Sziasztok!
Tündér üdv itt
Gratula a kislányhoz
Krampa: ez ám a lista
Akkor nézzük sorba.
Légzésfigyelő: nekünk a nagyfiúval volt, kölcsön, amikor kivettem éjszakai szopira a gyereket és elfelejtettem kikapcsolni, akkor nagyon utáltam. Utána a többiekkel már nem volt, szerintem kb 2 perc alatt szerelték volna le az ágyról. Mobillégzésfigyelőnk nem volt.
Adamo hintába be lehet tenni újszülöttet, nekem is utánzat van, pár ezer forintos a teszveszről. Viszont nincs benne öv, tehát bekötni nem lehet benne a gyereket, én tuti nem hagynám ott, akkor se ha alszik.
Sterilizáló: nekem mikros van, használtan vettem, és összesen használtam talán 50szer a 3 gyerekkel. Én a fejőt sterilizáltam benne.
Cumisüveg kérdést passzolom, nem használtunk.
Kiskanál, tálka szerintem bőven ráér a hozzátáplálásnál. És akkor is tök jó valami olcsó tipús.
Pihenőszéket enyémek szerették, a rajtuk lévő játékok lekötötték őket néha akár 15 percre is
Pelenkakuka nálunk nincs, viszont én textil pelusozok, úgyhogy pelenka téren nem vagyok mérvadó.
Babakocsi: konkrét tipust passzolom, ami nekünk van merevmózeses az dög nehéz, ellenben mi kertes házban lakunk így nem kell felcipelne sehova. Illetve van mellette teljesen vizszintesre fektethető kocsim. Viszont szerintem külön mózes nem kell, én ennek a mózesében hurcolásztam nagyon sokáig őket.
Pelenkázón nekünk vagy textil pelus van, vagy az Ikea-ban kapható 2db-os frottir huzat.
Stokke kádnak majd utána nézek, fogalmam sincs milyen, nekünk az első pár hónapra fürdető vödrünk volt.
Hordozók: rugalmas kendőm volt az elején, van szövött is, de azt kevesebbet használtam. Amikor elég nagyok voltak (kb. 4-5 hónaposak) mentek csatos hordozóba (Manduca). Azt nagyon szeretem, Bencét még most is lehetne benne cipleni, ha nem lenne az a mániája, hogy tépi a hajam...
Orrszivó porszivó használható újszülött kortól, Bencénél sajnos szükség is volt rá 1 hónapos korában. Én is próbáltam már saját magamon, furcsa érzés, de nekem nem volt kellemetlen.
Babaviz passz, nekem volt bőven tejem, 8 hónapos korukig nem ittak mást.
Digitális lázmérő megint csak passz, szerintem mázli kérdése, a miénkről már a márkája is lekopott, de még tök jól működik.
Babaszoba nálunk nincs, baba velünk
Ruha: Háda, vagy teszvesz, ruhacsomagok. Látom néztél már teszveszt, érdemes vsizonylag sűrűn felnézni (ha van időd), mert ha felekrül valami jó, azt általában gyorsan elviszik villámáron. Mennyi kell szempontból megint csak nem vagyok mérvadó, enyémeknek úgy van ruhája, hogy 2 hétig ne kelljen mosnom (heti egyszer szoktam, akkor mindent egy nap alatt).
Pléd: nekünk polár van, kicsi, ha szeretnéd majd lemérem. Illetve bélelt pamut takaróink vannak.
Kutya: eleinte gondolom figyeld őket, nálunk macska van, soha nem volt gond. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az első pár hónapban nem volt egyedül a macska + kisbaba páros, vagy a bébit vittem ki magammal eygütt a szobából, vagy a macskát.
Más? nekem is még a tetrapelenka jutott eszembe, abból szerintem 10db-ot szerezz be.
Era: igen, 16. héten voltunk UH-n, de, kicsit még UFo a gyerek, majd hozok képet, végre van CD lejátszóm.
Krampa: 4dGenesisnél voltunk UH-n, nagyon szeretjük őket. Az a 4 hónap szülésig még inkább 5
Nyugi - én is mindig ezt mondogatom magamnak, pedig nekünk csak egy teljes szobacserét kell levezényelni, festéssel, laminált padlólerakással, meg egyéb nyalánkságok
Védőnő látom gondosokodtt a vérnyomásodról. Egyre jobban értékelem a sajátomat. 10-15cm hóra kicsit irigy vagyok, itt ugyan esett egy kevés, meg is maradt, de szánkózni pl nem lehet benne normálisan. Én bármikor elköltök 2 milliót gyerekcuccokra
:D Na jó, abban lenne a nagyoknak is holmi.
Duckylion: örülök, hogy megúsztad a lepkehimlőt! Hát, akkor az én gyerekemnek tuti sárga lesz a foga
:D:D De komolyan, az ilyen beszólásokat vajon komolyan gondolják? Ráadásul egy védőnő...
Barbi: nekem volt mellszívóm, Zalánnal még használtam lelkesen, a többivel már csak nagyon keveset (Avent kézi). Édes az Alien-ed
Nagyon csinos vagy
Az első gyerekkel én is a 33. hétig dolgoztam, de bevallom őszintén, hogy az utolsó 3-4 hét már nagyon kínszenvedés volt. Pelus: nagyon ritkán használok eldobhatót, úgyhogy ezt a kérdést passzolom.
Csúfolódás: ha valakit csúfolni akarnak, akkor csúfolni is fogják sajnos. :S Ezt kivédeni nem lehet, pedig olyan jó lenne.
Réka ez a kádas sztori nem semmi
DD Igen, tudjuk a nemét, már el is büszkélkedtem vele
Lányunk lesz, Lilla
Uhh, te komolyan heti kétszer lefertőtleníted a fürdős játékokat? Nagyon jó a body is, meg a terhes póló is. Nekem tappancsnyomos van
Cipelés: nálunk Bence még babakocsiban ül, cipelni nem vagyok hajlandó, viszont minden nagyon messze van tőlünk. Ha csak úgy sétálgatunk, akkor jöhet ő is gyalog, de ez egyelőre nagyon ritka. Gyalogolhat a kertben, amennyit csak akar.
Evicat: védőnővel ne foglalkozz, én is 16 hetesen éreztem az elsőt.
Alexa csinos a pocid
Gyerekszoba: nálunk zöld-sárga a mostani, de nagy eséllyel a következő is az lesz. Együtt van a 3 gyerek, ha nagyohbb lesz még a negyediket is hozzájuk tervezzük betenni egy darabig. Na jó az együtt vannak pl éjjelre azt jelenti, hogy Zalán már ott fekszik, és ott is kel reggel, Bence lefekszik ott, majd nálunk kel, Csenge meg változó, hol nem ébred éjjel, és akkor nem jön át, hol meg jön, és bevackolja magát közénk.