Új privát üzeneted érkezett!

Jaj, Marcika is tündéri!

Már megint üvölt, hogy éhes! Eküszöm, nem éheztetem, megkapja az adagját...

Pocifájás
: nálunk Espumisan messsze jobban bevát mint az Infacol. Esetleg homeós cuccokat is érdemes nézni, ez nálunk hol segített, hol nem. És még azt javasolják, hogy evés közben többször próbáljuk meg büfiztetni, hogy kijöjjön közben is a levegő.

Na húzok, mert nem bírja. és még szélcső, füürdés, zóval fél óra múlva eszik.

mellgyulladást sajnálom, remélem, javul!!!

rohanok...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

[quote="szheni"]
írta:
szheniManó, nagyon édes a sztorid. :) És a kislányod is a képen. Tényleg jó lesz visszaolvasni néhány év múlva, hogy milyen is volt az első kisfiad születése...

Maradjunk abban, hogy elsőnek első fiúgyermek, de egyben utolsó is. Akár lány, akár fiú. Apa is megígérte, én is, meg különben is. Igaz, Adrikámnak van egy keresztanyuja, 4 kislánnyal és 2 fiúval. De legalább ő nem 1 gyereket akart mint anno én. 1-hez képest a 4 már remek túlteljesítés.

Kép
kissmanó

Borcsa a kiéhezett etióp gyerek.
Hát a mai nap akkor megvolt a fiú partnere ebben, Géza béb személyében. Előadta vagy 3x kaja után 1,5 órával, hogy uramistenéhenhalok adjcicitdemoströgtönazonnal.
igaz, a három eset közül egyszer kaja közben úgy berottyantott, hogy abba aludt bele. Mikor kinyitottam a pelust, néztem is ki a fejemből, hogy a sok rotty csak oly kevés kakában materializálódik :roll: :shock: . No, de mikor popsit megemeltem, jött a hidegzuhany: kereken a nyakáig ment a cuccos. Hát nem voltam a humoromnál (mellgyuszim épp kínzott alaposan), ellenkező esetben lehet megkérdem apától, hogy ezt a gyereket most kimossam, avagy másikat csinálunk :wink:

Kép
kissmanó

Sziasztok Lányok!

Szoktalak titeket olvasni.
Én a 2008. júniusiból vagyok.

Ekkor szűltem én is,azaz vasárnap 1 éve.

Egy jó tanács a hasfájás meg elözésére,és eddig mindenki azt mondta ha ujra kezdi használni fogja,mert nekünk semmi bajunk nem volt.
Én születésétől Mecsek gyomor teát adtam Milánnak. De nem filterest hanem ömlesztett csomagolásba vettem,és csak egy csipetnyit raktam bele,és aztán szűrtem.

Nagyon jó babázást kívánok nektek,aki meg szűlés elött áll még annak egy kalappal. :lol:

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!

Tegnap hazajöttünk a kórházból, eddig minden szupi, tejci van bőven. Zalán is puszilgatja, simogatja Rózát, eddig semmi gond. Róza is tündérbogár.

Szüléstörténetként egyelőre csak annyi, hogy nem vagyok szomorú a csaszi miatt, 19 órát vajúdtunk előtte, végül kettesben a férjemmel (dúlámnak csütörtökön beállt a dereka, és nem tudott feljönni velünk), ami fantasztikus élmény, + a kapcsolatunknak (ma van a 9. évfordulónk és a 3. házassági évfordulónk).

Minden friss anyukának és apukának gratula a babákhoz!

Próbálok egy-két képet beszúrni.

Kép Róza 15 percesen

Kép
Kép
evicuska

Nagy gratula, Süni!!

Manó: tünemény a csajod! Mekkora szemei vannak!
Tábla: asszem még Sosi is előbb fog szülni, mint én… de talán még Cinci és Poker is. :) :(
Szüléstörténet nekem is nagyon tetszett! Nem akarod kiadni a többivel együtt?
Mivel sikerült letakarítani a gyereket? Három doboz törlőkendő, vagy fürcsi? :)

Mukkancs: no comment hogy jól érzi magát bent. Már fűt- fát beígértünk neki így is, csak jöjjön. Vagy már most rosszul csinálom a nevelését és elkényeztetem?! :D

Nyugi Sosi- meg fogsz előzni. :) Ha minden igaz, csak jövőhét szerdán indítanak. :?
Hűha, gratulálok! És milyen státuszt kapsz, ha szabad megkérdeznem? Amennyi esemény ér téged mostanában, szerintem a szülés lesz a leglightosabb! Túlleszel rajta és már rohansz is a következő programra- Karcsikával a karodon. :D

Noémi: még átélheted a várandósságot úgy két- három alkalommal, hiszen több babát terveztek Viktorral, úgyhogy nyugi! :wink:
Mesélj, HOGY idomítottad be anyóst?? Lányok, valamit mi nagyon sz…ul csinálunk! :D
Egyébként nekem bejön, hogy már most próbálsz Áronnal következetes lenni.

Heni drága: köszönöm szépen a képeket! Nem csodálom hogy szerelmes vagy- nekem is bejön a pasi! :)
tökmag79

Vicuska: most majdnem elbőgtem magam, ahogy megláttam a kislányod, mert kb. az enyém is ilyen nagyhajú lesz állítólag... Gyönyörű baba, gratulálok!
tökmag79

Tökmag: sajna nem volt meleg víz éppen, így maradt a törlőkendő. De asszem 3,5 elég volt belőle (abból is Huggiest használok, ketté szoktam szakítani, úgy gazdaságosabban lehet bánni vele).
Szülisztory csak a 2 apróságé van meg. Előtte dokim is más volt, meg nem voltam íródeák cipellőben.

Ma beszéltem Grétikémmel telefonon. Első kérdése: baba? Hát megeszem a csajomat. Hogy tud ilyen érzékien hatni az anyai szívre egy 2 éves?

Sosi: Tökmagnak igaza van. Karcsika egy bármilyen programra kapható stramm pasi lesz. Tényleg: mit fed ez a ceremónia számodra?
Ellenben benned is épp azt a határozatlanségot vélem felfedezni mint anno nekem volt Grétivel. Most jöjjön, most inkább mégse, ma jó volna, azaz nem is. Döntsd el végre, hogy elengeded a kisfiad, s akkor ő sem fog habozni az indulással.

Kép
kissmanó

az egyik lényeg lemaradt: hatalmas hajasbaba ez a Róza csajszi. S nagyon örülök, hogy a csaszi miatt nem vagy bánatos, rengeteget gondoltam rád mikor olvastam, hogy CS betű kell hozzátok kerüljön a tábliba.

Kép
kissmanó

Kép Tesók találkozása

Kép 1 naposan

Kép Tesók itthon

Kép 5 naposan

Kép Rózácska

Én is nagyon meglepődtem mikor megláttam, hogy mennyi haja van :lol: Imádnivaló :D

Még neki kell állnom leírni a szüléstörténet, remélem mihamarabb sikerül. Most megyek alukálni, jó éjt!

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok Kismamik!

Sok szeretettel gratulálunk Süniéknek és Beganéknak!

Manó! Köszönjük szépen a történetet! Imádom a hozzászólásaid megfogalmazását is, nem hogy több oldalon keresztül olvasni! :D Gréti egy igazi kis tündér!

Évicuska: Édes a kicsi hajas baba Róza, amikor a kislányommal álmodtam, ilyesmi forma volt ő is. Kíváncsi vagyok! Zalán is cuki nagyon!

Ma voltunk CTG-n, mindent rendben találtak! Szombaton megyek ismét és akkor bekukkantanak a "magzatvízhez" is, ha már lesz némi tágulás. Hétfőn töltöm a terminust, úgyhogy ha addig maradunk egyben, akkor naponta CTG, kétnaponta UH, de nem kell befeküdnöm, ha továbbra is minden rendben lesz... de ezek olyan távoli dolgok még... :)

Nyugodt, békés éjszakát minden Kisbabának és Kismamának!

Kép
cincibabus

Jó reggelt!

Korán ébredtem.

Evicuska! Gyönyörűek a gyerekeid! De tényleg!

Tökmag, Manó! Kérdeztétek az előléptetést, adjunktusnő leszek :oops: 8) . De, hogy miért pont ebben az évben, amikor lehet, hogy ott se tudok lenni :roll: Mindegy! Azzal vígasztalom magam, hogy úgyse tudnék mit felvenni :D , a régi ruhák még nem jönnének rám, kismamaruciban meg csak nem mennék, ezért az egy alkalomért meg nem vennék újat. Egyébként eddig nyugodt voltam, mert mindig július első péntekjén szokott lenni ez a buli, ahol a kórház összes dolgozója jelen van, nemrég derült ki, hogy valami miatt egy héttel előbbre hozták :evil: . Pedig akkor simán elmehettem volna, Apa kint tologatta volna addig a kb 2 hetes Kiskarit. A főnöknőm is mérges volt, mert így ő sem tud ott lenni, mert éppen azon a héten mennek családi nyaralásra és hát büszke akart lenni rám :lol:

Kép
Kép
sosi

Adjunktus...hmmm...gratula és elismerésem.

Benta: kisfiaink egy anyagból faragtattak? Írtad egyszer is, hogy Beni képes bárhonnan tejcsit fakasztani, úgy szív. Hát tegnap este már közel álltam, hogy a cumisüveget elővegyem. Egy jó erős kompresszor a fiam kislábujjáig sem tud felérni.É n meg tegnap rendesből sírtam, ömlöttek a könnyeim, annyira fájt a szopi. Hát hiába van már 3 gyerekem, akik ebben a korban azért még szopiztak, tud ez a pöttöm újat felmutatni.

Evicuska: többi kép is aranyos. Tesósak azok amelyek igazán kedvesek most nekem.

Kép
kissmanó

Orsica: bocs, tegnap nem, de az előbb beírtam a Blankát a táblába.
Infót kitől várhatunk ha nálatok indul az eksön?

Anuk, Banka!!
JELENTKEZZETEK, KÉRLEK!!!

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Sosi!
Gratulálok!!!! :wink:

Evicuska!
Nagyon édesek a gyerekeid!!!És Rózának mekkora haja van, kis cukor :wink: ! Örülök, hogy nem viselt meg a császár...

Heni!
Benito is nagyon tündéri :wink: !

Süninek és Beganenak én is szívből gratulálok!

Nálunk most tejcsi válság van:(...szóval fejek ezerrel....

KépKép
amadea

Amadea: lehet a 3 hetes ugrást előrébb hozta a kisasszony? (én is épp most fejeztem be a fejést, s kenegetem magam Garmastannal)
Képet mikor kaphatunk róla?

Kép
kissmanó

hellóóókák

nálunk ugy néz ki cici rendben lesz, nincs csomo, nincs fájdalom...
az antibiotikumot viszont tovább kell szednem...így dobhatom ki a lefejt tejet és nem tudom eltenni Julcsinak...

apa szerzett mérleget, mert kiváncsi vagyok mennyi az a "sokat" eszik ez a gyerek hát egyzser nem felejtettem csak el, de akkor 90 gr, lett..az sok? mer utána még ugyanennyit lefejek...

meddig tart ez a szopi, fejés időszak? nem örökre ugye? mert amikor pihizhetnék fejőnőt játszok...

tegnapi nap nehéz volt...du 4-8ig semmi alvás, volt séta, pihiszék, apa keze, anya keze, szopi...semmi nem volt jó...8 kor fürcsi, nyugiszopi, és hajnali 2 ig aludt hóóóó dejó volna ha ez igy menne mondhatni kialudtam magam, keltünk azért fél 5kor, meg 6kor...

megyünk 11:50re tanácsadásra

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!
Minden babakép gyönyörű!!!
Gratulálok az új anyukáknak az új Babákhoz!

Manó, nem irigyellek a tejecske miatt! Illetve kicsit, hogy van, de hogy ennyi....

Képzeljétek, most voltunk súlymérésen, elájultam. Niki szül.paraméterei: 3600 gr, 50 cm, 34 cm-es buksi.
Most, 4 hetesen: 4050 gr, 52 cm és 35-os buksi!!!!
Jó nagyot nőtt egy hónap alatt!!!!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára banyoszka 2009.11.21 23:45-kor.

Banyoszka
banyoszka

Banyoszka, kicsi ducika a csajszi. És még mindig aranyos. és picit mosolyog álmában.

asszem kisfiam túlzabálta magát. poci kurtyog, ő sírdogált. kaptam magam, be a járgányába, s most kint szunyál a teraszon.
ilyenkor sajnálom azokat akik nem kertes házban laknak.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Gratulálok az új babáknak és mamáknak. A babák is gyönyörűek, kérünk szépen még több képet. Olvasok mindig, csak írni már nem tudok, mert hihetetlen álmosság és fáradtság van rajtam, jobban mint a várandósságom elején... :roll: Plusz még próbálom kihasználni a fennmaradó kis időmet, ami még hiányzik megvenni, bepakolni, kimosni, magamat is rendberakni, aztán még mindig járok úszni, ilyesmikkel foglalkozom. Akik még pocakosak (velem együtt :wink: ) mennek a drukkok a gyors szülésért! :D

Csillag!

Jót nevettem. :lol: Eddig mindenféle sütit meg finomságot küldtünk fénypostán, most meg csa a tejcsi kell mindenkinek. :lol:

Tökmag!

hihetetlen a dokid... :roll: Tényleg ennyire etikus, vagy nem nézi ki belőletek, hogy eleget fogtok neki fizetni...? (már bocsánat, de annyit könyörögtél már neki, meg annyi bajod kijött így a vége felé, hogy szerintem ez már nem etikusság kérdése...)

Kép
Kép
tabati

Süninek nagy gratula gyönyörű nevű kisfiához!!!

Manó,
nem tudom, hogyan csinálja, de annyira furán kapja be a cicit, és olyan iszonyat erővel szívja, hogy nagyon fáj. Ez már nem az a kezdeti hozzászokásos fájdalom.

Nem akar aludni ma a fiam. Éjjel is műsor volt, nappal se jobb. Remélem, nem akar elromlani :roll:

Benta

Kép
benta

szoptatós anyucik: van még közületek olyan aki a fájdalomtól végigsír szinte minden etetést? nem tudom miért, de nekem nagyon fáj. pedig szerintem jól kapja be a bimbót, és mégis, hova tovább egyre rosszabb. már rettegek mikor több mint 2 óra eltelt az előző etetéstől, mert akkor közeleg egy újabb adag szenvedés.
bizonyisten a szülés az lepkefing a szoptatáshoz képest. még a gátvarrásnál sem jöttek ki a könnyeim.

bocs a panaszáradatért, de kegyetlenül magam alatt vagyok

Kép
kissmanó

Manó!
Nem ő eszik többet, a cicikben van kevesebb :( ...mondjuk úgy tudom megoldani, hogy fejek és a következő szopinál abból kapja a pótlást...egyszerűen nem szívja ki az utolsó 20 ml-t...hát eléggé ki van centizve a kaja....eddig 100 ml volt cicinként (szopi+fejés), most olyan 60-70....
Álljak vissza a két ciciből szoptatásra???

KépKép
amadea

Amadea,
szerintem szoptass 2-ből. Többet stimulálod, több lesz a tej. Mindig avval kezdjed, amelyikkel az előző etetést befejezted. Én így etetek, már harmadiknál, nekem működik.

Kép
benta

na, akkor pláne igyekezz, a nyakatokon az első ugrás.
igen, szoptass kettőből, hisz a gyakoribb inger jobban stimulál

Kép
kissmanó

Benta!
Köszi a megerősítést. Én is így etettem eddig....csak aztán olyan szépen átállt egy cicire, volt is elég tej...de akkor megint kettőből fogok...

KépKép
amadea

Manó!
Köszi neked is! És jobbulást a ciciknek!

KépKép
amadea

Sziasztok!

Manó: nekem csak akkor fáj, hanagyon éhes és úgy kapja be, de szerencsére nem szokott. Én ha érzem, h fáj, akkor kiveszem a szájából a cicit, mondom neki, h nyugszik és nagyra nyit, és megpróbáljuk még egyszer-vagy bejön, vagy nem.

Benta: nekem is van, hogy iszonyatosan szívja, de elmúlik pár pillanat alatt.

Amadea: én tanácsot nem tok adni, de lehet, h meg kellene próbálni megint a 2 ciciből szopit? Aztán hátha eltelik pár nap és alkalmazkodik a megnövekedett igényekhez.

Babák nagyon édesek!!!
Vendég

Üdv mindenkinek!

Hadd gratuláljak én is így utólag az elmúlt egy hét kismamáinak a babócákhoz - a fotókat persze egyből végighajtottam, meg a táblit, a többi részletről még lemaradtam, de remélem minden jól alakul, sok a tejci, alszik a babó...
No és a "régi" anyukák, ugye minden rendben?

Mi már hétfő óta itthon vagyunk, de még igencsak szokni kell az új életet :shock: a kórházból hazafelé meg kellett állni mellszívót venni, meg tápszert, mert tejcsi csak minimális :cry: de azért nyűglődöm, az a kicsi is valami. Tápiból csak a 2. fajta vált be, vmi hipoallergén, így 2 napja nyugodtabbak az éjjeleink, kopp, kopp...De azért lelkileg eléggé megviselt.

Ha tudok, kicsinyítek mindjárt fotókat is, egyébként tündér és nyugodt baba, ha hasgörcs épp nem kínozza.

A szülés: hajnal 3-tól voltak fájásaim, meg nyákdugó, ilyesmi, de 10-kor még a babanetet vígan böngésztem...vártam, hogy a 10percesekből ötperces fájások legyenek, ahogy a nagykönyvben meg van írva...hát ez nem jött el, viszont már annyira fájt, hogy ebéd után vissza se engedtem a páromat, usgyi a klinika...a szülésznő kb 3 percig kereste a baba szívhangját, már majdnem sírtam, mert a legrosszabbra gondoltam...aztán meglett...a doki lejött és mondta, rendszertelenek a fájások ugyan, de erősek, du ötre meglesz az utód...gondoltam, ez nem is oly rossz, pláne, mikor a hátamon át könnyítettek rajtam...legszívesebben elaludtam volna, mert fájni nem fájt már, viszont olyan erős kakilási ingerem volt az utolsó pár órában, hogy csak erre koncentráltam :) vicces volt, mert nem erre számítottam, bár mintha már vki írta volna, neki is ilyen volt.
A kitolási rész rövid lett, mert a doki eleve látta, keskeny a medencém, lehet, kis se fér így a baba...azért próbáljuk meg...aztán jött a fogó :shock: :shock: :shock: ...na még egy nyomás, ha nem jön, császár...na erre a kiskrapekom is összeszedte magát és kibújt... :D tiszta apja, de tényleg.
Aztán a folytatásnál ránk ijesztett, mert az első apgar tesztje 6 pontos lett, a 2. csak 5 :? így bedugták rögtön inkubátorba, de perceken belül rendbejött az oxigénellátás. Azért 2 napig távol volt tőlem :( a nővérek itt nagyon rendesek voltak, minden eseménynél hívtak, fürcsi, etetés, stb. bár a gátsebem miatt eltartott egy darabig, míg leértem :? Nagyon össze vagyok kaszabolva, már el is kezdtem egy medenceizom helyreállító tornát még a kórházban, mert ha ez így marad... :oops:
A mi kórházunk egyébként nem volt bababarát minősítésű, de magán, és tényleg maximális volt az ellátás, első oszt. kaja, védőnők, kétágyas komfortos szoba, meg kaptunk mindent, ami kellett (szóval eladó 3 cs. Tena, 10 hálós bugyi stb :P )
Csak azt a napi 10 látogatót tudnám elfelejteni :evil: :evil: :evil:

Hát nagyjából ennyi...
olvasok rólatok, aztán jelentkezem. Köszönöm, hogy szorítottatok értem is :wink:
preta

Tapasztalt Anyucik!
Még egy utolsó kérdés, aztán ígérem eldugulok :oops: :wink: ....
Szóval úgy néz ki, tejecske alakul, viszont most meg a csajszi dobta be az uncsit...ma 50-60 miliket szopott a 60-90 helyett (hivatalosan 7x80 ml az adagja, de mint tudjuk ez azért nem így megy)....viszont jókedvű, alszik, mint egy kis mormota és van elég kakis, pisis pelus...szóval előfordulhat, hogy csak ilyen napja van?
(mennyi nyűgtől megszabadulnék, ha kidobnám a mérleget, ugye?)

KépKép
amadea

amadea nyugi, lehet lefekvés előtt benyom 100-at

lili is ezt csinálja, van hogy 40 et eszik de utána 90et...meleg van ilyenkor nekem sincs étvágyam, max szomjas vagyok... :? fogd fel így...tuti eleget eszik, ha éhes lenne szólna :P

nekem meg keltenem kellett a drágámat, 1 óta aludt, mondom igy nem lesz jó, mert akkor mit eszünk az esti kis rituálé során...alakitjuk a kis napirendünket kérem szépen :lol:

Kép
Kép
mniki84

Amadea: utolsó, zárójeles mondat okés :wink:
De ezt úgy is majd max a következő gyereknél teszed meg, most valami bíztos azt sugallja, hogy mérd. Ez az első gyerekek "sorsa", álltalában naponta többször mázsálva vannak.

Ellenben: minden gyerek más és más. Nem működnek a nagykönyv szerint. Edinával anno 9 hónapon át csesztettek, mert nem gyarapszik a táblázatnak megfelelően. Gyerek evett, aludt, pisilt, kakált (na jó, itt volt kis fennakadás, de ez más téma), kiegyensúlyozott volt, ráadásul egyáltalán nem volt hasfájós. Akkor miért csesztek folyamatosan? Persze kevesebbet evett mint az előírt. De ha nem akart többet? Míg volt, addig sem. Aztán 3 hónapos kontrollon már tápszeresek voltunk, de minő érdekesség: persze abból sem ette meg az adagját. De hp akkor nyugis volt, hisz elérte amit akart: adjak tápot a bébnek. Sajna akkor még nem tudtam ama frappáns választ amit azóta igen: bébik nem olvasnak szakirodalmat, ergó nem tudják hogyan kellene működniük, hogy az okosak elvárásainak megfeleljenek.

Amúgy más oldalról megközelítve a dolgot: minden nap egyforma mennyiséget eszel? Mindig? Ugye nem? S akkor? Nóri miért tenné?

Nyugodj le, amíg Nórit nem zavarja, hogy kevesebbet evett, addig nincs gond, hisz azért jóval nagyobb súllyal született mint pl. Borcsa. Ha pedig nyugodt vagy, az csak előnyére válik a tejtermelésnek. S ne feledd: ha fejsz is többet, 1-2-3 nap míg a cicik reagálnak többlet termeléssel.

Ja, s nehogy eldugulj ám. Bármi van, csak írj. Ha jó, hadd örüljünk mi is. Ha meg negatív dolog, próbáljuk összedugni az eszünket, hátha hasznosítható dolog pattan ki belőle.

Kép
kissmanó

Babák gyönyörűek, nem is gondoltam volna, hogy újszülöttnek lehet ekkora haja, mint Rózának!!

Manó, én teljesen meghatódtam a meglepiktől és kicsi lányod reakciójától!!! Én is ilyet akarok!!!! :lol: :lol: :lol:

Heni:
az Infacol és az Espumisan nem szivódnak fel, ezért lehet nyugodtan használni. Bár az igaz, hogy nem természetes szer...

Mai+egyéni rekordom: 80 ml!!! PEdig semmit nem ettem-ittam hozzá. Most iszok egy bögre "csodateát" (majd leírom a receptjét, állítólag tuti tipp), meg megjött az elektromos mellszívó, és most fogom kipróbálni.
És igen, nekem is baromira fáj, amikor bekapja. Sőt, már a kézi mellszívó rácuppanásánál is fáj az egyik mellem, mi lesz az elektromosnál... de legaláb nem gyulladt.

Manó: elmondtam férjemnek, hogy mennyi tejcsid jön le. Reakciója: a, tejcsárdát üzemeltetsz, b, 200as melleid vannak, c, több melled van :lol: :lol:

Én ma nagyon álmos vagyok, tiszta kóma, hajnalban egy csomót fent voltam vele, meg ez a nagy meleg is teszi biztosan. és megint mindjárt eszik.

Kaptunk terpesztős rugit a csípőficam megelőzésére, elég viccesen néz ki a szerkezetben a béb, és utálta, amikor először felraktam. Majd teszek róla egy fotót, szegénykém, hogy mindig ebben kell lennie.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Ja, anyósleszerelő tipp. Nekem bevált, bár nagy tapintattal és óvatopsan kell használni. Engem ugye anyukám csesztetett előszeretettel. Na, tegnapelőtt, mikor vmit mondott, h nálunk anno hogy volt, akkor mondtam könnyed társalgási hangnemben, hogy ha az orvostudomány más területén 25 évvel ezelőtti eredményekre hivetkoznának, akkor mindenki szörnyülködne, hogy hogy lehet, hiszen azóta mennyit fejlődött a tudomány. Na, a gyerekgyógyászat-nevelés stb terén is vannak újabb eredmények azóta... Mondom, csak óvatosan alkalmazva! De most, lekopogom, az elmúlt két napban kevesebb lecseszést kapok, nem tudom, emiatt-e.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillag? megelőzésre? miért? van gyanú, vagy mi?

férjed reakciója tetszett.

ja, s gratula az egyéni rekordhoz. döntögessed csak, tudom milyen szuper érzés.
beszámolj az új kínzószerszámról.

S asszem végülis a hiba az én készülékemben van, nem a fiaméban. Az előző szopi után eltelt kis idő, míg kiszívtam a fölösleget (épp a gyuszis cickó volt, tehát ott mindenféleképp fejnem kell). Hát mikor a mellszívót csatlakoztattam, ismét jött a Republic háttérzenének: csillagok, csillagok....

Kép
kissmanó

Sziasztok!

A szopitémáról jut eszembe egy kedves kolléganőm, aki mikor a lányomat vártam azt mondta, óh a szülés az semmi, a nagy kaland csak utána jön: a szoptatás :shock:

Amadea! z tényleg az első babák sorsa, én ismég éjjel is mértem vagy 3 hónapig.

Még jövök, csak csöngettek.

Kép
Kép
sosi

megelőzés. kedden azt mondta a dokinő, h vszínű nem is lesz semmi. de vmi miatt ő+a védőnő úgy látszik mindenkinek ajánlják.
na megyek tesztelni a cumót (előtte persze szopi)

Sosi: igen, én akkor mondtam a csecsemősnek, amikor elsőzör kimaszírozta a mellemet, hogy azt hittem ,a szülés a legdurvább, de tévedtem. :shock: :D

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Bocsánat, hogy így ismeretlenül betolakszom, de gondoltam, hátha érdekel Titeket az alábbi ajánlat:

Van egy felesleges, bontatlan, 98 db-os Pampers Mini pelusunk (3-6 kg). Én ezt a típust használtam kezdettől (a manóm 3210 gr-mal született), nekünk bevált.
DM-es ára 4200 Ft körül van utolsó emlékeim szerint, én 3000 Ft-ért odaadnám.

Ha valakit érdekel, priviben elér.
Bocsánat még egyszer a zavarásért, jó babavárást/babázást Nektek!

Üdv, Zsüci

Kép

Kép
zsüci

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Na itt vagyok.

Szóval , ma voltam NST-n: rendben, UH, flowmertián: rendben.
Aztán a doki kitalálta, hogy mivel a lányomnál meconiumos volt a magzatvíz, csináljunk már egy amnioscopiát :shock: :shock:

Gyerekeeek!! Majdnem elájultam a fájdalomtól :cry: Ugye két napja még a belső méhszáj zárt volt, csak a külső volt 1 ujjnyira nyitva. Utólag kérdeztem, hogy akkor most a belső is nyitva van? ,mire Ő: igen. Van egy sanda gyanum, hogy az amnioscopiát megelőző méhszájvizsgálatkor tágíthatta ki, mert iszonyatosan fájt az is. :( Azt mondta tiszta a víz :) Tisztára mint valami inkvizíció. Mikor megláttam az amnisocop végét, tudtam, hogy ez nagyon durva lesz, mármint azon az egy ujjnyi nyíláson ezt betuszakolni. Ráhibáztam.
Holnap újra mennem kell, lesz méhszájvizsgálat is :cry: Már akaratlanul is összeszorítom a lábaim. Azt mondta, ha a hétvégén nem lesz semmi, hétfőn be kell feküdnöm. Na erről még holnap beszélek a fejével :?

Kép
Kép
sosi

Sziasztok!

Ezt nem fogjátok elhinni!!!! A második mérleg (ez kölcsönzött) is feladta....3 nap alatt 2 mérleget nyírtam ki...azt hiszem, itt befejeztem a méricskélést :D :D :D ...mivel nem tudtam most lemázsálni, rá hagytam a kaját....fél órát nyammogott a cicin, mikor abbahagyta még a füle is tejes volt :D , azóta durmol édesen....
Hát ez a szopi téma tényleg nem egyszerű....főleg nekünk...a kórházban kezdetben ilyen bazi nagy lyukú latex cumival etették.... csoda , hogy ezek után szeret cicizni....azóta nem fogadja el a játszócumit se szerencsére (mert,hogy azt is kapott a kórházban)...

KépKép
amadea

Amadea!

Te kis mérleggyilkos :D !Ha van elég kakis, pisis pelus és láthatóan jól érzi magát Nóri, szerintem felejtsd el a mérleget :D
Most én is lazább leszek, az biztos :)

Kissmanó! Mi újság a tejcsárdában?

Kép
Kép
sosi

Sziasztok!

Manó, elolvastam Géza baba születésének történetét, mostmár tudom, mi az, hogy nem kértél EDA-t. Le a kalappal, őszintén! Kicsi lányod egy tünemény! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 08:24-kor.
magdii

Magdii!

Nagyon szép,megkönnyeztem. És Dávid, tényleg nagyon sármos fiatalember :D

Kép
Kép
sosi

Hívtak a klinikáról.
Ma beadnák a BCG oltást (tegnap felhívtam őket, s picikét reklamáltam, hisz az elbocsátáskor arról volt szó, hogy hétfőn-kedden hívnak....meg közöltem velük, elmennénk itthonról hosszabb időre...naná, hogy nem, csak ugorjon már ki az a nyuszi a bokorból, legyünk túl rajta).
Szegény pöttöm, előre sajnálom. Remélem cicivel megvígasztalhatom.

Kép
kissmanó

Sziasztok

Hát azt hiszem, hogy a visszaolvasásban reménytelenül elmaradtam. :(

Mindenesetre NAGYON NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT MINDEN BABÁNAK ÉS MAMÁNAK!!!

Kis összefoglaló rólunk, mert Emma már nyüszög is, pedig egész eddig ráztam a kis seggét:

Alvás: nagyon nehéz ügy. 24-ből kb 4-et sikerül aludnom, ha 1 óra egyszerre megvan akkor már boldog vagyok. Aki zombi filmet akar forgatni, megvan a megfelelő főszereplő személyemben. :D Ugyanis kismókuskám cseszik aludni, inkább sír vagy az ölemben rázatja magát úgy nézelődik. Mondanom sem kell, hogy így aztán semmit nem tudok csinálni.

Tej: nos az nincs. Úgy kutyafuttában láttam, hogy valaki írta 80-at szopizik alkalmanként a baba. Ha nekem egy nap sikerül annyit kifejnem már vigyorgok mint a vadalma :( Már mindent kipróbáltam. Tea-homeós bogyó-sör-sok ivás. Semmi nem segít. Szvsz mivel nem alszom, így nem is termelődik. Táposak leszünk azt hiszem, s az sem segít, hogy óránként zaklat valaki az üggyel.

Sírás-pocifájás: eszméletlen, mennyit fáj a hasunk, holott csak 60-at eszünk 3 óránként, de olyan mohón, hogy szinte letépi a cumit az üvegről. A védőnő nem engedélyez többet a jövő hét keddig, mert így is hascsikarás van. Elég lenyugtatni a drágám, itatom babavízzel és kamilla teával időközben, mert meleg van. Homeós bogyót már második félét kaptuk az orvostól, erősen gondolkodom az espumisan cseppen orvosi vélemény ide vagy oda.

Csuklás: röviden minden kajázás után akár volt böfizés akár nem. Egy darabig tűri és bután néz, aztán újra a sírás. :) Lassan azt hiszik a szomszédok, hogy ölöm a gyereket mert állandóan ordít.

Szemcsipásodás: naná, hogy nekünk az is van. Ugyan miért maradjunk ki minden „jóból”. Szemvidító fűből készült teával mosogatom és kaptunk cseppet is.

Szülői segítség: vagy sikerül elaltatni a gyereket akkor engem nem hagynak aludni legyen az anyám vagy anyós, vagy ha nem sikerül akkor persze rögtön a kezembe nyomják, hogy csináljak valamit, mert megint bőg. :( Nagy segítség…Már mindenkit elzavartam, mert azzal, hogy szekálnak a tej miatt, meg ha nyüsszent a gyerek akkor már vészmadárkodnak nemhogy segítenek, de inkább az őrületbe kergetnek…

Ja ami kimaradt. Aki plasztikáztatni akarja az alvázát nagyon jól gondolja meg. Már voltam vissza a saját orvosomnál, mert mint írtam anno puncitól a seggemig totál begyulladtam-dagadtam. Végre tudok ülni, és „nagydolgozni” is hellyel-közzel fájdalommentesen, viszont néha még mindig kitolom a hátsóm mint a kacsák. :) Viszont ingyen volt, és a dokim azt mondta semmi nem látszik jó munkát végzett a kollega, és a hüvelyem is feszesebb, mint új koromban. Lassan leapad a duzzanat is remélem.

Csak összevakartam egy oldal panaszkodást megint :D Bocsi a nem reagolás miatt. A hétvégén átpasszolom egy kicsit Emmát az apjának, hátha tudok jönni, vagy legalábbis 2 órát egyben aludni. :D Az minden álmom…
Vendég

Sziasztok!

Sosi: hadd gratuláljak… adjunktusnő… :wink:

Tabati: nem tudom egyszerűen mit értett dokim etikusság alatt, szerintem ez is olyan hülyeség ami a kórház profiljához tartozik (minthogy 10 napnál előbb nem indíthat): lehet hogy X időt el kell ahhoz töltenem a kórházban, hogy csinálhasson valamit…

Csillag: tényleg mindenkinek ajánlják nálatok ezt a terpesztős pelust? Mert barátnőm kisfiának is kellett venni, de ott azért mert látták hogy valami nem ok a babánál. Szegényeknek nem túl kényelmes… Meddig kell kínozni vele Borcsát?

Amadea: szerintem a sors is azt akarja, hogy Nóri ne legyen mázsálva. :D

Ma megint megyek NST-re, aztán doki- tali és megbeszéljük hogy mikor feküdjek be. Remélem ki tudom könyörögni tőle, hogy csak hétfőn kelljen…
tökmag79

Jó reggelt Lányok!

Most keltem! :) 10 órakor. Mentségemre legyen mondva, hogy 11-kor és 2 - kor is etettem. Ma is már túl vagyunk egy etetésen.

Tökmag: nekem tényleg szerencsém van az anyósommal. Az első pillanattól kezdve belátta, hogy "átvettem a stafétát", így ha nincs jóba velem, ő távolodik el a fiától. Ezt meg egy épeszű anya sem akarja.
Próbálok én következetes lenni, de nagyon nehéz. Próbálgatom a napirendet is beállítani, de szintén nagyon nehéz. Egyfelől Áronnak is biztosan van egy természetes ritmusa...ehhez kellene alkalmazkodni. Egyébként napközben 3 óránként kel most már. (nem tudom hova dugta a kis órát! :) )
Tegnap elmentem megszereztem a cumisüveg melegítőt. Momert autóban is használható, és csak 6990 Ft volt. De mindenhol hiánycikk. Kikocsikáztam Csepelre, ami nekem a város másik vége - hozzáteszem jól esett végre kimozdulni. Utána bementem a CundA-ba. Vettem egy sortot (csak a 40-es jött rám - rosszul vagyok), meg egy felsőt, és nagyon szép hálóingeket. Kombinépántos, de sima is van, és 2 db került 3790 Ft-ba. Na mindegy! Utána még gondoltam beugrom a gyógyszertárba, mert mi van akkor, ha 10 percet kések, hát a fiatalúr, már éhen akart halni! :)

Evicuska, Róza hajasbaba nagyon édes, de én Zalántól egyszerűen el vagyok olvadva! Tündéri kissrác!

Amadea, a fő, hogy ne idegeskedj!

Kismanó, mi az a 3 hetes ugrás? Nálam Áron most már napok óta kb. 880-890 grammot eszik. Remélem e fölé nem ugrik. Vagy gondolom akkor nekünk is előbb jött az ugrás...

Niki, szerintem a 90 gr teljesen jó, nem gondolom, hogy túl sok. Mi van, hogy 150-et bepuszilunk!

Benta, a cici bekapással mi is így állunk, de csak bal oldalon. A jobbat tökéletesen bekapja, nem fáj. De a bal, ahogy Manó írja: csillagok, csillagok.
Nekem viszont nem megy a 2 mellből etetés. Tegnap is próbáltam, de akkor a következő etetésnél nem volt a másikban.

Mérleg: hát én mindig mérem...de igazából nem is tudom, hogy tudnám másképpen. A jobb oldalban biztos vagyok én is. Eleget eszik. De bal oldalon: éjjel is viszonylag gyorsan - 15 perc alatt - szopizott 50-et. Aztán a következő 15-ben 0-át. Ha nem pótolom tápszerrel a hiányzó 50-60-at, kb 30 perc múlva sírni fog megint...

Tegnap vettem másik féle tápot, hátha ettől nem fáj a hasa: Humana márkájút. Tegnap 3x kellett pótolni. Az első kettőnél semmi, a harmadik éjszakainál megint nyöszörgés, sírás....most már azon gondolkodom, hogy lehet, hogy nem is a táp az oka, hanem egyszerűen még nem állt be a gyomra/bélrendszere, és emiatt nyöszörög?!
Mit gondoltok? Ma akarok venni Infacolt - hátha...

Délután megint megyünk a Rómaira. És gondoltam előtte levisszük Áront megmutatni a Dédijének! :)

Ma még itthon van Viktor, úgyhogy nem tudom tudok-e jönni.
Szép napot mindenkinek!

Ja és Tökmag, most már szüljél légyszíves! Mond meg Adélnak, hogy Áron várja már nagyon, hogy együtt jógázzanak! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ja és még valami: Rájöttem Áron olyan, mint Mi. Szeret bújni. Tegnap este is nyűgösködött, pedig pocak tele, pelus tiszta, szóval minden rendben volt. Kivettem, magam mellé tettem. Csak néztük egymás, szorosan egymás mellett. (meg is könnyeztem) Így aludt el....
Na nem lesz így minden etetésnél, de az esti elalvásnál engedélyezett. Olyan jó volt nekem is!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Nyah cumi pofiba kb van 10 perc nyugi :D

Kép
1 hetesen
(alattam fél tonna párna és kitámasztás, a kényszeredett vigyor annak szólt)

Kép
1 hét ritka pillanata Emma alszik! (persze, hogy ölbe)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?