Heni: eddig nem féltem, de most mióta fiam van, kezdek én is: vajon ilyen tapló leszek, leszünk a menyünk, menyeink szemében mi is? Nagyon nem szeretném.
Enyim anyós csúcs viselkedése elsőszülöttem világrajötte után. Csütörtök este szültem, asszem írtam, hogy este 11-kor mikor a fia hívta a nagy hírrel, leugatta, hogy de ebben az órában
.
Aztán vasárnap délután felhívott telefonon (nem tudom addig mi a kicsi fenének nem, s egyáltalán akkor is már minek), hogy meddig vagyunk a szülészeten, mert szerdán meglátogatnának (200 km-re laknak...hálisten). Vigyorogva közöltem vele, hogy másnap hazamegyünk. Hát sápítozott nekem, hogy mennyire sajnálja....bezzeg azt nem sajnálta, hogy nem pénteken hívott.
Aztán mikor gyerek 3 hetes volt, jött 1 hetet segíteni. Hálisten azóta leszokott a segítségről. Akkoriban a segítsége kimerült annyiban, hogy benézett a hűtőbe meg a kamrába, megállapította, hogy anyukám sok kész kaját csinált mielőtt hazament volna, s ő szép nyugodtan nézte a tv-t. Se te mosogatás, se te mosás avagy kis takarítás. Rosszabb volt mintha ott sem lett volna, mert még őt is kerülgetni kellett.
Mikor a középső született, mondtam apának, hogy bassza nyuszi, épp nyári szünet van (anyós tanárnő....de b@szott rossz pedagógus), nehogy akarjon jönni, mert bizisten visszautasítom, ha nem teszi rendre az anyját. Hát szerencsére az első unokájával kiélvezte a nagy segítségnyújtást.
Tegnapelőtt is hívott, épp szopi volt, gondoltam ha baja van, visszahív, avagy beszélje meg elsőszülött fiával. Hát inkább tegnap ismét hívott. Hogy mikor jöjjenek babalátni
Hát nevelődik vén korára....aztán annyiban maradtunk, hogy majd ha a nagyok hazajöttek a táborból, akkor eljönnek s viszik ők hozzájuk. Legalább nem kell nekünk menni vinni is meg hozni is, s addig Gézu bébi is már több mint 3 hetes lesz.
Én javaslom Neked, Heni, hogy apránként emeljed a követelményeid betartásának a szintjét, mert tényleg a gyerek a Tiétek, nem anyósnak szülted, nem ő kell felnevelje (tudom, Isten ments), szóval véleménye lehet, az akár egyik füleden be, a másikon ki (jobb esetben), avagy be se megy a fejedbe a sok jó tanács, de a döntés az anyáé, az apáé.
Próbáld Mikit apránként a te véleményedre bevonzani, mert csak akkor megy igazán, ha ő is az anyja ellen beszél.
Sok és hamaros sikert a hogyan állítsuk meg anyósunk észosztását című tragikomédia kivitelezésében.