Új privát üzeneted érkezett!

Friday, nyár óta eldugva figyel a csokid, azóta másfajtából már vagy egy tonnát felfaltam:-(

Ági, sajnálom a betegséget, remélem szerdán jöttök, addig még van 5 nap, hajrá.

Na, mi is nagy sorozatnézők vagyunk, a legújabb mánia a Walking Dead, zombis, jövöbéli történet, viszont most 6 rész után lezárták az első évadot és majd csak jövő ősszel lesz új.ami viszont tök jó móka, a Two and a Half Man -Charlee Sheen-el, egész jó poénok vannak benne, a 2. évadot nyírjuk apával.
Az összes eddigi Született feleségek ott hever a file-ok közt, valahogy szülés óta nem volt időm rá, anno 3-4 részt megnéztem egyszerre.Pedig M,-től még a szgépes játékát is megkaptam anno, úgy rá voltam kattanva, de hol van már ez az időszak.
House-t valahogy sose komáltam, vészhelyzet jöhet és BK forever, mekkora hajtépés volt ma, ez már valami.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Na, itt vagyok megint :-)

Friday, örülök én is nagyon, hogy jöttél. A hisztikezelős tippeket tényleg fel kell jegyezni :-) vagy esetleg kiadhatnátok többgyermekes anyukák könyvben :-)
Kár, hogy nem úgy jöttök, hogy tudnánk találkozni. Na, majd a kreatív szakkörön. Én nagyon analfabéta vagyok, de muszáj megtanulnom Zsófi miatt.

Sorozat: én is lennék függő, de valahogy nincs rá időm....
Mónival mi Szomszédok rajongók vagyunk az m1-n :-)
Kata, egyszer lehet, hogy elkérem a Szül. Fel-t, mert a 3. évadnál leragadtam.
A két pasi meg egy kicsi tényleg jó, M. szereti.
A férjem védelmébenből láttam pár részt (szakmai ártalom), de aztán ezzel is lemaradtam. Ez valakinek nincs meg?

Kata, nagyon kis édes Márk és mennyi mindent tud már!
Gratulálok az új jövevényhez a családban!
Zsófinak is rengeteg idő kell, hogy idegen környezetben feloldódjon. Azt olvastam, hogy hagyni kell, hogy maguktól kezdjék el megmutatni, mit tudnak.

Szerintem sincs elmaradva senki a járással, az egyik barátnőm kisfia 16 hónaposan ugyanott tartott mint Zsófi 11 hónaposan.

Kati, Zsófi kb. 6 hétig ment előre 2-3 lépést, aztán egyik nap nekilendült, azóta szalad :-). (Szerintem a járássegítő nagy lökést adott.) Szóval ne aggódj, Míra is beindul. Szorítok, hogy minden rendben legyen az orvosnál Mírával is. Tuti nincs baj, de lehet, hogy nézzenek azért egy vérképet.

Ági, nagyon remélem, hogy Bene meggyógyul szerdára és tudtok jönni!
Jobulást neki. Írj majd, hogy hogy van a kis beteg.

Köszönöm a biztatást, túl leszünk ezen is.
Van azért jó is az itthonlétben, kozmetikus, fodrász, Nagymamám is kényeztet Anyukámék mellett, Zsófi pedig áldott jó gyerek, szépen alszik éjjel és nappal, egyébként pedig be semm áll a szája.
Ági, emlékszem, hogy mondott, Anyukád mellett Bene többet fejlődik egy hétvége alatt, mint Veled egy hét alatt. Na, ez nálunk is így van. Szerintem a tágabb környezet, a más gesztusok stb. nagy hatással vannak rájuk.
Jelentem, Mamából Nyanyává léptem elő ZSófinál.
2-3 hete pedig nagyon kis bújós lett. Ha megkérdem, hogy szereted Anyát, azonnal jön, átölel a két kis karjával, karolja a nyakamat és dugja a kis arcát az enyémhez. Annyira imádnivaló!
Móni, emlékszem, Te is írtad a bújósságot. Azt olvastam, hogy ez sokszor együtt jár a szopás elhagyásával. Így fejezik ki igényüket a közelségre.

Csoki: jelentem, mi már egy doboz Milka marcipános szaloncukrot megbontottunk.

Lányok, létezik, hogy kisebb legyen a mellem, mint mielőtt teherbeestem???
Mert vagy a régi melltartóim nyúltak el, vagy a melleim mentek össze :roll: :roll: :roll:

Szorítsatok, hogy M. értünk tudjon jönni ebben az időben.

Na, azt hiszem, lelövöm magam.

Szép hétvégét mindenkinek!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Ági, köszi, mi is töltjük a Dr. House-t:)
A Férjem védelmében már ismerős, de nem szimpi a két főhős.

Azt hiszem, ugyanazt a 22-es cipőt vettük meg, igen. Dávidnak nem nagy (azt hiszem:) Hát, a mai napot elnézve, igazán ideje volt.

Ez a hétvégi betegség ismerős, nekem is ez van, néha praktikus, de sokszor bosszantó is:)
Jobbulást! Nagyon remélem, hogy szerdára kutya bajotok.

Zsuzsi,
Tényleg, sorozatban a Szomszédok is menő.:) Igazi kismama-matiné, délben 1-kor van minden hétköznap. Régen egyáltalán nem volt tévénk, mostanában azért mi tagadás, ráfanyalodom:(

Édes dolog ez a bújósság, és abban is van valami, hogy a tágabb környezet fejleszti a gyereket.
Egy érv a bölcsi mellett?

Csoki: én vettem 2 hete 5 Milka karácsonyi csokit, ajándéknak. Tegnap egyet direkt eltörtem, hogy megehessük:) kettétörve nem lenne olyan szép ajándék, ugye...

Egyébként, ha vesztek ilyet (Weihnachtsschokolade mit Zimt und Koriander), nehogy megkóstoljátok, veszett finom. És még van itthon négy.

:oops:

Na de valami tökmás így a hozzászólásom alján (bónusz azoknak, akik elolvassák eddig:)

Páran tudjátok, többieknek nem is tudom, miért titkolom, talán babonából.
Szóval megint gyereket várok, ez kb. a 14. hét, az eddigi vizsgálatok alapján minden ok, május-júniusra várható.
Persze van még ezernyi para addig, AFP, genetikai UH, aztán az, hogy mekkorára fog nőni.:)

Szóval, hiába akartuk és terveztük, még mindig inkább félek, mint örülök. A terhességtől, a szüléstől, a mindennapoktól két kisgyerekkel... Kívánjatok mindenesetre soksok türelmet, mert rámfér.

Szép napot,
Móni
monke

Móni szívből gratulálok!
34372

Hahó!

Móni, ezúton is GRAT!!! Biztos lesznek nehéz napok, de két gyerek = dupla öröm is :lol: Mindenesetre a kedves többgyermekes anyukák biztos tudnak majd hasznos információkkal szolgálni, mi meg majd küldjük a pozitív energiákat :)
Megértem, hogy félsz, azt hiszem, én sem tennék máshogy a helyedben. De amennyire tudsz, próbálj inkább a jó dolgokra koncentrálni, nehogy akár Dávid, akár a kistesó megérezze. Persze könnyű mondani, én maga a para-gyár vagyok... simogasd sokat a pocakod :) És a hajnali álmatlan órákban, amikor úgysincs mit csinálni, figyelj befelé, legyen az a kis idő csak a kettőtöké, Dávid max néha Rád mászik közben :)

Az éjszakánk elég gázos volt, ma elég változó kedvű volt, voltak jobb, voltak rosszabb órák, délutánra már nem volt láza, remélem már nem is lesz... alig eszik, itatom egész nap, de még a kedvenceit sem nagyon akarja megenni, megértem persze, biztos nem esik jól nyelnie, de azért jó lenne látni, hogy legalább valamit eszik... na majd holnap hátha.

Kata, Márk nagyon ügyes, mennyi mindent tud! Büszke lehetsz rá nagyon! :)
A társaság előtti 'bemutatás' szerintem alkatfüggő is, van gyerek, amelyik örömmel, kvázi magától csinálja, mások meg nagyon utálják, kiváncsi leszek, ők milyenek lesznek majd :) Az meg normális, hogy kell egy kis idő nekik, még feloldódnak. Nem szeretném majd erőltetni Benénél, én úgy utáltam, mikor a rokonok 'provokáltak' valamire... olyan hülye szokás.
Nálunk a Bogyó és Babócás könyvben a napocska, a felhő, a virág, a fa, a katicabogár és a csigabiga mutogatás megy :) Meg akarjuk venni neki a dvd-t, amin megvan animációban egy jópár mese, ha gondolod, majd átmásolom :)

Zsuzsi, nálunk már elfogyott egy doboz joghurtos milka... és szinte csak én ettem :oops: :oops:
Nyanya :wink: Ez már egyenes út az Anyához!
Zsófi odabújása olyan édes lehet, megértem, hogy szereted :) Bene puszit ad (még nem cuppan persze), olvadunk mindig Gáborral a kis nyálas pusziktól :)
Örülök, hogy azért jól is telt otthon az idő, remélem Miki épségben megérkezett és simán haza is juttok Budapestre!
Zsuzsi, sajnos lehet, hogy kisebb lett a melled... sajnálom :( Bezzeg az enyém nem akar összemenni :?

Friday, megvárunk :)

Judit, remélem ma már nem fájt fejed és jobban vagy!

Pusssz,
Ági

KépKép
gigilina

Móni! Gratulálok!!! Bevállalós csajszi vagy, nekem nem lenne lelki erőm hozzá...! Biztos mindent meg tudsz majd oldani két gyerekkel is, nem féltelek!!!

Mangora

Kép
mangora

HI!

Monke, szívből gratulálok!!! Nem lesz semmi gond, ne aggódj, Te az első szülés alkalmával letudtál 3-4 szülésnyi problémát, nyugi, több nem lesz :D .
...le is akadtam ezen a híren :D Szuper. Immáron akármennyi karácsonyi ízű szaloncukorot megehetsz és összetörés nélkül is engedélyezve akármennyi csokoládé :wink: .

Svájci élet hátrányi közé még a szaloncokor nélküliséget is fel tudnám sorolni :?.

A "máshol többet fejlődik a gyerek" témához szeretnék (ebben az 5 perces szabadidőmben) írni: kedves, hogy az "új környezet"-re fogjátok, én úgy fogalmaznám meg, hogy íme egy bizonyíték, hogy a gyereknek aztán magyarázhat az anyja, úgyis egy kívülállótól tanul többet, pedig ugyanazokat a szavakat használjuk, de persze, hogy az anyós után fogja először mondani :twisted: . Járással is így voltunk, bezzeg az itteni kedves ismerősömnek elindult, nekem nem ... . Bors szókincse is akkor fejlődik rengeteget, amikor Magyarországon vagyunk, pedig ugyanúgy (ha éppen nem jobban odafigyelve a változatosságra) beszélünk hozzá, mint otthoni rokonaink.

Gigi, akkor tavasszal szakkör :wink: .

Grétának napok óta csillapíthatatlan a láza :(. Mondta a doki, hogy oltás utáni 5-7 nap múlva is láz várható, de arról nem volt szó, hogy több nap és ilyen magas. Tegnap pl. 39.3-nál kúp, fél órán át semmi változás, hűtőfürdő, majd "lement" 38.8-ra. Idegileg kész vagyunk, aggódunk. :(

Kép
Kép
friday

Sziasztok !

itt vagyunk mi is ! CSAk ezer a dolog , nagytakarítás, betegség, pl most a sogornőm kapta el remélem Kitti babu megussza !
Nem tudja vki h ha lázas vagy akkor lehet e szoptatni és milyen gyógyszert lehet szedni lázra meg torokfájásra, tőlem kérdezte de én már elfelejtettem ! :( !

Fél családomat fuvarozom ide - oda nincs kocsi mert apukám külföldön dolgozik és csak 21 én jön haza, kész vok ettől is ,ráadásul ilyen szar időben , utálok vezetni !

M is elindult kb egy jó hete , pár lépést már megtesz, de napról napra többet, nagyon cuki, mondja már h baba, pápá , apa, anna ez én vok ! vau vau !
Akármit mondok neki megérti, pl olyanokat h hozd ide a lufit stb.. de ha rosszat csinál akkor meg se hallja, im
ádja a táskámat , pénztárcámat, konyhaszekrényembe nem találok meg semmit, tehát imád pakolni, szereti a mesekönyveket lapozni, na meg a bébitaxi és a zenélő vonat a nagy sláger !

Foga még továbbra sincs, úgy sztem ő a topic fogatlan babája ! :roll: :cry: !

Móni gratula a második babuhoz ! Nyugi nem lesz semmi baj !! Tény h nem lesz könnyű az elején de utána majd nagyon jó lesz !!!

Ringatóra mennénk , de sajna nekünk nagyon messze van és képtelenség odaérni emberi érnünk ! :cry:

Pedig már tök jó lenne talizni veletek nagyon hiányoztok ! :(

Kari ajándékokkal már kész vagyok már csak be kell csomagolnom vmikor !

Olvasni olvaslak benneteket, de mire jönnék írni mindig van vmi v Máté kell fel, v jönnek hozzánk !

Igyekszem most már jönni !

Képzeljétek, M nem nagyon akarja elfogadni a tápszert már ? Ha el is fogadja akkor is félálomba ! Lehet h már leszokik róla?

Na elteszem magam holnapra !

Bocsi h csak ennyit irtam de nincs erőm mozgalmas volt a hétvége !

Jó éjt !

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Bocsi a hibákért, de 3 hete alig alszunk és hulla vok mikor tudnék pihizni mindig van vmi !

Pl éjjel is óránként kiabált nekem !

Ne haragudjatok !

puszi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hgy megint így eltűntem. Igazából szerintem semmi nagy dolog nem történt körülöttünk, de valami mindig van....

Móni: HATALMAS GRATULA NEKTEK!!!!! Örültem, mikor olvastam a hírt. Szerintem is az eleje lesz nehéz, de utána belerázódtok. Mondom én, akinek csak egy gyereke és nulla tapasztalata van kétgyermekes anyukaként! S edd csak nyugodtan a csokikat!!!!

Kati: sajnálom, hogy Anyukáddal gond van. Jobbulást kívánok Neki! Mirára mit mondott az orvos? Gond, hogy ennyit alszik?

Vick: a Te Apukádnak is jobbulást kívánok! Nagyon remélem, hogy mielőbb felépül! Vince annyira édes, nagyfiús a képeken!

Ági: fúúúúú, azok a díszek!!! Nagyon irigylem, hogy van türelmed és ügyességed ilyeneket csinálni! A kreatív szakkörre én is benevezek! Bene gyógyulóban? A pusziadás nagyon édes! Petra is űzi pár napja! Imádom! :) A DR. House szinkronizálva is meg van Nektek?

Zsuzsi: sajnálom, hogy épp az ünnepek előtt van gond a családi jóakaróval megint. .( Bár ez sosem jön jókor. Nyanya. :) Én anyaanyaanya vagyok vagy nyávogva vagy méltatlankodva. Andris papa édes cérnahangon.

Friday: de jó, hogy többet tudsz Te is jönni!! Gréta jobban van már?

Mangora: remélem, hogy tudtok jönni, de ha nem, akkor vkinek eladjuk majd a jegyet! A Ringató oldalán van MÚPA-s jegyre adásvételi lehetőség.

Van egy nagyon merész ötletem: nem tudom, hogy az apukák dolgoznak-e a két ünnep között. Ez csak amiatt fontos, mert ha otthon vannak, akkor úgyis családozás megy. :) Nálunk a 29-én és 30-án dolgozik, ezért ha van valamelyikőtöknek kedve, ideje, szívesen látnánk az egyik napon. Esetleg Friday-ék is beugorhatnának! Hm? Ez nem kötelező, sértődés sem lesz, ha nem jöttök, de nekünk az a két nap olyan lesz, mint a ma vagy a holnap, ezért vetettem fel. Hm?

Szép napot!

Puszi

Judit

Kép
petra09

Még egy! Petra ezt kapta még szülinapjára A egyik bátyáéktól. Nekünk nagyon tetszik. Pihe-puha, szépek a képek benne, nem túl hosszúak a mesék. Ez is egy jó karácsonyi ajándék szerintem:

http://jatekok.m-agnes.hu/Disney-mesepa ... egnos.html

Puszi

Judit

Kép
petra09

Sziasztok!

Hát először is: Móni! Nagyon nagy gratuláció a 2. babócához! Úgy örülök és ne aggódj, semmi baj nem lesz. Majd megszokod az új helyzetet. Nem mondom, hogy mindig könnyű, de olyan jó látni őket, hogy már többen vannak, ahogy látod majd, hogy szeretik egymást. Jó lesz az, ne aggódj!

Friday
A lázat nagyon sajnálom, nincs más, mint hűtőfürdő, lehet naponta többször is. Tudod, meleggel kezdeni, utána fokozatosan hűteni max. 30 fokig és abban lehet 5 percig is a lehűtöttben. Akkor talán lejjebb megy a láza. Lehet, hogy így csináltad, nem akarok én okoskodni, csak én pl. nem tudtam, hogy abban ülhet egy kicsit tovább is a gyerek.

Toldiszilvi
Rubofent vehet be!De csak ha 38 fölött van.

Judit
Köszönöm a kép hozzászólásokat! :wink:

Zsuzsi
Jóakaró huss! Én nem nyanya. én gyagya vagyok a gyerek szerint. Egyébként a lányok Maminak hívnak.

Megyek romtakarítani.
Pusz
Lázmentes napot mindenkinek!

Móni, totál happy lettem a híredre! :D

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Azt hiszem visszaolvasni semmi reményem rendesen, csak átfutni tudom az írottakat...

Judit! A jegyekre HuSzilvi szomszédasszonyáék lehet, hogy lecsapnak, mi továbbra sem úgy tűnik, hogy el tudunk menni... :cry:
Petránál a magát csapkodás elmúlt??

Vick, de jó, hogy most te is gyakrabban tudsz jönni! Annyira jó olvasni a praktikusabbnál praktikusabb ötleteidet! Meg abból, amit mondasz, mindig erőt tudok meríteni! Ha neked megy, akkor nekünk is menni fog :wink:

Zsuzsi! Mi újság? Hogy állsz lelkileg? Hazaértetek tegnap épségben? Gondoltam rátok ebben a fránya időben... :?

Friday! Mikor is jöttök haza? Ilyenkor hol laktok? Rokonoknál? Hogy fejlődik Ivett?
Eza hosszú magas láz tényleg kimerítő!!! Jobbulást Grétának! Azóta dokihoz nem vittétek vissza?

Sziszi! Sajnálom a betegeskedéseket meg a rohangálásokat, na meg az éjszakákat... Látod, hozzánk sem jutottatok még el, pedig már mióta tervezzük... :shock: Éjszakákkal kapcsolatban nálunk az bejött, hogy az ilyen óránkénti felkelésről úgy szoktattuk le, hogy hagytam sírni! Szar volt, de végül is hamar megtanulta, hogy éjszaka aludni kell! Kb 2-3 szörnyű éjszaka után most már csak akkor kel fel, ha szomjas vagy ha a nátha miatt eldugul az orra, vagy ha köhög szegénykém...

Móni! Amúgy hogy viseled a terhességet? Érzed, hogy fiú-e vagy lány az új kis jövevény? Más, mint Dáviddal volt? Mesélj! Nem ám eltűnni egyx másik babaváró topicba :wink:

Ági! Hogy van Bene? Lement a láza?

Kata, Vick! Beteg szülőknek jobbulást! Nektek kitartást és sok erőt!!!

Kati! Nagyon szép lett a ház díszítése!!! De jófej szomszédotok van ezzel a beöltözéssel!!!

Bocsi, ha valakinek nem reagáltam, most ennyi maradt meg a suta agyamban...

Marci még mindig jár! Pár bátortalan lépést teszeget, de semmi több! Óvatos duhaj nagyon! Ja, és lázas volt a múlt héten, az meg valószínű a foga miatt volt, de még azóta sem bújt ki semmi...

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

Judit! Most olvastam Szilvi privijét, hogy már máshonnan szerzett jegyet, úgyhogy továbbra is gazdára vár!

Mangora

Kép
mangora

Mangora: sajnálom, pedig jó lett volna Veletek is találkozni! Már jó pár napja nem ütötte magát. Erre tegnap jöttem rá, mikor volt egy érdekes szitu: valamit nagyon szeretett volna, nem is emlékszem arra, hogy mit, én meg nem akartam. Állt velem szemben, torzult az arca...... elkezdett üvölteni, s vártam, hogy na most, jön az arcon csapás. Ehelyett: rám nézett, elhallgatott és adott egy puszit. Persze elindultam vele. :) A jegyek miatt tényleg ne aggódj, felnézek a Ringató oldalára. Ugye milyen jó, hogy nem fizetted ki? ;)

Sziszi: a mi gyerekorvosunk anno azt mondta, hogy szopi után közvetlenül vegyem be az Algopyrint, azt lehet. S lehet lázasan is szoptatni. Fúúúú! Kitartást ám Neked is!!!!!!

J.

Judit

Kép
petra09

Hahó!

Remélem jól telt mindenkinek a hétvége :)
Szerencsére Bene napról napra jobban, csak az amúgy is csapnivaló étvágya lett rosszabb, csipeget, alig eszik valamit, remélem azért pár nap alatt ez is helyrejön. Láza már tegnap óta nincs, kicsit még nyűgös, bár szerintem most már inkább visszaél a helyzettel, három napig minden kis sírásra rögtön ugrottunk, megtanulta, hogy ezzel lehet irányítani minket :) Holnap reggel megyünk vissza a dokihoz, ha rábólint, mi is ott leszünk szerdán!

Judit, csak feliratosan van meg a House :( Szinkronnal csak a magyarországi forgalmazás után szokták felrakni.

Zsuzsi, nincsenek letöltve a részek, de nem nagy fáradság, ha szeretnéd, összegyűjtöm neked őket :)

Judit, köszi a meghívást, tök jó ötlet! Gábor végig szabin lesz, és lenn leszünk a szüleimnél karácsony után, de ha visszajönnénk 30-ára, esetleg, ha nem gond, mi is csatlakozunk :)
Aranyos az a könyv, amit Petra kapott!

Friday, ez a sokáig tartó magas láz, szegénykém, nem csodálom, hogy aggódsz!
Más tünete nincs Grétának? Kint nem szoktak ilyenkor vizeletet nézni? A pelusának nincs kellemetlen szaga? Bocsánat a riogatásért, de nekem ilyenkor már mindig a húgyúti fertőzés fog eszembe jutni :(

Sziszi, jobbulást Nektek is! Sajnálom, hogy még mindig tart a betegség. Így, hogy többen laktok közel egymáshoz, kivédhetetlen, hogy ne fertőzzétek oda-vissza egymást :(

Megyek, vár a vasalnivaló...
Ja és ne nézzetek (nagyon) dilisnek, de mi tegnap felállítottuk a karácsonyfát... :oops: Két ünnep között nem leszünk itthon, viszont nem tudnám megállni, hogy nekünk ne legyen, így mi magunknak itt Pesten minden évben egy kicsit hamarabb fel szoktuk díszíteni, most hétvégén pedig volt rá időnk :)
Benét érdekelte, de közel sem annyira, amennyire számítottam rá :)
Íme:
Kép
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Köszönöm a sok kedves szót meg gratulációt:)
Én is abban reménykedem, hogy nehéz lesz, de már sokan megcsinálták előttem...

Jaj, képzeljétek, tegnapelőtt Dávid nem sírt fürdéskor!!! Vettem habfürdőt, és egy új fürdőjátékot, nagyon tetszett neki. És jóval korábban fürdettük, mint máskor (8 helyett 7-kor).
Ennek örömére tegnap nem fürdettük, mert nyűgös volt, és nem akartuk
Kiváncsi leszek, mi lesz ma.

Ez a játék amúgy, szerintem zseniális, ajánlom:
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=-1
Ragasztható kádra, csempére, egymásra, úszik a vizen, stb.

Lázról, szoptatásról:
Szilvi,
Nekem 39 fölötti lázam volt, mikor D. 1 hónapos volt, és rendszeresen szedtem hetekig Algopyrint fájdalomcsillapításra, a SOTE-n írták fel. Azt mondták, hogy Paracetamol is mehet (Rubophen, Febrilin, ilyesmi, de a doki megmondja).

Jobbulást nektek!

Friday,
Grétának jobbulást, remélem, tényleg az oltástól van a láz, és nincs más baj.
Svájcban van elég finom csoki, megbocsátható, hogy nincs szaloncukor:)

Ági, nagyon szép lett a fa:) igazi karácsonyi hangulatot teremtett ide.
örülök, hogy Bene jobban van:) És a te torkod?

Judit, köszönöm a meghívást - Z. nem dolgozik két ünnep között, de rá is ráfér egy fél nap szabadság, azt hiszem:)
de ha összejön egy kisebb találkozó, én (és Dávid persze:) nagyon szívesen mennék.

Tündérke a Petra, hogy most már mosollyal manipulál:)

Szép napot,
Móni
monke

Mangora,
Mo

Egyelőre minden ok, bár émelyegve nagyon rossz pelenkát cserélni és brokkolis babakaját főzni is:) de hálistennek már múlóban.

Belekukkantottam a 2011-es júniusi babák fórumba, de már annyira "előrehaladottak", hogy már nem hiszem, hogy akarnék csatlakozni:)
monke

HI!

Ervick, Gigi, minden tippet, saját tapasztalatot szívesen veszem, köszönöm, tényleg kíváncsi vagyok mások hogyan csinálják/gondolják. Köszi a mostanit is! Pisije nem büdi, talán nem lesz gond, tegnap nagy sóhaj: láztalan volt, aztán ma reggelre megint 38.1 volt :(. Engem szétüt már a guta, férjem meg nem az a parafajta, de ha ma d.u. láza lesz visszük és kész.

Judit: én rákattannék erre a tali dologra, köszönöm a lehetőséget :wink: , akkor majd beszéljünk róla. az a két délután (vagy délelőtt, mindegy) jónak tűnik. (sőt, 28-án fodrászhoz megyek, még van is rá esély, hogy nem nézek ki majd lelakottan 8) )

Mangora, írok Ivettkéről is, köszönöm az érdeklődést, remélem este többet tudok itt lenni :wink:

megyek lázat mérni :(

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Móni! Micsoda meglepetés! Nagyon gratulálok, megint olyan szép időszak elé néztek! Biztos minden rendben lesz a vizsgálatokon, de azért szorítok nektek! Hogy bírod?
Jó lesz, hogy ilyen kicsi a korkülönbség, a sógornőméknél 11 hónap van a kicsik (már 15-16 évesek) között és igazán jó társak voltak, lettek egymásnak! Május! Szerencsés vagy, az igazán jó időpont (mármint az évszakok nézetében), a lányom május 21-i!
Gyere és mesélj a másik kicsiről is nekünk, meg a várakozás csodájáról! :)

Friday, nagyon sajnálom Grétit, gyógyulást neki! Megértem, hogy aggódtok! Ez a magas láz...
Jó lenne 1 órácskára összefutni, olyan ritkán vagytok itthon! Tudom, rövid az idő mindenre, nehéz belepréselni.
Tényleg, nagy a hó nálatok? Milyen lesz az utatok hazafelé?

Ági, gyönyörű a fátok! Én is nagy durranásra számítok Mírától, lehet hogy hiába???

Szilvi, most már aztán gyógyulás! Jó régóta huzzátok!

Vick, hogy van apukád? Van valami bíztató híred?

Judit, holnap megyünk a dokihoz, remélem minden rendben lesz. Nekünk van itthon mérleg, de most fogyott is a kis hüle, persze aki mindig csak alszik... Már 10 kg fölött volt, most a 9.85 éppen megüti. Meg nagyot nyúlt, így eltűnt az imádott narancsbőr a hátsójáról!!! :lol: Lehet, hogy Petra kezdi megérteni, hogy az önsanyargatás nem vezet célra?? Okos kiscsaj! Most a kedveskedéssel próbálkozik!

Zsuzsi, sajnálva olvastam az rossszakarótok felbukkanását! Remélem hazaértetek szerencsésen!

Mangora, lesz bölcsi szünet, vagy megy Marci az ünnepek között is?

Nagyon sz.r éjszakánk volt, a fiam fél 1-kor jött, hogy rosszul van és rókázni kezdett. Szerencsére a következő reggel fél 7-kor jött, azóta virul, itthon, az idegeimen táncolva, mert unatkozik! Gyomorrontása volt, de nem tudom sutyiban mit zabált össze, szerintem még a mikulás-csomag volt a ludas, tiltás ellenére rájárnak! Úgy félek a calicid vírustól, hogy már éreztem a jeleit magamon! De csak a hipohondria felső foka volt... Ilyenkor minden nyekkenésre ugrok, mert volt, hogy Alex nem ébredt fel arra, hogy hány, csak én hallottam meg és keltettem fel, hogy fekszik a cuccban! Brrrrrrr! Szóval kellően hulla vagyok, vele ellentétben, mert ő aludt fél 10-ig.

Most eldugulok, bocsi a túltengésért, úgyis hazaér mindjárt a csapat 3. tagja és teljesen eluralkodik a káosz a házunk tájékán.

Sok puszi:

Kati

Kép
bfkata

Ma délután itthon vagyok és mézeskalács tésztát gyúrok, hogy holnap süthessek! Apuéknak egy házikót szeretnék csinálni :wink:
Szóval van időm olvasgatni is végre kicsit :oops:
Olyan gáz, hogy nekem Marci már napközben nincs itthon és mégis alig marad időm a sok rohangálásban :shock: Mondjuk heti 3-szor igyekszem délelőtt eljutni tornázni (mikor nem kell dolgozni) és ezzel már egy fél napom oda is van... De nagyon jól esik!

Kati! Marcinak lesz szünet két ünnep közötti héten! Előtte héten még van bölcsi! Jó, mert egész évben csak ez a hét szünet van, amúgy nincs nyáron sem leállás!

Móni! Émelygés miatt nem irigyellek, de amúgy azért kicsit igen! Mesélj majd a pocaklakódról is, hagy nosztalgiázzunk! Főleg, ha a másik topic nem olyan szimpi!

Friday, tényleg nem hangzik túl jó a lázas állapot! Én mindenképp elvinném dokihoz!

Ági! Nagyon szép a fátok! Én most pont azon agyalok, hogy vajon hova rakjam! A földre, mert ha dől, onnan kisebb a lendület vagy a dohányzó asztalra, ahova nehezebb a feljutás :lol: Magyarul: van egy magasabb asztalunk, de már erre is felér Marci és félek, hogy ha magasról rántja magára a fát, akkor rosszabb, mint ha a földről :lol: Ti hogy csináljátok?

Mangora

Kép
mangora

Mangora: én hozzád hasonló megfontolásból a földre szavaztam, már A-t is meggyőztem. :) Olyan 1,5 méter körüli fánk lesz. Húúú! Valaki rakna fel jó mézeskalács receptet? Olyat ami nem lesz kőkemény?

Ma én is elég sokat beleolvasok a fórumba. Tücsök egész jól elvan. Most épp bekapcsolta az ő porszívóját, felrakta a fotelba és melléült. Már az ölében van. Elvan a gyerek.....

Kati: hát, továbbra sem irigyellek, ami a gondokat jelenti..... Mira nem sovány ám! Szerintem legalábbis. Gondolom a tali óta nem dokat változott!!!

Ági: szép a fátok nagyon! Nem nézünk ám hülyének! Így legalább kiélvezitek a saját fát is. :)

J.

Judit

Kép
petra09

Kati! MArci még annyi sincs kilóban, mint Míra, úgyhogy ne aggódj! 9,5 kiló volt múlt héten és már majdnem 80 centi!

Judit! Nekem két receptem van, és egyik sem lesz kemény! De arra is van trükk, ha az lenne! Mindenképpen fém dobozban kell tárolni (hetekig elállna, ha kibírnánk :lol: ) és ha úgy érzed, hogy kicsit keményebb lett, akkor egy negyed v fél almát mellé raksz a dobozba és jól bezárod! Nem elég, hogy visszapuhul, de még isteni alma zamata is lesz!!!

Receptek:

Mézeskalács (kb 40 dbhoz)
Hozzávalók: 38 dkg méz, 12 dkg kristálycukor, 5 dkg vaj v margarin, 75 dkg liszt, 1 púpozott kiskanál sütőpor, 1 csomag mézessütemény-fűszer (vagy fahéj, örölt szegfűszeg és reszelt szerecsendió keveréke), 2 tojás

A mézet a cukorral és a vajjal lábasba rakjuk, kb 60 fokra melegítjük, majd hűlni hagyjuk.
A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel tálban összeforgatjuk, a közepét kimélyítjük. Beleütjük a tojásokat, beleöntjük a mézes keveréket, majd jól összegyúrjuk! Falpackba csomagoljuk, egy éjjelen át a hűtőszekrényben pihentetjük.
Másnap meglisztezett gyúrólapon fél centi vastagságúra kinyújtjuk és nagyobb figurákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A közepesnél kisebb lánggal (kb 160 fok) kb. 14 percig sütjük! Tojásfehérjéből és porcukorból készített mázzal díszíthetjük! (Én nem szoktam, mert enélkül is elfogy :lol: )

Ez kicsit keményebb lesz!

Fűszeres mézes korong (kb 40 dbhoz)
Hozzávalók: 25 dkg méz, 2 evőkanál mézessütemény fűszerkeverék (vagy 2-2 kiskanál szegfűszeg, őrölt fahéj és 1 kiskanál gyömbérpor) 2 narancs reszelt héja, 30 dkg margarin, 3 tojás, 30 dkg cukor, 1,1 kg finomliszt, 3 kiskanál szódabikarbóna

A mézet a fűszerekkel és a narancshéjjal 1-2 percig főzzük, a margarint hozzáadjuk ás addig melegítjük, míg el nem olvad. Ekkor a tűzről levesszük és addig keverjük, míg ki nem hűl (én nem szoktam nagyon kevergetni, csak időnként...)
A tojást a cukorral fehéredésig keverjük. A liszt felét a szódabikarbónával összeforgatjuk, a mézes margarinnal elkeverjük. Először a cukros tojást, majd a maradék listet adjuk hozzá.
Folpackkal szorosan letakarjuk és egy éjszakán át szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Másnap enyhén meglisztezett gyúrólapon fél centi vastagra kinyújtjuk és egy kb 5 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, de nem túl szorosan, mert megdagadnak. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (kb 160 fok) kb 8 perc alatt világosbarnára sütjük.

Mindkettő r4ecept kipróbált, évek óta csak ezeket sütöm! Az utóbbi rögtön finom puha lesz és szerintem kicsit "fűszeresebb" a narancshéj miatt! Inkább ezt szoktam evésre készíteni, a másikat meg díszítésre használni, azt könnyebb formázni! De mindkettő nagyon finom!!! Nálunk van, hogy karácsonyra már nincs belőle :lol:

Mangora

Kép
mangora

Csak rövid bejelentkezés:

Holnap nem tudunk menni, szombat óta elég náthás vagyok, ráadásul tegnap óta Márk baromira köhög, egész éjjel fenn voltunk vele, ma már náthás is, egész nap sír, láza nincs, dokihoz csak holnap fél 4-re kaptunk időpontot, gyógyszertárban kakukkfüves köptetőt adtak, remélem nem mandula vagy torokgyulladás lesz.
Amint tudok jövök.

Móni, nagyon örülök a hírnek!Vigyáz magatokra ebben a betegséggel teli időszakban és kérünk beszámolót a picúrról is, vizsgálatok eredménye,ilyesmik.Boldog babavárást.

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok !

Gyorsba,
M ismét belázasodott egy éjjelre vasárnap , nappal meg hőemelkedése volt, aztán este óta semmi ! Dokinő szerint v vmi kis vírus, de ő úgy látja h inkábba foga a ludas, ja és még taknyis is picit, de viszont nem tetszik neki h két hetente egyszer belázasodik így elküldött laborba aminek api nem nagyon örül mondván h megszúrják és hogy nem lenne rá jó hatással, most küzdök vele h igen is el kell menni ! Néha furik a férfiak !

Másik a fütyije levált.. és begyulladt neki, minden pisinél sírt és be volt neki dagadva de most már alakul kamilláztam neki és ma kaptunk egy krémet rá, d emondta a dokinő h okés a dolog ! :wink:

Szorítsatok h ne legyen semmi baj.. csak érdekes h egyszer felmegy neki 38 rea lázcsillapító és utána meg semmi v hőem fél napig kiérti ezt ?!?!!?

Kata jobbulást nálunk ilyen vírus ment át a családon, láz, torokfájás, köhögés !

na majd jelentkezem !
puzika

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hahó!

Jobbulást a betegeknek!

Szerencsére mi meggyógyultunk, így ott leszünk holnap :)
Utána akkor játszóház?

Judit, megvan még a Mangora jegye? Lehet van rá egy érdeklődőm... ha benézel ide még ma, meg tudnád írni? Szólnék neki minél hamarabb, hogy úgy készülhessen holnap.

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Kata, Szilvi! Jobbulást! Küldöm a gyógypuszikat :)

Sziszi! Ha be volt gyulladva a fügyije Máténak, akkor attól nem lehetett láza??? Hmmm.... :roll:
Nálunk Marcinak már kb 2 hónapos korában "lecsúszott" a fitymájáról a bőr, semmi gyulladás nem volt, azóta is nagyon szép! Arra figyeljetek, hogy minden fürdésnél az is legyen visszahúzva és megmosva és ami nekem nőként nem volt evidens, hogy meg is kell belül is törölni :wink:
Vérvétel miatt ne aggódkjon párod, biztosabb, ha megcsinálják és látszik, hogy van-e bármi prbléma! De ne legyen! ha valaki, hát én paráztam rendesen attól, hogy elvigyem a vas miatt vérvételre Marcit, mert mikor a sérvműtétje volt, akkor 5-ször szúrták meg szegényt, a végén a fején találtak csak vénát és utána a kontrollon majdnem elájult szegény Marci, mikor szintén 5ödszörre sikerült a bokájából vért venni (kétszeri nekifutásra...) Ezek után mentem el vele vérvételre és most olyan ügyesen vette a nőci a vért, hogy csak ámultam! Persze már nagyobb a gyerek is, mint 3 hónaposan, így a vénái is erősebbek, de örültem, hogy nem volt semmi gond! Szóval menjetek el mihamarabb, hogy túl legyetek rajta!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Hát mi is megjártuk ma a dokit. Ebben a r.hadt hóban 2 órát araszoltunk! :evil: Amúgy 35 perces az út! Minek ül autóba, aki nem mer vezetni csak 20-szal???? Mögötte meg torlódunk 100-an!
Szóval a doki ari volt, kiírt vérvétel, vizelet, UH. Csütörtökre kaptunk Vácon időpontot, meg is lesz minden. Apa pont szabadnapos, szegényt rángatom, mint támaszt, magammal! Persze a vérvételre nem tudom bevinni, mert a "habkönnyű" testét nem tudom majd a padlóról összekaparni. (Még a kórházas sorozatokon is rosszul van, elfordul a műtétes jelenteknél. Hogy lehet, hogy a horrort bírja???? Na, na! Ennyi év után is vannak rejtélyek! :lol: )

Kata, remélem kimásztok a betegségből. Jók a természetes köptetők, de van mikor sz.rt sem ér. Én is azzal kezdek, meg homeós dolgokkal. Viszont recept nélkül van egész pöttöm kortól az Ambroxol-Q 15mg/5 ml. Ezt a doki ajánlotta nekünk ilyen esetekre. Gyógyuljatok! Hátha már jobb éjszakátok lesz, drukkolok!

Szilvi, szerintem is menjetek a vérvétere! A dokinak sokmindent elárul az eredmény, talán meglesz a megoldása a sok betegeskedésnek! Húha! Fütyigondok! Legalább túlvagytok rajta.

Hú, Mangora, durva lehetett a műtét! Minden elismerésemet kivívtad abban az időszakban!
Tudom, ciki, de sose tudtam miért pisis a fiam állandóan a hasánál, mikor picibaba volt. Kiderült, nem igazgattam meg a kukacát, így felfele hajlott a pelusba, a pelus teteje meg nem arra való, hogy felszívja a cuccost! :oops: Utána már helyreigazítottam!

Megyek helyrerakni a kicsiket és nagyokat!

Sok puszi:

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok!

Köszönöm Mangora! :) Mennyi van még belőlük?

Ági: már nincs meg. ELhívtam tornáról az egyik lányt. Az ő lánya is novemberi.

Tényleg! Holnap mikorra jöttök? Utána Lurdy ház vagy valamit terveztek? Egyáltalán kik megyünk?

Szilvi: ez tényleg nem hangzik jól. :( Sajnálom!

Puszi:

Judit

Judit

Kép
petra09

Lányok!
Jó szórakozást mára a ringatóra!!!

Mangora

Kép
mangora

HuSzilvi, sok boldog szülinapot!

katicat
Szigetszentmiklós

Csatlakozom Mangorához, és kérünk beszámolót esteleg képeket is a karácsonyozásról...

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok !

holnap vérvétel , szorítsatok !! KI vagyok !

Kata nekünk a sinupret cseppek nagyon beváltak köhögésre ja meg a stodal is ezek mind homeos és gyógynövényesek !!

Huszilvi boldog szülinapot !

Mennem kell

puszika

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Bocsánat, kicsit elmaradtam. :oops:
Köszönöm mindenkinek a drukkolást a múlt hétre. Azt hiszem, éveket öregedtem. Lassan túl leszek rajta. Muszáj. Jön a Karácsony!!!
Hétfőtől ma reggelig pedig itt volt nálunk M. Öccse, így el voltam foglalva a héten.

Mi voltunk a Ringatón, de nem voltunk a Játszóházba, mert Zsófi nagyon álmos volt. Már a villamosmegállóban elaludt, azóta is alszik.
A Ringatótól vhogy kicsit többet vártam, rengetegen voltak gyerekek, szülők és minden éneket, játékot más ringatós előadó vezényelt. Szóval nem volt az igazi nekem.
Hozzáteszem, Zsófi 3 napja hisztis, nem tudom, mi van vele, szerintem a foga kínozza megint. Ilyen előzményekkel vágtam bele a mai napba, szóval nyilván ez is rányomta nekem a bélyeget a műsorra.

Szilvinek itt is nagyon sok boldog születésnapot kívánok!

Móni, Zoli és Dávidka, ezúton is sok boldogságot kívánok Nektek a kis jövevényhez :-)

A vérvételekhez kitartást! Tudom, hogy baromira nehéz lehet, de a gyerekek érdekében muszáj. Utána sokkal okosabbak lesznek az orvosok és reméljük a láz, a bukás és az aluszékonyság okára is
sor kerül.

Kata, remélem, már jobban vagytok.

Judit, nagyon tetszik a plüsspárna :-)

Ági, nagyon szép a fa. :-)
Már nem tudom, ki kérdezte, mi nem a földre tesszük. Van egy kerek erkélyre való kisasztalunk, azt hozzuk be erre a célra. Azt gondolom, ha a földön van, akkor minden pillanatban a a fát fogja csipkedni Zsófi.

Zsófi már látott fát több helyen, hét végén a Nagymamámnál is, de nem érdekelte. :-(

Ha egy gyerek túl keveset alszik, az nem baj? Komolyan, már néha ezen aggódom, hogy mi van, ha igen.

Zsófinak napok óta előjönnek-elmúlnak apró kiütésszerűek a szeme alatt. Szerintem nem fáj, nem viszket neki, mert nem nyúl oda. A gyerekorvos telefonon a bőrgyógyászatra irányított, de még nem sikerült időpontot kérni.

Bocsánat, hirtelen ennyi, de most már jövök és felveszem a beszélgetés fonalát.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Fényképeztem ma egy párat, a képek minőségéért én kérek elnézést, sajnos vakuval nehéz jókat fényképezni...
na de itt vannak:
http://picasaweb.google.com/portoroagne ... directlink

Köszi a mai napot mindenkinek! Kicsit tényleg zavaró volt a ringatóban, hogy túl sokan voltunk, és meleg is volt, na meg Bene 30 percig sem bírja az ilyeneket, nemhogy egy óráig... most meg az bosszant, hogy énekeltünk egy csomó szép karácsonyi dalt, és már most nem emlékszem rá :( Pedig egyik-másik visszarémlett a gyerekkoromból is.
Bene 2 körül kidőlt, remélem azért fél 5 körül felkel, hogy este időben elaludjon...

Most csak ennyi,
puszi,
Ági

KépKép
gigilina

De jók a ringatós képek,Ági köszönjük.
A legnagyobb pech, hogy akár mi is mehettünk volna, mert a dokinő szerint a takony csurog le a torkán, attól köhög és nem fertőz.No de ki gondolta volna.
Tyű, időpontra mentünk és majdnem 3/4 órával később jutottunk be, Márk délutáni alvása persze borult, ahazaút felét végigüvöltötte, gyorsan megkajcizott és 5kor leraktam, hagyom 1 órát aludni.
@Fleur:Csilla hihetetlenül jófej volt, simogatta Márkot,kérdezte miket csinál, adott neki matricát, kellemes csalódás.

BfKati,ToldiSzilvi, vizsgálatokhoz szorítok és nem lesz semmi baj!!!Amint tudtok,gyertek.

Zsuzsi, lehet hogy vmi allergia, nem vetted észre,hogy bizonyos kaja után jönne elő Zsófin?

Ági, nagyon meghitt hangulatot hoztál ide a kis fátokkal:-)
Mi is előbb állítjuk, 21 vagy 22.én,mert 23.án elutazunk, na de az még képlékeny,hogy kicsi legyen vagy nagy, ismerősök zöme állítja, hogy először odavitte a gyerekét a fához, picit megböket akezét és a gyerek rá se hederített a fára.Vhogy nem bízok ebben a technikában Márknál.

Az ajándékok zömét már becsomagoltam, anyuék egy nagy ikea-s képkeretben a fotósnál előhívatott képeinkből kapnak egy összeállítást az ajándékuk mellé, de anyukám szerintem ennek örül a legjobban.
Mikinek pénteken van a szülinapja, remélem nem olvas bele a fórumba, mert olyan kis tuti ajándékot készítettünk neki Márkkal tegnap:
Vettem gyerekbarát ujjfestéket, csináltunk talp és kézlenyomatot+ Márk egy előhívatott képét és egy aranyos versikét és vettem hozzá egy keretet.Én tuti meghatódnék, ha ilyet kapnék, pénteken hozok fotót M. és a szüleim ajándékáról is.
Vmelyik nap meg kéne sütnöm a mézeskalácsot, erőt kell vennem magamon...

Mára ennyi volt, lassan keltem Márkot.

puszi mindenkinek

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jaj, Móni, megírnád mennyi volt a bárányhímlő elleni vakcina ára?Ma kértem receptet és januárban beadatjuk.Én olyan 6-7 ezerről tudok.
A keresztlányunk múlt hét óta bárányhímlős, karácsonykor karantént tartunk, viszont kérdéses,ha Márkkal nem találkozik, csak mondjuk velünk, akkor rajtunk keresztül Márk elkaphatja-e?

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Ági
Nagyon szép fátok van!

Fáról: Azt hiszem, én is asztalkára teszem és imádkozom, hogy ne rántsák le a gyerekek.

Ajándékok megvannak, de még a csomagolásig nem jutottam el.

Vincének jön egy kisörlő foga, már 3 hegye kint van, de az étvágya csökkent. Látom, hogy éhes, ha mondom neki, hogy hamma, akkor majd el repül, de még sem tud néhány falatnál többet enni. Énekelek neki, beszélgetek hozzá, terelem a figyelmét, így kicsit több megy a pocakba, de nem az igazi.

A betegségeket sajnálom mindenkinél, pláne a piciknél! Vince is köhög megint, pedig a lányok most nem hoztak haza ilyesmit, nem tudom miért van megint.

Móni
Örülök, hogy bejött a játékkal terelve fürdetés. :)

Édesapám jobban van, otthon most már járkál, eszik rendesen. Remélem lassan felépül. Ideje lenne már.

Olvastam mindent, mégsem emlékszem sok mindenre.
:oops: Béna vagyok, bocs.

Lenne egy kérdésem: Tudtok jó gyerek fül-orr-gégészt? Ismerős kisfiának kellene Bp.-en.

Jó éjt mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,
Gyors bejelentkezés.
Sokat gondolok rátok annak ellenére, hogy nem nagyon írok.
Zsuzsi, ha te elnézést kérsz, amiért nem írtál akkor....???
Szurkolok a vérvételes kicsiknek, Mírának és Máténak, hogy minden rendben menjen. Majd írjatok, hogy mi volt.

Klasszak lettek a mai képek. Köszi Ági, hogy feltetted. Tényleg jó sokan voltak a ringatón.
Dávidkát alig ismertem meg, olyan szöszi lett. :)

Zsuzsi én már lassan 4 éve szenvedek az alvással és nagyon sokat olvastam és kérdeztem a témában. Bizony nem túl jó, ha keveset alszanak. Az idegrendszer fejlődéséhez mindenképpen fontos az alvás egészen a kisiskolás korig. Bibus napi 10 órát alszik összesen, és ez szerintem nagyon kevés, még ha kicsi is az alvásigénye. No, de ne ijedj meg, nem egyszerű ezen változtatni, és nem is fog Zsófi semmiben elmaradni, remélem, hogy valamikor már tényleg találkozhatunk és akkor kibeszélhetjük ezt a témát is. Ja, még azt megtudtam, -egy régebbi kérdésedre válaszolva- hogy nem minden gyerkőcnek jó, hogy folyamatosan foglalkoztatják, ezt ösztönösen jól megérezted. Ha jól elvan, teljesen jó, ha csak hagyod játszani, nézelődni. A túl sok inger miatt is csökkenhet az alvás. (legtöbbször ez az ok)

Szilvi, boldog születésnapot kívánok!

Ági, klassz lett a fátok :) a kreatív klubhoz én is csatlakozhatok majd? Van egy csomó tervem, már csak egy kis idő kellene hozzá ;)
Titeket is alig ismertelek amúgy fel. Bene akkorát nőtt!

Aprópó, Bibi 1 éves adatai: 75,5 cm, 9300 g, a többire nem emlékszem, de a mellkasa már nagyobb, mint a feje :)
Tök gáz nálunk ez a fogzás. A dokinő is mondta, hogy látja azt a fogat, amit én már fél éve látni vélek, de még mindig nem jött ki. A dokinő és a védőnők szerint nem kóros, hogy még csak itt tartunk fogak terén.

Friday, tök jó, hogy jöttél, már hiányzott a humorod :) Arra emlékeztet, hogy valaha nekem is volt. Hogy hová tűnhetett?...Mostanában nem volt időm olvasni a blogodat, de akkor ezek szerint javult már az ovihelyzet. Benézek majd, ha tudok. (jövő évi svájci utunk lefújva)

Judit, csatlakozhatunk majd a talihoz? Bár Apa dolgozik két ünnep között, nekem még mindig nincs téli gumim, szóval időjárásfüggő, hogy ki tudjunk mozdulni.

Vick, örülök, hogy Apud jobban van, küldtem neki energiát. Vincét sajnálom. Reméljük, hogy hamar meggyógyul. Mit kapnak a gyerkőcök? Ha könyvet, milyet? Bocsi, de ötleteket gyűjtök.

Kata, Márknak is jobbulást kívánok. Fú az a fránya bárányhimlő. Az oltásnál nem gáz, hogy ha esetleg valaki már előtte elkapja és a lappangási időszak alatt oltanak? Nem tudom, csak kérdezem. Ezt hogy lehet kizárni vajon? Nagyon tuti ajándékot készítettetek Márkkal, biztos örök emlék lesz :)

Nekünk már alig van a mézeskalácsból, pedig dupla adag volt. Ma pogit sütöttünk Blanival.
Mangora, sokat gondolok rád, elképzeltem, hogy milyen lenne, ha visszamennék dolgozni. Rájöttem, hogy annyira leépültem agyilag, hogy nem is tudnék visszarázódni. Ez tök gáz. Nyilván nem haltak el tömegével az agysejtjeim, de valahogy átrendeződött a gondolkodásom. Hány órában fogsz dolgozni? Marci mennyi időt lesz a Csanában?

Képzeljétek, a sógornőm családi napköziben dolgozik, az a baj, hogy két éves kortól van csak.

Na, a többit el is felejtettem, amiket írni akartam.
Móni ez a fürdőjáték nagyon tetszik, akartam rendelni a játékfutártól, de ott elfogyott.

Jó éjt mindenkinek!
R
34372

Jaj, a kariajándékokkal mindig bajban vagyok. Van egy csomó játék, könyv, a lányok meg nincsenek oda a játékokért. Az a fontos nekik, hogy velük legyünk, velük foglalkozzunk. A nagyszülők meg adnak pénzt, és várják, hogy valamit oda tudjanak tenni a fa alá, vegyem meg. Olyan rossz érzés, hogy csak a szokás miatt kell venni megint valamit.

Amíg ma a mosást raktam be, Blani bemászott a mosógép mögé és Betlehemeset játszott az öblítős és mosószeres flakonokkal. Megnevezte melyik Mária, József, voltak bárányok stb. Énekelt, szöveget mondott :) Tavaly a mangora recepjte alapján készült mézeskalácsokkal (nekem kicsit kemény lett) játszott 3 hónapig.

Jó, jó kell a játék is, csak ha kötelezőnek érzem a vásárlást + érzem a lehúzást a kereskedők és játékgyárak részéről akkor nehezen megy, és az egész ajándékozás elveszíti a lényegét.

Na ennyit erről. Gondolhatjátok, hogy ez legyen a legnagyobb bajom, és akkor igazatok is van. Lelövöm magam mára :)

Szép éjszakát és további szép adventi készülődést mindenkinek!
Pussz,
34372

Sziasztok!

Na meg volt a mai vérvétel. hát nem volt egyszerű , főleg nekem h hárman fogtuk le M és közben ordított attól féltem h nem vesz levegőt és közben ott van bent a tű stb.. ááááááááááá kész vok tőle, , de nagyon nagy hős volt, még ajándékot is kapott egy kinder játékot , ja és tök ügyi volt a növér mert elsőre sikerült neki vért levenni , halljátok 3 ampullával én már kész voltam , de rendes volt a növér csak 2 t vett le és 3 . ba átöntött egy kis vért !

HÁt a pisi se volt egyszerű , mondta a dokinő h lehet venni zacskót a patikában amit fel kell tenni a fütyijére, reggel rátettem, de mivel nem ivott reggel így nem pisilt, még szerencse h anyukámék ott laknak P ron és elmentünk hozzájuk valamint anyukám még a rendelőben is dolgozik így ő be tudta vinni a pisit miután reggelizett és megitattam egy üveb teável ! Pisi volt de melléfolyt de le kellett adnunk 10 ig... aztán végül az jött be h másik zacsi felragasztása, betettük a kádba akkor engedtünk vizet mert pancsinál mindig pisil a vizbe újszülött kora óta és végül sikerült a pisi is !!!
HOlnap lesz de eredmény, du van a dokinő megyek is vissza az eredménnyel !

MÁsik h áll a dokinőnek ez a hepje h mindig mindenkit elküld vérvételre mondta a növér, néztek is nagyokat h ilyen picit is elküld !, JÓ valamilyen szinten igazad adok neki h igen is legyen alapos, ne legyen az h ránéz és meg se vizsgálja, de azért ez sztem egy picit sok volt nekem, de nagyon BÍZOM BENNE ,HOGY NEM LESZ SEMMI BAJ, DRUKKOLJATOK !!!!!!!!!!!!!!

REni nektek sincs még fogatok ? NÁlunk az a szitu ,lhgoy a dokinő látja már 4 hete h jön a foga , de sehol sem tartunk még !

Anyukám megkérdezte a gyerekfogászaton a dokinőt h mondta h nincs semmi baj , majd kijön , annál erősebbek, jók és szebbek lesznek a fogai, mondta h van olyan gyerek aki másfél két éves korában kezdi a fogzást !

Na majd meglátjuk !

Katicat, én si úgy tudom 7-8 e ft körül van az oltás, 2 kell beadatni, de mi nem adjuk be úgy döntöttük, h mi is elkaptuk , jan ba az agyhártya ellenit kapja meg !

Na most ennyi fért bele ,
megyek főzni !!!

puszi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

nagyon jó volt szerintem a tegnap! A talihoz csatlakozhat bárki, tudjátok: sok jó ember..... :)

Most csak röviden jövök, mert a mai napunk másképp alakult, mint szerettük volna. Petra mikor du felkelt tűzforró volt. Megmértem a lázát: 39. Kúp, hűtőfürdő, igaz, hogy csak 25 perc telt el: 39,5. AZtán lement 38,3-ra. Elalvás előtt adtam még neki Nurophent. Talán a torka fáj még, mert ahogy ivott a vízből, utána sírt. A tejpép legalább jól esett neki.

Kíváncsi vagyok milyen éjszakánk lesz!

Ja! Tali időpont: arra gondoltam, hogy Friday mondja meg, hogy mikor érnek rá. Nálunk az élet 10 körül kezdődik, majd Petra olyan fél12-től alszik 1-2-ig. Ebben az nem zavarja, ha itt vagytok. Még alvóalkalmasságnak egy utazóágy van, s egy babakocsi, akinek abban is elalszik a gyerkőce.

Mára ennyi!

Jó éjt Nektek!

Puszi

Judit

Kép
petra09

Sziasztok !

Judit jobbulást nektek , most egy ilyen vírus van , láz, torkfájás, köhögés, nátha, mi is ezen estünk át !

Kitartás !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Szilvi nem semmi napotok volt! Szegény kicsi Máté! Legalább már túlvagytok rajta.
Igen, már írtam neked, hogy ne izgulj annyira a fog miatt, nem vagytok egyedül. Anyum mondta, hogy nekem is 13 hósan jött az első fogam, lehet, hogy családi hagyomány nálunk. Azért én sem vagyok nyugodt. Nem jó érzés a szülőnek, ha a gyerkőc eltér az átlagos ütemtől.
Írok privit.

Judit, jobbulást Petrának! A fene vinné ezeket a betegségeket. Puszit küldünk.
Köszönjük a meghívást, reméljük, hogy összejön.
Pussz,
R

Kép
Kép
34372

Szilvi, szorítunk nagyon!
Judit, remélem az éjszakátok nyugodt lesz.
Reni, olyan jó téged megint olvasni és Juditéknál végre-végre talizhatnánk.
Addigra minden babónak gyógypuszi, hó meg ne essen...

Jó éjszakát mindenkinek,

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Elmaradtam, olvasok de írni már nem volt erőm.
Bocsánat! igyekszem pótolni.

MüPA-s Ringató nekem is tetszett, ilyesmire számítottam. Jó volt látni a többieket:)

Remélem, sikerül Juditnál találkozni a két ünnep között. és köszönjük a meghívást:)

Kata, nem emlékszem pontosan az oltás árára, de nagyságrendileg 7 000 körül volt tényleg.

Petrának és Máténak jobbulást!
Petránál remélem semmi komoly, és a láz lemegy pár nap alatt.

Szegény kis Máté, ez a begyulladt kuki nagyon rosszul hangzik:(

Vérvételről meg annyit, hogy ha már bent van a tű (addig horror), utána szinte mindegy, hány ampullával vesznek.
De gyerekeknél jaj:(

Reni, a Sugárban egy no name játékboltban vettem ezt az Alex játékot múlt héten (500 forinttal olcsóbban, mint a brendonos linken árulták...)
Apósom azt mondja, a kisebbik fiának (Z. öccse) jóval később jöttek a fogai, de sokkal jobb fogai lettek felnőtt korában.
Remélem, ez Bibire és Mátéra is igaz lesz!

Dávid valami elképesztően hisztis, ölben hoztam fel a parkból, végig vonaglott és üvöltött (kb. 25 perc). most bealudt. Annyira remélem, hogy csak fáradt volt és azért nyűgös, nem pedig fáj neki valami...hátha kialussza.

Hirtelen ennyire tudtam reagálni,tudom, hogy sok mindent kihagytam, bocs:(

Szép napot!

Móni
monke

Sziasztok!

Reni
Vince egy pólót kap meg egy Tecsós ütögetős-kalapácsos-zenélős-világítós szerszámpadot. A lányok kapnak könyveket, A Terka legújabb részét, Hohol Ancsa- Boris Juli: Terka, a világutazó ( a Terka könyveket nagyon szeretik), aztán Berg Judit: Micsoda idő! és Tündérváros c. könyveit, meg az Elmo szeret téged-et. Ricsi meg kérte a Varró Dani: Akinek a lába hatos c. könyvét. :D
Kapnak még pizsamát, Hanga pedig egy felsőt , Eszter meg ágynemű huzatot.
Sajnálom, hogy Vince kevesebbet kap, de annyi minden van a lányoktól, hogy csak azért, hogy tele legyen a fa alatt és a pénzt költsük nem fogok venni egy 50. plüss állatot vagy hasonlót. :S És még névnapja is lesz januárban.
Már csak csomagolnom kellene, de eddig nem jutott rá időm.

Ma vannak utoljára az oviban a lányok, aztán csak január 3-tól. :D
Alma együttes koncert lesz a Fórumban , úgyhogy oda elvisszük a gyerekeket, még ha ezren lesznek is. Szeretik.

Sajnálom a beteg kismanókat, Petrát is és Mátét is, remélem az ünnepekre pont túl lesznek rajta és tudják majd élvezni az együtt töltött időt.

Köszönöm az Apukámnak küldött energiákat, nagyon kedvesek vagytok!

Friday
Imádom, ha írsz! Gyere gyakran!

Mennem kell most, de olvasgatlak benneteket, amikor csak tudlak!

vick
Kép
Kép
ervick

Ja! Vincét mértem ma, 1 hónap alatt majdnem 1 kilót hízott. 11 kiló 10 deka. Azért ilyen nehéz ez a kis büdös kutya! :D

vick
Kép
Kép
ervick

Apropó!
Gyerekeimnek nem könyökhajlati vénából vettek vért ilyen kicsin, hanem ujjhegyből egy picike fiolába nyomkodták. Nálatok nem így van?

vick
Kép
Kép
ervick

Most csak pár képet hoztam, este majd jövök, M. karácsonyi vacsira megy...

Kép Képmontázs ajándék

Kép Márk ajándéka apának

Kép Ma készült-még száradó mézeskalácsok

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?