Sziasztok Lányok!
Nagyon boldog, egészséges és bébizős új évet kívánok mindenkinek!
újra eltűntem... sajnos meghalt nemrég nagyim (az anyukám anyukája), aztán nemsokkal utána az anyukám barátnője. szegény anyukámnak most nem könnyű, próbálok vele tölteni minél több időt.
az elmúlt hetekben nem is nagyon tudtalak követni titeket, viszont most elolvastam utólag amiket írtatok, hihetetlen... gyakorlatilag mintha az én kórtörténetemet olvastam volna... hát nem is tudom, hogy ide most a mosolygós vagy a szomorú fejecske illene...
nálam az első depis epizód 17 évesen volt, de az nagyon enyhe volt utána még egyszer 21-22 éves koromban is előjött... igazából semmi xtra bajom nem volt, csak a tinédzserek "nagy problémái" viszont alvászavarok kísérték, így mindkét esetnél egy-egy szűk évig antidepit szedtem. akkor sajnos még pszichoterápián nem voltam. aztán 5 éve jött a sokk, a nővéremről kiderült, hogy rákos, akkor volt a nővérkém 31 éves. szerencsére én (illetve mi, a családom) a szerencsések között vagyunk, a nővérem ma már teljesen felépült és minden rendben vele. viszont a diagnózis utáni 3 évet senkinek nem kívánom (sajnos, ahogy olvastam, sokan közületek már átélték
) csak röviden, tényleg nem akarok belemenni a részletekbe, de azért az szörnyű érzés, amikor az összes 30 év körüli barátnőm, ismerősöm épp babaruhákat ment vásárolgatni, én viszont az ugyancsak 30 körüli nővéremmel parókát mentem vásárolni, mert már félig kopaszka volt... még most is könnyes lesz a szemem ettől... na mindegy, szerencsére túl vagyunk az egészen.
na nálam itt kezdődött a kálvária, miután kiderült a nővérem betegsége, egy évig tartottam magam, majd mikor egy év után már látszódott, hogy jó úton haladunk és fel fog épülni, na akkor... összeomlottam... sajnos magamat hibáztattam, hogy miattam lett beteg, mert nem voltam jó húga. Ő erről a sztoriról nem tud, nem akartuk anyukámmal ezzel terhelni, mert semmi szüksége nem lett volna arra, hogy amiatt eméssze magát, hogy én rajta/miatta aggódom ennyire.
Időközben asszem sikerült a fantasztikus pszichológusommal ezt az egész lelki dolgot feldolgozni. Rajta vagyok a gyógyszer elhagyáson is, amihez Nono példája nekem nagyon sokat segített. Most én is negyed szemnél járok, már kb egy hónapja annyit szedek, és lekopogom, többé-kevésbé jól vagyok. Ha vannak is félelmeim, szorongásaim, azok úgy érzem, nem a depressziótól, hanem csak normális , feldolgozható problémák. De ha vissza is jön a depi (mert azért illuzióim nincsenek) akkor is most már tudom, elfogadtam, hogy ez egy ugyanolyan betegség, mint bármi más, akár egy magasvérnyomás, akár egy cukorbetegség vagy akármi más. Nem vagyok attól sem kevesebb, sem szánni valóbb, hogy ha esetleg újra depi bogyi van. Egy életvidám, 30-as
remélhetőleg mihamarabb egy kisbabával a karján
:):)
plussz én sem tudok levállni az anyukámról (ő is hasonló problémákkal küzd, mint én) hol ő veszi a vállára az én problémáimat (amiket persze csak én tudok megoldani), hol pedig én az ő problémáit (amiket meg neki kell feldolgozni) mint pl most ezek miatt a halálesetek miatt
de egyébként ebben is sokat segít a pszichológusom, hogy igyekezzem ne magamra venni az anyum problémáit is, és ehelyett viszont igyekszem azt erősíteni, hogy mindig mellette állok és szeretem őt... ez hellyel-közzel sikerül és segít is, neki is és nekem is
na szóval lányok, akkor midenki hasonló cipőben... de nekem ez a fórum annyira sokat ad és olyan jó végre kibeszélni/kiírni a dolgokat, kendőzetlenül, nem félve, hogy gyogyósnak tartotok
nekem nagyon sok erőt ad, hogy veletek beszélhetek és látom, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki ilyen problémákkal küzd. Úgyhogy köszönöm nektek ezt nagyon!!!
lassan jön a február, és mi is elkezdünk próbálkozni
alig várom
Akinek megszületett a bébike, azoknak nagyon sok szeretetet, örömet kívánok a bébihez. Akik pedig most probálkoznak, azoknak mihamarabbi két csíkot a teszten
még1-szer BÚÉK!
bálni