sziasztok!
huh,nagyon pörögtetek, nem győztem olvasni:)
először is: voltunk tegnap dokinál. Láttuk uhn a manót!Nagyon sokat fejlődött 3 nap alatt, hihetetlen mennyire változott a fej-test-végtagok aránya:)Persze végig megnem állt, mocorgott össze-vissza, nagyon cuki volt.
3hét múlva kell menni afp-re, megint jól megcsavarták, hogy csinálják fehérváron...
sajna dokimnál pont előttünk fogyott el az igazolásos papír a 91.napról...nem értem miért nem elég egy uh vagy kismamakönyv másolat...
vásárlás: hát, én reménykedem, hogy kislány lesz:) mivel zsófi is májusi, így ruhát semmit nem kéne venni. Viszont direkt vettem mindig semlegesnemű, talán kicsit fiúsabb ruhákat is minden méretből, így méret és nemszerint vagyok válogatva 86-ig...
Amit mindenképp kell vennem, majd jövőre: babakocsi, rugalmas kendő, sterilizátor...
babakocsink: kb 2hó után folyamatosan kijött a tolókarja, nehéz is volt, és keskeny. Pierre Cardin volt, hát, túl adni se tudtam rajta...tényleg ajánlatos már használtan venni, kb féláron babakocsikat.
Fontos a babakocsiba szerintem: könnyű legyen, 9-10kg(nekünk kertesházhoz, terepre, pár lépcsőhöz is fontos. Kényelmes belül, nézzétek meg mindig élőbe azért, mert soknak csuklik a sportrésze befele,(több részből áll) és rettentő kényelmetlen benne lenni!
Jobb, ha vízlepergetős anyagú, bár kell mindenképp esővédő.
Miután kb 8hót használtuk a P.c-kocsit, vettünk egy abc esernyőt, na az valami csodás. A tetejét végig lelehet húzni, eső, szél, nap ellen tökéletesen véd. (garis volt brendonba)
Gyorsan összerakható, csukható legyen, ne kelljen apuka hozzá.
szóval vagy abc lesz nekünk vagy sikerül kifogni egy bugaboot norm áron. Mózeskosaras. Mivel még több babát szeretnénk így már nem nagyon szeretnék venni. Erre spórolok:)
Hordozókendő:meitait használtam, vagy másfél évig, rengetegszer abba aludt csak el, jó hasznát vettük, ebből se mind1 sajna milyen.. előtte babaerszényünk volt, de visszavonták pont mire kinőttük, mert ostoba amerikai nők nem tudták használni és meghalt benne a babájuk...-:((láttam sok vált. ilyet is, és a többit nem használnám, mert simán kieshet a baba, ennek volt belül öve.
sterilizátor: kb 7szer majdnem leégett a ház, mert a cumik,üvegeket fent hagytuk tisztítani az edénybe a főzőlapon.. volt, hogy nagybevásárlásból jöttünk meg(4óra után,)vagy bealudtam-ájultam, füstre kelltem... hihetetlen kimerültség.
ruhák: tescosat tényleg ajánlom!100 pamut, nem dörzsölődik, nem nyúlt,elfogadható ára is szokott lenni.auchanba ritkán vettem, ott elég vékony anyagból van...teszveszről, bababörzékről szoktunk ruhát keríteni...sajna kapni nem kaptunk kb semmit.Még a h&m amit szeretek, használtan is jók. C&a-dm kupon téli overál lett nekünk is:)
mi 50-56os ruhát kb 3hóig hordtuk:D kihasználtuk őket.