Ahogy nézem nem sok mindenről maradtam le
először magunkról, aztán rátok is reagálok (értitek, megvan a fontossági sorrend
)
ÚT:
Hát, mit szépítsek, szörnyű volt
Odafelé 10,5 óra, vissza 9 (más útvonal, nem volt karambol, nem volt dugó, nem voltak zarándokok) a kevesebb mint 600 km-re. Kiscsaj fél órákat aludt, utána kb 20 percig elvolt, majd 1 óra nyenyizés, fél óra megállás, fél óra nyenyi, avagy kísérlet bealtatásra. Nyenyizés néha átcsapott hisztis majd fájdalmas sírásba, öröm így vezetni. Persze egyikünk folyamatosan mellette ült, felvonultattuk a teljes játékarzenált, de nem sikerült átverni, attól még, hogy kedvenc maci a kezünkben van, ugyanúgy a kényelmetlen ülésben kell fészkelődni.
Rokonság:
Meglepően jó volt. De tényleg! Persze voltak kisebb kellemetlenségek is, pl mikor Loló előadta, hogy milyen gyönyörű Szaffi, és anyósom közölte, hogy a fotókon elég bamba, az életben azért jobb. Aztán látva, Loló arcát, próbálta szépíteni, hogy de hát ezt csak azért mondja, mert Loló milyen szép kisfiú volt, és ő ahhoz viszonyít. No, nem kötözködtem. Mindenkinek a sajátja a legszebb. Az viszont egyértelmű volt, hogy nagyon odavoltak érte, cipelték a kis seggét lelkesen, a kutyát magukhoz képest egész szépen távol tartották tőle, nem akartak remek tanácsokat adni, úgyhogy mesés volt minden
Gondoltam jó fej leszek, kifaggattam anyósomat Loló kisbaba koráról, na ezt nem kellett volna
Nem szeretném részletezni publikusan, csak annyit, hogy a nagymama azon mondata, hogy „Lóci az én kisfiam” teljes mértékben helytálló. Amúgy a nagymama (az, akinek decemberben a combnyaktörése volt) egész mobil lakáson belül. Mármint amennyire valaki járókerettel mobil tud lenni. Fürdeni nem tud egyedül
meg persze elé kell tenni az ételt, de ezen kívül a 92 évével egész jól elvan. Szaffival nagyon élvezték egymás társaságát, a mama gagyogott, Szaffi meg nevetett rajta. Ugyan az 5 nap alatt nem sikerült megjegyeznie a nevét, és kicsit sokat hajtogatta a „Lóci kicsi fia” mondatot, de anyósom feladta, hogy meggyőzze, Szaffi lány. A pelenkázás végignézése se segített ebben
Aranyos volt
Mindent összegezve, tényleg jó volt. Fura módon egyszer se kötött belém anyósom, és nekem se volt erre ingerem. Sokkal inkább sajnáltam, hogy nem lehetett Lolóval, mint haragudtam rá, hogy otthagyta. Érdekes, hogy attól, hogy nekem is van babám, mennyivel empatikusabb vagyok vele.
Osztálytalálkozó
Apám, hogy mennyi vén trotty van egy 20. érettségi találkozón!
Oké, nekem legutóbb a 10. volt és ahhoz viszonyítva a 20 tényleg sok. De nagyon furi, mert a csajok teljesen jól tartják magukat. Elvileg ugye '91ben érettségiztek, szóval 38-39 évesek, de legalább a fele simán letagadhatna egy 10-est. Bezzeg a pasik! Komolyan mondom, Lolót nem számítva, volt még 2 használható pasi a többi mind vén trotty
:D:D Loló viszont hódított Szaffival, mindenki oda volt érte, az esti buli helyett én ugye Szaffiztam (hál isten, veszettül idétlenül éreztem magam így is, pedig sok „csatolmány” volt). Persze sétáltunk is jó nagyokat a Medve tó körül, csajszi meg aludt a kenguruban, ez jól esett. Már csak azért is, mert a hideg miatt alig voltak népek, és legutóbb nagyon nem tetszett Szováta a sok turista miatt, most viszont csöpögő esőben fantasztikus volt!
Elment a netem, nem tudom elküldeni „félkészen” úgyhogy végigírom, ha lesz net majd kaptok egyben kisregényt
Snowball
Ott nincs pünkösdi szünet? Emléxem, hogy az anglikán egyház meg a szentháromság-tan közt volt vmi gebasz, de a végkimenet már nem rémlik
Hiába, rég tanultam már azt a bizonyos Tudor-kort
Tyuntyi
Huh, betegséges kálvária nagyon vacakul hangzik. Igen, az embernek orvosnak kell lennie, bár a Dr.Google megoldásoktól én rettegek, azért előszeretettel alkalmazom
Fő a következetesség
Hát Erdélyből ilyenkor nem sokat látunk, anyósék egy lakótelepen laknak, 10 emeletes tömbház 3. emelete, ami egy 2x2 sávos forgalmas útra néz és rosszul szigeteltek az ablakok. Sztem mindent elmondtam
Most mondjuk az osztálytalálkozó miatt kimentünk Szovátára, meg Loló volt a szüleivel gombászni Vármezőn, de alig találtak valamit. Sinlac pépnek két lényege van: nincs benne tej, ahogy Kat már írta, meg nincs benne semmi glutén, mégis felkészíti a gyomrot meg a beleket ezek emésztésére. Sztem fel lehet nőni enélkül is
Amúgy a tápnk dobozán ezt reklámozzák, hogy 4 hós kortól a tápi mellé adjunk.
Kat
Bálint kiborulásai sztem nyugodtan lehetnek fejlődési ugrások. Ahogy sokat emlegetett sokgyermekes barátném mondani szokta, a gyerek időnként törli összes addigi bevált szokását, és tanulhatsz újakhoz alkalmazkodni
Horváthországban víz: mi pl horváth vízzel itatjuk itthon is a csajt
a Jana babavizét elvileg horvátországban palackozzák, és az olcsóbb is, mint a Humana. Szóval nem kell cipelned, tuti ott is kapható
Amúgy fogalmam sincs, hogy miközben Mo ásványvíz nagyhatalom, mért nincs magyar babavíz forgalomban
A hipp barackjában van cukor, én azt azért nem adok neki. Ráadásul nem az van ráírva, hogy „hozzá adot cukrot nem tartalmaz” csak az, hogy a cukor ökológiai gazdálkodásból származik, de emiatt aszem már háborogtam itt.
Sajti
Megvannak, Kristóffal is minden oké, csak el van havazva (remélem, nem haragszik, ha adok róla életjelet, szokott írni priviben, de már rég nem olvasott ide)
Megfejtettem a cumisüveg-szrájkunk titkát! Ehhez persze kellett a hozzátápi, ami szintén nem egy kedvenc. Na szóval, csaj valóban éhezik olyankor, mikor etetni akarom de nem hagyja csak SAJNÁLJA az időt az evésre, amikor lehetne akár játszani, nézelődni, fotel karfáját kapargatni, erre a hülye anyja egy uncsi cumisüveggel zaklatja. Persze a hozzátápi dettó, a csillagokat is lebohóckodjuk, hogy ne unatkozzon nyammogás közben. Már látom, hogy minden pszichológiai elmélettel ellentétben két plüsmaci közt fog ebédelni a csaj
Most úgy próbálom etetni, hogy félig elaltatom, majd mikor már nyugiban, csukott szemmel ütemesen csámcsogja a cumikáját kicserélem a cumisüvegre, és hirtelen hatalmas szívóerővel rácuppan, két karral átöleli (meg a lábával is próbálja a kis csimpánzka) és befalja mint akit hetek óta éheztetnek. Ennyit az elméletekről.