Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok csajok..mi KO.
Karácsonyi készülődés és emellett Lilla belázasodott szerda estére. Így szegény lemaradt a karácsonyi ünnepségről is. Aznap egész nap 38 fok feletti láza volt...:(
Dani meg...:( ugye már be voltunk jelentkezve dokihoz csütörtökre a köhögés miatt. Amúgy se láza, a kedve jó, de tüdőgyulladása van :( hát én teljesen magam alatt voltam/vagyok, hogy még Ringatóra is elvittem.
Pedig a kis zsivány ma is pörgött egész nap le se lehetett lőni, a lányom kevésbé beteg mint ő de sokkal jobban szenved. Ez van. Legközelebb sokkal jobban oda kell figyelnem nála a pici köhögésre is. :( :(

KépKép
KépKép
fleur

Mindenkinek kellemes karácsonyi készülődést amúgy. Én még azért el vagyok maradva egy két dologgal. Így szobafogságra ítélve, h a férjem minden nap este jön haza, esélytelen vagyok. No meg a 2 gyerek is. Csomagolni nem igazán tudtam még.

KépKép
KépKép
fleur

Móni, sajnálom a balhét, tudom, hogy milyen. Köszi az ötletet, ma az Árkádba berohanván vettem Bibusnak olyan Alex fürdőmatricát.
Én is nagyon remélem, hogy a fogával ez lesz a helyzet, mert nálam is így volt. Nekem is csak mostanában kezdtek romlani a fogaim, a azért a szülő már csak ilyen....aggódik.
Látszik már a pocakod? Mennyiben más ez a várandósság, mint az előző? Dávidka érez valamit belőle?

Vick, köszi a részletes ajándékleírást. A Terkát nem ismerem, majd utánanézek. Én is így vagyok az ajándékokkal. A családban már mindenhol volt kisbaba, így a bébijátékok ide vándoroltak. Jó nehéz Vince :) Rég láttunk már képet róla, és a lányokról is. Ha lesz időd tennél fel?

Kata, én is nagyon szeretnélek már látni titeket. Nagyon szépek az ajándékok. Ezeket a képeket készítette a fotós ügye? Ügyi vagy a mézeskalácsokkal. Ez két adag? Meglátod, ha Márk kicsit nagyobb lesz, már csak a felét tudod majd kidíszíteni, mert közben a többi elfogy :)

Képzeljétek Bibus nagy kajás lett. Egész nap enni szeretne. Mindent és sokat. Nagyon örülök ennek. Azóta sokkal nyugodtabb és vidámabb, mert tele a poci, és persze én is nyugodtabb vagyok, meg az egész család. Nem lóg rajtam, hanem jön-megy játszik, intézkedik. Mondjuk megint volt kalandja. Kikukázott egy fél erőspaprikát és rögtön be is kóstolta, aztán persze ijedtében összekente az arcát, orrát szemét az erőspaprikás kezével. Olyan kis rafkós, hogy eltereli a figyelmem, és mikor látja, hogy elkalandoztak a gondolataim, akkor rögtön azt csinálja, amit nem lehetne. Sokat dumcsizik, viszont elég félős. A fotókon úgy láttam, hogy a ti babáitok gyorsan oldódnak, játszanak, járkálnak idegenek között is. Írnátok erről?

Puszi, jó éjt mindenkinek!
R
34372

Vick, nagyon jók ezek az ajándékok,amiket a gyerkőcök kapnak,és gondolom Vince a rokonoktól, barátoktól is kap még dolgokat, amiket múltkor felsoroltam, Márk nem csak tőlünk kapja, a szüleimtől is, meg öcséméktől.
Örülök,hogy megvannak a jegyeid a suliban.
Alma együttes koncertje, de jó, de jó.
Lesz Ricsi azért szabad a karácsonyon kívül?

Reni, nagyon örülök,hogy Bibi étvágya megjött, és annak mégjobban,hogy felszabadultabb.Mézeskalácskészítés,igen, míg csináltam ma, eszembe jutott,hogy írtad nálatok már elfogyott:-)
Az idegenek közti feloldósás kérdése érdekes dolog, babakoncerten, rinagtón eddig mindig vkikkel mentünk, akiket legalább párszor már láttunk, viszont vadidegenek közt vagy a lábai közé bújik és emeli fel a kis kezeit, vagy vigyorog és huncutkodik,ismerkedik.
ilyen picin is megérzik a kis szenzoraikkal már,ki a gyereket szerető, kedves, megbízhatónak tűnő személy, Márk legalábbis tutira kispécizi.

Fleur,betegségeket sajnálom, na szegény Dani, még jó,hogy levitted az orvoshoz, Lilla meg hát Lilla :-)
Anyósod mikor jön?Lesze mi segítséged jövő héten?
Nyomda?Nem jeleztél vissza...

Móni, tuti fáradt volt Dávidka, csak nem beteg, ilyen hisztit Márk is szokott levágni, a héten konkrétan 2 nap is volt, mind2 alkalommal kinnt voltunk, miután bejöttünk, még egy darabig remegett, nagyon rossz volt látni.

Márk még eléggé köhög, bár már kevésbé taknyi, de a hétvégére tervezett fürdőzös program 3masban így elmarad sajna.

jó hétvégét,

puszi mindenkinek

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Reni, Bibus aztán megkóstol mindent, de hogy az erőspaprikát is:-)

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt!

Kata nagyon jók az ajándékok!S a mézeskalácsok.....irigy, irigy. :) Én még a hétvégén állok majd neki.

Vick: köszi, hogy leírtad az ajándékokat!

Körkérdés: kinél mi lesz a menü? Már akik csak szűk körben karácsonyoznak! :) A nagyobb körből esélytelen merítenem.... :) Nálunk úgy lesz a karácsony, hogy 24-én anyu nálunk ebédel, de vacsikor már csak hármasban leszünk. Ehhez ragaszkodtam, de anyum teljesen egyedül van rajtunk kívül. Ebédre gesztenyekrémlevest és almás-gesztenyést csirkemellet tervezek. Ebből ehet Tücsök is, vacsira A azt mondta, hogy csak halat rántsak. A halászléből mi mindig csak egy-egy tányérral eszünk, ezt majd vmelyik nagyszülőnél bepótoljuk. Ja! A fát 23-án díszitjük. Úgy beszéltük, hogy azt mindig Petrával és mindig 23-án fogjuk, nálunk csak az ajándékot hozza majd a Jézuska, így 24-re csak a főzés marad. 25-én megyünk anyumhoz, 26-án szüleihez és 27-én apuhoz. Így én a töltött káposztát csak 28-án csinálom meg, kivéve, ha apu feljön korábban..... ez még képlékeny..... elég fura a viszony, de legalább P szülinapja óta beszélünk.

Petra már jobban van, enni nem eszik, de a láza már nem ment 38 fölé, igaz akkor adtam is neki lázcsillapítót. Csütörtök estétől péntek délelőttig csillapítani is csak 38-ig tudtam, 39,5-ről. Volt minden: kúp, Nurofen, Panadol, felváltva és hűtőfürdő. A dokinő azt mondta, hogy ne erőltessem a kaját, ha meggyógyul majd beköltözik a hűtőbe, addig akkor se ijedjek meg, ha elkezdene fogyni. Megvizsgálta, azt mondta, hogy vmi vírust benyalt, de akkor még nem volt a tüdőgyulladásos infó. Kicsit beparáztam Fleur, ahogy olvastam a híreket... (egy johy van P kérdés nagyon jól esett volna). Tudom, hogy nem tudtad még akkor, hogy Daninak mi a baja, hisz tudom, hgy akkor el sem hoztad volna.....de a két kis Prücsök a cumival jó nagy kalamajkát okozott..... Gyorsan rákerestem a kisgyermekkori tüdőgyulladás tüneteire, s sajna ráillik P-re az egyik, de simán lehet, hogy túlparázom. Mindegy, figyelem, s hétfőn majd felhívom a dokinőt! Nah, de aztán félre ne érts!!!!! Nem haragszom, meg ilyenek, de le kellett írnom, mert magamat ismerve itt fortyognék csak, s akkor lehet, hogy harag lenne belőle..... S nem is hibáztatlak!!!!!!

Sziszi: Ti hogy vagytok?

Puszi:

Judit

Judit

Kép
petra09

Upsz!

Lemaradt, mert csak aggódtam hirtelen nagyon! Jobbulást kívánok minden betegeskedőnek!!!

J.

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

Kata,
Gyönyörűek azok a mézeskalácsok!

Dávid hálistennek tényleg nem lett beteg, és ma kicsit nyugisabb.

Most, hogy írod, arra gondolok, vajon nem a hidegtől hisztiznek? Esetleg nem komfortos nekik a hóesés?

Bennem van az a sztereotípia, hogy minden gyerek imádja a havat, de ki tudja, így van-e... na, figyelni fogom.

Reni,
Már látni a hasamat, de inkább szép nagy úszógumira emlékeztet:(
Fogalmam sincs, Dávid mennyit érez belőle, nagyon foglalkoztat ez a kérdés. Állítólag ilyen korban még sok emlékük van "odaátról", és megéreznek dolgokat. Na, majd "szóba állok" vele.

Barátkozással kapcs: D. mindig nyitott volt, érdekelték a gyerekek, és nem félt az emberektől, szerintem ez inkább veleszületett, mert annyit nem volt társaságban, és nálunk nincs nagy család, hogy szokja őket.
Mostanában figyelem, hogy tartózkodóbb, már nem fogad el másoktól ennivalót, ilyesmit. Fejlődik:)

Fleur,
Jobbulást a gyerekeknek! Karácsonyra remélhetőleg makkegészségesek lesznek.
Durva ez a tüdőgyulladás, basszus, mástól is hallottam már róla. Ha nincs tünete, hogy lehet ezt észrevenni?
Nagy mázli, hogy elmentetek orvoshoz.

Szilvi, Máté hogy van?

Zsuzsi,
Hogy sikerült a karácsonyi vacsora?

Judit,
Örülök, hogy Petra jobban van, ha parázol, kérdezz rá a dokitól, hogy nem lehet esetleg tüdőgyulladás?

Fleur valószínűleg nem olvasott vissza, csak gyorsan bejelentkezett helyzetet jelenteni, úgyhogy ne fortyogj:) Illetve ha úgy érzed, tényleg inkább fortyogj és ne tartsd magadban.
Drukkolunk, hogy ne legyen semmi gáz.

Körkérdésre:
Mi csak 24. este leszünk hármasban, halat szeretnék sütni, és megpróbálkozom életem első bejglijével.
Gesztenyekrémleves is lesz, de én Lacibácsitól rendeltem.

Úgy tervezzük, hogy 24. du díszítjük a fát, míg Dávid alszik.
Visszagondolva a gyerekkori karácsonyokra, a konkrét ajándékokra nem emlékszünk már (se Z. se én), csak arra a nagy élményre, hogy ott a fa feldíszítve, és ragyognak a csillagszórók:)

Megyek, mert pogácsát sütök. Remélem, D. nem haragszik meg, ha a formabedobója hengerformájával szúrom ki őket.

:P

Szép hétvégét!
Móni
monke

Sziasztok!

Na most én is beparáztam , Vince hetek óta köhög, nem nagyon, napi 3-4-szer, de akkor elég erősen. Majd meghallgattatom Ricsivel.

Móni
Formabedobó :lol:

Kata
Ricsi most itthon van táppénzen. Sajnos fennforgások vannak a munkahelyén. Úgyhogy együtt vagyunk karácsony 2. napjáig. ( Ha gáz van, akkor tovább is) A lányok már nem mennek oviba, így programokat csinálunk, mint só-liszt gyurmázás, ami felkerül a karácsonyfára. :D
Lehetséges, hogy Ricsi elviszi őket moziba, mert még sosem voltak, de talán már kibírnák.
Ilyen tervek vannak. A mai nagy hóesésben meg elmentek szánkózni. :)

Karácsonyi menüt még nem tudom.

Minden kismanónak gyors gyógyulást kívánok!!! Az ember átvenné a betegségének a dupláját is, csak ne legyen beteg a gyereke.

Jó éjszakát!

vick
Kép
Kép
ervick

Judit
Nem olvastam vissza korábban. Természetesen sajnálom, h Petra is beteg. És remélem jobban van.
Azért a feltételezés nekem is rosszul esett és el is cseszte a hangulatom....így sem érzem jól magam az egész miatt.
Megnyugtatásul Daninak bakteriális a dolog és lázzal nem jár......valószínű a korábbi megfázás (2 hete ami volt) szövődménye.
És természetesen, ha tudom, hogy beteg nem viszem sehova.

Móni
.....ha tudnám másképp csinálnám, de a dokinő sem tudott mit mondani. Úgy köhögött mint legutóbb mikor levittem, akkor azt mondta, mint Katáéknak...hogy csak a visszafolyó váladéktól. És ha legalább lázas, vagy letört lenne, vagy állandóan köhögne.....de nem......

Kata
szépek lettek az ajándékok.
Remélem Márk is jobban már. Anyós 23.-án jön,
Nyomdával természetesen nem beszéltem.. nem tudtam volna....szerintem majd januárban.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,

Bocsánat, megint elmaradtam :oops:
Jó sokat írtatok, biztosan nem emlékszem mindenre :oops: Előre is elnézést, biztosan nem reagálok mindenre.

Remélem, a betegek azóta jobban vannak. Nagyon rossz lehet őket látni, ahogy kínlódnak. (Név szerint nem írom, mert biztosan kihagynák vkit.)

Judit, nagyon szépen köszönjük a meghívást, de előre láthatólag úgy néz ki, hogy nem tudunk menni. M. itthon lesz szabin. Remélem, ugyanolyan jól sikerül majd a tali mint júniusban.

Szerintem is mondd el az orvosnak, hogy Te olvastad, hogy ez és ez akár tüdőgyull. jele lehet.

Kata, nagyon szép a tabló, a festmény (a versikére is kíváncsi lennék, de nem tudom elolvasni :oops: ) és a mézeskalácsok is jól néznek ki. Örült M.?

Reni, Zsófi azért többet alszik 10 óránál, annyit éjjel ált. és ahhoz jön még nappal ált. 2,5 óra egyben.
Remélem, tényleg találkozunk most már hamarosan és ezeket átbeszéljük, Bibus és Zsófus sok mindenben hasonlítanak.
A fog miatt ne aggódj, biztosan kibújik végre. Tudod, Zsófinak is későn jött ki az első, már elmúlt 10 hónapos.
Zsófi könnyen barátkozik. Nagyon érdekes, mert van, hogy Ringatón odamegy vadidegenekhez és kéredzkedik az ölükbe... Néha nekem már kellemetlen, hogy ennyire közvetlen. Mónit és Ágit pl. szerintem imádja, de Kata is elsőre szimpatikus volt neki. De van, hogy idegenek között megszeppen, bekapja az ujját és nézelődik, aztán persze feloldódik.
Annyit teszek, hogy hagyom, azt csinálja, amit szeretne. Nem kérem, hogy mutassa, mit tud, nem erőltetem, hogy játsszon másokkal, más játékokkal. Ált. leteszem és meglátom, mit szeretne, ha otthagy, hagyom, hadd menjen (persze, figyelek azért, nehogy tiltott területre tévedjen), de ha inkább bújna, akkor engedem.
Látom, nem unatkoztok Bibus mellett :-)

Móni, köszi, jól sikerült a karácsonyi party, 1 után értünk haza. Sikerült kikapcsolódni, a Húgomnak pedig könnyű dolga volt, mert Zs. fél 9-kor szépen elaludt.

Ági, milyen volt az Ákos koncert?

Vick, kívánok Nektek szép együtt töltött napokat!

Mi 24-én és 25-én hármasban leszünk. Szenteste halászlé lesz (M. főzi) és zöldfűszeres sajtkrémmel töltött csirkemell baconszalonnába burkolva, gombás-répás raguval és krumplipürével, szerintem másnap is ezt esszük. 26-án reggel jönnek M. szülei, az Öccse és a barátnője, a szülők vsz. maradnak pár napot. Töltöttkáposzta lesz és még vmi, plusz a többi napra is jó lenne előre gondolnom, de így, hogy nem tudom, hány napig maradnak, nehéz.... A káposztát Anyukám már megtöltötte nekem, Apukám tegnap elhozta. 26-án este jönnek Bp-re a szüleim és a Húgom, a Húgomnál alszanak, maradnak pár napot. Nekik készítek gombás-zöldborsós-szalonnás ragus karajt rizzsel és még vmit. (M. Öccséék nem szeretik a gombát, így ez náluk nem jöhet szóba.)

A fát nem tudom, mikor díszítsük. 23-án este vagy 24-én du. alvásidőben?

Mindenkinek nagyon szép készülődést, boldog várakozást!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok !
Köszike mi jól vagyunk , M csak az orra folyik picit, de nem vészes !

HÁt a vérkép nem lett tökéletes.. remélem nem lesz gond, hétfőn viszem a dokinőnek vissza, ja még két adat hiányzik ami jövö hétre várható, de jó pár adat ki van feketézve és nagyon aggaszt h mik lehetnek azok !!! Jó lenne érteni hozzá! DE nagyon nehéz hétfőig várni ! A növér annyit mondott h valószinüleg a vírus miatt ilyenek ezek az adatok !

Betegnek jobbulást, most ennyire futotta !

jó hétvégét
puszi

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Tegnap írtam egy hosszút, elküldtem és most nem találom :cry: :cry: :cry: Szorri csajok de már nem emlékszem mi volt benne, így csak helyzetjelentek most újra :?

Betegeknek jobbulást! Mi is jól benne vagyunk, de Marci már jobban van, Robi meg én meg dögrováson :)

Marci már 4-5 lépést megy önállóan, onnan meg a kiszemelt cél felé vetődik :lol: Elég muris, főleg, mikor nem éri el éppen a vetődése célját!
Valószínűleg a járás miatt, de az éjszakáink borzalmasak! Remélem januárra már mesterfokon fogja művelni a járást Marci, mert különben kipurcanok az éjszakáktól :lol:
Kijött egy alsó kettes foga is tegnapra, szóval minden egyszerre kínozza most szegényt...
Szerencsére még a jövő héten lesz bölcsi, úgyhogy tudok készülődni, de még sokminden van hátra! Már a menü megvan, pechemre minden nap kell főzzek, de már a vásárlás nagyja megvan! Még ajándék gyártásban/vásárlásban vagyok lemaradva nagyon, ráadásul 23-án Békéscsabára kell mennünk, nagyinak jelenése van az egyik otthonban. Még csak ilyen előzetes felmérés, hogy egyáltalán felkerülhet-e a várólistára... Úgyhogy még van három napom mindenre, arra is, hogy előre megfőzzek, amit lehet :shock: :lol:

Sziszi! Na aggódj, mikor tavasszal Marci vírusos fertőzés után volt vérvételen, nekünk is ugyanez volt, még a hematológiára is elküldtek kontrollra, de semmi nem volt! Biztos Mátéval is minden ok lesz!!!

Kata! Nagyon szépek a mézesek! Mivel díszítetted? És a képek is nagyon jók!!!

Móni! Marci is sokkal félősebb mostanság! Ő mikor idegenek közt vagyunk mindig bújósabb lesz! Kedvence, ha nem veszem az ölembe, hogy a lábamra hajtja a kis fejét :oops: Olyan édes, hogy meg kell zabálni! Fürdéssel hogy álltok? Nálunk is sokszor álla bál, de mi következetesek vagyunk, ha sír is, de egy gyors fürdés mindig csinálunk!
Fa díszítését én is így tervezem! 24-én csak mi leszünk, akkor estére felállítjuk! De ajándékot nem tudom, hogy akkor tegyük-e neki oda vagy másnap, mikor apuék is itt lesznek... Én úgy szeretem, amikor már kint sötét van és bent is csak a karácsonyi díszek világítanak! Na, akkor szeretem az ajándékozást! Kíváncsi vagyok én is! De mi is volt a kérdésed a körkérdésben?

Zsuzsi! Akkor neked is lesz tennivalód az ünnepek alatt :wink: Tényleg, bölcsi már néztetek? Nem januártól akartátok kezdeni?

Na, most mennem kell, ha Marci felébredt valószínű elindulunk megvenni a fát.. Bár kíváncsi vagyok, hogy ebben a hóban meddig jutunk... :shock:

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

már nagyon rég jelentkeztem én is,de tegnap én is úgy jártam,mint Mangora :twisted: mire begépeltem a dolgokat,addigra minden elszállt.
Először is jobbulást kívánok minden kis- és nagy betegnek.Azt hiszem ez semmikor se jön jól,hát még karácsony előtt.

Mi is nagy készülődésben vagyunk a karácsonyra,pénteken megsütöttem a férjem kérésére a mézeskalácsot,most majd a bejglivel próbálkozom....azt még egyszer sem sütöttem,remélem azért összejön.
A karácsonyi menüvel még hadilábon állok,még csak tervként szerepel az almával és dióval töltött csirke-vagy pulykamell, és a borleves.Így én is szívesen olvasgatom,hogy kinek mi lesz a menüje.
Mi 24-én délután elmegyünk anyósomékhoz,onnét tovább a dédikhez,majd az estét már hármasban folytatjuk tovább.25-én pedig anyuékhoz megyünk ebédelni,a 26-ról még nem tudok nyilatkozni.Mindig jön valami program,amiatt nem fogok aggódni.
Sajnos nálunk üröm is vegyül majd a karácsonyi örömködésben,mivel az apósom tavaly ilyenkor már a kórházban volt és hamarosan sajnos meg is halt.Így aztán majd nehéz szívvel,de a temetőbe is el kell mennünk. :cry:

Ági, nagyon szép lett a karácsonyfátok!Nekünk is megvan már,de még nem díszítettük fel.Gyökereset vettünk,hogy majd el tudjuk később ültetni.

Móni,GRATULÁLOK A KISTESÓHOZ!Hú,nagyon kíváncsi vagyok én is,hogy hogyan élitek meg a mindennapokat.Hamarosan szerintem majd mi is belevágunk a "tesógyártásba" 8) ....Olyan gyorsan repül az idő...mintha tegnap született volna Zsófi is,most meg már egy kisgyereket tartok néha az ölembe.

Reni,örülök,hogy megjött Bibi étvágya..hiába tele gyomorral jön meg az ember kedve.Zsófi is ha jóllakott,akkor sokkal jobban el tud játszani,egyébként meg nagyon anyás és nyavalygós.

Mindenkinek jó hétvégét és stresszmentes készülődést!

Puszi

Erika

KépKép
verka7

Én meg Fleur hozzászólását nem láttam. Biztos egyszerre írtunk, csak nálam ez eltart egy darabig, sosem megy egyhuzamban.
Daninak is jobbulást kívánok! Szegény kicsikék!

Judit, mi újság Petrával, jobban van már? Remélhetőleg lement a láza. Én mondjuk nem vagyok az a vigyük rögtön a gyereket orvoshoz típus. Nem is olyanok a körülmények az orvosi rendelőben/váróban, hogy szívesen vinném. (mindig tömeg van) Ha indokolt, akkor kihívom a dokit, azért, hogy hallgassa meg a tüdejét. Én azt figyelem, hogy mennyiben más, van-e láza, piros-e a torka stb. Inkább ösztönös ez. Ha úgy érzed, hogy valami nem stimmel, akkor vigyed, akár ügyeletre is!
A Lidl ingyenes különkiadású újságjában szerintem nagyon jó karácsonyi menük vannak. Nálunk R és a gyerekek kedvence rántott dolgok krumplipürével lesznek. Lesz halászlé, második nap sült kacsa (ez az én kedvencem, fokhagymával a bőre alatt, párolt káposztával...nyami)
Deszert bejgli és kinéztem még egy rugelah nevű sütit, amit szeretnék megcsinálni.

Szilvi, holnap már megtudod, hogy mi a helyzet, írjál majd, hogy mit mondott az orvos. Addig is nyugodt éjszakát nektek!

Köszi a válaszokat, most épp azt vettem a fejembe, hogy Bibus túl bújós. Egy szakemberrel beszélgettem (nem erről, csak úgy) ő mondta, hogy ebben a korban ez még teljesen normális, csak hát nekem furi látni, hogy a vele egykorúak jönnek-mennek, ő meg csak bújik hozzám társaságban. Itthon is félős, ha jön valaki. Az unokatesóival már elvan, ha nem nyúzzák nagyon. Az igaz, hogy ha megyünk valahová egész rövid ideig vagyunk (alig több, mint egy óra) és lehet, hogy több idő kellene neki, hogy feloldódjon.

Jelenésem van, elküldöm,hogy el ne szálljon...ha nem jönnék ma már puszi mindenkinek...
34372

Zsuzsi, de jó, hogy buliztatok! Irigylem, hogy a húgoddal ilyen jól kijön Zsófi. Látom, szeretitek a ragus dolgokat, én is nagyon, de a család többi tagja sajna nem, így nálunk nem túl gyakori.

Móni, én is nagyon kíváncsi lennék, hogy mit éreznek a gyerekek a tesó érkezéséből. Blani úgy reagálta le, hogy nem nagyon akart beszélni erről a témáról. Először azt hittem, hogy nem vette le miről van szó, de mikor az unokatesók folyton a pocakommal voltak elfoglalva, akkor láttam, hogy nagyon is tudja. Vezetsz naplót? Én elkezdtem, és most utólag nagyon bánom, hogy nem írtam.

Erika, hajrá nektek is a tesóhoz :) Tényleg nagy megkönnyebbülés, hogy eszik a gyerek. Egy hátulütője van, hogy én is mindig eszek vele. Ha már...így már két kiló visszapattant rám :(

Vick, de jó, akkor együtt lehet a család! Így könnyű, hogy otthon van a doktor bácsi :) Rögtön meghallgathatja Vincust :)

Gratula Marcinak a lépegetéshez! Mit jelent a borzalmas éjszaka? Sokszor felkel Marci? Visszaalszik azért, vagy fent is marad? (Bibus rengetegszer ébred még mindig, de szerencsére pár percen belül visszaalszik) Ezek szerint akkor otthonba megy Nagyi?

Ma az unokahúgom kislánya volt itt kicsit játszani Blanival. Hozott egy doboz rágót :( Elkértem tőle és feltettem a komódra. (persze itt felejtette) Este Blani haját szárítottam, Bibu szaladgált a telefonnal, mindig odahozta, kellett mondanom, hogy Bíborkát keresik, akkor a füléhez tette, elszaladt vele. Így játszottunk szépen. Egyszer csak már a sarokban ülve a doboz rágó tartalmát tömi a szájába. Még jó, hogy nem ízlett neki és első szóra kiköpte. Basszus, azért remélem, hogy nem mindennapos lesz ez...

Nekünk a közös karácsonyi ajándékunk előszobaszekrény lesz. Karácsonyra sajna nem készül el, mert az asztalos barátunk csak ma tudott jönni felmérni, de így is nagyon boldog vagyok miatta. A felesége meg fodrász, úgyhogy le is vágta a hajamat.

További kellemes adventet mindenkinek!
Puszi,
R
34372

Na, akkor ha szívesen olvassátok jöjjön a mi karácsonyi menünk:
Leves lesz halászlé és csirkehús leves, első nap itthon leszünk, akkor lazacot fogok grillezni, fűszeres vajjal és krumplipürével, második nap kedves barátunk jön anyukájával, akkor rántott hús+padlizsán+cukkini lesz tartármártással és sült krumplival, harmadik nap apukámék jönnek, akkor tejszínes fokhagymás scampis penne lesz paradicsom salátával! Sütik: islert csinálok, a mézeskalács már megvan és még Robi fog csinálni vagy Brownie-t vagy Horti lepényt!

Reni az éjszakák azért borzalmasak, mert sokszor felriad Marci és ált. 1-szer kb 1-2 órát szenved a visszaalvással... :? De ez megint csak azóta van, mióta a járást gyakorolja, szerintem amiatt "szenved", mert a mászáskor is ugyanez volt... Remélem hamar túl leszünk rajta!

Sziszi! Mi volt a dokinál?

Mangora

Kép
mangora

A lényeg Szilvi itt is nagyon boldog szülinapot!

Móni és neked pedig szívből gratulálok és köszönöm a bizalmat, hogy már előbb megosztottad velem a nagy hírt :D
Már alig várom az UH képeket :D

Húú látom mindenkinél finom lesz a menü.

Zsuzsi
Mi 23.-án este készülünk fát díszíteni és akkor 24.-én reggel már ott áll mire felébrednek. Régebben 24.-én délutáni alvás időben díszítettük.
Irigy a bulira :D

Szilvi
Remélem a vérképpel nem lesz gond. Azt gondolnám, h egy fertőzés után némi eltérés normális, de szorítok, h a doki is ezt mondja.

Mangora
Gratulálok Marcinak. A foghoz is. Lehet szegény a fogaktól nem tud aludni.... :? Hát ha tényleg úgy gondolod, hogy a járás miatt akkor én is nagyon szurkolok, hogy már holnap szaladjon és aludja át az éjszakát.
Milyen az a Horti lepény????

Reni
Ha ez megnyugtat nekem Lilla ilyen. Pontosabban kicsinek nem volt ilyen, de egyszer úgy másfél éves kora körül ilyen lett. Azóta sokszor van, hogy nehezebben oldódik idegen társaságban és le sem tehetem az ölemből.
Szerintem idővel kinövik. Legalábbis remélem :?
Rágó :evil:

Nálunk menü:
Hal kizárva, a halászlét mi nem szeretjük, a halat meg anyósom :D azaz ő a pontyot, mi meg a tengerieket, de ez így bonyolult inkább nem lesz :D
Szegénynek most csináltak fog implantátumot (remélem jól írtam) így enni nem nagyon tud. Hozzá igazodunk így hús leves lesz tyúkból és krumplipüré valami tejszínes ragu szerűvel.
Az biztosan neki és a gyerekeknek is megfelelő lesz és nekünk is.
Aztán biztosan lesz diós bejgli.
És a további napokat még nem tudom, de igyekszem majd valami egyszerűt kitalálni.
Káposztát nem csinálok, azt még soha nem csináltam :oops: anyu hoz majd 27.-én, szüleim akkor jönnek karácsonyozni hozzánk.

Ajándékokkal én is jól állok most már. Szombaton kaptam kimenőt egyedül. Még holnap kell elmenni a fotó albumokért és minden megvan.

Gyerekeken nem látszik, hogy betegek lennének. Szétszedik a lakást és egymást is. Remélem holnap doki is ezt mondja. A gyógyszereket nagyon ügyesen beveszik. Dani részéről van egy kis tiltakozás tegnap óta, de azért én győztem eddig még mindig.
Dani új tudománya, hogy felmászik a székekre és onnan az asztalra....végem van. Nem győzök rohanni utána. És a nagy ágyra is, így már kicsit nehezebb szétválasztani őket. Lili összes menekülő helye megszűnt, mert Dani mindenhova utána megy.
A csaj kissé nehezményezi, amit meg is értek.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Tépelődtem, tépelődtem...... sokat gondolkodtam, ezért is nem írtam, de látom, hogy az amire jutottam megalapozott, s ezzel részemről a téma lezárva. Nem vagyunk egyformák, erről másképp gondolkodunk. Ennyi.

Mangora: sajnálom a nem alvást. Szerintem is lehet az az oka, hogy elindult. Anno eléggé utánaolvastam, s lelkileg ez megterheli őket nagyon, mert már sok mindent tud önállóan csinálni, de mikor csinálja rájön, hogy mégis kellünk neki...s ez nagy kavarodást okoz a kicsi lelkükben. Sajnálom, hogy nem tudtok jönni.

Reni: köszönöm a véleményed! :) Valahogy én is így vagyok az orvossal. Mi is ki szoktuk hívni inkább, de már rutinosan kérdezi is. Bibi nagy kópé nálatok! ;)

Zsuzsi: mozgalmas lesz a karácsony Nektek is! Örülök, hogy jól sikerült a buli!!! A irigykedett nagyon... az ő lüke párja nem tud még kikapcsolni.... :)

Móni: olyan jó, hogy Ti így emlékeztek a karácsonyfára! Én már csak arra emlékszem, mikor én is segítettem díszíteni. Ebben szerintem az is szerepet játszott, hogy anyuék korán elváltak, s egyedül nehéz megoldani a gyerek lefoglalását és a fadíszítéstis.

Sziszi: tudsz már valamit?

Hétvégén mi is voltunk fát venni, én még csak ma sütöttem mézeskalácsot. Bekevertem a Mangora féléket, azok holnap kerülnek sorra. Petra még mindig nem a régi. Láza már nincs szerencsére, csak hőemelkedése, s várunk az étvágyára. S köszönöm a menüvariációkat! :)

Friday: Nektek mikor lenne jó a tali?

Kata, Friday? Hol vagytok? Hogy vagytok?

Jó éjt Nektek!

J.

Judit

Kép
petra09

Sziasztok !

Na itt vagyunk , szerencsére, nincs nagy baj, vashiányos, és vérszegény lett a többi érték a lázas betegség miatt lett eltérő !
Kapott vas cseppet és ápr ba meg kell ismételni ! Remélem addigra már tökéletes lesz !

Betegkedőknek jobbulást és örülök , hogy már jobban vannak !

Mangora, leírod az islert receptet én is azt akarok sütni !

M is már rohangál , már bejárja az egész házat nagyon édi ! MInt egy kis részeg !

NÁlunka menü , szent este anyoséknál leszünk , halászlé és fini szendvicsek lesznek, 25 e anyukáméknál , 26 án ismét anyuéknál leszünk , de ezeket a menüket nem tudom még !! Majd megtudakolom anyunál !

Most ennyire futotta, de majd még jövök holnap !

jóéjt !

Köszike a drukkokat, nagyon aranyosak vagytok és különösen Vicknek aki tartotta bennem a lelket ! puszi neki !

:D

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Judit, örülök, hogy Petra már jobban.
Visszagondolva a nagyszüleimnél voltunk mindig 24.-én, és biztos egyszerűbb volt megoldani így, hogy nem váltak el a szüleim.

Ezt a karácsonyfás ámulatot viszont megpróbálom átmenteni Dávidnak.

Fleur,
Dani nagyon ügyes, elképesztő:D
UH képektől valamiért idegenkedek. és tuti nem rakom fel sehová, ha lesz is:)

Reni,
Blani sokkal idősebb volt, mikor Bibit vártad, és lányként talán érettebb is.
Dávidot én még annyira kis butának látom, fogalmam sincs, mit tud és hogy mit fog észrevenni a fél év alatt.
Ugyanakkor azt hiszem, hogy ösztönösen megéreznek dolgokat.

Ez a rágóevés tényleg ijesztő, de jó, hogy azonnal kiköpte Bibi:(

Mangora, Dávid tényleg jobban alszik, mióta jár, és valóban volt előtte egy-két hét, amikor katasztrofálisan aludt. Szóval ez a mozgásfejlődéses dolog bejött.
Biztos a foga se segít rá szegény Marcinak a jó alváshoz:(
Azért drukkolok az otthon megtekintéséhez, hátha ...:)

Fürdésnél mostanában nincs hiszti, mi kihagytunk pár napot, utána már nem sírt. Kapott egy új játékot is.

Nem akartam erőltetni, szerettem volna hogy az esti fürdés örömteli szertartás legyen, ne kényszer. (lemostam napközben, piszkos nem volt). Eddig bejött, de ki tudja, mit vesz a fejébe legközelebb:)

Ági, Zsuzsi, merre vagytok?

Jó éjszakát mindenkinek,

Móni
monke

Sziszi: ez jó hír!!! A vashiány kezelhető, gondolom Ti is megnyugodtatok egy kicsit!

J.

Judit

Kép
petra09

Sziszi,

Örülök én is, hogy nincs baj! Gratula a rohangáló Mátéhoz:)
monke

Sziasztok,

á, Mangora, megértem a rossz éjszakákat,nálunk is néhány napja elég katasztrofális a helyzet,mióta egymaga bolyong és szerintem újabb foga, mert 3-4 napja alig eszik, én meg már türelmetlen vagyok vele néha.
Hú, nem semmi a menüsorod, de a többieké sem.
Mi csütörtök reggel elutazunk a szüleimhez, vasárnapi ott leszünk, apóshoz is átmegyünk, főznöm nem kell, anyukám szenteste általában 4-5 féle kaját csinál,szinte mindenkinek személyre szólóan amit szeret.
Én a mézeskalácsokkal illetve a ma este sütött legényfogóval(lekvárral összaragasztott,csokimázba mártogatott linzerszerűség) "járulok hozzá2 a menűhöz, meg az italokat,innivalókat mi visszük.
Ajándékok becsomagolva, ma vettünk egy 2m-es normand fenyőt a bauhausban, pedig eredtileg kicsi fát akartunk, aztán végül m egyre magasabbakat nézegetett,azon vettem észre magamat.

Móni, örülök,hogy a fürdés dolog rendeződött, nálunk mióta Márk megint szeret fürödni, már ha meghallja a "fürcsi" szót rohana fürdőbe, feláll a kis ikea-s zsámolyára s várja hogy vki eressze a vizet:-)
Afp mikor lesz?És genetikai uh?hogy érzed magad?

Erika, hajrá,hajrá, váruk a tesó híreket.

Sziszi, nagyon örülök a jó hírnek!!!!!

Fleur, de jó hogy elszabadulhattál egy fél napra is,irigy-irigy.
Fotókönyv?Ez saját és ajándékba?Nem semmi mutatványt végez Dani, atya ég, azt hittem Márkon nem lehet túltenni.

Igazából Judit szombati füstölgését vmelyest megértem, lehet,hogy az is közrejátszik,hogy első gyerekes anyukaként a széltől is óvni akrnánk őket és több gyerekkel,már rutinosabbak leszünk,egy kis köhögés,nátha,láz meg se kottyan, de tartom magamat ahhoz az elvhez,ha én nem viszem el a gyerekemet vhova, mert esetlegesen fertőzhet és nem akarom hogy más gyereke, esetleg kismama elkapja, akkor másoktól is elvárnám fordítva cserébe ugyanezt.
A baj csak azzal van,hogy így télvíz idején ez nehezen kivitelezhető.
konkrétan egy szeptemberben szült barátnőm babaáját még amiatt nem láttuk, mert felváltva vagyunk betegek.
És ezzel kapcsolatos a legnagyobb dilemmám is,hogy karácsonykor találkozzunk-e az akkor már 2 hete bárányhímlős keresztlányunkkal, mert sógornőm szerint csak 5 pöttye van, no de az 5 pötty is pötty és szerintem nem igazán kezelik megfelelően ezt a dolgot.

Remélem senkit nem sértettem meg és ugye én extrán féltem Márkot, mert tudjátok az előzményeket milyen nehezen jött össze.

Zsuzsi,Móni, recept miatta már ég a képem...De egyszerűen nincs időm.

puszi mindenkinek

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Csak egy gyors életjel, mert nem tudom, mikor fogok tudni jönni.
Visszaolvasni nem tudtam. Remélem, mindenki jobban van, mindenkinek minden vizsgálata jó.

Nagyon vacakul vagyunk (most nem királyi többes :-)) Zsófinak szombat óta folyik az orra, tegnap este óta köhög, 3. éjszaka nem aludtunk. Ma éjjel be is lázasodott, 38,7-ig tudtuk mérni, addig hagyta.
Vasárnap óta én is odavagyok. Nekem is volt hőemelkedésem, fáj a torkom, ráz a hideg, úgy fáj a fejem és afülem, hogy nem bírok lehajolni. Tegnap este voltam orvosnál. Ma Zsófit visszük.
Miki szólt az Anyukájának, tegnap reggel feljött, sokat segít. M. ma még ezerrel dolgozik, aztán talán könnyebb lesz.

A karácsonyi készülődéssel nagyon el vagyok maradva. Vasárnapra lett volna kimenőm.

Mindenkinek szép napot és készülődést!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Csak nagyon gyorsan:

Zsuzsi, jobbulást Nektek is, Zsófinak is!
Remélem, mindenféle szövődmény nélkül megússza, maga a nátha is épp elég kellemetlen:(

Kata, a bárányhimlő, ha jól tudom, addig fertőz, míg jönnek elő a pöttyök, és váladékoznak, 2-3 hét után már jó eséllyel nem. De érdemes lenne erről megkérdezni a gyerekdokitokat.

Attól, hogy neki csak 5 pöttye van, másban kialakulhat súlyosabb formája, szóval vigyázzatok!

Recept ráér:) és köszönöm az érdeklődést, minden rendben.

Jó készülődést nektek!

Dávid is nagyon náthás, most kezd köhögni is, remélem, egy-két nap alatt elmúlik.

Judit, ha még egyáltalán aktuális: sajnos úgy néz ki, hogy mi se tudunk elmenni Hozzátok dec. 29 vagy 30.-án.

Szép napot!
Móni
monke

Sziasztok!

Zsuzsi! Jobbulást nektek! Jó, hogy tegnap volt segítséged legalább!!!

Judit! Fortyogj csak nyugodtan, én is megértelek! Úgy vagyok vele, mint ahogy Kata is írta! Bár én tényleg nem vagyok parázós, de mióta Marci bölcsis, már kétszer levittem a dokihoz a náthájával... láza nem is volt... És én direkt kértem, hogy hallgassa meg a tüdejét is, mert Robi kiskorában nagyon hajlamos volt a tüdőgyulladásra és aggódik miatt! Nálunk Robi az aggódósabb amúgy :oops:
A mai éjszakánk már kicsit jobb volt! Most már "csak" köhögött Marci, de azt sokat, de szerencsére nem ébredt fel rá, csak én hallgatóztam, hogy mi lesz belőle, mert volt, hogy fuldokolt is :cry:

Sziszi! Örülök, hogy nincs nagyobb gond! mondtam én, hogy ez lesz!!! Annó Marcinál is pont így volt a betegség után a vérvétel eredménye rossz lett!
Az "isler"em pont olyan, mint amit Kata írt! Linzertásztát sütök, azt házi baracklekvárral összeforgatom és a tetejére olvasztott étcsokit csurgatok és diót nyomok a tetejére, ahogy szárad! Nincs rá külön receptem!

Móni! Remélm is, hogy hamar visszajönnek az átaludt éjszakák, mert ez már másfél hete megy! Ja, és reggel 6-kor felkel már akár hétvége van, akár nincs! Visszakapom, mert én is ilyen voltam kicsinek :lol:

Judit! Ez a mozgásfejlődés tényleg frusztrálja a kicsiket, én is olvastam! Most Marcinak a legújabb hisztije az azért van, mert áll és nem mer elindulni még egyedül! Felnyújtja a két kezést, sír és mondja, hogy ANYANYANYANYANYA.... Mondom is neki, hogy mi van nyanya :lol: :lol: :lol: És mindezt addig csinálja, míg meg nem fogom a kezét és el nem indulok vele a kiszemelt célja felé... Ja, és ez a nyanya azt hiszem én vagyok :lol: :lol: :lol:

Na, megyek folyt.köv. sütés főzés!

Mangora

Kép
mangora

Hahó!

Na végre ideértem :) Visszaolvastam, remélem eszembe is jut minden, amit írni akartam :)

Sajnálom nagyon a betegeskedőket, mindenkinek jobbulást, karácsonyra már legyen mindenki makkegészséges!!!! :)
Petránál kiderült, mi a láz oka? Zsuzsi, Nektek mit mondott a doki? Remélem hamar jól lesznek a csajok!

Ilyenkor télen szinte mindenkinek folyik az orra, ha az ember közösségbe megy, lehetetlenség kivédeni. Én sem szeretem, ha beteg Bene, de hallva, hogy a bölcsiben folyamatosan oda-vissza fertőzik egymást a gyerekek és mindegyiknek minimum folyik az orra... sokmindenre fel kell még készülnöm nekem is, pedig én nem vagyok az a túlaggódós típus :)

Sziszi, jó, hogy kiderült ez a vashiány, remélem most már nem fog annyit betegeskedni Mátéd! Csak volt értelme a vérvizsgálatnak, remélem ez a párodat is megnyugtatta.

Karácsonyi menü: mi is hazautazunk, de megbeszéltük Anyukámmal, hogy 25-én mi főzünk, tervben van borleves (még sosem csináltam, és nem is ettem, valaki kóstolta már, finom?:)), töltött pulykamell Hasselbach burgonyával (ezt most találtam, tök egyszerű és nagyon finomnak néz ki), és amerikai sajttorta :) Ezt már sütöttem egyszer, hamar elfogyott, pedig csak ketten voltunk rá Gáborral :D

Fleur, elképesztő, Dani miket csinál... :) Gondolom feladta a leckét, hogy hogyan tudod megóvni az esésektől... ez a bútorrafelmászós időszak lesz nálunk is a következő idegbaj :) Bene már néha odatolja a motorját a kanapé mellé (baromi stabil, mondhatom....), és azon keresztül lép fel a kanapéra... és persze büszkén mosolyog onnan :D

Mangora, remélem ha beindul Marci a járással, elmúlnak az éjszakai gondok! És ha még a foga is jön... szegénykém :(

Na csak elfelejtettem egy csomó dolgot...
igyekszem jönni még, puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!
Itt figyelem napok óta, hogyan alakul a tali időpontja, vagy, hogy egyáltalán lesz-e, mert nálunk esedékes egy baráti összejövetel, és meg kell adnom az időpontját, mert van aki szabit vesz ki. Sajna van akinek csak a 29-e jó, így már kénytelen vagyok akkorra időzíteni.

Betegség elkapása: Én nem féltettem a gyerkőceimet ettől, mert szerencsére nem kaptak el semmit még beteg gyerekes társaságban sem. Egy alkalom kivételével, mikor a zenebölcsiben egy szamárköhögésnek hangzó köhögéses kiscsaj mindenkit megfertőzött. Mondanom sem kell, nagyon dühös voltam a kedves anyukájára, hogy minek vitte oda betegen a gyereket, szóval megértek minden aggódó anyukát.

Móni, nem butus Dávid, hidd el, sokkal többet megért már most, mint gondolnád. Majd ha tud már beszélni, és kifejezi magát, akkor fogsz rádöbbenni, mi mindenre emlékszik a mostani időszakból is. Hú, nemsokára lehet, hogy megmutatja magát a babó, hogy fiú, vagy lány :)

Mangora, remélem, hogy mire dolgozni mész megoldódnak az alvásgondok. Elég nehéz lenne virrasztás után még a munkahelyen teljesíteni.

Sziszi, örülök, hogy kiderült, mi a gond Máténál, és ez tényleg könnyen kezelhető. Gratulálok a járáshoz!

Zsuzsi, jobbulást nektek! Remélhetőleg pár nap és rendbe jöttök. Próbálj te is pihizni. Rendszeres kimenőd van? Én is ezt tervezem januártól!

Fleur, Bibi is felmászott tegnap az asztalra. Odatolták a játékosládát, és arról fel...Ott ácsorgott rajta...Itt is romokban a lakás...szóval nem vagy egyedül. Blaninak bunkert kell építenem, ahová Bibi nem tud bejutni. Gondolhatod, hogy néz ki a szoba... Jobbulást nektek!

Kata, ettől a legényfogótól összefutott a nyál a számban.

Ági, a sajttorta milyen sajtból van? Egyszer ettem én is isteni finomat. Kicsit hasonlított a tiramisuhoz, csak nem kávés volt. Neked merre laknak a szüleid?

További kellemes készülődést!
Puszi,
R
34372

Fleur hívott és eléggé ki volt borulva, úgy érzi, kicsit összeesküdtünk ellene és nagyon bántja a dolog.Lehet emiatt kiszáll a fórumból.
Azért ezt nem akarjuk, szerintem ebben mindannyian egyetértünk.
Sztem tisztázzátok személyesen Judittal és gyertek mindketten, Aztán ne fortyogjon itt már egyikőnk sem, hiszen lányok nyakunkon a karácsony, inkább jó dolgokról írjunk.
Például Móni pici pocaklakójáról,mekkora, miket csinál, és milyen a babavárás, hosszú lére eresztett beszámolóval!!!

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

csak nagyon gyorsan jövök, mert P fent balhézik. Felébredt és nem érti, h miért nem megyek már.

A tali akkor legyen 30-án. Reninek, Áginak azt hiszem, hogy az volt a jobb. Remélem Friday-nek is jó lesz. S továbbra is azt gondolom, hogy akinek van kedve az jöjjön! A mikor pedig még leegyeztetjük addig.

Fleur: írok FB-n még ma. Én senkit nem akartam ellened hangolni, nem is tettem. Leírom, hogy mi volt a problémám, talán így pont kerülhet a dolog a végére. Nem gondolom, hogy az a megoldás, ha elmenekülünk, bár az én fejemben is megfordult, hogy nem jövök többet, de ez közel sem olyan dolog, ami miatt így kellene tennünk.

Azt gondolom az,hogy néhányan leírták a véleményüket, hogy mennyire félnek vagy nem félnek a betegségektől, ez nem gond. Minden témát ami felvetődik ki szoktunk beszélni. Ezért is vagyunk itt.

Zsuzsi: jobbulást Nektek!!!!!! Remélem a hét végére jobban lesztek!

Puszi

J.

Judit

Kép
petra09

Aggódásról, részemről utoljára.

Azért arra emlékezzetek vissza, lányok, hogy mennyire agitáltatok a MELLETT, hogy menjek el Dáviddal a közös szülinapra.

Pedig bárányhimlőssel volt előtte kapcsolatban, ami egy valóban és bizonyítottan marhára fertőző betegség.

Ehhez képest Fleur elvitte a makkegészségesnek tűnő, gyógyultnak nyilvánított kisfiát a Ringatóra (ami decemberben volt, és tudni lehetett, hogy lesz még ott 100 gyerek, összezárva), és mikor kiderült, hogy egy szövődménye van, ami tünetmentes volt és nem fertőző, hogy nekiestetek.

Annyiszor eszembe jutott azóta, hogy istenem, de jó, hogy nem mentünk el arra a talira.

Lett volna fortyogás ezerrel
:)
monke

Én azért nem érzem ezt a betegség témának a kivesézését semmilyen szempontból bántónak! De bocsánat, hogyha megbántottam volna bárkit is a hozzászólásommal! Ez tényleg nem egy olyan dolog, ami miatt bárkinek ki kéne esnie ebből a körből! A lényeg, hogy mindenki jól van és gyógyul! Nem ér az egész annyit, hogy kikészüljön bárki is! Lányok! Karácsony van, mindenkinek ezer a dolga, betegek a gyerekek, így még nehezebb a készülődés, úgyhogy borítsunk fátylat mindenre és szeressük egymást!!!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok !

CSAk gyorsba a Fleur történettel, hogy a rintagoton a több száz ember is lehetett virus hordozó valamint ez a levegőben is benne van , sőt a párjaink v bárki is hazahozhatja akivel találkozik az ember , sztem ez kivédhetetlen ! Sztem több olyan anyuka van akinek ha beteg a gyereke nem viszi sehova max ha nem lázas ki a levegőre mert az sokat segít a bacik kiírtásában ! Sztem is Fleur maradj itt velünk !! ÉN sztem ilyen dologban senkit nem lehet hibáztatni !

Bocsika, de nekem ez a véleményem !

pl elég ha elviszed az orvosi rendelőbe , ott is össze tudnak szedni minden félét !

Na majd még jövök sütés fözés van !!!

puszika,
Remélem én se sértettem meg senkit, ha igen elnézést !!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hali!

itt van anyukám, azt hittem, hogy lesz sok időm, többet/jobban tudok jönni. Hát nem így lett, kissé belassult öreglány lett anyu, komolyan felér plussz 2-3 gyerekkel, borzalom.

Taliban továbbra is reménykedem, reményem bele is öltem egy 600g-os lindt csoki csomagba. Mi is 10-től vagyunk demo üzemmódban, teliszám üógyben jelentkezem még Petránál.

Reni, én sem tudtam benézni hozzátok, de a kocka-ovi működik ám azóta is. Mi az hogy lefújva a svájci út, nemáááá.

GIgi, nálunk is van már fa, így megy pár éve. Nálunk is azért, mert pont ünnepekkor nem vagyunk otthon és jó visszatérni a lakásba, ha vár egy karifa itt is.

Holnap (22-én, a 9. házassági évfordulónkon, még egy ok, amiért egy szál gazt se kapok ... :? ) megyünk haza, havazás most nincs, ha kérhetem holnap estig ne akarjatok fehérebb karácsonyt, köszönöm :wink:

Puszi, ha csak kari után tudnék benézni, akkor csodaszép ünnepeket kívánok Mindannyiotoknak!!!

Kép
Kép
friday

hahó,

köszönöm szépen még egyszer a szülinapi köszöntéseket.

A betegeknek, felnőttnek - gyerkőcnek jobbulást kívánok!

Mi holnap megyünk kontroll vérvételre a vashiány miatt, remélem már jobb lesz a Manó vérképe.

Karácsonyi menü: 24-én hármasban leszünk, levest nem szoktam főzni, most lesz narancsos pulyka. 25-én anyóséknál ebédelünk, ott nem tudom mi lesz az ebéd. 26-án én anyukáméknál leszünk, ott lesz töltött kápi, rántott hús, brassói :lol: anyukám nem bízza a véletlenre, nehogy éhen maradjunk. Ja és persze tyúkhúsleves is lesz. Már sütöttünk diós "tömködős" sütit, meg mézespuszedlit.

Még csinálni akarok narancskrémes piskótatekercset, elég egyszerű és isteni finom.

Mi szerencsére (kopp-kopp) nem vagyunk betegek. A kari ajándékok már megvannak, a naptár is jó lett.

Judit, ha még él a meghívás, mi szívesen mennénk, és nekünk jó 29 és 30-a is.

Fleur, ne szállj ki a fórumról légyszi, szerintem senki nem akart bántani. Kérlek!
Más témában írtam neked FB-n.

TSzilvi, örülök, hogy jobban vagytok, és kiderült mi baja Máténak.

Közben felébredt a Kölyök, mennem kell.

puszi

Szilvi
huszilvia

Fleur drága, remélem nem engem értettél félre, mert én pont amellett érveltem, hogy nem lehet hibáztatni Téged semmiért.
Judit sem akart megbántani szerintem, csak nagyon aggódott, hogy elkapta esetleg Petra a dolgot.
Butaság lenne ezen összeveszni, szerencsére erős, ügyes gyerekeink vannak, hamar kimásznak a betegségből, és nem is fognak rá emlékezni.
(Mellesleg szinte csoda, hogy ilyen sokáig kibírta a fórum összetűzés nélkül, ahol nők összegyűlnek, ott tuti van ilyen :D)

Mostanában elég kimenni az utcára, és beteg emberekkel találkozik az ember lépten-nyomon, szegény manócskák akárhol összeszedhetik a betegséget, ahogy Sziszi is írja.

Móni, nekem egyáltalán nincs bárányhimlő-parám, tudod, én kétszer is túléltem :D De tényleg, én azért agitáltam, mert ha el is kapja Bene, na bumm, nem dől össze a világ, persze, járna egy-két rossz éjszakával, dehát ezzel is jár a gyerekvállalás, és én hiszek benne, hogy hosszú távon az ilyenekkel csak erősödik a kis szervezete.

Reni, sajttortát én így csináltam (imádom a McCafésat, ki akartam próbálni, én tudok-e sütni ilyet :))

az alapja: 250 gramm összetört zabkeksz és 100 gramm vaj összegyúrva, kerek alakú sütőforma aljába nyomkodtam és sütöttem öt percig.

A krém: felvertem 250 ml tejszínt, hozzáadtam a 400 gramm krémsajtot (natúr, ízesítetlen sajtkrém, olyan helyen vettem Debrecenben (btw. ott laknak a szüleim :)), mint itt Pesten a Cserpes, de a legtöbb recept a natúr Philadelphia krémsajtot írta). 3 tojássárgáját is hozzá, meg 20 dkg cukrot, egy vaníliás cukrot és egy pici lisztet (kb. egy púpos kanál). A 3 tojásfehérjét külön felvertem, majd hozzáadtam a többihez.
Ezt az egészet ráöntöttem a kekszes alapra, majd ment a sütőbe - körbealufóliáztam, mert azt írta sok recept, hogy folyni fog, hát nekem nem folyt szerencsére. A sütőben úgy, hogy egy nagy tepsibe vizet tettem, és abba bele tettem a tortaformát (a creme brulee-t is így csinálják). Nagyon sz*r sütőnk van, viszonylag alacsony hőfokon sült 1-másfél órát, még kicsit rezgős volt a közepe, mikor kivettem. Hűlés után be a hűtőbe, azt olvastam, hogy jó, ha egy napot is pihen.

Nagyon finom lett :D Kicsit nekem elfért volna rá több krém, így lehet, legközelebb a krém másfélszeresét csinálom majd meg.
Volt recept, amelyik a mascarponét írta hozzá, de én pont kicsit savanykásabban képzeltem el, nekem a mascarpone inkább édes, tejszínes, de biztos azzal is finom.

Friday, majd tőlünk kapsz virágot :) Havazás huss-huss holnapra! (Mellesleg mi is utazunk haza holnap :))

KépKép
gigilina

Gyorsan ígérjétek meg, hogy nem írtok több hasonlóan nyálcsorgató receptet.:-)

Utazóknak jó utat! Friday, ha a mi virágunk boldogít, én akár egy ágyást is ültetnék Neked:)

Jobbulást a betegeskedőknek!

Konfliktusokkal-rossz érzésekkel kapcs. meg szerintem egészségesebb az ilyeneket kimondani nyíltan (ahogy Judit is tette), mintsem magunkban tartani.

Jó éjszakát,
Móni
monke

Sziasztok!

Néha én is vagyok ám! Néha...

Megpróbáltam visszaolvasni, de a memóm a korral és az itthon töltött napokkal folyamatosan csökken.

Szilvi, boldog szülinapot!

Friday, kellemes ünneplést az évfordulóhoz!
És a havazásmentes utazást! Vigyázzatok magatokra!!!

Sajnálom a betegeskedőket! Jobbulást mindenkinek! Sajnos minket is elért a nátha, torokfájás. Az összes gyerek közül megint én vagyok a legbetegebb! Hogy is van ez??? Egy hete küzdök a torokgyulladással, szép fekélyek vannak mindenfele a mandulámon! Bezzeg a skacok "csak" náthásak. A nátha tegnap óta jelentkezett nálam! :evil: Sose lesz már vége!

Fleur, sajnálom a tüdőgyulladást! Csúnya lappangó dög! Polli lányomnak volt, 15 hónaposan. Pont így, mint nálatok! Csak egy kis hőemelkedés néha, semmi nátha, de köhögött ezerrel. Éjjel rosszabbodott, ülve aludt és fulldoklott. A dokinő meg kezelgette 1 hónapig allergiával. (augusztus volt!) Minden héten 2x jártam a nyakára, mire elküldött egy röntgenre, ahol kiderült, ujjbegynyi folt van a tüdején. Onnan már gyors volt a gyógyulás! Többé nem jött vissza! Fel a fejjel, erősek ám ők! (Ja, érthető okokból már nem ennél az orvosnál vagyunk!)

Voltunk vérvételen, holnap eredmény. Meg uh-on. Kedves volt a dokinő, látható baja nincs, valszeg rentgeteg levegőt nyel a kajánál, ami szépen nyomja ki a cuccot belőle, ahogy megpróbál kijutni a gyomorból. Büfiztetnem kellene, nem egyszerű egy 10 kg-os újszülöttel, :) , régen is mindig gond volt nála.

Hú, hogy jártam! Mírus 2 napja iszonyatos erővel rókázik. Nem értem, nem fáj semmije, alig akar enni, inni, de minden kijön több körben. Lehet a náthától? (kérek tapasztalatot, akinek van) 2 éjszakával ezelőtt felsírt (csak egy kis sikítás volt) hajnalban. Ugorottam, de abbahagyta, nem mentem be hozzá. Reggel 7kor kelt, kiderült, összehányta az egész kiságyat, takaró, fejvédő, minden... És benne aludt tovább. Milyen anya vagyok, hogy nem veszem észre!!! Ezek szerint bele is fulladhatott volna!!! Azóta is bánt a dolog. Nem értem magam... Már a 3. mégis elcseszem!!!

De már megyek is, mert betemet a meló, egyedül vagyok a 3 kölökkel, meg a karácsonnyal, szünet van, a párom hétvégés volt, napok óta szélmalomharc az egész!!! Anyáék jöttek volna holnap segíteni, (nálunk anyóség, anyáék és mi együtt ünneplünk 24-én dutól estig) de közbejött nekik valami, és a kocsi sem indult. Holnap éjjel még be kell értük menni a kocsit megcsinálni, (9-ig dolgozik a párom este)... Kivagyok! :cry:

De fel a fejjel! Megyek a Mangora-féle sütit begyurni, a narancsos már pihizik! (Köszönjük néked Mangora!)

Szívesen mennék én is a talira, ha helyrejövünk! Meg ha még beférünk! Gyógyulunk ezerrel, ígérem!

Sok-sok puszi Lányok!!! (És bocsi a panaszáradatért, leközelebb, ígérem, csak jót hozok!)

Kati

Kép
bfkata

Móni, Zsuzsi gyors gyógyulást nektek! Karácsonyra remélem rendbe jöttök.

bfKata
:(, hogy ti is betegek vagytok...fogalmam sincs, hogy mitől hányhat....náthát nem gondolnám. Bár ha köhög is, attól lehet.
Nálunk nem volt sem hőemelkedés semmi, csak köhögés. Végül ki is derült, h még csak zörej volt, csak félreértettem a dokit. Már az is gyanús volt, h nem küldött röntgenre.

Kaják húú de finomak végül nálunk is kialakult a menü. Remélem finom lesz.

Kata
Albumot mi csináltuk, végül CEWE-nél hívtuk elő. Nagyon klasszak lettek, csak 1 albumot elkavartak :( talán meglesz péntekre.

Most volt egy kis időm reggel,gyerekek alszanak, kenyeret is csináltam. Sül :D Aludtam is egyet Judit levelére, főleg a válaszára.
Azt hiszem valamelyest reagálnom kell a témára most már nekem is. Katával azért beszéltem, mert ő Juditot is jobban ismeri és hátha kiderül mi a gond.

Az igaz, hogy egy kis ellenem hangolódást éreztem, ne haragudjatok (de csak egy bizonyos ponton túl). Persze ezért is rossz az írott szó, mert az ember sokszor félreért dolgokat. Főleg, ha még fáradt is. Úgy éreztem Judit tépelődésről írt mondata nekem szól főleg (igazam is volt) és nem értettem igazán. Azért utólag tudom, h én is feleslegesen vettem pár dolgot magamra ez után. Igazából féltem, h más is így fog reagálni. Ami az i-re feltette a pontot az az volt, hogy szerettem volna Judittal tisztázni a dolgot, mert úgy éreztem, h haragszik rám és amikor írtam neki, kilépett FB-ről.

Juditnak válaszoltam szerintem az a gond, h totál elbeszélünk egymás mellett. Az a problémája, hogy miután megtudtam mi Dani baja nem kérdeztem meg fórumtól függetlenül, h Petra hogy van (mármint, hogy magamtól is eszembe juthatott volna). Hát én meg leírtam, tök őszintén h nem jutott eszembe, mert minden embernek megvannak a maga problémái
és meg nem történt dolgokra nem lehet előre reagálni és eszembe sem jutott, hogy Petra beteg (olvasni nem olvastam). Ezt neki nem írtam, de ilyen alapon mindenki mást végig kellett volna hívnom, mert nem csak cumi bekapással lehet elkapni egy fertőzést. És mindenki más is megsértődhetett volna azért mert nem tettem. Csak remélem, hogy nem teszitek. Szerintem azért az is világos volt: Nekem adott volt egy lázas gyerek (Lilla) és már régen elfelejtettem, h Petra bekapta a Dani cumiját. A harag szerintem csak azért van/volt mert megijedt a tüdőgyulladástól. Ez a probléma akár hétvégén is orvossal enyhíthető, ha az ember aggódik (ami jogos) elmegy és megnézik még egyszer a gyerkőcöt és meghallgatják a tüdejét, mint ahogy azt Zsuzsi is írta. Az orvosunknak meg szólunk aki jobban odafigyel. Mint azért az nálunk is látható és ahogy józan paraszti ésszel gondoltam csak úgy hipp hopp nem alakul ki tüdőgyulladás, főleg, ha még az orvosunk is odafigyel.
Nekem máshol volt a fókusz és ezért mérgesnek lenni....Igazán nem hiszem, h amit tőlem elvár ő fordított helyzetben megtette volna (mármint ha az én helyzetemben lett volna) és nem azért mert nem egy a gondolkodásunk és tojunk a másik emberre. Én együtt érző és másokkal foglalkozó embernek tartom magam (nem hiszem, hogy aki igazán jól ismer más véleményen lenne). Szerintem érthető, h én is hirtelen a saját gyerekeimre fókuszáltam.
Nem érzem úgy, hogy nem érdekelt Petra sorsa. Amint láttam, h baja van a picúrnak, reagáltam rögtön itt a fórumon.
Sem a levelemmel, sem a hozzászólásommal nem akartam megbántani. Azon kívül, h sajnálom nem tudom mit írhatnék még és azt sem tudom, h utólag mit várt volna el tőlem. Nyilván nem véletlenül szerettem volna telefonon tisztázni a dolgot és nem levélben. Látszik, hogy valami biztos nem jött át. Én írásban még Katát is félreértettem, pedig őt jobban ismerem mint Juditot és meg tudtuk beszélni telefonon és nem dúltunk-fúltunk egymásra és csesztük el egymás hangulatát.
Ha nektek sem jön át velem van a gond.

Tegnap voltunk dokinál. Dani még mindig köhög, Lilla is mégis azt mondta közösségbe mehetünk. Meg is kérdeztem, hogy van ez. Azt mondta, h ezek a felső légúti megbetegedések itt keringenek a levegőben ilyenkor télen, nehéz kivédeni és ne is reménykedjek, hogy tavaszig 100% gyógyultnak mondhatóak lesznek és nem tarthatom őket karanténban tavaszig. Üröm az örömben, h nem volt még tüdőgyulladása csak zörejes volt picit a tüdeje és a doktornő szerette volna megelőzni a problémát.
Ami enyhíti a lelkiismeretemet az az, hogy játszóház előtt mindenkinek szóltam, h Dani kicsit köhög és mehetünk-e. A válasz igen volt. (Judit a levelében azt írta nem is szóltam, így nyilván kimaradt ebből a körből, amit sajnálok)
Nagyon nehéz meghúzni a határt, h mi az amivel még mehetsz közösségbe és mi az amivel már nem, ha olyan nincs, h kicsit sem folyik az orruk és nem köhögnek. Ez az óvodai közösséggel együtt jár nálunk (és gyanítom mással is így lesz). Egy gyerekkel ovi nélkül nekem is jobban sikerült eldöntenem, h mikor mi van.

Ha olvasod nyugodtan magadra veheted Judit.
Az volt a válasz, h nem beszélünk sehol.......ha nem tüdőgyulladást írtam volna akkor nem hiszem, h érdekelt volna a dolog.
Igazából, ha a levelem után te tényleg úgy gondolod, h soha sehol szerintem tényleg nincs miről beszélnünk. Biztos vagyok benne, hogy te is én is túl érzékenyen reagálunk a témára. Te a félelem miatt én a lelkiismeretem miatt, mert elvittem, mert azt hittem nem fertőzünk és mégis lehet.
Nem voltam "még én megsértve", csak hirtelen rosszul esett, hogy van nekem elég bajom miért kell felróni, h nem olvastam vissza vagy ahogy, hogy még magamtól sem jutott eszembe azonnal kérdezni. Abban a mondatban az volt nekem benne, hogy hát ti fertőztetek meg, kösz, hogy ilyen önző vagy. És az ilyen feltételezés rosszul esik, főleg, ha esetleg a te gyereked miatt beteg a másik. Azért viszont meg vagyok, ahogy most reagáltál.
Megértem, h aggódtál te is, de azért némi túlzásba estél úgy érzem. Talán nem véletlenül pörög ezen a topik, úgy hogy én a sajnálatomon kívül semmi mást nem írtam a témához....:?

Szerintem maximálisan nem korrekt nekem írni valamit úgy hogy nem nekem címezik. chat-en válaszolni és lelépni. Vagy, ha írnak chat-en lelépni. Szerintem te már a válaszom előtt is eldöntötted, hogy te most mérges akarsz rám lenni, így nyilván igazam volt és
mindegy is volt mit írok.
Még mindig úgy gondolom, h itt egyáltalán nem az érdeklődésről vagy nem érdeklődésről van szó.
Végül is ha így lenne, nem értem, hogy az én hozzászólásom után min kellet tépelődni. És azt sem, h minek kell ezt ennyire túl beszélni. Sem az én, sem a többiek hozzászólásában sem volt semmi különös.
Mindenki sajnálta Petrát és igyekeztek megnyugtatni/tanáccsal ellátni.

Nem mondom, h nem jövök a fórumra,mert sok olyan ember van itt, aki érdekel (és azt hiszem nagyon dedós viselkedés lenne tőlem), de a nagy talikra nem hiszem, hogy megyünk, mert ha valaki nem kíváncsi rám és ott van nem akarom kerülgetni és másoknak sem akarok kellemetlen perceket okozni emiatt.
Ez végül is kettőnk egymást meg nem értése és nem kell nektek is elszenvednetek.

Szerintem jelen esetben az lenne a jó végszó, mivel most probléma volt belőle: köhögő, de akár taknyos gyerekkel sem menjen senki találkozóra. Akkor biztos nem lesz gond.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Zsuzsi: hogy vagytok? Mit mondott az orvos Zsófinak? S Neked? Sajnálom, hogy nem tudtok jönni, de maximálisan megértem! :)

Kati: ne hibáztasd magad!!!! Lehet, hogy Mira nem is akkor hányt, mikor felsikított.... s folyamatosan nem tudunk ott lenni mellettük! Hogy van azóta? Tud már legalább inni?

Friday: nagyon jó utat Nektek! A számom elküldöm priviben, s akkor 30-ra készülj, Hm? S csatlakozom én is a virágültetők táborába! ;)

Ági: jól hangzik ez a sajttorta. Nekem lassan semmi erőm még csak gondolni sem a főzésre, pedig annyi mindent csinálnék. :) Aztán úgy döntöttem, hogy begyűjtöm az ötleteket, s jók lesznek azok akár vasárnapi ebédnek is......

Erika: sok sikert ám Nektek is! ;)

Húúúú, olvastam mindent, de kiment a fejemből..... :oops: Ne haragudjatok! Egyetlen mentségem, hogy hajnal kettőig mézeskalácsoztam, 7-kor meg keltem függönyt mosni.... A pedig bútort szerelt fél3-ig. Lehet, ma P a fejünkre nő? :) Húúú, ő meg nagyon köhög tegnap óta, s folyik az orra.... Kaptam 4 féle mézeskalácsreceptet, ebből hármat sütöttem. Rengeteg lett, de jövőre már csak egyfélét fogok.... ;)

Megyek kiszedni a gépet!

Jó készülődést Nektek!

J.

Judit

Kép
petra09

Ja és még visszaolvasva Friday boldog házassági évfordulót.

KépKép
KépKép
fleur

Fleur:

Hm.....

A meghazudtolásomat és a gyanúsítgatást kikérem magamnak! Katával beszéltél, gondolom elmondta, hogy hányszor van olyan, hogy nem vesszük észre, ha írunk egymásnak..... Nem tudom, nálam nem csak egy ablak szokott nyitva lenni, ha leülök a gép elé! Nem bántottalak semmivel! Azt viszont sajnálom, hogy azt gondoltam, hogy elmondhatom őszintén ha valami bánt, többet irányodba nem fogom tenni. Ami a kettőnk közötti kommunikációt illeti: Az is tény, hogy írtam, hogy nincs miről beszélnünk sem telefonon, sem e-mailben, sem chat-en, mert nem egy nyelvet beszélünk. Ez az elmúlt napok történéseiből jól látszik. A fórumot nem ide sorolom, mert nem gondolom, hogy ne lehetne kulturáltan kommunikálni egymással, ha találkozunk, vagy mindkettőnknek részt venni a fórum életében.

S többiek:

Sajnálom, hogy behoztam ezt a témát. Így karácsony előtt különösen! Az érem egyik oldalát olvastátok fentebb. Én a másik oldallal nem terhellek Benneteket. Ha bárki kíváncsi rá elküldöm a levelezést, nincs semmi szégyellni és titkolni vagy takargatni valóm! Viszont ne haragudjatok, de most úgy érzem, hogy nem fogom magam teljesen kiadni. Az a baj, hogy ezt mindig megtapasztalom, hogy ha az ember nyíltan beszél az érzéseiről, az a mai világban nem kifizetődő...

Még egyszer sajnálom és bocsánat, hogy belepiszkítottam a karácsonyi hangulatba, de mint látjátok az előző hozzászólásomból ma már nem szerettem volna erről írni.

Judit

Judit

Kép
petra09

Nekem sincs takargatni valóm és nem az őszinteséggel van a baj. Nem haragudtam azért amit írtál. Nem érzem úgy, hogy akartál velem kommunikálni még. Leírtam, szerintem semmi értelme ilyesmi miatt haragudni. És nem tudok vele mit kezdeni. Ezt most már 3x írtam le 3 féle képen. Ha neked erre az a válaszod, h ne beszéljünk, nem tudom mit vártál. Nekem is jogom van kiírni az érzéseimet. Szerintem nem kell privát küldözgetned nyugodtan linkeld ide be. Sajnálom, h neked rosszul esik.
Ha nem direkt léptél ki és félreértettem azt sajnálom ezért is írtam, hogy az ilyen nézet eltéréseket nem levelezésben kell megbeszélni. Katával nem beszéltem ilyesmiről és szerintem ne is keverjük bele ebbe. Úgy gondolom ő szeretne mindkettőnk barátnője maradni és most kicsit nehéz helyzetben van.
Nem akartalak meghazuttolni, de ne haragudj nehezen elképzelhető, h amit írsz olyan probléma amin nem lehet túllépni és folytatni egy barátságot ott ahol abbamaradt. Nem mondtam, h bántottál sem itt sem a levelemben.
Én csak a saját érzéseimről beszéltem, h úgy éreztem, h a te reakcióid mást tükröznek SZÁMOMRA mint amit mondasz. Most írtam le miért. Abszolút ugyanazt próbáltam lényegileg összefoglalni itt is mint a levelemben. Nem hiszem, h túl nagy lényegi eltérés lenne.
Ha azt mondtad volna jajj a fene egy már meg felejtsük el persze, h nem akartuk egymást megbántani. Nem hiszem, hogy erről még beszélnénk.
ÉN NEM AKARTALAK SEMMIVEL MEGBÁNTANI ÉS FELEJTSÜK MÁR EL, HARAGUDNI SEM HARAGSZOM ÉS NEM IS AKAROK CSAK NEM ÉRTELEK!!!!!! A gyomorgörcsöt azért nem köszönöm meg. :( Ha mégis sikerült elkerülhetetlen, amikor az ember igyekszik az érzéseit kiírni magából.
Kérlek ne csesszük el még jobban egymás karácsonyát. A gyomorgörcsöt nem köszönöm meg....:(

KépKép
KépKép
fleur

meghazudtolás :oops: bocs

KépKép
KépKép
fleur

Jaj, lányok! Ne vitázzatok! Én nem gondolom, hogy tényleg valami visszafordíthatatlan problémáról lenne szó, de tény és való, hogy ezt kettőtöknek kell megbeszélni, nekünk semmi közünk hozzá! Én csak kívánom, hogy sikerüljön ez nektek és mindketten őszintén mondhassátok a másiknak, hogy boldog karácsonyt! Ássátok el a csatabárdot! Tényleg elkerülhetetlen, hogy egy ekkora nőtársaságban (én értelmezésem szerint tyúkolhoz hasonlítható leginkább) ne legyenek konfliktusok! Értelmes emberek vagyunk mindannyian, érett felnőttek, akik szerintem túl tudunk lépni egy ilyen sértődésen és félreértésen! Mert kívülről szemlélve én úgy látom, hogy eléggé elbeszéltek egymás mellett és ez a legnagyobb probléma!!!

Judit! Én szívesen elolvasom a levelezéseiteket, ha elküldöd! Hátha tudok segíteni, hogy kigobozzam a dolgokat! Ilyenkor egy kívülálló mindig másképp látja a dolgot! :wink:

Fleur! Azért az jó hír, hogy Daninak igazából nem is volt még tüdőgyulladása! Sajnos tényleg így van, ahogy a dokid írja, hogy télen minden a levegőben van, bárhol elkaphatjuk! És ezt már csak azért is írom, mert mióta Marci bölcsis, ő csak taknyos és köhög, de én meg Robi azóta már két torokfájós héten is túl vagyunk! Szóval a kicsik szervezete sokkal erősebb, mint a mienk :lol:

Judit! Kíváncsi vagyok hogy sikerültek a mézesek! Majd várom, hogy beszámolj melyik hogy ízlett!
Nálam kész van a mézeskalács házikó és készítettem még egy kis dobozkát is ajándékba!
Mára a takarítás van még és holnap a főzés, mert végül nem kell elkísérjem Robiékat Békéscsabára, kettesben mennek nagyival, így én tudok készülődni!
Ja, mi valószínű tényleg nem fogunk tudni menni 30-án, mert szerintem Marci nem lesz túl addig a taknyosságon... Ez ilyen, tényleg mindenki meglátja, ha közösségbe kerül a gyermeke! Mi itt érdi kisgyermekes barátnőimmel már két hónapja nem tudunk egy talit összehozni,mert valaki mindig beteg... :cry:

Kata! Ne ítéld el maga azért, mert nem vetted észre, hogy Míra hányt éjjel! Marci is rendszerint kihányja a vacsiját, mióta takonykóros, mert annyira rájön a köhögés, hogy átmegy fuldoklásba, így az este mindig takarítással végződik nálunk is! Nálunk ez a ludas! Ja, meg a folsav, mióta azt nem adom neki, azóta kevésbé hány, pedig a vassal együtt azt is 3 hónapig kéne szedni! Ja, meg valamelyik éjjel, mikor nem bírt visszaaludni Marci és ivott vizet, akkor egy köhögési inger alkalmával az jött vissze belőle... Én is jól megijedtem, pedig ott álltam a kiságya mellett, de nem tudtam volna mit tenni vele! Aminek ki kell jönnie, az ki fog jönni... De az jó hír, hogy szervi probléma nem látszik!!! Lehet, hogy csak ki kell nője a kiscsajnak!

Szilvi! Kíváncsi vagyok mi lesz a vérvétel eredménye!

Friday! Havazásmentes utat nektek! Azért jelentkezz be, hogy rendben hazaértetek-e!

Ági! Ez a sajttorta jól hangzik nagyon!

Móni! hogy van a pocaklakó? Néven gondolkoztatok már? Mikor mész uh-ra, ahol esetleg már megmutatja magát a csöppség?

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Rengeteget írtatok, esélyem sincs végigolvasni most. Sajnálom.

Remélem, mindenki (beteg és nem beteg) jól van és jól telik az ünnepi készülődés.

Elvittük Zsófit orvoshoz tegnap este. Kapott antibiotikumot, piros a torka, ilyesmi. Szívni kell nagyon gyakran az orrát, nehogy a fülére menjen.
Köhögni nem köhög annyira, szerencsére.
A ma éjszaka már jobb volt, 6-kor kelt először.
Enni viszont alig eszik. Tegnap konkrétan egy kanál főzeléket sem evett. A tápszert, tejpépet, joghurtot, banánt elfogadja úgy ahogy, mást nem.

Én megmaradok, de az orromból sajnos még mindig nem indult meg a váladék, így még mindig fáj az arcom. Remélem, azért csak megindul, mert nem szeretnék egy felszúrást (vagy hogy mondják).

Ma még itt van Anyósom, M. is már szabin, így el tudunk menni bevásárolni legalább.
A sütés az idén elmarad, rendeltem beiglit és hókiflit a cukrászdában (Ági, tessék kitalálni, honnan :-~), nagymamám pedig sütött zserbót, már meg is kóstoltuk, nagyon finom lett.

Bocsánat, hogy csak magunkról írtam, ígérem, újra felveszem a fonalat Veletek, ahogy tudok.

Jó készülődést!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Lányok, csak sietősen, holnap utazunk és még egy csomó teendőm van, egy kis karácsonyi hangulat nálunk:

Kép
Kép

puszi és jó készülődést mindenkinek

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Fleur, Judit, annyira sajnálom, hogy így összekülönböztetek ezen a dolgon, szerintem is kicsit elbeszéltek egymást mellett, ahogy Mangora is írta, ezt tényleg jobb személyesen tisztázni. A legrosszabb lenne, ha Bennetek maradna a tüske az ünnepre is, ha tudjátok, beszéljétek meg addig.

Zsuzsi, jobbulást Zsófinak! Mihamarabbi gyógyulást Nektek, remélem szentestére kutya bajotok sem lesz! Benének is hasonló volt két hete hétvégén (piros torok), bár neki nem folyt az orra, és hamar rendeződött, láza csak pénteken volt, őszintén remélem, hogy nem ő adta tovább szerdán a betegséget Zsófinak... :oops: :cry:

Cukrászda, nyamiii :-}~

Kata, nagyon szép a házatok :)

Kati, jesszusom, elég ijesztő lehetett látni a kis Mírát reggel, de tényleg ne hibáztasd Magad!!! Szerintem ezzel mind így vagyunk, ha csak kicsit jelez éjjel Bene (nyöszörög, dumál vagy vmi), aztán elcsendesedik, én sem mászok ki a helyemről...
Mindenesetre remélem, Míránál hamarosan rendeződik ez a bukós-dolog, nem lehet könnyű :(

Igyekszem még legalább beköszönni karácsonykor, remélem össze is jön :) Most Anyóséknál vagyunk egy napot, holnap megyünk szüleimhez.
Mindenkinek jobbulást, és meghitt készülődést az ünnepre!
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!
Csajszik, tényleg nehéz egy ilyen fórumon tisztázni bármit is. Az a baj, hogy nem tudjuk minden gondolatunkat leírni, a többi meg nem látszik. Nem is lehet mindenre reagálni, így ebből félreértések lehetnek.
Nem is mindenki mestere a kommunikációnak, és most magamról beszélek. Ezért is hoztam a könyvtárból egy könyvet, amit már rég kinéztem magamnak:
http://www.libri.hu/konyv/a-szavak-abla ... falak.html
Szerintem nagyon szupi. Először azt hittem csak egy kaptafa a többi hasonló témájú könyvvel, de nem, egyszerűen működik. Mindenkinek ajánlanám! :)

Kata, tényleg olyan szép karácsonyi hangulat van nálatok, és mindig csodaszép rend :)

Friday, jó utat nektek és boldog házassági évfordulót! Majd elmesélem, hogy miért fuccsolt be az út. Neked is ajánlom ám a könyvet, (a virágról ugrott be)

Kati, gondolom, hogy meg lehettél ijedve, mikor megláttad Mírát, ne hibáztasd magad! Nagyon kimerült lehetsz, ünnepek alatt próbálj pihizni!

Ági, köszi a sajttorta receptet, nagyon jól hangzik. Ha nem is most, ki fogom próbálni.

Minden kis és felnőtt betegnek jobbulást kívánok. Az ápoló/virrasztó szülőknek pedig kitartást.
R
34372

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?