Üdv mindenkinek!
Hadd gratuláljak én is így utólag az elmúlt egy hét kismamáinak a babócákhoz - a fotókat persze egyből végighajtottam, meg a táblit, a többi részletről még lemaradtam, de remélem minden jól alakul, sok a tejci, alszik a babó...
No és a "régi" anyukák, ugye minden rendben?
Mi már hétfő óta itthon vagyunk, de még igencsak szokni kell az új életet
a kórházból hazafelé meg kellett állni mellszívót venni, meg tápszert, mert tejcsi csak minimális
de azért nyűglődöm, az a kicsi is valami. Tápiból csak a 2. fajta vált be, vmi hipoallergén, így 2 napja nyugodtabbak az éjjeleink, kopp, kopp...De azért lelkileg eléggé megviselt.
Ha tudok, kicsinyítek mindjárt fotókat is, egyébként tündér és nyugodt baba, ha hasgörcs épp nem kínozza.
A szülés: hajnal 3-tól voltak fájásaim, meg nyákdugó, ilyesmi, de 10-kor még a babanetet vígan böngésztem...vártam, hogy a 10percesekből ötperces fájások legyenek, ahogy a nagykönyvben meg van írva...hát ez nem jött el, viszont már annyira fájt, hogy ebéd után vissza se engedtem a páromat, usgyi a klinika...a szülésznő kb 3 percig kereste a baba szívhangját, már majdnem sírtam, mert a legrosszabbra gondoltam...aztán meglett...a doki lejött és mondta, rendszertelenek a fájások ugyan, de erősek, du ötre meglesz az utód...gondoltam, ez nem is oly rossz, pláne, mikor a hátamon át könnyítettek rajtam...legszívesebben elaludtam volna, mert fájni nem fájt már, viszont olyan erős kakilási ingerem volt az utolsó pár órában, hogy csak erre koncentráltam
vicces volt, mert nem erre számítottam, bár mintha már vki írta volna, neki is ilyen volt.
A kitolási rész rövid lett, mert a doki eleve látta, keskeny a medencém, lehet, kis se fér így a baba...azért próbáljuk meg...aztán jött a fogó
...na még egy nyomás, ha nem jön, császár...na erre a kiskrapekom is összeszedte magát és kibújt...
tiszta apja, de tényleg.
Aztán a folytatásnál ránk ijesztett, mert az első apgar tesztje 6 pontos lett, a 2. csak 5
így bedugták rögtön inkubátorba, de perceken belül rendbejött az oxigénellátás. Azért 2 napig távol volt tőlem
a nővérek itt nagyon rendesek voltak, minden eseménynél hívtak, fürcsi, etetés, stb. bár a gátsebem miatt eltartott egy darabig, míg leértem
Nagyon össze vagyok kaszabolva, már el is kezdtem egy medenceizom helyreállító tornát még a kórházban, mert ha ez így marad...
A mi kórházunk egyébként nem volt bababarát minősítésű, de magán, és tényleg maximális volt az ellátás, első oszt. kaja, védőnők, kétágyas komfortos szoba, meg kaptunk mindent, ami kellett (szóval eladó 3 cs. Tena, 10 hálós bugyi stb
)
Csak azt a napi 10 látogatót tudnám elfelejteni
Hát nagyjából ennyi...
olvasok rólatok, aztán jelentkezem. Köszönöm, hogy szorítottatok értem is