Sziasztok!
Hű látom volt itt forgalom hétvégén
Én ilyenkor nem igazán jutok gép elé, mondjuk nem is nagyon akarok
pláne ha ilyen jó idő van, mint most volt
Egyenlőre csak általánosságban szólnék hozzá a témákhoz, mert a nevekkel még bajban vagyok...
Kismama rucik: Hát én nem tudom, biztos vmi furcsa ízlésem van, de nagyon nehezen találok magamnak olyat, ami igazán tetszik. Viszont tényleg kellene találnom vmi hordható darabot, mert a puffadás miatt a régi gatyók nem jók már, a régi kismama nadrágjaim meg még nagyok
Eddig egy lila felsőt sikerült megvennem, ami nagyon bejött, a nadrágot meg egy bandázzsal próbálom hordhatóvá tenni
Van már 2 kismamanacim is, amolyan sportos fazon, de azok is még nagyok picit. Eddig 2 kilót híztam, ami sztem leginkább a puffadásnak köszönhető
Magnézium: Hát nagyon meg kell nézni, hogy az ember mit szed, mert annyira más a hatóanyag mennyisége! Én pl elkezdtem szedni az olcsóbb Aramis Pharma féle Mg+B6-ot, aztán egy front alkalmával alaposan begörcsöltem, mentő is jött és vittek egy extra UH-ra, vizsgálatra. Furcsa volt, mert Bencével nem voltak ilyen erős görcseim. Szóval hiába szedtem ezt a magnéziumot, nem használt, aztán felvilágosítottak, hogy meg kell nézni a magnézium mennyiségét benne. Képzeljétek kevesebb, mint az 1/5-e volt benne, mint a Béres féle MG+B6-ban!!! Na azóta áttértem arra, ha front van, akkor maximális adagban szedem (konkrétan hasmenésig).
(Na a kórházi vizsgálat is egy vicc volt, mikor a mentő bevitt. Addigra már nem görcsöltem a bika adag magnéziumnak köszönhetően, de mondta a mentős orvos, hogy 10 héten muszáj egy UH, hogy nincs-e baj, hiába múlt el a görcs. Az ügyeletes orvos meg jól lecseszett, hogy miért vitettem be magam
Azt hittem, leütöm. Teljesen betojtunk a párommal, mert alvás közben jött a görcs, ami egyébként addig csak terhelésre jelentkezett és egy kis pihire el is múlt. Na és nagyon erős volt, konkrétan fetrengtem az ágyon. Úgy voltam vele, hogy ha már Apa is orvost akar hívni, akkor tényleg baj lehet...)
A készítmények közül nekem a Béres tabin kívül még a Magnesii citricii-t ajánlották. Fel lehet iratni a tablettát receptre (elvileg létezik belőle por is, amit fel kell oldani vízben), de recept nélkül is kb 360Ft a 10 tabi. Ez akkora adag magnéziumot tartalmaz, mintha 2 tabletta Bérest vennél be, tehát az egy levél kitart 3 napig, ha 3x1-et szedsz. És ez a max, különben a wc-t fogja látogatni az ember igen gyakran
A háziorvosom nagyon kedves akart lenni és felírt nekem 10deka(!) gyógyszertári magnéziumot. Igenám, csak ez nincs kimérve, ő meg úgy írta fel nekem, hogy 6 kanál sóhoz tegyek 1 kanálnyit... Arra viszont nem gondolt, hogy nekem görcsök esetén kellene. Most akkor ha görcsölök akkor mennyit is kéne belőle kimérnem? A gyógyszerész meg nem vállalta, hogy segít... Szóval van egy nagy tasak magnéziumom, saccra volt 300Ft, de nem tudok vele mit kezdeni
Rosszullétek: mázlimra a görcsökön kívül nem volt más. Bencével sem voltam kifejezetten rosszul, néha émelyegtem délben, de emlékeim szerint nem tartott akkor sem sokáig, 2-3 hét alatt elmúlt ez is.
Ciciméreteim most nekem is nagyot nőttek, mázlimra csak akkor fáj, ha vki erősebben nyúl oda. Erre sajna gyakran van példa, mert a fiam igen szeleburdi módon játszik. Mindenkire rávetődik, bár én már kevesebbet kapok, próbáljuk leszoktatni erről
Már nézegetem a jó kis szopis melltartókat, de amiket itthon lehet kapni, nem igazán jönnek be nekem. Vmi csinit szeretnék, mert ez az egyszerű fehér nem tetszik. Ami meg esetleg még be is jönne nekem, az meg tizenezer.... Szóval bújom az ebay-t, nagyon jó kis cuccokat találtam ott. Várom, hogy meddig nőnek a cickók, aztán bevásárlok belőlük
Vizsgálatok: mi holnap megyünk a 12. heti genetikaira, aztán vv is lesz a kombináltteszthez... Annyira szeretném már tudni, hogy ki lakik ott bent
Apa nagyon fiút szeretne megint, én meg kicsi lányra vágyom egy kisfiú után (persze legyen egészséges ez a legfontosabb, de ha lehet választani, akkor leányzó érkezzen majd
.
Napozás: Annyira jó idő volt, hogy mi is amikor csak lehetett, kint voltunk a szabadban. Szombaton vidéken voltunk rokonoknál, vasárnap a szüleimnél voltunk, akkor éjjel szült a Húgom, így a kisfia nálunk aludt, ezért sajna nem volt lehetőségünk a két gyereket kiterelni hétfőn (panelban lakunk
), ráadásul én le is betegedtem. 1 nap alatt a náthám átcsapott középfülgyusziba (december óta ez az 5.), amit igyekeztem alaposan megnapoztatni tegnap. Délelőtt Duna partoztunk, délután pedig a telekre mentünk kicsit pakolászni... A gyereken is láttam, hogy már nagyon kellett neki ez a sok mozgás
jó volt végre úgy kimenni a szabadba, hogy nem kellett vastag kabát, sapka és sál, no meg csizma. Szegény Bencém annyira megszokta ezeket, hogy komolyan el kellett vele beszélgetni arról, hogy jó idő van és most egy darabig remélhetőleg már nem kellenek ezek a kellékek
Pár dolog még megmaradt bennem:
Kinga: Jó nagy munka volt. Hogy bírtad? Én már attól is elfáradok, ha ki kell teregetnem. Na ilyen sem volt az előző terhességemnél, hogy az első trimeszterben ennyire kilennék egy kis munkától... Fotókat majd hozol?
Daligra: Teljesen átérzem, hogy mennyire megijedhettél. Én is totál beparázok amikor vki kis híján belém jön, mert nem figyel. Ráadásul kicsi autónk van, sejtheted mennyire akarjak mindig megelőzni, bevágni elénk
Esküszöm örülök, ha megkapom a céges autót, mert egy kisteherautó, na ott nem akarnak mindig megelőzni és bevágni elém
Csillanya: Pihizz sokat! Nekem is azt kéne, de hát ugye egy ekkora gyerek mellett...
Azért ha csak tehetem ledőlök, különben kistesó kegyetlenül küldi a görcsöket.
Dia: Grat a kis kukishoz
Én is sárgulok rendesen, hogy Ti már tudjátok
Nevekkel hogy álltok?
Jó hosszú lettem, akit kihagytam tényleg bocsi