Szia Lilka!
Írtam egy kimerítő privit. Azt hittem nem él a topic, de örömmel olvastam az utolsó üzenetedet
A válasz nyugodtan mehet ide is
Ezért röviden megint leírom a történetemet:
harmadik terhességem a mostani ikerterhesség. Eddig sose volt problémám fertőzésekkel, most azonban kb a 16. héttől kezdve mindig van valami. Először szimpla gomba + enterococcus tenyéseztt ki, majd egy kenetvétel erejéig tiszta voltam
De ezt követően megjelent a staphylococcus nálam. Ettől kissé beparáztam, de aztán ezt sikerült kiirtani 10napos Augmentin kúrával. Ami az érdekesség, hogy pár nappal az antibiotikum kúra után volt ellenőrző kenet vétel, amiből kitenyészett a Streptococcus. Pontosan nem tudom még, hogy melyik válfaja, mert a dokival csak 3-án randizok. Mindenesetre a doki most hüvelykúpot akar majd adni. Mindemellett megnyugtatott, hogy ez a fertőzés nem annyira gáz, mint a staphylococcus volt, és hogy erre majd a szülésnél kell odafigyelnünk.
Röviden ennyi. Nem tudom hogyan lesz tovább.
Egyenlőre a babák egyike nem fordult meg, de ha befordul, nem bánnám, hogy ha természetes úton szülhetném meg őket. Most ez a fertőzés azonban elbizonytalanított. Lehet hogy jobb lenne a császármetszés??? Bár azt olvastam, hogy az sem védi meg tutira a babákat a fertőzéstől!
Másrészt amit a priviben is írtam, olvastam, hogy egyesek szerint a babáknak szülés után nem jó adni antibiotikumot, mert tönkre teszi a bélflórát, ezért inkább érdemesebb kideríteni a fertőzés fennállását. Mások szerint viszont jobb ezzel kezdeni a babák méhen kívüli életét. De ez a pár napos antibiotikum kezelés vajon védelmet jelent? Teljesen kiírtja a fertőzést náluk, ha esetleg megkapták, vagy így bizonyára meg se kapják?
Szumma-szummárum a kérdésem az, hogy lehet kivédeni, hogy a babák tutira ne fertőződjenek meg???
Köszönöm a segítséget!