Húha, megint van mit olvasni
!
Nevek
Nekünk az első kettőnél annyira tutira mondták a nemüket (amit én már évekkel azelőtt tudtam
), hogy a másik típusból nem is kerestünk nevet. Noéminél már viszonylag hamar megvolt, félidőnél biztosan, de lehet, hogy hamarabb. Nem is vitáztunk rajta, könnyen ment. Ádámmal még a 38. héten sem volt biztos, mi lesz a neve
. Mondtam a férjemnek, hogy találjunk ki valamit, mert az ő nevét fogja kapni. Na, azt nem akarta (pedig nincs hülye neve, nem is tucat, mégsem), úgyhogy hamar választottunk. Érdekes, mert nekünk sehol a környezetünkben, baráti-rokoni társaságban sehol egy darab Ádám nincs. Csodálkoztam is, mikor úgy 2-3 éves kora körül nézegette, hogy mennyire gyakori név
. Erre nem is gondoltunk annak idején.
Most meg hááát....
Lánynevünk egyáltalán nincs, még csak olyan sem, amelyik nagyon tetszene. Igazándiból fiú sem, de még szóba sem került a névadás. Van egy lehetséges, de az nagyon közel van a szülinaphoz, így lehet, hogy csak második név lesz. Ha egyáltalán a férjem is beleegyezik. Ő nagyon válogatós névügyben
, nem könnyű egyezkedni vele.
Kritériumok: ne legyen 1 hónapnál közelebb a szülinaphoz, "p-t-r" ne legyen benne, mert a vezetéknevükkel együtt már nagyon kemény hangzású lenne, túl sok se szaladgáljon ilyen nevű gyerekből az utcán. Ennyi
.
Fiú-lány
Nekünk másodikra mindenki drukkolt, hogy fiú legyen, ami miatt én nagyon haragudtam, mert én ugyanúgy örültem volna egy lánynak is. A férjem meg kifejezetten lányra készült másodszorra is, meg is lepődött, mikor kiderült, hogy kisfiú
. Most teljesen mindegy, én azt sem bánnám, ha csak a szüléskor derülne ki a neme. Mondtam is tegnap az UH-n, hogy engem nem érdekel, fiú-e vagy lány, csak azt mondja meg, mindene meg van-e. Nem is volt a neméről szó, bezzeg a férjem azt kérdezte legelőször, hogy tudni-e már, hogy fiú lesz.e vagy lány??? Na, ő viszont mindig tudni akarja, borzasztóan kíváncsi, bár "elvárásai" neki sincsenek, igaz, ő úgy gondolja, kisfiú lesz
.
Na, megyek vissza dolgozatot írni
. holnap reggeltől estig suliban leszek, és még meg kell írnom az óvodánk minőségbiztosítási programjának az elemzését. Vagyis annak a vázlatát. Már félig kész, de annyira untam, hogy kicsit ellógtam hozzátok
.
MÁRTONOKNAK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!