Akkor kezdem az elején!:)
Andi!
Bence nagyon édes, olyan furcsa ilyen pici babát látni, pedig még Lili is picinek számít, de mégis olyan nagy már...
Örülök, hogy jól megy a szopizás és hogy a szülés is úgy alakult, ahogy szerettétek volna!:DDD Természetesen várunk még képeket!:)
Viki!
Biztos hamarosan elindul Eszti, ne aggódj, nagyon sok gyerekről hallottam, hogy 18 hónaposan indult el!
A keresztlányom már elmúlt 16 hónapos, amikor egyszercsak valamiért odament, addig meg még vezetgetve sem akart járni! A szülei már halálra aggódták magukat, de ő ilyen típus, mindent később csinált, mint más.
Szili!
Barnus nagyon édes, igazi kis huncut!
Köszönjük a dicséretet a lányok nevében!:)))
Boeske!
Nem semmi lehetett azért ez a műtét dolog, mégha csak fél napot voltatok is kórházban. Éppen elég lehetett megszervezni a gyerekek felügyeletét... És hát 4-eske jelentkezése sem lehetett gondolom egy leányálom, de úgy látszik a sors elrendezi a dolgokat helyettünk is... Amiatt pedig, hogy váratlanul ért és te nem örültél igazán, ne pironkodj- éppen elég neked most a három gyerkőc, és ezt biztos tudta a jó Isten is.
Igen, kezdjük a sulit, én már jobban izgulok, mint Viki, mert nem viszi túlzásba az iskolavárást...
)) Én nagyon szerettem iskolába menni, most is, amikor megvettük a tanszereit, szerintem engem jobban érdekelt, mint őt...
DD De azért úgy gondolom, nem lesz gond, mert nagyon jó eszű, az óvodában állandóan dicsérték, hogy milyen ügyesen oldja meg a feladatlapokat, meg milyen tájékozott, stb. Mondjuk tényleg, a szókincse az bámulatos, sok felnőtt megirigyelhetné, és állandóan kérdez, minden érdekli és meg is jegyzi a válaszaimat...
A memóriája nagyon jó, tök sok régi dologra emlékszik.
Egyszer azt mondta, mikor nem emlékezett egy 2 nappal azelőtti dologra, hogy "tudod anya, a hosszútávú memóriám sokkal jobb, mint a rövidtávú..." Szétröhögtük magunkat:DDD
Szopi: nálunk még nagyon megy, éjjel is nappal is... Nappal Lili megfogja a kezem és leültet a kanapéra (kedvenc szopihely) és közli, hogy anya cici... Nem tudok ellenállni, olyan édesen kéri:)))
Éjjel általában 1-2 alkalommal kel fel, de néha beiktat egy éjféli cicizést is.
Ha beviszem a vizét, akkor először megissza azt (kb. 3 dl-t), majd közli, hogy "CICIM"= ez már az enyém, azonnal ide vele:DDD, és szopizik, mintha mi sem történt volna...
Vagyis nem szomjas, hanem engem akar.
De ez engem nem zavar, még van idő leszoknia, szóval nem aggódom.
Ha őt ez megnyugtatja, ám legyen. Mondjuk nyilvános helyen is állandóan rájön az "ihlet", de ott azért elterelhető a figyelme.
Bár legutóbb búcsúban voltunk és nem akartunk korán hazajönni, gondoltuk majd csak elájul, aztán alszik a babakocsiban, de nem így lett, a büfé sátorban meg kellett szoptatnom és úgy aludt el...
)) Mondjuk nagyon diszkrét volt, nem ordibált érte és 5 perc után már szunyált. Így senki nem vette észre, azt hitték szimplán altatom.
Viki 16,5 hónapig szopott, de ő akkor azt csinálta, hogy nappal egyáltalán nem kérte, sőt el is utasította, de éjjel 8-10 alkalommal rácuppant. Totál kivoltam, így inkább leszoktattam. A drasztikus módszert kellett választanom, mert a fokozatosság nem ment, így egyik nap volt cici, másnap nem. Mondjuk aznap éjjel a mamával aludt és nem volt semmi gond. Utána 1-2 napig kérdezgette, aztán elfeledkezett róla (bár ez nem teljesen igaz, mert utána sokáig olyan furcsán nézett rám...)
Na, most jó sokat írtam, ti jöttök!!!:DDDD
Jó éjt!