Szép napot mindenkinek, új hétre ébredtünk:)
Egy biztos, mindenki 1 teljes héttel idősebb a múlt hétfői állapothoz:)
És igazán bölcs tanács, ahogy olvasom, hogy mindegy, hova fokoz a doki, és mik térnek el a vizsgálatok alatt, a baba majd jön, ha eljön az ideje:)
Ilyen 1 hét ide vagy oda belefér, szerencsére, nem aggodalomra adnak okot egyikünknél sem az eltérések:)
Janka, köszi a tippet, tényleg, máris jobban hangzik, ha kihagyom a turbo diéta szót:)
Közben visszaírtak a központból, hogy ez a turmix se salaktalanítót, se élénkítőt nem tartalmaz, sőt, ajánlják is a fogyasztását a fehérje tartalma (és teljes értékű összetételei) miatt, persze, felhívták a figyelmemet, hogy sokkal több kalóriára van most szükségem:)
Jó nagyot kirándultatok:) És neked nem volt elég, ha vasárnap még függönyökre is maradt energiád:)
Krijan, nincs olyan vitamin (de ha már itt tartunk) gyógyszer sem, aminek ne lenne hosszú lajstorma a mellékhatásai miatt.
Az elhízás szerintem inkább abból adódik, hogy ha a szervezetben minden normálisan működik, akkor természetes, hogy az ember éhes, és itt mi szoktunk hibázni a felesleges kalóriák bevitelével (csoki, cukros üditő, stb...) Szóval, szerintem ha figyelünk a mennyiségi és minőségi evésre, akkor a terhes vitamintól sem fogunk elhízni.
És az a tévhit is már régen megdőlt, hogy ettől születnek az óriásbabák.
(tesóm semmit nem szedett, mégis 4,8 kg-s volt az első baba, és a többi is megközelítette. Mi is nagynak születtünk anno, átlag 4 kg-t nyomtuk, Szóval, érdemes körbekérdezni a családban, mert talán ez is kódolva van:) )
Sziszi, én is október 10-én megyek a következő ultrahangra:) Nekem még nem jött vissza az AFP-m, de szerintem addigra visszaérkezik a lelet.
A Dani névbe mi is gondolkodunk (ha mégis fiú), de párom aggódik, hogy az én exemet (az őskorban persze, már 8 éve) így hívták:)
Nem csoda, ha Te bizonytalan vagy a babám nemét illetően, gondold el, én mennyire az vagyok:)
Kislányos anyának képzeltem magam mindig, de férjhez mentem egy olyan vezetéknévvel rendelkező emberhez, akiből 8 van az országban és mind rokon:) És párom az egyetlen férfi, aki tovább örökítheti a nevet:) Ez aztán a nyomás:) Szoktam is viccelődni, ha kislányom lesz, ahogy tud írni-olvasni, aláíratok egy nyilatkozatot, hogy megtartja a születési nevét, és a gyerekei kettős nevet kapnak majd:) Ki ne halljon a családfa:)
Miért zuhantál meg a császármetszés után? A sebed gyógyult nehezen? Vagy lelkileg érezted kudarcnak, hogy nem természetes úton szültél?
A szülésfelkészítők, a jóga mentálisan segít erősödni. Azt tudni kell, hogy a pozitív gondolatok (ahogy Te is teszed, hogy igenis, természetes úton fogsz szülni most) sokat segítenek.
Bizonyított ény, hogy azok a nők, akik majdnem 9 hónapig azon rágódnak, hogy nem tudják a babát megszülni, magas arányban szorulnak befejező műtétre (vákum, fogó vagy császár).
De azt előre nem lehet látni, hogy az utolsó pillanatban hogy fordul, hogy hol van a köldökzsinór esetleg ráhurkolódva, vagy hogy a műtéti heged "hogyan viselkedik" a vajúdás alatt".
Ahogy írod, jó kezekben vagy, sok doki elintézi vállrándítással, minek kockáztasson, abból csak műhiba per lehet, császár után legyen császár és kész.
( a heg a vajúdás alatt jelen levő fájások hatására elkezdhet vékonyodni, illetve már terhességben is vékonyodhat, azt ellenőrzik ultrahangok alatt, a méh esetlegesen fájásgyenge lehet, és senki nem szereti kockáztatni, hogy kinyíljon az előző seb.)
Én úgy gondolom, bárhogy is születik meg Danitok, a legjobb megoldást fogjátok az orvossal, szülésznővel választani, hogy az egészségeteket ne kockáztassátok vele (se a Tiedet, se Daniét).
Mert az a legfontosabb. Egy nő nem kevesebb attól, hogy hogyan hozta világra a gyermekét, hisz az a legfontosabb, hogy óvjuk őt mindenek felett, szerintem.
Ha nem jól értettem a kérdésed, írj rám kérlek pm-et vagy megadom az email címemet is:
orsolya@halaszorsolya.com.
Hajni, nagyon szép nevet választottatok. Mi is a Krio intézettel szemezünk, bár jelenleg úgy vagyunk, nem vetetünk. A "nagy csomag", amiből többször tudnának felhasználni, jelenleg nem megfizethető nekünk, és átgondoltuk, beszélgettünk családdal is... szóval, még nem egyértelmű. Én kicsit babonás is vagyok, tartok attól, ha levetetem, "keresztet" vetek rá, hogy na, akkor baj lesz.
Szerencsére lehet egészségpénztári számlára is elszámolni, én azt gyűjtögetem már 13 éve, szóval, teljesen még nem vetettük el.
Ha levetetjük, őket keressük mi is.
Telefon, kíváncsian várom a Te ultrahangodat is, hogy mit hordasz a szíved alatt:)
Szép napot kívánok mindenkinek!
Jess