Új privát üzeneted érkezett!

Évi már biztos végzett a terheléses cukorral... De akkor hol van? Biztos elmentek Clarikával beülni valahová... :roll: Azért ha megjön, remélem ír, hogy minden rendben! Na jól elvagyok magamban... Délután megyünk a virágoshoz, megbeszélni az árakat, még egyszer átbeszélni, milyen virágok lesznek, Tomi megbeszéli a menyasszonyi csokrot, kitűzőket,dobócsokrot - na ezt én nem hallhatom, meglepi lesz :wink: - . Aztán 18:45kor indul a buszunk haza Győrbe... Remélem lesz helyünk... Nem szeretek ilyen hosszan buszozni. :(

Úgyhogy hétvégén nem biztos, hogy jelentkezem, (még megyünk szombaton vásárolni is: apának öltönyt, inget, nyakkendőt, cipőt, anyunak kosztümöt, Tominak inget, cipőt, nekem (meg ha sikerül végre :oops: menyecskeruhát és hozzá cipőt... és akkor remélem a rémálmaim is eltűnnek, hogy nincs menyecskeruhám :D), ezért előre is kívánok Minden Kismamának, Kisbabának, Kispapának nagyon szép hétvégét, jó pihenést! :wink: Szép időt mondanak, úgyhogy tessék kézen fogni Apukákat és indulni sétálni!!! 8)

Kép

Kép

Kép
barbcsi

Kép
xtina75

Sziasztok

Tegnap nem volt jó nálunk az oldal mérges is voltam de visszaolvastam, és remélem mindenre tudok reagálni .

Csillag . A kutyus még nem fialt le túlhordja ez miatt nagyon idegesek vagyunk főleg a párom az éjjel is le ment hozzá többször is megnézni mi van vele reggel meg hívtuk az állatorvost és azt mondta a 65. napig ha nem lelik meg akkor hívjuk újra és jön és akkor megindítja neki :( FÉLTEM A KUTYUST MERT IMÁDOM
Párom így is -úgy is van hol jobb hol rosszabb az a baj az idő nagy befolyással van rá !

Clárika : Téged is megtalálnak ám az érdekes emberek a kedves beszólásaikkal ...

Szilvi : Én tuti idegrohamot kaptam volna ott a helyszinen ááááá :x

Sucer : Végre jó hír ennyi rossz után szerintem mi kezet foghatunk mert ha baj van akkor sorozatban és ..... :( :?

Lányok kellene olyan talit szervezni ahol mind megtudunk jelenni valami olyan köztes helyen ami kb mindenkinek egyforma távolságra van és persze egy kicsit kikapcsolódnánk 1-2 órát .

Kis ruhánk az igen kis vagány csajszis de persze ahogy írtam van rugink is és haza fele kókuszpólyában lesz a kis drága meg hordozóba vagy a babakocsihoz tartózó mózes kosárban de ez időjárástól sokat függ.

Fodrász : Én magamnak szoktam vágni és fodrász festi melírozza barna és bele a szőke ami otthon olyan 1500 max de itt Pesten egy sima vasalással egybe vágás + melir 5000 és még nem is tökéletes . Épp az este csináltam a hajam vágtam le mert nagyon nagyot nőtt meg is lepődtem . remélem látjátok :) mert el fog romlani a telom fényképező része :( pfff vehetek uj telót Kép
Vendég

Jujj mit találtam a tesz-veszen ááááá ez kell 49 cm és akarom :shock: :shock: :shock: :shock:
Vendég

[quote="vanilla01"]J írta:vanilla01ujj mit találtam a tesz-veszen ááááá ez kell 49 cm és akarom :shock: :shock: :shock: :shock:

Na, mit találtál? :shock:

szilvás76

ja bocsi közben elkellet menni ebédelni apának idő volt :)

Ezt találtam :) Kép
Maya a méhecske :)
Vendég

Hát, sokminden másra tippeltem, de méhecskére nem. :-) :lol: :wink:

szilvás76

Na vagyok...
hű...7-re odamentem,9-kor böktek először,11-kor másodszor,majdnem éhen haltam,meg hányinger,meg hűű...
Clarikával a szünetben elmentünk turizni hát hajolgatni nem kellett (volna) de azért megvagyok :) a lötty 1 egész citrommal egész jó volt(vagy már szomjas voltam)
eredmény:
éhgyomor 4.6
terhelés 120 perc 7.3
Hááát,ez épphogy belefér,ahogy nézegetem...7.8-ig fogadják el? Ircsi?
Na sebaj,most értem haza mert hazafelé csak bementem a klinikára,nemsokára vendégek jönnek,hulla vagyok,de egy szelet sütit most betolok mert tegnap nem mertem...:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.04.23 12:28-kor.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Bévi,nagyon szép ruhák,de sajna nem a méreteim(ami meg igen az nem stilusom) sajna...

Vanilla,csini vagy!

Sucer,anyukádnak jobbulást!

Szilvi,herce hurca :?

Clarika még egyszer köszi hogy eljöttél,tök jó volt így.

Tündi akartam írni most már Te se fekszel hason,hm? :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Vanilla a méhecske édes!!

evilany

szegénykém tudom mit érzel én kb havont járok erre a vizsgálatra de mindig jó volt idáig

Éh gyomori 4,2
cukros lötyi után 2 órára 4,4
Vendég

most kb 20 hetesen voltam utoljára és azt mondta a védő néni kicsit hagynak :) majd 27 hetesen ujra ami azt jelenti 1,5 hét pfff :? előre élvezem ,

A bókot köszi de rám fért már kicsit ráncba szedni magam nagyon lestrapált voltam , még a postás is megjegyezte :oops: csini vagyok fodrásznál voltam ? mondom nem csak levágtam
Vendég

Bévi! Írtam pü-t a ruhákkal kapcsolatban! Remélem mielőbb elolvasod és válaszolsz! :wink:

Évi! Örülök, hogy minden rendben. Szerintem a 7,3 még belefér, hiszen 7,8-ig jó, de majd Ircsi megmondja! :wink:

Na én készülök a virágoshoz. Még lehet jelentkezem utána. 8)

Kép

Kép
barbcsi

[quote="evilany"]N írta:evilanya vagyok...
hű...7-re odamentem,9-kor böktek először,11-kor másodszor,majdnem éhen haltam,meg hányinger,meg hűű...

Évi, és 7-9-ig mit csináltál? Várakoztál??? :shock: :shock:

Én összeszedem a bátorságomat (meg igyekszem minél előbb menni) és be fogok menni, akár soron kívül is. Ha egyszer ki van írva... Amúgy is alapból 2 órát kell várni, hát nehogymá'!
Beát meg majd húzom magammal. :-) Vagy ő engem... :-)
Utána meg tartjuk a lelket egymásban. :-)

szilvás76

Hát,kis diéta lehet kelleni fog,azért ez közel van a 7.8-hoz.Többieknek ahogy nézem szépen visszament a 2.óra végére.Passz.

evilany

7-9-ig várakoztunk Clarikával a beutalómra,majd a soromra a labornál.Ez van :? A doki később jött(fél 8ra hívott mondjuk)és el is ment valahova,az asszisztens meg cseszett kiadni a papirt...úgy kellett szólni...még egy kicsit húzták volna haza is jövök,azért nem akartam délig éhgyomorra lenni,de majdnem sikerült.

evilany

Sziasztok!

Szilvás, neked fönt van a számod a gmailes táblázatban? Meg még egy sos kérdésem lenne: a cukorterhelésre még külön beutaló kell a háziorvostól is (nem elég, amit a dokink adott)? Vagy neked most néznek minden mást is, amit kell? Az én háziorvosom adott ugye beutalót, de az sima vérvétel, nem cukorterheléses. Most elbizonytalanodtam, mert én nem írattam új beutalót a háziorvosommal Vácra.

Dia, a váci tali jó ötlet, benne vagyok, akár még egy szülésfelkészítővel megspékelve is. Mit szóltok hozzá? Schopin is Keszis, csak ritkán ír.

Évi, 9-kor vették le először a vért? És reggel 7-től ott voltatok Clárikával? Ezt hogy a ...-ba csinálták? És 11-kor másodszor? Alig tudom elhinni, hogy ez volt a menet... Te egy hős vagy!!!

Sucer, köszi az életjelet! És még tarts ki!

Barbcsi, valami gyönyörűséges ez a kisfiúcska!

Bévi, nekem tetszenek a ruhák, a szoknyákon erősen gondolkozom, de én nem merek látatlanban rendelni. Megtennéd, hogy akár ide, akár privátban írsz nekem centiket a szoknyák mellé (széle-hossza)? Mondjuk, az M-es méret mellé és akkor abból már látni fogom talán, hogy kisebb-nagyobb, vagy mégis merre hány lépés... Nagyon köszi!!!

bekri

Bea.
Nekem a védőnő töltötte ki a papírokat, Majd a Kondér adott hozzá még egyet (amin rajta volt a 120 perces pontosítás).
Ma kaptam a háziorvostól rá naplószámot. Szóval nem tudom. Ez egy előre fénymásolt a4-es lap, mindenféle vizsgálat van rajta, ebből a vérkép, vércukor, terheléses cukor beikszelve.

Viszont nekem nem mondták, hogy bármit is váltsak ki előtte, szóval nem tudom na. :-) Te meg eleve hozod a trutyihoz a port...

szilvás76

Évi, most olvastam a blogodban a részleteket. Te tényleg HŐS vagy. :-)
Én lehet, hogy nagyon röviddel az indulás előtt fogok csak felkelni, hogy ne kelljen téblábolnom éhesen, tejeskávé nélkül túl sokat.
Lehet, hogy rakok oda az uzsi mellé tkv-t is, hátha jól jön... :-)

Csak én csinálok ebből ekkora problémát? :lol: :lol: Na, valahogy túl leszünk rajta... :-)
Bea, én felírtam a számom, de átküldöm priviben is...

szilvás76

Szilvi,hát én is alig vártam a szendvicseim :) főleg hogy már reggel 4kor éhes voltam :)

evilany

Lányok,császár után lehet haskötőt hordani?

evilany

[quote="evilany"]L írta:evilanyányok,császár után lehet haskötőt hordani?

Passz... :shock:

szilvás76

Nekem volt egy "Anita" márkájú bugyim, spéci volt, mert elvileg hasszorítós is, arra azt írták, hogy javasolják hasi műtétek utánra.
Ezek szerint elvben lehet, de majd a dokidat kérdezd meg inkább... :-)

szilvás76

Szilvás, köszi!

Én a védőnőnél direkt rákérdeztem, hogy akkor nekem kell vinnem a cukrot Vácra? Azt mondta, igen. Mondjuk, ő is ember, lehet, tévedett. De a szomszédunk is babát vár csak 2 hónappal előrébb jár, és ő is vitte a lötyit, ha jól emlékszem. Nála azt hiszem, rákérdeztem a beutalóra is, mert egyszer volt valami probléma, hogy ment, de mégsem vették le a vért neki stb. De arra meg úgy emlékszem, hogy a hepatitis okozta a gondot a laborban. Talán az nem volt bexelve és azért? Nem tudom... :oops: Szita az agyam...

Egyébként, ha rámmarad a cukor, így jártam, végülis nem volt egy nagy összeg... :wink:

A magzatos idézetre senkinek nincs ötlete? Vagy ez is olyan kis tanulságos-kedves történet lehet (aminek eredetét senki nem ismeri), mint amikor a szegény feleség karácsonyra eladja a haját, hogy a férjének óraláncot vehessen, aki meg közben eladja az óráját, hogy a feleségének hajbavalót tudjon venni? :roll: :roll: :roll:

bekri

Hát igazán nincs mit... Nem igazán lettünk okosabbak...

Vagy hívd fel őket, és kérdezd meg... Hmm? 14-től ott vannak a laborban, mert akkor lehet a leletekért menni...
a központi szám: 06 27 620620

szilvás76

Bea

Én próbáltam utána nézni, de a legtöbb helyen ez volt: (ismeretlen szerző)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Bejelentkezem én is. Dokinál voltam, megvizsgált. Pont összefutottam vele a folyosón. Nem sokat voltam nála. Mondta uh a jövő héten csütörtökön, mert annyian voltak ma, hogy be sem fértem volna, soromat meg kivárni esélytelen lett volna. De jó kedve volt, jól elbeszélgettünk aztán futottam tovább. Ja! Minden rendben van.

Bence is megérkezett. Nagyon jól érezték magukat a hideg ellenére. Jó koszosan szállt le a vonatról. Közben Gáborék végeztek mára a munkálatokkal, így vele van a gyerek. Előre félek mire érek haza. Mármint milyen kupira. Hátha megint kellemes csalódás ér. :D
Persze napközben hivogatott, hogy akkor mi hogyan legyen, mondtam rábízom. Ő úgyis jobban tudja.

Évi nem semmi időt kellett várnod :shock: Én nagyon jól megúsztam akkor. Igaz éhgyomrosat nem vettek tőlem.

Közben persze dolgozom is, csak néha tudok idekukkantani ma. Holnap is dolgozom....

Bekri én nem vagyok semmi jónak elrontója :lol:
Szerintem nem fog kárbaveszni a glükóz, mert ha nem most csinálják akkor megcsinálják máskor. de hívd fel a dokit. Nekem nem kellett külön beutaló a házidokitól, a terhesgondozáson vették le mégcsak a laborba se kellett felmennem.

királylány

Most nézem, kerek 100 napom van vissza :shock:

királylány

Bea. Ezt az egyetlen hivatkozást találtam, amúgy mindenhol "ismeretlen szerző" ismeretlen eredetű mese" szerepel.

Forrás: Természetgyógyász Magazin, 2006 február, 18-21.

Na szisztok, mentem Gyerkőcért.
:-)
Jó hétvégét, pörgés szempontból az enyém kb 8-9 lesz a tizes skálán. :-)

Bea, majd egyeztetünk még, de tűzzük ki a hétfő reggel 6.30-at. Felrobogok cetliért ahogy odaérek, de ha korán érkezel, menj te is.
Utána meg megkeressük egymást a tömegben. :-)

Sziasztok!

szilvás76

Köszönöm a dicséreteket!
Én tényleg jól érzem magam a bőrömben! :lol: :lol: :lol: :lol:

Clarika
Amíg az Édesanyák Útjára jártunk lombikozni, hány bennfekvő (veszélyeztetett) kismamát láttunk az épület előtt cigizni :cry:
Meg Debrecenben is! :cry:

Királylány
Bence okos nagyfiú :lol:
Szürkemarha: nagyon finom a húsa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Barbcsi
Nagyon édes a kisfiatok!
Tanuláshoz kitartást!!!!

Szilvás
Bonyolult ez nálatok!
Az a baj, hogy ezt a millió adminisztrációt az OEP követeli meg a finanszírozás miatt.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hahó, köszi lányok, rendesek vagytok! Sajnálom, hogy nem sikerült megtalálni. Mindegy, akkor ezt kell szeretni...

Szilvás, oké, próbáljuk meg, aztán lesz, ami lesz.

Évi, szerintem lehet haskötőt hordani, én nem hordtam, mert egyrészt én olyan vagyok, hogy engem idegesített volna, ha valami még ott plusszban érintkezik a fájó területtel, húzódó bőrrel. Aztán ez én vagyok, a finnyás :wink: Másrészt, meg azt olvastam, hogy az izmoknak kell dolgozniuk, hogy visszatérjen a has eredeti formájába, haskötő ellustít. Na, de majd Ircsi, aztán alátámasztja, hogy ez igaz-e vagy csak legenda :lol:

Na, én is megyek, kezdődik az angol mindjárt :roll:

Barbcsi, tök jó ez a Micimackós kép és megpróbálom megfogadni a tanácsot is: fogjuk kézen apát :D Hú, képzeljétek, ez lesz az első alkalom, hogy Kristóf nem alszik majd éjjel itthon. :roll: :roll: :roll: Nagyon furcsa lesz :!: :!: :!:

bekri

Barbcsi
Cukoreredményed jó!!!!
Megmagyarázni meg mindent meg lehet! (ha valamit nem akarok, akkor azt az istenért se lehet sehogy megoldani :? )
Egy EDA-bekötés kb. 10-15 perces munka. Annyi időre még műtőből is ki tud lépni az anesztes doktor!
Nálunk van 4 orvos anesztre, 2 az ITO-ra és egy készenlétes. (DOTE pavilon-rendszerű, nagy területen fekvő klinika, elég nagy távolságok vannak...)
(A veszprémi kórház igazgatója miniszterként is megbukott :cry: :cry: :cry: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sucer
Anyukádnak jobbulást!

Vanilla
Drukk a kutyusnak!

Évi
Elvileg a 7,8 feletti érték a kóros. Az már egyértelműen diabetest jelez.
USA-ban a 6,7 feletti értéknél már diétát javasolnak!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Haskötő
Majd megkérdezem a család sebész tagját :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

"Terhesség során a cukoranyagcsere egyensúlyban van, ha az éhomi vércukorszint 3,3-5,0 mmol/l közötti , és a vércukor értéke a nap bármely szakában nem haladja meg a 6,6 mmol/l-t. Kívánatos, hogy a vércukorszint étkezés előtt 3,3-5,5 mmol/l, az étkezés után egy órával 4,0-7,0 mmol/l, két órával 3,5-6,0 mmol/l között legyen."
(Rigó-Papp: A várandós nő gondozása)

Egyéni véleményem: mindenkinek érdemes odafigyelnie az étkezésére!!!! Sajnos, cukorbetegség ma népbetegség. Súlyos szövődményei vannak, a magas vércukorszint károsítja az ereket (szívbetegség, vesebetegség, vakság, végtagi érszülület alakul ki)!!!!
Fiatalok vagyunk, kisbabánk lesz. Nem csak az a cél, hogy egészségesen megszülessenek, hanem fel is kell nevelnünk őket. ODA KELL FIGYELNÜNK MAGUNKRA!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi nagyon ügyes voltál a vérvételen le a kalappal előtted.én jövőhéten megyek :? hogyan kell kérni a patikában azt a cukrot és akkor citrom levet vigyek ennyi aki volt az már biztos tud segíteni.Hétfőn megyek 4D-re Debrecenbe már alig várom lássam Lilit,hát nagyon sokat mocorog tegnap óta a hasam ki van szerintem az antibogyó miatt mindentől fáj és alig marad meg bennem valami,de próbálok sokat inni.Ma felhívtam a 4D dokit és azt mondta szedjem a gyógyszert de igyak sokat és sok-sok vitamin hát próbálok.
Csajok akiket érdekel a ruha azoknak írok príviben ne ide irogassak ez ügyben majd megoldjuk másképp.

Kép
bévi

Szilvás, megkérdeztem a labort! Nagyon kedves volt a nő, azt mondta, ott kapunk cukrot. Beutalómat meg vigyem, a biztonság kedvéért a háziorvosét is, meg a dokinkét is.

bekri

Privi ment mindenkinek aki kérdezett :lol:
A barátnőm ma csinált egy két képet felrakok egyet igaz nagyon komoly vagyok ez nem jellemző :lol:
Kép

Kép
bévi

Bévi
Nincs is nagy pocid :wink:
Patikában kérsz 75gramm glukózt! Mondjad, hogy cukorterheléses vizsgálathoz kell!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hát nincs nem tudom ez jó vagy nem de elég sokat nőt ahoz képest amilyen volt szerintem amúgy azért nincs nagy pocim mert kövér vagyok széles nagyon a csípőm és elveszlik.Neked jó nagy van Kats nagy baba,majd kiderül hétfőn mekkorák vagyunk,megyek 4D-RE :lol:

Kép
bévi

Bocsi elírtam :oops: KATUST akartam írni!

Kép
bévi

Én tegnap este óta elég sokat érzem.hogy mozog Lili szerintetek ez normális nektek is volt már ilyen,hogy ilyen sokat mozgott.Akinek van tapasztalata vagy esetleg tud valamit ezzel kapcsolatban írja már le nekem!!!

Kép
bévi

Bévi
XL és XXL a méretem :wink:
Én se az a kifejezetten vékony vagyok :lol: :lol: :lol: :lol:
Katus teljesen átlagos méretekkel bír!
Egyébként meg teljesen egyéni!!!!!! Mint ahogyan az is, hogy mennyit és mikor mozog!!!! Nem szabad a babákat hasonlítgatni!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bévi
Tessék lekötni magadat valami értelmes elfoglaltsággal! Nem szabad mindig önmagadat figyelni!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nah pedig már ajánlottad ne idegeskedjek Ircsi de én olyan butus vagyok,Lili kicsit kisebb volt az utóbbi uh 2 hete,egy héttel a koromhoz képest,majd megnő csak egészséges legyen
Te voltál már 4D,vagy neked ott a kórházban vannak az ultrahang vizsgálatok????

Kép
bévi

Lekötöm magam pont most döltem le kicsit gépezni ma egész nap tevékenykedtem,virágokat meg mostam takarítottam,most meg főzni fogok még.

Kép
bévi

Már régóta kérdezni akartam tőletek csak nem tudtam,hogyan hozzam fel a kérdést vagy a témát.Mindenkinek fogadott orvosa van és fogadtatok mellé szülésznőt mennyire tartjátok fontosnak ezt a két dolgot???

Kép
bévi

Bévi
UH-s kormeghatározásra a 16. hét után nem lehet adni. Minden baba más ütemben fejlődik, más méretekkel rendelkezik.
Gondolj arra, hogy születéskor van 2,5 kilós és akár 5 kilós is!!!!!
Ha a dokim magánrendelőjébe megyek, akkor mindig van UH, (3-4D-s is), ha a klinikára megyek hozzá, akkor csak sima 2D-s UH van.
Majd akaunk menni UH-ra "babamozizni" :lol: :wink:
Orvosom van, szülésznő nem lesz, csak aki éppen be van osztva.

Vajúdás alatt ott lesz a férjem, a doktor rendszeresen ellenőrizni fog, mint az ügyeletes szülésznő is.
A kitolási szakban meg úgyis folyamatosan ott van a szülésznő és a doktor.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Értem Ircsi nekem van orvosom és ma beszéltem egy szülésznővel,akit az orvosom ajánlott megkértem vállalja el a szülést,azt még nem tudom kinek mennyit kell adni pénzbelileg de majd kérdezősködöm.Gondolom te a klinikán fogsz szülni,kicsit irigyellek ebben mert amugy nagyon szerettem volna régen ott szülni de mivel ne lakunk közel így inkább megoldottam itt.Ezt az orovst is szeretem nagyon meg rendes és megnyugtat,hogy nála szülök.Csak nekem debrecen az mindig biztonságot adott minden szempontból,ha orvoshoz mentem.Én is alig várom a hétfőt a baba mozit:)

Kép
bévi

Pécsiek!

Hétvégétől a Nagy Lajos Gimnázium dísztermében látható a Munkácsy-trilógia!!!
Érdemes megnézni! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?