Új privát üzeneted érkezett!

Hahó!

Vindo, ja, ZZ én is lennék... vagy valaki hasonló  ezek a keleti csajok, jaj. Ott van pl. a Grace klinikás Sandra Oh, az meg négy nyelven beszél folyékonyan. 
Nekem 2500 forint már sok, akkor kivárom a nagy leértékeléseket, általában már szinte párhetente vannak. 
Nem tudom, van-e H&M, szerintem vmelyik plázában van Db-ben, mert ott sokféle ruha van, tök egyszerűek is (elegáns darabokból rengeteg, tényleg megfizethető áron). Én újabban már szinte csak ott vásárolok, mert oké, nem egy Gap- vagy Next-minőség (Gapot tényleg turizni kell), de az alapdarabok tényleg nagyon olcsók és variálhatók, az elegánsakat meg úgysem veszi fel minden nap az ember. Rengeteg fekete-fehér és szürke darab van, szerintem Neked valók is bőven. :-)

Kép
Kép
irina

sok = mármint turiban, mondjuk egy blúzért

Kép
Kép
irina

Gap meg Next nekem is turiból van
Hát, nekem fontos, hogy közel legyen a bolt, és hozzánk ez van közel. Régen voltak más boltok is, oda is elmentem, de azok bezártak
Most mennem kell, Rugó nyaggat.
Tesómékat várjuk, aztán G.nek fellépése lesz, oda megyünk családilag.

Kép
vindolanda

Eléggé elromlott az idő, lehet, csak G. megy egyedül

Kép
vindolanda

Hahó,
Vindo, végül el tudtatok G fellépésére menni?

Maggie & Vindo, egyelőre úgy tűnik, h tudunk menni pénteken Db-be kb. 2-3-kor lesz vége az egyetemen a programnak. Vonattal mennénk hármasban (Ádi nagyizna), most ez a terv, de ez még változhat (mármint a jármű).

Kép
Kép
irina

Á, nem mentünk, nagyon fújt a szél.
De jól is tettük, mert Gáborék egy nyitott helyen majdnem három órát vártak, hogy felléphessenek, és jól átfagytak...
Egyelőre jónak tűnik a péntek.
Menjünk a Fórumba kávézni? Ott biztos tisztába tevős hely is.

Ma reggel leadtam az értekezést köttetni.
Szerdán, ha minden rendben lesz, az egész paksamétát leadom.
Intézni kell az utalást is.

Kép
vindolanda

Vindo, sajnálom, hidegben várni, az nagyon rossz...
Gratulálok a köttetéshez és a leadáshoz, sínen vagy :-)
A Fórum az, ahol múltkor voltunk? Majd megnézem, az egyetemtől hogy lehet odamenni.

Velünk a szokásos dolgok vannak, fogzás, nyűglődés, 1 alvás. Nem tudok semmit csinálni, estére meg hulla vagyok. Ez van. Holnap beiratkozás a bölcsibe.

Kép
Kép
irina

Simán villamossal. Az egyessel (mert már kettő is van)
Igen, az az.

Most én is alszok két napja esténként.
Az vigasztal, hogy lassan vége a félévnek
Már nincs sok hátra.

Szegény Ti.

Kép
vindolanda

Hahó,
beiratkoztunk a bölcsibe, meg is néztük, szerintem tündéri dajkái lesznek, ennek nagyon örülök. Ármin már majdnem ott is maradt, annyira belemerült a barátkozásba, egyébként is végighakniztuk az ovit, 2 óvónő kezébe is átkéredzkedett. Amúgy majd nov. legvégétől megy a beszoktatás, szóval még jóval odébb van. 

Vindo, kitartás, tényleg mindjárt vége a félévnek!

Hétvégén, ha minden igaz, eljutok egy bnőmmel  moziba. Szerintem a Grand Bp Hotelt lenne jó megnézni, Vindo, láttad már? Andersoné :-)
Hétfőn egy védésen leszek titkár, még addig olvasni kéne az értekezést 

Kép
Kép
irina

Á, még nem sikerült megnézni, de fenn van a listán.
Hát, ha titkár vagy, akkor csak nem kell nagyon hozzászólni
Én elővitára megyek holnap.

He-he. Akkor Árminnak bejönnek az óvónénik és a dajaknénik

Kép
vindolanda

No meg a Snowpiercerről írd majd meg, hogyan tetszett, ha láttátok! Nem semmi vizuális dömping az a film. 
Igen, a titkárság hálás szerep. De a témához félig van közöm, úgyhogy tényleg el kéne a nagyját olvasnom.
Mára ezért munkát is tervezek, meglátjuk, hogy alakul.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Csak egy gyors életjel. Zajlik itt minden egyszerre. Alig ment el a kislány, Gergő elutazott kirándulni. 
Azért nagyon elfáradtam, hétfőn csak bedőltem az ágyba. Tegnap meg Momónak segítettem.

Irina, nekem tökéletes, munka után egyből megyek oda. 
Igaza van Vindonak, könnyen megtalálhatjátok. Az 1-es villamost használjátok majd. Hihetetlen ütemben fejlődik db. közlekedése, már van egy újabb villamosvonalunk is. Bár értelmét nem nagyon látom. 
dmaggie

Hahó!

Maggie, pihenj végre, drága!!!
De jó, hogy Te is ráérsz pénteken! :-)

Maggie & Vindo, hosszas agyalás után arra jutottam, hogy csak én utazom Db-be, S. itthon marad Árminnal, így neki és nekem is kevesebb lesz az idegeskednivalóm. A szoptatás miatt van gáz egyedül, de 8 órát már elvolt szopi nélkül napközben, most a kb. 12 órát is ki fogja bírni, én meg legfeljebb fejek kicsit valahol.
A program alapján max. 2-ig lesz elfoglaltságom (mert mondjuk elhúzódik az egyig tartó program, plusz pár szót beszélgetni, és esetleg ebédelni), viszont a 15:57-es vonattal mennem kell, hogy altatásra hazaérjek, tehát max. egy órácskát tudnék a Fórumban lenni (kávézzunk?). Ott találkozzunk vagy az egyetemen (az Egyete tér 1. fsz 2/4-ben leszek, utána a menzán)?
A Fórum az a hely volt, ahonnan után a villamossal pár megálló csak a pályaudvar, ugye? A jegyemet megveszem előre visszafelé.  
Ha ez így bonyolult, nekem az is tök jó, ha a pályaudvarnál dumálunk valahol, ott is biztos van talán erre mód, így nem izgulok, h elérem-e a vonatot. 

Hah, lesz egy napom szakmázni, hihetetlen. :-)

Kép
Kép
irina

Persze ha ez így időben nem jön össze Nektek, nem gond, majd ősszel talizunk, akkor is megyek. (Szóval nekem egyszerűbb lenne a pályaudvarnál vagy az egyetemen talizni, mert akkor nincs külön kitérő se időben, se helyileg, de Ti döntsetek.)

Kép
Kép
irina

Ott leszek fél kettőre az egyetemen, és elkísérlek a Fórumba, ahol Maggivel találkozunk
Ha ez így jó mindenkinek.
Szabaddá tettem magam holnapra.

Tegnap leadtam a habil. anyagot, hát, majd leszakadt a kezem a három értekezéssel, a tézisfüzetekkel, a nyomtatványokkal. Azt hittem, a szatyornak is annyi lesz, de ez egy ritka erős coop-os szatyor volt
Sajna csak este hatra értünk haza.
Este meg aldutam, mert ma fél hatkor kellett kelnem. Utazós napom van, megyek JNSZ megyébe

Délután szerintem leszek.

Kép
vindolanda

Halihó!

Megint rövid leszek.  Irinám, igen a Fórum pontosan az, amiről írsz. Nekem jó az állomás is, töröm a fejem, hogy ott hol tudnánk leülni, de majd kitalálunk valamit. Ráadásul tegnap szóltak, hogy négyre nekem is be kell mennem a suliba, sajnos így nekem is csak annyi időm van, mint Neked. 

Ha vissza kell mennem, akkor kettő körül én is eljövök az intézetből, aztán irány az állomás. Ha össze tudjuk hangolni, még ki is viszlek, mert a munkámat meg az egyetemhez közel végzem. 

Pusz.
dmaggie

Vindo, most olvastam az üzidet, rendben, értettem. Akkor én is a F-ba megyek. Találkozunk a Feriben.
dmaggie

Lekenyereztem Ármint a távirányítóval, addig gyorsan jövök:

Vindo, Maggie, komolyan meg vagyok hatva, hogy ennyire kedvesek vagytok és alkalmazkodtok, köszönöm! Akkor fél2-ig igyekszem végezni, utána hívlak, Vindo! Maggie, akkor a Feriben :-)
A jegyemet már megvettem, de jó lesz! :-) Már beraktam könyveket a vonatútra.

Ma Anyák napja az oviban (eddig a többi csoporté ment le, azért ilyen későn, gondolom). 
Este még jövök!

Kép
Kép
irina

A Gergőknek boldog névnapot kívánunk!
Ha ma ünneplik

Mi már itthon vagyunk. Voltunk a kocsmában is, vettünk Rugónak két top joy-t.
G. eltűnt egy órája, valahol szomszédol.
Nekem holnap munkanap, levelezősökkel leszek.

Tök jó volt a minitali. Igaz, nem volt túl hosszú.

Kép
vindolanda

Szerintem is tök jó volt a tali, nagyon köszönöm, Maggie és Vindo! 
A vége felé már futottam haza, mert a mellem kezdett komolyan bedurranni.
Késett kicsit a vonat is, sok szerencsétlen utas lemaradt a csatlakozásáról  odafelé is volt vmi cécó, semmit nem mondtak be, szokásos MÁV-stílus.
Hát eléggé elfáradtam.
Most habzsolom az élvezeteket, holnap elvileg moziba megyek. Most meg, ha nem alszom el, nézek vmit S-val.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Bocsánat, de én tegnap be sem kapcsoltam a gépemet. Öt után értem haza, onnantól meg mosás, pakolászás, angolozás volt a téma. Aztán viszonylag korán ágyba is bújtam, mert ma nekem is munkanap. Ráadásul a szokásoktól eltérően ma nem rövidítjük az órákat.  Kettőig tutira bent leszek ma is. Ezért is vagyok már fent, ebédet csinálok.

Lányok, nekem nagy kikapcsolás volt az az órácska, nagy öröm volt látni titeket. Ismételjünk ősszel feltétlenül!

dmaggie

Ebédet csinálni hajnalban

Árminnak boldog névnapot kívánunk!

Irina, és hogy fogadott Ármin? Jól bírták a fiúk egyedül?

Hozom a nyomtatót, nyomtatok teszteket, és sajna nekem is mennem kell

Kép
vindolanda

Hú, lányok, nagyon hajnaliak voltatok!

Maggie, nekem is jót tett a találka nagyon! :-) Örültem, h láttalak! Folytköv mindenképpen!
Ma (ugye) pihensz?

Vindo, Ármin alapvetően nagyon jól elvan S-val, a szoptatást leszámítva szinte teljesen csereszabatosak vagyunk. Tök jól elvoltak egész nap, csak a megérkeztemre borult ki a bili Árminnál, mert a pelenkázást utálja rendszerint, meg estefelé már amúgy is könnyen kiborul ezen-azon. 

No, ma ezt láttam moziban, kellemes film:
http://www.imdb.com/title/tt2234261/?ref_=nv_sr_1

Emma Thompson meg úgy fest, mint egy bombázó:
http://www.imdb.com/media/rm1117178112/ ... tmd_md_nxt

Kép
Kép
irina

Itt annyi hír, hogy végre sikerült letöltenem a Snowpiercer-t, meg J. Jarmusch vámpíros filmjét Tom Hiddlestone-nal.
Délután óta itthon vagyok.
G. a szomszédban betonozott, addig Rugóval voltunk.
A szomszéd macskája egy elszigetelt helyen az udvarunkra kölykedzett, és már lehetnek vagy három hetesek a kismacskák. Leó eddig nem fért hozzájuk
Lassan begyűjtöm Rugót az udvarról vagy viszek ki neki egy pulcsit.

Kép
vindolanda

A Jarmusch-filmet dicsérte az az egy szem kritika, amit volt módomban elolvasni, engem is érdekel. A másik nekem bejött, fordulatos, remek látványvilágú, kicsit sokat gyaknak benne, de egyébként oké.
Nekem lassan a kicsit kell letenni, mert nagyon nyűgös már. Fél 7-kor kelt reggel. 

Kép
Kép
irina

Halihó!

Vindokám, be kell vallanom, nem nagyon. Bár nagy szerencsém volt tegnap. Meséltem, hogy az osztályon most bárányhimlő van, le is zárták. De tegnap sikerült kikérnem azt az egy darab leányzót, aki már át is esett a fertőzésen, hogy kivigyem a vásárba. Így a délelőttöm azzal telt, hogy őt tologattam a kerekesszékében a vásárban. Egyébként semmit nem lehetett volna csinálni, mert a nővérek szombatonként nagytakarítást csinálnak, felfordulás van az osztályon, mi olyankor csak láb alatt vagyunk. 
Ráadásul a kisfőnökünk elengedett mindenkit délben. Ez volt a második. 

Itthon pihiztem egy kicsit, de utána elindultunk szandit venni, ami B-val nem egy könnyű mutatvány. Nagyon háklis rá, hogy mit adunk, adhatunk rá. Jó ízlésének hála, egy elephantent kellett megvennünk, de ezt legalább hajlandó lesz felvenni, meg azt mondja, hogy ez volt a legkényelmesebb. De ezért is végül a my box-ba kellett kimennünk. Jó későre értünk haza, a nagyok elmentek meccsre, mi maradtunk édes kettesben. De akkor meg azt nem bírtam nézni, hogy milyen "bejrut" van itthon, így nekiálltam takarítani, mosni, majd tornáztam egy kicsit, meg kártyáztunk Bercóval és már kb. 10 óra is lett. 
Még angolozni is akartam egy kicsit, de az már elmaradt. 

Ennyit sikerült pihennem. 

Most meg mindjárt vasalni kezdek. 
dmaggie

Maggie, Bejrút az itt is van... hú. Ma sem lesz pihenés akkor Neked? Pedig Rád férne :-)

Jaj, de szeretek 6-kor kelni a babával egész éjjel rosszul aludt, el sem engedett maga mellől (+ a cicit sem), így majd bepisiltem éjjel. Most meg nyűgösködik. Találgatjuk, h front vagy mi az oka. De mostanában mindig hajnalban kel. Pedig nappal nem alszik többet, mint amennyit szokott...
Engem amúgy nem a korán kelés zavar, benyomom a kávét, aztán indulhat a nap. Hanem hogy mi a csodát csinálok egy nyűgös gyerekkel estig???

Kép
Kép
irina

Hahó,
csak gyorsan. Tegnap este szépen elaludtam, hajnalban meg felkeltem. Tiszta gáz
G. eltűnt reggel, valami asztaloshoz vitt fákat, és elfelejtett hazajönni, úgy tűnik.
Legózunk épp.

Jövök majd.

Kép
vindolanda

Itt olyan hűvöske lett. Szerintem begyújtok, mire jön a Forma 1.

Kép
vindolanda

Szandál - nekünk is aktuális. R. a kb. három hónapos cipőjét amúgy is totál leamortizálta. Szerintem egy-két hét, és megyünk mi is a Deichmannba. 

Irina, hogy álltok a mai nappal?

Kupi - itt is van. Most kimegyek az udvarra, aztán szerintem bejövök, és porszívózok meg fürdőt takarítok. A fiúk kertészkednek kinn.

Kép
vindolanda

Vindo, köszi, elvagyunk. A baba aludt kétszer, eddig 45 és 30 percet, ez nála az átlag amúgy is. Mondhatom, sokra nem elég ez az idő, próbáltam átfutni az anyagokat a holnapi védésre. Nem értem a végére. 
Mondjuk nagyon nyűgös, ilyenkor 5 percet sincs el magában itthon. Most is nyüszög szegény. Fog vagy front vagy tudomisén...
S. meg három napig külföldön lesz, én meg a védést leszámítva egyedül a gyerekekkel.

Kép
Kép
irina

Ja, Vindo, akartam írni, h 23-án kb. fél 4, max. 4-ig érek sajnos csak rá, mert S-nak valami tanácsi gyűlésen kell lennie, és nekem kell délután Ádiért mennem az oviba. De nekem az is tök jó, ha megeszünk egy fagyit közösen a környéken.

Kép
Kép
irina

Oké, úgy is jó. Háromkor végzek, és átsétálunk a pályaudvarra.
Rugó nyűgi, játszóházba akart menni, de nem vittem be
Duzzogva kiment az udvarra.
Hová megy S.?

Kép
vindolanda

Akkor a Nyugatiból indul a vonatod? Egy csomó kávézó van a közelben :-)
Ja, Ádi is folyton játszóházakért nyúz, amikor épp nem millió más dologért.
Rómába. De városnézésre megint nem lesz ideje.

Kép
Kép
irina

Igen, a Nyugatiból, ahogy látom. És oda is érkezem fél 12 körül.
Még sosem voltam Rómában

Kép
vindolanda

Rugó felpattant a biciklijére, amit már egy ideje nem használt, mert a pótkerekei kb. 5 cm-rel a föld felett lebegnek, és simán nyomja pótkerék nélkül
Lejjebb vette G. az ülést, most gyakorol.

Kép
vindolanda

Oké :-) Nekem a családtagjaim mind voltak már, a szüleim egy nagyobb olasz nyaralás részeként pár éve, húgomék a nászút részeként. De ezer éve vágyom oda. Bírom az olasz kultúrát, eddig Jesolo, Velence, és talán Padova volt meg (régebben), de engem Olaszo-ban bárhová elvihetnek.

Rugó nagyon ügyi :-)

Kép
Kép
irina

Viszont S. nem annyira mediterráneumrajongó, viszont nagyon fűtöm, hogy jövőre menjünk el négyesben Barcelonába. Nagyon-nagyon dolgozom az ügyön. 

Kép
Kép
irina

Hát, Olaszországban már mi is voltunk kétszer, de délebbre még nem jutottunk el. Az tetszik, hogy nagyon sok a látnivaló:) G. nem kedveli amúgy, és az árak elég magasak Északon.

Én Finnországba szeretnék eljutni egyszer.
Ezt Rugó is támogatja, meg akarja nézni, kik találták ki az Angry birds-öt.

Kép
vindolanda

Az jó, ha a Nyugatiba érkezel és onnan is mész, kényelmes, a célállomás is tök közel lesz. 
Miért nem kedveli G. Olaszo-t? 
Finnország csodás lehet, S. ott is volt, bár tényleg csak egy egyetemet meg néhány nyírfát látott.
S szerintem egyszerűen északibb vérmérséklet, meg hát Bak a lelkem. Na jó, a viccet félretéve szívesen elvan a szép kék tengernél, de ott akkor pl. a horvát tengerpartot szereti. Az egzotikus helyekre még sajna nem tudtam rávenni.
Nekem meg végül is tök mindegy, bárhová szívesen utazom. 

Kép
Kép
irina

Hát, a horvát tengerpart az durván jó hely, meg is értem
Olaszo.: egyrészt az árak miatt, másrészt meg, ahol egyszer voltunk, ott nagyon lehúzósak voltak: tengerpart lekerítve, fizess, ha napernyőt viszel stb. És ez beleégett a lelkébe

Itt közben tényleg hűvös lett, és az eső is esik.

Elfelejtettem kimosni Rugónak a kis lepedőjét... Majd visz egy felnőttet, és félbehajtják az oviban

Kép
vindolanda

A mai napom egy nagy rohangálásba torkollott. Most lesz egy kicsi szünetem, megyek, iszok egy koffeinmentes kávét.
Hülye rohangálás.

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, értem. Nekem árakról lövésem sincs, tengerpartos-fürdős nyaraláson utoljára még a gyerekek előtt voltam (már olyanra, ahol én is fürödtem). Jó rég.
Miért kellett sokat rohangálnod?

Na, leraktam a fiúkat, huh. Pedig ilyenkor még Ádi tökre kedvesen alkalmazkodik is, ha hármasban vagyunk. Árminnak két vacak éjszakája volt, tegnap estére totál benáthásodott, amolyan levegőt-sem-kap módon, hiába szívtam neki, de ez nem zavarta, hogy egész este és éjjel belém kapaszkodva aludjon (bepróbálkoztam a felkeléssel, de max. 5 percenként volt valami, így ezt feladtam), így meg sem tudtam mozdulni jóformán. Elég náthás volt még a tekintete délelőtt, amikor itthon hagytam Anyuval, én meg mentem a védésre, de mire hazaértem, már sokkal jobban volt. Úgyhogy amúgy elég jól eltelt a nap, érdekes módon, ha hármasban vagyunk, a szokásos esti őrjöngések is ritkábbak. Fogalmam sincs, mi az oka.

Kép
Kép
irina

Belázasodtam este meg éjjel. Ma pihenőnapot kellett kivenni. A fiúk már elmentek.

Jobbulást Árminnak.

Kép
vindolanda

Vindo, sajnálom, gyógyulj meg mielőbb!

Ádiék oviscsoportját meg elérte az oviban tomboló bárányhimlő. Nem tudom, mi lesz, egy oltása van ellene, de immunológus szerint csak a 2 ad védettséget, csupán egy semmire nem jó (ehhez képest több egy oltást kapott gyerek szülőjétől hallottam, h nagyon enyhén folyt le náluk, már az is nagy nyereség lenne). Én voltam bhimlős, Ármin a szopi révén gyakorlatilag védve van. S-t nem tudom. Mondjuk ha már át "kell" esni rajta, célszerű lenne gyerekkorban. Ármint lehet, hogy beoltatom ellene kétszer később.

Kép
Kép
irina

Hát, akkor egy kalappal a bárányhimlőhöz.
Hányan lettek eddig betegek a csoportból?

Rugónak oltás nélkül is összesen 6-7 pöttye volt összesen.

Én már jobban, bár elég fáradtka vagyok. Szerintem a kimerültségtől volt, mert semmilyen más tünetem nincsen.

Kép
vindolanda

Reméljük, csak a fáradtság volt tényleg!
Hát egyelőre egy gyerekről szól a fáma, viszont több családról tudom, hogy a testvér már bárányhimlős, szerintem idő kérdése, hogy jobban elterjedjen a csoportban. Gyűjtöm a lelkierőt...
Rugó immunrendszere erős, Ádié ugye nem igazán, ezért a szövődményektől tartok inkább. Meg abban reménykedem, h talán mégis jelent az az egy oltás valamit.

Kép
Kép
irina

Nem biztos azért, hogy lesz ebből járvány. Nyugi
Ma sajna normál munkanap, megyek Böszbe és az egyetemre is, de holnap megint itthon vagyok. Rám is fér.

Kép
vindolanda

Megjött a Campus Hungary szerződésem, június elején négy napra megyek Rugóval Krakkóba
Nagyjából ki is fizetnek mindent, elég méltányos összeget kaptunk:)
Fel kell adnom ma.
Mindjárt megyek a BTK-ra.

Kép
vindolanda

Maggie, írok egy privit.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?