Kölcsönbe kapott babacuccok
Kb Így éreztem én is, mint Pingi a babakocsival, vagy a kisággyal kapcsolatban. Szerettem volna, ha saját, és a vásárlás öröme is jó (persze pénztárcafüggő, mi sokmoindenből a legolcsóbbat vettük, és ez sok terméknél nem jelent minőségbeli különbséget, legfeljebb nem márkás.( Viszont a nagyon silány hamar tönkremegy, úgyhogy mindenr, amit lehetett jól megráztunk, kipróbáltunk)
Meg az is közrejátszott a saját javára, hogy több gyerekre( tehát több évre) beruházás, mi van, ha a kölcsönadó szeretné visszakapni, mert jön baba neki is, nálunk meg épp használatban van stb. Szerintem jobb a saját.Azért Peti fél éves korától pl járókát elfogadtunk kölcsönbe, addigra jól leapadt a családi kassza, meg rájöttem, hogy amt pár hónapig használ, arra nem érdemes több 10 ezret kiadni, ha van az ismerősöknél éppen feéeslegben.
Ruhák Hát vettem persze, de sokat kaptunk ajándékba a babalátogatóktól- rugit, takarókat, pulcsikat, úgyhogy-saját tapasztalat- kb fél éves koráig kitartottak( nem mindegyik rokon találta el a méretet
)Inkább body-kat kellett sokat vásárolnom az elején.
Na anyósom meg állandóan nagy óvodásra való ruhákkal állított be. Jó-jó, ez legyen a legnagyobb bajom, de egy idő után tényleg durva, hogy 3-4 évesre való holmikat hoz. (mondjuk eltettem későbbre)Azért akadtam föl ezen, mert nem igaz, hogy nem látja, mekkora az unokája. Vagy kérdezze meg az eladót, vagy mittomén. Szóval néha lássam, hogy képben van Peti korát, méreteit illetően....Értitek, ugye, mire akarok kilyukadni?
Fülbevaló- most hallottam, hogy némely gyerekorvos és védőnő azt ajánlja, hogy amikorra megkapta a baba a tetanus. oltás-sorozatot( 18 hós korára)akkor kapja meg a fülbevalót is...
Hát, a füllyukasztás nem okoz akkora sebet, hogy a tetanus bacik ott el tudjanak szaporodni.
Saját tapasztalat- én nagyon utáltam a fülbevalómat, főleg már ált. iskola felső tagozatában, ehhez az is hozzájárult, hogy anyu nem engedte kivenni az akkori "arany-egyenfülbevalót" 2-3 féle volt akkoriban piros vagy kék kővel
Én, ha kislányom lenne, nem lyukasztatnám ki a fülét.