Sziasztok!
Anika
az én kicsi szivecském nem egy "mintagyerek"
Előbb állt, mielőtt magától megtanult volna felállni, előbb ment mielőtt magától felállt volna. (és ezt mindíg kihisztizte, én meg megadtam magam.....) Viszont az én kis lustagyerekem egyensúlyérzéke teljesen tökéletes
Kapaszkodás nélkül feláll, és egyre tovább megáll, és mióta ő is szívesen tologat mindent ami az útjába akad, (komp, babataxi, fűnyíró, traktor...stb..) már szaladt hozzám apjától (3-4 lépés) Sokáig guggol is kapaszkodás nélkül.
De persze természetesen én is úgy gondolom, hogy az egyensúly érzékelésnek nyílván az tesz jót, ha semmit nem erőltetünk neki, és mindent magától tapasztal meg. Pl. a taxi tologatás, ha fogod, hogy ne menjen vele gyorsan mert elbuckázik akkor nem tanulja meg irányítani, de ha hagyod akkor rájön magától is néhány paffff után
Barnit én nem sétáltattam, tologatta a taxiját, de Bazsi kihisztizte, én meg eluntam és inkább mentem vele néhány kört. Emlékszel talán, én kérdztem is... de nem hiszem hogy gond lenne azoknál a babáknál akik ezt kifejezetten igénylik. Én mostanában csak az udvaron sétálok vele, és mostmár nem bánja ha csak az egyik kezét fogom.
Huhhh én is ismerek néhány paramamit aki kézen fogva sétálgat a babójával, még akkor is amikor már magától menne, nehogy elessen.....
(8 hósan már ment a gyerek, és másfél éves koráig fogta az egyik kezét....ahhhh)
Ágnes, el ne felejtesem!!! tuti ötletet adtál!! tegnap elmentünk a Lurdyba mi is:-) Elvittük a kerilányomat is, és remekül érezték magukat a fiúk. Sajnos soká értünk oda, még jó hogy 8ig vannak nyitva.
Máskor is megyünk:-))) hozzunk össze egy randit.