Móni, Zsuzsi gyors gyógyulást nektek! Karácsonyra remélem rendbe jöttök.
bfKata
, hogy ti is betegek vagytok...fogalmam sincs, hogy mitől hányhat....náthát nem gondolnám. Bár ha köhög is, attól lehet.
Nálunk nem volt sem hőemelkedés semmi, csak köhögés. Végül ki is derült, h még csak zörej volt, csak félreértettem a dokit. Már az is gyanús volt, h nem küldött röntgenre.
Kaják húú de finomak végül nálunk is kialakult a menü. Remélem finom lesz.
Kata
Albumot mi csináltuk, végül CEWE-nél hívtuk elő. Nagyon klasszak lettek, csak 1 albumot elkavartak
talán meglesz péntekre.
Most volt egy kis időm reggel,gyerekek alszanak, kenyeret is csináltam. Sül
Aludtam is egyet Judit levelére, főleg a válaszára.
Azt hiszem valamelyest reagálnom kell a témára most már nekem is. Katával azért beszéltem, mert ő Juditot is jobban ismeri és hátha kiderül mi a gond.
Az igaz, hogy egy kis ellenem hangolódást éreztem, ne haragudjatok (de csak egy bizonyos ponton túl). Persze ezért is rossz az írott szó, mert az ember sokszor félreért dolgokat. Főleg, ha még fáradt is. Úgy éreztem Judit tépelődésről írt mondata nekem szól főleg (igazam is volt) és nem értettem igazán. Azért utólag tudom, h én is feleslegesen vettem pár dolgot magamra ez után. Igazából féltem, h más is így fog reagálni. Ami az i-re feltette a pontot az az volt, hogy szerettem volna Judittal tisztázni a dolgot, mert úgy éreztem, h haragszik rám és amikor írtam neki, kilépett FB-ről.
Juditnak válaszoltam szerintem az a gond, h totál elbeszélünk egymás mellett. Az a problémája, hogy miután megtudtam mi Dani baja nem kérdeztem meg fórumtól függetlenül, h Petra hogy van (mármint, hogy magamtól is eszembe juthatott volna). Hát én meg leírtam, tök őszintén h nem jutott eszembe, mert minden embernek megvannak a maga problémái
és meg nem történt dolgokra nem lehet előre reagálni és eszembe sem jutott, hogy Petra beteg (olvasni nem olvastam). Ezt neki nem írtam, de ilyen alapon mindenki mást végig kellett volna hívnom, mert nem csak cumi bekapással lehet elkapni egy fertőzést. És mindenki más is megsértődhetett volna azért mert nem tettem. Csak remélem, hogy nem teszitek. Szerintem azért az is világos volt: Nekem adott volt egy lázas gyerek (Lilla) és már régen elfelejtettem, h Petra bekapta a Dani cumiját. A harag szerintem csak azért van/volt mert megijedt a tüdőgyulladástól. Ez a probléma akár hétvégén is orvossal enyhíthető, ha az ember aggódik (ami jogos) elmegy és megnézik még egyszer a gyerkőcöt és meghallgatják a tüdejét, mint ahogy azt Zsuzsi is írta. Az orvosunknak meg szólunk aki jobban odafigyel. Mint azért az nálunk is látható és ahogy józan paraszti ésszel gondoltam csak úgy hipp hopp nem alakul ki tüdőgyulladás, főleg, ha még az orvosunk is odafigyel.
Nekem máshol volt a fókusz és ezért mérgesnek lenni....Igazán nem hiszem, h amit tőlem elvár ő fordított helyzetben megtette volna (mármint ha az én helyzetemben lett volna) és nem azért mert nem egy a gondolkodásunk és tojunk a másik emberre. Én együtt érző és másokkal foglalkozó embernek tartom magam (nem hiszem, hogy aki igazán jól ismer más véleményen lenne). Szerintem érthető, h én is hirtelen a saját gyerekeimre fókuszáltam.
Nem érzem úgy, hogy nem érdekelt Petra sorsa. Amint láttam, h baja van a picúrnak, reagáltam rögtön itt a fórumon.
Sem a levelemmel, sem a hozzászólásommal nem akartam megbántani. Azon kívül, h sajnálom nem tudom mit írhatnék még és azt sem tudom, h utólag mit várt volna el tőlem. Nyilván nem véletlenül szerettem volna telefonon tisztázni a dolgot és nem levélben. Látszik, hogy valami biztos nem jött át. Én írásban még Katát is félreértettem, pedig őt jobban ismerem mint Juditot és meg tudtuk beszélni telefonon és nem dúltunk-fúltunk egymásra és csesztük el egymás hangulatát.
Ha nektek sem jön át velem van a gond.
Tegnap voltunk dokinál. Dani még mindig köhög, Lilla is mégis azt mondta közösségbe mehetünk. Meg is kérdeztem, hogy van ez. Azt mondta, h ezek a felső légúti megbetegedések itt keringenek a levegőben ilyenkor télen, nehéz kivédeni és ne is reménykedjek, hogy tavaszig 100% gyógyultnak mondhatóak lesznek és nem tarthatom őket karanténban tavaszig. Üröm az örömben, h nem volt még tüdőgyulladása csak zörejes volt picit a tüdeje és a doktornő szerette volna megelőzni a problémát.
Ami enyhíti a lelkiismeretemet az az, hogy játszóház előtt mindenkinek szóltam, h Dani kicsit köhög és mehetünk-e. A válasz igen volt. (Judit a levelében azt írta nem is szóltam, így nyilván kimaradt ebből a körből, amit sajnálok)
Nagyon nehéz meghúzni a határt, h mi az amivel még mehetsz közösségbe és mi az amivel már nem, ha olyan nincs, h kicsit sem folyik az orruk és nem köhögnek. Ez az óvodai közösséggel együtt jár nálunk (és gyanítom mással is így lesz). Egy gyerekkel ovi nélkül nekem is jobban sikerült eldöntenem, h mikor mi van.
Ha olvasod nyugodtan magadra veheted Judit.
Az volt a válasz, h nem beszélünk sehol.......ha nem tüdőgyulladást írtam volna akkor nem hiszem, h érdekelt volna a dolog.
Igazából, ha a levelem után te tényleg úgy gondolod, h soha sehol szerintem tényleg nincs miről beszélnünk. Biztos vagyok benne, hogy te is én is túl érzékenyen reagálunk a témára. Te a félelem miatt én a lelkiismeretem miatt, mert elvittem, mert azt hittem nem fertőzünk és mégis lehet.
Nem voltam "még én megsértve", csak hirtelen rosszul esett, hogy van nekem elég bajom miért kell felróni, h nem olvastam vissza vagy ahogy, hogy még magamtól sem jutott eszembe azonnal kérdezni. Abban a mondatban az volt nekem benne, hogy hát ti fertőztetek meg, kösz, hogy ilyen önző vagy. És az ilyen feltételezés rosszul esik, főleg, ha esetleg a te gyereked miatt beteg a másik. Azért viszont meg vagyok, ahogy most reagáltál.
Megértem, h aggódtál te is, de azért némi túlzásba estél úgy érzem. Talán nem véletlenül pörög ezen a topik, úgy hogy én a sajnálatomon kívül semmi mást nem írtam a témához....
Szerintem maximálisan nem korrekt nekem írni valamit úgy hogy nem nekem címezik. chat-en válaszolni és lelépni. Vagy, ha írnak chat-en lelépni. Szerintem te már a válaszom előtt is eldöntötted, hogy te most mérges akarsz rám lenni, így nyilván igazam volt és
mindegy is volt mit írok.
Még mindig úgy gondolom, h itt egyáltalán nem az érdeklődésről vagy nem érdeklődésről van szó.
Végül is ha így lenne, nem értem, hogy az én hozzászólásom után min kellet tépelődni. És azt sem, h minek kell ezt ennyire túl beszélni. Sem az én, sem a többiek hozzászólásában sem volt semmi különös.
Mindenki sajnálta Petrát és igyekeztek megnyugtatni/tanáccsal ellátni.
Nem mondom, h nem jövök a fórumra,mert sok olyan ember van itt, aki érdekel (és azt hiszem nagyon dedós viselkedés lenne tőlem), de a nagy talikra nem hiszem, hogy megyünk, mert ha valaki nem kíváncsi rám és ott van nem akarom kerülgetni és másoknak sem akarok kellemetlen perceket okozni emiatt.
Ez végül is kettőnk egymást meg nem értése és nem kell nektek is elszenvednetek.
Szerintem jelen esetben az lenne a jó végszó, mivel most probléma volt belőle: köhögő, de akár taknyos gyerekkel sem menjen senki találkozóra. Akkor biztos nem lesz gond.