Sziasztok Marcsika vagyok!
Nekem nagyon tetszik ez a fórum,jó,hogy van egy oldal ahol nyiltan és őszintén beszélgethetünk egymással a dohányzásról,meg mindenről ami baba,gyerek.
Anita a te gondolataid nagyon szinpatikusak nekem és örömmel válaszolok a 12 kérdésedre,meg,ha továbiakban is felmerül kérdésed,akkor is megbeszéljük.
1. napiszinten dohányzom,mivel láncdohányos vagyok.
2. Ha minden ok nincs stessz stb. akkor csak 2 doboz,ha van valami 3-4 doboz is elmegy egy np
3.11 évesen próbáltam ki anyától loptam és rá is szoktam azóta cigizek.
4.18-19 éve dohányzom
5. nem ítélem el,mert én is dohányoztam terhesen is,van egy 7 éves fiam. De most is dohányozni fogok,ha jön majd a tesó.
Én megpróbáltam letagadni az orvos előtt ,de nem sikerült,mert meglátot,hogy a rendelő előtt szívtam,mielőt bementem hozzá vizsgálatra.
Én is dohányoztam a kórház előtt is szülés előtt és után is.Én úgy gondolom,ha nekem kell a cigi,nincs mit tagadni,szépíteni láncdohány vagyok,már nem tagadná és nem tagadom le. Csak az elszívott mnnyiség felét vagy harmadát vallom be az orvosnak vagy vallanám be.
6. igen dohányzom anya ként is. Szülés után rögtön.
7. Igen Amikor tudtam hagytam ki időt cigi és szoptatás között. Csak aztt mondják 90 perc a nikotin felezési ideje,annyit érdemes kihagyni a cigi után szoptatásig. Nálam ez lehetetlen,hogy én kibírjam 90 percig cigi nélkül+még szopik az vagy 2 óra lenne. Én 30 perc amit max kibírok,de akkor már kezdek ideges,ingerült lenni,ha elszívom minden rendben van. Én úgy szoptatás előtt 5-10 percel max szívtam el vagy közvetlenül szoptatás előtt,csak egy kéznosás volt a kihagyott idő. De volt olyan is hogy szoptatás közben szívtam,annyira kellett a cigi. Most szerintem sokszor előfordulna szoptatás közben,mert már alig bírom ki cigi nélkül. Most is így tenném mjd a tesóval.
8 nem félek,mert az élelmiszer is káros és rákkeltő a sok tartósító,ízesítő aromák stb. Meg rendszeresen járok tüdőgondozóba,nőgyógyászhoz,meg orvosokhoz. De minden rendben van meg csak 30 éves vagyok. Mert azt hallottam,hogy a dohányzás megnöveli a méhnyakrák,emlőrák,tüdőrák,gégerák stb kockázatát. De én nem félek a cigitől,mert ezek mástól is lehetnek.
9. soha nem szeretném letenni a cigit,mert szeretem,jól esik,kell nekem.
10. töltöm a cigit,mert így olcsob,pláne nagy mnnyiségnél,mit én szívok. kék vagy piros cigiket szívok,vagy ami van,lényeg,hogy legyen dohányom
11. engedélyezném,hogy cigizzen ő is.
12. anya,mama,nővérem,meg a 2 húgom is dohányzik.