Sziasztok!
Nem vagyunk ám teljesen elveszve.
Szóval hazaértünk a nyaralásból, lassan már el is felejtsük hogy voltunk.
Az elején kezdve: 5-én mentünk nyaralni Alsópáhokra. Még aznap voltunk a férjem unokatesójának az esküvőjén és onnan indultunk nyaralni. Mondhatom, mi voltunk a legcsinosabbak amikor megérkeztünk
A nyaralás jó volt, mint ahogy Prücök is írta ez egy nagyon bababarát hely, bár én véltem felfedezni némi hiányosságot is. Pl a pelenkázó a szobákban egy pelenkázó lapból és egy dohányzó asztalból állt amire a lapot tették, amivel az volt a gond, hogy a törpéket kivéve, szerintem mindenkinek alacsony. A fürdőszobába olyan páratartalom volt, hogy a fürdőrucik nem kicsit nedvesek hanem csurom vizesek maradtak. Később már a szobában szárítottuk őket, de ott sem tudtak másnapra megszáradni. Vagy 2-3 alkalommal amíg ott voltunk (10 nap) előfordult, hogy nem volt előke az étteremben, ami azért nem szerencsés, mert ha számít rá az ember, hogy lesz akkor nem visz magával a kajálásra fölöslegesen, így viszont kulloghattam érte vissza az étteremtől elég távol eső szobánkba. A bébi pancsolóban ahol 0-20 cm között változott a vízmélység, senki nem nézte, hogy nagyobb 5-7 éves gyerekek ne rohangáljanak, így egy picit sem tudtál eltávolodni a gyerekedtől, folyamatosan követni kellett, valaki nehogy felrúgja. Ugyan ez volt a gond a bölcsődénék nevezett játszóval is, hogy lazán bejöttek 3 évesnék jóval idősebb gyerekek is, a szülőknek esze ágában sem volt szólni a gyerekének, hogy menjen át az "oviba", már meg nem figyelt és ők már azért jóval vehemensebben játszanak mint a picik.
A fenti zavaró dolgokat leszámítva jól éreztük magunkat és Nikinek is nagyon tetszett, a rengeteg gyerekért is odavolt.
Sajnos a 6. napon belázasodott délutánra, elvittük az ügyeletre, mert a lázcsillapító szirupra nem reagált szerintem kellően, ott először azt mondták, hogy vírusos torokgyuszi, de miután szombaton visszamentünk, mert bár akkorra láza nem volt, de a lábán és a kezén kijött egy csomó tűszúrásnyi nagyságú pötty, ezek után azt mondták, hogy 3 napos láz volt. Így sajnos már csütörtök után nem fürödtünk. Szerencsére szombat reggel után már nem volt lázas és itthon már a pöttyök is elmúltak. A vicc az volt, hogy gondolt a doki a 3 napos lázra is, ezért is írt fel neki fenistil cseppeket, előre a pöttyökre, de mivel velünk nem közölte, az első amire gondoltam, hogy gyógyszer allergia és azonnal mindent abbahagytunk aminek a mellékhatása között szerepelt a bőrkiütés, így a fenistil cseppeket is.
Miután hazaértünk, már el sem tudtam képzelni, hogy mit csinálunk majd itthon kettesben. Máris rettenetesen unalmasnak tűnt minden.
Bár a mostani hétvégére nem panaszkodhatunk, mert pénteken villámlátogatást tettünk a barátnőméknél, szombaton, ismét esküvőn voltunk ahol mindenki oda meg vissza volt Nikitől
, itt volt lakodalom is, majd vasárnap Niki unokatesója 5. szülinapját ünnepeltük.
Ami a fejlődést illeti, mozgásilag nem sok van, most leginkább a mászásra gyúrt rá megint, na nem a vízszintes talajon, mert azt már tovább tökéletesíteni nem tudja, hanem a dolgokra föl és bele mászásra. Az ágyról minden segítség nélkül teljes biztonsággal mászik le, ezt nyaralás alatt tanítottuk neki, mert nagyon magas volt az ágy, nagyot esett volna. Itthon a lépcsőn hiba nélkül felmászik, na persze visszafelé még lennének gondok. A gurolós pampers-ös doboz tetejére felmászik az egyik oldalt és le a másikon. Dolgok mellett megy, akár 1 kézzel kapaszkodva is. Minket nyüstöl, hogy fogjuk a kezét és vezessük, pl az esküvőn, azt hittem leszakad a derekam. Pedig már alig kell fogni, de még ragaszkodik hozzá. Ha valamire támaszkodva áll és én a háta mögött vagyok a tárgyat elengedve meg fordul és tesz felém egy fél lépést, majd a karjaimba dől.
A beszéd az jobban megy, végül is nőből van a lelkem. Most már mondja az anya, apa szót is. Néha fel is cseréli.
A halaknak mondja hogy "haka" ez lenne a halacska, a kutyának, hogy Igyor (Igor) és ha olyan kedvében van, bármit elutánoz amit mondunk neki, persze több-kevesebb sikerrel. A kedvencünk még mindig az "egyél", amit alkalmaz akkor is ha éhes és akkor is ha már jól lakott. Azt imádom még, amikor reggel ébredés után folyamatosan beszél "japánul". Majd egyszer megpróbálom felvenni. Ilyenkor dőlünk a röhögéstől. A kedvenc babaszavam tőle a: "kaptyiloptyika"
Mindjárt teszek fel képeket.