olyan könnyen össze lehet szedni sajnos,nekem már kétszer volt sajnos aki hajlamos rá.Próbáltam itthon kezelni de végül orvos lett belőle és gyógyszer.
Clarika biztos front érzékeny vagy te is nekem is így szokot fájni a fejem meg a lábam ha jönn a jó vagy rossz idő.
Tina KÉPEK NAGYON CUKIK :lol: :lol: :lol:
Én kezdek meggyógyulni már tudok nyelni rendesen,nem köhögök nagyon és képzeljétek kopp kopp kopp Ircsi ajánlására iszom a normaflort meg eszek natur joghurtot és azzal fürdöm is lehet ez kicsit fura de ott azzal mosdok meg és nem viszketek nagyon örülök,mert most az antibiotikum után nem hüvely kúp jön remélem így.
Tünde babakocsi,nekünk is hasonló lesz mikor megvolt a boltom már akkor eldöntöttem ilyet akarok nagyon praktikus van ára de viszont kihasználható rendesen,sok előnye van.
1.bolygókerék fixálható
2.bébihordozó rácsatolható a vázra(nem kell a picurt kiszedned belőle ha elalszik a kocsiban és cipelni sem kell csak rápatintod és mehettek is.
3.váza kicsi így könnyen szállítható
és még kapsz hozzá eső védőt,táskát,lehúzható a huzata,nekem is hasonló lesz :wink: :wink: :wink:

Kép
bévi

Csillag neked is jobbulást!!!!!
Jaj nagyon rossz a folyás és olyan kellemetlen mikor az embernek ilyen felfázása vagy gombás fertőzése van,sajnos mi nők nagyon könnyen elkaphatunk bármit,de ilyenkor babásan meg még könnyebben.Jobbulást mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
bévi

Már észre vettem ha van egy kis időm akkor mindig magamnak írok :lol: :lol: :lol: :lol: jól tudok időzíteni Holnap megyünk 4D-re jaj már alig várom vajon Lilike mennyit nőt és mit fog magából mutatni.Mert persze az előzőnél 2 fotót lehetett róla csinálni a többin elfordult :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
bévi

Sziasztok

Bévi ezzel én is így vagyok,ha jövök,mindig egyedül :)

Voltunk a Kikában,vettem fürdőjátékot 4 db-os 800 ft,halacska,teknőc,kacsa meg rák van benne. Meg nézelődtünk,árak...ehh...
mondjuk nekünk már nem sok mindent kell venni hálistennek.

Meg a pelenkakuka is megvan tegnap Miki elment,2 ezerért vettem egy pécsi csajtól.

Tegnap kipróbáltam mennyi bébiruha fér a kukánkba
:) na szóval azért,mert az olyan kis állatfigurás,tudjátok cicafejes,Képés olyat vennék a bébinek szennyestartónak,később meg jó lesz játékoknak. Belefért 5 rugi,meg vagy 15 body,na jó lenyomkodva de jó az úgy :) Miki meg nézett miért dobom ki a rucikat :) na persze tiszta zsákba. Így ilyent fogok venni,az Intersparban kapható.
Legalább megnézem a plédet is, Tündi Te vettél?

Sokat álmodok a babáról.
Tegnap hogy tisztában akartam tenni,és kakis volt,össze vissza kenegettem a fenekén,Miki mondta h.nem jó így,aztán végre tiszta lett,ráadtam a pelust de eszembe jutott h.nem krémeztem,na akkor vissza az egész :)
Előtte meg h.elveszett a baba :(

Clarika jobban vagy?
Nekem felfázás múlóban bár talán nem is teljesen az volt,szerintem a konditerem wc-ben ért el valami,hiába vigyázok :( rengeteget ittam,meg intim lemosó,nedves törlő,és mára jobb...

Mondtam is Mikinek na a mézesheteknek is lassan vége... :?

Többiek? Mindenki jól van?

evilany

Kép

evilany

Á, semmi javulás, még mindig fáj...
Lassan elindulok, mert megyek kipucoltatom az arcom, mert megőrülők már tőle....nem vagyok én ehhez hozzászokva!

Úgy kívánom a banánt..... nagyon!
Na majd hazafelé beszerzek valahol! :)

Clárika
Kép
clárika

Tünde!

Nem látom, hogy vízszintesig dönthető?
Meg nem írja a mózeskosár méretét....az sztem fontos, mert bnőmék babája 2,5 hónaposan végigért benne...... :? -ez persze csak akkor lényeges,ha nem vízszintesig dönthető a kocsi....
SZERINTEM....

Clárika
Kép
clárika

Bögrés muffin

Hozzávalók:
2 bögre liszt (én 1 bögre teljeskiőrlésű és 1 bögre zabpehely keverékét használtam)
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor (vagy vanília rúd)
1 tojás
3/4 bögre olaj (én Ráma margarint használtam, 15 dkg)
1/2 bögre cukor (Canderel / nyírfacukor)
1 bögre tej

Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a többi hozzávalót. Összekeverem, és kanállal belerakosgatom a formába. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm. Bármilyen ízesítéssel variálható!

Én ezzel ízesítettem:
5 db alma felkockázva
5 dkg vajon megpárolni
citromlével és
fahéjjal ízesíteni
(Várd meg, míg kihűl)

Ebből a mennyiségből 24 db muffin lesz

Kép
xtina75

Sziasztok!!!!

Na vége van időm nektek írni is! :oops: naponta olvastam de írni egyszerűen már nem volt időm, sok volt a munka az irodába, este meg főztem és már nem volt semmihez kedvem. Hétvégén meg a párom szedte el a laptopom :x újabb részeket tettek fel a Smallvilleből és most azt nézte ma reggel óta de elálmosodott elment aludni, így kihasználom a az időt.

Szóval lehetetlenség lesz reagálnom lassan 10 oldalra :oops: Köszi a tanácsot a fürdető állványról nagyon gondolkozom róla.
Ircsi te írtad, hogy augusztusban nem lehet hideg a fürdőben, hát nem én maradok szülés után még legalább 1 hónapot anyukámnál a picivel és mire hazaérünk már szeptember vége lesz és akkor már az időtől fogunk függni. Mi meg "fagyos szentek" vagyunk a férjemmel. Még mindig de naponta 2x megrakja a tüzet mert neki a 18-19 fok kevés, kell 20-22 tényleg kellemesebb a levegő.

Lista hát nagyon szépen köszönöm én is bár vissza kell keresek jó pár oldalt de el fogom menteni. Nekem is szándékomban állt listát kérni tőletek, azért kezdtem a fürdetéssel majd lassan lassan mentem volna tovább vagy kérte volna a listát de Barbi megelőzött. Látom a sterilizátor nagy pénzkidobás ki is húzóm a listáról! Bébiőr meg légzésfigyelőn még komolyabban nem gondolkoztam. Picim egy szobába fog velünk aludni az elején, majd meglátjuk. Mellszívó anyukám is a kézit ajánlotta.

Anyukám szólt, hogy beszélt egy kedves kolléganőjével a babakocsi miatt és azt mondta ha nekem kell szívesen nekem adja az övét, úgyis csak a garázsban porozódik :lol: még szép, hogy kell. Anya szerint van hozzá hordozható ülés is meg lehet kosár is. Na meglátjuk. Jó lenne kis összegtől megkímélne :oops:

Kollégám, mert azt mondta ajándékba megkapjuk a cumisüveg melegítőjüket is :D Ők csak a második babánál kapták és azt mondja nagyon hasznos volt, mert állandóan volt meleg víz teának vagy tejporos tápnak. Nem kellett éjjel mikrózni és bármikor betudta nyomni a gyerek szájába az üveget.

Tina had gratuláljak én is neked a lagzitok alkalmával. Tuti nagyon jó lesz!!!!

Barbi nektek meg már hamarosan itt van :wink: Kisfiatok nagyon nagyon ennivaló

Vanilla remélem otthon most minden rendben, kutyus lefialt már?

Évilány tessék vigyázni magadra. Nem ismétlem a csajok megírták mindazt ami én is tanácsoltam volna! Sütiket kicsit kiiktatni és 4 hónap múlva megint süthetsz! Ja és gyógyulást!!!!!

Clarika pocakod nagyon kismamás és tuti a hegyesség azért van amit te írtál, mert kis vékonyka voltál! Nem esedékes még egy uh? Most már látszani kéne a baba nemének, nem érdemes pocak után tippelj. Neked is gyógyulást!

Királylány majd kérek képet ha alakul a bababirodalom. LCD-s tv nekünk is az van és szeretem. Nekünk nem volt tv-nk és akkoriban megengedhettük az LCD-t ha úgyis kellett venni egyet.

Bamass jobban vagy már lelkileg? Nagyon nagy gratula, h kiharcoltad az iskolát a pici lányodnak. Tuti nagyon várja akkor már a szeptembert :wink:

Bévi a natúr joghurt intim testrész mosására agyon jó, én is használtam egyszer és nem kerültem dokihoz. Mikor írtad a problémád gondoltam estére megírom de addig jött Ircsi. Amúgy még a szóda bikarbonátos víz is nagyon jó. Nagyon sok gombaölő krém alapanyaga. Nekem anyukám ezt a kettőt ajánlotta régóta. Persze szerinte hetente-kéthetente lehetne egy kis szódabikarbonátos vízben megmosakodni de én nem szoktam. tusoláskor használok intim ápolót és kész. Szerencsére nem volt még csak egyszer gondom. Akkor is a joghurt segített, na meg lehet akkor vettem a Canestent. akkor sem volt folyásom csak viszketett pár napig :oops: :oops:

Na most egyenlőre ennyi. Ha valami lemaradt majd leírom.

Jövő héten elméletileg szabadabb vagyok, este is lehetek mert férjem megint elutazik pár napra. Szándékozom menni uh-ra lássam nem add a dokim nekem is küldőpapírt cukor mérésre.

Kép
Kép
melisch

Királylány egyszer kérdezted a kis csaj neve mi lesz, hát még mindig nem tudjuk :oops: :oops: én a Dórát akartam nagyon (Dorkának becézve) de férjemnek nem nagyon tetszett. Így ő a listáról a Petrát szeretné. Nekem meg vele az a bajom, hogy nem becézhető. Én imádok mindenki becézni :oops: tudom te éppen ennek ellenkezője vagy. Férjemmel is az volt a bajom mikor megismertem, hogy nem tetszett neki a neve: Gyula :oops: :oops: soha nem szólítom így már az elején Picimnek szólítottam emiatt, tesómék, szüleim, nagyszüleim Gyulusnak szólítják (tesómék találták ki nekik is száraz volt a Gyula). Családját én majd csak 6 hónap múlva ismertem meg, akkor derült ki, hogy ők Gyuszinak szólítják. De nekem soha nem mondta, nem beszélt a családjáról. Nálunk mindenkinek van beceneve. Mikor én nagyon pici voltam Zsuzsinak szólítottak (pedig csak Melinda vagyok :lol: ), öcsém Gyurika volt vagy Bobi (Gyurika mert kis dagi volt, Bobinak meg ő nevezte saját magát a Robi helyett). Aztán ahogy nőttünk marad a Meli és Robi :lol: ha anya az egész nevünkön szólított akkor baj volt, tudtuk valami rossz fát tettünk a tűzre. Aztán öcsémet idővel a barátjai Zizinek szólították és ez otthon is gyakori.

Na hát így nálunk a Petra nem annyira megnyerő, tesóm csak húzta az órát. Jelenleg a picur ő a Juliska :lol: (tesóm keresztelte el még a 4. héten) nagyon rajta fog maradni ha a férjem ragaszkodni fog a Petrához.

Bizonyos okok miatt a második nevet lefixáltuk az Rita lesz, de nem fogjuk használni, mert anyukám is az. Ezért kell csak 1 név amit majd használni fogunk.

Kép
Kép
melisch

Sziasztok!

Claire! A 2dl tej- 1 zsemle nem terheléses cukorvizsgálat!!!! Az csak tesztreggeli utáni vércukor!!! Olyanon én is voltam a 12. hét környékén, de a 24-26. hét között TERHELÉSES CUKORRA kell mennie mindenkinek!!! Aztán még a 36. héten van egy vérvétel, ott megint csak tesztreggeli utáni vércukor van+ teljes vérkép, vizelet.

Évi! Sajnálom a felfázást, vigyázz magadra! Akárhová megyek (szülésfelkészítő, kismamatorna, egyetem, doki), mindig viszek magammal zsepit, azt terítem le a wc-re, és csak úgy ülök rá, meg nedves intim törlőkendő is van nálam. Én is nagyon vigyázok, ahogy te is. :oops:
Köszi a kérdésed, mi jól vagyunk, bár reggel fájt a gyomrom :(, de a citrom csodákra képes :lol:! Viszont Tomi nagyon meg van fázva :(, szegényem tiszta nátha, így ápolgatom, de közben eszem sok sok gyümit, hogy ne kapjam el. :wink: Még délután vár ránk egy hazabuszozás, mondhatom, sok humorom van hozzá... :?
Tetszik ez az állatkás szennyes! :wink: Ha valakit érdekel, csütörtöktől akció lesz az Aldiban: nyári játszóruha 2 db 50-104-es méretig 1499 Ft!!! Úgy van a patentja, hogy könnyen lehessen pelenkát cserélni! :wink:

És akkor: tegnap voltunk vásárolni, sikerült apumnak öltönyt, inget, nyakkendőt, cipőt venni, anyumnak kosztümöt, és: SIKERÜLT MEGVENNEM A MENYECSKERUHÁMAT ÉS HOZZÁ A CIPŐMET!!! :wink: :roll: :roll: Olyan boldog vagyok, még egy gonddal kevesebb és már csak 20 nap van! :) Tominak sikerült vennünk inget, menyecskeruhámhoz inget és cipőt, úgyhogy már csak fehérneműket kell venni, minden más nagyobb dolog le van tudva hál' Istennek! :D

Itthon Győrben olyan nagyon meleg van, van vagy 25°C komolyan, elmentünk vásárolni, azt hittem, megőrülök, olyan melegem volt. Na és még 1 örömhír:
már kijavította a tanár a csütörtöki kémia gyakorlat zh-m, és 10ből 9 pontos lett, így bőven megvan a pontom, mehetek vizsgázni!!! 8) :D :roll: (már "csak" 4 zh-t kell túlélni 2 hét múlva...)
Úgyhogy megyek is vissza tanulni, csak kíváncsi voltam, mi van Veletek! :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi képet a menyecskeruháról!!!!!!! Férjednek gyógyulást, neked meg további jó tanulást!!!!

Kép
Kép
melisch

Tündi!
Szerintem szuper a babakocsi!

Pécsen a vasútállomásnál a Baby Shop-ban is van ilyen....ha jól emlékszem egy 10-el olcsóbban!(ez nem 100%)
De ha 100 körüliről van szó...akkor a Cam-ot ajánlom!!!

http://bolthely.hu/babyshop/id/01284_Ca ... ocsi_2010_

ezek is jók!

http://bolthely.hu/babyshop/id/01970_Pi ... kocsi_Pink

http://bolthely.hu/babyshop/id/02640_Es ... ocsi_2010_

http://bolthely.hu/babyshop/id/02204_Ba ... ocsi_2010_

http://bolthely.hu/babyshop/id/01797_Sy ... ocsi_2009_

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

itt a pécsi bolt linkje....
még be sem kell menni :D

http://babyshoppecs.hu/shop_contact.php

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Igen! Jól emlékeztem...89.980,- (bruttó)
Több színben is van!

http://babyshoppecs.hu/spd/unas_879974/ ... oval_sarga

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Melisch a keresztlányomat is Petrának hívják kis cuki név és lehet becézni igaz nem olyan sokféle képpen :lol: Petrus,Petrácska.....
Barbcsi gratula a mennyecske ruhához majd ha lehet akkor képet kérünk :lol: férjednek meg jobbulást.
Baba kocsi az a baj hiába vannak szinte egy árban mégsem egyformák a váza a szerkezete és a nagysága,lehet formára megegyeznek de sajnos anyagra nem biztos ezért érdemes őket személyesen látni ahhoz,hogy jó döntést hozzunk....

Kép
bévi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?