Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Anuk!
Örülök, hogy minden OK! Ügyes csajok vagytok ti, nem lesz semmi probléma!

Heni!
Köszi a biztatást!Néha rám fér....

Nagyon pocsék éjszakám volt....2 órán keresztül 5 percenként jóslófájás, feküdni egyáltalán nem bírtam, mert akkor jobban fájt, így törökülésben gubbasztottam a sötétben, aztán egyszercsak elmúlt, mintha elvágták volna....mikor végre elaludtam drága férjem vágott úgy hátba, hogy még mindig érzem....na de a mai grillezés kárpótolt kissé :wink: ....
Ja, a szám nekem is duzzadtabb lett reggelre (kicsit olyan Angelina Jolies :wink: ), lehet, hogy drága férjem szájba is vágott, csak már nem érzékeltem a fáradtságtól :? ....

Puszedli tényleg jó rég jelentkezett, mindjárt küldök neki susmust...

KépKép
amadea

Hello Kismamik!
Katának hatalmas gratula!!remélem, minden rendben, és nagyon jól érzik Magukat, és a Kata hasa gyógyul szépen.

Látom, mindenki háziasszonykodik. Én baconbe tekert csirkemellet készítek újkrumplival, és hozzá ubokasalátát. Desszertnek egy felfújt nevű dolog lesz, amelyet az álanyósomnál láttam, aki nagyszerű háziasszony. Mert az úgy van, hogy elég jó eredményeket értünk el szárazkenyérfelhalmozásban (nem bírom kidobni a kenyeret) , és akkor ez az étel feldolgozza. Úgy értem, én dolgozom fel az élelem elkészítéséhez. Kiváncsi vagyok, milyen lett. A gőzgombóchoz gratula:)

nekem is nagyon mocorog a kislány. az van, hogy ne legyen inkább ez a kor-sor mégse. én szerintem abszolút középmezőny vagyok, de nem várnék addig. Úgyhogy, plíz, csak udvariasan.

A propos, tegnap vidám két órát töltöttem az adóhivatalban (gondoltam, ha ott megszületik a kislány, talán élete végéig nem kell adóznia, vagy valami, mint az amerikai repülőjáratokon), bementem egy nő (!) átadta a helyét, megköszöntem, aztán szóltak, hogy ne várjam kis a potenciálisan két órás sort, menjek be soron kívül. Ettől ódzkodtam ( hogy milyen már), de aztán arra gondoltam, egy próbát megér. Bementem, nagy nehezen találtam egy csajmócát, aki szóbaállt velem, és azt mondta, nincs kivételezés, kérem, mindenkinek ki kell szépen állnia a sort. Visszaevickéltem a váróba, ahol eddigre természetesen egykori csodálatos ülőhelyemet betöltötte egy 40es úr. egy jó másfél óra után, mikor sorrakerültem, odasétáltam az ügyintézőhöz, aki azzal kezdte, hogy dehát maga miért várt, miért nem jött be soron kívül:) végül persze nem lett apeh-bébi a kislány.

szép szombatot mindenkinek, üdv
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mormota20 2009.05.16 12:48-kor.

mormota
mormota20

Amadea:):) ne hívjuk a családsegítőt?

mormota
mormota20

Amadea, nekem a jóslófájásokra nagyon jó a meleg víz. Ha jönnek, akkor meleg vizet engedek a pocimra, és kb negyed óra alatt szépen elmúlik. Így aztán tudok aludni. Nem semmi ez az éjszakai verekedés... :)

Anuk, örülök, hogy minden oké. :) Azért a heti összefoglalókkal gyere, mert kíváncsiak vagyunk ám Emmára és Rád is. :D

Mormota, jól hangzik ez a baconbe tekert csirkemell... már megint éhes lettem. :)

Én ma megint egyedül vagyok... :? Miki elment sofőrködni egy esküvőre, úgy volt, hogy 2-re hazaér, de nem ért haza. Még ott van, úgyhogy nem tudom, mikor várható... UTÁLOK egyedül lenni!!!

Heni

Kép
szheni

Oké, lányok. Nos, ha nem tecc a kor szerinti ranglista, akkor tessék tartani a sort. Mett nekem is jobb úgy, sereghajtó nem szeretek lenni.

Ma voltunk a Sokadalomban. Hurrá. Ismét megkaptam: te megint terhes vagy? Asszem köszönheti, hogy a banzáj egy templomkertben zajlott, ellenkező esetben nem keresztényhez méltó lett volna a reakcióm (érts alatta: jól orrbatörlöm). Mégis mijjakicsifeneközevanhozzá?

Amadea: ha ilyen gázos jóslók voltak, miért nem mulasztottad el őket gyorsban egy kis melegvizes fürdővel? Grétivel a végén minden este egy jót pocsoltam a meleg vizes fürdőkádban. Tegnapelőtt aludtam a legjobban, naná előtte fürödöztem egy hatalmasat.
(apa az este megpróbált hozzámférni.....ma reggel csak arra emlékezett (ugyi a sok felgyűlt úti fáradtság), hogy kissé kitartó volt, s reméli nem haragudtam meg....hát korábban ha elaludtam volna, pihentebb lennék)

Ma epermisu lesz, de csak a krém. Apa piskóta nélkül rendelte. S bótban bevásárlás közepette meg akarta mára vagy holnapra szervezni a szülibuliját. Hát Grét keresztszülei programját sem lehet csak úgy alakítgatni. Így elmarad a banzáj. Max apa egybeköti az ő buliját a kanbulival.

Na, megyek, visszafexem Gréti mellé, elaltattam a csajt, én is szunyáltam, de nem eleget.

Anuk: hajrá! De nődokiddal mikor dumáltál utoljára? Drukk nektek.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Én is hulla fáradt vagyok, de gondoltam benézek, amíg ideférek a géphez. (merhogy a férjecském itthon van, és ilyenkor nem könnyű)

Reggel óta takarítottam, puccba vágtuk a lakást, és nagyon jó fotókat csináltunk a hirdetéshez. Nemsokára feltesszük őket a netre. Reggel már az új konyhát is megterveztem, persze gondolom ez még nem a végleges...addig még sok víz lefolyik a dunán! :)

Nekem a derekam fáj egyre jobban - de gondolom ezzel nem vagyok egyedül!

Tökmag, még nem tudom mi lesz a jövő héten...majd beszélünk telcsin! Nekem a szombati jóga jobban bejött, de jövő szombat tuti nem jó, úgyhogy lehet egy utolsó csütörtökit bevállalok, és akkor a kencét is lerendezzük!

Amadea, egy bukósisak is kéne a pizsid mellé, nem gondolod? :)

Én ma is tök jól aludtam - csak 1x pisiltem. (ugye a fenekével nem tudja annyira nyomni a hólyagomat, mint nektek a fejével - de azért én is nyerjek már valamit!) Ami aggaszt, hogy pisilni is alig bírok kimenni olyan kómás vagyok - el sem tudom képzelni, hogy hogy bírom majd kinyitni a szemem, ha Áron sír....remélem az ösztönök beindulnak!

Kismanó, most én is ennék egy kis krémet!
Akartam valamit sütni, de egyenlőre semmi erőm! Fagyi van, de ahhoz nincs túl sok kedvem!
Lehet, később ráveszem Viktort, hogy szaladjunk le a cukiba 1-1 szelet sütit enni...

Szép napot lányok!

KépKép
KépKép
kfnoémi

én közben öregdtem egy évet, 25 lettem :oops: de nagyon örülnék ha én lehetnék a következő...jön a front, fáj a fejem, pocom is néha belesajdul, Lili helyezkedik...Szülni akarok!! egyre nehezebben bírom, dehát mit várok ez már a 39. hét! :cry: és tesóm meletti ágy még szabad :)

Kép
Kép
mniki84

desszert még nem került sorra, de asszem fini volt a mai ebédke.

Kép

Kép
kissmanó

Niki, én is! Jön a melegfront - hátha!

Kismanó, nagyon édi a csajod! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

tökmag:

Ugyan nem olvastam az eredeti problémát, de ha viszketsz nagyon, akkor egyrészt a zabtartalmú krémek (az Avonnak van ilyen pl) nagyon jó bőrnyugtatóak, vagy ha ilyen nincs, akkor azt is lehet, hogy zabpelyhet darálóban ledarálni, és gézcsomagban beáztatni a fürdőbe. Ha anélkül rakod bele ezt a finomra darált zabot, akkor vigyázat, mert iszonyatosan csúszik! De csodákat tesz.

Viszont ha NAGYON, kibírhatatlanul viszketsz, főleg ha tenyered-talpad, érdemes megemlíteni az orvosnak, mert ez lehet tünet is.

Réka
pszichológus, dúla, szülésfelkészítő oktató

http://szuleselmeny.wordpress.com
http://tejmentes.blogspot.com
mreka

Sziasztok!

Hát nekem ez a meleg víz eszembe se jutott :oops: , úgyhogy köszi a tippet, ha ma éjjel is lennének jóslók, bepróbálkozok vele.

Manó!
Édes a csajod! :D

Niki!
Azért reméljük tesódék hamarosan hazamehetnek...maximum örökölöd az ágyát :wink:

Én azt hiszem várok egy hideg frontot :wink: , azt nem tudja esetleg valaki, hogy mikor lesz? Vagy a kövi telihold? Szerintem 1-2 héten belül itt olyan bébi bumm lesz, hogy csuda, csak győzzük követni, kivel mi van :wink:

Beszéltem Puszedlivel, jól vannak, csak kicsit sűrű hete volt....

KépKép
amadea

Amadea, remélem, ma éjjel fogsz tudni aludni, és visszaadod az éjszakait kedvenc férjednek... :):):) Sztem is max 2 hét, és azt sem tudjuk, kinek örüljünk majd jobban. :) Ma egész nap kettesben voltunk Benivel... nagyon sokat beszélgettem vele, és teljesen olyan érzésem volt, mintha értené, amit mondok neki. Lehet, hogy csak a hangom nyugtatta meg, vagy a madárcsicsergés,( mert egész nap szinte kint voltunk a teraszon) de olyan édes volt megint... egész piciket mocorgott csak, nagyon nyugodtnak tűnt, úgyhogy különösebben én sem hiszem, hogy idő előtt lesznek események nálunk. Azon gondolkodtam, hogy amikor legelőször láttam, még csak egy nyolcsejtes kicsi csírácska volt. El sem tudtam képzelni, hogy egyszer ennek a pici sejtnek, amit csak mikroszkóppal nézhettem meg, olyan minike volt, lesznek lábacskái, vagy épp keze, szeme, szája... talán Süni tudja, miről beszélek... és hogy max 2 hét, és itt lesz velem. Persze lehet, hogy megint túl sokat voltam egyedül, ezért érzelgősködtem ennyit. :roll: Na, jó, abba is hagyom... Örülök, hogy Puszedlivel oké minden. Köszönjük, hogy írtál róla.

Manó, nagyon édes a lánykád... ő Gréti?

Niki, gratulálok a 39. héthez!!! :)

Heni

Kép
szheni

Amadea: szegényem, nem lehetett egyszerű az éjszakád, remélem a mai jobban sikerül!

Noémi: ti aztán nem szórakoztok, nagyon belelendültetek az adásvételbe! :)
Ok, a csütörtököt még megdumáljuk! Ha addig nem vakarom szét magam, mindenképpen megyek.

Kissmanó: nagyon édes a kislányod!!

Mreka: köszönöm a tippet!!! Képzeld, ma találkoztam egy gyógyszerész barátnőmmel, adott valami fürdőkencét- elolvastam és zabtartalmú! Hurrá! :)
Kibírhatatlanul viszket, már voltam bőrgyógyásznál is, de nem tudott mit mondani + nődokim elküldött vér- és vizelet vizsgálatra, az sem mutatott ki semmit. Azóta több (már megszült) ismerősömmel beszélgettem és hárman közülük szintén vakaróztak. Miért nem lehet hallani, hogy létezik ilyen "terhességi nyavalya"...?

Heni: talán nem is baj, hogy kicsit kettesben voltál Benivel, szerintem tök jó hogy relaxáltatok- nosztalgiáztatok! :)

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Köszi a tippet, este pancsoltam egyet és olyan jól aludtam, mint a bunda, pisilni is csak 1x voltam (nem írtam el :D ), úgyhogy végre kilátok a fejemből!

Tökmag!
Remélem ez a kence használ, borzasztó lehet ez a viszketés :( ...

KépKép
amadea

Amadea: örülök a jó éccakának. Én lusta voltam bebújni a kádba, nem is ébredtem pihenten :(

Heni: igen, ő Grét.

Kérdem apát mi a mai program, ki kéne menni valahova. Mondja, oké, de hova. Mire kitalálom, nem tetszik neki. Ááááá, csöppet sincs pasiból.

Tökmag: szerencsére most a vége fele elkerül (eddig legalábbis) ez a vakarózósdi, de az elején, az első harmadot én is átvakaróztam. Soxor kergettem magam odáig a vakarózással, hogy még egy pici, s tényleg kiserken a vér. Arra akkor találtam leírást a világhálón, miszerint a hormonok miatt van az egész, s az epe egyszerűen felborítja a működését. Ez hat ki vakarózásképp. Nem tudom, hogy ez lehet-e így a vége fele is, erről nem olvastam.
Te legalább most hallottál pár ismerősöddel, s igazolták, hogy nem egyedül vagy az ilyennel. Na, én akkor bárkit kérdeztem, senki nem tudott okos lenni, csak néztek bután a fejükből. Naná nődokis vizitáim úgy estek, hogy a viszketéseim (a drasztikusak) két látogatás közé estek. Akkor mentem újból, mikor múlófélben volt, s akkor asszem már a homlokomra volt írva, hogy nem vészes, mert nem foglalkozott vele különösebben.
Nem mondom, szar volt, kibírtam, de egy hatalmas előnyöm volt veled szemben: nem volt nagy pocóm, ami azért valljuk be: önmagában is elég így a vége fele.
Remélem, hogy tényleg jót tesz ez a fürdőkence, azért majd írd meg. Nem mintha magamnak kéne most már az infó (nálunk tényleg bezárt a bazár, eléggé túlteljesítettük magunkat gyereklétszám szempontból), de ki tudja: lehet másnak adhatok ezzel majd tippet.

Szép vasárnapot, itt napsütésesnek indul!

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Gratulálok Katának a babához,szuper hogy megvan a második babánk is!

Vagyunk ám mi is,de elkezdtük a pakolást a 2 gyerekszobában!
Most már kezd kialakulni a végleges helye a dolgoknak!

Benta!
Most néztem a táblázatot,az én Jázminom ugyanannyi idös mint a Te kisebbik fiad!
Ő 2002.10.07.én született!

Pocakzsibbadás:elöre is bocsi nem tudom már ki írta,de nekem is van elég sokszor olyan!
Megemlítettem a védönönek és a dokinak is,de azt mondták hogy ilyet még nem hallotak!
Na kérdem én akkor kitől kérdezzem ha nem tőlük?

Velünk minden rendben,kibírtam az Ikeás kirándulást is,vettünk is pár dolgot!
Benedek jól van,csak az idöjárás visel meg bennünket!
Amint végzünk a szobákkal,jövök vissza,és hozok képeket is!

Puszi Mindenkinek!
Szép napot!
20140328174041

Sziasztok!

Mi is jól aludtunk ma! :) 1/2 9-ig - ez rekord - az utóbbi időben!

Heni, ez az érzelgősség ismerős - tegnap rám is rám jött: talán már meséltem, hogy a meddőséggel járó problémáimat nem éreztem úgy, hogy egyedül is fel tudom dolgozni, és pszichológushoz jártam. Egy nagyon kedves pasihoz. Tavaly júliusban találkoztunk utoljára, és azóta velem megfordult a világ. Már régóta készülök levelet írni neki, és tegnap végre meg is írtam!

Egyébként nekem azt mondták, hogy a várandósság vége felé, ez teljesen normális: az ember lezárja a dolgokat, illetve úgy csinál, mintha egy lakatlan szigetre készülne. (vásárlás - nem mintha nagy távolságra lenne a bolt, de szerintem mindegyikünk bevásárolt jó előre...)

Nálunk ma borsóleves és szilvásgombóc lesz az ebéd. Ha lesz erőm, ma végre sütök is. A férjecském megy el egy kollégája szülinapjára (délután) de nekem nincs kedvem, mert nem ismerek senkit - így inkább maradok, és talán elkezdem az új fürdőszobát tervezni! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Nekem már megint ilyen későn van reggel. Pedig még aludtam is az éjjel. :oops:

Amadea, örülök,hogy neked is sikerült jól aludnod.
És köszi az infót Puszedliről.

Kismanó, édes a lánykád!

Kíváncsi vagyok Csillagék haza mentek-e. Ma írok neki egy sms-t.

Én már megint egyedül vagyok egész hétvégén. Tegnap itt voltak a keresztfiamék. Hát kicsit fel volt pörögve, ki is dőlt délután. Nagyon ari volt, közölte,hogy akkora pocakom van......., sajna hasonlatot nem talált. :roll: :lol:

És,hogy ne legyen teljesen nyugodt az utolsó hónapom: hívtam az asztalost, aki már két hete ígérgeti a kiságyat. Még mindig nincs meg, most épp betegségre hivatkozott.Most már kezdek pipa lenni. Azt beszéltük meg a párommal, hogy még várunk pár napot, és jövő hét közepén rendelek egy hasonlót, mint szerettem volna. 2 nap alatt kiszállítják.Sajnálom,hogy nem az lesz amire vágytam, de most már muszáj kompromisszumot kötnöm. :twisted: :twisted:

Zsu

Kép
bvigh

Csillagék otthon vannak!
Amint lesz ereje netezni, jön. Most kicsit fáradt még.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Nalunk is rekord alvas volt, a gyerekek 8-ig aludtak.
:D
Tegnap vegig kint voltunk, es teljesen lefaradtak.

De jo Csillageknak! :) Varjuk a fotokat!

Mi anyukamhoz megyunk ebedre, igazi nagymama ebed! :D :D

Nagyon sokat kemenyedek mostanaban, meg faj mindenem.
Jo lenne, ha hamarosan megindulna. 8)

Szep vasarnapot mindenkinek,
Agi
lys

Sziasztok!

KATÁÉKNAK NAGY-NAGY GRATULA!!!!!! Hű, most már tuti, h hetente születik egy bébink... :lol: :lol:

Du még jövök, most mennem kell lefejni a maradék tejcsit brrr... sajnos nincs túl sok, iszom ezt a teát meg próbálok mindig szoptatni- szegényke csak a bimbóvédővel tud. De úgy legalább igen, bár gőzöm nincs, mennyit, mert tegnap kiakadtunk a mérlegrte (védőnő adta ingyen kölcsönbe, digitális): szopás után 2 dkg-mal kevesebbet mért... :oops:
És fejni is elég nehéz, bár már szebb a cicim... remélem, nem lesz túl éhes, bár tuti fogy most egy kicsit, mert ott bent mibdig fixen 30-40 g-t kapott, itt meg a szopizás néha kevesebb. De csak este-éjjel akarunk neki tápszerpótlást adni. Nappal max többször eszik- Bár a kórházban elég jól beállt erre a3 óránkénti evésre.

Most már tuti hozok képet, de tegnap hulla voltam- mondjuk ma éjjel meg nem aludtunk túl sokat, mert fájt a hasa- Istvánnal felváltvba hurcolásztuk szegényt.

Noémi: sok sikert a lakáshoz, azért kicsit kár nem, hogy nem egy másfél hónappal előbb jött, mert akkor nem építetek be... De tuti el tudjátok adni, mert a 2. ker. elég jó hely.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Iszonyú meleg van. Reggel 10-kor futóversenyre vittem a fiúkat, de telefonálnom kellett a pasimnak, váltson le, mert nem bírtam kint megmaradni :roll: . Ha a hátralévő hetekben /napokban/ ilyen meleg lesz, ki sem teszem a lábam a házból.

Manó,
Gréti tüneményes!

Moncsy,
akkor ti is most mentek iskolába?

Zsu,
én már nem bízom egy asztalosban sem, annyiszor megszívtam. Marad a kész bútor. Sajnálom, hogy így jártál!

Csillag,
SZIA!!! Nem éri ám ennyivel kiszúrni a szemünket! Sehol egy fotó, egy szül. történet?! Ha majd belerázódtok, gyere! Nagyon kíváncsiak vagyunk mindenre!

Pasik mennek egy kisebb bicikli-körre, én meg kipihenem az ebédfőzést. Aztán meg haverok, megyek visszaszerezni a 6 évvel ezelőtt kölcsönadott mellszívómat :roll:

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Még nem olvastam vissza, csak egy gyors kérdésem lenne, hátha valaki fenn jár és tud segíteni nekünk. Most rakjuk össze a kiságyat, és nem boldogulunk a háromfokozatú fekvő részével. A legfelső fokozatot túlságosan magasnak érzem, viszont ami eggyel alatta van azt már alacsonynak. :roll: Nektek mi a legfelső centiben a kiságy tetejétől? Köszi előre is!

Kép
Kép
tabati

Matrac nélkül gondoltam...

Kép
Kép
tabati

Tabati,
az ágyrács 32 cm-rel van az oldalsó ágyrács alatt, de még rájön a matrac.

Kép
benta

Sziasztok!

Tabati: nekünk is 32 cm matrac nélkül.

Csillagtáncos!
De jó, hogy otthon vagytok és minden rendben! A lényeg, hogy Borcsa szopizik :wink: . Hasfájásra Infacolt próbáltátok? Nagyon várjuk ám a képet! :wink:

KépKép
amadea

Sziasztok!

Dögmeleg van!! Eddig imádtam a napot, akkor most miért bújnék be egy jóóó hűvös szobába?

Kissmanó: tegnap találtam egy honlapot ahol ezzel a „misztikus” terhességi tünettel (szó szerint így írták) foglalkoztak- csajok írogattak topicon, hogy ki milyen gyógymódot tud a viszketésre. Végigolvastam az egészet, de senkinek nem használt semmi.
A zabos tusfürdő sem nagyon jött be, hajnali négykor kint ücsörögtem az erkélyen. :roll:

Noémi: beszélgettünk erről a pszichológusról akihez jártál- megadnád priviben az elérhetőségét?

Csillag: szuper, hogy már a baba is otthon van!!!! Képet nagyon várjuk! :)

Tabati: kiságy tetejétől 32cm- és erre jön még a kókusz matrac. :wink:

Hogyhogy ilyen kevesen vagyunk ma- mindenki szülni ment?? :D

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Csillag nagyon jó, hogy otthon vagytok :) Ha lesz egy pici időd és erőd, mesélj majd, milyen volt a szülés! Borcsa biztos napról napra ügyesebben fog szopizni!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.04 21:00-kor.
magdii

Jó, jó most küldöm. Csak tegnap alig bírtam kikelni az ágyból (gyermekágy ugye...), mert eléggé megviselt az, hogy hétfőtől péntekig háromóránként a koraszülöttre kellett rohangálni, és közte kb másfél óra pihi volt maximum... De ma már jobb, csak ülni gázos, olyan mint a varrattal 1-2. nap, pedig azt hittem, azzal megúsztam.

No, a képek:

Kép mit sem sejtve aznap este

Kép kibújtam! :-)

Kép ilyen vagyok

Kép apával a szülőszobán

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Kép végre megnézheti anya a szemeimet

Kép a kórházban kicsit sárga vagyok :-(

Kép hazaértem

Kép íme, ekkorka vagyok én :-)

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Na, remélem, kielégítettem a kíváncsiságotokat! :lol: :lol: :lol:

Amadea: dehogy próbáltuk- még örülünk, hogy a minimálprogramot le tudjuk futtatni! Amúgy szerintem a túl sok levegő miatt volt, aztán meg végre sikerült kakilnia- mert ez nem ment reggel óta... Hát elég nehéz néha, hogy miért sír... a kajás téma a legegyszerűbb...

Tejem sajnos most csak kevéske van még, és ő is lassan szopik: 10 ml-t fél óra alatt kb... és neki is kellene ennie egy alkalommal 30-40 ml-t... ezért még muszáj neki pótolnunk. Holnap jön a gyerekorvos, majd megkérdezem tőle, hogyan is etessük addig, amíg beindul a tejcsi. Tényleg, homeósok, milyen cucc van a tejserkentésre? Hátha itt is lehet venni vmit...

Tabati:
szerintem nálunk is annyi a kiságy. Nem magas, mert az elején úgysem tud semmi olyat csinálni, ami veszélyeztetni, neked pedig könnyebb, h nem kell annyit hajolni- gondolom, emiatt találták ki. Azt viszont nem tudom, hány hónapos kortól állítják lejjebb.

Meleggel óvatosan! Pont a szülés előtti héten mondta a barátnőm, h köv. héten (múlt hét) telihold lesz, amikor sok a szülés... Na, mi telihold utáni éjjel szültünk, mondtam is neki, hogy nem kellett volna emlegetnie, nekem jó lett volna a köv. telihold. Amúgy van benne vmi, mert abban a 3 napban nagyon sok szülés volt a mi kórházunkban. A dokim csüt. ügyeletben volt, volt 4 császárja + 1 spontán, éjjel fél egykor ment haza (kb 20 perccel azelőtt, hogy mi megérkeztünk), na és akkor reggelig voltam még neki én. Mellettem még 2 nő vajúdott, egy megszült kb fél órával előttem.
Szóval készüljetek a köv. teliholdra, lehet, hogy tényleg van benne valami...

Most megyek, pihizek pár percet, mert úgy sejtem, nemsokára kajás lesz a béb!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

vonalzó: hát igen, emiatt is választottam kb nincs ránkillőbb. Kicsikét váratlanul jött- de majd ígérem, elmesélem!

Puszi Mindenkinek!!!!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Csillagtáncos, üdv újra közöttünk! Jó hogy jöttél, és nagyon örülünk a képeknek! :) Borcsa nagyon édes! Most még jobban várom, hogy elteljen a hátra lévő 1,5 hetem!

A szoptatás miatt ne aggódj: az ikres barátnőm is 36 hétre szült, és pont így volt, ahogyan Te. Nehezen indult - sajnos neki később sem jött helyre, mert anyukája nagyon beteg, és valószínűleg ez is közrejátszott az apadásban.
A homeos cuccokról:
Kaptam egy kis füzetet, ott ezeket ajánlják:

Ricinus communis 5 CH
Általános tejserkentő, tejtermelést fokozó hatású

Urtica Urens 5 CH
Általános tejserkentő

Agnus Castus 5 CH
Sírós, depressziós hangulat miatt elégtelen tejtermelés esetén, hangulatjavító hatása is van

Phosphorcium acidum 5 CH
Kimerültségtől a kismama közönyössé, érdektelenné válik, gondolatait nehezen szedi össze. Álmos, de nem tud aludni. Tejszerű vizelet jelentkezhet kísérőtünetként.

Solanum dulcamara 5 CH
Ha a tejtermelés nedves hideg hatására csökken, a mellek érzékenyek és duzzadtak.

Lac caninum 5 CH
A két mellben felválltva jelentkezik a fájdalom, amit szédülés és lebegő érzés is kísérhet.

Pulsatilla pratensis 9 CH
Lelki okok miatt csökkenő tejtermelés szere

Ignatia amara 5 CH
A tej mennyisége gyász vagy érzelmi megrázkódtatás miatt csökken. Általános gyengeség, ásítozás a torokban gombócérzés lehet a kísérőtünet.

Chamomilla 30 CH
A tejproblémát hirtelen dühkitörések okozzák.

"Tejserkentésre kizárólag alacsony (D4 vagy 5CH) higítást alkalmazzunk. 2x5 golyó naponta a tejtermelés megindulásáig.

Vannak még egyéb problémákra is, mint mellgyulladás - ha megírod melyik kell, bepötyögöm azt is!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Magunkról: voltunk anyósnál, ebédelni, elkészült a függöny is! :) Holnap feltesszük!

Megvan az első érdeklődő a lakásra! Remélem komoly, és holnaptól elindul a nézegetés. Jó lenne, hogy a szülésig találnánk vevőt!

Voltunk kerti partin is - bár eredetileg nem volt kedvem, jól tettem, hogy elmentem. Jól éreztük magunkat....

Megyek pihizek egy kicsit, nem tudom ma még tudok-e jönni!

Puszi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Csillag! Csodaszép a bébi, nagyon gyönyörűséges!! Jajj, annyira irigyellek- gondolom sokan így vagyunk ezzel, hogy Te már babusgathatod, szeretgetheted a picúrt! Nagyon jó képeket tettél fel, milyen kis csöpp apa karjában... Köszönjük a beszámolót, de azért ha lesz időd (+ energiád), majd meséld el hogy milyen volt a szülés! :wink:

Kép
tökmag79

Köszi lányok, nekünk is pont ennyi, akkor ezek szerint jól raktuk össze! Boldog vagyok!! :D Olyan jó érzés már ez is, hogy ott áll a helyén! :D Szóval az zavart meg, hogy volt még feljebb is egy lyuk, vagy lyukhely, amit ki lehetett volna fúrni, ez meg azért tűnt alacsonynak, mert a rács vastagságát meg a matracot nem számoltam bele a szememmel.

Csillag!

Tejserkentőnek az én szülésznőm ezt a homeopátiás szert írta fel: urtica urens 5ch

HOgy milyen adagolásban azt nem tudom, de szerintem ahol veszed meg tudják mondani, meg talán rá is van írva. Viszont a 5ch-sat vegyél, mert ha magasabb akkor az már apasztó úgy hallottam.

Örülök, hogy jól vagytok, a szopizásba meg a napirendbe meg majd belejöttök! Nagyon édi kis babud van, a macis kép is aranyos! 8) :wink:

Tánc!

Képzeljétek, még bírtam, bár már elég keveset táncolok egy számra aztán leülök pihenni, majd ha kipihentem magam újra. A vége felé meg már alig merek, mert akkor már elég sokan vannak, nehogy nekünk jöjjenek véletlen. De legközelebb viszek fényképezőgépet és lefotóztatom magunkat, nekünk is érdekes lesz a jövőben mutogatni, akár a babinak, hogy hogy táncolt velünk együtt ő is! :lol: És olyan dicséreteket kapok, hogy már azért is érdemes elmenni. :oops: :D HOgy milyen kiegyensúlyozott vagyok, meg csinos kismama... :oops: Jól esik, és úgy látszik ők is csodálkoznak, hogy hogyan bírom még. De annyi van, hogy a lábam bírja nehezebben, amúgy nagyon jól esik. :wink:

Kép
Kép
tabati

Hú, látom közben NOémi már sokkal részletesebb tájékoztatást adott! :oops: 8) :D

Kép
Kép
tabati

Csillagtáncos!
Nagyon édes a kis Borcsa! :D

KépKép
amadea

Csillag, Borcsa nagyon gyönyörűséges! Bizony, én is irigykedem, hogy a karjaidban tarthatod :) Amennyire féltem még pár hete a szüléstől, most annál jobban várom, hogy végre megláthassam én is a kisfiam :) A macis kép nekem is nagyon bejön :) Köszönjük ezt a sok-sok képet! És pihenj, amennyit csak Borcsa baba enged :)

Noémi, ez a lakás ügy nagyon jól halad, remélem pikk-pakk meglesz a vevő, így a végén még szülés előtt költözködni fogtok :)

Csináltunk ma végre pocakfotót, de tudjátok, még nem garázdálkodhatok felette :D Viszont megnéztem, és hatalmasabb képen, mint élőben amikor tükörben nézem magam, jól meg is lepődtem...
magdii

Csillag!
Gyönyörű a csajod. Apa is látom olvad el a Kiscsillagjától. Helyes.

A Noémi által felsorolt homeós lista akkora, hogy én ekkorát nem is láttam még szopival kapcsolatban. De a hígításra tényleg figyelj, az Urtica-ról konkrétan tudom, hogy a 15CH azt elapasztásra írják a könyvek.
Várom én is a szüléstörténetet, folytatva onnan amikor készült az uccsó pocifotód. De persze első Borcsa baba (tényleg, hivatalosan Borcsa vagy Borbála?), míg ő nem alszik, te meg nem vagy pihent, addig hagyd a fenébe. A fáradtság is nagyon befolyásolja a tejcsi mennyiséget.
Tejserkentőnek még az alkeszmentes sört ajánlják (nekem ez vált be egy darabig), aztán igazodj el a sok jótanács között. Vannak akik a minél több föolyadékra esküsznek, de hallottam már olyant is, hogy a nagyon sok folyadékbevitel sem segít a tejszaporulatnak.
Ami a legtutibb, az tényleg a gyakori mellretétel.
A 3 órát meg hagyd a fenébe, Borcsa nem ismeri az órát, ő max a pocijára hagyatkozik. Ha 1,5-2 óra múlva kéri a cicit, nyugodtan bújjatok össze.
Kakit is említetted: egy idő után ha nincs minden pelusban kaki,k vagy nincs minden nap kaki, az nem baj. Anyatejes babóknál tökre normális, ha akár hetente 1-2 székletük van. Ők mindent hasznosítani akarnak és tudnak a tápis babákkal szemben, ott nagyjából kötelező a napi min 1 kakis pelus. Pisi azért kell legyen rendesen, baj ott van, ha az nincs. Az már vesemüködés megfigyelést kíván.
Na persze nem minden anyatejes babánál jön be az, hogy nincs baj, ha 1 hétig no kaka. Elsőszülöttemmel anno 5-ik nap után mindketten szenvedtünk mint a kutyák.

Ma kint voltunk a zöldben. Hát ott kint jutott eszembe, hogy a kiskönyvem nincs nálam. Hazáig az út meg közel 1 óra volt. Hát izgi lett volna ha akció indul (semmiféle irat se volt nálam).
Aztán a haverok meghívtak egy grillpartira, kiskönyv megint itthon maradt. Iratok már voltak nálam, lévén hazafele én kellett vezessek, apának engedélyeztem a borozást. Hát a rövid láb s nagy pocak párosnak már nem igazán örülök, a volán maximumra emelve is súrolja már a hasam.
Ellenben megtudtam, hogy egyik ismerősünk decemberre van kiírva a 3-ik gyerkőccel. Meg a Grétikém keresztanyukája is elindította a 3-ik babaprojektet. Volt eddig is sok gyerkőc 1-1 találka alkalmával, hát ezentúl tuti a kölkék lesznek fölényben. Kell vigyázzunk, mert ha szavazást írnak ki, nekünk semmi beleszólásunk nem marad.

Na, megyek, lejárt a mosógép, át kéne rakni a szárítóba, s megpakolni egy újabb adag koszos cuccal a gépet.
Utána pedig nem hagyom ki a fürcsit, holnap muszáj fittebbnek lennem.

Jó éjt mindenkinek.

Kép
kissmanó

Tökmag: eszembe jutott, hátha valami homeós leírásból mész valamire a viszketés enyhítésének útján. Talán hasznosíthatod, ím ami az én könyvemben van, viszketésre:

Ki kell vizsgálni mi okozhatja a viszketést (gondolom eme felszólítástól dühbe bírsz gurulni :evil: )

CHELIDONIUM MAJUS 9CH napi 2x5 golyó - A bőrviszketés hátterében epepanaszok állnak (naná én az elején elfelejtettem magam megpróbálni homeósan kúrálni), evés után puffadásérzés vagy jobb bordaív alatti panaszok lépnek fel, a nyelvgyök zöldessárga, lepedékes.

DOLICHOS PRURIENS 9CH napi 1-2x5 golyó - Kiütés nélküli bőrviszketés, a vakarás nem hoz enyhülést. Allergiás mechanizmus okozhatja.

STAPHYSAGRIA 15CH napi 1-2x5 golyó - Érzékenység, megbántódás után is felléphet testszerte jelentkező, vándorló viszketés, mely vakarásra javul.

APIS 15CH félóránként 1x5 golyó - A bőrön viszkető, szúró fájdalommal járó csalánkiütések jelennek meg. A tünetek hideg vizes borogatásra javulnak. A kiváltó okot tisztázni kell.

URTICA URENS 9CH napi 3x5 golyó - Allergiás eredetű viszketés, csalánkiütések, vízben erősebben viszketnek.

Hát nem tudom, remélem valamelyiknél felismered a tüneteid, s esetleg segíthetnek a bogyók.

Kép
kissmanó

Kissmanó: köszi a tippet, holnap lemegyek a patikába és rákérdezek erre: APIS 15CH félóránként 1x5 golyó - A bőrön viszkető, szúró fájdalommal járó csalánkiütések jelennek meg. A tünetek hideg vizes borogatásra javulnak. A kiváltó okot tisztázni kell.
Csak segít valamit...!

Ma írt az egyik ismerősöm aki ott szült ahol én fogok és már a második rossz élményt kellett végighallgatnom (másik ismerős két hete szült ugyanott)... Sajnos annyira alternatív a kórház, hogy nem díjazzák a fájdalomcsillapítást, de az egyik lány történetén nagyon kiakadtam: baba nagy volt, medencecsontja kicsi- és beszorult a gyerek feje... Képzeljétek, a kitolás másfél órás volt, nagyon megszenvedte!!

Benta, Te már szültél az Imrében- neked mi a tapasztalatod...?

Kép
tökmag79

Tökmag,
igen, valóban inkább az alternatív eszközökben hisznek, homeo, kád, mozgás, és meleg, támogató légkör. Epidurál csak papíron létezik, nem adnak. Nekem 6.5 éve adott valami csodaszurit a doki, amitől kellemesen betéptem és gyakorlatilag csak kitolásra eszméltem fel, tök jó volt. Remélem van még neki belőle :lol: Van már szülésznőd?

Amadea, itt van a részletes időjárás 2 hétre előre, elég megbízhatóak:

Szeged:
http://www.accuweather.com/world-forecast-15day.asp?partner=accuweather&traveler=0&locCode=EUR|HU|HU030|SZEGED&metric=1

Budapest:
http://www.accuweather.com/world-forecast-15day.asp?partner=accuweather&traveler=0&locCode=EUR|HU|HU006|BUDAPEST&metric=1

Nem nagyon látok frontot, dög meleg lesz végig. Telihold lesz 06.07.-én.

Főzős tippeket kérnék!

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

csillag, nagyon irigy irigy vagyok,én is szeretnék már babázni :oops: milyen érzés? fura? felfogtad már?

íme az utsó pociképem 8) barátnőm megálmodta hogy ma elkezdek vajúdni, és holnap fél 9kor meglesz Lilien, na hehe kiváncsi vagyok

olyan irdatlan hasmenésem volt tegnap (mondjuk egész héten f..stam) de a tegnapi...pipiltem a popsimon :oops: nagyon szar volt...és Lilien edzi az idegeimet, tegnap egész nap a fejét forgatta, vagy nem tudom, de majd bepisiltem a fájdalomtól :?

Kép

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Csillag! Gyonyoru a kislany! :)
Koszonjuk a szep kepeket!

Benta!
Azt a teliholdat szivesen megrendeltem volna kicsit korabbra. :wink:
Ez a nagy meleg nem hangzik valami jol.

Lanyok, segitsetek a nagy dilemmamban!
Szoval doki azt mondta a mult heten, hogy, ha pentekig semmi, akkor meginditja...(burokrepesztes)
En a termeszetes dolgok hive vagyok, es mar Daninal is kicsit hianyerzetem volt, mikor igy szultem. Viszont akkor is nagyon nyitva voltam, es a szuleszno utolag azt mondta, hogy annyira feszes volt mar a burok, hogy akarmikor elfolyhatott volna a viz.
Az a gondom, hogy, ha nem engedem a burokrepesztest, utana pedig hazamegyunk, es mar aznap hajnali 3-kor ugraszthatom az egesz bandat, az nem tul kedves dolog.
Raadasul a doki erve az is, hogy viszonylag messzebb lakik, es mivel az elso ket szulesem is nagyon gyors volt, be sem fog erni...
Szoval mit csinaljak szerintetek?
Azert azon is mulik, hogy penteken mennyire leszek nyitva. 3-4 ujjnyival mar lehet, hogy tenyleg nem kellene hazamenni.
Most napi 2 csesze malnalevel teat dontok be, hatha hasznal valamit.
Kovetkezo jelenesem szerda (20.), az az en napom! :D

Kerek velemenyeket!
Koszi,
Agi
lys

Lys,
én is szerdán megyek, és nagyon kíváncsi vagyok. Megértelek, hogy hagyni akarod menni a dolgokat a természetes medrében, de talán érdemes megfontolni az ajánlatot. Én belevágnék, az tuti. Pláne ha gyorsan szülsz! Kiszámítható, el tudod rendezni a nagyokat előre, nem kell éjjel rohanni, stb. Drukkolok nagyon!

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Újabb réméjszaka kétóra alvással, most már a hajkefémet is bevetettem a vakarózásra. Iszonyat fáradt vagyok, egyszerűen nem tudom elképzelni hogy fogok így fitten (???) szülni...

Benta: van szülésznőm, nagyon aranyos, de iszonyat ledöbbent, mikor az epidurált említettem neki... Mondta, hogy azt itt nem szokás kérni, de a nődokim adni fog ha szeretném. Hát nagyon remélem, mert amúgy is totál kivagyok már, és az meg a másik, hogy nem kevés pénzt hagy ott nekik az ember, hadd döntsem már el, hogy akarom- e a fájdalomcsillapítást, vagy nem...

Niki: szerintem most már tuti készül a tested Lilien érkezésére!

Ági: ha tényleg messze a dokid és gyors szülésre számítatok, szerintem vállald be a burokrepesztést... Te sem idegeskednél, hogy odaér- e időben, stb.stb.

Kép
tökmag79

tökmag, aloe first-öt nem próbáltad...nekem az mindig mindenre jó...

haszsibbadás: volt szerencsém az ügyeletes dokihoz NST-n, gondoltam megkérdem mi lehet ez (honnan tudnám, sose éreztem, nem tudom baj vagy nem?) erre ő odaböfögött hogy : 6 hónapja ilyen volt a hasa...mondom nem...erre ő: akkor meg mit izgul...olyan buta bunkük tudnak lenni. Lehet hogy tök evidens a dolog, de én ezt honnan tudjam ha még sose éreztem :? kö..cs..g b..zi :twisted: (bocsesz)

Kép
Kép
mniki84

Tökmag!

:( Tényleg jó lenne, ha már tudnál valamit pihenni! Barátnőd nem tud tényleg semmi jó szert rá ajánlani neked?

Alter kórház...

Hát jó meg minden, de inkább szerintem arra kéne törekedniük, hogy minden úgy alakuljon, ahogy a kismama szeretné. Persze írhatnám, hogy akkor miért ezt a kórházat választottad, ha tudod, hogy ilyen, de mi van ha én erősnek érzem magam, de vajúdásnál adom fel, akkor jövök rá, hogy nem bírom a fájdalmakat elviselni. Sosem szültünk még, honnan tudhatjuk...jó persze írtad, hogy majd akkor ad a doki, de miért kell ezen ennyire csodálkozni?

Niki!

Ezt meg egyenesen úúúútálom, hogy ennyire szőkének kell, hogy érezd magad, amiért biztosra mész és megkérdezel valamit amit még sosem éreztél. Amúgy meg pont egy zsibbadás egészen komoly baj is lehet normál esetben nem? na, jó, lehet, hogy most semmit nem jelent, de ha alapból lezsibbad a karod, akkor sem ülsz otthon nyugiban, hogy tuti elaludtad... :roll: :evil:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Csillag, nagyon édi Borcsa baba! És milyen nagynak látszik... Nyugi, nem lesz semmi gond azzal, hogy fogyni fog, ha belejön, úgyis szopizik majd rendesen. :) Mi meg türelmesek vagyunk és megvárunk. Ne aggódj azon is, hogy ide hogy tudsz jönni. Jössz, amikor jössz, mindig örülünk Neked és a híreknek. Sztem az első hetekben én is ritkábban jövök majd, de ezt tuti mindenki meg fogja érteni. :wink:

Ági, ha ilyen előzmények voltak, akkor lehet, hogy tényleg érdemes megfontolni a dolgot. Igaza van Bentának, a nagyokat tényleg el tudod intézni, és ha így biztonságosabb... én nem kockáztatnék a helyedben. Már nem lehet semmi baj a bébivel.

Heni

Kép
szheni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?