Hát aranyerem eddig még sosem volt...kopp-kopp-kopp. Sérvet műteni tudják, de az max. 2-3 évet segít. Emiatt nem kínoztatom magam. Nem ér többet gyakorlatilag, mint az intim torna
Jóóól utána olvastam, mert Luca után a 6 hetesen mondta a dokinő, hogy ez biza műtét lesz. Hát nagyon kevesen írták, hogy akár 5 évet is kihúztak a műtéttel, legtöbbüknek visszacsúszott 2-3 év múlva.
Réka
Hogyhogy repedtél? Miért nem vágtak? Ivánnál nagyon fájt a vágás, úgy,a hogy írtad. Én arra készültem, hogy semmit nem fogok érezni, Anyu ezzel nyugtatott. Pont az az érzés volt ezzel szemben, amit leírtál. Én meg megijedtem, hogy ez mi??? Gátvédelmet beszéltünk meg a dokival, ő meg szó nélkül vágott
AZtán jóóól lecseszett, mert ijedtemben visszahúztam Ivánt
Kb. semmit nem éreztem abból, amit a szülésznő a gátammal csinált, mikor gátvédelemben szültem
Gondolom azért, mert az ő néhány ujja semmiség a gyerek fejéhez képest
Annyi a fő különbség, hogy nem lehet nyomni bármikor, hanem csak amikor azt mondják, hogy lehet. Megvárják, amíg a gát és környéke teljesen ellazul a baba aktuális méreteihez igazodik. Ezért tovább tart a védelmes szülés és ott perpill fájdalmasabb, mint a gátvágás. Luca spec. 20 perccel előbb született volna, ha vágnak. Értsd nem 1,5 óra alatt, hanem picit több, mint 1 óra alatt
Nekem szólt a dokinő, hogy MOST döntsem el, hogy mit érzek. Bírom vagy vágjanak, mert ez az utolsó pillanat, amikor ezt megtehetik. Utána már vállelakadás lenne, ezért nem vághatnak max repedhetek. Bírtam
ÉS ami miatt leginkább újra a védelem mellett szavaznék az az, hogy már a 6 hetes kontroll utáni szex is olyan volt, mintha soha nem szültem volna
Mivel nem vágtak izmot így férj semmit nem érzett a szülésből csak a hosszú kényszerpihenőt
Nem kellettek hónapok, hogy visszanyerjem a rugalmasságot mert el sem veszítettem. Ismerek néhány anyukát, aki így is és úgy is szült. Pont ezt mesélték ők is.
Tolófájás nekem sem fájt. Lucánál mondta is a dokinő, hogy ha jön a fájás.... Nem jött. Éreztem az összehúzódásokat, de egyáltalán nem fájt :O Mondta, hogy lehetőleg ezt ne meséljem el a gyermekágyon, mert a többi anyuka meglincsel
Hogy mit csinálsz majd a kánikulában a picivel? Hát szoptatsz6 vagy vizescumiztatsz és és egy szál pelusba öltözteted megspórolva a mosást
Amúgy pont arra gondoltam, hogy ha meleg lesz, akkor csak egy textilpelusba így belebugyolálom és felöltözött
Ezt a módszert amúgy net nélkül kútfőből is kifejlesztettem a telek folyamán. BAzimeleg 1,5cm vastag takaróm van télre és abba hasonlóképp tekertem bele az overálos porontyokat. Főleg Lucát, aki 1 hónapos olt a -15 fokban
Enni kellett, vásárolni kellett, néha Ivánnak oviba menni is kellett.
Krampa
Biztos van aki reped védelemben. Gondolom itt jön az, hogy a szülésznő mennyire jó
Mindamellett, hogy a kismama mennyire rugalmas. Gondolom nem véletlen, hogy először szülőknél ritkább a gátvédelem. Én meg olyan anyukákat ismerek, akik azt sem tudják mi az a vágás és van 2-3 gyerekük és nem is repedtek csak minimálisat. Ja én is....2 öltés volt mindössze
A bnőm elsője 3600g és 56 cm volt. Gátvédelemmel. Mikor Lindát szültem volt ott egy lány, szintén gátvédelemmel szülte az elsőt, aki 4kiló volt. Szóval mindenre van példa, de én szeretem a pozitívat nézni.
A szülőszoba nálunk is elég műtő hangulatú
A Kútvölgyiben tök szép volt. A szobák...olyanok amilyenek. Kórházas. Én nem vagyok steril mami, negem nem zavarna, hogy bejönnek a látogatók az osztályra! A szobába mondjuk köszi nem kérem őket. Ne traccspartizzanak ott, amikor aludnék vagy kilóg az összes csöcsöm
Én szét untam volna magam egyedül. VAgyis inkább megőrültem volna, ha csak a hülye csecsemősök és a gyerekorvos az, akihez szólhatok mint nagykorú
Notebook nincs, telóm meg nyáron lesz 6 éves
Nekem megfelel, úgyis folyton itthon hagyom
Így mindegy mennyire okos vagy buta.
Era
A sima szoba tök jó. De milyen egy sztk-s? Azért arra is kíváncsi lennék...Mert ez a szoba nálatok benne van a szülés árában ugye?
Ah, majd meglátod megálltok-e itt, hogy 2 fiú
Urad 2 év múlva is csak 2 évvel lesz öregebb, mint most. AZ már tökre semmit nem számít