Sziasztok,
nagyjából végigolvastam a topikot és sok mindenre választ kaptam.
Az én esetem : első gyerekünk most 2 éves mult,terhességem idején vizeltből Strep B-t mutattak ki a 28. héten, Augmentin szedtem rá 1o napig , ujabb vizeletvizsgálat után jelentősen lecsökkent a csiraszám , dokim azt mondta ez igy jó és majd szüléskor antibiotikumot fogok kapni.Végül placenta abruptio miatt a 38.héten sürgősségi császárral szültem,de végül nem tudom h kaptam vagy sem antibiotikumot műtét közben (altatásos csaszi volt),annyi biztos h a dokim tisztában volt a műtétkor h hordozó vagyok,mert mielőtt bealudtam emlékeztettem rá.Kisfiam 5:8:1o Apgar számokat kapta,és minden probléma nélkül születése után 3 orával mellre lehetett tenni (szoval meglepően jól volt , pedig ő is veszitett vért).Nem tudom hogy csináltak v nem nála tenyésztést,annyit tudok h vérkép volt csinálva neki, a születési körülményei miatt.
Ujszülött korában elhuzodó sárgasága volt,amire gyógyszert kapott,aztán 6 hetesen bronchiolitisszel korházba kerültünk (itthon akkor mindenki meg volt hűlve)amire azt mondták virusos de azért nagy dozisu IV antibiotikumot kapott (Zinnat).5 nap alatt helyre jött,de az első két nap oxigénre tették.
Most második gyerekünket várjuk,21 hetes terhes vagyok,és persze pozitiv lett a vizeletem a Strep B -re.Most más dokihoz járok mint előző terhességemnél,ma este kell menjek hozzá, kiváncsi vagyok mit mond majd.
1.Szerintetek a fiam sárgasága illetve bronchiolitise lehetett -e a strep B miatt ?
2.Placenta abruptionak lehet valami köze ehhez ?
3.Irtátok h az 5. hónaptól antibiotikum kura ajánlott havonta 1 hétig,
szerintetek ez hatékony illetve ha nem nagyon lehet a strep B-t kiirtani akkor nem csak rezisztenciát alakitunk ki vele ?Nem elég a szülés alatt adott antibiotikum ?
4.Programozott császár csökkenti a rizikót?
Előre is köszi a válaszokat