Sziasztok!
Köszönöm a meleg fogadtatást!
Nagyon izgultam miatta. Igyekszem segítségetekre lenni.
berni
Bocsi, tényleg még csak futólag olvastam bele a topikotokba, ezért nem vagyok a múlttal teljesen tisztában, de megtetszett a szoptatós csapat, és fennakadt a szemem a pár szakmai kihíváson.
Próbáltad óra nélkül, igény szerint mellre tenni Bencét? A három hónapos babáknál tipikus a növekedési ugrás miatti megnövekedett anyatej igény. Sokszor az oda-vissza-oda-vissza cicizés, azaz akár "négy mellből" szoptatás segített nekem, mikor hasonló helyzetben volta.
Meg az evés-ivás, esetleg egy kis délutáni szieszta. Mert az éjszakai szoptatás igen fárasztó, de nagyon hasznos a tejserkentés, fenntartás szempontjából.
Az anyatej termelődése nagyon változó. Napszakonként és 1-1 evésen belül is változó a mennyisége, összetétele. Reggel több van, de nem olyan zsíros, laktató, mint este, mikor szinte mindenki kevesebbnek érzi, de mégis jóllakik vele a baba.
Az esti cicirángatás nem feltétlenül attól van, hogy kevés a tej. Az is lehet, hogy elfáradt a baba az aznapi történésektől. Kicsit túlpörgött, és nehezen tud lecsendesedni. Ezért jó a fürdetés, babamasszázs, fekve szopizás.... Kitartás! Elmúlik! ( Majd jön más aggodalom miatta...
)
A pótlást cumisüvegből adod? Mást nem próbáltál még? Poharat, fecskendőt, kiskanalat?
A cumizavarra van pár tippem, ötletem:
- fokozatosan kevesebbet adni játszócumit, helyette engedni komfortszopizni a babát, akár fél óránként is,
- minél több testközelség, együtt alvás, hordozás, válaszkész gondoskodás, azaz a sírására reagálni, nem hosszan sírni hagyni, hogy majd abbahagyja, megtanulja,
- cumisüveg helyett szoptatásbarát eszközök használata pl. svéd itatópohár, kiskanál, fecskendő, nagyobb mennyiségnél SNS (szoptanít), 6-os etetőszonda hasonlóan használva, mint az sns.
Most hirtelen ennyit tudtam, mennem kell segíteni a leckeírásban...Ez sem egyszerű feladat.
(az ikonok nagyrészt a gyerkők kérésére kerültek a szövegbe)
benbor