Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Zöldi! :D

Mire kibújik Manó kész konyhatündér leszek!

Apa és apukám ennek nagyon örülnek, mert mostanában olyanokkal látom el őket amit régen eszem ágában sem volt megcsinálni! :roll:
Vendég

en semmmit se tudok megnezni azon az oldalon a regi jatekok kozul. barmire kattintok, mindig csak a fooldalon marad! :cry: :cry:

KépKép
KépKép
mush589

Cili! én mindig kapok...a mai lesz az 5.

Kép
eszterke24

Cili: Igen, de semmi értelme... igazából az egész könyvnek nincs értelme, megszokásból töltögeti mindenki... (ld. régen azért kellett mert enélkül nem járt a szülési segély... kellett hozzá talán 3 vagy 4 pecsét... Ma a szülési segélyhez csak egy igazolás kell a dokitól, hogy megvoltak a kötelező vizsgálatok, azt kell elküldeni a MÁK-nak... a kiskönyvhöz meg senkinek semmi köze...). Nekem nem is tudom mikor lett csak kiskönyvem... asszem amikor bejelentkeztünk Lilla 15 hós oltására akkor szólt a védőnő, hogy ugyanmár nézzek már be hozzá fél órára, mert lenne egy kis papírmunka...
Vendég

Eszterke az a jó, ezzel tudod majd igazolni, hogy részt vettél a terhesgondozáson és jogosult vagy az anyasági támogatásra, miután megszületik a babád....

Kép
dcili81

cili:
Nekem is van orvostól pecsétem a kiskönyvben. Nekem összesen 5 van eddig.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mush: Nincsenek véletlenül letiltva a pop-up-ok?
Vendég

Minimum 4-nek kell lenni.....

Kép
dcili81

Cili: én is mindig kapok. Bár nekem kiskönyvem, csak a 12. heti vizsgálat után lett, tehát 2-el kevesebb van, mint amennyiszer voltam. Most tartok 4 pecsétnél!
Zöldi: na abból balhé lenne, meg a férjem el sem menne nélkülem, de ha ő sem megy akkor meg tényleg nagy balhé lenne. Tudod itt vidéken számon tartják, hogy ki ment el és ki nem. Már 11-től kezdődik a szülői háznál a parti, aztán hajnalig buli.
Vendég

cili. persze, ha dolgozni megy, akkor visz magaval kajat. csak ez munka utan volt, mert kiderult, hogy elrohadt egy fal, es ujra kellett epiteni. es 5-6 fele o mar nagyon ehes. azert megkerdezhettek volna, hogy esetleg egy kis kekszet vagy valamit, amig hazaer. azert csak ott volt este 8-ig.

azert se semmi, amit a paroddal csinaltak. az is ismeros volt?

KépKép
KépKép
mush589

Igen egy volt kollegája.

Egy másik helyen meg délben a család elment enni, ők (egy havejával szokott járni) meg ott maradtak és folytatták a munkát...

Én nem azt mondom, hogy etetni itatni kelle egyfolytában, de amikor nálunk ment az építkezés, akkor én ha nem is mindin nap de minden másnap azért főztem,volt itthon inni bőven... Ment is a munka rendesen....

Kép
dcili81

csaki. nincs. majd megprobalom otthon is. pedig olyan kutyas perselyt, ha jol gondolom melyik az (aminek piros nyelvere kellett tenni a penzt), vennek mert nekem is volt es nagyon szerettem.

KépKép
KépKép
mush589

Az tényleg jó:) Viszont sajna sokkal rosszabb a minősége mint régen :( (én is kinéztem magamnak de emiatt inkább lemondtam róla)
Vendég

itt nem szoktak enni/inni adni a munkasoknak, ami rendbenis van, viszi azt o magaval.
en azert akadtam ki, mert egy haverja, es meg csak nem is fizet erte egy kanyit se. es azert a munka, amit csinalt eleg sokba kerulne amugy.
egyszeruen vannak bunkok es kesz. legalabb mi nem igy csinaljuk, amikor nalunk dolgoznak :wink:

KépKép
KépKép
mush589

olyanom nekem is volt és én is szerettem!
Talán meg is van valahol.. előkerestetem öcsémmel.. :D

További szép délután nektek, én megyek lassan készülődni mert a dokinál ott kell ülni már 2 órával hamarabb hogy bejussak.. :?

Kép
eszterke24

eszterke. kitartas!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
mush589

Ma már tényleg nem vagyok hajlandó többet dolgozni itthon.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
dcili81

Sziasztok lanyok,

Mush! Neked sem neznek ezek szerint mehszajat. Itt Belgiumban sem. Az elmult kozel het honap alatt egyszer sem vizsgaltak meg manualisan. Mindig csak UH, meg max keneteket vettek. Itt egyaltalan nem szokas, ami szerintem tok furi... Ugyhogy akar nyitva is lehetne sem tudnek rola...

Azert leirom nektek a mai sztorimat a dokikakkal... csak hogy tudjatok, nem is olyan rossz a magyar egeszsegugy! Legalabb kiszamithato!

Itt haziorvost kell valasztani. Most hogy hetvegen voltam a labfajas miatt ugyeleten, tegnapra a labfajas kiterjedt a testem minden izomzatara. Mozdulni alig birok! El akartam menni a haziorvoshoz, akit fel is hivtam. Kozolte, hogy tul sok az idopontja, nem tud mar velem foglalkozni menjek mashoz! Erre gondoltam bemegyek megint az ugyeletre. Onnan meg elkuldtek, hogy ok nem tudnak minden apro hulyeseget kezelni, menjek haziorvoshoz, majd ha az beutal akkor menjek be. Jo fej. Na addigra mar a nyirokcsomoim is bedurrantak...
Vegso elkeseredesemben felhivtam azt a belga holyget, akivel kb 3-4 szer talalkoztam, hogy nem tud-e valamit! Es kepzeljetek! azonnal felhivta az orvosat, kert azonnalra idopontot, ertem jott kocsival es meg el is vitt! Kb idegen vagyok neki, megis nagyon kedves volt. Kiderult, hogy a varos legidegengyulolobb es legidiotabb orvosa volt a mienk. az uj orvos azonnal vert vett... pentekig parazhatok az eredmenyen! Lehet virus, baci, akar meg a legrosszabb is!
Aztan az uj dokineni kozolte hogy vissza se menjek ahhoz a marhahoz, majd o elkeri a papirjaimat, megbeszeli a dolgaimat a nogyogyasszal is es a korhazbol is lekeri az osszes eredmenyemet!

Nagyon jo fej volt....csak idaig eljutni... Ugyhogy most itthon biztatom a pocaklako kisfiamat, hogy csak o ne legyen beteg... anya meg majd tulveszeli!

En - illetve tobbnyire apa - huslevest foztem. Meg grill csirke van krumplival. A tejfolos langosra mi is beneveznenk... :) Altalaban minden nap szoktam fozni, de amiota fekudgetnem kell ritkabban, es apa is besegit....

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Fú Kati ez nagyon gázul hangzik :( Remélem csak valami banális fertőzés... (kullancs közelében nem jártál mostanában?)

Jobbulást!!!! (röhej ami ott folyik... bár nekem az itteni túlparázás nem jön be de azért van egy határ...)
Vendég

Sziasztok!
Megint mennyit írtatok! :oops:

Bocika!
De jó neked, hogy van lehetöséged üzemi kajára. Néha én is el lennék azzal,de itt nincs ilyen sajna, hogy megrendelem és kiszállítják az ebédet. :(

Bernuska!
Már énis úgy vásárolnék apróságokat,amiket ti. De nemsokára mi is megyünk!!! :lol: :lol:

Aida!
Szuper, hogy minden okés a méhszájaddal. Csütörtökön megyek én is dokihoz, úgyhogy remélem én is jó híreket kapok!
Az én babám is nagyobb egy héttel a koránál és a feje is nagyobb. Szóval szerintem nyugi! :wink: :wink:

Mush!
Jó lett a gulyás? Ès tegnap krumplis tésztát csináltam!

Kati!
Nekem se néztek még itt méhszájat, csak külön kérésre. Rendes dokim van és ha mondom ,hogy szeretném ha megnézné,akkor megnézi. Na meg a keményedések miatt most amúgy is jobban odafigyel.
Jobbulást neked, remélem nem lesz semmi gond!!! :wink:
susy75

Tegnap voltunk Würzburga, bejelentkezni a szülésre, meg uh is volt.
Ez most kontroll volt, mert 6 hete kicsit magasabbak lettek az értékeim (méhlepény és küldökzsinór áramlás), de szerencsére tegnap mindent rendben találtak!! :lol: :lol:
A fiatal úr fejjel lefele van, remélem így is marad!!! Kb 930 grammosak vagyunk és egy héttel nagyobbacska!
Kaptunk egy 3D fotót is a pofijáról, felrakom mindjárt. 8) 8)

BPD 68mm
FL 47,6 mm
AC 221 mm

Aida!
Légyszi írd be a tábliba, hogy Würzburg Uni Klinik a szülés helye! Köszi! :D

Megnéztük a szülöszobát, lehet kádban is vajúdni! :P Olyan furi, és hihetetlen,hogy pár hónap és ott fogok én is szülni!!!!!!
susy75

Pofikánk!!!

Kép
susy75

Susy!

Nagyon helyes kep!

bkatalin

Suzy. Nagyon cuki a kep!
de jo neked, hogy mar lattad a szuloszobakat! nekunk nem mutatjak meg fertozes veszely miatt.
jo lett a gulyas. koszi. meg nem ettunk belole rendesen, mert 11-re lett kesz. reggel 8-kor meg nem kivantam. majd ma este. hoztam belole egy kollegamnak. mar regen megigertem neki, hogy majd egyszer, ha csinalok, akkor hozok neki.:) varom a visszajelzeset!

Kati!nem neznek mahszajat! orvos nem is lat! csak vedono. szoval en se tudnam, ha nyitva lenne. de en volt dokinal otthon, o megnezte. mondta, hogy szep es zarva van. en ezzel beertem.

Remelem hamarosan jobban leszel! Kaptal vmi pirulat?
itt sem jobb az orvos helyzet. a hazi orvos engem se fogadott volna aznap. altalaban tele vannak. de azert a korhazba bemehettem volna, szerintem.
remelem ez a doktorneni jobban vigyaz majd rad!

mi az a holyget??

KépKép
KépKép
mush589

Susy: nagyon helyes a kiskrapek. A miénk is fejjel lefelé van már! Én is remélem hogy így marad. Igen, jó az üzemi kaja. Egész elfogadható minőség, de én nem is vagyok finnyás. 3 féléből lehet előre választani, meg van A'la carte is. A cégtől meg kapunk melegétkezési támogatást, és majdnem elég is amennyit adnak. :lol: Van azért valami jó oldala is!
Eszter: kitartást! Én nem tudom, de max. 1/4-ed órát szoktam várni a dokinál. Mindig kapok időpontot, igaz nem úgy hív be hanem érkezés szerint lehet menni. Néha egy-két olyan emberke miatt csúszik akik csak úgy betoppannak. Ja meg múltkor "szülni" volt, de akkor is csak 20 percet csúszott!! Mondjuk én ki is akadok mikor egy kismamának sokat kell várni. Tavaly a barátnőmmel elmentem egypárszor a dokijához és borzalmas volt látni 10-15 kismamit, akik órák óta ott ültek és már minden bajuk volt. Na akkor eldöntöttem, hogy oda tuti nem megyek.
Vendég

Mushi, holgyet (csajszit) akartam irni, csak allandoan elirok valamit! Bizti szeretik a kollegak a gulyast! Amikor en angliaban eltem, hozzam allandoan jartak a szomszedok, hogy na mikor lesz mar... itt is szeretik...

Egyebkent nem kaptam semmi pirulat, azt mondtak majd penteken, ha mar tudnak valamit. Ha virusos, akkor ugysem tudnak semmit tenni... Egyelore abban remenykedem, hogy eddig nem voltam meg lazas, talan a picim megussza minden nagyobb baj nelkul... azt hiszem tulzottan hipohonder voltam... nem szabad ennyit aggodni, mert akkor tuti beut valami... ugyhogy igyekszem pozitivan latni most is ... :?

Eszter tényleg kitartast! Ennyit varni... az egy kicsit sokacska!

bkatalin

Eszter! Asszem egy napra vagyunk kiirva... en 10-re. Csak a vonalzokbol nem mindig lehet megmondani....

bkatalin

Sziasztok Csajok!

Én mára már nagyon lefáradtam, pedig még du mehetek szülésfelkészítőre is... :evil: Jártam ma DM-ben, gyógyszertárban, Corában. Szerencsére Apa ráért és fuvarozott. Ma vettem Tena bugyit meg betétet. Itthon felpróbáltam, Apa közölte, hogy minden részvéte az enyém, hogy ilyet kell majd hordanom. Hát nem egy sexi viselet. :-D Aztán vettem még a kórházi csomaghoz ezt-azt. A popsikrémnél megakadtam, valaki írta a Sudocreme-t, az jó? Elég húzós az ára: kb. 1.900.- Ft egy kis tégely.

Cili!
Nekem pecsétel a nőgyógyászom, meg a védőnénim is rendületlenül. Sőt, most mennem kell a háziorvoshoz is általános vizsgálatra. Ti ilyenen voltatok már?

Szorsolya!
Nálam pont fordítva volt: terhesség előtt imádtam főzni, most inkább nyűgnek érzem. De azért örülök, mikor dícsérik a főztöm. Állítólag jól főzök. :-D

Boci!
Kitartást a hétvégi bulihoz! Nem lennék a helyedben...

Eszterke!
Én ezért hagytam ott az előző nőgyógyászom. Minimum 2-3 órát kellett nála várni, nem lehetett hozzá bejelentkezni. Most időre megyek és 15 percnél többet nem nagyon szoktam várni. Sőt engem szokott elsőnek hívni, így még előbb is be szoktam jutni. Kitartást neked!!!

Kati!
Jobbulást neked! Ez a helyzet elég ijesztő lehetett, főleg így terhesen. Amikor Győrből felköltöztem Pestre én is jártam így.

Susy!
Nagy szép a babócátok!!!

Kép
Kép
lbernuska

Nekem a könyvelőnk (akinek egy hónap múlva lesz babája :)) azt mondta, hogy a háziorvosi vizsgálat (amit Ibernuska is említett) pecsétje is fontos, mert az is feltétele a TGYÁSnak. Én a múlt héten voltam, kis hasnyomkodás volt, és csináltak mellé egy EKG-t.

Kép

Kép
gabilany79

Köszönöm a dícséreteket. :lol: Átadom az érintettnek!!! :wink: :wink:

Bkati, Mush!
Ugy látszik nyugaton valahogy nem divat méhszájat nézni.... :evil:

Mush!
Az én férjem is imadja a gulyáslevest. Itt a németek is föznek éttermekben gulyást, rajta van az étlapon. Egyszer megkóstoltam, hát köze sincs az igazihoz!!! :roll: :roll:

Bocika!
Tényleg jó az úgy, föleg ha a kaja is fincsi! 8)

Bernuska!
A bugyiból van különbözö méret?
susy75

Nem feltétele!!!! A kiskönyv még a szülési segélyhez SEM kell (a benne lévő pecsétekkel együtt) ... csak az orvos igazolása!!! (én pl. még nem is voltam EKG-n) (A MÁK honlapján kell rákeresni az igénylőlapra, arra van ráírva, hogy mit kell csatolni...)
Vendég

Remélem a belgyógyászati pecsét sem fontos, mert Annával képtelenség eljutni oda... Heti 2 alkalommal vannak, akkor is 12-14-ig, amikor a lány alszik.
Elmentem, amikor Apa szabin volt, naná, hogy ők is akkor voltak szabin! :evil: Úgy döntöttem nem megyek, így is havonta járok belgyógyászhoz.. :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

http://www.allamkincstar.gov.hu/file/csaladtamogatas/csaladtegyeb/anyasagi_tam/kitolt_utm_anyasagi_tam.doc

Nem kell bedőlni a városi legendáknak... a MÁK-nál kell rákérdezni mindenre... (plusz a honlapjukon is ott van minden)
Vendég

SZiasztok!

Én is konyhatündérkedem - igaz eddig is szinte minden nap főztem -, készül a rakott krumpli. Voltam délután egy kicsit dolgozni, jól esett és örültek nekem bent.
Mammababoca: amikor én vizsgáztam büntetőjogból a Miskolci Egyetemen, Zalán másfél hónaposan kint volt a folyosón az apjával a hordozóvab. Én is úgy voltam vele, hogy ha a professzor szociálisan érzékeny átmegyek, ha nem, akkor nem. Több alkalommal megdícsérte a logikámat és jelezte hogy jót mondok, igaz többször elhangzott, hogy a "törvény szövege nem pontosan így fogalmaz". Kettesnek még soha úgy nem örültem, mint akkor. Szóval a büntetőjogászok is csak emberek, bízz a pocakodban és persze magadban, abban a sok-sok tudásban, amit már a fejedbe tömködtél az elmúlt évek alatt! Drukkolunk!
Pecsét: nekem is mindig pecsétel az orvos. Egy alkalommal nem volt csak védőnő, akkor nem volt pecsét, de így is megvan a 4 alkalom.
Na megyek, mert szétfőnek a tojások!
Üdvözlettel:
Laura

Kép
Kép
szeles4

Csaki: hidd el, hogy kell a pecsét a kiskönyvbe, és az orvosi igazolás is kell, hogy megkapd az anyasági támogatást.

Anyasági támogatás

Mindenkinek jár, de legalább négyszer részt kell venni terhesgondozáson.

(Az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225%-a, ikrek esetén 300%)

Igénylés: a szülést követő 180 napon belül, különben elvész; a munkahelyen (ha kifizetőhely) egyébként a MÁK illetékes Területi Igazgatóságánál - csatolva az igazolást a terhesgondozáson való részvételről.

(Cst. 29-33.§)

Ez a törvény!

Kép
dcili81

dcili81

3/4 4-től mostanáig üldögéltem a háziorvosnál. :( De túl vagyok rajta szerencsére. A cukoreredményem jó, előtte 4mmol/l, utána 5,9mmol/l. A vérkép viszont vérszegénységet mutatott és vastablettát kaptam rá. Ez nem hiányzott. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida isten hozott a klubban.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
dcili81

Milyen anya ad a gyerekének Zseraldina nevet? Miért kell, hogy megutálják?

Kép
dcili81

Vastablettások előre! :lol: :lol: :lol:
(én is szedem)
Vendég

Egységben az erő????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
dcili81

látom egyre többen vagyunk vashiányosak..de szerencsémre az én gyogyszeremc csoki izű..ha gyogyszernek lehet nevezni:D

Bernuska_:szerintem a sudocreme ha jol irtam...nagyon jo .....csak elég huzos az ára..én majd a gyogyszertárit fogom használni.

aida:milyen lett a (baba:D:D) bableves?

lányok:nézzetek utána az illetékes kerültben ahol laktok ,mert nem mindenhol,nálunk pl.adnak egyszeri támogatást(a kerület szaporitása jelszoval)itt pl.74000 ft-ot kapok majd...elvileg...eddig azt mondták..de amilyen szerencsés vagyok addigra megszüntetik:D

BB:pü ment...előre köszi.--.a találkozora nem tudok mondani én sem semmit mert mindig ugy volt hogy megyek ,aztán nem jött össze.

Nekem is minden alkalommal pecsétel a nőgyogyász..holnap megyek az uj védőnőhöz:Dremélem ari lesz mert nem akarok szipirtyohoz járni. :oops:

barátnőm márciusban 64000 ft-ot kapott az egyszeri anyaságira...:D

na most megyek veszek egy kis nasit a boltban...ja ma amugy rákattantam a bundás kenyérre....:Dfincsi

Kép

Kép
nikianya21

Nanda, Boróka te jó isten.....

Kép
dcili81

Egyszeri anyaságinál szülés után a kórházi zárójelentéssel kapsz egy igazolást az orvostól, hogy a kiskönyvedben megvan a kötelező mennyiségű pecsét. Ezzel kell a MÁK-ot zaklatni.

Volt a sulinkbanegy Zseraldin nevű kislány, pontosabban Zseraldin Dzsenifer... Szegénykém buta volt ,mint a tök, de a szülei így becézték: Zsenike... :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Én is hazaértem.. Elvileg 4 kor kezd a rendelés de már 4 kor végeztem :D
Szerencsére minden rendben, nem nyílt tovább a méhszáj, maradt 2100.
Nem akarok dokit váltani, teljesen elégedett vagyok vele, a többihez nem is járnék.. kicsit több időt kell rászánni a magánrendelésre de nekem megéri.

Kép
eszterke24

basszus csajok, az agyam tényleg a hasamban van..
Készültem holnap genetikai konzira, beékeltem az agyamba, hogy 10-e, 11 óra.. Ma kinyitottam a naptáram, ahová mindig mindent beírok, csak nem nézem meg.. Erre látom, hogy a genetikai 11-e ,10 óra... Még jó, hogy megnéztem!! Mondjuk apa már szólt, hogy holnap nem megy.. A főnökasszonya totál idiótának fog nézni... :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes

(Cili: Már igényeltem a közelmúltban anyaságit/gyed-et és a kutyát nem érdekelte a kiskönyv... főleg nem a MÁK-ot... megjegyzem szerintem joguk se lenne bekérni mert abban olyan adatok is szerepelnek amik nem biztos, hogy egy MÁK-os ügyintézőre tartoznak... egy ombudsman valszeg simán belekötne ha bekérnék...)
Vendég

Én síkhülye vagyok mindenféle pénzügyekből, csak azt mondtam, amit a könyvelő nekem. Ő ezekből elméletileg naprakész :? Lehet, hogy nem a TGYÁSról mondta, de azt tudom, hogy valamelyik támogatás miatt a lelkemre kötötte.
Nálam a belgyógyot és az EKG-t is a háziorvos csinálta, annyit megért, hogy a hiányáért később ne cseszegessenek. A MÁK-tól minden kitelik minden szinten. Ezt sajna már tapasztaltam. Még egyszer nem akarok szívni miattuk semmilyen formában.

Kép

Kép
gabilany79

Kati! jobbulást neked!
igen, tényleg egy napra vagyunk kiirva.. :D én is dec.10

Én sem nagyon értek az efféle ügyekhez , ezért is próbálok tájékozódni..
a TGYÁS-t meddig kaphatjuk? és az munkaviszonynak számit??

Kép
eszterke24

Röff!
S.O.S! Gyerekülésekről a híradóban MINDJÁRT!

Kép
zölddisznó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?