Új privát üzeneted érkezett!

Puszedli: alig aludt...ismerős. Lehet tőlünk ment hozzátok? Itt volt 2 napig, de innen távozott. Igaz, uticélt nem adtam neki, de így látva már bánom. Kellett volna mondjam, hogy menjen a pokolba.

Nándi bébi eme fotóit épp ma sasoltam meg az iwiw-en kapott útmutatás szerint. Az alsó képen levő póz: becarás. s azok a nyuszifüles zoknik....

Kép
kissmanó

születéstörténet kicsit nagyobb extenzióval.
olvasmány annak, akit érdekel

1245228249.1901.doc

Kép
kissmanó

Sziasztok!
Nem tudom, mennyi időm van, Beni most aludt el, de kb egy óra múlva ennie kell. Eddig nézelődött a konyhában... én mosogattam, felmostam,énekeltem neki, mostmeg beájult. :)
Nem volt még időm visszaolvasni, csak felületesen. Elnézést kérek. Viszont láttam a szebbnél szebb babafotókat... egyik baba szebb, mint a másik. Nagyon gratulálok az új anyukáknak és családoknak! :)

És hát ahogy látom, tegnap nem csak mi szenvedtünk a fronttól... :( Puszedli, nálunk sem volt épp tökéletes a tegnap éjszaka, de ma azért már csak 3 óránként kelt Benito enni. Tegnap egész nap szenvedett, mert nem tudott aludni, fájt a pocakja, én meg anyósom idiótaságától szenvedtem. Esküszöm, addig keveri a kását itthon, míg az lesz a vége, hogy elválunk... Folyton kikapkodja a kezemből a babát, ha leteszem, és végre megnyugszik, az első nyaffantásra felveszi... ma idehívtam anyukámat, mert anyósom megint jönni fog. Azt hiszem, beszélek anyuval, hogy szóljon neki, mert senki nem hat rá. Én is úgy vagyok vele, mint Noémi, nem nagyon szeretném kézbe szoktatni... nem tudok csinálni semmit majd tőle, de akkor tuti anyós nem lesz sehol... nem is bánnám már, ha kiiktatódna ebből a famíliából. Egy kicsit magam alatt vagyok tőle... :(:(:( Persze jön a hülyeségeivel, hogyha dajkálni kell, szóljak, majd jön. Minek?? Hogy úgy elrontsa ezt a gyereket is, mint az ikreket? Utálnak vele lenni...
Na, jó, bocsi, hogy kiakadtam egy kicsit... de már senkinek nem tudok panaszkodni. Azt mondja itthon mindenki, hogy én túlzom el, pedig egyáltalán nem így van.
Teszek egy képet én is Beniről. Kép Ő egyébként nagyon oké. Imádom... egy kis angyalka. :) Folyton vigyorog, ha épp nem fáj a hasa. Van vmi jó tippetek pocifájásra? Adtok a babáknak vmi teát?

Remélem, mindenki jól van, igyexem majd gyakrabban jönni. Úgy tűnik, ha anyós épp nincs színen, nagyon szépen helyreállt a rend...
Puszi mindenkinek, Süninek meg megy a drukk. Sosi, lassan Te jössz, és Tabati :):):):)

Heni

Kép
szheni

Közel lakunk hozzátok :lol: , remélem éjjel most már jobb lesz!!! :roll:

Néha hihetetlen, h milyen pózban alszanak! :shock: :lol:
Vendég

Heni: mecsek bébi tea!
barátnőméknél bevált.

Sajnálom, h nektek sem volt jó az éjszaka!

Én mára sztem ennyi voltam, keltem a csöppöt, aztán bealszok vele együtt:).
Vendég

Oké, köszi, Puszedli! :):) Megpróbálom, hátha... Ja, igen, cumisüvegből vagy kiskanállal?

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt!

Igazad van Manó! Ezek a véleménykülönbségek. Megértek én mindenkit, de úgy éreztem reagálnom kell... (nem részletezem az okokat)
Ez a mennyiség...hú nem irigyellek! Próbáltad a homeos cuccot, amit írtam? Tényleg jó!
Egyébként Grétivel is ez volt, mert emléxem, írtad, hogy állandóan fejtél, hogy fél éves koráig legyen elég tejed. Szóval akkor is ilyen ütemben indult meg, vagy csak most?

Puszedli, Nándi nagyon édes! :) Tök jó a kis rucija!

Heni, teljesen megértelek. Az én anyósom is - legyen állandóan kézben párti - de mi rászóltunk a férjemmel. Persze más az, ha ő itt van hetente 1x, és dajkálni akarja, de mi heti 168 órát vagyunk vele, szóval nem lehet folyamatosan. Így is a 3 óránkénti etetések, kb. 1 órát tartanak, addig úgyis babusgatjuk őt. :)

Nálunk az éjszaka...eltelt. 2, 6, 1/2 10 - kor voltak etetések. Nem tudom, hogy mitől függ, hogy egyik nap kibír 6 órát éjszaka, másik nap nem.
Tegnap előtt 8-kor etettem, és csak 2-kor kelt. Tegnap pedig 1/2 11-kor, és szintén 2-kor kelt.

Ami viszont erőt ad: olvastam, hogy kb. 8 hetes korukig 40 perc a szoptatás, utána gyorsabb lesz. Illetve, hogy kb. 3 hónapos korukra végig tudják aludni az éjszakát. Tudom, hogy nem minden gyerek működik könyv szerint, de azért ez reményekkel tölt el! :)

Ma megyek át Anyuhoz: Áron egész nap levegőzni tud majd. Elhúzható az ablakuk, így a gyerek a lakásban lesz az UV sugárzás miatt, de friss levegőt fog szívni.
Mi hajat festünk, és szépítkezünk egy kicsit! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Lányok a Mecsek baby-t nem csak később lehet elkezdeni?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Lányok, segítsetek:

Milupa tápszert kaptunk. Azóta észrevettem, hogy többet nyöszörög Áron, szerintem megfekszik a gyomrát, pedig nem kap sokat. (most reggel pl. 100-at szopizott, 30 tápszert kapott)
Anyukám szerint a Milupa nem a legjobb. Utána akarok nézni milyenek vannak még.

Írjátok meg légyszi ki mit tud, illetve mit használ.

Köszi!

Ja, rákerestem a Mecsek baby-re: újszülött kortól lehet.
Pocakfájásra egyébként még az Infacolt és a Gripwatert ajánlják.

http://www.pirulapatika.hu/210154594/be ... zuszpenzio

http://www.egeszsegbolt.hu/298-babaapol ... ellen.html
Ez 1 hónapos kortól van!

KépKép
KépKép
kfnoémi

na elaludt a kiccsillag..végre...

voltunk védőnéninél, mancikám 4,04 kiló, kaka nincs megeméztve, túl sokat eszik...nem ugy néz ki mint egy 12 napos ujszülött...kérdik hogy eszik, mondom napközben 3-3.5 óra, éjszaka is 3, najó néha 2.5...ez tökéletes, a tejem túl jó...ilyen van? már ez is baj...azt legalább nem mondták hogy ne adjak neki enni ha kér...

cickó klasszisokkal jobb, már meg tudom fogni...az jött be hogy mondott, kis meleg víz, nem forró, csak épphogycsak, utána masszi és könnyebb kifejni...meg mindenféle idióta pózban szopi...ma kipróbálom a leteszem fölétérdelek és belógatom pózt...apa alig várja hogy röhöghessen... :D

na megyek fejek... :? aztán pihizek...mert ezek az iccakák kikészítenek!!! de lesz ez még jobb is

Kép
Kép
mniki84

ja és nálunk jobb esetben 15-20 perc egy szopi...

Kép
Kép
mniki84

Niki, az nagyon jó!
Nekem a jobb mellemnél 15 perc, a balnál 40!! Ezt kéne csökkenteni, csakhogy abból sokkal nehezebben jön, szegénynek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Hát, nekünk is volt már jobb éjszakánk. Meg lesz is, remélem.

Én nem fejek. Sose.

Beni vizet iszik, cumisüvegből, ritkán, nem minden nap kér. De egyre melegebb lesz, szoptatni meg nem akarom óránként, mert jön a hasfájás.

Heni,
kedvesen, de udvariasan küldje haza férjed az anyukáját. Máshogy nem fog menni.

Manó,
ezek a mennyiségek :roll: Elképesztő. Jobbulást! Storyt most fogom elolvasni.

Gáz anya vagyok, gyerek szájába cumi, seggét rázza a pihenőszék, én meg netezek. Meg főzök.

Noémi,
ez annyira kevés mennyiség a tápból, biztos vagy benne, hogy kell? Egyébként valami aktív/probiotikus tápot kérjél szerintem, jó a Beba HA. start aktív, meg a Hippnek is van probiotikus HA. tápja.

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Heni: Benito tündéri, elfelejtettem megdicsérni au előbb :oops: . Mi pálinkás pohárból iszunk.

Noémi nálunk is Milupa van, béb úgy látszik bírja.

Nálunk 1előre 15-15 perc szopi. ált. el is engedi.
Plusz büfi, pihenő-megint egy órája eszünk.
V.nő szerint sok, de, h turbózzam fel a gyereket????

Niki:örülök, h cici javul!!!
Vendég

Csajok!
Hírem van!!! :D

Begane most üzente

Ma 10:10-kor, 56cm és 3350 grammal megszületett Marci baba!
Gratulálok akiknek még nem tettem, egészséget és sok tejcsit kívánok!A többieknek pedig kitartást!

Még egyszer szívből Gratulálok, várjuk a további híreket! :D

Kép

Kép
mukkancs

Begane, Marci baba!
Nagy-nagy gratula. Egészséget, sok tejecskét.

Kép
kissmanó

Sziasztok!
Gratula minden uj babának és mamának.Holnap megyünk védpnphöz,utána irok bővebben most ébredt Dominik.
NOÉMI:én Mildibé tápszert adok Dominak és napi kb.2dl édeskömény és kamillatea keverékét kapja(védőnő javasolta),igy se puffadás se hasfájás nincs a tápszertől.

Kép
kata840725

Mukkancs: Rólatok ki küldi az infót?

Kép
kissmanó

csuklással hogy álltok, mi minden kaja után büfi után ha lerakom elkezd csuklani 5 percig legalább, ezen ugy felhuzza magát szerintem hogy nem tud elaludni :?

Kép
Kép
mniki84

Benta, köszi a tippet. Igen a 30 az valóban kevés, de sajnos csak reggelre jön össze 100 grammnyi a bal mellemben. Egyébként kb. 60-at tud enni 30-40 perc alatt, Áron adagja pedig minimum 100, de inkább 120.
(most a jobb mellemből 10 perc alatt evett 110-et)

Áronnak egyenlőre nem tetszik a pihenőszék, pedig nekünk is van - szintén rázós fajta. A cumi dettó, bár a napokban kiköpi...

Puszedli szerintem a 15-15 perc annyira nem vészes. Azt lehet csinálni, hogy ha látod, hogy szopi közben belaszik, akkor, az állánál, illetve a tarkójánál, arcánál "basztasd". Kicsit csipkerészd az arcát, na nem durván, csak az újjaiddal, illetve az állánál, mintha ki akarnád venni a cicit a szájából. Erre általában felébrednek, és belehúznak.
A lényeg, hogy ne aludjon el!
Én néha még a lábát szoktam "masszírozni".

Heni, Beni ezen a képen sokkal nagyobbnak tűnik!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok Lányok!

Már hétfőn hazajöttünk a kórházból, de azóta még nem volt időm jönni. Most próbálok visszaolvasni, de szerencsére rengeteget írtatok mióta nem voltam :)

Szívből gratulálok az azóta született kisbabáknak, amióta nem voltam, remélem senkit nem felejtek ki: Manónak, Miának, Evicuskának, Ácicának, Begane-nak

Manó, a táblázat sokat segített, hogy meglessem, utánam ki, mikor szült, szóval nagyon köszi, hogy már négy nap után ilyen aranyos vagy és feltetted! :) Géza baba pedig tüneményes! Köszönjük a pálma díjat Dávid nevében! :) Hihetetlen, hogy itt van velünk, ha nem lenne más dolgom, egész nap el tudnék gyönyörködni benne, bár gondolom, ezzel minden édesanya így van :)

Heni: Benito nagyon szép kisfiú! Sajnálom, hogy anyósod így viselkedik, csodálom is a türelmedet, hogy még nem szóltál rá, bár gondolom, nem szeretnél feszültséget. Azért remélem sikerül minél előbb leállítani!

Noémi: Áronról nagyon nagyon édes a mosolygós fotó! Tündéri baba! :)

Amadea: örülök, hogy Nóri baba otthon lehet Veletek! A légzésleállásról írt történeten nagyon ledöbbentem, hála az égnek, hogy szakember kezében történt a dolog!

Láttam, Süninek ma indították a szülést. Remélem minden ok, talán már túl is vannak rajta? Ez a „gatya tele” dolog ismerős, én is így voltam vele, amikor eldöntöttem, hogy akkor aznap indítsák meg :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 08:27-kor.
magdii

Sziasztok Lányok!

Már hétfőn hazajöttünk a kórházból, de azóta még nem volt időm jönni. Most próbálok visszaolvasni, de szerencsére rengeteget írtatok mióta nem voltam :)

Szívből gratulálok az azóta született kisbabáknak, amióta nem voltam, remélem senkit nem felejtek ki: Manónak, Miának, Evicuskának, Ácicának, Begane-nak

Manó, a táblázat sokat segített, hogy meglessem, utánam ki, mikor szült, szóval nagyon köszi, hogy már négy nap után ilyen aranyos vagy és feltetted! :) Géza baba pedig tüneményes!

Heni: Benito nagyon szép kisfiú! Sajnálom, hogy anyósod így viselkedik, csodálom is a türelmedet, hogy még nem szóltál rá, bár gondolom, nem szeretnél feszültséget. Azért remélem sikerül minél előbb leállítani!
Pocifájásra nekem a doktornő Espumisan L cseppet (remélem jól írom) ajánlott, három hetes kortól. Igazából több infóm nincs róla, de majd ha lesz időm utánanézek a neten alaposabban.

Noémi: Áronról nagyon nagyon édes a mosolygós fotó! Tündéri baba! :)

Amadea: örülök, hogy Nóri baba otthon lehet Veletek! A légzésleállásról írt történeten nagyon ledöbbentem, hála az égnek, hogy szakember kezében történt a dolog!

Láttam, Süninek ma indították a szülést. Remélem minden ok, talán már túl is vannak rajta? Ez a „gatya tele” dolog ismerős, én is így voltam vele, amikor eldöntöttem, hogy akkor aznap indítsák meg :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 08:28-kor.
magdii

Sziasztok!

Megjöttem a kórházból: NST- t valahogy kikínlódtuk (egy órán keresztül voltam a gépen), a nő végül elküldött lépcsőzni, mert nem akart felébredni a csaj (kóla + kávé + két db csoki ellenére)… Aztán beszéltem a dokimmal, tényleg ki kell várni a 10 napot, jövőhét szerda előtt nem tud semmit csinálni. :cry:
De előtte befektet a kórházba… Kérdeztem, hogy miért nem csak beindítja mindenféle befektetés nélkül- aszonta rá, hogy nem lenne etikus.

Puszedli: kicsit beájult a fiad, nem?? :D Nagyon kis zabálnivaló!
Ugyanolyan zoknink van nekünk is!! :wink:

Heni: ez borzasztó lehet! És NEM tudod megmagyarázni anyósodnak, hogy Beni a TE fiad, TE mondod meg, hogy ki , mikor, mit csinálhat vele? Vagy ennyire gyenge elméjű, hogy nem fogja fel?! Hű, én is totál ki lennék akadva a helyedben! Miki nem áll ki melletted?
Ajánlom figyelmedbe az Anyósok városa C. könyvet. Ott dettó ugyanezt éli át a csaj, mint Te- aztán végül minden jóra fordul. :)
Benito gyönyörű baba, szerencsére ő sem vékonydongájú. :wink:

Begane: gratulálok!!!

Magdi: én is 40db pelust vettem, aszondod szerezzek be még vagy 100-at? :)
tökmag79

Niki: s amikor felhúzza magát, nincs kis sírás s nem múlik el a csuki?
a nagyoknál így volt, igaz Edónál engem marhára zavart, s adtam neki pici kanálból 1-2 csepp citromlevet. Attól helyben elmúlt.
Most a fiam ha kezd csuklani, nem zavarja, belealszik, s abbamarad.

Benta: mi is tegnap vettük elő a pihiszéket, ma már durmolt benne egy hatalmasat. Miénké is seggrázós, Gréti 2 hósan kapta, akkor őt már idegesítette, de a fiamnak még bejön a hacacáré.
Mió6ta kérdezted, azóta pelusozásnál mindig eszembe jutsz. Most még szerintem elmegy, hogy elfelejtem "megigazítani" a fütyköst a pelenka bezárásánál, de ha nem alkalmazkodom, akkor rengeteg öltözködés fog ránk várni a pisis cumók miatt.

Kép
kissmanó

Heni: eddig nem féltem, de most mióta fiam van, kezdek én is: vajon ilyen tapló leszek, leszünk a menyünk, menyeink szemében mi is? Nagyon nem szeretném.

Enyim anyós csúcs viselkedése elsőszülöttem világrajötte után. Csütörtök este szültem, asszem írtam, hogy este 11-kor mikor a fia hívta a nagy hírrel, leugatta, hogy de ebben az órában :shock: .
Aztán vasárnap délután felhívott telefonon (nem tudom addig mi a kicsi fenének nem, s egyáltalán akkor is már minek), hogy meddig vagyunk a szülészeten, mert szerdán meglátogatnának (200 km-re laknak...hálisten). Vigyorogva közöltem vele, hogy másnap hazamegyünk. Hát sápítozott nekem, hogy mennyire sajnálja....bezzeg azt nem sajnálta, hogy nem pénteken hívott.
Aztán mikor gyerek 3 hetes volt, jött 1 hetet segíteni. Hálisten azóta leszokott a segítségről. Akkoriban a segítsége kimerült annyiban, hogy benézett a hűtőbe meg a kamrába, megállapította, hogy anyukám sok kész kaját csinált mielőtt hazament volna, s ő szép nyugodtan nézte a tv-t. Se te mosogatás, se te mosás avagy kis takarítás. Rosszabb volt mintha ott sem lett volna, mert még őt is kerülgetni kellett.
Mikor a középső született, mondtam apának, hogy bassza nyuszi, épp nyári szünet van (anyós tanárnő....de b@szott rossz pedagógus), nehogy akarjon jönni, mert bizisten visszautasítom, ha nem teszi rendre az anyját. Hát szerencsére az első unokájával kiélvezte a nagy segítségnyújtást.
Tegnapelőtt is hívott, épp szopi volt, gondoltam ha baja van, visszahív, avagy beszélje meg elsőszülött fiával. Hát inkább tegnap ismét hívott. Hogy mikor jöjjenek babalátni :shock: Hát nevelődik vén korára....aztán annyiban maradtunk, hogy majd ha a nagyok hazajöttek a táborból, akkor eljönnek s viszik ők hozzájuk. Legalább nem kell nekünk menni vinni is meg hozni is, s addig Gézu bébi is már több mint 3 hetes lesz.

Én javaslom Neked, Heni, hogy apránként emeljed a követelményeid betartásának a szintjét, mert tényleg a gyerek a Tiétek, nem anyósnak szülted, nem ő kell felnevelje (tudom, Isten ments), szóval véleménye lehet, az akár egyik füleden be, a másikon ki (jobb esetben), avagy be se megy a fejedbe a sok jó tanács, de a döntés az anyáé, az apáé.
Próbáld Mikit apránként a te véleményedre bevonzani, mert csak akkor megy igazán, ha ő is az anyja ellen beszél.
Sok és hamaros sikert a hogyan állítsuk meg anyósunk észosztását című tragikomédia kivitelezésében.

Kép
kissmanó

Manó,
elolvastam a storyt, nem semmi csaj vagy. Szó sem esik benne a fájdalomról, az egy ujjnyi, stb. dolgokról. Tetted, amit kellett, és kész. Komolyan csodállak. Én így harmadszorra is mindig meghatódok a mini-kukitól. Pont mire Máté távolodni kezd majd, Beni akkor lesz szerelmes belém. Fiainknak pár évig mi vagyunk az istennők. Ez valami hihetetlen.

Begane, sok szeretettel gratulálok!

Kép
benta

Puszedli,
Az egy órás szopiprogram ilyen picinek nem sok. Ez az időszak nem fog sokáig tartani.

Mniki,
Olyan nincs, hogy a tej "túl jó". A babák emésztőrendszere még fejletlen. Egy anyatejes kakában teljesen normális, hogy apró kis tejfölszerű pöttyök vannak, ami érintés nélkül áthaladt a bélrendszerern. Nem jele a túletetésnek.

Kép KépKép
lorca

Beganenak és Marci babának gratulálok!

Manó! nagyon szép a szüléstörténeted, megható. Úgy irigyellek, az én párom soha nem tud valami izgalmas meglepit kitatálni. Mindig nekem kell a szájába rágnom, hogy mit vegyen ajándékba. Na jó, azért volt már egy-két jó ötlete :D .
Egyébként én a helyedben óvatos lennék az olyan jókívánságokkal, mint :.." sok tejecskét! :D :D :D Inkább valahogy így kéne : elegendő tejecskét! :D :D

Kép
Kép
sosi

Sünivel vajon mi van? Nem ma szül? :shock:

Kép
Kép
sosi

Benta: tudod mit fájlalok? Hol van bennem a fájdalom?
Hogy nem korábban mentem férjhez (ugyanehhez a pasihoz), s lenne szintén 4 gyerekem, de fiatalabb lenne az anyjuk.
de....ez megváltoztathatatlan. jó, hogy van így is.

Kép
kissmanó

Most kerültem gépközelbe, ezt az sms-t kaptam 14.17-kor:
"Csaszi lesz! Nem tágultam semmit."

Sajnálom, remélem azért a továbbiakban minden rendben lesz. Gondolunk rátok és küldjük a pozitív energiákat.
Visszaolvasok....
poker

06.17-ÉN 15.05.-KOR MEGSZÜLETETT NAGY ZÉTÉNY MÓR, 3700G. ÉS 56CM-REL.

NAGYON NAGY GRATULA ÉS SOK BOLDOGSÁGOT, EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK NEKIK!
poker

A babás képek csodaszépek, mikor nézegetem őket, akkor már roppant türelmetlen vagyok én is. Beganenek is nagyon gratulálok.
Ma akartam szülni. Ma van apa szülinapja. Már nem sok esélyem van, mert semmit nem érzek. :roll:
poker

Süni: háromszoros hipp-hipp hurrá Zétény fiacskátokhoz.
Csaszit hamar feldolgozni, dönteni a fehér nedűt a fiatalúr szájába, s minden kialakul szép lassan.
Várunk vissza hamar. Apa esetleg hozhatna fotókat :oops: 8)

Poker: apa szülinapjára ha nem jön össze, nővérkéét nem akarod megosztani a kishúgival?

Sosi: ha tudnád az én küzdelmem a tejcsivel, akkor megértenéd miért a sokat. Nálam álltalában úgy müx, hogy van van, elején dőzsölünk (kivéve Gréti, na nem koplalt azért ő sem), s aztán egyszeriben, szó szerint egyik napról a másikra megszűnt létezni. Grétinél tartottam a harcot fejéssel, így neki 5,5 hós koráig bíztosítva volt az anyatej, elsőszülöttem 2,5 míg a középső jány 3,5 hóig kapott cicit.

Kép
kissmanó

hadd osszak meg veletek egy aranyos fotót.

Kép

Kép
kissmanó

Kép
Kép
kissmanó

Manó szuper jó és szép a történeted és az is tök jó, hogy így megörökíted. Milyen jó lesz később olvasni, meg majd ha a gyerkőcök nagyobbak lesznek, nekik is érdekes lesz és a most részleteknek tűnő eseményeknek is nagy jelentősége van-lesz, pláne ha esetleg te már nem is emlékeznél rá. :)
Gerda bébivel kapcsolatban, ha már a 17-ét lekéste, akkor jó lesz a 22-e is. Dorka nagyon szeretné, de azóta egy csomóan azt mondták, hogy miért akarom, mert hogy az nem is olyan jó, ha egy napon van. :?: Hmm, nem tudom, én nem látok benne kivetnivalót, de mostmár kicsit elbizonytalanodtam....
Egyébként azt hiszem Dorkát én is csütörtökön szültem, ha jól emlékszem, utána kéne néznem.... 8)
poker

Gréti nagyon cuki. Amúgy a Gréta nevet én is nagyon favorizáltam, de a vezetéknévhez nem passzolt, le lettem szavazva. Így maradt kompromisszumos megoldásként a hasonló Gerda. :)
poker

Szuper a tábla és mennyi sárga van már. :shock: Hihetetlen.... alig maradtunk pocakosok.
poker

Süni: hatalmas gratula nektek!!!

Manó:
Banyoszka fog tudósítani rólunk, remélem most már mielőbb... :)
A szülitöri nagyon tetszett, ( lehet, hogy nem ez a legmegfelelőbb szó rá :) ) picit végigizgulhattuk mi is, akik még nem tudjuk, mi vár ránk és nagyon-nagyon megható.
A pici lányod pedig egy igazi kis Tündér!

Anuk: Hova tűntél???

Kép

Kép
mukkancs

Tökmag: Adél nagyon jól érzi magát odabent!!! :D
Nem siet sehova! :D

Kép

Kép
mukkancs

Süninek és Zétinek gratulálok!

Úramisten,már csak ketten vannak előttem a táblában :shock: :shock:

Manó! Bocsi, bocsi, nem tudtam az előzményeket. Egyébként ez hogy lehet, hogy az elején literszám fejsz, azután meg semmi :shock: Na, hátha Gézuval másképp lesz :lol: Gréti nagyon cuki! Éppen szoptat? :lol:

Ja egyébként én is csütörtöki napon szültem a lányom :D Hátha!
Akkor már hétfőn itthon is lennénk.

Még nem is írtam 26-án lesz Semmelweis nap, és pont előléptetnek :D . Ilyen időzítést :? Az ember csak szeretne ott lenni egy ilyen nagy pillanatban, de ha Kiskari a kivárja az időt, akkor esélyem sincs elmenni. De ha csütörtökön vagy pénteken jönne, akkor lenne esélyem. Szerencsére az előléptetések az ünnepség legelején vannak, max negyedóra, utána vacsi meg tánc, nyilván azt a részt már kihagynám.

Kép
Kép
sosi

Szegény Drágám, már azt se tudja a lökött anyja mit akar, hol maradni, hol jönni kéne. Eddig nagyon szófogadó kisfiú voltl! :D

Kép
Kép
sosi

S[b]üni, Begane gratulálok![/b]

képzeljétek, Nándi most este kapott először tápszer pótlást!
Reggel és de. 30 g + 20 ml pótlás, du. 50 g szopi. Nagyon ügyes volt!

Ma voltunk lenn sétálni, 10 percre, a boltban, tök jó volt!
És ma le is pisilt:).

Kissmanó: lánykád tökre hasonlít Rád, látom ő is készül az anyaszerepre!

nándi is csuklik, de a v.nő azt mondta, h normális mert közel van a gyomra meg a rekeszizma, de van amikor olyan erősen csuklik, h ki is bukik keveset és oan rossz látni+hallani.

Noémi: szoktam csesztetni az állát, még a kórházban mondták, h a sárgaság miatt így tudom szopizásra késztetni. De azért köszi!

Most a 6-os etetés után nándi olyan szépen beájult! tök sok időnk maradt apával kettesben. most mosogat, én meg ideültem addig:)).

Pocakosok! kitartás! én nem bánom, h már nincs! sokkal jobb így, a közérzetem is, a csöppömet is jobb kézközelben tudni. És olyan tündér, annyira imádom!
Vendég

Puszedli, gondolom azt akartad írni, hogy most este először NEM kapott tápszer pótlást...
Nagyon ügyes vagy!! Csak így tovább.

Süni, Begane gratulálok a babákhoz!!

Magdii, én is így vagyok. Nosztalgiával tekintek a pocakosokra. Olyan jó volt annyira együtt! Persze most is jó nagyon, de valahogy azt érzem nem élveztem ki minden pillanatát eléggé!
Meg a másik gondolatom az volt, hogy a terhességet, illetve a gondolatát úgy megszoktam. Aztán egyszer csak - egy pillanat alatt - kaptam egy kisbabát. Olyan hihetetlen még mindig. Egyszerűen nekem idő kell hogy felfogjam ezt a csodát! :)

Manó, Gréti nagyon édes! Így ahogy van elfogadnám! Küldhetnéd babástul! :)

Nekünk ma egészen jó napunk volt, bár Áron alig aludt. Remélem éjszaka készül egy nagy durmolásra! :) Még 9-1/2 10 körül kajcsi, utána pedig én is fekszem.
Nekem is kéne vasalni, de valahogy nincs hangulatom...

Anyósról: nekem nagy szerencsém van. Hozza a kaját, úgy hogy megkérdezni én mit szeretnék. Azonnal megtanulta kezelni a gyerekhez szükséges dolgokat (pl. légzésfigyelő), és a vasalnivalót már magától kapja ki a szekrényből! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: este a 6-os etetésnél kellett tápszert adni, a reggeli kettő szopival meg 20-20 ml anyatej pótlással elvolt, du. meg kiszopizott 50 g-t. Szóval jól írtam. Csak most este kellett először adni neki kiegészítést.
Vendég

Sziasztok!

Begane sógornője vagyok. Hoztam nektek egy pár képet Marci babáról. :D Anyuka is és a baba is jól vannak. :D

Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Angyalkrisz: nagyon szépen köszönjük a gyönyörű kispasis képeket.
Ha még benézel, kérlek add át nekik mindenféle jókívánságainkat.

Kép
kissmanó

Begane, Süni, gratulálok a fiúkákhoz!! Sok tejcsit!

Manó: küldhetnél fénypostán egy kis anyatejet! :lol: A születéssztorit még nem olvastam, talán végre lesz idő...

Puszedli: :lol: nyugi, egyre több lesz.
Én ma egysze 60 ml-t is lefejtem!!!! :lol: Kb felesbe tudok adni tápot és tejet. Sajna a szopiban lusta, de azért egyre jobban megy.

Noémi:
hát, ez az, tök nehéz. Nálunk eddig mindig úgy sírt, h volt vmi baja. A hasfájás a leggázabb, mert akkor, amíg rohama van, nem tudsz segíteni rajta. Én csak simogatom, mert annyira rossz nézni. Ma volt ilyen nyökörgős nyekergése, h egyedül van, na ekkor nem vettem fel, hanem beraktam az autósülésbe- ez kb pihiszéknek is jó, mert hintáztatni lehet- és így ebédeltünk.
Én attól tartok, hogy általában az ágyunkban alszik el éjszaka. Vagyis: kiságyban elkezd sírni, elég durván, felvesszük, áthozzuk, de mviel elég kómák vagyunk, többnyire elalszunk vele együtt, így ott alszik, és mikor felébredünk esetleg, akkor nyomatjuk át az ágyába. Na, én ezt nem akarom, hogy az ágyunkba szokjon!
De még úgy vagyok vele, hogy egy kicsit várok a neveléssel. Később már m i is csak megsimogatni akarjuk, nappal eez van már, amikor beválik.

Tegnap ugye mondta dokinéni, hogy most már elég 3 óránként ennie, ha elvan addig. Na, ma de. másfél (!) óra után úgy üvöltött, mint akit éheztetnek, egy ideig rá se jöttem, mi a baja, mert nem akartam elhinni, hogy éhes. Egész nap úgy eszik, mint egy kiéheztett etióp kisgyerek, sajnos a hasa is ilyen, felpuffadt. Este megint szélcső lesz sajnos...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Hű, lányok, ez a tempó... :):) Köszönöm a tippeket anyósra... majdcsak lesz vhogy. Ma kitettem Benit a kertbe a kocsijába,és senkit nem engedtem a közelébe. Úgy aludt, mint a bunda. Mondtam: végre megnyugodott. :) Nagyon rafkós tudok ám lenni... ma kitaláltam, hogy azt fogom mondani, ha macerálni akarja bki, hogy egész nap nagyon nyűgös volt, végre egy kicsit elaludt. :) Miki tulajdonképpen kiáll mellettünk, már ha épp ráér. Mert változatlanul sok dolga van a ház körül pl... egy kicsit most egyedül vagyok hagyva, de nem bánom.

Manó, nagyon édes a sztorid. :) És a kislányod is a képen. Tényleg jó lesz visszaolvasni néhány év múlva, hogy milyen is volt az első kisfiad születése...

Én nem adok Beninek tápszert. 3 óránként eszik 80-100 grammokat, már így is lassan gurulni fog. :) De annyira édes... most csináltam este képet róla fürdés előtt:

Kép

Holnap jön a védőnő, kíváncsi leszek, mit mond majd.
Noémi, az Infacol-t használjuk mi is, de gondoltam, hátha van vmi, ami kicsit természetesebb... de holnap megkérdezem a teát, hogy mikor hogyan lehet, és majd mondom. Azt tudom, hogy mindenféle teától óva intett a doktornő és a védőnő is, dehát tudjuk, hogy a védőnők nem minden esetben százasok... A doktornőkről meg még nem tudok véleményt mondani.

GRATULÁLOK SÜNINEK ÉS BEGANE-NAK ÉS A BABÁKNAK!!!
No, megyek aludni.
Pocifájásmentes jó éjt mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?