Emese! Bocsi, már keverek mindent-és mindenkit… Hát ez nagyon durva, amit az önkoris lakásokról írtál! Ennek pont az lenne a célja, hogy a rászoruló fiatal családok lakáshoz jussanak. (Anno dolgoztam önkoriban…)
Zdori! Mi az a PREVANAR? Én ilyenről még soha nem hallottam… Tudod, nekem már nagy lovaim vannak...
Vanni! Igen, rendszeresen „bekeményít” a rosszcsont! Ez ált. akkor van, amikor jól befeszít –kezét-lábát szétrakja – na, akkor van úgy, hogy kimászom a kádból, és le kell ülnöm/feküdnöm egy pár percre, hogy rendeződjenek a dolgok. Próbálom megmagyarázni Neki,hogy anyának ez nem jó érzés, és néha még szót is fogad…
Szerintem jó az a pár nap a kórházban, bár úúútálom a kórházakat!!!… Csak hát otthon meg nálunk 3 gyerek nyüzsög. Pihenni nem nagyon lehet mellettük...
Bazsival –a 3.gyerkőcünk- én is leléptem saját felelősségre, mert egyszerűen megőrültem bent a melegtől. Az egyik szobatársnőm –szerintem nem volt százas –kitalálta, hogy ne nyissuk ki az ablakot, mert huzatot kap a gyereke –július31 –én született Bazsi… Szerencsétlen babák –az övé is- folyamatosan ordítottak, mert ezer fok volt bent, és nulla levegő. Két napot bírtam, aztán hazajöttünk…
CSP + adó téma: Már én is kezdek kiakadni!! Mióta átmentem „magánzóba”- 3 éve - , mert nem éltünk meg a 2 állami szférás fizetésből, egyre csak rosszabb. Lassan már semmi nem marad. Ja persze, nekem is mondták, hogy túl tisztességes vagyok, mert befizetek mindent, amit kell. Legjobb a gyerekeim iskolájának a gazdaságisa volt, aki közölte: miért nem hozok kisebb jövedelemről igazolást, mások így csinálják(!), és akkor ingyen ehetnének a gyerekek, meg egyéb támogatást is kapnánk.- Na ettől ledöbbentem!
Nem akarok panaszkodni, mert minek, de több, mint 100ezer Ft hitelünk van havonta, 7 éve építjük át a nyaralónkat, nem járunk Hawaira nyaralni, csak épp megéltünk eddig valahogy. Könyörgöm, megint azokat bűntetik, akik nem lopják szét az országot?!? Bocsi, de totál egyetértek Emesével + azokkal, akik még felháborodtak!!!
Pingi! Szerintem is a gyógyszertári krém+egyebek a legjobbak. (Mondjuk nálunk a fél család gyógyszerész…
) Mind3 gyerekünk bőre nagyon érzékeny volt újszülöttnek, a termékmintaként kapott Johnson–tól kipirosodott, és hámlott. Mást nem is mertünk ezek után kipróbálni.
Régen a baba nevére fel lehetett íratni receptre nemcsak a krémeket, hanem a 97%-os alkoholt, a vattát, a kamillát és a hársfavirágot is (az utóbbit mi ittuk…), meg még egy csomó dolgot, és így nagyon olcsó volt. Most nem tudom, hogy van ez. (Igaz, már akkor sem nagyon reklámozták a védőnők meg az orvosok…) Ha itt nem tudja v.ki, majd megkérdezem a gyógyszerészeket a családban...
Influenza-oltás: Nekünk volt egy 6 gyerekes, nagyon aranyos dokinénink –aki azóta sajna, nyugdíjba ment, mert unokázni akart már
- és azt mondta, hogy ne adassam be a gyerekeknek az influenza elleni oltást, mert sok esetben súlyosabb szövődménye van, mint maga az influenza, amit egy normális állapotban lévő gyerek szervezete 1 hét alatt legyőz. Az influenzának évről-évre más és más változata jelenik meg. Tehát: simán lehet, hogy beoltatod az egész családot, és mégis beteg lesz mindenki. Ő a saját gyerekeit/unokáit sem oltja be…
Oxytocin-téma: Passz. Nálam mind3 szülésnél a kitoláskor benyomta a combomba a dokinéni az oxytocin-injekciót. De nem is éreztem. Olyankor szerintem semmi egyebet nem érez már a szülő nő… Sok helyen -mostanában olvastam- eleve ahogy bemegy a nő szülni, bekötik az oxytocint vénásan. Szerintem hülyeség. Egy normális szüléshez nem kellene rutinszerűen alkalmazni. ersze, ott ahol gond van, ott lehet rásegítésnek.
Böbi! Tényleg 40ezret kér egy szülésznő? Szerintem ez kissé túlzás… Persze, ha ettől megnyugszol, és ki tudod fizetni, megéri
Haj: terhesség alatt sokkal kevesebb hullik ki, mint ami normál esetben szokott, - a hormonok miatt -, és ezért utána úgy tűnik, mintha csomókban hullana. Bár ez is egyéntől függ. Én mindenesetre nagyon megijedtem az 1. gyereknél, aztán a 2-3nál már tudtam, mi ez. Most viszont, terhesen, ez tök jó, hogy egyáltalán nem hullik –és csatlakozva Tinuhoz –sokkal kevésbé zsírosodik.
Kutyafüle! Nekem sokáig hosszú hajam volt. kb.20 évig. De egyre vékonyabb szálú lett, és egyre hullámosabb. (AZ utóbbinak örültem...) Aztán Kari előtt levágattam egész rövidre. Egy ideig nagyon furcsa volt, meg morogtam, hogy hülye vagyok + a gyerekek direkt cikiztek, hogy „olyan öreges” –persze, mert ők a hosszút szokták meg… Férjem szerint, meg pont,hogy fiatalít… Na erről ennyit. Most növesztem. Már kb. 5 cm-es
Nekünk semmilyen szoptatós fotelünk nem volt a 32 nm-es lakásunkban. Nem is hiányzott. Bárhol tudtam szoptatni. (Mikor szerelték a gázkonvektort, akkor a Wc deszkát lehajtottam, és ott. Már bocsi a részletekért, de más lehetőségem nem volt egyszobás lakás révén. Csak szemléltetni akartam, hogy bárhol lehet szoptatni…) Most nem tudom, lesz-e spec.fotelünk. Bár ahogy öregszem, egyre igényesebb vagyok...
Éjjel én is mindig bealudtam a baba mellett. Aztán arra ébredtem, hogy vagy a baba, vagy Apuci rugdoss…
Üdv. Bencus Anyucija! Nálunk is van egy Bence, naaagyon szép név!
Mozza! Hu, mekkora már a hasad!
Köszi az 5letet! Megyek, és meg is nézem azt az övet, mert már naaagyon aktuális!!!
Na, megint szómenésem volt. További szép napot Nektek!