Sziasztok!
Betty
Nálunk karácsony után volt egy két hetes időszak, amikor nem akart aludni Csabi. Szörnyű, mert estére tiszta hiszti volt. Meg kellett értetni vele, hogy az alvás jó dolog, és hogy utána sokkal pihentebb lesz és jobb lesz játszani is. 5 éves koráig biztos, hogy nem engedem, hogy fent maradjon, főleg ha hisztis.
Szerintem próbáld megértetni vele (nehéz lesz), hogy ez az ő érdeke.
Kobuki
A szülést azt hiszem, te kérdezted. A 2. gyerek a mérvadó, a Csabinál csak homeós gyogyit szedtem, azért valamit segített. Boginál homeós gyogyi szülésznő javaslatára 4 hétig, és gátmasszázs, amit férjem csinált. Nem kellemes, de két tolásra kint volt Bogi és reggel fél7-kor keltem, 10.15 re megvolt a lány. Úgy, hozzáteszem, hogy majdnem a folyosón szültem meg.
Zsuzsi
Itt is gratulálok!
Betti
Nagyon szépek a lányok, és te is szép karcsú vagy!
Mi nálunk minden rendben azt leszámítva, hogy időm nulla. Amikor lenne este, na akkor Petié a gép. Ezért nem írtam hetek óta.
Bogi (végre) mászik, de mindezt egy napon produkálta a felüléssel, úgyhogy most hol mászik, hol ül. Szörnyen nő, amit úgy értek, hogy én még ilyen hisztis gyereket nem látttam. Ha valamit 2x elveszel tőle, harmadszorra visít. Ha valami nem megy, nyafog, bőg. Ha valami nem kényelemes, úgyszintén. Valami nyűgje folyton van.
És most elég nehéz, mert ha kint az ágyból, akkor a Csabi nem tud rendesen játszani, de ha meg bent van, 20 perc után hisztizik.
NA most akkor TEGYÉL IGAZSÁGOT!
Csabi aranyos nagyon, ő élvezi, hogy Bogi mászik, folyton elfut előle, mint aki menekül és várja, hogy jöjjön utána
Ha éppen elfelejti, hogy a Bogi még pici, akkor meg megragadja mint egy cselgáncsozó, hogy gyere Bogi játszani.
Felvették az oviba!!! Itt nálunk, ímádom az ovit, úgyhogy nagyon örülök. 1 csoport, 23 gyerekkel és 2 gyereket már ismerünk is a helyi "brancs"ból. Én csak ide adtam be a jelentkezést, mert nekünk az óvodavezető el is mondta, hogy úgyis oda veszik fel a gyereket, ahova tartozik. Főleg azt, aki több helyre jelentkezik.
De ez a kerület sztem szerencsés, mert van vagy 6 ovi, egyik-másikban 2-3 csoport is indul.
Csabi igazi rosszcsont lett, de szeretem attól még persze.
Nem is tudom, hogy mit emeljek ki, mert az építőjátékokat kívéve mindennel játszik: gyurma, rajz, nyomda, puzzle, autók, mesekönyv nézegetés, diafilm, dominó, hangszerek (nekem elég sok volt gyerekkoromban
) és ez csak néhány.
Az evéssel akadnak gondok, mert 2 hete nem eszik húst. Konkrétan semmilyen formában nem eszi meg, egyedül a virslit, de abból is már meghagy.
Szobatiszták vagyunk, ami pisilést illeti és mindezt 2 hét alatt, ami nem én lepődtem meg. A kaki nehézkes, mert vagy reggel gyorsan csinálja, amíg még pelus van rajta, vagy 3 napig tartja, vagy mint ma pl. nem bírta, nem szólt és bekakilt a játszótéren, amit csak itthon vettem észre. És olyan édes volt, mert tudta, hogy mikor kakilt pontosan, és mikor megkérdeztem, hogy miért nem szólt azt mondta, hogy mert ő bilibe akart kakilni, de bili nem volt.
Olyan édes volt!!!
Ami nagyon fura nekem ugye, hogy már játszótéren abszolút elvan a nagyokkal. Nem is kellek, csak figyelnem kell, hogy ne vaduljon, mert nagy zsivány. Tele van energiával!
Bogi meg reggel-este kap tápot, és ezen kívül annyira falánk, hogy sokszor 2 gyümi és 2 főzelék kell neki.
Ki megy még oviba? Nem tudjátok véletlen, hogy az ovis beszoktatás hogy működik? (júni10-én lesz szülői, de tegnap vitáztunk, mert az egyik kisfiú anyja szerint mindenki egyszerre szeptemberben kezd, de sztem meg csak abban a hónapban, amikor betölti a 3-at -- Csabinál pl)--->az ő fia 2007 januári.
Teszek majd képet, de most gyorsan teregetek, mielőtt a lány felkel, mert ő nem könnyű eset, de tényleg.
8 foga van, de cseszik rágni...
Ha babakekszet kap, vagy icipicit is darabosabb a kajája, már öklendezik, hány, lusta rágni.
Nem tudom mit tegyek, egyelőre pürésítek ezerrel.
Betti - Anna
Mi mindent esznek már a lányok? (van egy olyan sejtésem, hogy Boginál még jobban vigyázok, mint Csabinál....
)