Új privát üzeneted érkezett!

Tabati!
BPD-jét és AC-t (haskörfogat) tudod?

KépKép
amadea

Amadea!

Nem mondod, hogy ez alapján lehet valamire következtetni? :shock: :)

Persze ezeket tudom:

BPD: 87mm

AC: 268mm (még van az FL : 64mm, az mi? )

Kép
Kép
tabati

Hello!

Megjöttem az nst-ről, minden ok. Aki volt mostanában, az alsó görbéje, ami a méhtevékenységet nézi, milyen értékeket produkált? Írjátok meg légyszi! Az enyém max. 20 körül volt, szerintem ez semmi.

Aztán Decathlon, 1.5 órán át a nagyfiammal, aki mindent kipróbált és nagyon élvezte, szerencsére nem beteg, csak fáradt lehetett tegnap.

Én úgy védekezek a nyűgösség és szülhetnék ellen, hogy minden napra szervezek valami jót, pl. fodrász, kozmi, barátnők, kerti parti, színház, stb. Így gyorsabban telik az idő.

Nálunk kell kispapa-szett, zsilipruha a szüléshez, megvettem, de XXL-s volt a legnagyobb, nem tudom, elég lesz-e a férjemre. Most már véglegesre összepakolom a táskám, aztán legfeljebb porosodik kicsit :lol:

Sok szeretettel gratulálok Katának Dominikhoz!

Manó,
majdnem eltaláltad a mai szülést, csak nem nekem, hanem Katának jött be!

Süni,
ezt a fém-dolgot a homeopátiás cuccok nem szeretik, a tea meg nem az, szerintem ezt nem befolyásolja.

Noémi,
én házbontást, kerítésépítést szervezek itt a finisben, meg majd a bébi mellett, mert szerintem el fog húzódni, aztán jön az építés jövőre, szóval nem vagy egyedül, ha ez vígasztal!

Puszi csajok!

Benta

Kép
benta

Tabati!
Olyan 2000-2200g és 43-45 cm lehet. Fl= femurhossz (ekkor a combcsontocskája) :wink:

KépKép
amadea

Sziasztok!
Amedea,ezt hol lehet megnézni? A múltkor volt egy link....
Csak akkor a haskörfogatát nem tudtam. Most még a 2héttel ezelőtti méreteket tudom,megnézném én is. ( bár azóta már biztosan nagyobb).

Katáéknak nagy gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Banyoszka
banyoszka

Amadea!

Köszi!! :D :D :D De jó!!! :D :D És azt nem lehet ebből megbecsülni, hogy mekkora lesz szüléskor? Csak úgy cirka? Tulajdonképp csak azt lenne jó tudni, hogy nagy baba lesz e, vagy normál. Gondolom kicsi tuti nem ha nem jön sokkal korábban.

Kép
Kép
tabati

Benta: nekem is 20 körül volt a méhtevékenység. Az asszisztens azt mondta hogy mivel cikkcakkos a vonal, ez azt jelenti, hogy van méhtevékenység, de nem nevezhető fájásnak. A barátnőmnek, aki mára van kiírva, tök egyenes volt a méhtevékenységet jelző vonal, szóval nála még/épp nem volt semmi.

Kép
Kép
evicuska

gyors bekukk, apa megjött, kismillió dógot ad (nem panasz :lol: )

vótam nst-n, hát dokinéni kiröhögött, egyből kiszúrta mennyit bírtam háton (a 20 percből kb 3 percet). de sehun sámli.
uhhó én sem vok a következő. legalábbis így mostan. aszonta béb jól érzi magát, szerinte ez az elkövetkező 1 hétben nem is fog változni, de azért megnyugtatott (bár nem kérdeztem), hogy nem jelenti azt, hogy jövő 7en nem szülhetek.
de egyéb vizsgálat, még uh sem volt.
legközelebbi találka mához 2 hét. de mondta, ha akció indul, akkó hívjam, legfennebb az előjegyzésem 2 péntek múlváról ugrik.
apa is aszonta, az úton szépen eljátszadozott a gondolattal, hogy elviselné szülinapi ajándékba a fiát, de egy feltétellel: megígérem sosem kell tortán osztozkodniuk (na, rajtam ne múljon, ezt is megígértem, de....)

Benta: jó a humorod, mint mindig. Vagy már mondtam :?: :lol: :lol:

Kata
: bár inkább távolról és nagy ritkán 1-2 közvetítéssel követhettük pocakosságod történetét, azért szeretettel köszöntelek a kisbabások való világában. Szép volt eddig egyben kihúzni. Remélem azért sikerül gyakrabban jönni közénk.
Addig is puszi nektek, még akkor is, ha Amadea volt olyan aranyos és már tolmácsolta!

Kép
kissmanó

NAGYON GRATULÁLOK KATÁÉKNAK ÉS SOK-SOK TEJCSIT ÉS EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK!
Nagyon izgi, hogy már a második bébi is megvan. Mostanában mindig úgy jövök, hogy hátha van valam újabb fejlemény. :P
Köszönöm a kissapkás hozzászólásokat, akkor én is rakok be a motyómba, aztán majd meglátjuk, hogy kell-e. A Dorkát melegfrontra szültem, volt vagy 40 fok, szél egy szál se, akkor fel sem merült a sapi.
Heni a gátmetszés dologgal kapcsolatban, nálam az elsőnél fel sem merült a gátvédelem és kb. egy hét múlva be is gyulladt a sebem, mert nem bírtam nyugton maradni, úgyhogy a heg is elég csúnya lett. Majd most kiváncsi leszek.
Szerintem szülés után te is csak Benire fogsz gondolni és fel sem tűnik majd,hogy nem veled foglalkoznak, de ha nagyon egyedül érzed magad, akkor szívesen meglátogatlak. :)
Magdi remélem sikerrel jársz majd játékcsere ügyben.
Tökmag neked meg jobbulást! Tényleg rád jár a rúd mostanában, de már nem sok van..... tudom, ez most kevésbé vígasztal.
Ma elintéztük az apaságit és lefoglaltam a Mc-be a Dorkának a szülinapi bulit. Kicsit előrehoztam, június 6-ra. Biztos, ami biztos. :lol:
Na olvasok tovább, mert még nem jutottam a végére.
poker

ja, méhtevékenységes leírás egyezik a Benta meg Evicuska által írtakkal.
Kiugrások akkor voltak rajta, mikor a béb mocorgott, s aszonták azt jelenti, hogy a méhem reagál a bentlakó mozgásaira. Semmi egyebet.

Kép
kissmanó

Süni, Tabati, köszönöm, a lábam már elég tűrhető. :) Nem lila, csak egy picit, és rá bírok állni, sőt, járkálok is vele. :) Be van még dagadva, de a tegnapelőtti helyzethez képest óriási a változás... szóval jót tett, hogy pihent. :)

Benta, az NST-n nálam is volt, hogy 20 körüli volt a méhtevékenység, de volt, hogy 0... jó kis görbe lett. :) Beni szívecskéje viszont amikor belerúgott az érzékelőbe és az dübörgött egyet, volt, hogy felugrott 180-ra... úgyhogy lehalkítottam a masinát. Utána tök jó volt, mert simán meg tudtam nyugtatni egy kis cirógatással...

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Jó sok minden történ eddig:
Reggel voltunk a lakásban, és megegyeztünk az eladókkal! :) Elfogadták a feltételeinket - most már "csak" a hitelt kell elintézni. Ez így tök jó lesz, még van 2 hetem, addig lerendezem, utána meg kb. 1 hónapig nem lesz semmi - szóval az első hetekben csak Áronra kell koncentrálnom!
Annyira örülünk a férjemmel! Hihetetlen, hogy 1 év alatt minden álmunk valóra válik! Persze ezek közül a legnagyobb ajándék Áron - és minden egyebet érte teszünk!

Voltam dokinál: labor + vizelet (jövő héten lesz eredmény)
A ctg szerint nincs semmi! Fájástevékenység=0 :( (nekem még 20-ig sem megy fel, max 10-ig, sőt néha mínuszba megy...)
Levette a kenetet is a doki. A méhszájam még mindig C3000
:evil: pedig azt hittem, már alakult valamicskét - én tökre úgy éreztem. Szóval ez alapján nagyon úgy néz ki, hogy 29-e a mi napunk, merthogy a farosságán nem változtatott semmit sem!
Utána felmentem UH-ra: BPD: 97 mm, FL: 69 mm, AC: 314 mm, Becsült súly 3160 gr. :):):)

Az uh-n beszélgettem két kismamával is: az egyik mára van kiírva, a méhszája már 1111 2 hete (!) és semmi! Szóval nem szabad feladni a reményt, gondolom neki már 2 hete azt mondják bármikor, és ha szerdáig nem indul meg neki, indítják!
A másik lány szintén az én dokimhoz jár: neki is faros a babája, és szintén nagyon aktív. Azt mondta neki erre az orvos, hogy akkor valószínűleg próbál megfordulni, csak nem sikerül neki (esetleg a zsinór miatt (rövid vagy rátekeredett) vagy a helyhiány miatt) Szóval jobb nem is bolygatni.

Katáéknak én is gratulálok! Most végül is hogy is volt? Fiút vártak vagy lányt? Mert emlékszem, mikor a férje jelentkezett pont úgy nézett ki, hogy nem az, aminek addig nézték!

Tökmag, kitartás! Ezt már fél lábon is! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

http://www.gravidanzaonline.it/medico_r ... nline.html

Ez a kalkulálós oldal. Nekem most pont azt a súlyt adta ki, amit az UH-n is becsültek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Köszi Noémi a linket,akkor nekem 2 hete volt 2500 gr körüli a baba súlya...
A tegnapi mért értékeket sajna nem osztotta meg velem a doki :(
Na,majd kedden megyek legközelebb,most a szonográfusokhoz,talán okosabb leszek!

Banyoszka
banyoszka

Banyoszka!

Te hogyhogy nem kapsz leletet minden alkalommal? :shock: Nekem még alá is kell írnom, és egy példány az enyém. :roll:

Noémi!

Gratulálok a lakásbizniszhez! :D nekünk is úgy alakul most, hogy folytatjuk az építkezést, amit múlt nyáron elkezdtünk. pedig most annyi minden összejött, hogy ezzel nem is tudtunk foglalkozni, de pont ma kaptunk jó híreket! :D

3000 a méhszáj? Akkor most az jó, hogy nekem 2000, vagy még korai? Bár a doki azt mondta minden rendben...még arra sem mondott semmit, hogy faros a babu... de ahogy írod a többi kismamát, egyre inkább úgy tűnik, hogy semmi sem számít, bármi lehet napról napra változhatnak a dolgok...

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Micsoda hírek!
Én is szívből gratulálok Katáéknak.

Tökmag, sajnálom,hogy ilyen macerás a vége, de kinek panaszkodnál, ha nem nekünk.

Süni, én úgy tudom,hogy semmi féle gyógynövényes tea nem érintkezhet fémmel. Legalábbis amikor a palástfüvet, és a cickafarkat ittam, arra is az volt írva.

Noémi, nagyon ügyesek vagytok! Milyen jó dolga lesz ott Áronnak!

Most jöttem a dokitól. Nem volt csak vizsgálat, a méhszáj még mindig 2000, és tapizás alapján jó helyen van a buksija. Jövő hét pénteken kezdem az NST-t.

Tegnap voltam szülésfelkészítőn. A gyerekágyas időszakról volt szó. Hát mondott egy-két érdekes dolgot. Pl. Ő nem a Tenát ajánlotta, hanem vattát gézbe csavarva. Nos én ettől kicsit idegenkedem, mert még így is nagy az esélye, hogy átázok, nem még ha vatta van csak alattam. Ja, a betétre is azt javasolta, hogy ha fekszek, akkor csak tegyem magam alá, nem kell bugyi.
És figyelmeztetett, hogy ne várjak hatalmas anyai érzéseket a szülőágyon. Sokan azt gondolják, hogy milyen szuper lesz, de kell, egy kis idő, amíg kialakul.

Zsu

Kép
bvigh

Zsu!

A májusi topicban is volt valaki aki ezt a gézes vattát ajánlotta, hogy neki az vált be a legjobban. És amikor bent voltam a kórházban, akkor a műtéteseknek is úgy adtak ilyet és műtét után amikor még aludtak, rajtuk sem volt bugyi. Biztos jó, de nehéz elhinni, én is inkább biztosra mennék, pedig a gátseb miatt tuti ez jobban szellőzik...

Kép
Kép
tabati

Tabati: de szoktam kapni leletet,csak tegnap nagyon rohant szülni, és így csak a legfontosabb dolgokat nézte meg. Még a kiskönyvbe sem írt most!

Banyoszka
banyoszka

megjöttem!

nst: 10/10 es, tökéletes, Lili még csuklott is a gépnek egyet :D nálunk méhtevékenyésget nem mér, de jó lett volna, mert mintha lett volna egy josló közben, kiváncsi lettem volna mit mér a kütyü

vérnyómat mérnem kell napi 3-4szer , ma is 135 volt, ha 140 fölé megy be kell menni a szülészetre :?

alig tudtam levenni a cipim, beledagadt a lábam

KATA HATALMAS GRATULAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

vajon ki következik.... :roll:

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Niki!
Ha tartjuk az 1 lány-1 fiú-1 lány "mintát", akkor lehet, hogy TE :D

Tabati!
A Noémi által belinkelt oldalon néztem meg. A 2000 méhszáj belefér....

Noémi!
De jó, hogy összejött a lakás!!! :D Áron szép nagy, egészséges baba lesz és hidd el, csak ez számít!!!!

CTG: nekem olyan 35-40-re ugrott ki....de nem jelent semmit, attól is függ, hogy mennyire szorosan teszik rá az érzékelőt...nekem 1 db fájásom se volt közben és a méhszájam se úgy nézett ki, mint akinek hatékoy méhtevékenysége van....szóval nyugi, tényleg nincs jelentősége....

KépKép
amadea

Nst!

nincs jelentősége, akkor mégis mire kell? Ez is olyan, mint az afp? :evil:

2000 belefér? :shock: csak belefér pontpontpont? :roll: Miért még jobb lenne inkább a 3000? Csak azért kérdem, hogy merjek e még táncolni menni, vagy pihenjek többet ilyesmik... :roll:

Kép
Kép
tabati

Noémi: gratulálok a lakásbizniszhez! Ügyesek vagytok :)

Tabati, Neked is gratula az építkezéshez :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.04 21:04-kor.
magdii

A zenélő forgót visszavittem, és képzeljétek, a nőci addig bűvölte, míg elindult... remélem mostmár nem fog rendetlenkedni, de azt mondta, ha mégegyszer elromlik, vigyem vissza nyugodtan.
magdii

Sziasztok!

Elnézést hogy ismeretlenül rátok török - dúla vagyok, és szoptatási tanácsadó gyakornok az Istvánban.

Tabati kérdésére szeretnék reagálni, hogy mire jó az NST.

Arra használják az NST-t, hogy nézzék, mennyire érzi még jól magát a baba a pocakban. Az egyik tappancs ultrahangot bocsát ki, és a baba szívhangját figyeli, a másik tappancs a méhtevékenységet méri, az összehúzódásokat. Tehát két dolgot is nézniek, az egyik, hogy vajon vannak-e rendszeres összehúzódások, és azt, hogy jól van-e a baba. Azt várják, hogy a baba szívverése felgyorsuljon mikor a baba mozog - csakúgy mint a felnőtteknél, ha aktívak vagyunk, akkor gyorsabban ver a szívünk. Ha ez nem történik meg, esetleg a baba szívhangja esik mozgás közben, akkor közelebbről is megnézik, nincs-e valami baja. Általában nincs. :)

Tehát nem értelmetlen, de az is igaz, hogy olyan helyeken, ahol nem alkalmazzák, hanem egyszerűen meghallgatják a baba szívhangját "fafüllel" vagy sztetoszkóppal, azza is ki lehet szűrni a nagy bajokat.

Ha bármiben tudok segíteni, kérdezzetek! :)

Réka
pszichológus, dúla, szülésfelkészítő oktató

http://szuleselmeny.wordpress.com
http://tejmentes.blogspot.com
mreka

Tabati, nekem már a 28. héten is azt mondta a doki, hogy 2000 a méhszájam. Ma megint 2000-et mondott. Szerintem nem jelent semmit. Én is azt gondoltam,hogy mára lesz egy kis változás, de szerencsére semmi.Szóval tényleg ne izgulj emiatt, és ha jól esik a tánc, akkor menjél nyugodtan. Biztos,hogy érezni fogod, mikor kell abbahagyni.

Zsu

Kép
bvigh

Réka, de örülök Neked! És sztem Poker és Evicuska is fognak, ugyanis mindhárman az Istvánba készülünk. Meddig leszel ott? Lehet, hogy találkozunk, ha még kb 2 hétig...

Tabati, sztem nem kell aggódnod a 2000 miatt. 2 ujjnyi, ahogyan Magdi is írta, de teljesen zárt... Nyugi!

Noémi
, nagyon ügyesek vagytok!! :):) Örülök, hogy ilyen szépen sikerült lerendezni mindent! :)

Heni

Kép
szheni

Hatalmas GRATULA CSILLAGÉKNAK ÉS KATÁÉKNAK!

KépKép
begane

WOW!!!
Második baba is megvan. Beindulunk szépen lassan :) Katáéknak gratula!
De tartanék már én is itt.

Málnalevéltea: az enyémnek a csomagolására is rá van írva, h mint minden gyógytea, ennek készítésénél is kerüljük a fém eszközök használatát :shock: én eddig mindig egy pici fém lábosban főztem a kamillát :oops:

Ma végre kaptam dobozos popsitörlőkendőt. Nem hiszitek el, az egész városban egyik boltban sem volt, csak utántöltő, vagy olyan, amiből ha kihúznék egy kendőt, szétesne a doboz. Na, ma sikerült Niveáshoz hozzájutnom. És Bius régi utazós törlőkendős dobozát is megtaláltam, amibe a 25 db-os utántöltő fér. Ezt úgy imádtam, ha mentünk vhova.

És ma megint epermisut csinálok :) Meg lasagnet.

Kép
Kép
mimmi

Tabati!
Nyugodtan merj táncolni!!!! Teljesen zárt a méhszájad! Bocsi, ha félreérthetően fogalmaztam :oops:
A ctg hasznos dolog, a lényeget Réka leírta...

Begane!
De rég jelentkeztél! Mesélj, mi van veletek!

KépKép
amadea

Sziasztok!

A 32 . heti terheléses vércukor eredményem nem a legjobb lett (120 perces 7.8 ) így a doki jobbnak látta, ha befektet a körházba és diéta mellett ellenőrzik a cukromat. Igaz csak 2 napot voltam bent, mivel az eredményeim jók lettek, de továbbra is diétáznom kellene. (napi 160 gr CH)
Ma voltunk védőnőnél, hálistennek minden rendben volt.
Jövő héten kedden ismét mennem kell a Diabetesz gondozóba kontrollra, csütörtökön pedig az első NST is meglesz.
Marci igen aktív mostanában.
Nekem viszont a hátam és a derekam nagyon fáj.

Hát ennyit röviden magunkról!

De azért gyakran benéztem és olvasgattalak titeket.

Éva

KépKép
begane

Éva, tényleg régen voltál már, de nagyon örülök, hogy végre volt időd írni is. Sajnálom, hogy Neked is diétáznod kell, szegény Tökmag biztosan tud Neked segíteni, ő is hasonló cipőben jár. :(

Magdi
, szuper, hogy meg tudta csinálni a zenélőt a csajszi, de azért adhatott volna egy másikat, ha már ilyen könnyen tönkrement... remélem, nem lesz szükség arra, hogy megint visszavidd.
Amadea, egész eddig azon gondolkodtam, mit akartam Neked írni, és most végre eszembe jutott. :D Azt, hogy ma voltam a suliban, és beszélgettem a kolléganőkkel (nagyon szeretek velük beszélni). Ketten is azt mondták, hogy nekik az utolsó percig zárt volt a méhszájuk, és egyszer csak megindult a szülés. Mindketten hamar túl voltak rajta, semmi gond nem volt, úgyhogy elvileg nálunk is lehet ez. :) Úgyhogy ne aggódj, Nóri akkor fog megszületni, amikor ő akarja. :)

Heni

Kép
szheni

Heni, én is gondoltam rá, hogy kicserélhette volna, de nem mertem rákérdezni,hogy miért nem cseréli ki most :oops: Remélem tényleg nem megy tönkre, de ha mégis, azért remélem ki fogja cserélni :)

Tegnap én is voltam a munkahelyen, életem első betegpapírjával. Találkoztam kolléganőkkel, volt, akivel nagyon jó volt, hogy egy hét után újra láttuk egymást, szokatlan lesz, amikor hosszabb ideig nem találkozom majd velük :) De persze nem maradtak el a szokásos okfejtések sem, miszerint 1. nagy a hasam, úgyhogy tuti nagy baba lesz 2. biztos később fog megszületni, hiszen a fiúk nem szeretnek idő előtt kibújni :) :lol: 3. a kedvencem: hogyhogy még mindig nem döntöttük el a nevét???? (még mindig van két-három befutó, de egyszercsak el fogjuk dönteni, hogy melyik a végleges) :)

Elmegyek azuram elé, aztán csinálok egy jó nagy tál salátát kefíres öntettel nyammmm :D :D
magdii

Magdi: mi anno útban a szülőszoba fele döntöttük el, hogy most Dóra vagy Adrienn legyen. S nem lett semmi baja a lánynak a tesókkal szemben, amiért nekik sokkal korábban el volt döntve.

Kép
kissmanó

Amadea!

nem fogalmaztál félreérthetően, minden oké, akkor csinálhatok mindent úgy ahogy eddig.

Réka!

köszi a felvilágosítást, most már mindent tudok akkor, bár én még csak 3 hét múlva megyek. :wink:

Magdi!

Szerintem is kicserélhette volna, de ilyenkor olyan ciki ezt mondani az eladónak, mert akkor rögtön átmegy szúrósba, hogy minek cserélné ki amikor már működik. :evil: Csak abba nem gondol bele, hogy ha épp akkor romlik el megint amikor kellene, meg amikor már nincs ennyi időd rohangálni vele, akkor meg már miylen nyűg tud az lenni. Lehetett volna egy kicsit rendesebb. :roll:

Málnalevél tea!

nekem nincs semmi ilyemi ráírva, de akkor szűrős csészében csinálom tuti! Köszi az infót! :wink: (ugyanis már én is megvettem, csak kivárom a megfelelő időt! )

Éva!

Nem irigyellek téged sem a cukrod miatt, mint ahogy Tökmagot sem. Be tudod tartani a diétát?

Kép
Kép
tabati

Csajok: tipp.
Niki lesz a következő.
Miből gondolom?
A tábliban bevallott életkor szerint már van 2 kismamink 24 évesen. Már csak neki írja a 24-et.
Hú, ha korra fog menni a dolog, akkor nyugodtan hátradőlök, s végigszemlélem az egész topikot, szerkesztgetem a táblát s kész.

Kép
Kép

Kép
kissmanó

Szép estét Mindenkinek,

és persze htalmas gratulàcio Katànak és Dominiknak, hogy ilyen sokàig birtak, szépen kifejlödtek...most màr tényleg egy pàr nap és végleg hzamehetnek, gondolom herotjuk van a korhàzszagtol...

Csillag ma hazavihette vajon a bébit :?:

Noémi, nem semmi, màr majdnem nyélbeütötted a kérobizniszt. Ha ilyen talpresett vagy, nem kell félned, hogy egy bébi mellett ne menne...Vki meg ngyon jol fog jarni a felujitott mostani lakàsotokkal.

Ma tettem egy utolso reményturat a vàrosban, hàtha kapok vmi csini szopis melltartot...meg a draga boltokba is bementem...de ott is csak ez szabvàny feher volt :evil: a cicim meg nekem màr visszament az eredeti meretere, a 75B-s olyan hatalmas, azalatt meg nincs szpois meret. (bezzeg a neten lehet csiniket rendelni, de postàval meg mindennel majdnem a duplàja...) a hàtam közben majd leszakadt, az esö folyt, a buszrol lemradtam, szoval nagyon megsinylettem ezt a mäsfél oràt...Ugyhogy Süni, lehet nyugodtn "nyünnyögni"(tetszik àm ez a szo...), mi is azt tesszük...

Tabati, nem semmi, hogy nyomatod a tàncot még, melletted ugy ereznem magam, mint egy rokkant nyugdijas. Szerintem a derekamnak az esö esz be, mert ma különösen rossz...

Pàromat problom kimelni a nyünnyögéssel, azért kap igy is eleget...mondogatom neha neki, szerintem par nap mulva megszülök...vigasztal, de ztàn a telefonban hallom, meséli, még pont 4 hét van hàtra...olyan naiv a dràga :D azt hiszi ez matek :D

Heni, MI AZ A FETUCCINI :?: :shock: rögtön beirtam a képkeresöbe, ilyen zöldes valamiket dob ki, de nem làtom, mi az. valami cukkinis...akkor bztos bejönne nekem is...

Holnap megyek màsodik ctg-re, bàr nekem semmilyen leletet nem nyomnak a kezembe :evil: de a multkor 2x bekeményedett a hasam, mig egyedul fekudtem, és mikor bejött a doki, észre is vette, hogy kétszer jelzett fàjàst a gép 20 perc alatt. érdekes, ilyen reggel nem szokott lenni, csak du vagy este, kivancsi vagyok, holnap produkalok-e vmit. :)

Sok pihit mindenkinek a hetvegen
preta

Preta: http://www.tutireceptek.hu/fetuccini-alfredo
A zöldes vmi, amit látsz, az a tészta, de én sima spagetti tésztával csinálom. Nagyon hamar készen van, és nagyon finom. :):)
Ja, igen... és itt csirkemellet ír a receptben, de én ma gépsonkával csináltam. Apró kockákra (vagy csíkokra) vágom, csak ha nagyon vékonyra van szeletelve, elég hamar kiszárad, így én egyben kérem mindig, és olyanra vágom, amilyenre akarom.

Heni

Kép
szheni

Heni, köszi, jol hangzik, mindjàrt bele is kerül a recept a kis noteszomba... :P
preta

Jajj Kissmanó ne legyen kor szerint, akkor mi még nagyon sokáig egyben maradnánk, amit egyre nehezebben bííííírok :D :lol: :D

Heni receptje nagyon jól hangzik, akár még cukkinival együtt is nagyon fincsi lehet :)

Holnap mi bográcsban főzünk, jönnek át anyósomék, remélem sikerül jól elkészíteni az ebédet :D
magdii

Sziasztok!

Ma is voltam egy hiteltanácsadónál, és együtt kitaláltuk a legjobb, és legolcsóbb megoldást! :) Úgy örülök!
Holnap már tervezzük is ezerrel a lakást, mert bár még bőven van idő, ez olyan jó dolog! (ráadásul kompromisszumot kell kötnünk, ugyebár :) )

A holnapi ebédmenü nálunk sült csirkecomb lesz petrezselymes újkrumplival és talán ubi salival. Gondoltam, hogy esetleg csinálok egy brokkolikrém levest is - de még nem 100%. Kéne sütni is valamit. Valakinek van valami ötlete?

Egy fejvégű mamitől kérdezem: mennyit mocorog a baba. Most azon morfondíroztam, hogy szegény, lehet, hogy mikor mocorog erőlködik a megfordulásban?! Remélem nem!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!
Nóri nagyon sokat mocorog, hihetetlen mit lerendezett ma is :shock: , ha kívülről csinálna már tuti kék-zöld foltos lennék :D
Menü nagyon fincsinek hangzik :wink: , mi holnap grillezünk, úgyhogy ma éjjel nem akarok szülni! :D
Örülök, hogy jól alakul a lakás-dolog.

Táblázat: én udvariasan előreengedem az idősebbeket, jó? :wink:

KépKép
amadea

Kor szerint? Akkor én még augusztusban is kék soros leszek a sárga helyett... :) Hát, igen, végülis én is lennék már Csillagék helyében... Úgy érzem, mintha az egész testemen feszülne a bőr a víztől... :roll: ez sem normális, nem?

Réka, nem tudod véletlenül, milyen érték a CTG-n az, amire már azt mondják, hogy ez fájás? Vagy nagyon hülyét kérdezek? :roll:

Heni

Kép
szheni

Én holnap gőzgombócot szeretnék enni, így azt hiszem, az is lesz. :) Paradicsomleves és gőzgombóc sűrű vaníliaöntettel.
Beni is sokat mocorog... néha olyan érzésem van, mintha összeakadnának a lábai. :) Érzem, hogy már elég erősek a csontocskái... és eszméletlen, mennyit csuklik. :)

Heni

Kép
szheni

Igen, tényleg már nagyon erősek! Nekem ma Áron - valószínűleg a sarkával - egy pár olyat adott, hogy valószínűleg belül kék-zöld mindenem!

Csajok, úgy tűnik mához 2 hétre Áron már meglesz! :) Olyan izgalmas! Már nagyon várom!

Gőzgombóc? Én ilyeneket meg sem próbálok...múltkor akartam túrógombócot, de végül nem lett. Majd lehet bevállalom, de ezeket sajna elrontom...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szheni:

Kedden és péntekenként szoktam ott lenni, és még jó ideig leszek is. :) Kedden ketten is vagyunk szoptatási tanácsadó gyakornokok. De a nővérkék és az orvosok is egy az egytől nagyon profik a szoptatásban, tudnak segíteni.

A CTG-n általában nem a szintet nézik (gyakran alapból mondjuk 50%-on van a csík, de egyenes, akkor az nem azt jelenti, hogy folyamatosan 50%-os összehúzódást csinál) hanem a kilengéseket. Ha csúcsok vannak a csíkon, és ezek rendszeresek, akkor az már méhtevékenységet jelez. Minél több a különbség az alapvonal és a csúcs között, annál erősebb.

Egyébként a szülés nagyon gyakran hullámokban indul be. Napokkal előbb elkezd dolgozni a méh, esetleg esténként jön egy kis fájogatás, aztán szépen elmúlik. És minden este egy kicsit hosszabb, kicsit erősebb lesz. És egyszer csak már nem múlik el, hanem egyre erősebb lesz.

Szóval a szülés beindulása nem olyan mint amikor egy gombot benyomnak, és hajrá! :) Hanem hullámokban, hol erősebb, hol gyengébb.

Tabati:

A tánc és a mozgás mindenféleképpen hasznos dolog, segít a babának beilleszkedni a medencébe, és vajúdás alatt pedig segít neki haladni! :)

Réka
pszichológus, dúla, szülésfelkészítő oktató

http://szuleselmeny.wordpress.com
http://tejmentes.blogspot.com
mreka

Réka, köszönöm az infókat. :) Hú, tök ciki, hogy azt hittem, van vmi szám, amit el kell érni a CTG-n, hogy fájásokról beszéljen az orvos... :) Hát akkor vszínű, hogy fogunk bent találkozni. :) De jó!!! :D:D És az is, hogy benéztél hozzánk. :)

Noémi, a gőzgombócot nem lehet elrontani. :) Nem nehéz, inkább csak pepecselni kell vele, de ma nagyon jól fog esni. Már majdnem megkelt a tészta. :)

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Csajok!
Sehol senki?????
Én már mostam, vasaltam :D

Nálunk bableves lesz és derelye (esetleg egy kis tojásos nokedli salátával).

Zéti is nagyon sokat mocorog. Nekem úgy tűnik, hogy inkább tengely irányba. Legtöbbször a popsiját tolja ki :D Este nagyon durván csinálta. Tegnap meg szinte egész nap enyhe mensis görcseim voltak. Ezek a jósló fájások?

Mi lehet Puszedlivel? Ő is régen volt már.

KépKép
süni76

Sziasztok!

Gyorsan lekaparom mi történt a héten, mert fogalmam sincs, meddig lesz net. Vordben írom a mondókám, aztán gyors bemásolom. Ezért nézzétek el nekem, hogy nem reagolok. :oops:

Annyit láttam, hogy megvan a következő baba :D Katának nagyon sok boldogságot, a babucival együtt sok egészséget és tejcit!

Nőgyógyász Azt szerintem írtam hogy Emmával minden ok, és hogy szépen elkezdtem tágulni. Na azért iszom a málnalevél teát, hátha könnyebb lesz a szülés. Szerintem fincsi ízesítés nélkül is.

Kardiológia. Nos úgy tűnik a szívem és a vérnyomásom bírni fogja, még mindig jók az eredményeim, és jól is érzem magam, bár nagyon fáradékony lettem.

Tüdőgondozó. Szokásos :( Ahogy tudtuk tovább romlott a légzésfunkcióm köszönhetően a bejött melegnek és ezáltal a több pornak, szmognak stb. Ennek ellenére nem volt hajlandó a dokinő kiadni a szakvéleményt a császárhoz. Totál hárítja a felelősséget :(

Haematológia. Ellenanyagom beállt, és az utóbbi két hónap szintje alapján fel kell készülnöm, hogy vizsgálat lesz mindkettőnknél (na ezt párszor már elmondták, nem újdonság, de nem nőtt a szint ami szuper) továbbá Emma tuti be fog sárgulni, de hát nagyon sok baba be szokott, ezen nem parázok, majd „napozik” egy kicsit a drága.

Labor. Nagyon jók az eredmények, minden normál szinten, a vasam kicsit alacsony de befalok egy üveg céklát és helyreáll. :D

NST/CTG Kissé izgultam, mert pont előttem volt két kismami akiket simán lekapcsoltak, és befektettek. Az egyik kissé hisztériás rohamot kapott, az utána következők meg bepánikoltak. Emma ügyes kislány volt, olyan mozgásokat produkált, hogy majd leugrott a papírról a tű :D Mondjuk ehhez szvsz köze volt, hogy a másik maminak aki benn volt (kettesével csinálják) sípoltak egy gumielefánttal, hogy ébredjen a gyerek. Hát az enyémnek nem tetszett :D Jövő szerdán megint megyünk.

Védőnő. Úgy döntöttem menjen a sunyiba. Erősen gondolkodtam, hogy bejelentkezzek-e most péntekre, vagy nem. Végülis ha ő nem kíváncsi rám, akkor én sem őrá :D Még mindig nem értem el súlyban azt a kilót amit egy hónapja hasra ütve beírt a könyvembe, arról nem is beszélve, hogy soha semmit nem mondott el, meg nem kaptam semmilyen papírokat amiket állítólag ki kellett volna adnia.

Voltam gyantáztatni :D Háááát lányok így 4 év kihagyás után annyit mondok, hogy nagyon áúúúúúúú :D viszont olyan csupasz lettem, mint a kislányom lesz, őnagysága persze végigaludta az egészet. Kértem is fájdalomdíjat Rodtól egy nagy három gombócos fagyi képében. A szám így is dús volt, de lassan úgy nézek ki, mint egy bantu néger. :D Nekem annyira fel sem tűnt, csak az, hogy bámulnak az utcán, és a tesóm mondta, hogy eléggé fel van duzzadva és sokkal pirosabb, mint szokott lenni. Fájásaim vannak rendesen, tegnap esti elég erős volt. Rod be is ijedt, hogy jön a baba, alig bírtam megnyugtatni, hogy ne idegesítsen már majd ha mondom, hogy jön akkor kapjon sokkot. :D
Húúú de szép hosszú lett azért ez a heti összefoglaló, csak győzzétek olvasni. :D Mindenesetre én leszámoltam az összes orvosos stb. kötelezettségemmel, már csak NST-re vagyok hajlandó menni.
Vendég

Sziasztok!

Én is önző leszek, mindent elolvastam, de csak rövidet tudok írni:

Tessék előre engedni az öregeket! Mármint szülni! Ti még ráértek, fiatalkák, de mi vénasszonyok egyre nehezebben bírjuk!!! :lol:

Nálunk bontják a tetőt, hallod, Noémi, nem csak te vágtad nagy fába a fejszédet!!!

Tegnap olyan jóslóim voltak, hogy megkértem a barátnőmet, ezentúl aludjon bekapcsolt mobillal, mert ő fog éjjel átjönni a fiúkhoz. De ma sehol semmi. Fiaim mind2-n meccsen, már várom őket nagyon. Délután ma is meg holnap is vendégségbe megyünk, haverok, buli...

Manó :lol: :lol: :lol:

Szép szombatot, sziatok!

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Csajok, köszi az együttérzést, sokat számít hogy átérzitek a nyavalyámat.
Viszketés megvan, de legalább átaludtam a ma éjszakát! Képzeljétek, már három ismerősöm mesélte, hogy nekik is volt ilyen, mikor babásak voltak!! Az egyik konkrétan drótkefével (!) vakarta magát…

Gratula a második befutónak, Kata kisfiának!! :)

Tabati: márpedig a bőrgyogyi fagyasztott meggyre gondolt… :)
Hogy tudsz még táncolni? Férjed hozzádfér a pocidtól? :)

Noémi: szép súlya van Áronnak, tuti, hogy nem kell bent maradnotok a kórházban megvárni amíg gyarapodik egy kicsit! :wink:
A háznak nagyon örülök, hogy összejön! De jó lesz nektek!
Mikor tudunk talizni, hogy odaadjam a kencét? Jársz erre mostanában? Ha minden ok, csütörtökön megyek jógázni- Te bevállalsz még egy utolsót?

Zsu: fúj, gézbe- vattát…? Nem csodálom hogy maradsz inkább a Tenánál… :)

Begane: akkor én még jól jártam, hogy nem fektettek be a kórházba…! Az első terhelésnél nekem is 7.8 lett a cukrom, de utána felugrott 8.56- ra (asszem ennyi volt).

Most már úgy néz ki, hogy totál kész van minden, kórházi kelengyét is összekészítettem, babacuccok kimosva- vasalva- elpakolva, már "csak" a nagytakarítást akarom megcsinálni és jöhet Adél baba. :)

Kép
tökmag79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?